bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 24/11/2008 15:18:00

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

Resultados

Grupo A

Grupo B

 

 

 

REGLAMENT

 

XXIII – TORNEIG OBERT COSTA BRAVA

“ MEMORIAL JOAN GELPÌ “

 

Crònica Ronda 1 (4/10/08)

Tornen els escacs de competició d’alt nivell al cor de la Costa Brava.

Dissabte, 4 d’octubre Enric Deulofeu, com a director del torneig, va inaugurar la XXIII edició de l’Obert Costa Brava – Memorial Joan Gelpí que un any més ( i ja són tres )  es torna a disputar al Centre Municipal d’Educació de Palafrugell.

En el torneig s’hi han inscrit un total de 73 jugadors, dividits en dos grups: el grup A (amb ELO superior a 1851 punts d’ELO) està format per 37 jugadors, mentre que el grup B (ELOs inferior a 1850) n’està format per 36 jugadors. Cal destacar la participació de dos titulats: el GM georgià Levan Aroshidze, jugador del Club Escacs Banyoles, i el MI Joan Fluvià, del Club Escacs Tordera, que evidentment són els dos màxims favorits.

Els resultats de la jornada del grup A ha estat força previsible. De moment, la lluita entre els dos favorits ha quedat posposada per un bye a les dues primeres rondes sol·licitat pel jugador número 1 degut a la seva participació en el torneig de Saragossa.

En Joan Fluvià, mentre tant, ha fet el seu paper i ha jugat pacient fins a desmuntar la posició del jove jugador del Guixolenc, en Sergi Kucherenko. Pol Sabrià,  Didier Fernández, Lluís Parals, i la gran majoria van superar als seus respectius rivals. Els únics “no favorits” que es van revoltar varen ser en Jordi Vidal Palou (davant Jordi Carramiñana) i el jove jugador olotí Sergi Vinardell que va jugar de forma precisa davant l’experimentat Ramon Blanco.

Al grup B, també la lògica de l’elo es va imposar a la gran majoria de casos, però en aquest cas la principal sorpresa es va produir al primer tauler. Hi jugaven el veterà jugador del club escacs Montgri, en Francesc Cabello, contra la jove jugadora local Irene Payet. Va ser la darrera partida en acabar i la dura disputa va finalitzar a molt pocs minuts de la caiguda de bandera quan la jugadora va aconseguir la participació de més ajuda femenina, una valiosa dama coronada.

Els resultats d’aquest any també els podreu seguir a través d’AjedrezND, de la web

chess-results.com  (Tournements – Costa Brava), on es podrà consultar els aparellaments, classificacions, resultats dels rivals, etc. i de la web del Club Escacs Palafrugell http://escacspalafrugell.iespana.es/

 

Grup A

http://chess-results.com/tnr16440.aspx?datatyp=&art=2&rd=2&lan=2

 

Grup B

http://chess-results.com/tnr16441.aspx?tnr=16441&art=2&rd=2&lan=2&m=-1

 

La següent ronda encara no depara emparellaments destacats, però segur que portarà partides interessants!.

Crònica Ronda 2

A segona ronda, els resultats al grup A han estat força previsibles i només cal destacar dues taules entre els diferents enfrontaments capdavanters, als taulers 3  i 5 respectivament.

A la partida en el primer tauler Rex Torsten i Joan Fluvià, el MI torderenc es va trobar còmode en el seu joc i va esperar pacientment a que és desinflés les envestides blanques per després imposar-se clarament.

La resta de les partides van ser més igualades, però al final en Pol Sabrià va imposar-se a Salvador López, i també ho van fer respectivament en Lluís Parals, l’Àlex Vidal i en Francesc Fernández. Les taules varen ser protagonitzades per en Didier Fernández (Palafrugell) i Eugeni Cros (Dotze Castells) al tercer tauler, i la partida entre Josep Font i Manel Coronado.

A la tercera ronda, ja només queden 5 jugadors amb 2 punts. En Lluís Parals serà la propera dificultat d’en Joan Fluvià, i al segon tauler trobarem un duel més igualat entre en Pol Sabrià i en Francesc Fernández. El darrer líder, l’Àlex Vidal mesurarà les seves forces davant el cubà del club local Didier Fernández.

El principal al·licient d’aquesta ronda serà, sens dubte, de l’aparició en escena del número 1, el Gran Mestre Levan Aroshidze que s’incorpora (amb un punt) al torneig després d’haver tingut dos byes de mig punt per la seva participació convidat al torneig de Saragossa. El seu objectiu serà doncs recuperar el més aviat possible el terreny perdut. El primer en comprovar-ho serà el seu primer rival serà l’Agustí López (del C.E.Montgri).

Al grup B, la història també ha estat similar. La gran majoria dels “favorits” també han superat la seva prova. La sorpresa només ha saltat a dues partides: una derrota i unes taules. Així i tot, no ha estat tan fàcil com sembla.

Al primer tauler, la partida entre el veterà jugador de Sant Quirze del Vallès, en Julio Giralt i el jove jugador del C.E. Gerunda, Eloi Fanals, va començar inicialment amb avantatge del primer jugador però després, el jove jugador, va aconseguir recuperar la posició i el va posar contra les cordes. Al final de la partida, disposava de més d’una hora de rellotge mentre el seu rival només en disposava de 3 minuts, amb una posició complicada amb amenaces de coronacions per ambdues bandes. Però això segurament va fer que el jove jugador volgués especular amb el temps i va jugar precipitadament. Primer, va perdre l’avantatge i posteriorment, va malbaratar diverses ocasions per forçar les taules. El rellotge marcava 35 segons quan finalment es va certificar la victòria del veterà jugador.

També a la segona taula, la partida entre Jaume Oller (La Bisbal) i Gerard Cano (Sta Eugènia) va ser molt disputada. Va començar amb lleuger avantatge blanc, però després de les simplificacions el jove Gerard, millor situat al tauler, va imposar-se més fàcilment del que es preveia. També varen aprofitar les seves oportunitats la Natàlia Suita (Sta Eugènia), la Cristina Vidal (Sta Eugènia) i la Irene Payet (Palafrugell) que mantenen forta la candidatura femenina pel lideratge. Els altres guanyadors, entre els jugadors que tenien 1 punt, van ser en Mariano Fernández (Peona i Peó) i en Carlos Anibal Rodriguez (Cassà). Les taules que es van produir varen ser entre Joan Sebastià Martí (Palafrugell) i Josep Lara (Palafrugell).

La tercera ronda, on només queden 9 jugadors amb 2 punts, també es preveu igualada.

Finalment, només recordar que els resultats també es poden trobar a la web

chess-results.com  (Tournements – Costa Brava) i a la web del Club Escacs Palafrugell http://escacspalafrugell.iespana.es/

 

 

Crònica Ronda 3 (18/10/08)

 

A la tercera ronda els resultats finals també han estat els previsibles, encara que no exempts d’emoció.

 

Al grup A, en Joan Fluvià va demostrar que fàcil és guanyar quan es juga amb dos peces d’avantatge. Realment les peces hi eren al tauler... però van quedar tancades al seu racó (alfil i torre de dama) pels hàbils moviments del jugador torderenc i, també, per què no dir-ho, una mica de la involuntària col·laboració d’en Lluís Parals.  Quan aquestes dues peces es van començar a “alliberar”, la partida ja estava gairebé decidida.

 

Llavors, tots dos es varen poder convertir en espectadors de la partida del seu costat, entre Francesc Fernández i Pol Sabrià. Va ser una lluita molt igualada i, que després d’una forta tensió, es va deixar en taules quan restaven un parell o tres de minuts a cada jugador. Així i tot, a la recta final de la partida, en Pol Sabrià va fer un atac molt fort sobre l’enroc de blanques però no va trobar la combinació guanyadora (encara que aquesta realment sí que va existir).

 

Al tercer tauler, en Didier Fernández va aplicar un atac molt fort, que semblava definitiu, però que l’Àlex Vidal va aconseguir aturar. No obstant, la iniciativa va ser blanca durant tota la partida i al final es va imposar, encara que fos en un final de peons. Coronado també guanya a Enric Rovira, a la partida més llarga de la jornada, però també donant l’impressió que negres desaprofiten alguna ocasió per aconseguir taules.

 

Amb aquests resultats, en Joan Fluvià es planta líder en solitari amb 3 punts. Respecte els perseguidors, entra en joc el número 1 del torneig, el GM Levan Aroshidze. El seu joc sòlid li permet aguantar la forta pressió d’Agustí López (Montgrí) i quan a aquest se li esgota l’atac (i gran part del temps), el jugador georgià aplica la seva tècnica per imposar-se lenta però de forma segura.

 

Respecte al grup B, a la lluita en el primer tauler entre Mariano Fernández i Julio Giralt, el primer jugador va aconseguir materialitzar les petites avantatges (un peó, dos peons, ...)  fins a aconseguir la partida. Al seu costat, el duel entre Gerard Cano i Cristina Vidal es va decantar també pel costat blanc. Al tercer tauler, en canvi, la jove Natàlia Suita es va imposar amb negres després d’una forta lluita davant en Carlos Anibal Rodriguez.

De fet, va ser una de les dues victòries negres (per 11 de blanques) que es van produir a la jornada del grup B. Entre els perseguidors, en Josep Lara va imposar la seva veterania davant la jove Irene Payet.

 

A la quarta ronda, en Joan Fluvià (2) defensarà amb negres el lideratge del grup A davant Pol Sabrià (3). Atents a la jugada, estaran el duel Fernández (entre Francesc i Didier) i la lluita Cros – Coronado. El número 1 haurà de seguir la seva persecució enfrontant-se a Rex Torsten.

 

Respecte al grup B, ja només queden 3 jugadors amb 3 punts i 1 jugador amb 2 ½ punts. Per tant, el lideratge es decidirà amb un enfrontament marcat per la juventut entre Natàlia Suita i Gerard Cano al primer tauler, mentre que al segon tauler tindrem un enfrontament marcat per la veterania entre Josep Lara i Mariano Fernández.

Crònica Ronda 4

 

Taules al primer tauler del grup A. La partida entre Pol Sabrià i Joan Fluvià va ser una forta lluita on negres semblava que aconseguirien equilibrar una lleugera avantatge blanca en poques jugades. Però no va ser així i, malgrat va buscar diverses maniobres, les peces sobre el tauler es varen anar reduint i la partida va finalitzar amb el resultat de taules.

 

Aquest resultat donava l’oportunitat als jugadors dels segon i tercer tauler a igualar al líder. Però al final de la ronda, tant la partida entre Francesc i Didier Fernández, del Palafrugell, i Manel Coronado amb Eugeni Cros varen fer bo el resultat del primer tauler. En Joan Fluvià continua líder amb mig punt d’avantatge sobre els seus immediats perseguidors.

 

Però sense dubte, el jugador més beneficiat de la ronda va ser el GM Levan Aroshidze, que després de guanyar a Rex Torsten en una duríssima partida, es situa a només mig punt d’avantatge sobre el seu màxim rival, en Joan Fluvià. I es veuran cara a cara la propera ronda, amb en Joan Fluvià jugant amb blanques.

 

Al grup B, la lluita al primer tauler Natàlia Suita i Gerard Cano es va decidir a favor del segon per caiguda de bandera. A la partida  Natàlia va aconseguir anar guanyant avantatge i va aconseguir avantatge de peça. Als instants finals, amb dama i dos peons d’avantatge contra dama, va rebutjar en diverses ocasions entrar en escac continu per anar a buscar la victòria però no va tenir suficient temps. Cal valorar la seva voluntat de lluita pel punt, però en aquesta ocasió li ha sortit malament. S’ha de considerar una partida que ha d’ajudar en el procés d’aprenentatge d’aquesta jove jugadora.

 

Al segon tauler, la partida entre els veterans Josep Lara i Mariano Fernández es va decidir a favor del primer. Aquest resultat fa que Gerard Cano quedi com l’únic jugador amb 4 punts, seguit únicament d’en Josep Lara amb 3 ½ punts. La resta de perseguidors queda lluny a 3 punts. A la següent ronda, jugant amb blanques davant en Josep Lara,  tindrà l’oportunitat de distanciar-se dels seus perseguidors . Els seus rivals, com sempre, estaran obligats a guanyar esperant la seva oportunitat.

 

Per finalitzar, només un detall curiós: aquest torneig està premiant jugar amb blanques. Al grup A, només una partida ha acabat amb victòria de negres (5 taules i 12 victòries blanques) mentre que al grup B només dos victòries negres (4 taules i 11 victòries blanques).

 Ronda 5

Amb gran expectació s'esperava la partida d'avui entre el MI Joan Fluvià (blanques) i el GM Levan Aroshide (negres), números 2 i 1 del rànking respectivament, i màxims favorits a la victòria final.

 

La partida ha sigut una siciliana d'enrocs oposats on el rei blanc es trovaba aparentment més exposat des de l'inici. Aquest ha intentat trobar refugi a la casella A1, però les peces negres, dirigides pel GM Aroshide, han anat configurant una estructura d'atac centrat en la columna B que restringia cada cop mes l'espai i la mobilitat de les peces blanques. La partida semblava que es decidiria a favor del negre amb algun cop tàctic, que no ha arribat. Quan les blanques s'han desfet de la presió s'ha arribat a un final de peons i alfils del mateix color, on malgrat la iniciativa negre, aquesta tampoc s'ha pogut materialitzar. Taules molt lluitades, doncs, en la última partida en acabar de la jornada.

 

Al grup perseguidor, format per sis jugadors, tots s'enrontaven amb jugadors del seu propi club. En el segon tauler Àlex Vidal i Pol Sabrià protagonitzaven el derbi del Santa Eugènia. La partida ha estat molt igualada fins que, en arribar a un final de dues torres i peons, el negre ha aconsguit doblar-les a setena. Això li ha donat un avantatge decisiu i en Pol s'ha imposat. En els taulers 3 i 4 teníem un doble derbi entre jugadors del Palafrugell. El matx entre Didier Fernandez i Lluís parals s'ha resolt a favor del primer, després de que la partida fos conduida pel blanc i que, tot i cedir calitat per dos peons, aconseguí fer córrer el peó passat fins a la coronació. El matx entre Manel Coronado i Francesc Fernández ha acabat en taules.

 

Al Grup B, en Gerard Cano agafa cert avantatge i es col·loca amb 5 de 5, després de vèncer en el primer tauler i amb blanques a José Lara, aprofitant una errada del jugador local. El segueixen amb quatre punts Eloi Fanals i Mariano Fernández, que guanyaren amb blanques als taulers 2 i 3 a Natàlia Suita i Irene Payet, respectivament.

Ronda 6

A la primera taula s’enfrontaven en Pol Sabrià i el jugador local Didier Fernández, els dos amb 4 punts. Una obertura de dama que s’obrí ràpidament per les columnes b i c, amb lleuger avantatge per les peces blanques. L’avantatge es va convertir en un peó central de més, i activitat de torres doblades per la columna b. Havia de ser suficient per guanyar, i el blanc va anar progressant fins a col·locar un peó passat a setena. Però ja passades les set, amb gairebé tres hores de partida, tot l’avantatge es va esvair quan, en un descuit, el peó passat de la columna c va quedar sense defensar. Capturat aquest peó, i amb igualtat material sobre el tauler, quedava una posició totalment taulífera, resultat que es va signar inmediatament.

A la segona taula jugava Manel Coronado amb el MI Joan Fluvià i a la tercera el GM Levan Aroshidze amb Francesc Fernández. El resultat previsible era que els dos mestres s’imposessin, i així va ser en els dos taulers. A la segona taula en Joan va saber esperar fins aprofitar un cop decisiu, i a la tercera taula en Francesc va aguantar els envits del GM fins que aquest va entrar amb el tren de dama i alfil contra el desprotegit rei negre, indefensable.

A la quarta taula s’enfrontaven Lluís Parals i Sergi Kucherenko, qui després de perdre una peça va decidir entregar-ne una altra per buscar repetició de jugades, en una posició amb molt d’avantatge material per en Lluís però pocs peons amb els que protegir el seu rei. La recerca va ser infructuosa i les negres van haver de rendir-se.

A la cinquena taula l’experiència del jugador local Felipe Tosan es va imposar a l’esperit combatiu del jove Sergi Vinardell.

Al capdavant doncs hi queda en solitari el MI Joan Fluvià, amb 5 punts, que s’enfrontarà a Didier Fernández, a mig punt. A la segona taula s’enfrontaran els altres dos jugadors que opten al títol, amb 4,5 punts, Pol Sabrià i el GM Levan Aroshidze.

Al grup B en Gerard Cano, amb un punt d’avantatge i amb les peces negres, en feia prou amb no perdre per mantenir el lideratge en solitari. Un cop més va mostrat un joc molt sòlid, i en una partida lenta va anar acumulant petits avantatges: un peó, el domini de la columna c, un altre peó i ja eren dos i suficient per aconseguir la victòria. Tot i arribar a un final d’àlfils de diferent color, els peons passats centrals eren guanyadors.

A la segona taula Cristina Vidal, que ja suma 4,5 punts, es va imposar còmodament a Eloi Fanals, que es queda amb 4, en un final de torre i peons on sempre tingueren un petit avantatge les blanques.

Sembla que ningú aguanta de moment el rítme de’n Gerard, i el torneig s’acaba. Ja té un punt i mig d’avantatge amb el grup de segons, gràcies a la seva victòria i derrotes dels dos perseguidors. Aixa doncs, en Gerard es situa amb 6 punts i un grup de tres jugadors s’ho mira a una certa distància, amb 4,5 punts.

No hi ha res decidit, però a la propera ronda, setena i penúltima, podria haver-hi campió si en Gerard Cano torna a guanyar, o bé si cap dels jugadors amb 4,5 aconseguís la victòria.

Ronda 7

A la primera taula Didier Fernández venia ben preparat per jugar amb el MI Joan Fluvià. Una bona mostra d’això fóu que a la jugada 20 en Didier disposava de més temps que a l’inici de la partida, i una posició prou còmoda, tot i portar les negres. Això va obligar a en Joan a buscar petits avantatges al mig joc, i entar al final d’alfils d’igual color quan ja es veia millor. Un error tàctic de’n Didier en aquest final, ja inferior, li va obligar a tombar el rei abans d’hora.

 A la segona taula en Pol Sabrià jugava amb el GM Levan Aroshidze, i va fer-ho sense complexos i de tú a tú. Una de les partides, sens dubte, més serioses que li han plantejat al Gran Mestre en aquest torneig. Igualtat en material i certs moments d'iniciativa del blanc, els va poder neutralitzar el Gran Mestre. La partida es va definir ja en els destrets de temps de'n Pol, que no va poder jugar amb la precisió que requeria la posició, encara molt complexa.

 Amb les victòries dels dos caps de sèrie, el torneig queda vist per sentència la propera setmana amb dues partides decisives: Felipe Tosan (5 pts) – MI Joan Fluvià (6 pts), i GM Levan Aroshidze (5,5 pts) – Lluís Parals (5 pts).

 Al grup B, Gerard Cano és ja campió matemàtic. A la segona taula s’havien signat les taules entre la Cristina Vidal i en José Lara. Amb aquest resultat, en Gerard en feia prou amb les taules per mantenir-se a 1,5 punts del grup perseguidor i assegurar-se la victòria final. A la seva partida en Gerard aconseguiria un peó de més i una posició amb iniciativa de les blanques. Tot i així, preferí oferir les taules, que van ser acceptades, i li asseguraven el campionat.

Art 1.- ORGANITZACIO I CO-LABORADORS:

Organitza el Club d’Escacs Palafrugell, amb la col·laboració de la Federació Catalana d`Escacs i la seva Delegació de Girona, la Diputació Provincial de Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà, l’Ajuntament de Palafrugell i el Patronat d’Esports del Ajuntament de Palafrugell, i el Sr. Lluis Gelpí Torrellas,.

 

Art 2.- REQUISITS PER PARTICIPAR I INSCRIPCIONS:

El Torneig és obert a la participació de tots els jugadors federats.

El Període per efectuar inscripcions serà fins el 04 d´octubre de 2008 i es participaran:

- Mòbil. 626339530 (Luís  Barea)

- Mòbil  650812264  (Isabel De Tena)

- Mòbil; 605824063 (Enric Deulofeu)

- Per Correu electrònic a la següent adreça;

 

escacspalafrugell@gmail.com

 

Caldrà indicar nom i dos cognoms, Elo, Club i telèfon de contacte, la inscripció serà vàlida quan es confirmi l’acceptació per correu electrònic. L’import de la inscripció es farà efectiu mitja hora abans, el primer dia del Torneig .

 

Art 3.- DIES DE JOC:

El Torneig es farà a 8 rondes, 1 per setmana, començant el dissabte dia 04-10-2008, i continuant els dissabtes següents; 11,18,25 / 10   i   ,8,15,22 i 29 / 11 de 2008. (El dissabte dia 1 de novembre el torneig quedarà aplaçat per el Torneig de semi rapides dins les Fires de Girona )

Les partides començaran a les 16h 30m de la tarda.

 

Art 4.- SISTEMA DE JOC I HOMOLOGACIÓ:

El torneig es celebrarà pel sistema Suïs, sistema FIDE..

Grup A:

  Comptarà a nivell d’avaluació tant per l’Elo Català, com FEDA i FIDE.

Grup B:

  Comptarà a nivell d’avaluació per l’Elo Català.

 

Art 5.- RITME DE JOC:

Grup A .- El ritme de joc serà 1h 30m + 30 seg/mov.

Grup B.- 2 hores a caiguda de bandera..

 

Art 6.- LOCAL DE JOC:

Centre Municipal d´Educació. C/. Bruguerol, nº12 (Ctra Tamariu) 17200-Palafrugell

 

Art 7.- ARBITRES  DEL TORNEIG:

Actuarà d’àrbitre del Torneig el Sr. Carles  Otero del col·legi Català d’àrbitres i com àrbitre auxiliar el Sr. Josep Antoni Pérez López.

 

Art 8.- DIRECTOR DEL TORNEIG:

La direcció del torneig anirà a càrrec d´Enric  Deulofeu  Peramarch .

 

Art 9.- JUGADORS ELIMINATS:

Seran eliminats tots el jugadors que, sense avis previ no es presenti a la primera ronda, tots aquells que no compareguin a dues rondes, siguin consecutives o alternes.

Es considera incompareixenca d’ un jugador si no s’ ha presentat en el local de joc una hora després de l’hora oficial d’inici de la ronda (prevaldrà l’hora que marqui el rellotge del local de joc)

 

Art 10.-APLAÇAMENT O  ADELANTAMENT DE PARTIDES:

Per norma general no es permet l’avançament o l’ajornament de les partides. Només s’admetrà en casos excepcionals i sempre amb el consentiment d’ambdós jugadors i de l’organització. Per una altra banda, els jugadors podran demanar ser exclosos de l’aparellament en una ronda concreta, sempre i quan avisi d’aquest extrem abans de finalitzar la ronda immediatament anterior.

 

Art 11.- GRUPS:

Es faran dos grups en funció del Elo:

Grup A; Jugadors amb Elo superior a 1850.

Grup B; Jugadors amb Elo fins a 1850 (inclòs)

 

Art 12.- EMPATS A LA CLASIFICACIO FINAL:

Els empats que es produeixin a la classificació final se resoldran per:

1r.- Bucholz brasiler.

2r.- Bucholz total.

3t.- Puntuciò progressiva acumulativa.

4e- Sonnenborn-Berger.

 

Art 13.- PREMIS:

 

GRUP A                                                                                               GRUP B

 

Campió                                 600, €   +   Trofeu

2on                                        400, €   +   Trofeu

3er                                         300, €   +   Trofeu

4rt                                          150, €

5é                                          100, €

 

Per Trams d’Elo

1er  Class, 1951-2050         50, €   +   Trofeu

1er  Class, fins 1950            50, €   +   Trofeu

Local Elo 1951-2050           40, €

Local Elo fins 1950              35, €

 

Altres premis

1er Class Local                     50, €   +   Trofeu

1ra Class. Femenina         100, €    +  Trofeu

1er < 16 anys                        60, €   +   Trofeu

Millor equip Class.(*)                           Trofeu

 

 

1er                                         150, €  +  Trofeu

2on                                          75, €  +  Trofeu

3er                                           45, €  +  Trofeu

4rt                                            35, €

5è                                            30, €

 

Altres premis  

1er Class Local                     40, €

2on Class Local                    30, €

1ª Class Femenína              30, €  +  Trofeu

1er < 14 anys                        30, €  +  Trofeu

 

 

 

 

 

 

 Per accedir al premi d’una categoria caldrà la participació mínima de 3 jugadors/es

 A efectes de classificacions per edats es considera l´edat del jugador a la data d´inici del torneig.( per exemple.<16 anys es considera els nascuts el dia 04/10/1992 o  posteriorment ).

(*) Els equips es composen pels jugadors d’un mateix club. Es considera com a resultat de l’equip la suma dels quatre millors resultats dels seus components.

En cas d’empat, guanyarà l’equip que tingui millor classificat el 4art jugador.

 

Normes generals per als premis;

Els premis entre jugadors empatats no seran prorratejats.

Els premis son acumulables, amb una única excepció: els premis a jugador local NO són acumulables entre si.

En el cas que el jugador no estigui present  en el moment del lliurament de premis, a excepció de causa justa justificada i acceptada per l’organització, el jugador perdrà el dret al premi i aquest quedarà a disposició de l’organització.

El premi d’una categoria es considera desert si la participació no es igual o superior a tres jugadors. En aquest  cas, els jugadors passaran a ser considerats de la categoria superior en cas que existís.

A efectes de classificacions per trams,es considerarà l´ELO més gran entre l´ELO FIDE i l´ELO Català.

Art 14.-DRETS D’INSCRIPCIO:

Inscrits amb Elo igual o superior a 2300; Gratuït

Jugadors Grup A ;              35, €

Jugadors Grup B ;              20, €

Menors de 16 anys;           15, €

Els jugadors que per Elo haurien de jugar al Grup B, podran fer-ho al Grup A pagant una inscripció de 40, €,  (30 €, si son < de 16 anys,”a data 03/10/2008”).

 

Art 15.- LLIUREMENT DE PREMIS:

Els premis seran lliurats al finalitzar la darrera ronda .L organització informarà a tots els participnts amb suficient antelació.

 

Art 16.- COMITÉ DE COMPETICIÒ:

El comitè de competició serà designat en la primera ronda de joc.

 

Art 17.- CANVIS  EN EL REGLAMENT:

L’organització podrà modificar el present reglament  quan les circumstancies així ho aconsellin.

 

Art 18.- SUBMISSIO AL REGLAMENT:

El fet d’inscriure’s comporta la submissió de tots el participants al present reglament i l’acceptació de tots el seus extrems.

 

Art 19.- BYE DE 0 PUNT I MIG PUNT:

BYE DE 0 PUNT. Qualsevol jugador podrà demanar no ser inclòs  dins l´aparellament d´una ronda determinada obtenint una puntuació de 0 punts.El procediment a seguir serà comunicar aquesta petició a l ´àrbitre principal o a l´organització , com a màxim , una hora després de haver iniciat la ronda anterior.

BYE DE MIG PUNT . Només es permetran en casos excepcionals , seguint estrictament les següents condicions :

  • S´haurà de fer una petició per escrit fins el primer dia de la competició ( fins abans d´iniciar la primera ronda) indicant clarament el motiu i la ronda afectada.Aquesta petició serà irrevocable.
  • No podrà afectar a cap de les tres darreres rondes.
  • L´únic motiu admès per l´organització serà la participació en un campionat oficial d´escacs a nivell autonòmic o superior ( campionats de Catalunya,Espanya, Europa,etc ) i com a màxim podrà afectar a dues rondes en tot el torneig.
 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 


 

1