CAMPEONATO DE CATALUNYA DE EQUIPOS 

DARDO 2006

 

RONDA 3

Actualizado con fecha: 06/03/2006 21:44:54

 

DIVISIO HONOR                      

Sant Boi            4'5 = 5'5     Terrassa

Montcada            5'5 = 4'5     Sant Adria

Foment              7 = 3      UGA

Reus Deportiu           3 = 7       Cerdanyola Vallès

Andorra              5 = 5      Barcelona-Vulcà 
 

Andorra 4'5 - Barcelona Vulcà 4'5 (de moment)

Com que això que anem en combinació amb el Barça de futbol ja no s'ho empassa ningú, hem hagut de recórrer a arguments purament escaquístics per mantenir-nos penjats del fil que ens té lligats a la Divisió d'Honor.

L'imatge de la jornada ha estat l'estampa de l'Escofet i el Castañer quan, havent passat el Túnel del Cadí, ens esperaven en un voral, des de fora del cotxe estant, com si la neu que els blanquejava les clepses i les espatlles no hi fos... Que per què ho han fet? No ho sé, però, d'aquestes proeses inútils, la literatura èpica en va plena.

Només portàvem una hora de joc quan ja perdíem per dos a zero. Portser és perquè hem anat amb dos jugadors menys. Una mica més tard, ens han assetjat la reraguarda amb dos molt bones partides d'atac i ens han ficat el quatre a zero. Semblava que ja podíem plegar, però...

Noemí ens ha dut una espurna d'esperança amb unes tauletes, tot i que s'ha quedat amb les ganes de veure si hi podia esgarrapar una mica més.

Jo havia començat una mica tebi. El meu rival, que havia entrat com a suplent, m'ha igualat amb molta facilitat. Però després, no sé si s'ha posat nerviós amb la diferència d'Elo (error psicològic en què tots caiem molt sovint) o què ha passat. El cas és que m'ha deixat passar un peó primer, i dos peons després, i he pogut guanyar.

I què haig de dir del Castañer? Quan el Xavi està en ratxa, ningú no l'atura...tres de tres!!!! I avui amb zugwang inclòs, perquè n'aprenguem.

Jesús Rodríguez ha guanyat una qualitat primer, i la partida després, tot i que la posició era tancada, tenia poc temps, i ens ha fet patir una mica.

I la guinda del pastís, a falta de la partida de l'Orestes, l'ha posada l'Ángel Martín, que, com un Marcel Proust dels escacs, ha retrobat el mateix final que va jugar en un campionat d'Europa juvenil fa trenta-quatre anys i, fent bones les anàlisis que va fer servir aleshores després de l'ajornament, l'ha tornat a guanyar.

Quatre i mig a quatre i mig...

I ara, tot depèn d'Orestes...La seva partida amb lÒscar de la Riva s'ha ajornat perquè pugui complir amb l'eslògan Una nació, una selecció (de veterans)

Guillermo Arias

REUS ESPORTIU 3 – CERDANYOLA 7

1. MC Joan C. Montell (2400) – GM Fernando Peralta (2570) 0-1

2. MC Joan Herrero (2380) – MC Julio Hernando (2405) 0-1

3. MC Lluís Perpinyà (2365) – MC Benjamín Mela (2415) 1/2

4. MC Xavier Solé (2325) – MF Juan Carlos Escandell (2315) 0-1

5. MC Antoni Benet (2305) – MC Antonio Fernández (2280) 1/2

6. Lluís Garcia (2285) – MC Gabriel Castellet (2285) 1/2

7. Juan Manuel Velasco (2275) – MC Joan Albert Ramírez (2260) 1/2

8. MC Javier Fernández (2250) – Jaume Guasch (2225) 0-1

9. Jordi Pros (2235) – José Valencia (2165) 0-1

10. Miquel Fernández (2230) – Francesc Lanau (2130) 1-0

Important victòria del Cerdanyola davant un rival directe per eludir el descens amb un equip amb moltes baixes. Hi ha hagut moltes incidències per arribar al local de joc, però afortunadament el Cerdanyola ha guanyat còmodament. Primer de tot, que l'equip ha arribat amb gairebé 30 minuts de retard perquè ha costat trobar el local, tot i tenir el plànol de Reus.

La sortida estava prevista a les 7:45 però un jugador s'ha endarrerit 25 minuts. Qui podia ser, si no era Valencia. Entrem al Tarragonès amb una forta pluja i dificultats per poder recuperar el temps perdut. Set jugadors han arribat amb 10 minuts de retard, i els altres 3 amb 25 minuts. Valencia s'ha disculpat dels seus companys i els ha recompensat guanyant tàcticament com és habitual en ell. I ja porta 3 de 3. A partir d'aquí, tot ha començat a anar de cara, i hem obtingut una victòria que manté intactes les possibilitats de mantenir la categoria.

 

FOMENT 7-3 UGA

 1 MI GRANADOS, Manel       2470  1-0  MF ALSINA, Daniel    2415
 2 MI JEREZ, Alfonso        2460  1-0  MI BOFILL, Àlex     2440
 3 MF TORRECILLAS, Antonio     2450  1-0  MI LACASA, Josep A.   2435
 4 MC JOSÉ, Ramon         2410  0-1  MI RAHAL, Michael    2455
 5 MF RYAN, Joseph         2311f  1-0  MI VEHI, Victor M    2435
 6 MC AVILA, Xavier        2290  0-1  MC MONTILLA, Esteban  2340
 7 MC DE LA RIVA, Jordi      2345  1-0  MC BUXADÉ, Guillem   2305
 8 MC GARRIDO, Daniel       2245  1-0  MC PASCUAL, Marc    2285
 9 WMI LLANEZA, Patricia      2260 1/2-1/2 MC IBAÑEZ, Eduard    2335
 10 MC LACASTA, Joaquim       2255 1/2-1/2   SANTOS, Daniel    2300

El tren de la Uga ha descarrilat per segon cop, i sembla que ha quedat clar que aquest no és el nostre any. Anàvem a jugar contra el Foment conscienciats que seria un matx molt difícil perquè la seva dinàmica era millor que la nostra. A l'hora de la veritat, hauria pogut passar qualsevol cosa, però 3 partides que s'han invertit de forma dramàtica han segellat el destí dels graciencs, a la vegada, que dóna ales al Foment per a aconseguir, aquest any sí, el títol de DH.

El matx venia marcat per les absències de López i Narciso, que han fet pujar un tauler els jugadors de tots dos equips. Tres hores després de començar, encara s'estaven jugant totes les partides, i era impossible preveure el resultat final. Llavors han començat a caure punts per un i altre equip: victòries del Michael i de l'Esteban Montilla per la Uga i de l'Antonio Torrecillas i del Dani Garrido per al Foment, totes elles crec que bastant correctes.

El primer revés dur per als tricampions i difícilment tetracampions ha estat la deixada de peça en ple centre del tauler del Guillem Buxadé en una posició quasi de somni davant el Jordi de la Riva. Al novè tauler se signaven unes taules en una partida molt sòlida entre el comodí asturià i l'Eduard Ibañez que deixaven un 3,5-2,5 al marcador. El matx estava encara molt obert: als dos primers taulers l'Alex Bofill tenia un final quasi guanyat i jo bastant aventatge, mentre que el Víctor Vehí patia des de feia estona i a l'últim tauler hi havia una posició sense gaire història.

El què ens ha passat als primers taulers ha estat de pel·lícula. Primer l`Àlex s'ha deixat una peça neta. El gran Alf no ho ha aprofitat del tot i semblava que almenys el gracienc faria taules fàcils, mentre jo continuava pressionant. En aquell moment ens cauen les dues banderes gairebé simultàniament. Tots dos ens havíem oblidat per complet del temps. Ens hem mirat amb cara de circumstàncies, la mateixa que posaven els jugadors de la Uga que havien vist com a tots dos se'ns esgotaven els segons i no reaccionàvem. Això ha estat la sentència moral i matemàtica per la Uga (5,5-2,5)

Finalment el comodí irlandès també ha guanyat (ja porta 3 de 3), mentre que en l'últim tauler s'han firmat les taules que han deixat el 7-3 final. És veritat que hem tingut mala sort, però també és veritat que probablement en conjunt l'equip del Foment està més en forma que el nostre, així que els hem de felicitar, i nosaltres, a guanyar diumenge que ve contra el Reus per no haver de patir per salvar la categoria! ;)

Daniel Alsina

  

 PRIMERA DIVISIO I                    

Lleida              5 = 5      El Vendrell

Ateneu Colon          6'5 = 3'5     Catalonia

Sitges              4 = 6      Barceloneta

Mataro             8'5 = 1'5     Sant Martí

Tres Peons            4 = 6      Barberà

Buenu el matí comenzava, a les 7:45 amb males notícies Esquivel no venía que hi farem!!! Pujem als cotxes i cap a Lleida.

Amb puntualitat comencem amb el 1-0 en contra, més tard es ficava el 0-3 al marcador amb les derrotes de Santi i Miguel. Ens temíem que surtiriem golejats pero no ha estat així han arribat les taules de Victor i Viñals 4-1. El rival de Saumoy amb una posició guanyada amb apurs de temps ha fet taules pensant que a l'equip li servirien per guanyar però s'equivocava! 4,5-1,5 Seguidament Alberto desprès de perdre les dos rondes anteriors amb partides guanyades finalment a guanyat! 4,5-2,5. El que escriu firmava taules en un final que no donava per més. 5-3

Quedaven Manolo i Dacian, l'empat es veïa possible ja que els dos tenien ventatja i així ha estat!!! 5-5 i cap a Vendrell contents xD

LLEIDA: Mitja 2252

VENDRELL: Mitja 2193

2 de 3 i la permanència esta més aprop!

Carlos Ivern :D

 

30 de 30…presentados!!

Señores, una jornada más vamos con 10 , y además con los 10 de gala, si es que , como estamos este año ¡ Aunque hoy ha peligrado la racha de ir con 10, ya que uno de nuestro jugadores se durmió y tuvo q venir en un taxi para pillar el tren que nos llevaría a Sitges, donde nos esperaba un fuerte equipo al cual empatamos el año pasado a 5, y donde nos tocaba recuperarnos del 8 a 2 que nos endosaron la semana pasada. Eso sí, seguimos con el objetivo de esta temporada, aparte de la salvación, de jugar las 90 partidas del campeonato sin ninguna incomparecencia en contra…Toquemos madera!

Y bueno , el match se iniciaba con una derrota de Lluís Oms que perdía frente a Santiago Beltrán en una alapin, donde Beltrán no ha tenido piedad de él. Más tarde , un servidor ha puesto el empate a uno seguido de una victoria-robo( otro más ) de Ivan Aguilar que ha puesto el 2 a 1 y de Pepo Viñas que ha ganado con un bonito Gambito Volga. Tomy Asís , sólido en el primer tablero, ha empatado con Miguel Muñoz Pantoja. Pero los del Casino Prado reaccionaron y se anotaron una victoria frente a Pere Llobet. Ibamos 4 a 2 y faltaban 4 partidas, 3 pintaban tablas y 1 parecia derrota. Pero Denis Barquero protagonizó el robo del día y en una posición en que le faltaba poco para que le diesen mate, su rival entregó una torre pensando que había mate, pero que luego nunca apareció. Con el 4,5 en el marcador, Principal daba tablas en una posición ventajosa para asegurar el 5 , mientras las otras 2 parecían tablas, y así lo fueron. Almeida y Mariano , se estrenaron esta temporada con unas tablas que pusieron el definitivo 4 a 6 en el marcador.

Así pues , un punto de oro que nos acerca un poco más a la permanencia en la categoría de plata. Y una victoria moral más por ir con 10 , y los de gala…. Si es que este año, somos otro equipo!

David Ayza

TRES PEONS 4  BARBERÀ 6

FILEMON CRUZ	MF	2390	½	JONATHAN ALONSO	MI	2420	½
DANIEL BOIX	MC	2345	1	ALBERT GÓMEZ	MC	2395	0
CARMELO RIVERO	MC	2295	1	XAVIER BOSQUE	MC	2325	0
DANIEL LEIRO	MC	2285	0	FCO. JAVIER GARCIA	MC	2315	1
JAUME GALLART	2	2260	0	TEODORO ASENSIO	MC	2295	1
JOAN PRAT		2255	0	JAVIER PEÑAS	MC	2275	1
JOAN FRANQUET	MC	2215	½	ROBERTO VILLA	MC	2270	½
JORDI MARTINEZ		2200	0	ANGEL PASCUAL	MC	2260	1
JOAN SEGURA		2180	0	JOSEP PELLÚS	2	2240	1
XAVIER BALAGUÉ		2175	1	MARC FERRER		2175	0

TRES PEONS, TRES PUNTS.

En tota confrontació cal sopesar els pros i els contres que té o pateix cada bàndol. Cal posar en els plats d’una hipotètica balança els arguments forts i febles de cada equip. Per exemple: hi havia més baixes al Tres Peons. O bé quant a forces que, a priori per ELO, eren similars. Aquests són punts evidents.

Però hi ha altres factors encara. Els plats de la balança tenen més components amagats. No és tan senzill explicar el perquè d’un resultat. Em refereixo als components que no es veuen a l’acta de l’encontre: la preparació, l’entrenament previ segons l’oponent. O també elements subjectius com la moral, les bones vibracions, la disposició. Aquests només cadascú se’ls sap, però pesen i força a la balaça.

Algú té un exàmen i no pot jugar...Hi ha un compromís que et fa oferir taules quan no ho son...Surts d’una posició millor cap a la igualtat però no et conformes amb taules, segueixes per inèrcia intentant guanyar i de sobte resulta que el teu final és pitjor i et trobes perdut...Fas un sacrifici de peça o dos però, ves per on, el rei s’escapa i amb ell el punt sencer...Et descuides amb el rellotge i se’n van els minuts massa depressa...Confies cegament en un peó passat que després et traiciona la confiança...Tot això s’ha esdevingut avui...i més coses encara, segurament. I repeteixo: tot compta en el resultat final.

Ara mirem cap endavant. El cert, el fet computable és només el que ha passat. I ha passat que el Barberà s’ha imposat per 6-4. Hem caminat tres jornades i tenim tres punts. Sortim molt reforçats de l’encontre d’avui. Hi ha optimisme en el si de l’equip. Ens comencem a creure coses... però no per fer els comptes de la lletera. Ens comencem a creure només que al sac i ben lligats hi tenim tres punts. Sitges, Mataró i Tres Peons.

Àngel Pascual Sauch

Avui el Sant Martí ha rebut de valent a la majoria de categories. El primer equip ha anat altre cop a Mataró, en un matx que s’ha repetit moltes vegades els darrers anys. Crec que mai els hem guanyat a domicili, i aquest no ha estat una excepció. Portàvem una única baixa, precisament el jugador que havia guanyat les dos primeres rondes, i s’ha notat amb excès. Els locals han repetit alineació del 1 al 10, per la qual cosa tenien millor equip que nosaltres. Podíem haver fet més punts dels que hem fet, però uns per mala sort i d’altres com l’Aranda, per forçar una posició que era taules quan el matx començava a tenir mala pinta, ens han donat una bona pallisa. La situació comença a ser preocupant ja que anem últims destacats, però farem el que podrem les properes rondes per no baixar. El segon equip comença a remontar a la classificació. Després de l’ensopegada del primer dia amb el Sant Josep B, ja porta 2 de 3, i cal que segueixi en progressió per aspirar a pujar de categoria. La resta d’equips han estat un descontrol. El tercer ha empatat a Castellbisbal, que no havia estrenat fins ara el seu marcador, amb un jugador menys. El D només ha fet mig punt amb 4 jugadors, quan l’equip era de 8. El cinquè equip ha estat un caos, ja que ha faltat un jugador que havia de venir i més val no comentar els moviments que ha calgut fer per substituir-lo. L’equip F ha jugat amb 3 jugadors i l’equip G amb 2. Caldrà fer esforços suplementaris per puntuar alguna ronda a 1ª Divissió i organitzar millor el tema dels delegats.

Ricard LlerinsPRIMERA DIVISIO II                   

Tarragona            5 = 5      Tordera

Sant Andreu          6'5 = 3'5     La Colmena

Gava              2'5 = 7'5     Rubinenca

Olot              5'5 = 4'5     Sant Josep

Figueres            7'5 = 1'5     La Lira  una partida al comité

VICTÒRIA CLARA DEL PRIMER EQUIP DEL CLUB D’ESCACS FIGUERES CONTRA LA LIRA PER 7,5 A 1,5

El primer equip del Club d’Escacs Figueres ha aconseguit una clara victòria davant el conjunt de La Lira per 7,5 a 1,5 en la tercera ronda del “Campionat de Catalunya per Equips”. A partir de mig matí les partides han començat a decidir-se a favor del Figueres. Així doncs, la primera victòria del campionat del MF Jordi Cuadras, que en absència dels dos GM avui jugava de primer tauler, més les victòries de Emili Colls, Jaume Mundet i Josep Manera, i les taules de Jaume Vives i Antoni Bonell, posaven un clar 5 a 1 al marcador, que ja seria insalvable per part de la Lira. La partida Barrera contra Severri ha quedat pendent de resolució per part del comitè de competició. Cal destacar els jugadors del Figueres Pijuan, Mundet i Bonell que amb 2,5 punts de 3 possibles, estan duent a terme un excel.lent campionat. Després d’aquesta victòria, el Figueres encapçala la classificació amb 2,5 punts, empatat amb la Rubinenca, el St. Andreu i l’Olot.

Els resultats individuals del Figueres "A", han estat:

	FIGUERES 	7,5	-	LA LIRA	1,5

    1	MF Cuadras	2425	1 	MC Iglesias	2435	0
    2	MF Vives	2345	½	MC Mata	2360	½
    3	MC Colls	2340	1	    Rueda	2195	0   
    4	MC Serra	2320	1	    Martin	2195	0
    5	    Pijuan	2290	½	    Leiva	2190	½
    6	MC Mundet	2280	1	    Franch	2175	0
    7	    Lillo	2275	1	    Garcia	2135	0
    8	    Barrera	2230	*	MC Severri	2125	*
    9	    Manera	2230	1	    Costas	2100	0
    10	    Bonell	2225	½	    Moya	2100	½
 

GAVA  2,5        -     RUBINENCA  7,5

 

GAVA  2,5        -     RUBINENCA  7,5

 

 

GAVA

2,5

 

 

RUBINENCA

7,5

1

RAINERO, PABLO

2350

½-½

1

PARLIGRAS, MIRCEA

2580

2

PEÑA, JORDI

2280

0-1

2

MATNADZE, ANA

2410

3

GALLEGO, ALBERT

2210

---+

3

ROMERO, JUAN

2300

4

MUÑOZ, EMILIO

2175

½-½

4

LOPEZ, OSCAR

2295

5

RODRIGUEZ, BLAS

2175

0-1

5

COLLADO, DAVID

2295

6

TORRIJOS, MIGUEL

2175

0-1

6

SORROCHE, JOSEP M

2245

7

BENITEZ, JOAQUIN

2170

1-0

8

CORTES, JOAQUIM

2175

8

REYES, DANIEL

2125

½-½

9

NAVARRO, ANTONI

2160

9

MORILLAS, ANTONIO

2100

0-1

11

FORTES, JESUS

2130

10

ROSA, MARIO

2040

0-1

13

MARTINEZ, MIGUEL

2120

Aquest resultat és enganyós. No ha estat tanta la diferència entre tots dos equips. De fet, el matx no es veïa gaire clar fins a darrera hora del mati; en que han anat finalitzant les partides.

De bon mati, es veïa un aire de concentració total en tots dos equips; donat el que ens jugàvem. El Gavà, intentant treure els punts per poder respirar tranquils de cara a mantenir la categoria i nosaltres, que jugàvem contra un equip en ratxa; i era important guanyar, per intentar mantenir les nostres opcions.

Ha començat bé la cosa per a nosaltres, doncs el Gavà es presentava amb un jugador menys. Però, per equilibrar la cosa, ja ràpidament, teniem alguna partida en posició molt inferior.

La següent partida en finalitzar ha estat la de l’Antoni Navarro; que ha signat taules en una partida que millor no analitzar, doncs ha passat de tot; de poder guanyar torre; fins a estar perdut, i al final, taules; que deixem a tots dos contents.

El següent en acabar he estat jo, que semblava que tenia pressa en equilibrar la partida que veïa perduda del meu company que tenia a la dreta. Total, que ens posàvem 2,5 a 0,5 al nostre favor.

Han finalitzat a continuació les partides dels taulers 4 i 5; deixant el marcador amb un esperançador 4 a 1, al nostre favor. La partida de l’Oscar Lopez ha finalitzat en taules; i la de David Collado s’ha acabat guanyant. Una partida, també aquesta darrera, una mica extranya pels espectadors; que no sabiem ben bé com valorar-la.

I a partir d’aquí, ha passat temps, fins que no han finalitzat les darreres 5 partides.

Jesus Fortes ha acabat guanyant una partida, que ha tingut bastant controlada en tot moment; mantenint un avantatge bastant clar des del principi.

I també, al final, Ana Matnadze ha acabat guanyant la seva partida, que també ha tingut sempre bastant controlada; però que aquest tema del temps no sabiem si podría afectar en alguna cosa. Al final, no ha afectat gaire, i ha guanyat sense problemes.

El nostre GM Mircea Parligras ha fet taules. I això és una noticia.

I al final, el darrer en acabar, ha estat el nostre jove de 19 anys Miguel Martinez, que ha guanyat molt bé la seva partida; dominant també molt bé aquest tema del finish i la pressió extra per aguantar una partida relativament equilibrada, davant d’un jugador que havía de guanyar; perque el Gavà necessitava remuntar.

Bé, ja tenim 2 punts i mig. Ara, la setmana que vé, a lluitar contra l’Olot; un equip sempre complicat.

Salutacions des de Rubi,

Josep M Sorroche

GAVA 2,5 RUBINENCA 7,5

Una victoria (bien Benítez) y tres tablas (una de ellas la del Gran Pablo frente al GM Parligras) ese ha sido el score del Gava, hoy, frente a los del Rubí. Quizás no merecíamos tanta rotundidad, pero hemos de reconocer que son superiores a nosotros y lo han demostrado.

Dicho esto, que por previsto no deja de ser doloroso, ahora hemos de centrarnos en nuestro próximo rival: La Colmena. Aquí sí que nos jugamos el “to be or not to be” en la categoría de plata pues una victoria, y quizás hasta el empate, nos mantendría en ella, mientras que la derrota, seguramente, nos despeñaría sin remedio.

Para lograr el objetivo necesitamos, además de concentración y suerte, el que nosotros mismos nos lo creamos.

Saludos, Blas Rodríguez

http://www.escacsgava.com

 

 

 SEGONA DIVISIO I                    

Cerdanyola Mataro        4'5 = 5'5     Catalunya

Aragonés             4 = 6      Congrès

Foment B             4 = 6      UGA "B"

Gerunda ADAC           6 = 4      Malgrat

Gerunda ADAC B          2 = 8      Sant Adrià B

Aragonés 4, Congreso 6.

El Centro Aragonés hubiera necesitado de todos sus titulares para puntuar contra el Congreso. Nos faltaban: Lluís Coll que se encuentra en Drede defendiendo a la selección catalana de veteranos, junto con Salvador Carranza que hace de delegado. Pablo Garcia y Enric Catalan todavía no se han estrenado pero amenazan con jugar muy pronto.

Así que ojo, la próxima semana “ESTOS ABUELOS VOLVERAN A SER UN PELIGRO II”

Felicidades al Congreso porque nos han ganado con todo merecimiento, aunque un poco justito por la diferencia de elo que nos llevaban.

Saludos cordiales

Antoni López

Hoy me sentía generoso y he hecho disfrutar a mi contrincante recibiendo un mate seguido con entrega de caballo y alfil por su parte (La Defensa Escandinava debería estar prohibida por la FIDE, mira que es mala).SEGONA DIVISIO II                    

Sant Boi B            5 = 5      Jake

Calaf               5 = 5      Vilafranca

Sabadell            7'5 = 2'5     Taradell Centelles

Terrassa B            4 = 6      Cornellà

Bellvitge AECS         3'5 = 6'5     Sant Feliu B
SABADELL         7.5    Taradell-Centelles   2.5
 
Oliva       ( 2320 )     1     Baños      ( 2300 )  0
Artigas      ( 2295 )     1     Fabré M     ( 2235 )  0
Canoves      ( 2240 )     1     Presseguer   ( 2200 )  0
Monraba      ( 2240 )     1     Simon      ( 2155 )  0
Cordero      ( 2240 )    0.5    Sors      ( 2140 ) 0.5 
Grau        ( 2225 )     0     Valldeoriola  ( 2110 )  1
Sanchez      ( 2210 )     1     Recoder     ( 2090 )  0
Garcia       ( 2150 )     0     Fabré V     ( 2080 )  1
Ara        ( 2140 )     1     Pou       ( 2080 )  0 
Font        ( 2115 )     1     Bufi      ( 1970)  0

Sever el correctiu rebut a Sabadell per el Taradell-Centelles, degut principalment a la poca puntuació (cap punt) dels primers taulers. Cert que Oscar Baños va remontar una posició inferior i quan, amb dos peons d´aventatge intentava fer el mate es va quedar sense temps(la primera perduda per temps amb aquest ritme Fischer); en canvi Miquel Fabré , amb blanques va fer un error táctic que Artigas no li va perdonar. Es una llástima que un fort jogador com es Pep Presseguer li toqui perdre aquest any que les partides valen per elo Fide i pot ser que ni en tregui ; tampoc tenen Elo Fide Sors, Valldeoriola , Pou i Bufi i ja veurem si fan puntuació. Així una majoría del equip només juga el Campionat Català per equips, i altres anys guanyan no contava ..esperem que aquest millorin el rendiment i acavin fent un bloc disculpes per el retard

Jordi LazaroSEGONA DIVISIO III                   

Sant Feliu           8'5 = 1'5     Sta.Coloma Queralt

Gran Penya            5 = 5      Balaguer

Valls              5'5 = 4'5     Peo Vuit

Escacs Reus           6'5 = 3'5     Lleida B

Pardinyes             4 = 6      Tarragona B

EL RETORNO DEL JEDI

Dar Sendu regresa del lado oscuro con más fuerza que nunca y después de una larga temporada sin utilizar el sable láser por culpa de un infarto, entabla con el “maestro” Rizouk. Una vez más el lado oscuro no puede vencer y no pudimos pasar del empate. El aprendiz Garcia nada pudo hacer con el todopoderoso maestro Pogorelov, desecha increíble la de los aprendices Viaplana, Llaverias y Coll.  Suerte tuvimos de los padawan Canales, Hernández, Flores (un poco mayor ya para ser un padawan), Law y López.

La semana que viene no creo que nos salve ni Luke Skaywalker, nos toca el Sant Feliu.

Dios se apiade de nuestros miniclorianos.

Iván Marina de la Torre

GRAN PENYA

5-5

BALAGUER

Rossend Planas

2285

½-½

A. Rizouk

2520

Joan Garcia

2175

0-1

R. Pogorelov

2485

Miguel Viaplana

2165

0-1

A. Montoliu

2170

Llibert Llaverias

2150

0-1

J. Coll

2135

Joan Coll

2135

0-1

I. Montoliu

2095

Vicenç Canales

2110

1-0

M.A. Ortiz

2005

Hector Hernandez

2080

½-½

C. Barrera

2000

Enric Flores

2055

1-0

J. Leon

1985

Peter Law

2035

1-0

E. Dalmau

1940

Sergi Lopez

2025

1-0

R. Sanso

1810

 
 
 
 
 
 
 
 


PREFERENT TERRITORIAL I                

Barcelona Vulcà B         2 = 8      Peona I Peó

Sant Andreu B           3 = 7      Ideal Clavè

Collblanc             4 = 6      Maragall

Ateneu Barcelonés        6'5 = 3'5     Ateneo Hortenc

Tres Peons B           6 = 4      Castelldefels

PREFERENT TERRITORIAL II                

Calldetenes-Esquirol      1'5 = 8'5     Colon CEAM

Montcada B           8'5 = 1'5     Santa Perpetua

Castellar             5 = 5      Vic

Terrassa C            3 = 7      Cerdanyola Valles B

Les Franqueses          2 = 8      Barberà B
CALDETENES-L'EsQUIROL 1 1/2   - COLON-CEAM 8 1/2

 Marc VERDAGUER   0    Andres RODRIGUEZ  1
 Joaquim OLIVERAS  0    Cayetano ALONSO  1
 Jordi FERRER    1    Víctor RIVAS    0
 Vladimir ZAIATS   1/2   Miquel FDEZ.-DIAZ 1/2
 Josep ALGABA    0    Jordi CANDELA   1
 Eduard VINYET    0    Francesc LOPEZ M. 1
 Ernest SERRAT    0    Angel CASTELLANOS 1
 Marc PARRAMON    0    Pedro ZAPATA    1
 Jordi BAUTISTA   0    Manel MARTINEZ   1
 Albert RIERA    0    Juan Jose ZAPATA  1

Sembla ser qua ja anem líders...Pels resultats que he vist crec que ja ningú més té els tres punts. El partit d'avui a priori era bastant més complicat que els altres encara que el resultat ha estat molt similar. Però cal dir que quan a l'obertura ha sonat el mòbil d'en Víctor Rivas i ho hem fet constar a l'acta he sentit una certa frissança, ja que algunes posicions no eren prou clares. No obstant,al final només ha perdut en Víctor (no sé si afectat psico- lògic pel "factor telefon mòbil") i jo he fet taules després de desaprofitar altre cop (com la setmana anterior) un final amb avantatge decisiu. Mentre els meus companys segueixin sient igual d'eficaços no passa res però em faig de totes maneres el propòsit de recuperar ¿què? ¿l'"instint assassí"? Deixem-ho en la correcció de càlcul fins al final

Miquel Fernandez Díaz

TERRASSA C 3 – CERDANYOLA B 7

1. Pere Hernández (2085) – Jaume Grau (2170) 1/2

2. Lluís Escudé (2080) – Gerard Vales (2145) 1/2

3. Francisco Giménez (2080) – Carlos Ruiz (2095) 0-1

4. Amadeu Alegret (2060) – George Ritter (2080) 0-1

5. Josep López (2015) – Carlos Batista (2070) 1/2

6. Daniel López (2010) – Francisco Peñalver (2060) 0-1

7. Rafael Inglés (1995) – Lluís Gutiérrez (2055) 1-0

8. Antoni Boada (1975) – Lourdes Hernando (2025) 1/2

9. Juan Antonio Guerrero (1955) – Ana Benito (1995) 0-1

10. Juan Amoros (1930) – Felipe Díaz (1985) 0-1

El Cerdanyola B ha guanyat amb gran claredat el Terrassa C, que venia foro después d'haver aconseguit dues victòries. Amb aquest resultat, aconseguim situar-nos en segon lloc, darrere el gran favorit, el Colon CEAM. Hi ha hagut victòries de Carlos Ruiz, George Ritter (que porta 3 de 3), Ana Benito i Peñalver (l'atracador del dia). Completen el resultat les taules de Grau, Vales, Batista i Lourdes Hernando i la derrota de Gutiérrez, que poc abans havia rebutjat una oferta de taules.PREFERENT TERRITORIAL III             

Masnou-Casino           6 = 4      Mataró B

Ateneu Colón B          7 = 3      Congrès B

UGA C               3 = 7      Badalona

Torrenegra           6'5 = 3'5     Granollers

La Colmena B          3'5 = 6'5     Comtal

ALLÀ ON ENS TOCA.

Disputat el primer terç de la competició, hem comprovat que la victòria aconseguida la primera setmana no serà la tònica habitual durant aquest campionat. La permanència, com cada any, estarà caríssima; de ben segur que les tres següents rondes s'esdevindran decisives contra rivals que cerquen el mateix objectiu que nosaltres. El matx d'avui es presentava força desequilibrat per ELO; érem sensiblement inferiors i això ha pesat durant el matí; si bé ens hem avançat de manera sorprenent al marcador amb la victòria llampec, tot parant una emboscada a la dama rival, d'en Javi González, que ja suma dos punts al segon tauler; neutralitzada minuts més tard per la derrota del seu germà petit, l'Alberto, que no estava del tot fi i ho ha notat, cedint el punt sencer. Sorribas s'ha estrenat en el per equips aconseguint una meritòria victòria al tercer tauler, que servia per recobrar la iniciativa i posar el neguit al cos dels jugadors del Poble Nou; de tota manera les partides d'en Sadurní, Bañón, Lucas i meva no prometien grans alegries, mentre que la Sandra gaudia de posició igualada i Codina i Julio, al vuitè i novè tauler respectivament, semblaven gaudir d'avantatge a les seves partides. Arribats a aquest punt, els punts han anat caient com fruita madura del cantó local, amb l'excepció d'en Julio, que s'ha tornat a imposar i compta les seves partides per victòries. Sadurní ha cedit en un final amb qualitat de menys contra el jove Adrià Pérez, Bañón inclinava també el rei, Lucas no podia imposar la qualitat de més que tenia degut a la desemparada situació del seu rei, perdent també, mentre que un servidor buscava contrajoc suïcida quan ja estava malament, deixant el rei al centre, fet que ha provocat el divorci entre els meus monarques i la pèrdua de la dama i del punt, mercès a la tàctica que oferia el meu rei exposat a e8. 5-3, tot i que en Codina gaudia d'una atractiva posició, mentre que la Sandra es disposava a afrontar un final de torres lleugerament inferior contra la Karla Medina. Al final el primer s'ha equivocat i ha inclinat el rei abans que el rival li obligués a fer-ho, mentre que en el duel femení la Karla ha demostrat més concepte jugant el final de torres i s'ha anotat el punt. Un 7-3 que d'altra banda no sorprèn, però vist com han anat les batalles, ens queda la sensació d'haver pogut treure alguna cosa més o si més no, evitar aquesta àmplia derrota. Bones notícies arriben del Centre Aragonès, on el nostre primer equip s'ha imposat per 4-6 a la veterana formació, presentant d'aquesta manera les seves credencials per aconseguir recuperar la categoria perduda el curs passat, mentre que el tercer equip ha aconseguit una còmoda victòria a casa, que l'instal·la a la zona mitja-alta de la classificació. Malauradament, el quart equip ha perdut per la mínima (1,5-2,5) i deixa escapar moltes opcions d'ascens.

Héctor Hernández Club d'Escacs CongrésPREFERENT TERRITORIAL IV                

Igualada            3'5 = 6'5     El Prat

Martorell             3 = 7      Santpedor

Sitges B            3'5 = 6'5     Berguedà

Sallent              4 = 6      Passió

Avinyó             4'5 = 5'5     Olesa

Informa el Club d’Escacs Olesa

Nova victòria, encara que ajustada, del C.E. Olesa. Aquesta vegada enfront de l’Avinyó, un dels rivals directes en la lluita per assegurar la permanència. A tercera, inesperada derrota de l’Olesa “B” i primera i contundent victòria de l’Olesa “C”.


PRIMERA TERRITORIAL I                 

La Lira B             8 = 0      VACANT

Agusti             3'5 = 4'5     Ninot

Barceloneta B          4'5 = 3'5     Foment C

Peona I Peó B           5 = 3      Ateneu Colón C

Aurora Català          1'5 = 6'5     Comtal B

PRIMERA TERRITORIAL II                 

Cerdanyola Mataro B       7'5 = 0'5       Mataro C

Sant Martí B          6'5 = 1'5     Sant Adria C

CECOB               6 = 2      Maragall B

Ateneu Arenyenc         4'5 = 3'5     Sant Josep B

ONCE              4'5 = 3'5     Canet

PRIMERA TERRITORIAL III                

Sant Boi C            4 = 4      Moli Nou

Cornellà B           4'5 = 3'5     Padró

Molins De Rei          5'5 = 2'5     Viladecans

Sant Joan Despí          2 = 6      Sant Sadurní

Jake B              6 = 2      Sant Feliu C

PRIMERA TERRITORIAL IV                 

Montmeló            3'5 = 4'5     Terrassa D

Canovelles            5 = 3      Sant Boi de Lluçanès

Vic B               1 = 7      Sant Pere

Colon CEAM B           5 = 3      Montcada C

Cardedeu             2 = 6      Mollet
Canovelles 5 Sant Boi de Lluçanes 3

Jhonny Sadusea 2255 1-0 Leandre Teulats 2145

Francesc Cubiles 2005 0-1 Rafael Serra 2025

Josep Abreu 2005 1/2 Josep Puig 1990

Daniel Flores 2005 1/2 Pedro Munell 1945

Daniel Quiles 2005 0-1 Josep Soldeiola 1920

Josep Almunia 1985 1-0 Oscar Saqué 1900

Diego Castillo 1950 1-0 Francesc Torres 1880

Daniel Abreu 1910 1-0 Lluis Barceló 1790

Definitivamente no somos el Barça, aunque como ha comenzado la ronda parecia que perderiamos nuestro segundo match de liga seguido, pero gracias a los tableros de "atrás" hemos podido remontar. Cubiles se ha apurado de tiempo y no ha podido remontar una posición muy dificil 0-1. El Quiles otra vez apurado de tiempo no ha tenido ningún tipo de oportunidad 0-2. Josep Abreu y Flores han conseguido tablas en una posición que no daba para más 1-3. El niño Abreu y Almunia han logrado ganar sus partidas aprovechando (como es obvio) los errores del contrario, sobre todo este último que ha atracado en una posición, en mi opinión, perdida 3-3. Por mi parte, a pesar de que llevaba blancas, parecia todo lo contrario, pués he dejado que mi contrario igualara y tomara la iniciativa sin ningún tipo de impedimento de mi parte, sin embargo pude aprovechar un par de errores estrategicos (cerró el centro teniendo la pareja de alfiles) y logré imponer mi pareja de caballos contra la pareja de alfiles 4-3. Por último, el Diego Castillo con calidad, dos peones y posición ventajosa, nos ha hecho sufrir al dejarse un pieza y entregar un peón dandole la vuelta a la tortilla, sin embargo, su contrario, le ha devuelto el favor unas jugadas más tarde. En conclusión, no estamos en la forma del año pasado, aunq vale la pena mencionar que en este match no estaban ni el segundo ni el tercer tablero, en este match hemos tenido suerte. Veremos como nos va el próximo domingo contra el Montmeló.

Jhonny SaduseaPRIMERA TERRITORIAL V                 

Sant Quirze           2'5 = 5'5     Frederic Mistral

Cerdanyola Vallès C       2 = 6      Tres Peons C

Rubinenca B            6 = 2      UPC

Castellbisball          4 = 4      Sant Martí C

Barad              3'5 = 4'5     Mira-Sol
Crónica Castellbisbal Sant Martí

CERDANYOLA C 2 – TRES PEONS C 6

1. Antonio Lozano (2010) – Julián Pereda (2045) 1/2

2. José Peñalver (1980) – Xavier Solsona (2045) 1/2

3. Raúl Tornay (1940) – Lluís Mansilla (2040) 0-1

4. Jordi López (1925) – Oscar Montenegro (2035) 0-1

5. Maximino Núñez (1900) – Pere Garcia (2030) 1-0

6. Miquel Estapé (1895) – Robert Gil (2005) 0-1

7. Iñaki Orio (1890) – Joan Galceran (2005) 0-1

8. Esteban Peñalver (1900) – Jordi Volart (1995) 0-1

ELS CAFETERS NO VAN PODER

El matx a 16 taulers, que involucrava els equips C i D, tenia dues parts pel que fa a Cerdanyola. Al C hem posat els cafeters, els que ja porten anys jugant, mentre que al D ha jugat la pedrera. En canvi, el Tres Peons ha posat tot cafeter. La diferència d'ELO era bastant, però en els taulers potser no s'ha notat molt, tot i que el marcador resulta, en la meva opinió, enganyós.

L'alegria del dia l'ha donat Núñez, que ha estat l'únic de l'equip que ha pogut guanyar. Un pal força dur per l'Atracador, que ha perdut en 20 jugades, i una partida de rodatge per Esteban Peñalver, que després d'haver estat 20 anys sense jugar, ho està fent força bé. I la setmana que ve, arriba un matx clan contra el Sant Quirze.PRIMERA TERRITORIAL VI                 

Manresa             1'5 = 6'5     Cardona

Puigcerda             7 = 1      Sant Joan de Vilatorrada

Piera              2'5 = 5'5     Castellet

Catalonia B            4 = 4      Incresa

Catalonia C           2'5 = 5'5     Capellades

SEGONA TERRITORIAL I                  

Comtal C            6'5 = 1'5     Ateneu Barcelonès B

Sant Martí D          0'5 = 7'5     Tres Peons E

Barceloneta C           5 = 3      Foment D

Natació Barcelona         7 = 1      Ateneu Colón D

La Colmena C          4'5 = 3'5     La Lira D

SEGONA TERRITORIAL II                 

La Lira C           3,5 = 4,5     Escola d'Escacs

Cerdanyola Vallès D        2 = 6      Tres Peons D

UGA D               4 = 3      Paretana doble incomparecencia

Peona I Peo C           6 = 2      Sant Martí E

Congrès C             6 = 2      Barberà C

CERDANYOLA D 2 – TRES PEONS D 6

1. Carlos Giménez (1855) – Roger Gallo (1990) 0-1

2. Angel Cabello (1810) – Neil Clifford (1985) 1/2

3. Victor Quesada (1785) – Josep Ramon Garcia (1945) 0-1

4. Albert Sabadell (1780) – Xavier Balagué (1935) 0-1

5. Alejandro Fernández (1760) – Fernando Molina (1930) 1-0

6. Marc Baseda (1740) – Joaquim Sans (1905) 1/2

7. Victor Domínguez (1730) – Pere Montagut (1870) 0-1

8. Jaume Rota (1700) – Miquel Perolet (1850) 0-1

SI ET CAUS SET COPS, AIXECA'T VUIT

Les baixes dels equips d'amunt han fet que els molt esperats reforços no hagin arribat, i això, sumat a algunes baixes que hem tingut, han fet que l'equip hagi canviat una mica de cara. De totes formes, érem gairebé els mateixos.

Aquest cop, en veure els ELOS inicials, ja ens hem espantat, perquè superava en molt les nostres expectatives. Potser si el C hagués jugat contra el D, el matx hagués estat igualat… Des d'un primer moment, hem sabut (encara que no ho podíem dir) que l'objectiu era fer un bon paper i prou, perquè seria molt difícil treure algun punt.

I tot i l'abultat resultat, cal dir que la millora de l'equip ha estat considerable. Però el matx ha començat com qualsevol matx de casa, és a dir, amb els visitants que ja estaven al local a les 9.15 mentre que dels de casa a aquella hora només estava jo, perquè tothom ha arribat a les 9.29. Quan la gent arriba tan justa, fa posar al delegat dels nervis. Quan ha arribat l'equip rival, hem vist una cosa que sembla increïble: han estat capaços no només de venir amb un equip molt fort, sinó que venien els 8 jugadors més el delegat! Tant que ens costa a nosaltres fer equips, això em sembla sorprenent.

La cosa ha començat malament quan Victor Domínguez ha perdut de forma bastant ràpida. Poc després, l'Alejandro obtenia una victòria, en una partida que després veuríem que tenia perduda. Tot i així, vull destacar que el seu estat de forma és un aspecte positiu que ens anirà molt bé si segueix així. L'Albert ha perdut, tot i haver-ho intentat, i el Jaume Rota ha perdut una posició complicada. Però per posició complicada, la del Victor Quesada. Al final, tanta pressió ha fet que abandonés. Amb tot això, estàvem ja amb el 1-4 i llavors ja estava tot malament. En una posició complicada, perdo la concentració perquè tothom està comentant partides i acabo perdent un final que probablement hagués acabat en taules.

Les altres alegries del dia l'ha donat l'Angel Cabello, que tot i jugar una obertura horrible, després ho ha sabut arreglar per acabar obtenint taules, tot i que potser tenia guanyada la posició (si li fa mal el cap, què li farem). I l'altra alegria me l'ha donat un antic alumne meu, Marc Baseda, del qual estic molt orgullós perquè des que va començar fa tres anys ha progressat de manera sorprenent. Avui, s'ha doctorat ja que si no ha guanyat, és perquè, apurat de temps, no ha sabut controlar el final amb peó de més. La setmana que ve, donarem més guerra, i amb alguns reforços que ens ajudaran a guanyar. Si anem amb l'Atracador, guanyem segur.

 
2ªCategoria Grup II
La Lira "C" 3.5 - Escola d'Escacs de Barcelona 4.5
L.Martin 1940   - D.Vigo 2150 0-1
F.De Llanza 1920 - F.Moratinos 2135 0-1
A.Marcos 1895   - M.Maspoch 2000 0-1
P.Massanet 1885  - R.Argemí 1970 0.5-0.5
E.Traveria 1875  - J.Romeo 1900 1-0
H.Menarguez 1870 - J.Vizcarrondo 1815 1-0
T.Sánchez 1855  - E.Fernández 1805 0.5-0.5
J.Menarguez 1760 - T.Alonso 1800 0.5-0.5


SEGONA TERRITORIAL III                 

Artigues            0'5 = 7'5     Pineda

Malgrat B            2'5 = 5'5     Circol Catòlic

Calella              7 = 1      Arenys de Munt

Ateneu Vilassanès         5 = 3      Sant Josep C

Sant Adrià D          0'5 = 7'5     Cerdanyola Mataro C

Benvolguts amics:

Per segona ronda consecutiva hem pogut presentar un dels nostres millors equips i hem aconseguit un altre 7,5 a 0,5. Mirant la correlació de forces pot semblar normal que aconseguim un resultat ampli, però a mig matí no ens podíem esperar un resultat tan bo. El matx sempre ha estat clar a favor nostre perquè ben aviat hem tingut peons de més a les tres últimes partides. Ara bé, les partides centrals semblaven favorables per a l'Artigues, mentre que a les tres primeres partides la lluita era aferrissada. Als voltants dels control el matx ha quedat decidit, ja que els tres últims taulers han guanyat, un d'ells per temps i en els taulers centrals em guanyat una partida que teníem desfavorable mercès un error del contrincant i s'ha acordat taules a l'altre on teníem un cert desavantatge. Només quedaven les partides dels tres primers taulers on, mica a mica, anàvem esgarrapant avantatges. La lluita ha continuat fins a prop de dos quarts de tres, quan l'últim dels nostres contrincants ha deixat d'oposar resistència. Hem acabat molt tard, però molt contents per l'ampli resultat aconseguit en front d'un dels equips que lluitaran per l'ascens.

Artigues	0,5 - 7,5	Club d'Escacs Pineda

	J. Atienza (2105)	0-1	J. Guevara (2240)
	F. Rodríguez (2095)	0-1	F. Taken (2205)
	A. Vilches (1965)	0-1	J. Onna (2125)
	J. Ferrer (1960)	0,5-0,5	P. Mas (2110)
	P. Sansaloni (1870)	0-1	M. Iglesias (2015)
	J. Ruiz (1860)		0-1	J. Valls (2000)
	C. Ribera (1810)	0-1	J. Miranda (1810)
	J. Plou (1750)		0-1	E. Casas (1800)
	
 			Cordials Salutacions


							Josep Guevara i Pijoan


SEGONA TERRITORIAL IV                 

Montmeló B            1 = 7      Badia

Castellar C            4 = 4      Palau-Solità B

Rubinenca C           6'5 = 1'5     Sabadell B

Colom-CEAM C           8 = 0      VACANT

Caldes Montbui         2'5 = 5'5     Ullastrell

SEGONA TERRITORIAL V                  

Castelldefels B          3 = 5      El Castell

Cornellà C            3 = 5      Penya Ribes

Espiga De Les Corts        4 = 4      Gavà B

Catalunya B           2'5 = 5'5     Gran Penya B

Ideal Clavè B          2 = 6      Hostafrancs
L'Espiga de les Corts 4 - 4 Gavà "B"

Margalef, J 1 - 0 Pacheco, J
Sanchez, E 1 - 0 Gomez, V
Trabalon, I 0 - 1 Ros, O
Leiva, S  0 - 1 Bonay, S
Torres, S  1 - 0 Luceño, JP
Dalmau, L  0 - 1 Pacheco, R
Sesé, F   1 - 0 Pacheco, I
Sabaté, M  0 - 1 Romaguera, JL

Matx disputadissim el d'aquest matí a les Corts. Les coses no s'ens posaven de cara amb les derrotes d'en Juan Pedro i de l'Ivan Pacheco. Amb el 2 a 0 en contra alguns jugadors ens hem adonat que a Margalef li havia caigut la bandera quan faltaven dues o tres jugades per arribar a la 30 pero en Joan Pacheco no se n'ha adonat i la partida ha seguit.

Romaguera i Rafael Pacheco han guanyat les seves partides i a falta dels quatre primers taulers empatavem a 2.

En Joan Pacheco tenia una posició complicada, en Vicente portava qualitat de menys, la partida d'aquest cronista estava igualada i en Bonay tenia millor posició pero no estava clar. Finalment aquest últim ha fet valer la superioritat posicional pero en Vicente ha hagut d'abandonar. Tornavem a estar empatats en aquesta ocasió a 3. El meu final, haig de reconeixer que tot i patir moltissim l'he pogut guanyar i en Joan Pacheco ha hagut d'abandonar quan portava peça de menys.

Al final un 4 a 4 amb molta lluita i sense cap taules.

Oriol Ros

www.escacsgava.comSEGONA TERRITORIAL VI                 

Balsareny             4 = 4      Montbui

Moia              4'5 = 3'5     Suria

Ateneu Igualadí          7 = 1      Berguedà B

Santpedor B          7'5 = 0'5     Martorell B

Santpedor C          5'5 = 2'5      Igualada B

SEGONA TERRITORIAL VII                 

Mollet B            3'5 = 4'5     Bigues i Riells

Granollers B           6 = 2      Caldes Montbui B

Llinars Del Vallès        5 = 3      Castellar B

Taradell-Centelles B       5 = 3      Sant Llorenç Savall

Palau-Solità          5'5 = 2'5     Calldetenes-Esquirol B

SEGONA TERRITORIAL VIII                

Sant Feliu D          5'5 = 2'5     Aurora Català B

Passió B            3'5 = 4'5     Bellvitge AECS B

Cervelló            3'5 = 4'5     Bellvitge Este

Sant Esteve            1 = 7      Sant Andreu C

Vilafranca B           3 = 5      Esplugues

TERCERA TERRITORIAL I                 

La Lira E             0 = 4      Escola d’Escacs B

Sant Marti G          0'5 = 3'5     Colmena E

Badalona D            1 = 3      Foment F

Peona I Peo E           1 = 3      Agusti B

Tres Peons F           2 = 2      Sanllehy

TERCERA TERRITORIAL II                 

Comtal E             1 = 3      Catalunya C

Vila Olímpica           4 = 0      Colmena D no presentado

Cecob B              0 = 4      Foment G

Catalunya D            2 = 2      AteneuColon F

Ideal Clave C          3 = 1      Hostafrancs C

TERCERA TERRITORIAL III                

Comtal F             2 = 2      Frederic Mistral B

Sant Marti F           2 = 2      Tres Peons G

Foment E            1'5 = 2'5     Barceloneta D

Peona I Peo F         3'5 = 0'5      Sant Andreu E

Congres E            4 = 0      Vila Olimpica B

TERCERA TERRITORIAL IV                 

Olesa B              1 = 3      Peona I Peo D

Sant Sadurni B          4 = 0      Padro B

Collblanc B            2 = 2      Sant Feliu H

VACANT              0 = 4      Peon Doblado

Rubinenca F           1'5 = 2'5     Hostafrancs B

TERCERA TERRITORIAL V                 

Vilafranca C           2 = 2      Moli Nou C

Incresa B             0 = 4      Jake D

Sant Feliu F           2 = 2      Espiga Les Corts B

VACANT              0 = 4      Gava F

Vilafranca D           2 = 2      ONCE B

TERCERA TERRITORIAL VI                 

Esplugues B            1 = 3      Sant Joan Despi B

Gava E             2'5 = 1'5     Bellvitge AECS C

VACANT              0 = 4      Sitges D

Prat B             0'5 = 3'5     Agusti C

Jake C              4 = 0      Begues
GAVÀ E 2,5-1,5 BELLVITGE C


1700 Escoriza Gallardo,P. 0-1    1720 Ferre, Esteve
1700 Escoriza Lusilla,P.  1/2-1/2  1700 San Julian, Diego
1700 Gareta, Alex     1-0     1700 Ferre, Victor
1700 Carrizosa, Albert   + -     1700 Duran, Raquel

Per segona vegada consecutiva, el nostre equip torna a guanyar, aquesta vegada per la mínima encara que jo podria haber guanyat la meva (ho explicaré més endavant) El matx ha començat amb la baixa del 4º tauler del Bellvitge, cosa que ens posava el matx de cara. (Carri, t'has salvat eh?) Gareta ha acabat a la horeta de joc. El seu rival s'ha deixat peça i Alex l'ha aprofitat. Anavem 2-0 a favor nostre, que ja ens ha donat la primera alegria del mati, no podiem perdre el matx. Escoriza Gallardo ha tornat a perdre, pero aquesta vegada (segons la meva opinió) ha sigut la que millor ha jugat. 2-1. Els nervis estaven a flor de pell. Quedava jo. Si perdia empatavem el matx i no era pla acabar aixi. D'apertura ja he quedat inferior, molt endarrerit en una Italiana, variant Hongaresa. Al final he pogut obrir la partida i habia perdut la ventatge que ell tenia sobre mi(després ha reconegut no ha sabut aprofitar-la). La partida ha continuat més o menys bé, fins que m'ha fet una forquilla amb cavall Rey-Torre. Cavall per torre i jo anava malament. He aconseguit guanyar dos peons i al final ens hem quedat iguals: Ell amb 2 torres i 3 peons contra Torre, Cavall i cinc peons. Aqui s'ha decidit el matx quant m'ha demanat taules. A la següent li guanyava torre (fes el moviment que fes), pero com que jo he fet un partida dolentisima i ell habia jugat bé tota la partida i a més guanyavem el matx, taules. No m'agrada guanyar fent partides dolentes. Ara toca guanyar a l'Esplugues i deixar clar que es pot guanyar tinguis l'elo que tinguis!!!

Pedro EscorizaTERCERA TERRITORIAL VII                

Comtal D             2 = 2      Peona I Peo G

Laetania Alella B         0 = 4      Cirera C

Canet B             2'5 = 1'5     Badalona C

Ateneu Arenyenc B         4 = 0      Ateneu Colon E

Cirera B             4 = 0      Artigues B

TERCERA TERRITORIAL VIII                

VACANT              0 = 4      Vilassanes B

Laetania Alella          1 = 3      Cirera

Badalona B            4 = 0      Canet C

Arenyenc C            3 = 1      Sant Josep D

Sant Adria E           1 = 3      Masnou-Casino B

TERCERA TERRITORIAL IX                 

Mira-Sol B            2 = 2      Terrassa G

Cerdanyola Valles E        0 = 4      Ideal Clave D

Barad D              1 = 3      Santcugatenca

Colon-CEAM F           1 = 2      Sant Andreu D doble incomparecencia

Congres D           1'5 = 2'5     Sant Quirze B

CERDANYOLA E 0 – IDEAL CLAVÉ D 4

1. Eulalia Nicolau (1715) – Jesús Fernández (1765) 0-1

2. Andrea Norte (1700) – Sara Fernández (1700) 0-1

3. Marta Quesada (1700) – Cristina Fernández (1700) 0-1

4. Francisco Quesada (1700) – Victor Fontela (1700) 0-1

RESULTAT MOLT ABULTAT

L'equip de promoció ha jugat amb un equip que era gairebé una família, perquè jugaven el pare i dues filles. Nosaltres anàvem a jugar amb tres nenes i un pare, dues de les nenes de categoria aleví, i una de benjamí. I el pare ha estat el Paco Quesada, que repetia. El resultat no demostra la lluita que hi ha hagut al tauler, on les nenes han jugat molt i molt bé.


TERCERA TERRITORIAL X                 

Mollet D            0'5 = 3'5      Colon-CEAM D

Montornes             4 = 0      Badia B

Ronçana C             0 = 4      Rubinenca E

Terrassa E           1'5 = 2'5     Montcada D

Cardedeu C           2'5 = 1'5     Barbera D
Montornés 4 - 0 Badia B

Raya, D (1995) - Serrano, J (1725) 1-0
Ruiz, F (1935) - Retamero, S (1725) 1-0
Molano, I (1930) - Retamero, A (1700) 1-0
Sanchez Sanz, A (1800) - Baena, A (1700) 1-0

EMPEZAMOS A ARRANCAR!!

A pesar de que amaneció nublado, y hacía bastante rasca, da gusto ir a jugar el por equipos!! Y es que con este tiempo da más gusto estar en la cama, pero la pasión por el ajedrez nos puede! xDDD

Otra mañana más dandolo todo en el tablero para buscar la victoria y asi fue! Fernando Ruiz se estrenó en el campeonato. Antonio Manchón volvió a visitarnos y el "presi" se tomó un descanso. El match de hoy estuvo bastante fácil, Sanchez se anotaba la primera victoria en media hora. (Menos mal que tenía que irse a las 11.... xD) El cronista se alzaba con una victoria fácil pero con recursos hasta debajo de las piedras!! Fernando y David fueron los ultimos en ganar. En el B nuestors diablillos no tuvieron suerte... Arnau y los García (padre e hijo) ya no tuvieron posibilidad ninguna después de cometer gruesos errores. Alejandro Lozano alias "Secre" se anotaba la única victoria del otro match, acrivillando a su rival... (Vaya tela!). Se nota que el Barça gano 5-1 al Betis xDDDD La semana que viene el A visita al Mollet y el B visitará al Castellar E (La otra anterior el B jugo contra el Barad C) En fin, punto y final a la crónica de hoy. Aún quedan muchas piezas por jugar en el equipo de Juan Estrada... Es que tanto cepillao no puede ser... xD

Hasta la semana que viene!!

Atentamente, Ismael Molano.TERCERA TERRITORIAL XI                 

Castellar E            1 = 2      Colon-CEAM E doble incomparecencia

Montornes B            1 = 3      Barad B

Llinars B             3 = 1      Barad C

Terrassa F           0'5 = 3'5     Ronçana B

Cardedeu B            4 = 0      Mollet C
Montornés B 1 - 3 Barad B

Lozano, A (1775) - Pent, P (1825) 1-0
García, J.A. (1700) - Cazador, F (1820) 0-1
García Bravo, V (1700) - Casas, P (1755) 0-1
Herrera, A (1700) - Verdaguer, E (1750) 0-1


TERCERA TERRITORIAL XII                

Calldetenes Esquirol C      0 = 4      Ronçana

Lliçà d'Amunt          3'5 = 0'5     Franqueses B

Sant Pere B            4 = 0      VACANT

Sant Boi Lluçanes B      0'5 = 3'5     Canovelles B

VACANT              0 = 4      Palau Solità C

TERCERA TERRITORIAL XIII                

Olesa C              3 = 1      Castellbisball B

VACANT              0 = 4      Abrera B

Rubinenca D           3'5 = 0'5     Sant Feliu E

Sant Joan Despi C         3 = 1      Martorell C

Monistrol             2 = 2      Vilafranca E

TERCERA TERRITORIAL XIV                

Minorisa             4 = 0      Santpedor D

Estany B             2 = 2      Avinyo B

Castellet B            4 = 0      Bergueda C

Cardona B             3 = 1      Estany

Abrera             1'5 = 2'5     Balsareny C

TERCERA TERRITORIAL XV                 

Capellades B           2 = 2      Piera B

Pobla Claramunt          4 = 0      VACANT

Castellet C           1'5 = 2'5     Ateneu Igualadi B

Montbui B             1 = 3      Cafaf B

Montbui C             2 = 2      Balsareny B

TERCERA TERRITORIAL XVI                

VACANT              0 = 4      Moli Nou B

Gava C              1 = 3      Cadena

Sant Feliu G           0 = 4      Sitges C

Prat C              4 = 0      VACANT

El Castell B           4 = 0      VACANT

Resultados de Girona

L'equip del Figueres”B”   s’ha imposat amb més dificultats de les previstes al  Figueres”C” en la primera ronda del campionat Provincial de Preferent  per 6 a 4 .

El Figueres “D” ha estat molt superior i ha vençut al Gerunda “E” per 8 a 0 i continua lider de la Segona Categoria Provincial amb tres victòries.

 

 Els resultats de tots els equips han estat:

1ª Divisio Catalana:      Figueres – La Lira  =  7’5 – 1’5 (*)

Preferent Provincial:  Figueres “B” – Figueres “C” = 6 - 4      

Segona Provincial:        Figueres "D" – Gerunda “E”  = 8 – 0

 

 

Tercera Provincial:     Figueres “E” – Montgrí “B” =  2 – 2

                                   Olot “C” – Figueres “F” = 2’5 – 1’5

Foment La Bisbal 5,5 - Palafrugell A 4,5

Malgrat la manca de dos jugadors per part del Palafrugell, hi ha hagut emoció fins el final

Primera provincial
Santa eugenia A -5    Gerunda C-3
 
tercera provincial  GRUP CENTRE
Santa eugenia B 2       Salt i girona B 2
El pont B 0                 Santa eugenia C  4
 
 
Tercera provincial  GRUP SUD
Santa eugenia D 3  Palafugell C 1
Guixolenc D 1        Santa eugenia E 3
 
Jornada positiva pel nostres equips sobretot el A que perdia 0-2 i remuntada 5-3  felicitats pel nostres jugadors.

 

Preferent:  Figueres B  -  Figueres C  6 - 4
 
Segona prov: Figueres D  - Gerunda E   8 - 0
Tercera prov: Figueres E  - Montgrí B     2 - 2

Resultats del Banyoles

--- 52 JUGADORS D'ESCACS AQUEST MATI AL CENTRE CIVIC DE BANYOLES ----

VICTORIES DELS EQUIPS A,B,C I D DEL BANYOLES.

Categoria Preferent:

Banyoles 6,5 --- Salt i Girona 3,5

Còmoda victòria del Banyoles davant d'un Salt molt més perillós del que podia semblar.

La renùncia de la categoria (Segona Divisió) del Salt feia preveure que seria un equip minvat de força, que aixi es, però no es un equip a despreciar, ja que els seus jugadors segueixen encapçalats per David Carrasco (2255) i farcit de jugadors molt experimentats, si fessin del 1 al 10 superarien tots els 2000 punts d'elo.

La jornada ens ha estat propicia des d'el inici, ja que les victòries de Germán Naharro, que ha sacrificat molt de material (dues peces) per un atac foribund contra el enroc de Sabatés, l'ha culminat amb una victòria aplastant, el segon punt l'ha aconseguit el cronista amb una entrega de dama davant Gallart, repetint l'inici de la partida que vaig guanyar-li al Provincial, amb anècdota i tot (pero que queda entre nosaltres), simultaniament taules de Turró amb Manel Rius. Estavem 2,5 a 0,5. Josep Triola ha patit les conseqüencies dels rellotges digitals i no ha mesurat ve el seu temps, derrota per temps en el primer control, rapidament J.F. Campo ha resolt amb elegancia un atac al enroc de Jesús Moles, 4,5 a 1,5 que ens feia mirar el match amb una certa tranqulitat, la victòria, treballada i preciosa de l'Albert Muratet amb David Carrasco ens donava ja amb tota seguretat el match. Hans Van Arkel perd amb X. Vila i Antoni Oliva guanya en el tauler 2 a Maties Rodriguez, 6,5 a 2,5, les dues darreres partides amb sort desigual, Albert Serra s'ha deixat escapolir una partida igualada amb David Pou i Sergi Diaz ha aconseguit el punt davant un batallador Marcel Torrentà.

Resultat final 6,5 a 3,5. Les incorporacions del Banyoles: Albert Muratet i J.F. Campo han donat molta força a aquest equip que la setmana que ve, davant del Figueres "B" tindrà una prova definitiva per contrastar la possibilitat de l'assalt a la Segona Divisió Nacional.

Segona Provincial :

Banyoles "B" 6 - Sant Gregori 2.

Al inrevés que amb el primer equip el resultat final sembla que hagi estat una victòria cómoda, res mes lluny de la realitat. Cal destacar que els darrers anys el Sant Gregori han havia "estomacat" sempre. La derrota en el segon tauler de Jordi Chalmeta davant de Jordi Güell, juntament amb la rapida victòria de Elias Muratet (jr) (i ja porta 3 de tres... l'any passat va fer 10'5 d'11),i dels recents incorporats Manel Humet i Daniel Gimenez Pau, ha posat un 3 a 1 que feia pensar en un final relativament tranquil, però Jordi Font s'ha trovat amb la lluita aferrisada de Calpe (amb material de menys, pero amb peces molt actives) i Manel Compte amb un final superior pero amb seriosos problemes de temps, ha fet dubtar fins al darrer moment. Ha trigat molt (ja erem en els darrers minuts i encara es jugaven 4 partides) en arribar la victòria de Narcis Bartis davant d'Antoni Foix i encara més la de Manel Compte, que s'ha beneficiat d'una il·legal del seu adversari per recuperar un xic de temps. Juli Zamora ha perdut un final molt igualat amb la vigent Campiona Provincial i excampiona de Catalunya Laura Garcia (aquest final l'hem de mirar amb tranquilitat) i finalment Jordi Font ha consolidat el seu avantatge material.

Conclusió : Molt més dificil del que pot semblar, però victòria sobre un rival directe en la lluita pel ascens, ja que ells tambe portaven 2 de 2. Aquests tres punts ens consoliden al front de la classificació i quedem a l'espera de saber altres resultats per tenir més clares les nostres possibilitats.

Tercera Provincial Grup Nord :

Banyoles "C" 3 --- Dotze Castells "D" 1

Els "teens" del Banyoles segueixen suman un munt de punts, avui Gerard Martin, Josep Bosch i Sergi Llauger han guanyat, demostrant experiencia, davant d'un Dotze Castells molt coratjós. La Sra. Egustizaga li ha amargat el matí a Martí Figueras i ha aconseguit el unic punt dels jugadors de Llers. La setmana que ve el Banyoles B va cap a Llers, tinc la sensaciò que ens estaran "esperant" ...

Montgri "C" 1 -- Banyoles "D" 3.

La "Muratet family" , (Jordi Muratet, la seva Sra. i les filles Alexandra i Jùlia) han tornat a demostrar que formen un equip ben conjuntat, victòries de Jordi, Jùlia i Alexandra. Esperem que aviat la victòria d'Olga faci aconseguir un 4 - 0 a aquest equip que es situa entre els millors de la categoria.

La setmana que ve, repetiran contre l'altre equip del Montgrí.

Tercera Provincial Grup Centre :

Banyoles "E" 0,5 --- Els Palaus "B" 3,5

La mainada del Banyoles ha fet el que ha pogut, i les taules de Pau Gratacós tenen sabor a victòria.

Lo important es que juguin i s'ho passin be.

La setmana que ve més informació, per nosaltres serà una jortnada molt important.

Elias Muratet.

Primera Provincial:
Palafolls "A" 1.5 Guixolenc "A"
6.5

Segona Provincial:
Guixolenc "B" 5.5 Cassà "B" 2.5

Tercera Provincial:
Guixolenc "D" 1 Sta. Eugènia "E" 3

 

 

Resultados de Tarragona

Preferent - Grup A							
							
L'Espluga F.	Reus Dep "B"			:				
Masdenverge	Cambrils		6½	:	3½			
Vila-Rodona	Capablanca		6	:	4			
Vendrell "B"	Amposta			5	:	5			
Torredenbarra "B"Hospitalet Infant	5	:	5			
							
Preferent - Grup B							
							
Alcanar	Amposta "B"			7½	:	2½			
Vila-Seca	Torredenbarra		2½	:	7½			
Masroig		Flix			6½	:	3½			
Reus Ploms	Tarragona "C"		4½	:	5½			
Cambrils "B"	Constantí		5½	:	4½			
							
							
Primera Categoria - Grup A						
						
Salou	Capablanca "B"			5½	:	2½		
La Selva 	Montblanc		5	:	2		Una partida al CC
Sta.Coloma "B"	Valls "B"		1½	:	6½		
Torre-Vella	Tarragona "D"		6	:	2		
						
Primera Categoria - Grup B						
						
Riudoms	ONCE Reus			2½	:	5½		
Gandesa	Deusaigües			4½	:	3½		
Mora d'Ebre	Vila-Seca "B"			:			
Reus Dep. "C"	Gandesa "B"			:				
							
Primera Categoria - Grup C							
							
L'Ampolla	Zlotnic				:				
La Senia	La Ràpita		0	:	8			
Peo Vuit "B"	Masdenverge "B"		6½	:	1½			
Tortosa	Jesús Catalonia			5	:	3			
							
							
Segona Categoria - Grupo A							
							
Amposta "C"	Peo Vuit "D"		1	:	3			
La Ràpita "B"	Peo Vuit "C"		2	:	2			
La Ràpìta "C"	La Ràpita "D"		3	:	1	
Masdenverge "C"	Gandesa "C"		3	:	1	
					
Segona Categoria - Grupo B					
					
Reus Ploms "B"	Reus Dep. "E"		2½	:	1½	
Tivissa	Reus Dep. "D"			4	:	0	
Flix "B" (RETIRAT)	Cambrils "C"		:		
Escacs Reus "B"	Mora d'Ebre "B"			:		
					
Segona Categoria - Grupo C					
					
Tarragona "F"	DESCANSA			:		
Tarragona "G"	Vila-Seca "C"		2½	:	1½	
Calafell 	Tarragona "E"		4	:	0	
Calafell "B"	Constantí "B"			:		
					
Segona Categoria - Grupo D					
					
Sta.Coloma "C"	Sarral				:		
L'Espluga F. "B"Montblanc "B"		2½	:	1½	
La Bisbal	La Bisbal "C"		3½	:	½	
La Bisbal "B"	L'Espluga F. "C"	3½	:	½	

 

Móra d' Ebre 6,5 – 1,5 Vila-seca B
Delgado	    	+ - - 	 	Morell
Matons	    ½-½ 		Puente
Terrones    	1 – 0 		Labazuy
Solé		1 – 0	  		Bultó
Salvadó	    	1 – 0	 		Sintas I
Vallès		1 – 0	 	Garcia	
Torres		1 – 0	 	Llamas
Bru		0 – 1	  		Sintas II

Vaja...repetim resultat...si per mi ja està bé que anem guanyant però també va bé variar... Bé. la ronda ha seguit la tònica de sempre...sóm superiors per elo, i a sobre venen amb set...i el nostre crack s' ha quedat sense jugar...al menys li puja la mitjana... Tota l' estona hem estat per sobre en el marcador, i en quan a les partides, a Matons li han ficat la partida totxa i aburrida i a signat taules ja que no es veia res al tauler...i Bru ha tornat a perdre un altre final on estava millor...de moment les coses no li van molt bé... Els demès hem guanyat, l' un atracant, l' altre menjant tots els peons que s' ha trobat...en general ha anat com les altres dos rondes. El Móra B ha anat a Reus on s' ha trobat en un equip que els guanyava per elo, i sol el presi ( que està que es surt aquest any ) ha guanyat. I la setmana que bé anem cap a Duesaigües...a veure si estrenem l' equip de gala d' una vegada per totes..i variem el resultat i rasquem ni que sigui mig punt més!

Ivan Salvadó.

 

Resultados de Lleida

 

 

 

  


 

1