CAMPEONATO DE CATALUNYA DE EQUIPOS 

DARDO 2006

 

RONDA 7

Actualizado con fecha: 23/03/2006 19:44:59

 

DIVISIO HONOR              

Foment            7 = 3   Terrassa

Reus Deportiu       2'5 = 7'5   Montcada

Andorra          5'5 = 4'5   Sant Boi

Barcelona-Vulcà       4 = 6    Sant Adria

Cerdanyola Vallès     2'5 = 7'5   UGA
CERDANYOLA 2.5 - UGA 7.5

1. MC Julio Hernando (2405) - MI Josep Manuel López (2510) 0-1
2. MC Benjamín Mela (2415) - MC Daniel Alsina (2415) 0-1
3. MF Juan Carlos Escandell (2315) - MI Alexandre Bofill (2440) 1/2
4. MC Antonio Fernández (2280) - MI Josep Antoni Lacasa (2435) 1/2
5. MC Adrian Randazzo (2265) - MI Michael Rahal (2455) 0-1
6. MC Gabriel Castellet (2285) - MI Victor Vehi (2435) 1/2
7. MC Joan Albert Ramírez (2260) - MC Esteban Montilla (2340) 0-1
8. Jaume Guasch (2225) - MC Marc Pascual (2285) 1/2
9. José Valencia (2165) - MC Eduard Ibáñez (2335) 0-1
10. Jaume Grau (2170) - Daniel Santos (2300) 1/2

Hem assolit l'objectiu de la permanència, tot i la forta derrota davant la U.G.A. per 2.5-7.5. Això no impedeix que, després dels resultats d'aquesta setmana, el Cerdanyola assoleixi la permanència a la màxima categoria, perquè l'Andorra ha derrotat el Sant Boi, i el Sant Adrià ha fet el mateix amb el Barcelona-Vulcà, cosa que fa que la propera jornada juguin Sant Boi i Vulcà per evityar el descens. Amb això, hem aconseguit portar 20 anys entre els millors de Catalunya. Avui hem tingut la baixa important del nostre Gran Mestre Fernando Peralta, que es troba a l'Argentina jugant la semifinal del campionat argentí. Hem assumit aquest risc, però amb 3 punts estem salvats.

Jaume Grau

Un altre matx plàcid per la Uga, que des de la ronda 4 ha posat la cinquena marxa i ja no l'ha deixat. Avui el Cerdanyola estava bastant debilitat sobretot per la baixa de Peralta al primer tauler, i a més a més no era la única respecte l'equip titular. A nosaltres ens ha faltat l'Olga Alexandrova. Fins ara, en les rondes en què ella no havia jugat havíem perdut, però avui hem pogut trencar el malefici.

Avui he trencat també la meva ratxa d'acabar l'últim que portava els últims dies i he acabat el primer, aconseguint el primer punt en una partida d'atac davant el "doctor" Benjamín Mela. Com a conseqüència avui podré parlar una mica més de com han anat les partides. També ha guanyat poc després l'Eduard Ibañez en un altre atac fulminant, encarrilant ja la victòria dels de Gràcia. Per la seva banda, el Marc Pascual semblava que tenia una posició prometedora, però li han muntat un contraatac terrible i després ha hagut de salvar taules de miracle entregant la dama. El Víctor Vehí sí que tenia una posició de clar aventatge però a canvi de guanyar un peó massa depressa ha cedit el domini de l'única columna oberta del tauler, cosa que ha estat suficient per perdre mig punt. Mentrestant, l'Àlex Bofill ho intenta un dia i un altre però tampoc avui ha pogut guanyar i ja porta 1.5 de 7. Avui tenia un bon final de torres però no ha estat prou precís i ha permès al seu rival Juan Carlos Escandell igualar la partida. Segur que en les dues últimes rondes tindrà l'ocasió de firmar sota de l'1.

El Michael ens ha fet patir avui quan el seu rival Adrián Randazzo li ha entregat un peó a canvi del què semblava un atac molt perillós, però ha sabut defensar-se i aprofitar la falta de desenvolupament del flanc de dama del del Cerdanyola per contraatacar i imposar-se amb contundència. La sentència matemàtica del matx ha arribat per part de l'Esteban Montilla, que aquest any està brillant i ja porta 5.5 de 6. Avui no semblava que estigués millor en un final de torres i cavall contra torres i alfil, però ha col·locat molt bé les peces i el Joan Albert Ramírez s'ha acabat deixant un doble mortal.

Cal destacar també la nova victòria del nostre primer tauler Josep Manuel López, que aquest any al per equips està imparable. Avui, com sempre, s'ha apurat molt ràpidament de temps, però com sempre (aquest any) se n'ha sortit prou bé i ha guanyat un final que semblava impossible de guanyar, amb dos peons doblats contra un i torre i alfil per cada un, contra el Julio Hernando. I per acabar, el Daniel Santos i el Josep Anton Lacasa han estat intentant fins al final guanyar posicions de lleuger aventatge però els del Cerdanyola s'han defensat amb ordre i han hagut de signar el repartiment de punts.

Amb aquesta victòria i la del Foment sobre el Terrassa, fem un gran pas cap a assegurar el tercer lloc, tot i que hauríem de puntuar la setmana que ve contra l'equip egarenc. Però també perdem definitivament les esperances de mirar més amunt. I amb la nova victòria del Montcada, sembla que aquest any s'haurà de felicitar al campió una ronda abans del final, si no ho evita l'Andorra diumenge que ve. Vull felicitar també el Cerdanyola per aquests 20 anys que acabo de llegir que l'equip del Vallès porta a Divisió d'Honor.

Daniel Alsina

 

Barcelona Vulcà 4-6 St. Adrià 6

Avui sí que hem fet el que vaig dir la setmana passada. Ens hem posat d'acord els cinc primers taulers i els altres cinc, i hem fet el mateix resultat a totes dues bandes: dos a tres...

Potser que no era això exactament el que calia...hem de millorar la fórmula.

La imatge de la jornada s'ha escaigut avui a la cafeteria de la cantonada. Hi ha entrat Movsziszian i, amb un posat una mica sorrut, li ha dit a la noia de la barra, mentre assenyalava uns entrepants petits fet amb uns brioxos que duien a dins pernil dolç i formatge:

"Un café con leche largo de café y uno de éstos"

La noia li n'ha donat un, però, ai las!, sense formatge. I el mestre, és clar, ha protestat.

´"Éste no, que no tiene queso, dame ése, o ése, que tiene dos trozos"

A aquestes alçades, la noia semblava un flam, no l'acabava d'encertar amb la pinça i no podia pescar cap dels entrepans que li deien. El mestre ha optat, aleshores, per una variant una mica bèstia. Ha passat la mà per sobre del taulell, l'ha ficada a la safata, i ha agafat l'entrepà que volia.

Aleshores s'hi ha acostat una altra noia que hi havia darrera la barra, baixeta, però molt eixerida:

"Escuche. Eso que vd. ha hecho no se puede hacer. Si tiene algún problema, hable con la encargada."

"Yo sí he podido, lo que no se puede es estar cinco minutos con los bocadillos y no dar ninguno"

L'ultima paraula, però, l'ha tingut ella:

"Mire, no voy a discutir con vd., pero yo soy la encargada de este bar y le digo que eso que vd. ha hecho no se puede hacer."

Potser n'hauríem de prendre unes classes, d'aquesta noia, per jugar amb una mica més de grapa.

Ah! Ja ho vaig desmentir, però ho torno a fer. Els resultats del Barça de futbol no tenen res a veure amb els nostres (gràcies a Déu!) El que passa és que no s'ha de jugar a Pamplona vestit de groc. Com saben els amants del teatre... i els que coneixen una mica la història del Barça.

I una altra cosa. A Cheparinov no l'hem vist. Què més voldríem!

Guillermo Arias

Hola,

Primer de tot voldria donar la meva crònica al matx que hem tingut amb el Barcelona Vulcà. Des del principi ens hem posat per devant al marcador i crec que el resultat hauria pogut estar encara més ampli.

Pel que respecta a les afirmacions que diu el Sr. Arias, no em molestaré en contrastar-les. Crec que un mal dia el pot tenir qualsevol ì que en calent una persona pot fer alguna cosa que després es pot penedir. De fet, estic segur que si això ha passat el Karen està penedit. Jo el conec des de fa uns 6 mesos i si alguna cosa m'ha demostrat i he pogut veure, és que és una bona persona.

El que si em molesta són els comentaris, en fred i premeditats del senyor Arias. Crec que això diu molt com es vosté com a persona. Esperem que tornen a tenir una web de cròniques menys grogues i més d'escacs.

Joaquim Gutiérrez Club d'Escacs Sant Adrià

Hola!

Potser és que m'hi he expressat malament, però no tenia cap intenció de menystenir cap de les persones que he esmentat a la petita anècdota que he explicat (volia que l'haguéssiu pres així, com una anècdota sense cap més importància)

Movzsizsian no té cap motiu per penedir-se'n, del que ha fet. Tenia dret que li donessin l'entrepà amb pernil i formatge, que és el que havia demanat i el que li anaven a cobrar. Potser ha tirat una mica pel dret, però, al capdavall, només ha tocat l'entrepà que ell s'anava a prendre.

Però també comprenc la noia joveneta, que, davant la seva reclamació, s'ha posat nerviosa.

I, sobretot, la que m'ha robat el cor és l'altra noia que hi havia darrere la barra. L'encarregada!

Un malentès, un contrast de posicions, res més.

Sento no haver-ho sabut explicar amb més gràcia i sense que ningú no s'hi hagi de sentir maltractat.

Ah, i res de fredor i de premeditació. La crònica l'he feta corrents, poc després de dinar, perquè havia de dur el meu nen al parc.

Salutacions cordials!

Guillermo Arias

Hola,

Jo també vaig estar molt liat ahir amb la nena. :)

Es donen per bones les seves aclaracions. Molta sort pel Barcelona-Vulcà, un club amic, per les dues darreres jornades.

Joaquim Gutiérrez Club d'Escacs Sant AdriàPRIMERA DIVISIO I            

Sitges           7'5 = 2'5   El Vendrell

Mataro           4'5 = 5'5   Ateneu Colon

Tres Peons          3 = 7    Lleida

Barberà          8'5 = 1'5   Catalonia

Sant Martí          5 = 5    Barceloneta

Barberà 8 ½ Catalònia 1 ½

Només diré que diumenge anem a Lleida. I l’altre diumenge ve a casa el Colón. També voldria dir que si els escacs fossin un combat de boxa ens mereixeríem guanyar als punts aquest campionat. Els punts de tants combats que portem lliurats els últims vint anys dels més de cinquanta que en té el Barberà. Si finalment tenim els llorers de l’èxit, quin goig! Si les matemàtiques no fallen, ens falta un sol esglaó ... o dos per coronar l’escala de l’èxit. Ara sí, per acabar: ànims gent del Barberà...(quines ganes en tenim!!)

Àngel Pascual Sauch

 

Importants taules del primer equip de Sant Martí amb el Barceloneta, que deixen molt emocionant les dos darreres rondes del Grup I de Primera Divissió. Els dos equips han jugat amb el millor equip possible, a pesar de que diversos jugadors dels dos equips han arribat tard. Els visitants s’han avançat al marcador amb un punt del seu president. Ha igualat el matx per la nostra part el tercer tauler. Llavors teníem diverses partides guanyades i d’altres perdudes, però la majoria han donat la volta a la posició, igual que el marcador, fins a arribar a l’empat final. Cal dir que amb el ritme nou passes d’estar jugant-se totes les partides, a que amb pocs minuts acabin totes o la majoria de cop. La persona que juga, a més de no poder-se aixecar de la cadira perque ràpidament et quedes sense temps, ha de consultar el resultat, ja que aquest pot canviar amb molta velocitat. El resultat del segon equip no és de fiar. Només sé que ha perdut, i sembla que hi havia una partida que anava al comité. Avui es jugaven les aspiracions de pujar de categoria, ja que jugaven amb el primer classificat i nosaltres anàvem segons. Ara cal guanyar els dos encontres que resten i esperar que hi hagi sort al desempat. El tercer equip ha guanyat a l’ UPC, que s’ha presentat amb 6 jugadors, i es posa amb 3,5 punts, pràcticament salvant la categoria. El resultat de l’equip D tampoc és segur. Només sé que anàvem amb diverses baixes i que hem perdut àmpliament. L’equip E ha empatat amb el fort equip de la Paretana A. Amb aquest resultat es posa amb 3,5 punts, amb moltes possibilitats de salvar la categoria. En el doble encontre amb el Peona i peó, l’equip F ha empatat amb un filial, mentre que el G perdia amb una altre. S’em va oblidar dir a la crónica de la darrera setmana, que el conserge que obre el Centre Cívic va arribar tard, començant les partides amb retràs per aquest motiu, i que l’equip rival del nostre B, el Cecob, no va reclamar els 10 minuts de temps que tenia dret que ens carraguèssin als locals, la qual cosa els agraïm.

Ricard LlerinsPRIMERA DIVISIO II            

Gava             2 = 8    Tordera

Olot             3 = 7    Sant Andreu

Figueres           5 = 4    Tarragona una partida al comite

La Lira           4 = 6    La Colmena

Sant Josep          3 = 7    Rubinenca

Crònica del matx Sant Josep-Rubinenca

Això s'acaba!!!!

Sembla que la derrota d'avui davant la Rubinenca ens deixa amb poquíssimes opcions de mantenir la categoria

Al matx d'avui s'invertia la situació de l'any passat. En aquell cas la Rubinenca necessitava puntuar per mantenir-se i nosaltres teniem la salvació assegurada. Però nosaltres no hem aconseguit el que ells l'any passat i la derrota ens condemna a guanyar les darreres dues rondes...

Sembla que les hores del Sant Josep a Primera s'acaben però fins que tinguem alguna opció ho intentarem..

Guillem CE Sant Josep

 

GAVA 2 TORDERA 8

Hola amigos: después de dos jornadas de ausencia de mi crónica semanal (debido a motivos personales y técnicos, y no a que los dos partidos los hayamos perdido), de nuevo aparezco y, de nuevo para narraros una derrota. Sí, esto ya no pinta nada bien, y siendo verdad que aún dependemos de nosotros, en estos momentos, no sé si eso es bueno ó no, ya que en las últimas jornadas, no hemos sabido dar lo mejor de nosotros.

Lo de hoy, además, ha sido la culminación de la mala suerte, ó del no saber más: es verdad que hemos empezado perdiendo ya que uno de nuestros jugadores no ha aparecido, sin embargo de manera inmediata nos hemos puesto dos a uno (Emilio sabe aprovechar perfectamente un error de su rival y Mario se deshace del suyo si apuros de ninguna clase), y además a esa hora (las once de la mañana más ó menos) las partidas de Pablo, Blas, Torrijos y Benítez eran francamente ventajosas para nosotros. Sin embargo uno a uno hemos ido cediendo posiciones y, al final, todos nos hemos visto obligados a inclinar nuestro rey. Al cronista se le ha escapado, una vez más y esta temporada es la cuarta, su partida de manera difícilmente digerible ya que mientras a su rival en la jugada 13 le quedaban 4 minutos de reloj contra 1 hora y 15 minutos, ha terminado perdiendo. Por cierto quiero felicitar a Angel Monge Medina (mi contrario) ya que, como decía, con los apuros de tiempo ha jugado como me gustaría jugar a mí con todo el tiempo del mundo.

Y, en fin, la próxima semana contra el Olot nos jugamos la última posibilidad de continuar en esta división (la última ronda jugamos contra el líder) que, la verdad, se nos esta atragantando pero que no nos resignamos a abandonar.

Saludos cordiales, Blas Rodríguez

www.escascsgava.com

 
La Lira 4 = 6 La Colmena

"Era éste el match decisivo para nuetras posibilidades de mantener la categoría, después de haber perdido en la primera ronda contra un rival directo -Gavà- y de entablar con el otro -Sant Josep-. El sorprendente empate de la semana pasada contra el Rubí (con uno menos) había hecho renacer nuestras esperanzas y para continuarlas era necesario ganar hoy. Pero no ha sido posible.

El primer punto se ha ido a favor de La Colmena. Después de unas cuantas jugadas teóricas en mi partida, he hecho una entrega que no sé si calificar de interesante o dudosa. Mi rival no ha elegido la mejor continuación y a partir de ahí me he visto ganador; pero después le he devuelto el favor y he elegido una mala defensa. Me quedaba momentáneamente con torre de más, pero ni he visto lo que se venía encima. Entonces Sergi Zamora ha aprovechado impecablemente la oportunidad para destrozar mi posición.

Rato después Jorge Iglesias se imponía después de estar mejor casi toda la partida y Òscar ganaba calidad y vencía poco después; la derrota de Martín dejaba las cosas 2-2 pero bastante mal en el horizonte, con varias partidas peor.

El siguiente resultado más o menos estable ha sido empate a 3,5, después de que Severri ganara en una posición de locos (creo que ha estado peor durante buena parte del juego), Martín perdiera y que Toni consiguiera tablas (una partida que no he entendido).

Quedaban las partidas de Costas, Rueda y García, pero excepto el primero los otros dos estaban visiblemente peor. A Rueda, que le quedaba un minuto y medio en el reloj, se le ha dicho que tenía que ir a ganar...y a esperar el milagro en las otras 2 partidas. Pero poco a poco hemos podido ver que el milagro no se iba a producir. García y Costas caminaban irremediablemente hacia la derrota, así que hemos comunicado a Rueda que ya podía hacer lo que quisiera. Poco después ha firmado tablas en una posición muerta, lo que ha dejado el marcador en 4-6. Virtualmente estamos descendidos, aunque aún quedan 2 rondas más contra rivales de la medida del Tarragona y el Sant Andreu. Sería un milagro.

David Moya

 

SANT JOSEP

3

 

 

RUBINENCA

7

dif. Elo

1

BORRAS DURAN, P

2300

 -+

1

PARLIGRAS, MIRCEA

2580

280

2

DOMINGO GARCIA, J

2300

0-1

2

MATNADZE, ANA

2410

110

3

FERNANDEZ MADRID,C

2260

1-0

3

ROMERO, JUAN

2300

40

4

GARCIA MARIN, G

2220

0-1

4

LOPEZ, OSCAR

2295

75

5

GARRIGA LOPEZ, J

2200

½-½

5

COLLADO, DAVID

2295

95

7

COLET FERNANDEZ, J

2170

½-½

6

SORROCHE, JOSEP M

2245

75

12

LOPEZ MUÑOZ, V

2050

0-1

7

BELSA, XAVIER

2185

135

15

MARTINEZ HDEZ, E

2010

1-0

8

CORTES, JOAQUIM

2175

165

16

ROVIRA RUIZ, ENRIC

1980

0-1

9

NAVARRO, ANTONI

2160

180

22

ROVIRA RUIZ, MIQUEL

1935

0-1

11

FORTES, JESUS

2130

195

 

2143

 

2278

135

Hola, bona tarda,

Bueno, això s’acaba. Ja tant sols queden dos rondes. I excepte sorpreses majúscules, qui pujarà a Divisió d’Honor en aquest Grup II és cosa de dos: el Figueres o el Sant Andreu; aquesta setmana que vé sabrem qui d’aquests dos aconsegueix guanyar en el seu matx particular i per tant dona un pas de gegant per pujar. Al darrera d’aquests anem alguns, esperant alguna possibilitat; però sembla bastant improbable que es doni.

Per baixar també està el dubte de saber quin equip dels La Colmena, Gavà, La Lira o el Sant Josep es salva. Nosaltres avui no podiem fallar; sempre esperant algun resultat sorpresa dels aspirants a pujar. El Sant Josep ha vingut amb 9 jugadors, deixant el primer tauler sense jugador. Aviat ens hem posat 2,5 a 0,5. I hem anat sumant puntets fins arribar al 5 a 2. La darrera partida en acabar ha estat la de Jesús Fortes que ha guanyat un final aparentment fàcil.

Salutacions desde Rubi,

Josep M Sorroche


EL CLUB D'ESCACS FIGUERES ACONSEGUEIX UNA AJUSTADA VICTÒRIA CONTRA EL TARRAGONA I MANTÉ UN PUNT D’AVENTATGE DAVANT EL PROPER RIVAL, EL SANT ANDREU

En la setena ronda de la Primera Divisió, el primer equip del C.E. Figueres ha aconseguit una treballada victòria davant del sòlid conjunt del Tarragona per 5 a 4. Tot i que una partida ha quedat pendent de decissió per part del Comitè de Competició, el resultat de la mateixa deixa pocs dubtes, ja que el contrincant del GM Prie ha perdut per temps en el segon tauler, i només la “relativa novetat” dels rellotges digitals, que després de la caiguda de bandera ha continuat sumant temps, ha permès a l’equip del Tarragona de demanar que la situació fos evaluada pel Comitè per així aclarir dubtes davant possibles nous casos. Després de la caiguda de bandera del jugador del Tarragona, la partida ha continuat “sub-condicione” (pendent d’evaluar), i el resultat ha estat taules, que en qualsevol cas també dóna la victòria del matx al Figueres.
En realitat la igualtat no hagués estat tant gran, si en la partida Colls-Alias, el MC del Figueres no hagués comés un greu error que ha permès al contrari de fer-li mat en una jugada, quan tenia la partida completament guanyada.
Finalment, amb l’empat a 3,5 en el marcador (més la partida pendent d’evaluar), la victòria de Carles Barrera en un final de torres amb peó de més, i les taules del MC Jordi Serra en un final de dama i peó contra dama, després de dur aventatge en bona part de la partida, han posat el 5 a 4 definitiu.
El Figueres se situa amb 6,5 punts de 7 possibles, seguit a un punt del Sant Andreu, que avui ha vençut clarament l’Olot per 3 a 7 i que serà el proper rival diumenge vinent a Barcelona. El Figueres en tindrà prou amb unes taules per aconseguir l’ascens de manera qüasi definitiva a manca d’una jornada.

Els resultats individuals del Figueres "A", han estat:

FIGUERES 5 - TARRAGONA 4

1 GM De La Paz 2500 1 MC Gutierrez 2320 1
2 GM Prié 2440 * MC Martinez 2315 *
3 MF Vives 2345 0 MC Farran 2310 1
4 MC Colls 2340 0 Alias 2280 1
5 MC Serra 2320 ½ Moreno 2240 ½
6 Pijuan 2290 ½ Khaidorov 2235 ½
7 MC Mundet 2280 1 Fernandez 2225 0
8 Lillo 2275 ½ Garcia Rubio 2190 ½
9 Barrera 2230 1 Reig 2170 0
10 Manera 2230 ½ Arjona 2100 ½

 

 


SEGONA DIVISIO I             

Foment B           5 = 5    Catalunya

Gerunda ADAC        6'5 = 3'5   Aragonés

Gerunda ADAC B        4 = 6    Cerdanyola Mataro

Sant Adrià B        3'5 = 6'5   Congrès

Malgrat          7'5 = 2'5   UGA "B"
Gerunda-ADAC  6 ½ – Cantando Bajo la Lluvia 3½

Día triste y lluvioso para los intereses del Centro Aragones. Los SUPERYAYOS han cantado a base de bien en tierras gironinas con dos o tres regalitos del día del padre. Nuestros tres suplentes perdieron como era de esperar y ahora nunca sabremos que hubiera pasado si hubiesen venido nuestros titulares Monedero, Catalan y Jaquias.

Gregorio Garcia perdió su primera partida de este campeonato y prometo no volver a llamar a nadie del equipo que es un crack porque a la semana siguiente pierde.

Una pequeña cura de humildad para Alvar Alonso que es buenísimo, la mayor promesa del ajedrez catalan, pero que debe aprender que no hay enemigo pequeño y que para ganar hay que jugar al cien x cien en cada partida. Sus lágrimas tras perder contra Lluís Coll han sido la foto del partido.

Saludos cordiales

Antonio López

PD: Hoy me dejaron ganar

 
FOMENT B – CATALUNYA 5-5 
P.Llaneza (2260) - J.Pinazo (2320) ½ - ½

A.Heredia (2235) - X.Serrano (2280) ½ - ½

E.Coquard (2200) - R.Martín (2255) 0-1

L.López (2190) - J.Morcillo (2190) ½ - ½

J.Paredes (2190) - V.Font (2120) ½ - ½

D.González (2185) - P.Serrano (2110) 1-0

A.Lázaro (2155) - A.Sulleva (2110) 1-0

J.Bertran (2115) - A.Sánchez (2090) 0-1

A.Blasco (2070) - X.Guerrero (2075) 1-0

C.Fortea (2035) - A.Pascual (2035) 0-1

Benvinguts al Grup de la Mort. A l'espera de tots els resultats del grup, reafirmem una setmana més que aquí tothom pot amb tothom i que perfectament pot haver-hi un campió amb 6 punts i es pot baixar amb 4. Per la nostra part, aquest sofert empat ens situa ja definitivament en la lluita per salvar la categoria, donat que dos dels equips provisionalment en descens (Malgrat i Cerdanyola Mataró) tenen equips prou forts com per acabar amb 4 punts.

El matx ha estat un estira i arronsa constant. El ritme de joc no em permet passejar-me gaire a mirar les partides, a diferència del que em passava amb el meu enyorat CECOB. O sigui que de les primeres dues partides (victòria d'Albert Pascual, derrota de Sulleva) només he vist el resultat. Cap equip no ha pogut desequilibrar prou la balança i en pocs minuts Rubén Martín feia el 2-1 en una posició que tenia còmode des de feia estona, mentre que Blasco entregava de tot al Xavi Guerrero i acabava enredant el nostre novè tauler, que tenia el rei al centre (2-2). La igualtat ha seguit amb les taules de Xavi Serrano, que no ha vist compensació pel peó de més del Volga enfront d'Amadeu Heredia, i les meves vers Lluís López, en un conegut final de la Caro-Kann molt difícil de desequilibrar (3-3). Amb 3 a 3 i tres partides per acabar, dues tenien color local i dues visitant, però només en un cas s'han acomplert els pronòstics: El “presi” Albert Sánchez ha ficat els peons fins a la cuina d'en Joan Bertran (3-4). Mentrestant, Pinazo ha assolit una defensa activa contra Patricia Llaneza, que avui baixava al B (3,5-4,5) i les coses pintaven de color visitant: Font tenia bones opcions de taules i Pedro Serrano tenia peó d'avantatge i possibilitats d'atac. Però aquest ha arriscat massa la posició, amb pocs minuts al rellotge i s'ha deixat una entrada mortal de la dama enemiga (4,5-4,5), al mateix temps que a Vicenç Font se li complicava el final contra el veterà Josep Paredes. No obstant, el nostre jugador no li ha fet cap regal per al seu sant i ha aconseguit les taules en un final de torre amb peó de menys, però amb un rei molt més actiu.

Manquen dues rondes i pot passar de tot, o sigui que el millor remei serà fer un punt sencer el dia que ve.

Jordi Morcillo (Catalunya E.C.)SEGONA DIVISIO II            

Sabadell           4 = 6    Jake

Terrassa B         5'5 = 4'5   Calaf

Bellvitge AECS        9 = 1    Sant Boi B

Sant Feliu B         6 = 4    Vilafranca

Cornellà         6'5 = 3'5   Taradell Centelles
  CORNELLA            6.5    TARADELL_CENTELLES   3.5
 
PALACIN    ( 2300 )      0      BAÑOS            ( 2300 )   1
BARROSO  ( 2255 )     0.5    PRESSEGUER ( 2200 )  0.5
FABREGAS ( 2230 )     1      S.SIMON          ( 2155 )   0
ORTEGA     ( 2210 )      1      VALLDEORIOLA ( 2110 )  0
TEBAR        ( 2190 )      0     X. TORRES         ( 2095 )  1
BELLES       ( 2170 )     1      RECODER         ( 2090 )  0
RODRIGUEZ ( 2160 )     0      BUFI                 ( 1970 )  1
MARFA        ( 2155 )     1      BOSCH             ( 1945 )  0
SAEZ           ( 2140 )     1      E. MUMBRU      ( 1885 )  0
PARAYRE    ( 2075 )     1      Isabel CAMDELACREU (1720)    0
 
   La mala estrugança ha sigut la que ha perseguit el equip osonenc del Taradell-Centelles tot l´any ; ja sigui perdent amb rivals teóricament inferiors o be ( com ara ) que es fá mans i mànigues per no baixar gairabe no es pot fer equip.
De jugar la promoció per pujar l´any passat hem passat a buscar un miracle per no baixar aquest.(Però diu el capità Xavi Torres que guanyarem els dos que queden).
   Avui han debutat al primer equip Joan Bosch , Enric Mumbrú i Isabel Campdelacreu per falta de jugadors i ho han fet de manera impecable durant les seves partides fins la una , però han acavat perden contra rivals superiors .
  pel devant s´han fet bons resultats ; el primer taules de Pep Presseguer amb Barroso, despès perd Santi Simon amb Fabregas i empata el matx a 1.5-1.5 Oscar Baños re-
muntant la partida amb Palacín.
  A partir d´aquí els punts han anat caient del cantó local ( que portava el equip de gala) fins que Toni Bufí ha guanyat per temps quan el seu rival Rodriguez semblava que tenía posibilitats de salvarse . Per fí ha perdut Agustí Valldeoriola ( la primera enguany) deixant pel final la visctoria de Xavi Torres ( un d´aquells homes que es creix en els campionats per equips i porta tot el pes de l´equip ).
   Es diu que , com que no es poden confabular sempre les males circunstancies com avui,el proper partit tornaran a jugar els titulars, que son els qui han portat l´equip on es.
 
Cordialment
 
cronista no jugador: Jordi Lazaro


SEGONA DIVISIO III            

Valls           4'5 = 5'5   Sta.Coloma Queralt

Escacs Reus         5 = 5    Gran Penya

Pardinyes         4'5 = 5'5   Sant Feliu

Tarragona B         4 = 6    Balaguer

Lleida B          5'5 = 4'5   Peo Vuit

PREFERENT TERRITORIAL I         

Collblanc          4 = 6    Peona I Peó

Ateneu Barcelonés     2'5 = 7'5   Sant Andreu B

Tres Peons B        8'5 = 1'5   Barcelona Vulcà B

Castelldefels       1'5 = 7'5   Ideal Clavè UNA AL COMITE

Ateneo Hortenc       0'5 = 9'5   Maragall

PREFERENT TERRITORIAL II        

Castellar         3'5 = 6'5   Colon CEAM

Terrassa C         3 = 7    Montcada B

Les Franqueses       2'5 = 7'5   Calldetenes-Esquirol

Barberà B          9 = 1    Santa Perpetua

Cerdanyola Valles B    5'5 = 4'5   Vic
 
CASTELLAR VALLES 3,5 - COLOM CEAM 6,5

G. ROCABERT 0 J. MAGEM 1
R. MORROS 0 C. ALONSO 1
J.Ma. CALAF 1/2 V. RIVAS 1/2
X. TORRENTS 0 M. FDEZ.DIAZ 1
V.GATELL 0 J. CANDELA 1
LL. FONT 1 I. SANCHEZ 0
J. NAVINES 1/2 LOPEZ MUDARRA 1/2
X.BELLA 1 J. SANCHEZ 0
O.SANS 1/2 P.REGINALDO 1/2
A.GALLEGO 0 M. RIVAS 1


NO VA SER GENS FACIL...

Al final el resultat ha estat clar, però solament al final. Malgrat algunes absències que enguany sol tenir el Castellar, encara són un equip molt digne de consideració. No obstant, nosaltres érem favorits, però alguns jugadors van arribar tard, sobre tot Reginaldo i Sanchez Luque que venien de Girona i es van trobar embús a l'autopista. Al sisé tauler vàrem posar l'Ignasi Sánchez de suplent i no va poder puntuar i pels volts del control, malgrat les victòries de Rivas (pare) i Alonso, la partida de Candela, amb avantatge, però, estava molt incerta amb mutus destrets de temps, la de López Mudarra si de cas un xic inferior, en Víctor Rivas i en Pere Reginaldo es veia clar que de les taules no passarien i les d'en Jordi Magem i la meva estaven encara incertes per donar un pronòstic. Llavors Sánchez Luque va perdre per temps a la darrera jugada del control. De manera que el matx no estava clar. Per sort (per a nosaltres)poc després Candela donava mat, i després de signar taules als taulers 3, 7 i 9 jo aconseguia guanyar un final de torres que podia haver estat taules i el nostre GM rematava el resultat -cosa que, per ser sincers, a ningú li va sorprendre- de manera que el resultat va ser ample. Ara la setmana vinent, a veure que fem amb el Vic (si el Cerdanyola els ha guanyat amb 7 , esperem que nosaltres amb 10 jugadors siguem capaços de fer el mateix)

Miquel Fernández Díaz

CERDANYOLA B 5.5 - VIC 4.5
 
1. Gerard Vales (2145) - MC Jacint Raurell (2290) 1/2
2. Francesc Lanau (2130) - Carles Vilarrasa (2250) 1-0
3. Carlos Ruiz (2095) - Miquel Sola (2095) 1-0
4. George Ritter (2080) - Josep Vicente (2030) -+
5. Carlos Batista (2070) - Joaquim Vilarrasa (2030) -+
6. Francisco Peñalver (2060) - Miquel A. Riera (2025) 1-0
7. Lluís Gutiérrez (2055) - Lluís Pérez (2025) 1-0
8. Lourdes Hernando (2025) - Xaiver Deulonder (2005) -+
9. Felipe Díaz (1985) - Lluís Ureña (2000) 1-0
10. Jaume Rota (1700) - Lluís Mas (1995) 0-1

Increïble però cert. Jugant amb 6 jugadors (Jaume Rota ha arribat al cap d'una estona), hem guanyat el Vic, que portava el seu millot equip, amb tots els jugadors entre els números 1 i 15. Havent de jugar el repescat València i jo al primer equip, i amb les baixes per indisposició de Ritter i Batista, a més del partit de futbol de la nostra jove jugadora Lourdes Hernando (que portava 4.5 de 6). Almenys la Lourdes ha guanyat el seu partit per 9-0. Hem anat a jugar per esperar fer un resultat acceptable, i al final hem guanyat. Don Felipe Díaz ja porta 7 de 7, i Gerard Vales ha tret unes meritòries taules tot i tenir la partida guanyada amb un Mestre Català. Encara anirem a promoció.

Ara toca intentar salvar els equips C i D.

Jaume Grau

PREFERENT TERRITORIAL III        

UGA C            4 = 6    Mataró B

Torrenegra          3 = 7    Ateneu Colón B

La Colmena B        6'5 = 3'5   Masnou-Casino

Comtal            9 = 1    Congrès B

Granollers          7 = 3    Badalona

COMTAL 9- CONGRÉS B 1 NO HI HAVIA COLOR

Diumenge negre avui per la nostra entitat. Exceptuant el primer equip, que s’ha imposat per 6,5 a 3,5, mantenint l’aspiració de recuperar la categoria perduda l’any passat, no hem aconseguit assolir els objectius de la jornada. Anàvem al barri del Poble Sec sense cap mena de pressió, amb la permanència a la butxaca, únicament amb la intenció de fer el millor matx possible, contra un conjunt que pujarà de categoria sense despentinar-se, per jugar allà on li correspon per Elo, a segona catalana. Després d’arribar al local de joc amb més d’un quart d’hora de retard (ens ha costat una mica trobar-lo), s’han iniciat les partides, que en un principi no pintaven gens malament; tot i que poc a poc la lògica s’anava imposant. La Sandra Escobar, que ha gaudit d’avantatge durant gran part de la partida, no l’ha acabat de materialitzar, inagurant el marcador de l’equip local. Perdia tanbé en Javi González, en una interessant partida d’atac on el nostre jugador no ha acabat de donar amb la combinació guanyadora (2-0). Poc després en Sadurní, al primer tauler, no ha pogut defensar un final complicat contra l’MC Estrella, que ha acabat imposant la seva tècnica, caient derrotats també Codina, que ha tingut opcions i Bañón, qui ha estat molt pressionat durant tota la partida pel seu fort rival. Restaven les partides de l’Alberto González, lleugerament inferior; el seu germà MA, en una partida igualada; en Fraile, que avui reforçava l’equip, en una posició tancada derivada d’una “Stonewall” marca de la casa; en Julio, lleugerament superior però just de temps i jo mateix que després d’haver jugat malament l’obertura he trobat contrajoc i quan estava millor he pecat d’ingenu, permetent que el meu rival em guanyés una peça. Amb més o menys complicacions, aquestes partides han caigut, també, cap al cantó local, excepte la de l’MA González, que ha pogut signar les taules per repetició de jugades i en Julio, que avui ha cedit el primer mig punt de la temporada, encara sort d’ells dos ja que ens han permès no signar el mateix resultat que un Vacant, tot i que, tal com he vist les partides, podríem haver esgarrapat algun punt més per dignificar el marcador. En tot cas, la setmana que ve rebrem al Granollers en un altre matx molt desequilibrat per llistes. Tal com indicava, la resta de filials tampoc han complert: el tercer equip perdia a casa contra La Lira C, haurà de puntuar en algun dels dos encontres que queden per no passar problemes, mentre que el D ha enterrat les opcions d’ascens que tenia al caure per 1-3, també ha caigut el cinquè equip, si no vaig errat, que jugava a casa. La setmana que ve, més!

Héctor Hernández Club d’Escacs CongrésPREFERENT TERRITORIAL IV        

Sitges B           6 = 4    El Prat

Sallent          6'5 = 3'5   Martorell

Avinyó            4 = 6    Igualada

Olesa            5 = 5    Santpedor

Passió            4 = 6    BerguedàPRIMERA TERRITORIAL I          

Barceloneta B        8 = 0    VACANT

Peona I Peó B        4 = 4    Agusti

Aurora Català        3 = 5    La Lira B

Comtal B           5 = 3    Ninot

Ateneu Colón C        4 = 4    Foment C
    1 provincial grup I:  Peona i Peo "B"     -    C.E. Agustí    4-4
 
    J. González                   1910    -    Cabot                2100    0-1
    J. Orriols                       1945    -    Viñas                2060    1-0
    O. García                       1945    -    Vera                  2050    1-0
    F. Badía                         1890    -    Carrey              1985    0-1
    X. Villa                           1890    -    Ojeda               1980    1-0
    C. Moya                        1890    -    Domenech       1890    0-1
    D. García                        1875    -    Margareto       1870    0-1
    P. Durán                        1820    -    Betorz               1775    1-0
 
    Por fin la suerte se alió con el Agustí, tras perder por la mínima los encuentro del Ninot y del Barceloneta, en el que al menos medio punto parecía asegurado. 4-0 se colocó el Peona i Peo "b" después de la miniatura que Xavier Villa infringió a Ojeda en un grave error de apertura del jugador del Agustí., el dibujo  de Durán sobre el "reserva" llamado a ultima hora Betorz, del que se esparaba más tras los puntos conseguidos en los equipos B y C del Agustí esta temporada y las derrotas de los apesadumbrados Margareto y Viñas. Vera ponía el rayo de esperanza para los ravaleños al ganar a Oscar García, pero aunque tanto Carrey como Cabot tenían claras ventajas la partida del joven Moya con Domenech parecía como mucho tablas. Ahí apareció el genio del "Pelut", harto de perder partidas (llevaba 4 roscos consecutivos) trampeando como pudo hasta conseguir un semiatraco con captura de dama incluida. Remontada 4-4 y medio punto que huele a permanencia para el Agustí.  No me cansaré de elogiar al club canterano de Melendres, Orriols y cía, que vaya trabajo supone mover un mogollón de niños cada domingo, para que después le "piquen" otros clubs los mejores jugadores, en fín "ajedrez es asin".
 
Un saludo. J. Robla.


PRIMERA TERRITORIAL II         

CECOB            8 = 0    Mataro C

Ateneu Arenyenc      4'5 = 2'5   Sant Martí B una partida al comite

ONCE             8 = 0    Cerdanyola Mataro B

Canet            4 = 4    Sant Adria C

Sant Josep B         4 = 4    Maragall B

PRIMERA TERRITORIAL III         

Molins De Rei       4'5 = 3'5   Moli Nou

Sant Joan Despí       2 = 6    Cornellà B

Jake B            8 = 0    Sant Boi C

Sant Feliu C        4'5 = 3'5   Padró

Sant Sadurní        4'5 = 3'5  Viladecans

PRIMERA TERRITORIAL IV         

Vic B            1 = 7    Terrassa D

Colon CEAM B       4'5 = 3'5   Canovelles

Cardedeu          2'5 = 5'5   Montmeló

Mollet           4'5 = 3'5   Sant Boi de Lluçanès

Montcada C         2'5 = 5'5   Sant Pere

PRIMERA TERRITORIAL V          

Rubinenca B        4'5 = 3'5   Frederic Mistral

Castellbisball        5 = 3    Cerdanyola Vallès C

Barad           2'5 = 5'5   Sant Quirze

Mira-Sol           6 = 2    Tres Peons C

Sant Martí C       5'5 = 2'5   UPC
Crónica del castellbisbal

CASTELLBISBAL 5 - CERDANYOLA C 3

El germà gran del Cerdanyola D no va poder repetir la gesta que vam aconseguir l'any passat, i ha caigut a Castellbisbal jugant amb set. L'heroïna, l'Ana Benito, que ha guanyat. Els dos Peñalver, Estapé i López han fet taules, i Tornay i Núñez han perdut. Lozano s'ha unit als malalts d'última hora i l'equip ha hagut d'anar amb set jugadors. La setmana que ve ens ho juguem a tot o res amb el Barad.

Carlos Giménez

PRIMERA TERRITORIAL VI         

Piera            3 = 5    Cardona

Catalonia B         5 = 3    Puigcerda

Catalonia C        0'5 = 7'5   Manresa

Capellades         1'5 = 6'5   Sant Joan de Vilatorrada

Incresa           4 = 4    Castellet

SEGONA TERRITORIAL I          

Barceloneta C       6'5 = 1'5   Ateneu Barcelonès B

Natació Barcelona     7'5 = 0'5   Sant Martí D

La Colmena C          =     Comtal C

La Lira D         3'5 = 4'5  Tres Peons E

Ateneu Colón D       2'5 = 5'5   Foment D

SEGONA TERRITORIAL II          

UGA D           1'5 = 6'5   Escola d'Escacs

Peona I Peo C        3 = 5   Cerdanyola Vallès D

Congrès C         2'5 = 5'5  La Lira C

Barberà C          3 = 5    Tres Peons D

Sant Martí E         4 = 4    Paretana
PEONA I PEÓ C 3 - CERDANYOLA D 5
 
1. Àlvar Sanz (1940) - Pablo Matías (1895) +-
2. Albert Ezquerro (1920) - Iñaki Orio (1890) 1/2
3. Mario Suárez (1915) - Carlos Giménez (1855) 0-1
4. Joan Campderrós (1895) - Joan Carmona (1860) 0-1
5. Joan Regidor (1850) - Joan Guimerà (1835) 1/2
6. Lluc Sagristà (1835) - Ángel Cabello (1810) 0-1
7. Pep Melendres (1895) - Alejandro Fernández (1760) 1-0
8. Lígia Torres (1700) - Erik Martínez (1700) 0-1

Per fi! A la setena ronda ha arribat la primera ronda. Em vull disculpar per no haver fet crònica la setmana passada però l'emprenyada que tenia en acabar la meva partida era tan gran que no vaig voler fer cap comentari, perquè la setmana passada se'ns va escapar pels pèls. No així avui, que hem anat amb set jugadors també (per les baixes per indisposició), i tot i així hem guanyat. Molt bé l'Erik Martínez, tot i jugar massa ràpid, que ha estat el primer en acabar. Després han vingut les taules mortes d'Iñaki Orio, i la victòria clara de l'Angel Cabello (qualsevol diria que ahir havien juguat tres partides). Poc després, taules del Joan Guimerà en una posició on potser el seu rival tenia més coses.

Després, Alejandro Fernández, que potser tenia la partida guanyada, ha acabat perdent amb el Pep Melendres. Amb 3-3 al marcador, tot depenia de dos persones. Una, aquest cronista-delegat-jugador, i l'altra, el Joan Carmona, un jugador que va ser un dels herois de l'ascens del Cerdanyola D ara ja fa 6 anys, i que ha tornat per salvar l'equip. Jo he pogut quedar-me amb dos peons de més, i tot i complicar-me el final, he acabat guanyant. Amb 4-3 favorable, Carmona havia de fer taules, ja que un altre resultat ens condemnava al descens. I la tenia molt bé, però, ditxós elo! El que ens ha fet patir a tots! Ha acabat guanyant, sí, però el patiment que hem hagut de suportar... Sort que ha guanyat, que sinó el mato.

Bé, el primer match-ball està aconseguit, queden dos més. La setmana que ve, li demano al president que intenti fer el millor equip possible. I a tots aquells de Cerdanyola que no jugueu, veniu a fer pinya amb el C i el D. El proper diumenge, el Bar Grau ha de ser un fortí si volem aconseguir la permanència. Cal rescatar l'esperit de l'any passat, quan gairebé vam aconseguir l'ascens.

Carlos Giménez

SEGONA TERRITORIAL III         

Calella           3 = 5    Pineda

Ateneu Vilassanès     5'5 = 2'5   Malgrat B

Sant Adrià D        0'5 = 7'5   Artigues

Cerdanyola Mataro C     4 = 4    Circol Catòlic

Sant Josep C          =     Arenys de Munt

SEGONA TERRITORIAL IV          

Rubinenca C         4 = 4    Badia

Colom-CEAM C         5 = 3    Castellar C

Caldes Montbui       5'5 = 2'5   Montmeló B

Ullastrell         7'5 = 0'5   Palau-Solità B

VACANT            0 = 8    Sabadell B

SEGONA TERRITORIAL V          

Espiga De Les Corts     5 = 3    El Castell

Catalunya B        2'5 = 5'5   Cornellà C

Ideal Clavè B        4 = 4    Castelldefels B 

Hostafrancs         5 = 2    Penya Ribes doble incomparecencia

Gran Penya B        4'5 = 3'5   Gavà B

Gran Penya B 4’5-Gavà B 3’5

Ufff !!!!

Així podem resumir el matx d’avui contra el Gavà. Els dos equips teníem la necessitat de puntuar, ells per no baixar i nosaltres per pujar. El matx ha estat igualat durant tot el matí fins que han quedat les dos ultimes partides que no pintaven gairebé per nosaltres. Finalment d’aquestes partides aconseguíem 1’5 punts el que ens donava la victòria per la mínima. Aquestes dos partides de Lopez i Rius podem haver tingut sort, però no es menys cert dir que ells també han tingut molta sort en les partides contra Marina, Canton i Laso on les teníem guanyades.

Vergonyós sobretot la meva on en una posició clarament superior em deixo qualitat i no pas en una combinació, simplement en un moviment; però gràcies a la superioritat que tenia i un atac fulminant, la partida estava guanyada, clar que si per jugar ràpid en una jugada em deixo un cavall poc es pot fer amb torre de menys.

Per tant podem dir que tot i guanyar per la mínima el punt ha estat just.

Resten dos partides per finalitzar i encara mantenim la posició d’ascens. La propera setmana serà una autentica final contra els nostres veïns de Ribes que tot i tenir un equip inferior el nostre no ho es tant com per pensar en una victòria fàcil, tot i que amb un empat ja serviria tenint en compte que l’ultima ronda juguem a casa contra el Castelldefels B i no hauríem de tenir gaires dificultats per guanyar.

Ivan Marina de la Torre


Gran Penya B

4'5-3'5

Gavà B

Lopez

2025

1/2-1/2

Gomez

1990

Rius

2025

1-0

Ros

1980

Marina

2000

0-1

Bonay

1975

Lloveras

1970

1-0

Luceño

1975

Arroyo

1965

1-0

Calderon

1930

Colldeforns

1915

1/2-1/2

Romaguera

1875

Canton

1895

0-1

Moreno

1820

Laso

1790

1/2-1/2

Sarmiento

1815


 
 
 
 
 
 
SEGONA TERRITORIAL VI          

Ateneu Igualadí       5 = 3    Montbui

Santpedor B        4'5 = 3'5   Moia

Santpedor C        2'5 = 5'5   Balsareny

Igualada B          4 = 4    Suria

Martorell B         8 = 0    Berguedà B

SEGONA TERRITORIAL VII         

Llinars Del Vallès     5'5 = 2'5   Bigues i Riells

Taradell-Centelles B     4 = 4    Granollers B

Palau-Solità         4 = 4    Mollet B

Calldetenes-Esquirol B    7 = 1    Caldes Montbui B

Sant Llorenç Savall     4 = 4    Castellar B

SEGONA TERRITORIAL VIII         

Cervelló          5'5 = 2'5   Aurora Català B

Sant Esteve         8 = 0    Passió B

Vilafranca B        2'5 = 5'5   Sant Feliu D

Esplugues           =     Bellvitge AECS B

Sant Andreu C       7'5 = 0'5   Bellvitge Este

TERCERA TERRITORIAL I          

Badalona D          0 = 4    Escola d’Escacs B

Peona I Peo E        2 = 2    Sant Marti G

Tres Peons F         4 = 0    La Lira E

Sanllehy            =     Colmena E

Agusti B          3'5 = 0'5   Foment F
  Tercera grup I:     C.E. Agustí "B"    -    Foment "F"    3.5 - 0.5
 
    Miranda              1855    -    G. Sánchez             1825    1-0
    Rull                      1845    -    A. Sanchís             1805    1-0
    J. Robla               1830    -    González Trigo      1770    tablas
    Jesus                   1785    -    J. Pont                     1700    1-0
 
    Con un pie en segunda queda el Agustí tras vencer claramente al co-líder del grupo y con 2.5 puntos de ventaja sobre Escola d´Escacs a falta de 8 por disputar. Empezó la matinal con la Alonsomanía en la tv del Agustí y con  la llegada de la excelente persona González Trigo como delegado del Foment. Miranda tras su paso por la "nevera" ha reaccionado bien y obtuvo una clara victoria sobre el joven G. Sánchez tras hora y media de juego. Rull volvió a ganar bien aunque con un poco de suspense.  Jesus que se ha especializado en atracar dejó estupefacto al veterano Font que con clarísima ventaja se dejó un mate en el enroque. Parece mentira que un atracador trabaje en los juzgados... con el 3-0, el cronista aceptó unas tablas que ya había ofrecido con 1-0 en el marcador en un final que lo parecía.
 
Un saludo J. Robla.


TERCERA TERRITORIAL II         

VACANT            0 = 4    Catalunya C

Catalunya D         0 = 4    Vila Olímpica

Ideal Clave C       3'5 = 0'5   Comtal E

Hostafrancs C        0 = 4    Colmena D

AteneuColon F        0 = 4    Foment G

TERCERA TERRITORIAL III         

Foment E          1'5 = 2'5   Frederic Mistral B

Peona I Peo F        3 = 1    Sant Marti F

Congres E         1'5 = 2'5   Comtal F

Vila Olimpica B       0 = 4    Tres Peons G

Sant Andreu E        1 = 3    Barceloneta D

TERCERA TERRITORIAL IV         

Collblanc B         2 = 2    Peona I Peo D

VACANT            0 = 4    Sant Sadurni B

Rubinenca F        0'5 = 3'5   Olesa B

Hostafrancs B        4 = 0    Padro B

Peon Doblado         2 = 2    Sant Feliu H

TERCERA TERRITORIAL V          

Sant Feliu F         4 = 0    Moli Nou C

VACANT            0 = 4    Incresa B

Vilafranca D         2 = 2    Vilafranca C

ONCE B           0'5 = 3'5   Jake D

Gava F            1 = 3    Espiga Les Corts B

TERCERA TERRITORIAL VI         

VACANT            0 = 4    Sant Joan Despi B

Prat B            4 = 0    Gava E

Jake C            1 = 3    Esplugues B

Begues            1 = 3    Bellvitge AECS C

Agusti C           0 = 4    Sitges D
    tercera grup VI:   C.E. Agustí "C"    -    Sitges "D"    0-4
 
    Ibáñez                       1780    -    J. Oliver            1920    -.+
    Racionero Grau        1715    -    I. Coro              1815    0-1
    Racionero Tortosa  1705    -    M. Empez         1795    0-1
    Pal                              1705    -    G. Planas          1700    0-1
 
    Y Cantan los dejó solos, sin concentración, sin Betorz que hizo de suplente en el primer equipo, sin na vamos. Solo Pal tuvo alguna posibilidad pero ni con la presencia de su entrenador (su casi octogenario padre), pudo puntuar.  Los "Racis" se colgaron de inicio, Grau se dejó la dama y Tortosa falló claramente en la apertura recibiendo un dibujo de Empez. Coro que preguntó por "el botellón del viernes", se quejó del calor del local, novedad, del frío si que habíamos recibido alguna crítica pero... Luego explicó que trabajaba en una pescadería con mucho hielo... Ahora se entiende.
 
Un saludo. J. Robla.
 

EL PRAT B 4-0 GAVÀ E


1870 Oliver, Sergio 1-0 1700 Escoriza Gallardo, Pedro

1820 Margalef, Francesc 1-0 1700 Escoriza Lusilla, Pedro

1805 Crespo, Ismael 1-0 1700 Gareta, Alex

1720 De les Heras, Sergio 1-0 1700 Carrizosa, Albert

Per primera vegada en aquest Per equips '06 ens han guanyat per 4-0

Contra gent d'aquest nivell és molt dificil guanyar, encara que ganes no ens ha faltat. Per aquest matx el nostre objectiu era esgarrapar com a mínim un punt, però els jugadors del Prat no ens han passat ni una.

Carrizosa perdia una partida marcada per un dubtós canvi d'Alfil i Cavall per Torre i peó. Gareta abandonava al deixant-se peça. Jo perdia després de perdre de dos peons i al final de peça. I el meu pare perdia després de salvar una posició molt igualada i en el canvi de Dames ha quedat inferior.

La setmana que ve ens visita el Jake i contra ells ens juguem el 95% de la nostra classificació final. Cal recuperar-se d'aquesta dolorós matx i ha deixar el nom del nostre equip a la part alta de la classificació!!!!

http://www.escacsgava.com

Pedro Escoriza


 


TERCERA TERRITORIAL VII         

Canet B           2 = 2    Peona I Peo G

Ateneu Arenyenc B      2 = 2    Laetania Alella B

Cirera B           1 = 3    Comtal D

Artigues B         2'5 = 1'5   Cirera C

Ateneu Colon E        0 = 4    Badalona C

TERCERA TERRITORIAL VIII        

Badalona B          3 = 1    Vilassanes B

Arenyenc C          0 = 4    Laetania Alella

Sant Adria E         4 = 0    VACANT

Masnou-Casino B      1'5 = 2'5   Cirera

VACANT            0 = 4    Canet C
MASNOU CASINO B 1,5- CIRERA 2,5

H.APARICIO 1935 / F.GOMEZ 2100 0-1
A.HERNANDEZ 1850/ J.M.BENITEZ 2020 0-1
R.CERVERA 1770 / M.COSTA 1950 0,5/0,5
J.OLLETA 1760 / G.VACAS 1795 1-0

CON LAS BOTAS PUESTAS.

N'hi havia un western del general Custer i n'hi havia un grup heavy espanyol que deien el mateix, MORIRE CON LAS BOTAS PUESTAS. Avui contra el favorit a pujar(a segona tambe sera favorit),hem fet un digner paper 1,5-2,5. Olleta feia el 1-0 sobre les 12,Ferran Gomez 1-1 a continuacio,hem tingut que esperar sobre la 1-1,30 per veure el 1-2 amb victoria treballada de J.M.Benitez,i Rafa ha fet el que ha pogut(el seu rival inclos demanat i reclamant taules),pero amb peo de + i 2 alfils contra 2 cavalls no ha sapigut trovar la manera de guanyar 1,5/2,5. Desitjem molta sort al Cirera per l'any 2007 a IIa.TERCERA TERRITORIAL IX         

Barad D           2 = 2    Terrassa G

VACANT            0 = 4    Cerdanyola Valles E

Congres D          1 = 3    Mira-Sol B

Sant Quirze B        4 = 0    Ideal Clave D

Sant Andreu D       0'5 = 3'5   Santcugatenca

TERCERA TERRITORIAL X          

Ronçana C          2 = 2    Colon-CEAM D

Terrassa E          1 = 3    Montornes

Cardedeu C          2 = 2    Mollet D

Barbera D          3 = 1    Badia B

Montcada D          1 = 3    Rubinenca E
Terrassa "E"		1-3	Montornés
Anis,D (1745)		1-0	Raya,D (1995)
Aparicio,J (1700)	0-1	Molano,I (1930)
Catala,G (1700)		0-1	Estrada,J (1870)
Linares,A (1700)	0-1	Manchon,A (1800)
"A ritmo de samba y el valor de la cantera"

¡Menuda jornada la de hoy! Una mañana pasada por agua, y un pueblo que amaneció con la euforia de la F1 en estado puro. Esta ronda Sanchez y Ruiz fallaron.. así que tuvimos que recurrir a dos jugadores de café: Manchón y Estrada. Nos encontramos todos en el punto de partida desayunando hasta la llegada del Sr.Raya, por lo que se ve... duerme como un tronco xD. Cada uno en su buga y pa Terrassa a toda caña, que llegabamos tarde!! A sabiendas de que no encontraríamos aparcamiento (y no me equivoqué) fuimos a parar a los ferros de ubeda.... xD Por fin encontrabamos el local de juego, ¡¡y a jugar!! Nos enfretabamos ante dos equipos muy jovenes. El "B" se impuso rápidamente un 0-3 a falta de la partida de Lozano que acabó algo más tarde dando un 0-4. El "A" se anotó un 0-2 con Estrada y Manchón (¡muy buena partida!) :). El cronista tuvo la partida muy a favor, y luego la lió de mala manera... dando algo de vida a su rival pero éste después de cometer un grueso error, tuvo que elegir entre un final con dos peones de desventaja o el mate; para no sufrir más... ¡¡jaque mate!! 0-3. El Sr.Raya se estrelló al igual que Raikkonen en el Gp de Malasia, tras haber tenido un buen inicio. Su joven rival no dio tregua, hasta que ambos llegaron a un finish trepidante, y el joven local pudo dar mate a tiempo. 1-3. ¡¡Y Estrada entra en acción!! Sus post-mortem no dejan indiferente a nadie xD (Más de uno ha salido pitando de la sala de juego) y es que a nadie le gusta perder pero... nadie es imbatible; ¿o si?. La cantera es lo más preciado que puede tener un club, más bien es el alma. Pude comprobar que estos chiquitines y no tan chiquitines talentosos, si siguen jugando en un futuro no muy lejano serán duros de pelar. Hoy ganó Fisichella, seguido de Alonso y Button. ¡¡Podium Azul!! :D La semana que viene nos visitarán los filiales "B" y "C" del Cardedeu, y mi pregunta es... ¿Algún día llegaremos a ser correctos? Porque vaya samba que llevamos esta temporada. Después de la tormenta siempre viene la calma... Pos ya viene tarde. Hasta la semana que viene.

Saludos. Ismael Molano.

 


TERCERA TERRITORIAL XI         

Llinars B          4 = 0    VACANT

Terrassa F          0 = 4    Montornes B

Cardedeu B          4 = 0    Castellar E

Mollet C           0 = 4    Barad B

Ronçana B          4 = 0    Barad C
Terrassa "F"		0-4	Montornés "B"
Garcia V,M (1700)	0-1	Lozano,A (1775)
Garcia A,J (1700)	0-1	Garcia,J (1700)
Rodenas,N (1700)	0-1	Garcia,V (1700)
Espin,E (1700)		0-1	Herrera,A (1700)


TERCERA TERRITORIAL XII         

Sant Pere B         0 = 4    Ronçana

Sant Boi Lluçanes B    0'5 = 3'5   Lliçà d'Amunt

Sant Boi Lluçanes C     0 = 4    Calldetenes Esquirol C

Palau Solità C        3 = 1    Franqueses B

Canovelles B         4 = 0    VACANT

TERCERA TERRITORIAL XIII        

Rubinenca D         3 = 1    Castellbisball B

Sant Joan Despi C      4 = 0    VACANT

Monistrol          2 = 2    Olesa C

Vilafranca E         1 = 3    Abrera B

Martorell C         1 = 3    Sant Feliu E

TERCERA TERRITORIAL XIV         

Castellet B         4 = 0    Santpedor D

Cardona B          3 = 1    Estany B

Abrera            1 = 3    Minorisa

Balsareny C         2 = 2    Avinyo B

Estany            4 = 0    Bergueda C

TERCERA TERRITORIAL XV         

Castellet C         3 = 1    Piera B

Montbui B          2 = 2    Pobla Claramunt

Montbui C          2 = 2    Capellades B

Balsareny B         4 = 0    VACANT

Cafaf B          3'5 = 0'5   Ateneu Igualadi B

TERCERA TERRITORIAL XVI         

Sant Feliu G         2 = 2    Moli Nou B

Prat C            1 = 3    Gava C

El Castell B         4 = 0    VACANT

VACANT            0 = 4    Cadena

VACANT            0 = 4    Sitges C

Resultados de Girona

PRIMERA PROVINCIAL
Gerunda D-Santa Eugènia A 3.5-4.5


TERCERA PROVINCIAL GRUP CENTRE
Santa Eugènia B- Els Palaus B 2.5--1.5
Santa Eugènia C Descans


TERCERA PROVINCIAL GRUP SUD
Vidreres B-Santa Eugènia D 0-4
Cassà D- Santa Eugènia E 2-2

Primera Provincial: Guixolenc "A" 4.5 Olot "B" 3.5

Segona Provincial: Banyoles "B" 2.5 Guixolenc "B" 5.5 * Guixolenc "C" 4.5 Cassà "B" 2.5

Tercera Provincial: Guixolenc "D" 1.5 Palafrugell "C" 2.5

* Els dos punts asignats al Banyoles "B" son corresponents a dues partides que no s'han jugat, degut a que, els jugadors del Guixolenc, havien canviat el seu ordre en l'equip.

A Preferent, extraordinària victòria del Figueres “C”

El Figueres B, amb algunes baixes, ha empatat a domicili contra el sorprenent Tordera B, cosa que significa el primer mig punt cedit enguany. Malgrat tot, continua liderant la Preferent de Girona i sent el principal candidat a l’ascens de categoria.

Però aquesta jornada, l’autèntica sorpresa de la jornada l’ha donada el Figueres C, en vèncer 4 a 6 a domicili contra el Palafrugell. Aquest resultat dóna esperances de salvació a l’equip, i en canvi complica molt la temporada al Palafrugell. En el matx d’avui, el Palafrugell tenia aventatge d’ELO en els 5 primers taulers, mentre que en els 5 darrers, era el Figueres C el que tenia més ELO en tots ells. Al final, en els 5 primers taulers els nostres jugadors han aguantat millor i han aconseguit un parcial de 3 a 2 en contra, destacant les taules del jove jugador Víctor Lillo (2085 Elo) contra l’experimentat primer tauler contrari Manuel Coronado (2220 Elo). Per contra en els 5 darrers taulers el resultat parcial ha estat de 4 a 1 a favor del Figueres C.

Els equips de E i F formats per alumnes de l’Escola d’Escacs del Club, han aconseguit un empat a Torroella de Montgrí.

Els resultats de tots els equips han estat:

1ª Divisio Catalana: Figueres – Tarragona 5 - 4
Categoria Preferent: Tordera “B” - Figueres “B” 5 - 5
Palafrugell - Figueres “C” 4 - 6
2ª Provincial: Gerunda “F" - Figueres “D” 0 - 8
3ª Provincial: Montgrí “C” - Figueres “E” 2 - 2
Banyoles “D” - Figueres “F” 2,5 – 1,5

Banyoles 19.3.2006 Crònica de la 7ª ronda del Campionat per equips.

EL BANYOLES B RECLAMA RESOLUCIO AL COMITE DE COMPETICIO PER ALINEACIO INDEGUDA DEL GUIXOLENC B.

EL BANYOLES A GUANYA AL SEGON CLASSIFICAT CASSA A DOMICILI PER 6,5 A 3,5.

ELS EQUIPS C GUANYA AL MONTGRI B PER INCOMPAREIXENÇA I TE EL TITOL A TOCAR DE MANS.

EL BANYOLES D GUANYA AL FIGUEDES F I ES CONSOLIDA A LABANDA ALTA DE LA CLASSIFICACIÓ.

El primer equip del Banyoles s’enfrontava al Cassà, segon classificat i ens hem trobat amb un equip, com tots els de la categoria força compensat, d’un nivell molt similar al nostre. El resultat final de 6,5 a 3,5 a favor nostre pot semblar que ha estat un matx “fàcil”, res mes lluny de la realitat. La veritat es que els nostres capdavanters (Albert Muratet i Antoni Oliva) amb grans victòries sobre els seus 1 i 2 Josep Gruanyes i el nou incorporat Jordi Serra, han donat tranquil•litat al nostre equip, que a aquelles hores ja comptava amb les victòries de Sergi Diaz i Juli Zamora, les taules de Germán Nahharo i nomès haviem cedint el punt de Hans Van Arkel, amb el 4,5 a 1,5 el metx es veia molt be donat que les partides d’Elias Muratet i Guillem Turró semblaven taules clares, com aixi ha estat situant un 5,5 a 2,5 definitiu. S’han allargat les partides de Juanfran Campo i Albert Serra amb resultats diferents (Campo perd i Serra guanya), resultat final Cassà 3,5 Banyoles 6,5.

Resultat Final : Cassà 3 ½ - Banyoles 6 ½

El equip B ha estat, altre cop, el gran protagonista de la jornada. Avui ens enfrontàvem al Guixolenc B, equip involucrat en les possibilitats d’ascens.

El Guixolenc B ha iniciat el matx amb un jugador de menys per equip, que faltava per arribar, passats una mitja hora, ha arribat el nostre “1” Albert Barcelò i al cap de poc el seu “6” Bernat Fons. A la poca estona, en Bernat s’ha aixecat per anar a la llista i veure l’Elo del seu rival, i s’ha adonat que no estava jugant contra el que deia la llista i que tenia el color canviat (tenia que jugar amb blanques i ho estava fent amb negres) i ho ha comunicat al seu delegat, això ha provocat que la majoria dels jugadors s’aixequessin per veure que estava passant, en adonar-se que els jugadors del Guixolenc 5 i 6 havien intercanviat, per error, la seva posició, s’han aturat els rellotges d’aquests dos taulers i el delegat del Guixolenc ha trucat al seu president, i després ha exigir la “Reglamentació”, com mana el Reglament, la teníem a sala de joc i acte seguit la ha llegit i ha dit que s’havien equivocat i que si el Banyoles reclamava perdrien el matx. Els delegats han arribat a l’acord de seguir les partides en que els jugadors estaven ben aparellats, el delegat del Banyoles ha dit que reclamaríem alineació il•legal i s’ha seguit el matx de les 6 partides restants, deixant la resolució de les dos “mal jugades”, que estaven a la jugada 6 i 24, perquè en decidís el resultat el Comitè de Competiciò, en aquells moments encara no havia acabat cap partida.

Els jugadors del Banyoles B es deuen haver descentrat, perquè, malgrat que el Elo estava força igualat en tots els taulers, no han aconseguit guanyar cap partida. De les sis jugades, 5 derrotes i una taules. Esperarem la decisió del Comitè per saber la puntuació final.

Resultat Final : Desconegut


El equip C dels “teens” (líders en la seva categoria, Tercera Nord) han guanyat sense “baixar el autocar”, de fet, sense sortir del llit. Ahir va avisar el Montgri B que no podien venir, era un matx important per nosaltres en la lluita per estar al més amunt de la categoria, aquest 4-0 per incompareixença ens dona més avantatge al primer lloc i quedem a l’espera de coneixer els resultats dels rivals directes.

Resultat Final Banyoles C 4 Montgri 0 (per incompareixença)

El Banyoles D (la “family” al complert avui) ha guanyat amb un resultat ajustat amb un rival directa de Banyoles C i D, ja que el Figueres D era en principi un teoric candidat a pujar. Jordi Muratet i Alexandra Muratet han vençut, la delegada Olga Carmona ha tornat a signat taules (fa més d’un mes que no coneix la derrota) i només la petita Júlia ha perdut. Es mantenen les possibilitats de que Banyoles C i D puguin quedar primers i segons de la categoria.

Resultat Final Banyoles D 2 ½ - Figueres D 1 ½

El equip dels més joves ha tornat a gaudir de la darrera incorporació del club, el jove Adrià Reyes, que juntament amb Pau Gratacos, Daniel Perez i Marc Fuselles s’han enfrontat al Pont B que amb jugadors experimentats i amb Elo s’han imposat al nostre combinat per 3 a 1.

Resultat Final El Pont B 3 - Banyoles E 1.

Elias Muratet.

 

Resultados de Tarragona

Preferent - Grup A					
					
Vila-Rodona	Reus Dep "B"			6	:	4	
Vendrell "B"	Masdenverge			5	:	5	
Torredenbarra "B"	L'Espluga F.		5	:	5	
Hospitalet Infant	Cambrils		5	:	5	
Amposta	Capablanca			6	:	4	
					
Preferent - Grup B					
					
Masroig	Amposta "B"			7½	:	2½	
Reus Ploms	Vila-Seca			7½	:	2½	
Cambrils "B"	Alcanar			4	:	6	
Constantí	Torredenbarra		5	:	5	
Tarragona "C"	Flix			5	:	5	
					
					
Primera Categoria - Grup A					
					
Sta.Coloma "B"	Capablanca "B"	4	:	4	
Torre-Vella	La Selva 			2½	:	5½	
Tarragona "D"	Salou			2½	:	4½	
Valls "B"	Montblanc			4	:	4	
					
Primera Categoria - Grup B					
					
Mora d'Ebre	ONCE Reus			7½	:	2½	
Reus Dep. "C"	Gandesa			:		
Gandesa "B"	Riudoms			4	:	4	
Vila-Seca "B"	Deusaigües		4	:	4	
					
Primera Categoria - Grup C					
					
Peo Vuit "B"	Zlotnic			4½	:	3½	
Tortosa	La Senia			4½	:	2½	
Jesús Catalonia	L'Ampolla		2½	:	5½	
Masdenverge "B"	La Ràpita		1½	:	6½	
					
					
Segona Categoria - Grupo A					
					
La Ràpìta "C"	Peo Vuit "D"		3	:	1	
Masdenverge "C"	La Ràpita "B"	0	:	4	
La Ràpita "D"	Peo Vuit "C"		1	:	3	
Amposta "C"	DESCANSA				:		
					
Segona Categoria - Grupo B					
					
Escacs Reus "B"	Tivissa	1	½	:	2½	
Mora d'Ebre "B"	Reus Ploms "B"	3½	:	½	
Cambrils "C"	Reus Dep. "D"		1	:	3	
Reus Dep. "E"	DESCANSA			:		
					
Segona Categoria - Grupo C					
					
Calafell "B"	Tarragona "G"		3½	:	½	
Constantí "B"	Tarragona "F"	2	:	2	
Tarragona "E"	Vila-Seca "C"	0	:	4	
Calafell 	DESCANSA				:		
					
Segona Categoria - Grupo D					
					
La Bisbal	Sarral					:		
La Bisbal "B"	L'Espluga F. "B"		:		
L'Espluga F. "C"	Sta.Coloma "C"	2	:	2	
La Bisbal "C"	Montblanc "B"	3	:	1	

 

RESULTATS 7a RONDA

1a Categoria Territorial

MÓRA D’EBRE A 7’5 - 0’5 ONCE-REUS


2a Categoria Territorial

MÓRA D’EBRE B “B” 3’5 - 0’5 REUS PLOMS “B”

Móra d' Ebre A 7,5-0,5 ONCE Reus
Jose A. Delgado 1 - 0 Eduard Moreno
Jordi Matons + - - Candido Navascuez
Mireia Terrones 1 - 0 Joan Calba
Ivan Salvadó ½ - ½ F. Javier Muñoz
David Vallés 1 - 0 Marcos De sola
Núria Torres + - - Jose A. Arraez
Pau Bru 1 - 0 Francesc Martí
Manel Launes 1 - 0 Pedro Alvarez
Bon final en aquest per equips. Arribàvem una mica perduts a les instal·lacions de la ONCE i ja era una mica tard. S' ha de dir que en tot el matí ha predominat molt bon rotllo a la sala de joc i que ha estat una jornada molt agradable. En quan a les partides, han anat força bé.
Al cap d' una hora, Matons (5,5 de 7) i la Núria (5 de 6) guanyaven per incompareixença. I alguns de nosaltres ja trèiem suc de la posició. Però ha estat mitja hora més tard quan han arribat alguns marcadors. Victòries de David (5,5 de 6), Pau (4 de 7) i Jose (7 de 7 defensant el primer tauler! ) que posaven el 5-0 al marcador. Aquest cronista seguia la seva ratxa de tonteries deixant-se qualitat, però acabant en taules (5 de 7 al final).
Així doncs quedaven 2 partides amb avantatge nostra però que necessitaven temps per acabar, i hem aprofitat per anar al Reus Deportiu, on jugaven el A contra el Montcada i el C contra el Gandesa. I allà entre amics hem estat fins que cap a les 12 hem tornat a la ONCE, on ja havien acabat les partides de la Mireia ( 6,5 de 7 ) i Manel ( 3 de 5 ) que han imposat el seu avantatge material. Així doncs, ens hem endut un bon resultat i una bona experiència cap a Móra. Ara, toca esperar per saber qui té millor desempat, si el Gandesa o el Móra.

Móra d' Ebre B 3,5-0,5 Reus Ploms B
Juan Torres ½ - ½ Octavi Roig
Josep Terrones 1 - 0 Tomas Llorach
Eloi Ruana 1 - 0 Magí Casas
Ramon Ruana 1 - 0 Julià Caparròs
Qui ho diria del segon equip, que acabaria barallant-se per les primeres places. Ha guanyat al Reus Ploms B en un matx igualat en quant a elo. Primer el Ramon i després l' Eloi guanyaven les seves partides. Més tard feia tombar el rei al seu rival Terrones i finalment Torres signava taules. Així doncs, a l' espera del resultat Escacs Reus-Tivissa el Móra es col·loca segon i pot promocionar.

Ivan Salvadó

 

Resultados de Lleida

  


 

1