bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 23/11/2008 07:43:00

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

Resultados

 

 

CAMPIONAT PROVINCIAL FEMENI DE GIRONA,  2008.

 

LAURA GARCIA (St. Gregori) i ALEXANDRA MURATET (Banyoles)  LIDEREN EL TORNEIG AMB 2 DE 2.

 

Girona (Santa Eugènia – Centre Cívic de Can Ninetes).         8 de novembre de 2008.

 

El dissabte 8 de novembre s’ha encetat el Campionat Provincial Femení de Girona, de la temporada 2008, que enguany te un canvi d’ubicació, doncs dels locals del Sant Gregori on sistemàticament s’han jugat les darreres edicions, s’ha passat als locals del Santa Eugènia en el Centre Cívic de Can Ninetes.

 

La participació força semblant que els darrers anys i 8 jugadores s’han inscrit per jugar-lo: La Laura Garcia (excampiona absoluta de Catalunya),  del Sant Gregori, 3 jugadores del Banyoles, les germanes Júlia i Alexandra Muratet i la seva mare Olga Carmona, i 4 jugadores del Santa Eugènia: Gal·la Garcia-Castany, Cristina Vidal, Natàlia Suita i Maria Vidal.

 

El sistema de joc al final ha estat un tancat que es desenvoluparà en 3 dissabtes, (els 8,15 i 22 de novembre) amb dues rondes en cada dissabte, i una altre ronda, que es jugarà en un dia a part. Crec que ha estat encertada la decisió de fer un tancat, ja que la alternativa de un suís a 6 rondes no seria adient amb el nombre de jugadores inscrites que hi ha. Cal dir que les bases p`reveient aquesta possibilitat si el nombre de jugadores ho aconsellava.

 

 La sempiterna campiona Provincial, Laura Garcia cada any te més dificultats per guanyar les partides, malgrat que cada any millora el seu joc, les joves jugadores de la Territorial, d’any en any incrementen el seu nivell i li posen més dificultats. Fet del que ens felicitem des de Girona.

 

Ja el primer dissabte va tenir algun “problema” en endur-se els dos punts. A la primera partida la Gal·la Garcia-Castany li va aguantar tot l’enfrontament, fins acostar-se a un final anivellat, on la vigent campiona va aprofitar una major experiència en els finals i els problemes de temps de la seva rival, per acabar guanyant per temps (en una posició superior), jugant ambdues al toc, i l’àrbitre anotant les jugades (“como en los viejos tiempos”).

 

A la primera ronda la Natàlia Suita va arribar un xic tard,  l’Alexandra Muratet li va llençar un potent atac pel centre, que significava la pèrdua de qualitat, però la Natàlia va transposar malament les jugades (saltant-se una presa de dama) i encara va perdre més material, fent inútil cap continuació. La Cristina Vidal va guanyar peó d’avantatge davant la Maria Vidal, amb una bonica combinació,  a partir d’aquí va simplificar el joc i el material, fins a arribar a un final guanyador... i sembla que aquestes “jovenetes” no tinguin gaire experiència !!!

 

A la segona ronda la Natàlia Suita va sorprendre a la Cristina Vidal amb una xarxa d’alfils i torres que van mig col·lapsar el joc de la Cristina, que, amb molta habilitat va saber recuperar el joc, però a base de tancar molt totes les línees de joc, la proposta de taules va ser acceptada per la Natàlia. La Laura Garcia es va trobar una Júlia Muratet molt batalladora, però que va cometre una imprecisió en uns canvis, la Laura no perdona i va sentenciar ràpidament. La Gal·la Garcia-Castany va consolidar el seu joc davant la Maria Vidal, li va posar un esquer enverinat i la Maria va picar, la xarxa de mat era impossible d’aturar. La Olga Carmona va jugar contra les dues filles, la Júlia en la primera ronda i l’Alexandra en la segona, derrotes de la mare en tots dos encontres familiars.

 

Després de dues rondes la classificació està encapçalada per Laura García (St. Gregori) i Alexandra Muratet (Banyoles) que compten per victòries les partides jugades  i que s’enfrontaran entre elles a la primera ronda del proper dissabte, les segueix a mig punt la Cristina Vidal (Santa Eugènia).

 

Be, fins la setmana que ve, que ja estarem gairebé acabant el torneig i amb molts punts ja decidits.

 

 

Elias Muratet.

 

CAMPIONAT PROVINCIAL FEMENI DE GIRONA,  2008.

 

Crònica rondes 3-4-5.

 

LAURA GARCIA (St. Gregori)  es queda sola al capdavant amb 5 de 5.

 

 

Girona (Santa Eugènia – Centre Cívic de Can Ninetes).         15 de novembre de 2008.

 

La Laura Garcia (Sant Gregori), vigent campiona provincial, compta per victòries les partides que ha jugat i es consolida com a ferma candidata al triomf final, les dues partides que li queden sembla que no han de ser obstacle per endur-se altre cop el títol, ja que, precisament, ha de jugar contra les dues darreres classificades.

 

El segon lloc sembla força assolit per la Gal·la Garcia-Castany Musellas (Sta. Eugènia), que amb 3 punts (i una partida ajornada) es la única jugadora amb possibilitat d’atrapar a la Laura, però francament difícil que ho pugui aconseguir.

 

Just darrera, en tercer lloc, les forces estan molt anivellades, ja que les germanes del Banyoles Alexandra i Júlia Muratet, juntament amb la Cristina Vidal (Sta. Eugènia) tenen 2,5 punts i la Maria Vidal (Sta. Eugènia) que està fent un torneig molt bo, les segueix amb 2 punts. La Natàlia Suita (que no ha desenvolupat un bon joc aquest cap de setmana) te 1,5 punts, però amb una partida ajornada encara es podria situar amb opcions al podi.

 

Dissabte que ve las darreres dues rondes amb que conclourà el Campionat d’enguany.

 

Menys el títol (pràcticament sentenciat), la resta de calaixos del podi sembla que es decidiran a la darrera ronda, i cal recordar que el subcampionat dona dret a la final catalana.

 

Fins la setmana que ve.

 

 

Elias Muratet.

CRÒNICA DEL CAMPIONAT PROVINCIAL FEMENÍ

DE LA TERRITORIAL DE GIRONA.

TEMPORADA 2008.

 

LAURA GARCIA (Sant Gregori) guanya TOTES les partides i revalida, altre cop, el títol de Campiona Provincial.

 

           En el Centre Cívic de Can Ninetes, local del Club d’Escacs Santa Eugènia, del 8 al 22 de novembre, s’ha desenvolupat el Campionat Femení Provincial d’enguany, succeint al local del Sant Gregori que havia estat l’escenari de les darreres edicions.

 

           En ser vuit les jugadores inscrites i d’acord amb les bases del torneig, que ja preveient aquesta eventualitat, el Campionat s’ha disputat pel sistema lliga entre totes les jugadores. Sistema molt millor que el també previst de suís a 6 rondes.

 

           Al analitzar el torneig esdevé rellevant que a la primera ronda es va jugar la partida que a la fi va ser decisiva, doncs la Laura Garcia (Sant Gregori) va guanyar a la Gal·la Garcia-Castany Musellas (Santa Eugènia), ja que a la resta de jocs totes dues van vèncer en els enfrontaments, de forma que aquesta victòria ha estat la que ha decantat, finalment, el títol en favor de la Laura.

 

           La Laura Garcia ja partia com a màxima favorita, tant per la seva trajectòria anterior, (costa de recordar qui va ser la darrera Campiona Provincial abans que no fos ella), com per la diferència d’Elo amb les seves rivals, ja que li treia gairebé 200 punts a la Gal·la i prop, o més, de 300 a la resta de jugadores. Malgrat aquesta diferència la Laura ha tingut algunes partides complicades i cada any li resulta més difícil endur-se tots els punts.

 

           Remarcable el torneig de la Gal·la Garcia-Castany, que, després de perdre (per temps i en un final al toc)  a la primera ronda amb la Laura Garcia, va comptar per victòries la resta d’encontres. També cal destacar els excel·lents tres punts de la Maria Vidal (Santa Eugènia), que sortia com a la jugadora amb menys Elo i va aconseguir sonades victòries sobre jugadores amb més potencial, com ara la Natàlia Suita (Santa Eugènia)  i la Júlia Muratet (Banyoles), de fet a la darrera ronda jugava amb possibilitats d’assolir el tercer lloc final (fins i tot, empatant).

 

Emoció fins al darrer moment per dilucidar el tercer lloc del podi, doncs s’ha donat un triple empat a tres punt i mig (per tant molt lluny dels 6 punts que han donat el subcampionat a la Gal·la). Les germanes Júlia i Alexandra Muratet (Banyoles) s’han vist superades en aquesta plaça pel  millor desempat de Cristina Vidal (Santa Eugènia), que ha tret un gran rendiment de la seva victòria sobre l’Alexandra però ha sofert el preu de les taules que va cedir amb la Natàlia Suita; per la seva part la Júlia Muratet ha pagat cara la  derrota soferta amb la Maria Vidal.

 

La Natàlia Suita (Santa Eugènia) i l’Olga Carmona no han estat molt brillants, malgrat que la primera va obtenir unes meritòries taules amb la Cristina Vidal, i l’Olga li va fer passar per molts problemes a la Laura Garcia en la darrera ronda.

 

La sensació és que la propera edició serà molt més disputada encara, ja que les joves empenten fort,  i esperem, com sempre, que l’any que ve hi hagi una major afluència de jugadores.

 

Classificades per la fase final de Catalunya: Laura Garcia i Gal·la Garcia-Castany.

 

Excel·lent direcció del torneig a càrrec del sempre efectiu Jordi Vidal i deixar constància que hem gaudit de la presència, en totes les rondes, de Rafel Garcia (i la seva senyora), director del torneig en les darreres edicions jugades a Sant Gregori.

 

L’acte de cloenda i entrega de trofeus va estar presidit pel director del torneig Jordi Vidal.

 

El quadre final, que es el que passarà la història, ha estat el següent:

 

Rk.

Nombre

Elo

FED

1

2

3

4

5

6

7

8

Pts.

 Des 1 

1

Garcia Taberner Laura

2150

ESP

*

1

1

1

1

1

1

1

7,0

21,00

2

Garcia-Castany Musellas Gal·la

1967

ESP

0

*

1

1

1

1

1

1

6,0

15,00

3

Vidal Zamora Cristina

1844

ESP

0

0

*

0

1

1

½

1

3,5

7,25

4

Muratet Carmona Júlia

1873

ESP

0

0

1

*

½

0

1

1

3,5

6,75

5

Muratet Carmona Alexandra

1867

ESP

0

0

0

½

*

1

1

1

3,5

6,25

6

Vidal Masferrer Maria

1700

ESP

0

0

0

1

0

*

1

1

3,0

5,00

7

Suita Rodriguez Natalia

1750

ESP

0

0

½

0

0

0

*

1

1,5

1,75

8

Carmona Liz Olga

1700

ESP

0

0

0

0

0

0

0

*

0,0

0,00

 

 

Les jugadores d’aquesta edició:

 

 

D’esquerra a dreta: Alexandra Muratet, Júlia Muratet, Laura Garcia (Campiona), Olga Carmona, Cristina Vidal (tercera), Gal·la Garcia-Castany (Subcampiona),  Natàlia Suita i Maria Vidal.

 

 

 

La campiona: Laura Garcia, amb el Director del esdeveniment: Jordi Vidal.

 

 

 

Be, jo només resta veure els resultats que assoleixen les nostres jugadores, al desembre, en els Campionats de Catalunya Femenins.

 

Elias Muratet.

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 


 

1