bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 26/11/2007 20:59:46

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

Resultados en la pagina oficial

 
Open de Ronçana

 

RONDA 1

Uns cursets d'escacs que varen començar a la tardor de l'any 2001 varen provocar a l'estiu del 2002 el naixement del Club d'Escacs Ronçana. Un dels objectius que ens vàrem marcar era l’organització d'un Torneig Obert. Al començament del nostre sisè any de vida tenim la gran satisfacció de dir que aquell projecte ja és un fet. Gràcies a la col•laboració de l'Ajuntament, que entre altres coses, ens cedeix aquestes magnífiques instal•lacions, a les firmes comercials que ens recolzen, a l'entusiasme de la directiva i jugadors d'aquest club, als àrbitres que ens han ajudat molt, i sobretot, a tots els jugadors que participen en aquest primer obert, que heu donat una gran acollida al nostre torneig. Al ser el primer Obert, ens havíem fet un plantejament modest. En cap de les nostres previsions esperàvem tenir una inscripció tant àmplia i potent. Una inscripció de 32 jugadors al grup B (sub-14) i 76 jugadors al grup A, amb 20 jugadors per sobre dels 2000 ELO i 8 per sobre dels 2200, és un orgull per a nosaltres. Esperem respondre a la confiança que heu dipositat en aquest torneig. Desitgem que us ho passeu molt bé amb la certesa que el proper any serem més ambiciosos... MOLTES GRÀCIES!

Grup A Poques coses a comentar de la primera ronda, en que s'enfronten els primers de la llista amb els darrers. Només hi ha hagut dues taules: entre en Joan Colomer i en Joan Turón i entre en Josep Capellades i en Jesús Paniagua. I només hi ha hagut dues victòries "a domicili": En Lluís Garcia ha guanyat a en Josep Arahuete que havia de marxar, en una posició totalment igualada. En Carlos Manuel González ha guanyat en Ferran Ruiz, amb peça de menys (podien haver estat dues) amb un mat a vuitena fila. Només hi ha hagut una incompareixença i dos no aparellats, amb el que hem vist 35 partides. A la segona ronda tindrem partides més igualades i emocionants. Grup B Amb una sola incompareixença i ha hagut tres "sorpreses" ja que aquest grup està més igualat: en Jordi Soley ha guanyat Jaume Romero, Iris Torregrossa a Clàudia Amat i Oriol Torrillas a Vicente Baltasar.

----------------------------------------------------------------------------------

RONDA 2

ALGUNES DADES Dels 108 inscrits al I Obert d'Escacs de Santa Eulàlia de Ronçana, el club que aporta més jugadors ha estat el Ronçana amb 22 jugadors, seguit del Llinars i el Lliçà amb 9, Caldes i Paretana amb 8, Montmeló amb 7 i fins a un total de 28 clubs que tenen un o diversos jugadors. Per comarques, el Vallès Oriental aporta 80 jugadors, seguit del Vallès Occidental amb 11, Osona i Barcelonès amb 6, Maresme amb 3 i les comarques de Tarragona 2. I no es conformen amb una comarca a tocar Barcelona, no: venen del Delta del Ebre!. Així el Manuel Aguilar Vallcorba ve de l'Ampolla i i l'Aitor Quinzà Garcia de Sant Carles de la Ràpita. Des d'aquí el nostre reconeixement a tots els participants i en especial als dos tarragonins.

SEGONA RONDA Avui hem tingut dues incompareixences: la del Marc Parramon, probablement per l'accident que hi ha hagut a la C-17 a l'alçada de La Garriga, que també ha provocat que el Marc Verdaguer arribés mitja hora tard. És de desitjar que només hagi quedat atrapat per l'embús. El segon que no ha vingut a jugar ha estat el Josep Arahuete, que ja ha regalat el segon punt a un jugador del Ronçana. La segona ronda ja ha començat a equilibrar-se i ja podem parlar de diversos jugadors, incloent algun mestre, que han patit per guanyar a un rival amb menys ELO. Això si no parlem dels que han patit i no han guanyat: Josep Melich ha guanyat Antoni García Cano en un millor final pel Josep, Guillem Medina ha fet taules amb Marc Verdaguer en una dura partida (segurament el temps ha perjudicat el Marc), Manel Bollero ha guanyat Jordi Vives i Carles Cuesta ha guanyat Dani Flores. A la part baixa del torneig (els de 0 punts) a 7 de les 16 partides ha puntuat el jugador amb menys rànquing. A la primera ronda vaig fer un comentari sobre els resultats del grup B, però com que ja està perfectament cobert, deixaré que els companys Jordi i Oriol facin la seva feina. Ës el moment de començar a fer-vos memòria que el proper 13 d'octubre, farem pont, pel que la cinquena ronda es jugarà el dia 20 d'0ctubre.

Fins a la propera setmana.

 

En posar en marxa el nostre I Torneig Obert, ens feia molta por pagar la "novatada", deixar-nos alguna cosa elemental. Però no, hem fet ja la tercera ronda, les coses estan marxant amb molta normalitat, cosa de la que ens en alegrem molt, esperant que continuï així i que tothom acabi amb un bon record de la seva estada pel nostre torneig i us quedin ganes de tornar el proper any ja que nosaltres volem repetir...

Hem rebut diversos comentaris positius per la organització, pel local, l'aparcament, el butlletí, etc.. Us ho agraïm molt, però no en tenim prou amb els bons comentaris, volem que ens dieu també què és el que podem fer millor, per posar-ho en pràctica aquest mateix any, o en el II Obert d'Escacs Ronçana del proper any, que de ben segur tindrem.

Potser us heu adonat que hi havia una separació mes gran que d'altres dies entre les taules 7-12 i les taules 19-24. Deien que si volíem fer-hi una pista de ball. Hi havia una bombeta que es va tornar psicodèlica el dissabte al matí, ja sense temps a canvia-la. Total que a la tarda aquella zona semblava un intermitent: ara amb llum, ara sense. Cap al final de les partides, una altre bombeta va voler completar la festa i es va posar a fer soroll, llavors semblava una discoteca!. Les partides que quedaven es van aturar i traslladar a l'altra punta del local de joc, fins que cinc minuts més tard es tornen a quedar a les fosques: ara una apagada de mitja sala, i nova aturada de les partides durant uns minuts fins que s'encén una tènue llum taronja... No sé jo el que semblava llavors!. Un altre trasllat (curiosament encara quedava algun lloc on jugar) i es varen poder acabar les partides. Alguns tenen l’excusa perfecte per justificar la derrota!.

TERCERA RONDA

Les partides s'haurien d'anar equilibrant, ja no hauria d'haver-hi les diferències de les primeres rondes. Però no, hem passat a la irreverència total, aquest jovent que puja no té cap respecte per un ELO que tothom s'ha treballat durant tant temps i a la tercera ronda han fotut el torneig potes enlaire. A hores d'ara no hem de parlar de les sorpreses si no de les partides que no ho han estat, no hem de parlar dels favorits que han punxat, si no dels favorits que no han punxat: a 9 dels primers 14 taulells no ha guanyat el favorit. Dels set mestres (bé, sis mestres i el Jordi Herms) només dos es mantenen a dalt, els altres cinc ja s'han deixat alguna cosa. I si comencem a parlar dels següents favorits, els preferents, hi ha cada daltabaix...De ben segur que al final tothom s'anirà posant on li correspon, però per ara el torneig té molta marxa. A la part del darrere hi ha hagut alguna sorpresa però no tantes.

Per ara només queden 5 jugadors amb 3 punts: en Joan Canal (6), Jordi Herms (7) i Jaume Castells (9) que han imposat la seva lògica i dos que han trencat la lògica Miquel A. Rodríguez (11) que ha guanyat Teodoro Asensio (2) amb un atac molt ben portat i Xavier Solsona (17) que ha guanyat per temps Òscar López Santana (4) en una partida de taules en què l'Òscar ha perdut per temps.

Amb 2'5 punts hi ha Robert Villa (8), David Gómez (10) i els "irreverents" Joan Manuel Cayuela (19) Guilem Medina (24) ambdós de Montmeló, Manuel Bollero (34) del Ronçana i Carles Cuesta (35) de Mollet. Aquests són els que avui estan a dalt de tot, però n'hi ha d'altres que també es deixaran veure i els anirem anomenant.

Més marxa a la quarta ronda i recordeu que la propera setmana fem festa. Si voleu podeu venir, però no hi haurà partides.

 

Cronica Ronda 4

A la crònica de la setmana passada parlàvem d'alguna cosa que no anava del tot bé: l'intermitent, la discoteca, alguna cosa més... Ho donàvem per solucionat (només cal veure la bastida que ens acompanyava aquest dissabte) però no, a les quatre en punt la bombeta s'apaga, uns minuts després s'encén i es queda així tota la tarda, afortunadament. A voltants de les 7 de la tarda (o era abans) l'altra bombeta es posa a fer sorolls, però ho varem aguantar com valents, perquè ja ens havíem acostumat a d'altres sorolls que no venien del sostre... Esperem que amb dues setmanes pel mig, ho tindrem solucionats i acabarem amb les nostres distraccions que bona falta ens fa.

QUARTA RONDA

Vosaltres que us esforçàveu en que fos un torneig equilibrat, en què les sorpreses saltaven per tot arreu, però a la quarta ronda excepte les taules del Xavier Solsona amb el Jordi Herms a la taula 2, cap més sorpresa fins als taulells 17 i 18. Que passa, que us he tocat la moral? o és que voleu marxar de vacances tranquils? O es que els "irreverents" s'han agafat un petit descans per agafar una nova embranzida?. Amb la victòria del Joan Canal sobre el Jaume Castells, les taules ja comentades del Xavier Solsona i el Jordi Herms i les vacances anticipades del Miquel Rodríguez, fa que en Joan Canal es quedi com a líder únic amb 4 de 4, seguit del Jordi Herms, Robert Villa, David Gómez, Xavier Solsona i Juan Manuel Cayuela amb 3'5. Al darrere amb 3 punt hi ha 8 jugadors més, entre ells els quatres primers mestres de la llista que es van refent de les seves petites patinades.

Espero que hageu disfrutat del pont i com diria aquell: "a jugarrr..."

La Crònica per Joan Turón

Després del pont del Pilar, arribem a la sala de joc i el primer ensurt: no hi ha res preparat per jugar. Els de Santa Eulàlia s'han pres una altre setmana de vacances? No recordaven que aquesta setmana hi havia ronda? O és que encara no tenien els sorolls reparats, no els quedava ja cap excusa per donar i els feia vergonya?. Res de tot això. Al centre cultural "la Fàbrica" on juguem es celebren un munt d'activitats diverses i aquesta setmana ens hem traslladat a una altra sala una miqueta més petita, on també hem cabut sense problemes. Ara ens toca jugar una altra ronda i després un altre pont, el de Tots Sants.

LA RONDA

Després de 5 partides, un cop superada la meitat del torneig, Joan Canal segueix imparable amb 5 de 5, seguit de Robert Villa i David Gómez amb 4'5, amb 4 punts estan Marc Verdaguer, Teodoro Asensio, Oscar López i Miquel A. Rodriguez i tot seguit 5 jugadors amb 3'5. Entre els destacats hi ha dos jugadors que no són MC: David Gómez en la seva línia de seguretat i Miquel A. Rodríguez que està fent un excel•lent torneig, ja que ha guanyat tot el que se li ha posat pel davant (no va ser emparellat a la quarta ronda) i si entre les seves víctimes hi ha Teodoro Asensio i Antoni Garcia Cano, que només són els dos primers del rànquing, té el seu mèrit. En el grup de 3'5 punts, hi destacaré dos joves: una de les joies de Montmeló, Juan Manuel Cayuela que segueix a dalt i Jordi Bals, amb edat per jugar al grup B, però que està lluitant sense complexos contra els adults i en pocs anys ens guanyarà a tots. En els 10 primers taulells, només s'ha produït un altre resultat que es pot definir com a sorpresa: les taules de Manuel Bollero amb Rafael Ylla. El Manuel segueix demostrant coses cada setmana. Avui em veig en l’obligació de comentar una mica el grup B. Només perquè els seus redactors, el Jordi Soley i l'Oriol Torrillas estan fent un gran torneig: aquesta setmana han guanyat dos rivals molt forts i estan lluitant a dalt de tot. Com que ells segurament no diran que ho estan fent molt bé, algú ho ha de fer per ells. La resta de la crònica ja la faran ells mateixos.

Estem entrant en la recta final del torneig i convé apretar una mica.

SISENA RONDA

Avui hem tornat a jugar a la mateixa sala que la setmana passada. Ha estat la castanyada, per la qual hem demanat disculpes pel possible soroll que es podia produir. Hauria estat d'allò més discret si no arriba ser per la senyora que entra a la sala de joc i ens veu tan ben posadets de dos en dos, que es devia pensar que estàvem pelant castanyes i ens pregunta a tota veu per la hora i el lloc on es menjaven les castanyes...Només es va produir una sorpresa, la victòria de Miquel A. Rodríguez sobre Marc Verdaguer, en una partida amb dos peons de menys i en els problemes de temps de tots dos en Miquel els va jugar millor i es va treure de la xistera un atac amb dama i cavall que el Marc no va saber aturar. Amb aquesta victòria porta cinc de cinc.

Una altre partida on s'havia de produir una sorpresa va ser a la partida Jordi Bals-Joan Turon. En Jordi em va donar una repassada en tota regla i quan ja rematava la partida, canvia l'ordre de jugades i en lloc de guanyar qualitat i la partida en poques, es deixa un cavall i abandona.
Vull rectificar una frase que vaig dir la setmana passada: dins de pocs anys ens guanyarà a tots, trigarà molt menys. Jordi has perdut una batalla, però només és un petit incident al que no has de donar cap importància davant tot el que tens pel davant.

Continuant amb les deixades, Robert Villa es deixa peça amb Joan Canal, David Gómez es deixa una torre davant Teodoro Asensio. Res més a comentar, caminem cap a la normalitat més absoluta i l'ELO pesa com una llosa, llevat d'algunes excepcions.

A la classificació Joan Canal està amb 6 punts, els segueixen Teodoro Asensio i Miquel.A Rodríguez amb 5 i Jordi Herms, Robert Villa, David Gómez i Joan Turon amb 4'5.

Amb el pont de Tot Sants, els panellets, les castanyes i el moscatell, espero que hagueu agafat moltes forces per a les tres darreres rondes.

La Crònica
per Joan Turón
Ja s'han acabat els ponts, hem fet ja la setena ronda i a tots ens entren les presses per apretar una mica a veure si arreglem el torneig...
Tornem a manifestar la nostra satisfacció per l?acollida que heu donat al nostre torneig, ara també podem dir que estem molt contents per com va evolucionant, esperant que sigui també de la vostra satisfacció. Per això us podem anunciar el II Obert d'Escacs de Santa Eulàlia de Ronçana, el proper any aproximadament per les mateixes dates.
Vull fer un agraïment a tots els membres del Club d'Escacs Ronçana que han tingut una participació entusiasta en l?organització del torneig i en especial a dues persones que n'han estat l'ànima: en Xavier Masclans, president del nostre club i en Paco Alonso, el director del torneig. Us heu fet un fart de pencar!.
Al Club d'Escacs Lliçà d'Amunt, pel material que ens ha deixat, als seus membres perquè també ens han ajudat molt i en especial en Josep Maria Salvans i la Cristina Pérez, perquè el seu ajut ha anat molt més enllà de la seva tasca arbitral.
Al Club d'Escacs Canovelles, pel material que ens ha deixat.
No he acabat la llista, continuaré la propera setmana.


SETENA RONDA


En Joan Canal amb 7 punts i en Miquel A. Rodríguez amb 6, s'estan escapant amb diferències quasi insalvables a aquestes alçades de torneig, perquè el grup que els empaita està amb 5 punts (Teodoro Asensio, Antoni Garcia Cano, Marc Verdaguer, Jordi Herms i David Gómez).
Tot i que vaig estar al seu costat tota la tarda, no puc comentar massa la partida Asensio-Canal. Prou feina tenia amb la meva!, però en un moment vaig aixecar el cap i vaig veure una posició que em va semblar lletja pel negre amb el seu rei sense enrocar-se, però va guanyar.
A la taula 2, vaig entregar una peça amb massa alegria en una posició que em semblava prometedora, però no ho era prou. Hi havia recursos defensius que en Miquel Rodríguez va trobar i amb peça de més, va guanyar sense dificultats.
En Jordi Herms i en David Gómez varen pactar taules en una escandinava amb una certa iniciativa del negre.
Destacar les taules de Josep Melich davant German Walter i Dani Flores davant Óscar López Santana.
També comentarem que aquesta setena ronda s'ha jugat la partida que segurament serà la més curta del torneig: en David Alcaraz ha guanyat José Antonio del Rio, en quatre jugades!. La més llarga del dia ha estat la partida entre Àngel Boixader i Santi Viaplana. Quatre hores es poden fer llargues a alguns, però per l'Angel amb els seus quasi 81 anys se li poden haver fet eternes.
Al grup B l'Aitor Quinzà també està marcant diferències importants i ja aporta 2 punts d'avantange als seus rivals.
Sort per a tothom!

Vuitena Ronda

L'enfrontament més esperat Miquel A. Rodríguez - Joan Canal, els dos jugadors que ho han guanyat tot. Han fet taules després de quasi quatre hores de lluita, amb en Miquel amb un peó de més, però amb pitjor estructura de peons i més apurat de temps. Els dos segueixen imbatuts.

A la taula 2 Teodoro Asensio - Jordi Herms també han fet taules, però l'Antoni Garcia Cano i Marc Verdaguer amb les seves victòries sobre David Gómez i Oscar López Santana, respectivament, fa que es posin tercers encara amb opcions al sotscampionat.

Marc Ortega ha tret unes taules molt lluitades a Robert Villa igual que les taules entre Jordi Bals i Jaume Castells i les de Juan M. Valle amb Xavier Solsona i la victòria de Josep Melich sobre Joan Turon.

Així en Joan Canal segueix primer amb 7'5 punts, en Miquel A. Rodriguez segon amb 6'5, Antoni García Cano i Marc Verdaguer amb 6 i Teodoro Asensio, Jordi Herms, Guillem Medina, Josep Melich i Jordi Vives amb 5'5. Com que no sabem els desempats que es faran per sorteig, encara pot passar de tot.

Fins ara només hem parlat dels que tenen més punts i dels que han tret el cap pels primers llocs. Avui farem una altra estadística dels que han tingut una actuació més destacada en funció del seu ELO (performance-ELO).

Després dels resultats de la vuitena ronda els millors són Miquel A. Rodríguez +433, Joan Canal +290, Guillem Medina +236, Josep Melich +230, Carles Cuesta +181, Manel Bollero +178, Alejandro Lozano +156, Victor M. Garcia +144, Lluis García +136, Alfons Nateras +124, Eduard Xufre +123, Lluis Rios +119, Ramon Casassas +112 i Juan M. Valle +108, per citar només els que estan oferint un rendiment que supera en més de 100 punts el seu propi ELO.

Els modestos també es mereixen un reconeixement.

Ronda 9

Hi havia una certa emoció pel resultat final del nostre I Obert d'escacs, ja que en el cas d'una derrota del Joan Canal i una victòria del Miquel Rodríguez, el desempat podria decantar-se a favor del jugador del Montmeló. La emoció no es va allargar massa, ja que el Miquel Rodriguez va pactar taules amb el Jordi Herms molt aviat (potser es conformava en assegurar el segon lloc i acabar el torneig
imbatut) i així el Joan Canal es proclamava campió del torneig encara que perdés amb el Marc Verdaguer, tal i com va ser en la partida mes llarga de la darrera ronda.

Només destacar les taules entre Jordi Bals-Germán Walter i Òscar López Santana-Carles Cuesta. Per ser la darrera ronda, quasi totes les partides han estat lluitades i s'han firmat només 4 taules.

El quadre d'honor ha estat molt repartit, només el Club d'Escacs Montmeló ha aconseguit posar-hi dos jugadors:

Classificació final 1 Joan Canal Terrassa 7'5
punts
2 Miquel A. Rodríguez Montmeló 7
3 Marc Verdaguer Calldetenes 7
4 Antoni Garcia Cano Montcada 7
5 Teodoro Asensio Barberà 6'5

Tram 1901-2000 10 Josep Melich Granollers 5'5
11 Guillem Medina Montmeló 5'5

Tram 1801-1900 18 Ferràn Ruiz Montornès 5'5
20 Carles Cuesta Mollet 5

Tram 1700-1800 24 Víctor M. García Caldes 5
29 Lluis García Ronçana 4'5

Gràcies a tots perquè hem pogut compartir 9 setmanes (i dos ponts) d'escacs i d'amistat. Esperem que us ho hageu passat tant bé com nosaltres i que us quedin ganes de tornar l'any que ve al nostre II Obert d'Escacs de Santa Eulàlia de Ronçana. Fins aviat!

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 


 

1