CAMPEONATO DE CATALUNYA DE EQUIPOS 

DARDO 2006

 

RONDA 8

Actualizado con fecha: 30/03/2006 08:20:50

 

DIVISIO HONOR                      

Terrassa            4'5 = 5'5     UGA

Sant Adria            5 = 5      Cerdanyola Vallès

Sant Boi             5 = 5      Barcelona-Vulcà

Montcada             7 = 3      Andorra

Foment              4 = 6      Reus Deportiu

Hola,

M'he decidit a fer de cronista 'suplent' degut a que tenim a en Dani a Sevilla fent l'Olimpiada de Matemàtiques i segurament li agradarà saber com ens ha anat avui per Terrassa...

Bé, comencem per felicitar sincerament al club de Montcada per la seva merescuda victòria en el per equips. Res a dir més enllà que l'any proper intentarem fer-ho millor que ells.

Dit això comentar:

MOSKALENKO-LOPEZ = taules en una partida en la que Lopez ha suportat amb gran concepte la pressió de'n Moskalenko que, finalment ha ofert taules en una posició en que semblava que seguia mantenint avantatge. Els anàlisis posteriors a la partida han estat de gran nivell i han demostrat la profunditat de pensament que jugadors com ells saben expressar en un tauler d'escacs. És sintomàtic que els dos dies que hem perdut no hem tingut a en Lopez jugant i jo no diria que aquesta ha estat la causa de les derrotes però sí un factor no menyspreable.

DANI ALSINA = bé, no ha jugat però li dediquem la victòria tan a ell el benjamí de l'equip com a en Pere Casajuana el nostre veterà president no jugador però que quan ve a acompanyar-nos i està en forma 'curiosament' guanyem. Tots dos exemplifiquen el que és un equip (ganes i experiència) i en són el present i futur.

BOFILL-PABLO = quan veig les partides de l'Alex aquest any sento una sensació agredolça. M'impressiona la profunditat dels seus plantejaments d'obertures sobretot amb blanques i com sap dominar el tauler en tota la seva extensió independenment de la qualitat del contrari. Aquest any però, no està podent concretar-ho en punts i avui una vegada més ha signat taules. Crec que és qüestió de mala sort i que quan passi estarà en condicions de fer un salt qualitatiu important en el seu nivell de joc. Ànims...

POMES-LACASA = si en Joan Pomés aconsegueix crear una situació de domini en el tauler (encara que inicialment no sembli molt intens) és un jugador altament perillós i que no deixa normalment escapar al contrari de la sensació d'asfíxia total. Punt clar pel Terrassa.

RAHAL-UBACH = partida força teòrica amb pressió sostinguda per part de'n Michael que no ha sabut concretar en el punt i s'ha hagut de conformar amb mig punt després d'una reacció molt ben portada per part de'n Marcel.

SIMON-VEHI = no sabria dir qui estava millor dels dos però les taules han semblat ser un resultat just. Tot i això, aquest any estranyament a en Victor se li estan escapant forces punts amb la seva siciliana i això no és massa normal en ell.

ALEXANDROVA-ARMENGOL = bonica partida i bon remat final per part de l'Olga. L'Olga s'ha integrat molt bé a l'equip i realment en les partides que ha jugat (porta 4,5 de 5 partides) ha donat una sensació de solidesa i control molt gran i alhora fa fàcil el que per molts de nosaltres és dificil, jugar 'simple' i 'concret'.

CANAL-MONTILLA = l'Esteve aquest any està tocat per la gràcia dels Déus (6,5 de 7). Li 'donen' un peó a canvi de desenvolupament, se'l menja i finalment encara queda millor desenvolupat. Un altre punt al calaix i sembla que serà el pichichi de l'equip.

BUXADE-DICKL = en Guillem em dóna aquest any sensacions similars a les de l'Alex. Taules finalment en una partida que semblava tenir coll avall.

MOLES-PASCUAL = en Marc aquest per equips no està jugant còmode i això es nota molt en el seu joc normalment ple de dinamisme i coherència. Bé, és jove i segur que això passarà i tornarà al seu millor nivell. Clara victòria de'n Moles.

IBAÑEZ-ANTIGUA = a mi m'han deixat guanyar. Jo estic en aquella fase de que si em deixen guanyar guanyo (si jugo bé que sino, fins i tot em fan taules o perdo) i si he de guanyar normalment empato o acabo perdent. En definitiva, em falta tot allò que de bo tenen companys del meu equip. Alhora però, disfruto jugant amb companys dels que es pot aprendre en tots els sentits.

Bé, espero haver explicat mínimament com ha anat tot plegat en aquesta mínima victòria de l'UGA.

Eduard Ibañez Tarradellas

 
SANT ADRIÀ 5 - CERDANYOLA 5
 
1. GM Amador Rodríguez (2505) - MC Julio Hernando (2405) +-
2. Santiago Pons (2380) - MC Benjamín Mela (2415) 0-1
3. MC David Pons (2320) - MF Juan Carlos Escandell (2315) 0-1
4. MC José Martínez (2305) - MC Antonio Fernández (2280) 1-0
5. MC Joaquim Gutiérrez (2325) - MC Adrian Randazzo (2265) 1-0
6. MC Isaac Domínguez (2325) - MC Gabriel Castellet (2285) 1/2
7. Joan Cubas (2260) - MC Joan Albert Ramírez (2260) 0-1
8. MC Raúl Mínguez (2290) - Jaume Guasch (2225) 0-1
9. Maurici Tarragó (2265) - José Valencia (2165) 1/2
10. MC Jordi Hueso (2260) - Jaume Grau (2170) 1-0

SANT ADRIÀ 5 - CERDANYOLA 5

Empat entre dos equips de la zona mitja. Nosaltres comptàvem amb moltes baixes: a la ja anunciada la setmana passada de Fernando Peralta per estar jugant la Semifinal del campionat argentí, s'ha sumat la de Julio Hernando. Tot i així, empat a 5, tot i que el Cerdanyola potser podria haver obtingut alguna cosa més. Amb 5-4 al marcador a favor nostre, estava a les meves mans aconseguir la victòria, però en perdre la meva partida hem quedat empatats. La setmana que ve es tanca el campionat amb el Sant Boi, per mirar d'aconseguir una posició digna a la taula.

 

St. Boi 5 Barça Vulcà 5

Més emoció impossible. Encara ens hem d'esperar fins la setmana que ve per saber si ens salvem o no.

La imatge de la jornada, l'he trobada al metro, camí de Plaça Espanya, on havíem quedat uns quants.

Hi havia moltes persones amb roba esportiva, disposades a córrer la marató. N'hi havia una, una senyora gran, que ha trobat una amiga, més gran encara, que, tot i que tindria més de setanta anys, semblava molt trempada.

"¡Hombre, Juana! ¡Tú por aquí! Pensaba que no vendrías. ¿Qué le has dicho a tu marido?"

Es veu que a l'home no li feia gens de gràcia que la seva dona li fes el salt amb una cursa.

"No, nada, le he dicho que iba a misa, y que luego -ha fet mentre assenyalava la bossa d'esport- iba a hacer un poco de piscina para las cervicales"

"¿Qué vas a hacer, la grande, o la pequeña?"

"La pequeña, la de diez kilómetros -però ha sentit la necessitat de justificar-se- Es que estoy un poco chafá."

Déu n'hi do! Carai amb la Juana! Davant d'aquesta mostra de vitalitat, un, que només anava a jugar als escacs, s'ha sentit una mica dròpol.

A St. Boi hem conegut Cheparinov. Semblava un noi tímid, però...deu jugar molt i molt bé. I no només ho dic per l'Elo que té. A l'obertura, semblava que Gual, que era qui jugava amb ell, havia quedat bé, amb compensació pel peó de menys que tenia... a mi m'ho semblava, vaja! Però no ha estat així, i, pel que m'han dit els qui s'hi han fixat més, la nostra nova figura ha guanyat bé. Els altres hem fet el que hem pogut i hem salvat mig puntet.

I ara, a veure què passa amb el Benfica.

Guillermo AriasPRIMERA DIVISIO I                    

El Vendrell            6 = 4      Barceloneta

Catalonia            4'5 = 5'5     Sant Martí

Lleida              8 = 2      Barberà

Ateneu Colon          5'5 = 4'5     Tres Peons

Sitges             5'5 = 4'5     Mataro

Important victòria del primer equip, amb la que segueix depenent d'ell mateix per salvar la categoria, després de fer 3 punts a les 4 darreres rondes. Els dos equips portàvem algunes baixes, fet que ha provocat bastanta igualtat per elo. A pesar que han guanyat als dos primers taulers locals, han patit quatre derrotes del tauler 5 al 8, per la qual cosa s'ha decantat el matx al nostre favor. De fet després de la derrota inicial de l'Aranda, hem guanyat quatre partides seguides. Finalment d'Eduard Pariente ha donat taules en una posició bastant favorable, per deixar sentenciat l'encontre. Ara només cal no perdre amb el Lleida la propera setmana per salvar la categoria. L'equip B ha guanyat per la mínima a l'Once. Ens tocava jugar a casa però com l'Once sempre juga com a local, hem hagut d'anar-hi. Portàvem bastantes baixes, però aquest cop sí que la juventut s'ha imposat. Encara que és difícil, guanyant la propera setmana al Canet encara tindríem alguna posibilitat d'ascendir a la preferent. En el triple encontre que teníem amb el Tres Peons, hem sortit escaldats. En el matx dels equips C, no hem aconseguit puntuar. L'equip E només ha pogut fer 1,5 punts contra rivals superiors, mentre que l'equip G, a casa nostra, tampoc s'ha pogut estrenar. En canvi l'equip D ha guanyat a La Colmena C, que portava dos baixes, i ja està salvat matemàticament. Finalment l'equip F ha guanyat 3,5 a 0,5 al Congrés E. Encara que tots els equips tenen encarrilada la darrera ronda respecte els objectius que ens havíem fixat en començar la temporada, tot és posible encara, tan a favor com encontra nostre.

Ricard Llerins

2006 : Odisea en El Vendrell

 

Hora:6,15 Lugar : Frente del club. Aquí es donde se inicia la odisea vivida en la jornada de hoy. Se reúnen los Ayza’s y Principal en el barrio, se dirigen a Plaza Cataluña en busca de Mariano, ya que al haber un solo coche y otro jugador que iba directo por vivir cercano a El Vendrell, cuatro hemos tenido que ir en tren y hemos tenido que coger uno que llegaba a las 8.25 al destino, pensando que la estación estaba a la otra punta de El Vendrell según un mapa, que no se de donde lo hemos sacado, y que no podíamos coger el que llegaba a las 9.40 por miedo a no encontrar el local, pero cual ha sido nuestra sorpresa al ver que el local estaba a 100 metros de la estación. En fin, pero la malas noticias llegaban desde los que venían en coche, dos se habían dormido, uno estaba localizado, y el otro ilocalizable, y curiosamente el delegado, con la lista de fuerzas en su casa, pero bueno. Se activa el Plan de emergencia:  se pasa a buscar una lista de fuerzas por el club y de paso intentar localizar a algún suplente, y la suerte hace su única aparición en todo del día, y de camino al club se encuentran a un jugador del B y al más puro estilo secuestro de película, lo embarcan en el coche y le dicen, “tú, te vienes al Vendrell”,el jugador ha tardado en reaccionar hasta que a las 14.00 ha dicho “ que hago yo en El Vendrell si yo tendría que estar comiendo en casa ahora mismo…” ,en fin que después del “secuestro”, pillan la lista de fuerzas, y ya cuando tocaban las 9,15 , parten hacia El Vendrell. Mientras los 4 del tren, esperaban en el local de juego a que llegase el que vivía cerca. Llega a las 9.45, y ya podemos empezar a jugar 5, la Alarma se enciende cuando a las 10,15 los del coche aún no han aparecido, pero hacia las 10,20 y a falta de 10 minutos hacen su aparición. Todo parecía ya en calma, no era la mejor alineación para jugarse la permanencia pero bueno, debíamos olvidar lo sucedido y centrarnos. Pero mucho no lo hemos hecho y nos han clavado un rápido 3-0 en contra, que ya era indicio, de que hoy, no iba a ser el día en que selláramos la permanencia. Derrotas de Toni, Pepo y de uno de los pichichis , Principal. Más tarde, Tomy y Mariano ganaban y Almeida perdía. 4 -2. Denis entablaba 4,5-2,5 y quedaban tres, un servidor con la partida mal y el “secuestrado” y Pere. Yo atracaba por segunda vez consecutiva y me anotaba el punto , pero el milagro era insuficiente pues las dos que restaban pintaban tablas, y aun así, una de ellas la hemos perdido. Y para variar , me toca bajar otra vez en tren y otros 4 hemos tenido que esperar 45 min. Bajo el sol a que llegase un tren dirección Barcelona, que además, iba más lento de lo normal…en fin una odisea.

Y lo peor de todo, es que la derrota nos deja al borde del abismo un año más en la última ronda. Una última ronda no apta para cardíacos, pues puede pasar cualquier cosa, tanto por abajo, como por arriba. Pero sabemos lo que es salvarnos in extremis en la última ronda el año pasado, y espero que el domingo que viene no se nos haya olvidado…

David Ayza    

 PRIMERA DIVISIO II                   

Tordera            5'5 = 4'5     Rubinenca

La Colmena            7 = 3      Sant Josep

Tarragona            5'5 = 4'5     La Lira

Sant Andreu            2 = 8      Figueres

Gava              7'5 = 2'5     Olot

A FALTA D’UNA JORNADA, EL FIGUERES “A” ACONSEGUEIX L’ASCENS A DIVISIÓ D’HONOR PER SEGONA VEGADA EN LA SEVA HISTÒRIA

A l’ascens del Figueres A, cal sumar el del Figueres B (Preferent) i el del Figueres D (Segona)

En la vuitena i penúltima ronda del Campionat de Catalunya per equips de Primera Divisió, el primer equip del C.E. Figueres ha aconseguit una contundent “golejada” per 2 a 8 davant del fins llavors segon classificat, el Sant Andreu. Per segona vegada en la seva història i amb una jornada encara per disputar, Figueres i l’Empordà tindran l’any que ve un equip entre els 10 millors de Catalunya. La victòria d’avui no ha perillat en cap moment, i després de l’empat a un inicial, totes les partides s’han anat decantant a favor del conjunt del Figueres. L’única derrota de l’equip l’ha patit el MF Jaume Vives. El matx d’avui era molt important i el Figueres ha alineat, per primer cop aquesta temporada, l’equip titular amb els taulers de l’1 al 10, encapçalat pels Grans Mestres Frank de la Paz i Eric Prie. Fins avui el GM cubà Frank de la Paz ha aconseguit 3,5 punts de 4 possibles, i el GM francés Eric Prie 4 de 5 possibles, però altres actuacions com les dels “retornats” aquest any al club, Jaume Mundet i Carles Barrera, també han estat decisives per l’èxit de l’equip. El MC Jaume Mundet ha aconseguit 6 punts de 8 possibles i Carles Barrera 6 de 7 possibles. Manel Pijuan també està fent un gran campionat amb 6,5 de 8.
Així doncs amb aquesta victòria el Figueres s’ha proclamat campió de 1ª Divisió, ja que suma 7,5 punts, i el segon classificat, el Tordera, té 6 punts i ja no ens pot atrapar. El proper dia rebem el Gavà que lluitarà per intentar salvar la categoria. Caldrà no adormir-se.

Els resultats individuals del Figueres "A", han estat:

SANT ANDREU 2 - FIGUERES 8

1 MC Casas 2320 0 GM De la Paz 2500 1
2 MC Bautista 2320 ½ GM Prié 2440 ½
3 MN Anguera 2290 0 MF Cuadras 2425 1
4 MC Obon 2285 1 MF Vives 2345 0
5 MC Travesset 2260 0 MC Colls 2340 1
6 Castelltort 2215 0 MC Serra 2320 1
7 Garcia 2200 0 Pijuan 2290 1
8 Rise 2185 0 MC Mundet 2280 1
9 Dominguez 2185 ½ Lillo 2275 ½
10 Pueyo 2155 0 Barrera 2230 1

 

TORDERA

5,5

 

 

RUBINENCA

4,5

dif. Elo

1

FLUVIA P. JORDI

2505

½-½

1

PARLIGRAS, MIRCEA

2580

-75

2

FLUVIA P. JOAN

2495

1-0

2

MATNADZE, ANA

2410

85

3

ROMERO, J

2360

1-0

14

RIOS TORONDELL, J

2115

245

4

ORTIZ, J

2255

0-1

4

LOPEZ, OSCAR

2295

-40

5

MONGE, A

2225

½-½

5

COLLADO, DAVID

2295

-70

6

CAMPS, E

2220

0-1

6

SORROCHE, JOSEP M

2245

-25

7

FLUVIA F. J

2210

1-0

7

BELSA, XAVIER

2185

25

8

ANGELATS, R

2190

½-½

8

CORTES, JOAQUIM

2175

15

9

PONS, J.M.

2165

1-0

9

NAVARRO, ANTONI

2160

5

10

VINUESA, C

2165

0-1

11

FORTES, JESUS

2130

35

 

2279

 

2259

20

Bona tarda,

Primer de tot, les meves FELICITACIONS al meu ex equip del FIGUERES. Bé, tornen a Divisió d’Honor. A veure si aquesta vegada, es mantenen més en aquesta categoria. De veritat, que me’n alegro per ells.

I tornant a casa, aquí el nostre equip ha fet el que ha pogut. El resultat d’avui no era important, donat que ja tots sabiem que no ens jugàvem rès d’important; i encara i així hem lluitat. I això está bé. Hem pogut fer alguna cosa més que perdre per la mínima, però tampoc passa rès. El resultat es just.

Està molt bé Tordera els diumenges pel mati. Fan mercat al carrer i està ple de tendetes i gent. Te un aire festiu i alegre. Vamos, tot just al contrari de quan hem marxat. Això de perdre; tampoc es per posar-se massa contents.

Bueno, aquesta segurament es la meva darrera crónica d’aquest any. La setmana que vé, dubto que la faci. També amb molta probabilitat, l’any que vé no jugaré amb la Rubinenca. Ja veurem on finalment jugo.

Des d’aquí vull agraïr el gran treball que han fet pel nostre equip el GM Mircea Parligras i la WGM Ana Matnadze. Tots dos són uns grans professionals als qui dessitjo molta sort; donat que probablement l’any que vé no compartirem equip. Mircea ha fet molt pel nostre club, dedicant moltes hores a una dura feina docent. Durant dos anys ens ha estat impartint classes. He après molt d’ell. A Ana tambè li estic molt agraït per la seva profesionalitat. També ha colaborat molt amb el nostre club, realitzant tasques d’anàlisi de partides i d’anàlisi de posicions. Té molt de talent. I tots dos es mereixen el millor. A mi personalment em faria gràcia, que continuèsin aquest any que vé amb la Rubinenca.

Aquesta es una crònica del Per Equips i tampoc vull començar a despedir-me de tots els amics de Rubi. Estem en contacte.

Salutacions des de Rubi,

Josep M Sorroche

 

 

GAVA 7,5  OLOT 2,5

 

 

Pues resulta que no somos tan malos: seis victorias y tres tablas lo corroboran. Cierto que el Olot no ha venido con sus jugadores más fuertes (Elo dixit), sin embargo por nuestra parte hemos cumplido y en ningún momento del match hemos pasado apuros.

 

La anécdota de la mañana no ha sido la típica de la jornada en que se ha cambiado la hora (y más de uno se olvidó la noche anterior de cambiar el despertador) sino que se ha producido a los 40 minutos de haber comenzado las partidas, cuando el Delegado del Olot se dirige a este cronista (Delegado, a su vez del Gava) y le dice que hay dos jugadores suyos que se han equivocado de tablero y estaban jugando el uno en el tablero que correspondía al otro. Sin problemas de ningún tipo, y previa consulta al teléfono de urgencias de la Federación (que inmediatamente nos ha asesorado, bien por la organización), hemos aplicado el artículo 7.1 3er párrafo del Reglamento del Campeonato de Catalunya por equipos, que establece el inicio de las partidas afectadas, cargando el tiempo transcurrido a los jugadores que hubiesen cometido el error, y a jugar...   

 

Ahora todo indica que deberíamos quedarnos en esta Primera División, al menos una temporada más. De hecho si los resultados de la semana que viene discurren por los caminos normales (entendiendo por normalidad, si es que existe en el deporte, que los equipos teóricamente más fuertes derroten a los más débiles), nuestro desplazamiento a Figueras (1er clasificado del grupo) debe acabar con una derrota del Gava (7º en la clasificación) y el match entre la Rubinenca (3er clasificado) y los amigos de la Colmena (octavos a fecha de hoy), debería terminar con una victoria de los de Rubí.

 

En fin si tiene que haber alguna sorpresa,  y supongo que me entenderán en Santa Coloma ya que ellos desearán lo contrario, que se produzca en tierras “Dalinianas”.  

 

Blas Rodríguez

 

http://www.escacsgava.com

 

La Colmena 7 - 3 Sant Josep

Ara sí !!!! S'ha acabat el patiment, ja som equip de segona

aquest any no hem pogut sobreposar-nos a totes les baixes que hem tingut

bé l'any q ve ja sabem: toca pujar

GuillemSEGONA DIVISIO I                    

Catalunya             5 = 5      UGA "B"

Congrès             6'5 = 3'5     Malgrat

Cerdanyola Mataro        3'5 = 6'5     Sant Adrià B

Aragonés             7 = 3      Gerunda ADAC B

Foment B             4 = 6      Gerunda ADAC

Foment "B" - 4 Gerunda-ADAC "A" - 6

Una altra victòria important del nostre equip, que ens afiança una mica més en les primeres posicions de la lligueta, tot pendent de com es desenvolupi la última ronda.

L’efecte "canvi d’hora" no ha produït cap baixa inesperada en l’equip rival (mecachis...), tot i que un jugador seu ha fet tard perquè no aconseguia trobar aparcament (o almenys això m’han dit), i un servidor també ha fet tard per culpa de no calibrar bé el temps necessari d’anar amb Metro des de el Liceu al local del Foment. Per Tutatis, Belenos i Belisana... que llargs que són els passadissos del metro de Barcelona!!!

El match ha començat malament, amb la derrota d’en Marc jugant amb blanques, amb una Marshall d’aquelles que totes les peces negres se’t llencen sobre l’enroc i tot el flanc de dama encara està per desenvolupar. Tot i així de la resta de partides n’hi havia que prometien: Tarrús aconseguia peó de més després d’una llarga sèrie d’intercanvis en el centre; en Martí acceptava la entrega de cavall de la seva rival a canvi de deixar-lo amb el rei al centre, però la posició s’aguantava; el rival del David es deixava un doble torre-dama de cavall d’aquells que són més propis d’una partida ràpida que no d’una lenta; la defensa holandesa d’en Colomer resistia com una roca els atacs del blanc... etc. Aquí és quan ja he perdut una mica el desenvolupament del match, ja que la meva posició començava a fer pudor a socarrim i tots dos teníem a sobre el finish permanent, sens dubte un dels protagonistes del per equips d’enguany. A la que he tornat a alçar el cap anàvem guanyant 4,5 a 3,5 i quedaven la meva partida i la partida de l'Alvar, la qual s’ha resolt feliçment a favor nostre, fet que m’ha permès de respirar tranquil i afrontar la lluita pel mig punt sense la pressió del resultat. Estàvem tots dos jugant ràpid, el meu final amb peó de menys era molt delicat de jugar... i a tot això hi hem d’afegir el xivarri del local, que per moments l’ambient semblava més el d’un bar que no pas el d’una sala de joc. Per acabar-ho d’adobar hem tingut un senyor (que igual jugava en el match del costat entre el Foment A i el Reus, tot i que no ho puc assegurar) al qual durant al matí li ha sonat dos vegades el telèfon mòbil... no una, dues! M’he quedat amb les ganes de preguntar-li perquè no va apagar el mòbil després que li sonés la primera vegada... o almenys posar-lo en silenci, rellamp!

Al final taules sofertes, 4 a 6 definitiu i un puntet més cap al sarró. Vejam què ens depara la última ronda!

Salut!

Jordi Garcia Gerunda-ADAC "A"

 

CATALUNYA 5 - UGA "B" 5

El Grup de la Mort segueix deparant patiment a tort i a dret. A falta de saber els resultats dels dos equips de sota (Malgrat i Cerdanyola Mataró), aquest mig puntet no ens assegura encara la permanència i tot sembla indicar que la setmana que ve haurem de jugar-nos-la, altre cop, dormint una hora menys, amb la diferència que aquest cop els locals les dormirant senceres (anem a Girona). L'UGA B ha reforçat el "mig del camp" amb jugadors no habituals i el mig punt els serveix per seguir aspirant a tot.

El matx ha començat amb dues taules de respecte entre els dos primers taulers de cada equip (Pinazo-Monzón i Xavi Serrano-Busom). Les coses s'han començat a tórcer per als locals amb la derrota de Pascual enfront de Rosa i la meva vers Castells, després de desaprofitar dues opcions força clares d'igualar el joc. Pedro Serrano donava aire als locals amb una victòria contra Ponsetti en una partida amb enrocs oposats (2-3) i en un tres i no res tres partides es definien amb els tres signes diferents: derrota de Pineda contra el veterà Cartró, victòria de Rubén Martín (pitxitxi) contra el valent Gambit Letó de Melchor i taules de Font contra Miquel. Amb 3,5-4,5 al marcador, podia passar ben bé de tot, com la setmana passada. Albert Sánchez tenia dos peons de més contra Gutiérrez, però el cavall d'aquest amenaçava salts perillosos i a més el nostre "presi" tenia poc temps al rellotge. Al vuitè tauler, Xavi Guerrero tenia peó de més contra Parellada, però tots estaven al mateix flanc i la cosa feia pudor de taules. Finalment i després de patir molt, Sánchez ha aconseguit simplificar i assegurar la victòria, mentre que Parellada no es deixava sorprendre i s'arribava així a l'empat, que ens pot donar molt o servir de poc.

Segons com vagin les coses, ens espera una darrera ronda de por, on fins a cinc equips poden ocupar les dues places de descens que queden per decidir i potser sis o set poden estar entre els quatre primers. Millor no agafar la calculadora i dedicar-se a jugar una mica, que a alguns ja ens toca.

Jordi Morcillo (Catalunya E.C.)

 
 

Aragonés (Los Cantores de Jotas) 7 – Gerunda-ADAC B 3

La crónica de esta ronda va de cantadas, pero no de “cantadas de ajedrez”, sino de cantadas de canto. La pregunta es la siguiente: ¿Como puede un jugador de ajedrez concentrarse mientras está oyendo una Jota aragonesa en la sala de al lado con los altavoces a tope ? La respuesta es que los jugadores de ajedrez estamos hechos de una “pasta” especial y aguantamos lo que nos echen, porque lo que más nos importa es seguir nuestra partida. Agradezco la paciencia infinita de los jugadores del Gerunda-ADAC que han aguantado estoicamente toda clase de canciones regionales (sevillanas, jotas, niños prodigio del cante jondo…) sin protestar, ni hacer ninguna observación en el acta. Si lo hubiesen hecho hubiesen tenido toda la razón del mundo.

Desde el punto de vista deportivo se ha impuesto la ley del elo y los jugadores del Aragonés han ganado sin excesivos agobios a sus contrincantes. Se devuelve de esta manera la pelota de la cruda y merecida derrota de la semana pasada frete a su equipo A.

Yo he tenido el dudoso honor de ser el único jugador de mi club que ha perdido. He vuelto a nominar a mi adversario al premio a la belleza pues me ha dado un precioso mate en 22 jugadas.

La lección de hoy es que en el ajedrez pasa como en la vida. ¿De qué te sirve acumular mucho dinero en el banco si después de muerto no te sirve de nada? (parece que hay personas que creen que se lo llevaran a la tumba) ¿De que sirve tener pieza, peón y una hora de tiempo más que mi contrincante (a él sólo le quedaban 4 minutos) si no puedo evitar que me de mate? Conclusión: El tiempo en ajedrez hay que saberlo gastar y administrar como el dinero en la vida real con prudencia, sabiduría y sin ser rácano.

Dicen que rectificar es de sabios. La semana pasada me equivoqué en mis comentarios sobre Alvar Alonso y pido disculpas públicamente por ello. No me di cuenta que estaba hablando de un niño de 13 años y que le podía perjudicarle con ello.

Saludos cordiales,

Antonio López

PD: La semana que viene es la última ronda de la fase regular. Con un poco de suerte vamos a los Play-offs y fases finales catalanas, que aprovecho para informar a los lectores de ajedreznd que empiezan el 7 de mayo. El día 23 (St. Jordi) será día de descanso en Barcelona. Algunas representaciones Territoriales tienes fases de desempates ese día. El 30 de mayo se juega la Copa en el Vendrell.SEGONA DIVISIO II                    

Jake               5 = 5      Taradell Centelles

Vilafranca            2 = 8      Cornellà

Sant Boi B           3'5 = 6'5     Sant Feliu B

Calaf              3'5 = 6'5     Bellvitge AECS

Sabadell             5 = 5      Terrassa B
 JAKE          5      TARADELL-CENTELLES       5
 
 
DOMINGUEZ      ( 2255 )           0.5      BAÑOS        ( 2300 )       0.5
LANGA        ( 2230 )           0.5      FABRE MASSANA    ( 2235 )       0.5
MATEU        ( 2225 )           0.5      PRESSEGUER      ( 2200 )       0.5
MARCHADOR      ( 2175 )           0.5      SIMON        ( 2155 )       0.5
PONCE        ( 2160 )           0.5      SORS         ( 2140 )       0.5
ALFARA        ( 2140 )           0.5      VALLDEORIOLA     ( 2110 )       0.5
HERNANDO       ( 2125 )           0.5      TORRAS        ( 2095 )       0.5
ESPUNY        ( 2115 )           0.5      RECODER       ( 2090 )       0.5
SAINZ        ( 2065 )           0.5      FABRE VILA      ( 2080 )       0.5
MADRID        ( 2060 )           0.5      POU         ( 2080 )       0.5

Es fá difícil escriure una cronica on els resultats individuals han estat tots de taules, però el cert es que aquest matí a Hospitalet les partides han anat sorprenenment igualades. Qui primer ha acavat a set Fabré Vila que amb Dama i Alfil contra Dama i Cavall ha acceptat les taules; a partir d´aquí han anat caien les taules en els taulers del mig, i pel final ( encara que tant Oscar Baños al tauler 1 com el Dr Pou al tauler 10 maracavan una certa superioritat ) ja s´ha preferit no forçar i seguir mantenin esperances de no baixar.

cordiament : Jordi Lázaro


SEGONA DIVISIO III                   

Sta.Coloma Queralt        8 = 2      Peo Vuit

Balaguer            4'5 = 5'5     Lleida B

Sant Feliu            7 = 3      Tarragona B

Gran Penya           5'5 = 4'5     Pardinyes

Valls              6'5 = 3'5     Escacs Reus

Gran Penya 5’5 - Pardinyes 4’5

 

La Gran Penya aconsegueix un important triomf contra el Pardinyes i assoleix la permanència matemàtica a falta d’una ronda. El darrer matx contra el Tarragona B ens i jugarem la segona plaça ja que igual que el Barça a la Lliga el Sant Feliu ha estat el millor amb claredat i ja havia aconseguit la victòria matemàtica la setmana passada.

Tot i venir amb un jugador de menys els del Pardinyes han lluitat dur i semblava que guanyarien quan han perdut Timoneda, Viaplana i Garcia (aquest últim amb la moral per terra després de jugar un tancat on ha fet només un punt i mig i s’està notant en les ultimes rondes del per equips).

Finalment amb unes taules de Flores de potra i la victòria de Planas i Marina, ens han donat el punt.

Increïble la partida de Milà on ha sacrificat no se quantes peces per un atac fulminant.

 

Ivan Marina de la Torre

 

Gran Penya

5'5-4'5

Pardinyes

Planas

2285

1-0

Trepat

2270

Garcia

2175

0-1

Quintas

2155

Viaplana

2165

0-1

Vallverdu

2145

Coll

2135

1-0*

Cortiella

2105

Hernandez

2080

1/2-1/2

Villa

2105

Flores

2055

1/2-1/2

Jordan

1980

Law

2035

1/2-1/2

Vallverdu

1975

Milà

2035

1-0

Blanch

1960

Marina

2000

1-0

Molano

1915

Timoneda

1700

0-1

Orellana

1860

 

 PREFERENT TERRITORIAL I                

Peona I Peó            3 = 6      Maragall una partida al comite

Ideal Clavè           8'5 = 1'5     Ateneo Hortenc

Barcelona Vulcà B         3 = 7      Castelldefels

Sant Andreu B           5 = 5      Tres Peons B

Collblanc            7 = 3      Ateneu Barcelonés


PREFERENT TERRITORIAL II                

Colon CEAM           7'5 = 2'5     Vic

Santa Perpetua          3 = 7      Cerdanyola Valles B

Calldetenes-Esquirol       5 = 5      Barberà B

Montcada B            8 = 2      Les Franqueses

Castellar             6 = 4      Terrassa C
SANTA PERPÈTUA 3 - CERDANYOLA B 7
 
1. Vicenç Aguila (2195) - Gerard Vales (2145) 1/2
2. Gregorio Maestre (2060) - Francesc Lanau (2130) -+
3. Salvador Garcia (2040) - Carlos Ruiz (2095) -+
4. Fermí Banús (2030) - George Ritter (2080) -+
5. Antoni Pous (1990) - Carlos Batista (2070) 1/2
6. Enric Moliner (1925) - Francisco Peñalver (2060) 1/2
7. Antoni Aguila (1920) - Lluís Gutiérrez (2055) -+
8. Javier Escobar (1765) - Victor Quesada (1785) -+
9. Rafael Martín (1730) - Rubén Batista (1700) 1-0
10. Estefanía García (1700) - Francisco Quesada (1700) 1/2
SANTA PERPÈTUA 3 - CERDANYOLA B 7
 
Estranya jornada la d'avui a Santa Perpètua. L'equip de casa estava amb quatre jugadors, i clar, no s'ha pogut començar la ronda fins que arribés algú més. Aquest algú ha arribat a pocs minuts pel control. Amb tot, començava el matx amb 0-5 a favor nostre. Una única derrota de Rubén Batista, sumada a les taules que han signat el seu pare, Francisco Peñalver, Gerard Vales i un altre pare, Paco Quesada, han posat el marcador en 3-2 en partides jugades, el que en total suposava un 3-7. Amb aquesta victòria encara tenim opcions de promocionar, tot i que haurem d'estar pendents al transistor.
 

COLON-CEAM 7,5 VIC 2,5

J. Magem 1 J. Raurell 0
C. Alonso ½ C. Vilarrasa ½
V. Rivas + (M. Sola ) -
M. Fdez.-Diaz ½ J. Vicente ½
J. Candela 1 M.A. Riera 0
F. Muriel 1 Lluis F. Perez 0
F. Lopez Mudarra ½ X. Deulonder ½
M., Rivas ½ L. Ureña ½
Valenti Perez 1 L. Mas 0
E. Rafols ½ Ramon Güell ½


JA NOMES FALTA UN


Ja només ens queda l’encontre del Terrassa per pujar de categoría (encara que no direm blat fins que el tinguem al sac i ben lligat) . Avui l’equip del Vic ens ha vingut amb la moral justeta, diguem. Tenien diverses absències , han vingut amb un jugador menys, i per exemple a la meva partida (després que jo em “penjo” absurdament una qualitat a una posició de clar avantatge) m’han ofert taules a una posició avantatjosa quan l’encontre encara no estava totalment decidit. Tot i així hi ha hagut diferents partides on hem fet taules i gràcies. La de Cayetano Alonso, per exemple, encara que potser, si no hagués estat perque ja feiem els 5,5 punts en aquell moment, en Cayetano hagués porfiat encara una estona més com acostuma. També en Manuel Rivas i López Mudarra feren taules aviat, i en Muriel guanyava després d’haver patit una mica. Finalment, el nostre GM va deixar les coses clares, com acostuma i fins i tot el resultat va ser ample. Però les partides de Candela i Valentí Pérez a la ratlla de les 4 hores. Ara només ens queda el darrer matx a Terrassa per fer la festa completa ..... o no.PREFERENT TERRITORIAL III             

Mataró B             4 = 6      Badalona

Congrès B           3'5 = 6'5     Granollers

Masnou-Casino           2 = 8      Comtal

Ateneu Colón B          8 = 2      La Colmena B

UGA C              7'5 = 2'5     Torrenegra

CONGRÉS B 3,5-GRANOLLERS 6,5 UN ALTRE DIA SERÀ...

D'alguna manera, podíem preveure la derrota d'avui. Val a dir que hem tingut mala sort amb la baixa d'última hora de l'MA González, que no estava en condicions de jugar i a qui desitgem des d'aquí que es recuperi el més aviat possible. Hem optat per jugar als taulers que ens tocava per llista, ja que no disposàvem de cap suplent disponible, així doncs, el matx començava amb avantatge visitant al marcador (0-1). Alguns encara estaven arribant (sort que ningú s'ha embolicat amb el canvi d'hora) quan en Sadurní signava taules amb l'MC Paniagua al primer tauler en sis jugades, segons sembla teòriques (permeteu-me que tingui els meus dubtes hehehe ;)), es veu que el jugador del Granollers tenía algun compromís... en fi, de llibre o no, molt meritòries per Sadurní que aquesta temporada està puntuant amb rivals més forts que ell al primer tauler (0,5-1,5). No he seguit massa les partides perquè he estat dels últims en acabar, tot i això he vist algunes que s'anaven definint; els dos germans González han perdut, en Javi ha comès una errada quan la posició era igualada al segon tauler, mentre al cinquè la pressió del seu veterà rival ha forçat a l'Alberto a inclinar el rei, també ha perdut aviat la Sandra, que defensava la vuitena taula amb les peces negres; d'altra banda la inspiració avui tenia dos noms: Benici Bañón que ha mostrat la seva millor cara al tercer tauler amb un joc precís i agressiu i Carlos Fraile que al desè s'ha imposat al seu rival, que s'havia apurat de temps i ho ha acabat pagant (2,5-4,5). El punt prenia color vallesà, però de totes maneres hi havia alguna remota opció d'empat, ja que en Julio García i en Codina estaven superiors, mentre el cronista defensava com podia un final amb peó de menys i tres peces menors per bàndol, sense més objectiu que el mig punt. Finalment en Julio no ha acabat de trobar la manera d'imposar-se i ha signat taules al setè escaquer, mentre que poc després jo he aconseguit el mig punt que buscava al quart, tot i que donava la victòria als visitants. La meva sorpresa ha estat en llevar-me i veure en Codina en posició perduda, quan anteriorment havia tingut quatre peons de compensació per la peça de menys que duia, tot i que ja se sap que aquests finals de vegades són poc menys que una loteria; en fi, no ha estat el nostre millor matí, la victòria del Granollers és ben merescuda; desitgem sort a l'equip del Vallès de cara a l'última ronda, ja que tenen alguna opció d'entrar les fases de promoció. Per la nostra part, a l'espera de l'arribada dels resultats per saber si matemàticament estem salvats, no crec que haguem de patir pel resultat la setmana que ve a Badalona, tot i que fóra bo puntuar per evitar sorpreses. Aprofito aquestes línies per felicitar al primer equip, que en un dels grups més igualats de la segona divisió, ha tornat a guanyar, avui al Malgrat i està a mig punt de recuperar la categoria perduda l'any passat, meritòria la temporada d'aquests jugadors que com el bon vi milloren amb els anys; el tercer equip ha perdut a Cerdanyola, després d'haver tingut algun problema per reunir als vuit jugadors i haurà de guanyar la setmana que ve per assegurar-se la salvació, no obstant, el D s'ha imposat per un contundent 0,5 a 3,5 al Cerdanyola E i quedarà classificat en plaça privilegiada dins del seu grup de tercera territorial, mentre que l'E d'Enric Mas avui jugava contra el sisè equip del Sant Martí. Fins la setmana que ve!

Héctor Hernández Club d'Escacs CongrésPREFERENT TERRITORIAL IV                

El Prat             4'5 = 5'5     Berguedà

Santpedor             5 = 5      Passió

Igualada            7'5 = 2'5     Olesa

Martorell            4'5 = 5'5     Avinyó

Sitges B             5 = 5      Sallent

PRIMERA TERRITORIAL I                 

VACANT              0 = 8      Foment C

Ninot             3'5 = 4'5     Ateneu Colón C

La Lira B            4 = 4      Comtal B

Agusti             4'5 = 3'5     Aurora Català

Barceloneta B           6 = 2      Peona I Peó B

1ª Bcn grup I: C.E. Agustí - Aurora-Catalá 4.5 - 3.5

Victoria agónica de un Agustí muy irregular este año. Dos victorias al principio, regalos al Ninot y a La Lira "B" y derrota por la mínima ante el Barceloneta "B".Menos mal del milagroso medio punto logrado ante el Peona i Peo "B". Se salvaron los muebles al final en un encuentro en que la baja de Viñas fue cubierta por Rull. Mucho miedo pues una derrota del Agustí hubiera implicado en la lucha por la permanencia a varios equipos. Casi todo definido en este grupo con ascenso para un potente Barceloneta "B" (felicidades). Torrenegra "B" eliminado será acompañado a 2ª casi seguro por Ninot y Aurora-Catalá, aunque una carambola podría incluir al Ateneo Colon "C", que ha hecho un sprint final muy bueno. Mucha igualdad en este grupo ya que la mitad de los encuentros se han resuelto por la mínima o se han empatado. El domingo que viene fin de fiesta con, esperamos, la celebración del ascenso del Agustí "B" a 2ª categoría tras dos años quedando segundo.

Un saludo J. Robla.PRIMERA TERRITORIAL II                 

Mataro C             1 = 7      Maragall B

Sant Adria C           6 = 2      Sant Josep B

Cerdanyola Mataro B       4'5 = 2'5     Canet

Sant Martí B          4'5 = 3'5     ONCE

CECOB               4 = 4      Ateneu Arenyenc

PRIMERA TERRITORIAL III                

Moli Nou             4 = 4      Viladecans

Padró               5 = 3      Sant Sadurní

Sant Boi C            0 = 8      Sant Feliu C

Cornellà B           4'5 = 3'5     Jake B

Molins De Rei           5 = 3      Sant Joan Despí

PRIMERA TERRITORIAL IV                 

Terrassa D            2 = 6      Sant Pere

Sant Boi de Lluçanès      4'5 = 3'5     Montcada C

Montmeló             4 = 4      Mollet

Canovelles            5 = 3      Cardedeu

Vic B              1'5 = 6'5     Colon CEAM B

PRIMERA TERRITORIAL V                 

Frederic Mistral         7 = 1      UPC

Tres Peons C           8 = 0      Sant Martí C

Sant Quirze           2'5 = 5'5     Mira-Sol

Cerdanyola Vallès C       3'5 = 4'5     Barad

Rubinenca B           6 = 2      Castellbisball
Crónica del Castellbisbal
 
CERDANYOLA C 3.5 - BARAD 4.5
 
1. Zuhair Bahraoui (2035) - Juan Antonio Rodríguez (2110) -+
2. Lourdes Hernando (2025) - Joan Manel Losada (2080) 0-1
3. Ana Benito (1995) - Joan Farré (2035) +-
4. José Peñalver (1980) - Josep Maria Casas (2025) 1/2
5. Jordi López (1925) - Lionel Gusi (2005) 1-0
6. Maximino Núñez (1900) - Joan Francesc Serra (1895) 1-0
7. Angel Cabello I (1720) - Pere Petit (1825) 0-1
8. Erik Martínez (1700) - Enric Verdaguer (1750) 0-1

ANA Y LOS SEIS 3.5 - BARAD 4.5

El Cerdanyola C ha certificat el seu descens amb la derrota d'avui. Un equip que ha anat amb moltes baixes, ja que Zuhair no ha vingut (avui sí que li tocava venir), i tampoc ho han fet Lozano, Tornay i Felipe Díaz, que estava previst que reforcés l'equip. Amb tot, un equip per intentar aguantar, i la cosa ha anat força igualada. De bon principi, la nova delegada ja ha imposat por en els rivals i amb un potent d4 ha guanyat en una hora. Al mateix temps, es produïa la incompareixença de Zuhair, cosa que posava el marcador en 1-1. José Peñalver feia taules en 10 jugades, segons ell, en una posició "de taules mortes". Poc després arribaria la victòria de Maximino, en guanyar qualitat gairebé al principi de la partida.

Llavors Angel Cabello i Eric Martínez han perdut. No he pogut seguir gaire aquestes partides, però el que sí m'ha cridat l'atenció es que, per primer cop, l'Eric ha fet una partida llarga. I de l'Angel Cabello m'han dit que podia haver guanyat peça, però no ho sé. Lourdes Hernando perdia una peça amb el que va ser l'únic que va perdre l'any passat contra el Cerdanyola D, i finalment Jordi López es posava amb qualitat de més. Amb la derrota de la Lourdes ja estava certificada la derrota i el descens, i cap a les 2 i mitja Jordi López s'ha endut el gat a l'aigua, cosa que ha posat el marcador amb una derrota per la mínima.

S'acaba una aventura a Primera per part del Cerdanyola C. Una aventura que ha durat set anys. Aquest any hi ha hagut moltes baixes (gairebé sempre l'equip ha anat amb set), i això, sumat al fet que gairebé tots els que juguen són cafeters, fa que aquest equip hagi guanyat el sobrenom de "Ana y los seis". Ara toca tornar a intentar l'ascens. Hi ha equip per aconseguir-ho, i serà interessant veure aquest equip l'any que ve.

 

PRIMERA TERRITORIAL VI                 

Cardona              4 = 4      Castellet

Sant Joan de Vilatorrada     4 = 4      Incresa

Manresa             5'5 = 2'5     Capellades

Puigcerda            5'5 = 2'5     Catalonia C

Piera              1'5 = 6'5     Catalonia B

SEGONA TERRITORIAL I                  

Ateneu Barcelonès B        1 = 7      Foment D

Tres Peons E          5'5 = 2'5     Ateneu Colón D

Comtal C             7 = 1      La Lira D

Sant Martí D           5 = 3      La Colmena C

Barceloneta C          4'5 = 3'5     Natació Barcelona

SEGONA TERRITORIAL II                 

Escola d'Escacs          5 = 3      Paretana

Tres Peons D          6'5 = 1'5     Sant Martí E

La Lira C             5 = 2      Barberà C

Cerdanyola Vallès D        5 = 3      Congrès C

UGA D              3'5 = 4'5     Peona I Peo C
CERDANYOLA D 5 - CONGRES C 3
 
1. Manuel Santos (1900) - José Manuel Gómez (1890) 1/2
2. Miquel Estapé (1895) - Marcelo Muñoz (1835) 1-0
3. Iñaki Orio (1890) - Cristian Aguado (1825) +-
4. Esteban Peñalver (1900) - Antonio Rogero (1795) 1-0
5. Carlos Giménez (1855) - Rafael Ylla (1785) 0-1
6. Joan Carmona (1860) - Carlos Bascuñana (1760) 1/2
7. Joan Guimerà (1835) - Francisco Martínez (1740) 1-0
8. Angel Cabello II (1810) - Emili López (1740) 1/2

CERDANYOLA D 5 - CONGRES C 3

Unes línies més amunt llegia el Jordi Morcillo dir que el seu grup (el II de Segona Divisió, crec) era el grup de la Mort. Aquest, s'hi acosta, ja que és molt probable que un equip que baixi pugui tenir 3 punts i mig. D'altra banda, la setmana passada vaig escriure una carta als Reis. I el rei calb Jaume Grau m'ha donat molts regals, tot i haver-me portat molt malament (5 roscos en 8 partides). Vam tornar a demanar ajuda al gran Manolo Santos, que amb el seu estil de canviar alfils de seguida, va maniobrar amb els cavalls per aconseguir unes taules molt aviat. De fet, va ser el segon en acabar, perquè el primer va ser l'Atracador. L'Atracador ja no atraca, però encara imposa respecte, i per això ha guanyat amb un potent 1.e4. L'ultrasòlid Guimerà aconseguia una victòria molt important que ens donava encara més avantatge, amb 2.5-0.5. I l'Angel Cabello, que no va acusar les partides del dissabte, va aconseguir unes taules molt valuoses. En total, 3-1. L'Atracador avui no ha jugat, però ha transmès la seva força atracadora als taulers veïns. Així, Esteban Peñalver ha fet taules tot i tenir peça de menys. Poc després ha arribat la meva derrota (jo segueixo en la meva línia), l'única dels 8 taulers, i quedaven Estapé i Carmona. La força d'atracament d'Orio també s'ha traspassat a Estapé, en el que podem titular "Com guanyar un final de torres amb peó de menys". Això ens ha donat els 4.5 punts necessaris, amb el que Carmona ha signat la pau a la seva partida i tot ha quedat en 5-3. La setmana que ve hi haurà el desenllaç de tot plegat. Pel que sembla, els resultats no ens han acompanyat aquesta jornada, però la que ve tornarem a intentar guanyar, i esperar resultats de tercers per mantenir la permanència. Aquest és també un Grup de la Mort, i de fet aquest any ha estat, potser, més interessant que l'any passat. Gaudim-lo, que encara queda una ronda, amb l'esperança de que l'any que ve ens deixin repetir.

 

TERRITORIAL III                 

Pineda              4 = 4      Arenys de Munt

Circol Catòlic          4 = 4      Sant Josep C

Artigues            4'5 = 3'5     Cerdanyola Mataro C

Malgrat B            1'5 = 6'5     Sant Adrià D

Calella              4 = 4      Ateneu Vilassanès

SEGONA TERRITORIAL IV                 

Badia               4 = 4      Sabadell B

Palau-Solità B          8 = 0      VACANT

Montmeló B           2'5 = 5'5     Ullastrell

Castellar C            2 = 6      Caldes Montbui

Rubinenca C            6 = 2      Colom-CEAM C

SEGONA TERRITORIAL V                  

El Castell           3'5 = 4'5     Gavà B

Penya Ribes            3 = 5      Gran Penya B

Castelldefels B          3 = 5      Hostafrancs

Cornellà C            4 = 4      Ideal Clavè B

Espiga De Les Corts        5 = 3      Catalunya B

La Gran Penya B ja olora  l’ascens

 

La Gran Penya B aconsegueix un important punt contra els nostres veïns de Ribes i continuem mantenint la segona plaça i l’ascens de categoria. El proper diumenge juguem contra el Castelldefels B que té dos punts i amb un empat ja ens serviria.

 

Ivan Marina de la Torre

 
Sí, aún hay opciones, y es que la derrota, e incluso el empate nos podía dejar hoy descendidos dependiendo del resto de resultados de la jornada.

El Castell 3,5 - 4,5 Gavà B

Luque, J     2190 1-0 Pacheco, J   2010
Torroba, F   1985 1-0 Gomez, V     1990
Fernandez, J 1900 0-1 Ros, O       1980
Alonso, L    1850 0-1 Bonay, S     1975
Arlandez, F  1795 1-0 Luceño, JP   1975 *
Silvente, J  1765 0-1 Pacheco, R   1935
Lopez, J     1760 1/2 Calderon, JM 1930
Vila, JM     1760 0-1 Pacheco, I   1805


* Jose Luis Romaguera ha sustituido en el quinto tablero a Juan Pedro Luceño. Y no es que se haya dormido, es que convocó a 8 jugadores (con él 9) y ha decidido descansar.

Que sufrimiento. Tan sólo empezar parecía que Vicente quedaba bien tras dejarse un truco su rival en la apertura, pero sobre las 11:45 ha cometido un error que le ha llevado a la derrota. Sobre mediodía perdía Romaguera y ganaba Ivan Pacheco dejando un 2-1 provisional.

Cerca de las 12:30 Rafael Pacheco y Bonay conseguían también sus victorias dándole la vuelta al marcador hasta el 2-3.

Sobre la una este cronista ha aprovechado la ventaja de dos peones y Juan Pacheco no ha podido aguantar el ataque de Jordi Luque. Ya teníamos asegurado el empate, que no nos servía, y quedaba en juego la partida de Calderón con un final de cuatro peones y alfil y caballo por bando.

No ha sido hasta las 14:10 en que se han firmado las tablas, mientras la mayoría de los jugadores seguíamos atentamente la partida.

Finalmente una victoria por la mínima pero suficiente para mantener el Gavá B con vida hasta el final para luchar por no descender.

Un saludo,
 
Oriol Ros
http://www.escacsgava.com
 


SEGONA TERRITORIAL VI                 

Montbui              6 = 2      Berguedà B

Suria              1'5 = 6'5     Martorell B

Balsareny             5 = 3      Igualada B

Moia               4 = 4      Santpedor C

Ateneu Igualadí         4'5 = 3'5     Santpedor B

SEGONA TERRITORIAL VII                 

Bigues i Riells           =       Castellar B

Caldes Montbui B          =       Sant Llorenç Savall

Mollet B             4 = 4      Calldetenes-Esquirol B

Granollers B           4 = 4      Palau-Solità

Llinars Del Vallès        5 = 3      Taradell-Centelles B

SEGONA TERRITORIAL VIII                

Aurora Català B          1 = 7      Bellvitge Este

Bellvitge AECS B        1'5 = 6'5     Sant Andreu C

Sant Feliu D          2'5 = 5'5     Esplugues

Passió B             1 = 7      Vilafranca B

Cervelló            5'5 = 2'5     Sant Esteve

TERCERA TERRITORIAL I                 

Escola d’Escacs B        2'5 = 1'5     Foment F

Colmena E            1'5 = 2'5     Agusti B

La Lira E             1 = 3      Sanllehy

Sant Marti G           0 = 4      Tres Peons F

Badalona D            0 = 3      Peona I Peo E
 tercera grup I: la Colmena "E" -    C.E. Agusti "B"    1.5 -  2.5
 
    Esteve             1735    -    Miranda         1855    1-0
    Bardera           1700    -    Faraudo          1835    tablas
    Ruiz                 1700    -    J. Robla           1830    0-1
    Carrasco         1700    -    Cantan             1775    0-1
 
    El Agustí B retrasa el alirón al próximo domingo. Solo falta punto y medio, que hoy se hubiera podido conseguir, pero Mirandinho fue hoy Sañudo, un exceso de confianza le hizo perder y es que no se puede vacilar. Un Faraudo muy reservón no se atrevió a forzar y pidió las tablas de "cagarrin". Cantan en su debut este año como suplente del equipo B si que no defraudó; jugó serio y con dama contra torre y pieza consiguió una red de mate en el enroque de Carrasco. A mí, Ruiz me dio muchas facilidades y lógicamente las aproveché no está el mundo para rechazar regalos. Para la semana que viene se está organizando la celebración de un  "Botellón" en la Rambla del Raval  para celebrar el presunto título (esperemos) y la permanencia del primer equipo, en primera otra año más. Por favor que nadie se "chote" al alcalde Clos, que nos manda a los antidisturbios.
 
Un saludo J. Robla.


TERCERA TERRITORIAL II                 

Catalunya C            4 = 0      Foment G

Colmena D             4 = 0      Ateneu Colon F

Comtal E             3 = 1      Hostafrancs C

Vila Olímpica           2 = 2      Ideal Clave C

Cecob B              0 = 4      Catalunya D

TERCERA TERRITORIAL III                

Frederic Mistral B        0 = 4      Barceloneta D

Tres Peons G           4 = 0      Sant Andreu E

Comtal F             4 = 0      Vila Olimpica B

Sant Marti F          3'5 = 0'5     Congres E

Foment E            1'5 = 2'5     Peona I Peo F

TERCERA TERRITORIAL IV                 

Peona I Peo D           2 = 2      Sant Feliu H

Padro B              0 = 4      Peon Doblado

Olesa B              2 = 2      Hostafrancs B

Sant Sadurni B          2 = 2      Rubinenca F

Collblanc B            4 = 0      VACANT

TERCERA TERRITORIAL V                 

Moli Nou C            1 = 3      Espiga Les Corts B

Jake D              4 = 0      Gava F

Vilafranca C          1'5 = 2'5     ONCE B

Incresa B              =       Vilafranca D

Sant Feliu F           4 = 0      VACANT

TERCERA TERRITORIAL VI                 

Sant Joan Despi B         4 = 0      Sitges D

Bellvitge AECS C         1 = 3      Agusti C

Esplugues B            4 = 0      Begues

Gava E              2 = 2      Jake C

VACANT              0 = 4      Prat B
tercera grup VI:  Bellvitge Aecs "C"    -    C.E. Agustí "C"    1-3
 
    Y solo fueron tres. Las bajas en los equipos A y B , las sufrió el equipo C del Agustí. Golpe de genio de los Racionero: Grau se estrenó este año y Tortosa volvió a ganar. Pal preocupado por su 1705 ELO, esta vez sin entrenador ganó y es que hay que dejarlos solos, que ya son mayorcitos.
 
Un saludo J. Robla.
 

GAVÀ E 2-2 JAKE C

GAVÀ E 2-2 JAKE C

1700 Escoriza Gallardo, Pedro 0-1 1935 Torres, J. Manuel

1700 Escoriza Lusilla, Pedro   0-1 1855 Pina Rabadana

1700 Gareta, Alex         1-0 1730 Tarifa, José

1700 Carrizosa, Albert      + -  1725 Bea, Pol

Un empate milagroso contra un potente Jake.

Los jugadores de Jake han llegado 15 min. mas tarde del inicio de la ronda, cosa que no les ha afectado mucho, ya que a eso de las 11:30 ya habian concluido todas las partidas.

Carri nos ponia el 1-0 gracias a la incomparecencia de su contrincante (ya llevas dos eh pillin?)

Gareta, que perdia de un peón, ha ganado pieza y con ello más tarde la partida (parece que vuelve a pillar la racha buena). Muy bien. 2-0.

Mi padre perdía una partida en la que siempre ha ido al ritmo que su contrincante le marcaba. 2-1

Y yo, que tras llevar toda la partida bien, me dejó un peón en una jugada super tonta. Al final lo ha aprovechado. 2-2.

Esto ya se acaba y llevamos 2 victorias, un empate y 4 derrotas. Nos queda el Begues. El primer año de la existencia de este club. Sin embargo nosotros tenemos las ideas muy claras, "Ganar sí o sí".

Pedro EscorizaTERCERA TERRITORIAL VII                

Peona I Peo G           1 = 3      Badalona C

Cirera C             4 = 0      Ateneu Colon E

Comtal D             4 = 0      Artigues B

Laetania Alella B        2'5 = 1'5     Cirera B

Canet B              0 = 4      Ateneu Arenyenc B

TERCERA TERRITORIAL VIII                

Vilassanes B          2'5 = 1'5       Canet C

Cirera              4 = 0      VACANT

VACANT              0 = 4      Masnou-Casino B

Laetania Alella          4 = 0      Sant Adria E

Badalona B            3 = 1      Arenyenc C

TERCERA TERRITORIAL IX                 

Terrassa G           0'5 = 3'5     Santcugatenca

Ideal Clave D          0'5 = 3'5     Sant Andreu D

Mira-Sol B            2 = 2      Sant Quirze B

Cerdanyola Valles E      0'5 = 3'5    Congres D

Barad D              4 = 0      VACANT
CERDANYOLA E 0.5 - CONGRES D 3.5
 
1. Iván Moreta (1810) - Alex Fernández (1790) 1/2
2. Celia Aguilera (1700) - José Juan Fernández (1780) -+
3. Jaume Rota (1700) - Nil Armengol (1770) 0-1
4. Andrea Norte (1700) - Carlos Tovar (1755) 0-1

CERDANYOLA E 0.5 - CONGRES D 3.5

Amb la llista encara per fer a les 9:25, ja que ens faltava un tauler, venia a jugar l'equip de promoció, reforçat per un dia amb l'Iván Moreta. I aquest ha estat l'únic en puntuar, tot i tenir bé la partida, però havia de marxar aviat i ha preferit signar taules. A aquests tampoc els he pogut seguir gaire, però una pena la partida de l'Andrea Norte, que tot i estar millor ha acabat perdent per temps. I la setmana que ve, cap a Sant Quirze.

 


TERCERA TERRITORIAL X                 

Colon-CEAM D           1 = 3      Rubinenca E

Badia B              3 = 1      Montcada D

Mollet D            3'5 = 0'5     Barbera D

Montornes            2'5 = 1'5     Cardedeu C

Ronçana C            1'5 = 2'5     Terrassa E
Montornés         2½-1½   Cardedeu "C"
Ruiz,F (1935)		½-½	García,J (1760)
Molano,I (1930)		½-½	Balaña,J (1740)
Estrada,J (1870)	1-0	Balaña,M (1710)
Lozano,A (1775)		½-½	Casado,I (1700)

"Que te pongo dos Velas Negras, Maestro"

ALERTA ROJA AL LIDER!! Los Pichones del Montornés no pinchamos ni en las peores situaciones!!! Una jornada "In Extremis" en la cual nos vimos sorprendidos ante un equipo que casi rompe con nuestra supremacia!! Como no un pedazo amanecer y un sol de primavera lucían en este humilde pueblo, así que la cama de lado! xD A ritmo de spring llegaba un servidor tras quedarse dormido con el cambio horario; Advertencia: A quien le guste dormir lo tiene claro...!!

Nos sentamos todos minutos antes para empezar a jugar las partidas, Estradivsky le tocaba jugar contra una sub-16 y dice: - ¡Me voy a tomar el aire que no tengo prisa! y la joven algo tímida le dice vale. Vuelve al cabo de 15 o 30 minutos.. todos estamos jugando y se sienta el show-man: -¿Como se llama usted? y ella responde: Minerva: -¡Te llamas Minerva, valiosa Minerva! dice sorprendido él. (Yo pienso que andaba algo espeso..xD)

Y bueno... sobre las 11 los García y Arnau salían derrotados ante el segundo equipo del Cardedeu, que luchaba para el ascenso. Jacker (Marín) no se presentó a jugar... 0-4 a favor del visitante. Inesperada visita de Sanchez Guisado, nuestro cuarto tablero :D Menuda alegria!!! Estrada para no perder la costumbre nos viene de sorpresa en sorpresa, como los huevos Kinder XDD encaja la primera y única victoría de hoy y tras firmar el resultado le salta a la joven: ¿Has disfrutado jugando? (Me sonó a machismo...xDD) En fin. Lozano que subía al primer equipo hizo tablas tras no ver la jugada podría haber llevado al 2-0. El cronista (jinete) tras dejarse un peón tonto consigue remontar la posición en un final de Alfil contra Caballo bastante curioso. "¡¡¡Eso no é un caballo, eso é una mulaaaaa!!! Tras hacer la vida imposible a mi rival con ese caballo pegando trotes por todas partes, se llegó a una posición en la que mi rival tenía que salvar los muebles. ¡¡¡Y los salvó!!! Ruiz acabó el último también haciendo tablas en un posición que tenía mucha lucha por delante. Llegáron los post-mortem del Maestro Kinder y sus "Cepillados de gala"... así que campi qui pugui!! xDDDD

La última ronda nos lo jugamos todo ante el Barberà "D", en el local de la Torre de Gorgs.. y romper la maldición es cosa de 4. Así que al atakeeeer pichonsitos....!!! xDDD Hasta dentro de 7 días.

Saludos cordiales. Ismael Molano (Rey Pichón)TERCERA TERRITORIAL XI                 

VACANT              0 = 4      Barad C

Barad B              4 = 0      Ronçana B

Castellar E           0'5 = 3'5     Mollet C

Montornes B            0 = 4      Cardedeu B

Llinars B             2 = 2      Terrassa F
Montornés "B"		0-4	Cardedeu "B"
García,J (1700)		0-1	Rodriguez,G (1935)
Marín,A (1700)		0-1	Rosas,S (1875)
García,V (1700)		0-1	Passani,A (1850)
Herrera,A (1700)	0-1	Peguera,J (1800)


TERCERA TERRITORIAL XII                

Ronçana              4 = 0      VACANT

Franqueses B          0'5 = 3'5     Canovelles B

Calldetenes Esquirol C     1'5 = 2'5     Palau Solità C

Lliçà d'Amunt           4 = 0      VACANT

Sant Pere B            2 = 2      Sant Boi Lluçanes B

TERCERA TERRITORIAL XIII                

Castellbisball B         0 = 4      Sant Feliu E

Abrera B             4 = 0      Martorell C

Olesa C              2 = 2      Vilafranca E

VACANT              0 = 4      Monistrol

Rubinenca D            4 = 0      Sant Joan Despi C

TERCERA TERRITORIAL XIV                

Santpedor D            3 = 1      Bergueda C

Avinyo B             0 = 4      Estany

Minorisa            3'5 = 0'5     Balsareny C

Estany B            1'5 = 2'5     Abrera

Castellet B            2 = 2      Cardona B

TERCERA TERRITORIAL XV                 

Piera B               =       Ateneu Igualadi B

VACANT              0 = 4      Cafaf B

Capellades B           0 = 4      Balsareny B

Pobla Claramunt          4 = 0      Montbui C

Castellet C           1'5 = 2'5     Montbui B

TERCERA TERRITORIAL XVI                

Moli Nou B           3'5 = 0'5     Sitges C

Cadena              4 = 0      VACANT

VACANT              0 = 0      VACANT

Gava C               =       El Castell B

Sant Feliu G           2 = 2      Prat C

Resultados de Girona

Foment La Bisbal 6,5 - Tordera B 3,5

Amb aquest resultat La Bisbal depèn de si mateix per lluitar pel segon lloc a la darrera jornada , doncs suposem que el primer serà pel Figueres B.

Ambdós equips han presentat fins el tauler 6, els millors jugadors possibles segons la llista d'ordre de forces.

Avantatge d'Elo pel Tordera B en els primers 5 taulers i a l’invers als darrers 5.

En el primers 5 resultat parcial de 2,5 a 2,5 i en els darrers 4,0 a 1,0.

Salutacions

PRIMERA PROVINCIAL
Santa Eugènia A --Blanes A-- 8-0
Bon resultat dels nostres jugadors que assegura la tercera placa del campionat i aspiracions que son moltes per puja de categoria felicito ha tots els equips i jugadors del nostre club.

TERCERA PROVINCIAL-GRUP -CENTRE
Santa Eugenia B- Pont A 0-4
El Pont A clar favorit per pujar de categoria.
Banyoles E- Santa Eugenia C 0-4
Contundent victoria del Santa Eugènia C
TERCERA PROVINCIAL-GRUP SUD
Santa Eugènia D- Vilobi A 0.5-3.5
Palafullell C ---Santa Eugénia E 4-0 nuevo resultado

Girona:
Preferent: Figueres B - Cassà 8 - 2
Salt-Girona - Figueres C 5,5 - 4,5

Segona prov: Figueres D - Guixolenc C 5 - 3

Tercera prov: Figueres E - Banyoles D 0 - 4
Figueres F - Olot D 0 - 4

ELS EQUIPS DEL BANYOLES A, B i D, ES TROBEN AMB “MIG’S EQUIPS”.

QUE FEM POR ???

Es una pena que el Campionat per equips estigui travessant el que ens hem trobat avui, el Banyoles A a casa contra el Palafrugell , venen nomes 5 jugadors del Palafrugell, amb el matx perdut demanen taules a la resta de partides i se’n van, resultat final Banyoles 7,5 – Palafrugell 2,5. Recuperàvem el Santiago Martin i et quedes una mica decebut, sobre tot per la gent que es lleva d’hora (a sobre dormint una hora menys) per acabar no jugant, però .... a altres lloc ha estat pitjor.

El Palafrugell ha estat un dels equips capdavanters de la Territorial, però la veritat, i sense afany d’ofendre, avui no ha vingut un equip, sinó un grupet d’amics, a sobre amb poques ganes de jugar (algun si, d’altres no). Així no es d’estranyar que estiguin a punt de perdre la categoria (potser ja la han perdut segons els resultats a altres indrets). Cada ronda deia que els equips de la categoria estaven força igualats, suposo que els equips de la categoria si, però avui, repeteixo no ha vingut l’equip del Palafrugell. No en parlem més.

Resultat final Banyoles 7,5 – Palafrugell 2,5

El Banyoles B, amb els ànims renovats després del “Show” de la darrera ronda, marxaven, amb un de menys, cap a Agullana (a tocar de França) amb l’afany d’intentar recuperar-nos i atacar als capdavanters. Sorpresa desagradable, a Agullana, del equip de “Els Palaus” només es presenten 4 jugadors (el mínim per poder jugar). Fas un munt de kilòmetres i et lleves d’hora per no jugar, encara més lamentable que el que ens ha passat amb l’A, ja que ells, a sobre, jugaven a casa.

El tauler 1 queda desert pels dos equips, les victòries dels germans Bartis i les taules de Manel Compte, juntament amb la primera derrota de Daniel Marques han significat el resultat final de

Els Palaus 1,5 - Banyoles B 5,5

Encara somiem amb el primer lloc de la classificació, i ficar-nos al play-off pel títol català, la setmana que ve amb el Gerunda E (suposo que vindran més de la meitat dels jugadors) es veurà.

Els teens del Banyoles C han mantingut el bon nivell a que ens tenen acostumats i han assolat al Dotze Castells C que ha vingut (aquí sí tots quatre) amb la mainada, un 4-0 que ja ens deu donar el títol en el grup Nord.

Resultat final final Banyoles C 4 – Santa Eugènia C 0

El Banyoles D (Jordi Muratet “family”) han anat a Figueres, amb el flamant títol aconseguit dissabte per totes dues germanes Júlia i Alexandra com a campiones femenines dels escolars Provincials en les respectives categories, jugaven davant del Figueres “E” ... altre cop el local es presenta nomes amb 2 jugadors (mig equip), a sobre no tenen impresos d’actes ni de planilles ... el comentari que ha fet la nostra delegada es de que, parlin amb algun responsable de la Territorial a veure si n’aconsegueixen ...

Victòries de Jordi Muratet i Jùlia Muratet que han vençut amb facilitat, total

Resultat Final : Figueres E 0 – Banyoles D 4

El Banyoles E jugava a casa contra el Santa Eugènia C, esperàvem mainada i ens hem trobat amb l’avi Balaguè, el net Balague i dos jugadors més, experimentats tots ells, de la nostra mainada el Pau Gratacós ha ofert molta resistència al avi Balaguè (li ha agafat peça a l’obertura) però ... “más sabe el diablo por viejo que por diablo” ... i el Sr. Balaguè es un jugador molt experimentat i ha sabut recuperar el desavantatge i acabar imposant-se en un final de peons.

Resultat final Banyoles E 0 – Santa Eugènia 4.

Una cosa bona de la jornada ha passat en marxat del nostre local de joc, m’he trobat un antic jugador, Mohamed Ahannach, hem estat parlant i (llàstima que queda una ronda, si no la setmana que ve jugava), de totes formes ja ha fitxat ... i encara jugarà algun obert, a més a més en anirà molt ve per portar la mainada l’any que ve.

La setmana que ve acabem.

Elias Muratet.

Rèplica als comentaris del matx Figueres E - Banyoles D:

Si bé és cert que a ningú li agrada jugar amb jugadors de menys, ni com a equip rival, ni tampoc si ho pateixes en el propi equip/club, crec que quan es fan comentaris s'han de cenyir a la realitat, i en el d'aquests matx hi ha un parell de falsetats i una ironia que voldria esmenar. És cert que jugàvem amb 2 de menys, (i l'equip F, amb 1 de menys) però enguany, és un dels anys que menys % de presències ha fet el nostre club. En aquesta ronda han faltat 3 dels 46 jugadors. A més aquest és un mal que afecta a tots els clubs (qui estigui lliure de culpa....). Recordo que fa unes jornades, el Banyoles B de segona provincial es va presentar amb 5 jugadors de 8. Però és que veig que això de fer incompareixences s'estila també a Divisió d'Honor i Primera Divisió, i en aquests casos no crec que sigui perquè el club no té més jugadors, sinó perquè estratègicament convé deixar un tauler buit...

Tornant al matx d'avui, si bé reconec que la imatge, amb jugadors de menys, i havent de baixar un jugador de l'equip B a fer l'acta de l'E i l'F, no és la més correcte (l'altra cosa és que en la majoria de casos, o es fa així, o hi hauria equips de mainada que no es podrien fer, i per tant es quedarien un bon nombre de nens sense opció a jugar...), no és cert que no hi hagués impresos d'acta, i no és cert que no hi hagués planilles. Hi havia el corresponent imprés d'acta, un model més antic per ser exactes, però sense fulls de calcar al darrera, i per tant quan s'ha acabat el matx, se n'han fet 2 fotocòpies, i l'equip del Banyoles s'ha emportat l'original, com qualsevol altra matx, i una fotocòpia que serà perquè el club la conservi. No és exactament el mateix una fotocòpia que una còpia de calca, però... en fi, hi havia imprès d'acta! I planilles, per suposat també n'hi havia. Hi eren totes, PERÒ, tampoc tenien la còpia de calcar. A tercera, no cal enviar còpies a la Delegació, per tant no hi ha més problema, però és que a més a més, els jugadors del Banyoles han demanat planilles amb calca, i tota rapidesa se'ls n'han facilitat tantes com han volgut. I quan a la ironia "parlin amb algun responsable de la Territorial a veure si n’aconsegueixen ... " suposo que en refèrencia a què el president de la Delegació és del CE Figueres, només dir que, fa unes setmanes, com així els hi he fet saber als membres del Banyoles, es van demanar impresos d'actes a la Delegació, i qüasi no en tenien, i només ens van donar els justos. Tant justos que n'han faltat. El que ja no sé és si era responsabilitat d'aquesta Junta de la Delegació, o de l'anterior, o del secretari, de tenir-ne l'estoc suficient.

Espero no haver dit res que no sigui cert.

Canviant de tema, moltes felicitats a l'Alexandra i a la Júlia pels seus títols. Endavant !

Carles Falgueras

A Preferent, el Figueres B és virtualment campió i el Figueres C haurà de patir fins la darrera ronda per salvar-se

El Figueres B, que ha presentat un equip molt competitiu, s’ha imposat clarament al Cassà per 8 a 2. Amb aquesta victòria, el Figueres B també s’assegura el primer lloc, tot i que no amb solitari, ja que La Bisbal es troba a 1 punt, i si guanyés la darrera ronda, i el Figueres B perdés amb el Palafrugell, quedarien empatats al primer lloc, tot i que el desempat afavoreix al conjunt empordanès. Es dóna la circumstància però, que la salvació de l’equip del Figueres C, depèn del resultat que faci el Figueres B en la darrera ronda. Si el Figueres B guanya a Palafrugell, el C se salvarà. L’altra possibilitat passaria per aconseguir que el Figueres C puntués contra el Banyoles, però aquesta opció és molt més complicada.
En el matx d’avui, el Figueres C ha lluitat fins al final contra el Salt-Girona, que també estava amb l’aigua al coll, pero no ha pogut vèncer contra un equip força superior en Elo.

L’altra gran èxit de la temporada ha estat l’inesperat campionat aconseguit pel Figueres D, que també a falta d’una jornada, ha aconseguit l’ascens a Primera categoria. L’equip D ha estat format en moltes ocasions per alumnes de l’Escola del Club. Avui mateix, 6 dels 8 jugadors ho eren.

Els equips de E i F formats per alumnes de l’Escola d’Escacs del Club, i que avui no comptaven amb tots els seus jugadors, no han pogut fr res contra equips superiors en Elo i en “edat”.

Els resultats de tots els equips han estat:

1ª Divisio Catalana: Sant Andreu - Figueres 2 - 8
Preferent: Figueres B - Cassà 8 - 2

Els resultats individuals del Figueres B 8 - Cassà 2, han estat:

Bonell 2225 - Cruañas 2165 0,5
Negre 2180 - Serra 2130 1-0
Marull 2175 - Otero 2045 0,5
Alonso 2145 - Mirasol 1980 1-0
Camacho 2140 - Ventura 1955 1-0
Puig 2120 - Casellas 1950 1-0
Trias 2070 - Vila 1920 0,5
Falgueras 2060 - Burset 1905 0,5
Colls 2060 - Morales 1900 1-0
Padrosa 1905 - Mayor 1-%


Salt-Girona - Figueres C 5,5 - 4,5
Segona prov: Figueres D - Guixolenc C 5 - 3
Tercera prov: Figueres E - Banyoles D 0 - 4
Figueres F - Olot D 0 - 4

Primera Provincial:
Montgrí "A" 3 Guixolenc "A" 5

Segona Provincial:
Guixolenc "B" Descansa
Figueres "D" 5 Guixolenc "C" 3

Tercera Provincial:
Guixolenc "D" 0 Vidreres "A" 4

Foment La Bisbal 6 1/2 - 3 1/2 Tordera "B"
 

Resultados de Tarragona

Preferent - Grup A					
					
Reus Dep "B"	Capablanca			1	:	9	
Cambrils	Amposta			4	:	6	
L'Espluga F.	Hospitalet Infant		4	:	6	
Masdenverge	Torredenbarra "B"		8	:	2	
Vila-Rodona	Vendrell "B"			2½	:	7½	
					
Preferent - Grup B					
					
Amposta "B"	Flix				1	:	8	
Torredenbarra	Tarragona "C"	8½	:	1½	
Alcanar	Constantí			5	:	5	
Vila-Seca	Cambrils "B"			8	:	2	
Masroig	Reus Ploms			7	:	3	
					
Primera Categoria - Lliga Campions					
					
Mora d'Ebre	La Rápita				:		
DESCANSA	Valls "B"				:		
					
Primera Categoria - Lliga Sots-Campions					
					
Peo Vuit "B"	Gandesa			1½	:	6½	
DESCANSA	La Selva				:		
					
Primera Categoria - Lliga Descens					
					
Masdenverge "B"	Vila-Seca "B"	3½	:	4½	
DESCANSA	Capablanca "B"			:		
					
Segona Categoria - Lliga Campions					
					
La Rápita "B"	Tivissa		½	:	3½	
La Bisbal Pdes.	Calafell			:		
					
Segona Categoria - Lliga Sots-Campions					
					
La Bisbal Pdes. "B"	Calafell "B"			:		
Peo Vuit "C"	Mora d''Ebre "B"			:		

 

Resultados de Lleida

  


 

1