CAMPEONATO DE CATALUNYA DE EQUIPOS 

DARDO 2006

 

RONDA 4

Actualizado con fecha: 11/03/2006 21:09:30

 

DIVISIO HONOR                      

Terrassa            6'5 = 3'5     Barcelona-Vulcà

Cerdanyola Vallès         6 = 4      Andorra

UGA                9 = 1      Reus Deportiu

Sant Adria            4 = 6      Foment

Sant Boi             3 = 7      Montcada
CERDANYOLA 6 - ANDORRA 4
 
1. GM Fernando Peralta (2570) - GM Oscar de la Riva (2545) 1/2
2. MC Julio Hernando (2405) - MI Josep Oms (2500) 1/2
3. MC Benjamín Mela (2415) - MF Raúl García (2350) 1-0
4. MF Juan Carlos Escandell (2315) - MF Marc Simonet (2345) 1/2
5. MC Antonio Fernández (2280) - MC Javier Martín (2320) 1-0
6. MC Adrian Randazzo (2265) - MC David Monell (2310) 1/2
7. MC Gabriel Castellet (2285) - Vicente Santamaría (2135) 1-0
8. MC Joan Albert Ramírez (2250) - Francisco Rechi (2065) 0-1
9. Jaume Guasch (2225) - Joan Fernández (1955) 1-0
10. Didac Castellet (1830) - Ivan Malagueta (1840) 0-1

El Cerdanyola ha aconseguit una important victòria davant el Andorra per 6 a 4. Cal destacar les importants absències als dos equips; en el cas de l'Andorra, per Ribera i José, i en el cas del Cerdanyola per Ferrón, Cuerto i Valencia. Sí, dic bé, Valencia, el qual estava previst que jugués, però encara estem esperant que arribi al local. En el seu lloc ha jugat un jugador de la pedrera, Didac Castellet. Aquest "avantatge inicial" no ha estat aprofitat als últims taulers, sinó que l'encontre s'ha guanyat als set primers, amb el resultat de 5 a 2. Amb aquesta victòria, l'equip de Cerdanyola té, el proper diumenge, una oportunitat d'assegurar la permanència, si s'aconsegueix la victòria amb el Barcelona Vulcà.

Jaume Grau

 

Terrassa 6'5 Barcelona Vulcà 3'5

En realitat, no us en puc fer una crònica gaire precisa, perquè he marxat molt aviat. Tot i que tenia algunes idees, com ara la de continuar amb la secció "la imatge de la jornada", que vaig inaugurar la setmana passada. Avui, però, no n'he trobat cap altra com la de la setmana passada: el Castañer i l'Escofet suportant la neu a peu dret. De fet, només hem hagut de suportar un plugim gairebé ridícul. Potser hauria de recuperar una imatge del viatge de tornada d'Andorra, quan vam veure l'arc de Sant Martí. Era un presagi? Vol dir que guanyarà el Foment Martinenc?

I avui he estat jo el que he tingut la partida nostàlgica de la jornada. Amb el meu rival d'avui, hi vaig jugar per primer cop l'any mil nou-cents setanta-vuit, al Congrés, en un campionat infantil de Catalunya. Ell ja era segona (els més joves us heu perdut això de la tercera, la segona, la primera i la preferent. Una de les coses dels escacs que feia més il·lusió era pujar de categoria) A mi, que era tercera (perquè, de quarta, no n'hi havia) guanyar-lo em semblava una fita inassolible. El cas és que no recordo quin va ser el desenvolupament de la partida, però vam arribar a un final que, ben jugat, l'hauria d'haver guanyat jo. El vaig jugar molt malament, però, i la cosa va quedar en taules.

Sort que hi havia el meu pare, sempre disposat a alleugerir, amb unes paraules de consol, el mal tràngol. Encara em sembla que el sento, mentre aixecava la pols de la plaça del Congrés amb les punteres de les sabates (què voleu?, si era un nen...)

"Eres un petardo" Vint-i-set anys i mig més tard, sé que ho deia amb bona intenció, que hi ha coses a la vida molt més importants que no pas els escacs...

Com ara el futbol...jornada rodona!!!

Guillermo AriasPRIMERA DIVISIO I                    

El Vendrell            3 = 7      Barberà

Sant Martí           3'5 = 6'5     Tres Peons

Barceloneta            7 = 3      Mataro

Catalonia            4'5 = 5'5     Sitges

Lleida             5'5 = 4'5     Ateneu Colon

 

En carnaval y con diez 7 – Mataró 3

Una jornada más que pasamos con nota, y esta vez frente al duro examen de la fiesta de Carnaval, pero contra todo pronóstico, hemos vuelto a ir con los 10 de gala, algunos con algunas horas mas de sueño que otros, las mismas caras lo delataban, pero los 10 “in situ”. La primera partida en finalizar era la de un servidor , uno de los cuales la noche de carnaval dejó algo cansado y buscó las tablas para ir a descansar un poco; entrega de pieza y jaque continuo, objetivo cumplido. 0,5-0,5. Más tarde, Iván aceptaba unas tablas ofrecidas por su rival, y Denis se anotaba su primera derrota. 1-2. Principal también firmaba tablas y Tomy hacia lo mismo siguiendo imbatido en el primer tablero. 2-3 Y a partir de aquí, vinieron las victorias locales y en este caso de los que aun no habían ganado exceptuando a Luis, que se añade en el grupo de “pichichis” con 2,5 de 4 y de Pepo, segunda consecutiva. Así pues, estreno de victoria para Almeida , Mariano y Pere. Que colocaban el 7 a 3 definitivo en el marcador. Un resultado quizás un tanto abultado pero al fin y al cabo una victoria más hacia la permanencia.

Y contando que el año pasado a estas alturas estábamos jugando jornada tras jornada con suplentes y bajas, y que llevábamos la magnifica gesta de 0 de 4, pues podemos estar contentos de los resultados obtenidos hasta ahora. Eso sí , con la lucha por la permanencia muy en mente. La Semana que viene , plato fuerte; el Tres Peons. Esperemos que los resultados nos sigan sonriendo.

David Ayza.

Jornada favorable als nostres interesos, 3 de 5, tret del primer equip que ha tornat a perdre. L’equip de Gracia ha vingut amb la majoria de titulars, per la qual cosa tenien bastant millor equip per elo que el nostre. Ha perdut primer l’Evarist, per un error en l’ordre de les jugades, mentre que alguns que encara no ens havíem estrenat a la categoria, ho hem aconseguit. Només hem pogut guanyar una partida, en el tauler del jugador canari, que és el nostre reforç d’aquest any. La darrera partida en acabar ha estat com sempre, l’Aranda, que a pesar d’estar malalt ha estat a punt de sorpendre el primer tauler de l’equip rival. L’equip B ha guanyat a domicili el segon equip del Cerdanyola Mataró, ja que érem teóricament superiors per elo. D’aquesta manera es coloca amb uns esperançadors 3 de 4 punts. L’equip C ha guanyat espectacularment el primer equip del Barad, 7,5-0,5. Els de Terrassa han aparegut 30 minuts tard perque es veu que avui es corria la mitja marató a Barcelona, i amb un jugador menys, el primer tauler. Encara que teníem millor equip nosaltres el resultat ha estat exagerat. L’equip D anava al Condal, juntament amb el F, i cap dels dos ha pogut fer res davant equips bastants superiors. Encavi l’equip E ha guanyat brillantment el Congrés C de forma que es posa amb 2 de 4, amb esperançes de salvar la categoria, com cada any. L’equip G ha guanyat un filial de La Lira a qui li ha faltat algun jugador.

Ricard Llerins

VENDRELL  3  BARBERÀ  7

 

1

Luis Esquivel

MF 

2210

0

Jonathan Alonso

MI

2420

1

2

Santi Sánchez

 

2320

0

Alberto Gómez

MC

2395

1

3

Dacian Pribeanu

 

2270

½

Xavier Bosque

MC

2325

½

4

Manuel Palacios

MC 

2285

0

Fco. Javier García

MC

2315

1

5

Gravil Drahici

 

2230

0

Teodoro Asensio

MC

2295

1

6

Salvador Saumoy

 

2230

1

Alex. José Iraeta

MC

2285

0

7

Miquel A. Mateos

 

2175

1

Javier Peñas

MC

2275

0

8

Gregori León

 

2160

0

Roberto Villa

MC

2270

1

9

Víctor Plasencia

 

2145

½

Àngel Pascual

MC

2260

½

10

Carlos Ivern

 

2090

0

Josep Pellús

2

2240

1

 
 
 
 
 

LA TERRA DE’N PAU I L’ÀNGEL.
Cap a un quart de deu arribem al Vendrell. Aparquem. Tot i portar mapa acabem preguntant pel carrer. Els mapes serveixen per...preguntar. Arribem al Club d’Esports del Vendrell. Anem a fer cafè. Pels que necessitem quelcom més consistent serveixen uns bons entrepans. A més la cambrera, tot i confessar que va clapada d’anar massa tard a dormir per la farra de la nit anterior al Carnestoltes, ens atén amb amabilitat i cortesia. S’agraeix. L’esmorzar passa de meravella. Damunt d’una taula del modern establiment hi ha un fullet turístic del Vendrell. En l’oferta cultural de visites llegeixo:
Casa nadiua de Pau Casals
La casa on va néixer Pau Casals (1876-1973) conserva l’ambient d’una casa de final del s. XIX d’una família molt humil. S’hi pot fer un recorregut per la infantesa i els seus inicis en el món musical.
Vil•la Casals - Museu Pau Casals
Pau Casals ha estat un dels violoncel•listes més grans de tots els temps. Vil•la Casals era la seva casa d’estiueig, ara convertida en un magnífic i modern museu. El visitant hi pot descobrir la intensa vida del famós violoncel•lista a través d’un extens patrimoni artístic i documental.
Casa Museu Àngel Guimerà
Àngel Guimerà (1845-1924), poeta i dramaturg, va viure a la casa pairal dels Guimerà al Vendrell durant el s. XIX. En aquesta casa va iniciar la seva activitat poètica, primer en castellà i, més tard, en català, per triomfar després en el món teatral com a dramaturg.
La planta baixa de l’edifici acull també el Museu Arqueològic del Vendrell.
Si no hi haguéssim anat a jugar a escacs...
Entrem a la sala del club d’escacs del Vendrell. El matí és fresquet. Dins la sala no molesta en jersei...Poc a poc la calefacció ens va posant a to. Mai ens havíem enfrontat al Vendrell. Per mi, tot cares noves. Em criden l’atenció un parell d’enormes rellotges. M’expliquen que són especials per jugadors amb disminució visual. Connectat al rellotge hi ha un petit mono-auricular per tal que el jugador pugui escoltar la lectura automàtica del seu temps o el del rival. Aquests rellotges eren utilitzats per dos dels jugadors del Vendrell que anotaven les jugades en unes quartilles més grosses.
En un lateral de la sala un vell moble coronat per la insignia d’un cavall, amb armari de vidre i calaixos, ple de llibres vells i revistes d’escacs, era el fidel centinel•la testimoni de mil batalles. Amb la seva presència feia honor a les velles figures del club que de ben segur l’havien obert un munt de vegades per consultar els seus secrets.
Els rellotges es posen a caminar...
1. e4... 1. d4... 1. c4...
Sóc el primer d’acabar. Taules. A continuació l’Iraeta amb avantatge perd peça. Tot hi la compensació de tres peons per alfil no pot salvar ni mig punt. En Teo ha vençut acte seguit en una partida tensa, dinàmica, oberta...L’Alberto ens donava un nou punt producte d’un clar domini des de l’inici que el rival no ha pogut contrarestar. Aleshores en Josep Pellús ha fet el quart punt de quatre i s’està guanyant una plaça a “la caldereta” a pols.En Francisco Javier a convertit en victòria un domini posicional obvi, i per acabar-ho de rubricar, amb peó de més. Era el torn del nostre capità, del nostre mestre internacional en Jonathan Alonso, que té la virtut de saber “llegir” les posicions amb precisió i encert. Amb negres ha vençut el MF Esquivel sense contemplacions. Ha donat a més a l’equip el punt de 5 ½ al nostre favor. En Javier ha invertit l’ordre de captura d’un peó i s’ha trobat que perdia peça (la segona! amb la de l’Iraeta en aquest matx) Els jugadors del Vendrell m’han assegurat que no sabien fer encanteris...Acte seguit era el torn de’n Roberto. Ha afinat força per guanyar una qualitat i poc a poc ha anat vencent la resistència estèril del rival. En Xavier ha baixat el teló amb taules treballades. Ha sacrificat qualitat a lo “Petrosian” i la posició resultant compensava. Però no ha fet les justes i el rival se n’ha sortit. Després hi ha hagut anàlisi “post mortem” i s’han trobat millors alternatives.
Ens hem acomiadat dels vendrellencs desitjant-los- hi bona sort i uns, cap al Vallès i altres, cap al Barcelonès.
M’he quedat amb les ganes de visitar un parell de cases. Hi haurem de tornar. En Pau i l’Àngel bé s’ho valen!
Àngel Pascual Sauch

 
 


PRIMERA DIVISIO II                   

Tordera              6 = 4      La Lira

Sant Josep            1 = 9      Figueres

Rubinenca           7'5 = 2'5     Olot

La Colmena           5'5 = 4'5     Gava

Tarragona             5 = 5      Sant Andreu

JORNADA RODONA PELS DOS PRIMERS EQUIPS DEL CLUB D'ESCACS FIGUERES AMB DUES IMPORTANTS VICTÒRIES ENFRONT EL SANT JOSEP I EL BANYOLES

En la quarta ronda del “Campionat de Catalunya per Equips”, el Figueres “A” ha passat com la tramuntana pel local de joc del Sant Josep de Badalona, i s’ha acabat imposant per 1 a 9. Certament a priori el Figueres era molt superior al Sant Josep, tot i que això sempre s’ha d’acabar demostrant al tauler. Tot i que Emili Colls ha vençut ràpidament en la seva partida, la resta d’encontres han tardat molt a decidir-se, però un cop ho han fet, totes les partides han caigut a favor de l’equip empordanès. En algunes partides els locals podien haver tingut millor sort, inclús el MC Domingo ha refusat unes taules al GM francès Eric Prie, i al final ha acabat cedint. Amb els resultats d’aquest diumenge, el Figueres i la Rubinenca són els liders de la categoria amb 3,5 punts cadascú. Precisament la Rubinenca és l’equip que la propera setmana ens visitarà a Figueres, i que donades les circumstàncies, pot ser clau per a l’ascens a la Divisió d’Honor.

Els resultats individuals del Figueres "A", han estat:

     1  MC Domingo  	2300  0   GM Prié    2440  1
     2  MC Fernández 	2260  0’5  MF Cuadras   2425  0’5     
     3   Garcia	  	2220  0   MF Vives    2345  1   
     4   Garriga   	2200  0   MC Colls    2340  1            
     5   Colet	   	2170  0’5  MC Serra    2320  0’5         
     6   Pascal	   	2125  0     Pijuan   2290  1       
     7   Haro      2070  0   MC Mundet   2280  1          
     8   López     	2050  0     Lillo    2275  1           
     9   Sánchez   	2040  0     Barrera   2230  1 
     10   Martinez   	2010  0     Manera   2230  1         

 

 

LA COLMENA: 5,5 GAVA: 4,5

A las 11:30 horas ganábamos dos a cero (dos buenas partidas de Peña y Dani), sin embargo en lugar de servirnos de acicate, nos hemos acomodado y a las 13:30 perdíamos por 4,5 a 3,5. Faltando por terminar las partidas de Pablo y Blas, ninguno de los dos pudimos forzar, ambas tablas, y de ahí el resultado final: 5,5 a 4,5.

Qué le vamos ha hacer, todavía podemos mantenernos pero eso sí, ahora a seguir sufriendo cada una de las semanas que restan, pero al mismo tiempo a seguir disfrutando de cada una de las partidas ya que, en definitiva, si madrugamos es para eso.

Saludos y hasta la semana que viene.

Blas Rodríguez

www.escacsgava.com


RUBINENCA 7,5           OLOT   2,5

Bona tarda, adjunto envio la crònica de la setmana,

 

RUBINENCA

7,5

 

 

OLOT

2,5

1

PARLIGRAS, MIRCEA

2580

+ ---

1

BUSQUETS, R

2345

2

MATNADZE, ANA

2410

0-1

2

GONZALEZ MAZA, R

2335

3

ROMERO, JUAN

2300

1-0

4

PAGES, JORDI

2310

4

LOPEZ, OSCAR

2295

+ ---

6

POYATO, ALBERT

2260

5

COLLADO, DAVID

2295

½-½

7

VILAR, MONICA

2255

6

SORROCHE, JOSEP M

2245

1-0

8

PINYOL, DAVID

2200

8

CORTES, JOAQUIM

2175

½-½

13

MIR, JOSEP M

2035

9

NAVARRO, ANTONI

2160

1-0

16

DEL POZO, JAUME

2010

11

FORTES, JESUS

2130

1-0

27

MIRAPEIX, DAVID

1815

13

MARTINEZ, MIGUEL

2120

0,5

41

PADILLA, DEMETRIO

1700

Bona tarda,

Si l’equip contrari vé amb dos jugadors menys i amb baixes significatives; doncs ja no costa tant guanyar els matxos.

L’Olot és un equip complicat, aspirant a tot, si juga amb el seu equip titular; però amb tantes baixes és dificil puntuar. Hem tingut aquesta sort, avui.

Als dos punts matiners per falta de jugador contrari, hem sumat mig punt, per taules de David Collado amb Mónica Vilar; sempre era bó puntuar i acostar-se al 5. Unes altres taules que s’han produït aviat han estat les de Joaquim Cortés.

Desprès s’han donat els resultats de la meva victòria i la victòria de Jesús Fortes. De manera que ens posàvem 5-1; a falta de partides en les que teniem moltes opcions de puntuar.

Ana Matnadze ha passat molt mala nit i s’ha notat avui, en la partida; que ha estat bastant descentrada. Ha perdut.

Antoni Navarro ha estat el següent en acabar; ha fet una bona partida i ha guanyat.

I els demès, doncs Juan Romero ha tret petroli d’una posició que pintàven taules per tot arreu i ha guanyat. I Miguel Martínez ha aconseguit taules.

La setmana vinent ens toca el Figueres; un exequip meu. El Figueres és el màxim favorit; doncs té un equipaç. A veure que fem. Jo, segur que m’ho passaré bé; doncs veuré a antics companys i amics.

Salutacions des de Rubi,

Josep M Sorroche

 

 

 


SEGONA DIVISIO I                    

Catalunya            6'5 = 3'5     Sant Adrià B

Malgrat              5 = 5      Gerunda ADAC B

UGA "B"             7'5 = 2'5     Gerunda ADAC

Congrès             4'5 = 5'5     Foment B

Cerdanyola Mataro        4'5 = 5'5     Aragonés

Cerdanyola Mataró 4,5 – Aragonés 5,5

Los abueletes del Aragonés han descubierto el elixir de la eterna juventud. Salvador Carranza y Lluis Coll volvieron de Dreden (Alemania) con un gran resultado en el europeo de veteranos y con la poción mágica de un Druida alemán. El secreto es que cuando más viejo eres más puntúas.

Ganamos justitos, pero suficiente como para seguir soñando en el ascenso. Además la semana próxima vuelve nuestro crak (3 de 3) Percival Jaquias (que no necesita poción mágica porque cayó en el caldero de pequeñito).

Saludos cordiales,

Antonio López

PD: A la espera de hacerme viejo para empezar a ganar partidas.

Una chiste sólo para catalanistas: Sabéis que dice el contestador automático d’Esquerra Republicana: “Si vol sentir el nostre missatge en català premi la tecla 1, si vol sentir el nostre missatge en castellà toqui el dos”.SEGONA DIVISIO II                    

Jake               5 = 5      Sant Feliu B

Cornellà             7 = 3      Bellvitge AECS

Taradell Centelles       3'5 = 6'5     Terrassa B

Vilafranca           2'5 = 7'5     Sabadell

Sant Boi B            3 = 7      Calaf
                       TARADELL- CENTELLES                  3.5                 TERRASSA    "B"          6´5
 
 
   Baños                               ( 2300 )                        1             Basora                 ( 2215 )        0
   Presseguer                        ( 2200 )                        0             Flores                  ( 2210 )        1
   Santi Simon                       ( 2155 )                        0             Carol                    ( 2200 )       1     
   Sors                                  ( 2140 )                        0             Sanahuja              ( 2165 )       1
   Valldeoriola                        ( 2110 )                        1             Sadrija                  ( 2155 )       0
   Torres                                ( 2095 )                        0             Rossell                 ( 2155 )       1
   Recoder                             ( 2090 )                        0             Yastrebova            ( 2145 )       1
   M. Fabré  Vila                    ( 2080 )                        1              Martinez               ( 2135 )       0
   Pou                                   ( 2080 )                        0              Gomez                 ( 2120 )       1
   Bufí                                   ( 1970 )                        0.5           Hernandez             ( 2085 )       0.5
 
   be , ja son un punt de quatre partits el que atesora el Taradell-Centelles aquest any ( l´any passat en teniem tres i mig)
   i aixó que Oscar Baños continua jugant molt be ( aquest any dos de quatre en perdre per temps una i estimbarse amb
   els apurs l´altre ja que totes les tenía coll avall ) .I aquí la dissort, en demanar els egarencs taules per les partdes de capitá Xavi Torres  i de Santi Simon i negarles degut a que el matx estava complicat; mes es va complicar en perdre Santi Simon qui va ser el primer d´acavar.Xavi Torres en una complexa partide de la variant Najdorf de la Siciliana amb enrocs camviats , va perdre el penúltim. després de Simon va perdre Sors, però Valldeoriola va posar el 1-2 en un final on la parella d´alfils va escombrar la torre.
Presseguer, Recoder i el Dr Pou van anar abandonan , guanant en camvi Miquel Fabré Vila, qui si té elo Fide encara que no es prodiga( ja veuem els elo intenacional que els sortira)  Bufí ( que vaig equivocar la passada ronda dient que no tenía elo internacional , i en té dos) no va poder guanyar una lluitada partida on va acavar amb torre i tres peons contra cavall i quatre
i era el definitiu 2.5 a 5.5 ; d´aquí va acavar perden el capitá Xavi Torres la seva bona partida i va guanyar Valldeoriola , que aquest any es punt segur.  
   Suposo que es milloraran els resultats d´ara endevant
   amicablement
   Jordi Lazaro


SEGONA DIVISIO III                   

Sta.Coloma Queralt        5 = 5      Tarragona B

Lleida B             4 = 6      Pardinyes

Peo Vuit             4 = 6      Escacs Reus

Balaguer            4'5 = 5'5     Valls

Sant Feliu            10 = 0      Gran Penya

PREFERENT TERRITORIAL I                

Peona I Peó            6 = 4      Castelldefels

Ateneo Hortenc         2'5 = 7'5     Tres Peons B

Maragall            7'5 = 2'5     Ateneu Barcelonés

Ideal Clavè            9 = 1      Collblanc

Barcelona Vulcà B        0'5 = 9'5     Sant Andreu B

PREFERENT TERRITORIAL II                

Colon CEAM           8'5 = 1'5     Barberà B

Cerdanyola Valles B       7'5 = 2'5     Les Franqueses

Vic               7'5 = 2'5     Terrassa C

Santa Perpetua         7'5 = 2'5     Castellar

Calldetenes-Esquirol       5 = 5      Montcada B

Calldetenes Esquirol - Montcada B

1. Verdaguer, M. MC 2310 - Carasco, J. 2155 1/2
2. Oliveras, J. 2170 - Moreno, F. 2140 1:0
3. Ferrer, J. 2160 - Soler, A. 2130 1:0
4. Zaiats, V. 2130 - Gil, A. 2080 0:1
5. Algaba, J. 2105 - Luna, R. 2045 1:0
6. Henrich, J. 2070 - Fernández, J.M. 2030 1:0
7. Vinyet, E. 2040 - Solé, J. 2030 0:1
8. Serrat, E. 1995 - Muñoz, T. 1995 0:1
9. Parramon, M. 1920 - Cardona, R. 1945 0:1
10. Bautista, J. 1920 - Pérez, G. 1940 1/2

Ens hem trobat amb un equip que compta gairebé tots els seus enfrontaments per empats, llevat del de la tercera ronda contra el Santa Perpètua. Al cap de tres hores el Montcada es va posar amb 2 punts d'avantatge. Jo he permès que A.Gil guanyi material utilitzant dos alfils forts, mentre que E. Vinyet no ha pogut amb la bandera que li ha caigut a falta de 5 jugades per al primer control. J. Oliveras ha recuperat un punt contra F. Moreno, però M. Parramon ha quedat inferior contra R. Cardona i ha hagut d'abandonar. A partir d'aquest moment, les coses s'han desenvolupat amb nervis i errors. J. Algaba ha aconseguit rematar en poques jugades després del control l'avantatge de qualitat que tenia. E. Serrat ha fet un sacrifici generós, però no justificat, i ha perdut davant de Teresa Muñoz. J. Henrich ha pogut demostrar que, tot i qualitat de menys, els peons passats que tenia de més eren imparables. J. Bautista no s'ha orientat correctament en un final amb qualitat de més i ha hagut de conformar-se amb taules teòriques en un final de torres amb dos peons de més (que desgraciadament eren de torre i de cavall en flancs oposats). G. Pérez ha valorat correctament que aquest final no es guanyava de cap de les maneres. Amb un 3,5:4,5 quedaven en joc les partides en els taulers 1 i 3. M. Verdaguer no s'ha adonat de la triple repetició de la posició que J. Carrasco ha reclamat correctament (la primera repetició s'ha produït unes 10 jugades abans de la segona i tercera), i la partida s'ha declarat taules. J. Ferrer ha aconseguit guanyar un final de torres de llibre que, a falta de 15 jugades per al final, semblava totalment de taules. Felicitats a l'equip de Montcada B per un comportament esportiu exquisit.

Vladimir Zaiats.

 
CERDANYOLA B 7.5 - LES FRANQUESES 2.5
 
1. Jaume Grau (2170) - MC Fernando Méndez (2415) 1/2
2. Gerard Vales (2145) - David Guiz (2095) -+
3. Francesc Lanau (2130) - Salvador Barrios (2055) 1-0
4. Carlos Ruiz (2095) - Mateu Garcia (1970) 0-1
5. Carlos Batista (2070) - Joan Mas Pericas (1945) 1-0
6. Francisco Peñalver (2060) - Joan Mas Campeny (1940) 1-0
7. Lluís Gutiérrez (2055) - Joan Pujol (1790) 1-0
8. Lourdes Hernando (2025) - Jonathan Terrones (1740) 1-0
9. Antoni Lozano (2010) - Jordi Lucena (1740) 1-0
10. Felipe Díaz (1985) - Miguel Angel Maqueda (1700) 1-0

El Cerdanyola B ha guanyat còmodament a Les Franqueses per 7.5-2.5 tot i jugar amb nou jugadors, però la solidesa dels últims taulers donen una solidesa dels últims taulers dona molta força per compensar el desavantatge dels primers taulers. Seguim segons, a l'espera de l'encontre amb el gran favorit, el Colon-CEAM

Jaume Grau
 

COLON-CEAM "A"  8,5      BARBERA "B" 1,5

  Andres RODRIGUEZ  		1      Marc FERRER  	 0
  Cayetano ALONSO   		1      M. SEGARRA  	0
  Victor RIVAS       	+      (D. CASTEJON) 	-
  M. Fernandez-Diaz   	1      David GOMEZ  	0
  Jordi CANDELA     	1      David ESCANES 	0
  Fco. MURIEL       	1/2     Enric MARMOL  	1/2
  Angel CASTELLANOS 		1      LOPEZ MENDOZA 	0
  Pere REGINALDO     	1      L. GARCIA      0
  Manuel RIVAS       	+     (LOPEZ MINGUELL ) 	-
  (RAFOLS)          	-     Isabel BORRAS   	+

Seguim guanyant els partits clarament i ràpidament, Avui ens pensàvem que podia ser més dífícil per l'equip rival però ha vingut disminuït i amb 2 jugadors de menys (clar que nosaltres també erem un de menys a causa d'un malentés) i al cap de relativament poc temps estàvem ja 6 a 1 Les tres partides que han durat bstant més han estat la del Cayetano Alonso, qui ha hagut de treure tota la seva tècnica per vèncer la fèrria resistència del seu adversari, la d'en Muriel, que no ha pogut passar de taules, i la meva , a la qual he desaprofitat tres ocasions consecutives de guanyar peça i, quan la posició ja era clara de taules, he aconseguit "robar" per un error de l'adversari. Segueixo sense estar gens satisfet del meu joc en aquest torneig. Veurem què fem, tots plegats als encontres més exigents, ¿perquè n'hi haurà, oi? Miquel F-D M


PREFERENT TERRITORIAL III             

Mataró B            2'5 = 7'5     Comtal

Granollers            6 = 4      La Colmena B

Badalona             5 = 5      Torrenegra

Congrès B             7 = 3      UGA C

Masnou-Casino           4 = 6      Ateneu Colón B

PREFERENT TERRITORIAL IV                

El Prat             5 = 5      Olesa

Passió              7 = 3      Avinyó

Berguedà            5'5 = 4'5      Sallent

Santpedor            8 = 2      Sitges B

Igualada             6 = 4      Martorell
   
PRIMERA TERRITORIAL I                 

Vacant              0 = 8      Comtal B

Ateneu Colón C         5'5 = 2'5     Aurora Català

Foment C            5'5 = 2'5     Peona I Peó B

Ninot              1'5 = 6'5     Barceloneta B

La Lira B             5 = 3      Agusti

1ª provincial grup I: La Lira "B" - C.E. Agustí 5-3

Calderilla 0 de 4. Poco más esta vez, La Lira ha podido con nosotros. U,u,u,u,...

Un saludo J. Robla.PRIMERA TERRITORIAL II                 

Mataro C            1'5 = 7'5     Canet

Sant Josep B           4 = 4      ONCE

Maragall B           2'5 = 5'5     Ateneu Arenyenc

Sant Adria C           4 = 4      CECOB

Cerdanyola Mataro B       3 = 5      Sant Martí B

PRIMERA TERRITORIAL III                

Moli Nou             4 = 4      Sant Feliu C

Sant Sadurní          3'5 = 4'5     Jake B

Viladecans           5'5 = 2'5     Sant Joan Despí

Padró               4 = 4      Molins De Rei

Sant Boi C            2 = 6      Cornellà B

PRIMERA TERRITORIAL IV                 

Terrassa D            1 = 7      Mollet

Montcada C            4 = 4      Cardedeu

Sant Pere            5'5 = 2'5     Colon CEAM B

Sant Boi de Lluçanès      7'5 = 0'5       Vic B

Montmeló             5 = 2      Canovelles

PRIMERA TERRITORIAL V                 

Frederic Mistral         3 = 5      Mira-Sol

Sant Martí C          7'5 = 0'5     Barad

UPC               4 = 4      Castellbisball

Tres Peons C          3'5 = 4'5     Rubinenca B

Sant Quirze           3'5 = 4'5     Cerdanyola Vallès C
Crónica del UPC Castellbisbal
SANT QUIRZE 3.5 - CERDANYOLA C 4.5
 
1. Fernando Sanz (2170) - Zuhair Bahraoui (2040) +-
2. José María Nadal (2030) - Ana Benito (1995) 0-1
3. Josep Díaz (2030) - Josep Peñalver (1980) 1/2
4. Victor Rosell (2005) - Raúl Tornay (1940) 1/2
5. Alberto Calleja (1900) - Jordi López (1925) 0-1
6. Antonio Borja (1860) - Maximino Núñez (1900) 0-1
7. Ramon Roca (1840) - Miquel Estapé (1895) 1-0
8. Julio Giralt (1835) - Esteban Peñalver (1900) 0-1

SALVATS PER L'OFEGAT

Un altre matx decisiu per intentar aconseguir la permanència. Anant amb set jugadors (Zuhair no s'ha presentat), s'ha aconseguit un resultat molt valuós. I tot ha estat per una única partida, on, amb el marcador de 4-3 favorable al Cerdanyola, s'ha arribat a una situació on quedaven pocs segons als dos jugadors, i al final s'ha quedat el Raúl només amb el rei, i el seu rival amb dama i rei. Al final, el jugador de Sant Quirze ha fet ofegat, i ha donat el mig punt necessari per aconseguir la victòria. La setmana que ve arriba l'enfrontament contra el dur equip del Frederic Mistral.

Carlos GimenezPRIMERA TERRITORIAL VI                 

Cardona             5'5 = 2'5     Capellades

Incresa             6'5 = 1'5     Catalonia C

Castellet             4 = 4      Catalonia B

Sant Joan de Vilatorrada     5 = 3      Piera

Manresa            1'5 = 6'5     Puigcerda

SEGONA TERRITORIAL I                  

Ateneu Barcelonès B       4 = 4      La Lira D

Ateneu Colón D         5'5 = 2'5     La Colmena C

Foment D            5'5 = 2'5     Natació Barcelona

Tres Peons E          2'5 = 5'5     Barceloneta C

Comtal C             7 = 1      Sant Martí D

SEGONA TERRITORIAL II                 

Escola d'Escacs         5'5 = 2'5     Barberà C

Sant Martí E           5 = 3      Congrès C

Paretana             5 = 3      Peona I Peo C

Tres Peons D           5 = 3      UGA D

La Lira C             4 = 4      Cerdanyola Vallès D
LA LIRA C 4 - CERDANYOLA D 4
 
1. Pere Massanet (1885) - Iñaki Orio (1890) 1-0
2. Eduard Traveria (1875) - Carlos Giménez (1855) 0-1
3. Hector Menarguez (1870) - Joan Guimerà (1835) 1/2
4. Andreu Garcia (1865) - Angel Cabello Fill (1810) 1/2
5. Teófilo Sánchez (1855) - Victor Quesada (1785) 1-0
6. José Menárguez (1760) - Alejandro Fernández (1760) 1-0
7. Aitor Huerta (1705) - Marc Baseda (1740) 0-1
8. Sirus Ashtari (1700) - Angel Cabello Pare (1700) 0-1

AMB LA MEL ALS LLAVIS

Avui, hem vingut amb reforços, ja que apart del Joan Guimerà (que per feina, només pot jugar cada dues setmanes), hem vingut amb l'Atracador! Això ja era una victòria moral molt important. Amb problemes per aparcar (ja se sap, és Barcelona), arribem a jugar, i de seguida ens col·loquem. Veient l'aliniació de l'altre equip, encara hi ha esperança. Les partides han trigat molt en acabar totes, tot i que jo de seguida m'he quedat amb dos peons de més (altra cosa és que després jo sigui totxo i m'hagi costat tres hores més aconseguir la victòria). Guimerà ha estat el primer en acabar, en una posició de taules mortes. Poc després vindrien les altres taules, de l'Angel Cabello (fill), que d'aquesta forma es converteix en el Moisés de l'equip (tres taules en quatre rondes). Després vindria una altra alegria personal, ja que un antic alumne meu Marc Baseda (que després de la seva genial actuació la setmana passada, es va merèixer repetir), va acabar atracant, emulant al seu exprofessor en els seus bons temps. El Cabello pare, tenint una molt bona posició, ens ha fet patir moltíssim a tots, però finalment ha acabat aconseguint la victòria. I jo, finalment, he aconseguit la meva victòria. I llavors ens han llançat una maledicció, perquè sinó, no s'entén. Amb 4-1 al marcador, l'Alejandro amb una posició bona (en el post-mórtem s'ha vist que guanyava), i el Victor més o menys igual. Al final, tots dos es queden en un final molt inferior, i acaben perdent. Quedava l'esperança de que l'Atracador fes honor al seu nom. Però bastant gros ja ha estat l'atracament de Sant Quirze, com perquè aquí tinguéssim un altre. Orio ha perdut un final de torres que en algun moment ha semblat que era taules, i així hem quedat en empat. No ens doneu per morts, que entre nens i grans encara tenim molta guerra per donar.

Carlos Gimenez
 


SEGONA TERRITORIAL III                 

Pineda              7 = 1      Cerdanyola Mataro C

Sant Josep C           5 = 3      Sant Adrià D

Arenys de Munt          2'5 = 5'5     Ateneu Vilassanès

Circol Catòlic          4 = 4      Calella

Artigues             6 = 2      Malgrat B

SEGONA TERRITORIAL IV                 

Badia              5'5 = 2'5     Ullastrell

VACANT              0 = 8      Caldes Montbui

Sabadell B           3'5 = 4'5     Colom-CEAM C

Palau-Solità B          1 = 7      Rubinenca C

Montmeló B            5 = 3      Castellar C

SEGONA TERRITORIAL V                  

El Castell           3'5 = 4'5     Hostafrancs

Gran Penya B           4 = 4      Ideal Clavè B

Gavà B              3 = 5      Catalunya B

Penya Ribes            3 = 5      Espiga De Les Corts

Castelldefels B        4'5 = 3'5      Cornellà C

INESPERADA DERROTA DEL GAVÁ B

Bueno, al menos inesperada a priori puesto que el Catalunya B llevaba tan solo medio punto. Tras ver la lista de jugadores ya hemos visto que el matx no iba a ser ni mucho menos facil aunque la utilización de dos reservas en el tablero 1 y 4 parecía nos podia dar una cierta ventaja.

Finalmente un duro 3 a 5 que debemos saber encajar.

PACHECO, JOAN 2010 1-0 CALVO, XAVIER 1700**
ROS, ORIOL 1980 1-0 GARCIA, JOSEP 1970
BONAY, SANTIAGO 1975 0-1 PONGE, JORDI 1965
PACHECO, RAFAEL 1935 1-0 VIADER, GILBERT 1700**
CALDERON, JOSEP MIQUEL 1930 0-1 CORRETJA, JORDI 1920
PACHECO, IVAN 1805 0-1 ALVAREZ, LLUIS 1885
ROMAGUERA, JOSEP LLUIS 1815 0-1 SOLE, MIGUEL 1845
SARMIENTO, JOSEP 0-1 COLL, ALBERT

Aunque la partida de Joan Pacheco ha empezado con media hora de retraso debido a la utilización de un suplente, ha sido la primera en terminar con una miniatura a favor de nuestro jugador.

Mucho tiempo ha tenido que pasar hasta que ha finalizado la siguiente partida, aunque un vistazo rápido por los tableros daba a entender que estabamos prácticamente perdidos en mi partida había un peón a favor, en el tercer tablero pieza de menos, el cuarto más o menos igualado, el quinto posición inferior, el sexto rey débil en el centro, el séptimo pieza de menos y el octavo un caballazo en g3 durisimo. Vaya... que o había milagro o perdiamos claramente.

Casi de golpe han acabado cuatro partidas, firmando en el 0 en el octavo tablero, en el sexto y en el quinto, mientras que Rafael Pacheco ganaba su partida dejando el marcador 2-3 y quedando en juego Romaguera, Bonay y Ros.

Romaguera y Bonay han acabado perdiendo sus partidas y finalmente este cronista se ha impuesto más por cansancio que por juego aunque el final de peones y torres era, en mi opinión, suficiente para imponerse.

Un saludo,

Oriol Ros
www.escacsgava.comSEGONA TERRITORIAL VI                 

Montbui             6 = 2      Igualada B

Martorell B          4'5 = 3'5     Santpedor C

Berguedà B           2'5 = 5'5       Santpedor B

Suria               2 = 6      Ateneu Igualadí

Balsareny             7 = 1      Moia

SEGONA TERRITORIAL VII                 

Bigues i Riells         4'5 = 3'5     Calldetenes-Esquirol B

Sant Llorenç Savall        2 = 6     Palau-Solità

Castellar B            4 = 4      Taradell-Centelles B

Caldes Montbui B        2'5 = 5'5     Llinars Del Vallès

Mollet B             4 = 4      Granollers B

SEGONA TERRITORIAL VIII                

Aurora Català B          1 = 7      Esplugues

Sant Andreu C          6'5 = 1'5     Vilafranca B

Bellvitge Este         3'5 = 4'5     Sant Esteve

Bellvitge AECS B         3 = 5      Cervelló

Sant Feliu D          6'5 = 1'5     Passió B

TERCERA TERRITORIAL I                 

Escola d’Escacs B         2 = 2      Sanllehy

Agusti B             2 = 2      Tres Peons F

Foment F             2 = 2      Peona I Peo E

Colmena E             4 = 0      Badalona D

La Lira E             1 = 3      Sant Marti G
    3ª grup I:    C.E. Agustí "B"    -    Tres peons "F"    2-2
 
        Faraudo     1835    -    Matas           1800    1-0
        J. Robla      1830    -    Guardiola     1740    0-1
        Jesus          1785    -    Acriz             1725    0-1
        Betorz         1775    -    Ortega          1710    1-0
 
    Y menos mal que Betorz atracó con el tiempo a un Ortega muy despistado, quizá por la clara ventaja de la que disponía. Faraudo, se durmió pero al final gano claro y bien. Jesus tras levantarse con el pie izquierdo y llegando 45 minutos tarde no tuvo opción ante un Acriz que esta vez no necesitó de sus caballos. El cronista se dejó un mate lamentablemente cuando iba a la busca de un peón, vaya compensación... En fin seguimos ahí, aunque este equipo B del Agustí está perdiendo crédito.
 
Un saludo J. Robla


TERCERA TERRITORIAL II                 

Catalunya C            4 = 0      Hostafrancs C

AteneuColon F           0 = 4      Ideal Clave C

Foment G             4 = 0      Catalunya D

Colmena D             4 = 0      Cecob B

Comtal E             2 = 2      Vila Olímpica

TERCERA TERRITORIAL III                

Frederic Mistral B        4 = 0      Vila Olimpica B

Sant Andreu E          0'5 = 3'5     Congres E

Barceloneta D           2 = 2      Peona I Peo F

Tres Peons G          2'5 = 1'5     Foment E

Comtal F            3'5 = 0'5     Sant Marti F

TERCERA TERRITORIAL IV                 

Peona I Peo D           4 = 0      Hostafrancs B

Peon Doblado          2'5 = 1'5     Rubinenca F

Sant Feliu H           4 = 0      VACANT

Padro B              1 = 3      Collblanc B

Olesa B             2'5 = 1'5     Sant Sadurni B

TERCERA TERRITORIAL V                 

Moli Nou C           3'5 = 0'5     ONCE B

Gava F             1'5 = 2'5     Vilafranca D

Espiga Les Corts B        4 = 0      VACANT

Jake D              3 = 1      Sant Feliu F

Vilafranca C           3 = 1      Incresa B

TERCERA TERRITORIAL VI                 

Sant Joan Despi B         4 = 0      Begues

Agusti C             3 = 1      Jake C

Sitges D             0 = 4      Prat B

Bellvitge AECS C         4 = 0      VACANT

Esplugues B            3 = 1      Gava E

Crónica del Matx

ESPLUGUES B 3-1 GAVÀ E

1795 Raga Cespedes, Alex 1-0 1700 Escoriza Gallardo, Pedro

1790 Campayo Cresta. Alfonso 1-0 1700 Escoriza Lusilla, Pedro

1790 Iglesias Juan, Fernando 0-1 1700 Gareta Manzano, Alex

1770 Garcia Gonzalez, Gonzalo 1-0 1700 Carrizosa Gallego, Albert

Avui hem toca escriure la crónica d'una derrota, pero bueno, que hi farem.

Ens hem reunit a les 8:30 per anar a Esplugues. Com que no hi haviem anat mai hem hagut de sortit abans perque "Més val que sobri que no que falti".

Al arribar-hi amb tota la pluja que hi queia (crec que el temps ja ens estava avisant de que avui no seria un bon dia) hem tingut que esperar perque els jugadors de l'Esplugues encara no habien arrivat. Després de fer l'acta de l'encontre tots hem començat les nostres partides.

Raga enganxava al meu pare atrapant-li un alfil al flanc de rei. Carri amb peça de més va i perd (aquest noi no te remei) i jo, que he arriscat més del compte perque volia atacar-li durament i m'he deixat peça. Gareta ha maquillat una mica el resultat (hauria sigut una gran decepció el 4-0) pero lo millor es que porta 4 de 4!!!! Casi res!!!!

Bueno, anem 2-2 (dues victories-dues derrotes). La proxima setmana contra el líder, el temut (en el nostre grup) Sant Joan Despí B. A veure si Gareta continua amb la seva ratxa, jo torno a inspirar-me, el meu pare agafa experiencia i Carri... bueno, el nostre Carri es un cas aïllat (jejeje).

Pedro Escoriza

 

tercera grup VI: C.E. Agustí - Jake "C" 3-1

Cantan 1775 - Arroyo 1970 +.-
Racionero Sr. 1715 - Pina 1855 0-1
Racionero Jr. 1705 - Gomez-Pardo 1755 1-0
Pal 1705 - Tarifa 1730 1-0

Tres puntos más al saco de este Agustí C que a este paso va a ser la revelación. Solo Raci Sr. parece algo flojo aunque en su descargo hay que decír que ayer salió.... Hemos sabido que media hora antes de los encuentros Cantan concentra a sus jugadores en un bar...Así cualquiera, veremos el antidoping quien lo pasa después.

Un saludo J. Robla..TERCERA TERRITORIAL VII                

Peona I Peo G           3 = 1      Artigues B

Ateneu Colon E         0'5 = 3'5     Cirera B

Badalona C            1 = 3      Ateneu Arenyenc B

Cirera C             2 = 2      Canet B

Comtal D             4 = 0      Laetania Alella B

TERCERA TERRITORIAL VIII                

Vilassanes B           0 = 4      Masnou-Casino B

Sant Josep D           4 = 0      Sant Adria E

Canet C             3'5 = 0'5     Arenyenc C

Cirera              4 = 0      Badalona B

VACANT              0 = 4      Laetania Alella
Vilassanes B           0 = 4      Masnou-Casino B

Victoria sobre un equip molt jove.Els 3 ultims taulells del Vilassanes B eran nou vingudes joves promeses,que esperem donguin molt futur al Vilassanes. Salutacions, Albert Hernandez

 

TERCERA TERRITORIAL IX                 

Terrassa G            2 = 2      Sant Quirze B

Sant Andreu D           1 = 3      Congres D

Santcugatenca           4 = 0      Colon-CEAM F

Ideal Clave D          3'5 = 0'5     Barad D

Mira-Sol B           3'5 = 0'5     Cerdanyola Valles E
MIRASOL B 3.5 - CERDANYOLA E 0.5
 
1. Marc Carceller (1860) - Ignasi Vallès (1760) 1-0
2. Miquel Sierra (1830) - Jaume Rota (1700) 1-0
3. Julián del Amo (1765) - Francisco Quesada (1700) 1-0
4. Irene Macaya (1720) - Josep Vallès (1700) 1/2

L'equip contra el que ha jugat el Cerdanyola E és un equip molt conegut, primer, perquè molts dels que formen part d'aquest equip han jugat algun cop l'Open de Cerdanyola, d'altres (com el cas del Marc Carceller i família) que han format part del Cerdanyola temps enrere. Nosaltres, com sempre, anem amb nens i pares. Aquest cop, ha repetit el Paco Quesada, i ha jugat també el pare de l'Ignasi Vallès, el Josep, que s'ha estrenat davant la forta jugadora cadet Irene Macaya amb unes taules. Els demés, no han pogut fer res, en el cas de l'Ignasi Vallès amb el Marc Carceller, el Jaume amb el fortíssim jugador aleví Miquel Sierra, i el Paco Quesada amb el webmaster de la web de Cerdanyola, Julián del Amo.I és que el Mirasol és un equip en constant progressió, i que té una molt bona pedrera, gràcies per la bona feina d'Alfons Macaya, d'entre altres.

Carlos GimenezTERCERA TERRITORIAL X                 

Colon-CEAM D           0 = 4      Barbera D

Montcada D            4 = 0      Cardedeu C

Rubinenca E            3 = 1      Terrassa E

Badia B              1 = 3      Ronçana C

Mollet D             1 = 3      Montornes

Mollet D 1 - 3 Montornés

Lopez,P (1745) - Raya,D (1995) 0-1 Colomines,J (1720) - Ruiz, F (1935) 1-0 Cuesta,R (1700) - Molano,I (1930) 0-1 Grau,V (1700) - Manchón,A (1800) 0-1

"EL AMARGO SABOR DE LA DERROTA"

Empezando el día con pinta de llover (que al final llovió) un servidor que se dirige al Casal, y como no, el equipo B son talpara cual, los Garcia se duermen, Lozano dando datos al Gps para encontrar el local del CE Castellar, y le indica que vaya para Jaen... xDDD Los del B marchan en su largo caminar. Los del A seguiamos esperando al Raya... ¡hasta que llegó! Nos montamos en el buga y pa Mollet!! Llegamos y nos sentamos para empezar... El cronista se hace con una victoria rápida tras aprovechar los gruesos errores de su rival. 0-1. Raya tambíen se hacía con el punto, pero su joven rival intentaba buscar algun error del contrario en vano. 0-2. Manchón que se estrenaba después de tantos años sin jugar una competición oficial, gana de forma impecable. 0-3. Ruiz lo tuvo bastante complicado, su rival le planteó una Francesa, que parece que le dió resultado, Ruiz acabó perdiendo por tiempo en una posición inferior. 1-3.

¿Porqué este titular cuando hemos ganado? Un mal día lo tiene cualquiera. Si hubiera estado allí Juan Estrada (gran analista) la hubiera liado bien! Aquí el que tenga un rosco pilla por parte del presi xDDDDD La semana que viene más!

Saludos cordiales, Ismael MolanoTERCERA TERRITORIAL XI                 

Colon-CEAM E           0 = 4      Mollet C

Ronçana B            1'5 = 2'5     Cardedeu B

Barad C              3 = 1      Terrassa F

Barad B              2 = 2      Llinars B

Castellar E            1 = 3      Montornes B

TERCERA TERRITORIAL XII                

Ronçana              4 = 0      Palau Solità C

Canovelles B           4 = 0      VACANT

VACANT              0 = 4      Sant Boi Lluçanes B

Franqueses B           1 = 3      Sant Pere B

Calldetenes Esquirol C      1 = 3      Lliçà d'Amunt

TERCERA TERRITORIAL XIII                

Castellbisball B        2'5 = 1'5     Vilafranca E

Martorell C            3 = 1      Monistrol

Sant Feliu E           3 = 1      Sant Joan Despi C

Abrera B            1'5 = 2'5     Rubinenca D

Olesa C              4 = 0      VACANT

TERCERA TERRITORIAL XIV                

Santpedor D            4 = 0      Balsareny C

Estany              3 = 1      Abrera

Bergueda C           0'5 = 3'5     Cardona B

Avinyo B             0 = 4      Castellet B

Minorisa             3 = 1      Estany B

TERCERA TERRITORIAL XV                 

Piera B             1'5 = 2'5       Balsareny B

Cafaf B              4 = 0      Montbui C

Ateneu Igualadi B         0 = 4      Montbui B

VACANT              4 = 0      Castellet C

Capellades B           1 = 3      Pobla Claramunt

TERCERA TERRITORIAL XVI                

Moli Nou B            4 = 0      VACANT

VACANT              0 = 4      El Castell B

Sitges C            3'5 = 0'5     Prat C

Cadena              4 = 0      Sant Feliu G

Castelldefels C          0 = 4      Gava C

Resultados de Girona

Primera Provincial:
Guixolenc "A" 8 Gerunda "D" 0

Segona Provincial:
Figueres "D" 6 Guixolenc "B" 2
Gerunda "E" 6.5 Guixolenc "C" 1.5

Tercera Provincial:
Palafrugell "B" 4 Guixolenc "D" 0

Primera Gironina:

GERUNDA ADAC C 6 – BLANES 2

GUIXOLENC A 8 – GERUNDA ADAC D 0

Segona Gironina:

GUIXOLENC C 1.5 – GERUNDA ADAC E 6.5

PRIMERA PROVINCIAL
Santa eugenia A - Lloret A- 6--2

TERCERA PROVINCIAL
Santa eugenia B- DESCANS
Els palaus B- Santa eugenia C 0-4
Santa eugenia D- Cassa C- 2-2
Santa eugenia E- Vidreres A- 0-4

palafrugell 2 - 8 tordera "b"

Però aquesta setmana l’equip del Figueres”B” també disputava un matx molt complicat contra un dels equips potents de la categoria, i després de la jornada inaugural on el Figueres B es va enfrontar al Figueres C, calia calibrar les forces reals del nostre equip B. Doncs bé, el resultat no podia haver anat milor ja que s’ha guanyat per 6,5 a 3,5. Això sí, ha estat una victòria molt treballada, i la igualtat en el marcador ha estat una constant durant gairebé tot el matí. Tant és així, que a les 13:45 del migdia, el marcador era d’empat a 3,5, però llavors una greu errada de Turró en posició poc clara, ha permès que Cuevas s’anotés el punt, i en les dues partides restants, el Figueres tenia aventatge. Finalment a les 2 del migdia, Carles Falgueras definia amb èxit un final de torres amb peó de més, i donava el punt decissiu a l’equip. Eduard Puig també acabaria imposant l’aventatge de tota la partida i posava el 3,5 a 6,5 final al marcador.

Els resultats individuals del Figueres “B” han estat:

1  Muratet, A.  2265   1        Bonell      2225    0

2  Schalow       2205   0’5     Negre      2180    0’5

3  Oliva            2165   0’5     Marull     2175    0’5

4  Campo         2095   1        Alonso     2145    0

5  Diaz             2080   0        Montpart  2130    1

6  Van Arkel    2000   0        Puig         2120    1

7  Muratet, E.   2000   0’5    Lillo         2085    0’5

            8  Turró            1965  0        Cuevas     2080     1

            9  Zamora         1955  0        Falgueras  2060    1

          10  Muratet         1915  0        Colls         2060    1

L’equip del Figueres “C”, tot i fer un bon matx, no ha pogut vèncer La Bisbal i ha acabat cedint per 4 a 6,  també en el campionat Provincial de Preferent.

 

 

Els resultats de tots els equips han estat:

1ª Divisio Catalana:      Sant Josep de Badalona - Figueres  =  1 - 9

Preferent Provincial:  Banyoles - Figueres “B”  = 3’5 – 6’5

                                   Figueres “C” – La Bisbal = 4 - 6

Segona Provincial:        Figueres "D" – Guixolenc “B”  = 6 – 2

Tercera Provincial:     Figueres “E” – Olot “C” =  2 – 2

                                    Figueres “F” – Banyoles “C” = 1 - 3

Banyoles 26.2.200 Crònica de la ronda 4 del Campionat per equips.

PUNXA EL BANYOLES ?A? I GUANYEN ELS FILIALS.

De fet el mati ha començat molt d?hora, quan a quarts de vuit m?ha tocat preparar el equip ?B? (que anava a Llers) i recompondre?l en funció de les baixes dels equips A i B. Això del carnestoltes avui ens ha fet molt de mal. De fet ¼ d?hora després de l?hora fixada amb la gent del B encara ens mancaven 4 jugadors (i un dels que ha arribat a l?hora venia encara disfressat de vampir, hem considerat que per espantar ja anava be), mes tard dos han aparegut un xic adormits, els altres dos ?missing? i mòbils desconnectats). A la fi amb sis jugadors ha marxat el B. Em consta que la gent del Santa Eugènia ens ha fet el favor de portar un jugador ?extraviat?, i ja que anaven a Figueres ens l?han dut a Llers. Cal donar les gràcies a la gent del Santa Eugènia. Procuraré assabentar-me de que ha passat amb el nostre jugador, si ha estat una nit turbulenta, o una abducció extraterrestre, de totes formes ha comparegut a jugar, enlloc de sis (com jo em pensava), a la fi han estat set.

Be, tornem al equip A:

El Figueres ?B? ens ha fet baixar del somni amb un ?equipás? que ha portat, si be en els primers taulers els Elo?s eren similars a mesura que creixia la llista les diferencies eren de 50, 120 i fins a 150 punts d?Elo.

De totes formes el match ha anat força anivellat. Molt aviat, les taules de Daniel Schalow (tauler 2) amb Albert Negre. Albert Muratet ha desfermat un atac contra l?enroc de Bonell que ha culminat amb un desenllaç guanyador. La tercera partida en acabar han estat les taules d?Antoni Oliva amb Miquel Marull, Elias Muratet (jr) perd amb Emili Colls (jr) (el duel dels fills dels presidents ha estat a favor del empordanès). Juan F. Campo guanya per temps en el primer control a Joan Alonso, Sergi Diaz perd amb Montpart i Elias Muratet (pare) després d?una partida estranya, crec que amb evolucions alternatives, fa taules amb el jove Víctor Lillo (la feina que m?ha donat entaular amb ell no m?ha permès seguir les altres partides, prou he fet en aconseguir no perdre)... El matx 3,5 a 3,5 i tres partides en joc. Crec que estàvem inferiors, però cap amb prou marge per considerar-les perdudes, potser el més inferior era Hans Van Arkel, però més d?un cop ens ha sorprès agradablement en posicions pitjors. Quedaven els taulers 6,8 i 9, en que teníem un clar desavantatge d?ELO, al llarg de la jornada els jugadors figuerencs han sabut imposar la seva llei, primer, Turrò ha caigut davant el flamant tresorer de la nova Junta gironina Angel Cuevas, 3,5 a 4,5. Quan ja els rellotges apretaven i encara no estava el match perdut, al volts de les 2 de la tarda, Carles Falgueres guanya a un Juli Zamora molt batallador i que ha cercar amb encert posicions d?ofegat, però el experimentat Falgueras no ha ?picat?, era el punt decisiu pel Figueres, 3,5 a 5,5, encara quedava Hans Van Arkel contra Eduard Puig, i de veritat que ha estat un final emocionant i on el nostre jugador, malgrat estar inferior (dos peons de menys) i amb greus problemes de temps, menys de 5 minuts, contra més de 15 del rival, ha jugat com a ell li agrada, Puig, amb un escac de cavall aconsegueix guanyar peça, Hans si pensa i contraataca obligant al canvi de dames, i recupera peça i peó, però li queden només segons, Puig recupera el control del encontre però a costa de que només li queden 3 minuts al rellotge, Hans juga al toc, Puig si pensa però es més precís, amb menys de 10 segons Hans es deixa material, i el rellotge corre .... al final perdem 3,5 a 6,5.

Crec que la derrota ha estat més abultada del que correspon, però no hem de treure cap mèrit a la victòria, merescuda, del Figueres B, tenim la sensació que el campió de la categoria ha passat avui per Banyoles.

Em queda només un desencís, veure com algun jugador nostra ha fet més de 2.500 kilòmetres per ajudar a l?equip i altres han estat incapaços de fer 250 metres ...

Però al final Banyoles 3,5 Figueres B 6,5.

El Banyoles B (vampir inclòs) aconsegueix guanyar amb alguna absència. La visita a Llers, amb el Dotze Castells B era una incògnita per les moltes baixes. Ells han fet un equip potent, ja que la relació de jugadors començava pels 9 i 10 de la llista, es a dir el millor que podien posar. Chalmeta (tauler 1), Barceló en el 2, (li han calgut dues dames contra rei i dos peons), Compte (tauler 5) (de moment les ha guanyat totes), Daniel Marques en el 6 (invicte) i Manel Humet en el darrer, (vampir que em sembla que no ha dormit) han aconseguit guanyar, el que ha posat un 5 en els nostre caseller, a la fi la victòria per 3 a 5 i el Banyoles B segueix en els llocs de privilegi amb 4 punts de 4 possibles.

Resultat final : Dotze Castells B 3 - Banyoles B 5

El nostre equip dels ?teenns? Banyoles ?C? també ha marxat de Banyoles amb un jugador de menys (això del carnestoltes es difícil de fer compatible amb els escacs a aquestes edats), ells anaven a Figueres, contra el seu ?F?:

Victòries de tots els nostres jugadors, llàstima de la absència, el Banyoles C suposo que encapçala la classificació.

Al final Figueres ?F? 1 - Banyoles ?C? 3

El Banyoles ?D?, equip del la ?Muratet family?, que tornava a Montgri però avui contra el seu equip B, ha viscut la primera victòria de la delegada del equip Olga Carmona, (esperem que aquest resultat sigui el inici d?una llarga seqüència de victòries consecutives). El Montgrí B te un equip molt seriós i en aconseguit, mitjnaçant Carles Vila arrencar les primeres taules de Jordi Muratet en el tauler 1 i derrotar a Jùlia Muratet que de oment les havia guanyat totes.

Resultat Final Montgri ?B? 1,5 Banyoles ?D? 2,5.

El nostre equip E tambe ha estat incomplert, ha mancat un jugador. La mainada del Banyoles interesa que jugui, amb total indpendència del resultat.

El Gric Quart ha vingut amb afany de ascendir, victòria aplastant

Banyoles ?E? 0 - Griac Quart 4.

Elias Muratet.

 

Resultados de Tarragona

1a Categoria Territorial

DUESAIGUES 1 – 7 MÓRA D’EBRE “A”

Düesaigües 1 – 7 Móra d' Ebre

J. Rius 	    0 – 1     J.A. Delgado
C. Rius 	    - - + 	   . Matons
F. Romero 	    0 – 1 	   M. Terrones
X. Lafuente       ½ – ½     J.M. Sierra
J.M. Bondia       ½ – ½     I. Salvadó
C. Milian	    0 – 1     D. Vallès
B. Mestre 	    0 – 1 	   E. Solé
D. Bondia 	    0 – 1 	   N. Torres

Nova victòria del Móra enfront un Düesaigües que la setmana passada va perdre per la mínima amb el Gandesa, el nostre rival en la lluita per l' ascens. El resultat ha estat més abultat del que preveiem i ens ha refermat com a líders en l' equador del torneig. No ha havia massa diferència d' elo entre els dos equips excepte en els tres primers taulers, però avui per darrere els nostres jugadors, tot i la resaca de Carnaval, no han perdonat. El Jordi Matons a fet un dur Cf3 que ha fet que el rival no donés acte de presència en tota la jornada i s' ha adjudicat el primer punt. Una hora més tard, victòries del Jose, la Núria i el David en bones partides d' aquests. La resta de taules també tenien ventatja visitant, i a les 12:30 anàvem 0-6 gràcies a la Mireia i a l' Edu, que s' ha estrenat bé en aquest per equips. Finalment, el Chema i el cronista han signat taules en partides amb ventatja per tornar cap a casa aviat, ja que el temps anava a pitjor i la carretera a Duesaigües és digna de Rally. En quan al Móra B, ha vençut al Reus E, un equip de nens on l' experiència dels visitants ha fet que la balança es decantés a favor nostre amb un 0-4. La setmana que bé el Móra A rep al Riudoms, un equip de forces semblants, i el B rep al Cambrils C. Esperem poder seguir donant bones notícies.

Ivan Salvadó.

2a Categoria Territorial

REUS DEPORTIU “E” 0 – 4 MÓRA D’EBRE “B”

Preferent - Grup A				
				
Reus Dep "B"	Hospitalet Infant	5	:	5
Amposta	Torredenbarra "B"		5½	:	4½
Capablanca	Vendrell "B"		3½	:	6½
Cambrils	Vila-Rodona		7½	:	2½
L'Espluga F.	Masdenverge		2½	:	7½
				
Preferent - Grup B				
				
Amposta "B"	Constantí		3½	:	6½
Tarragona "C"	Cambrils "B"		1½	:	8½
Flix	Reus Ploms			4	:	6
Torredenbarra	Masroig			7	:	3
Alcanar	Vila-Seca			5	:	5
				
				
Primera Categoria - Grup A				
				
Capablanca "B"	Tarragona "D"		0	:	8
Valls "B"	Torre-Vella		5	:	3
Montblanc	Sta.Coloma "B"		3½	:	4½
Salou	La Selva 			5½	:	2½
				
Primera Categoria - Grup B				
				
ONCE Reus	Gandesa "B"		4	:	3
Vila-Seca "B"	Reus Dep. "C"		7	:	1
Deusaigües	Mora d'Ebre		1	:	7
Riudoms	Gandesa				1	:	7
				
Primera Categoria - Grup C				
				
Zlotnic	Jesús Catalonia			1	:	7
Masdenverge "B"	Tortosa			1½	:	6½
La Ràpita	Peo Vuit "B"		5½	:	2½
L'Ampolla	La Senia		5	:	3
				
				
Segona Categoria - Grupo A				
				
Peo Vuit "D"	Gandesa "C"		4	:	0
La Ràpita "D"	Masdenverge "C"		1½	:	2½
Peo Vuit "C"	La Ràpìta "C"		3	:	1
Amposta "C"	La Ràpita "B"		0	:	4
				
Segona Categoria - Grupo B				
				
Reus Dep. "E"	Mora d'Ebre "B"		0	:	4
Cambrils "C"	Escacs Reus "B"		1	:	3
Reus Dep. "D"	Flix "B" (RETIRAT)		:	
Reus Ploms "B"	Tivissa			2	:	2
				
Segona Categoria - Grupo C				
				
DESCANSA	Constantí "B"			:	
Tarragona "E"	Calafell "B"		1	:	3
Vila-Seca "C"	Calafell 		1½	:	2½
Tarragona "F"	Tarragona "G"		1	:	3
				
Segona Categoria - Grupo D				
				
Sarral	L'Espluga F. "C"			:	
La Bisbal "C"	La Bisbal "B"		1½	:	2 ½
Montblanc "B"	La Bisbal		0	:	4
Sta.Coloma "C"	L'Espluga F. "B"		:	

 

Resultados de Lleida

 

 

 

  


 

1