bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 30/06/2008 04:43:00

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

FEDA

Resultados 2003

Resultados 2004

Resultados 2005

Resultados 2006

Resultados 2007

Pagina oficial

Resultados sub-16

Resultados sub-14

 

Clasificación por tableros

Sub-16

Sub-14

 

 de comen

 

 


        

CAMPEONATOS DE ESPAÑA DE LA JUVENTUD

Nueva edición de los Campeonatos de España por selecciones autonómicas de la Juventud, Este año como novedad se disputarán 2 categorías la sub-14 y la sub-16 Los equipos están formados por 4 tableros, 2 de los cuales los deben ocupar féminas. El torneo se disputará en Avilés (Asturias).

Los torneos se disputan a seis rondas por sistema suizo, la primera ronda se jugará el día 25

Catalunya, que en los últimos seis años ha sumado tres medallas de oro y tres de plata, acude con dos equipos muy competitivos. En sub-16 contaremos con los maestros FIDE Alvar Alonso y Cristian Cruz y el MC Jordi Coll. En féminas Alejandra Porras, Sandra Molinero y Yolanda Castillo.

En el sub-14 Marc Sánchez, Imar Tallo y Rafael Pacheco, junto a las féminas Cristina Coll, Gisela Ramoneda y Andrea Norte.

Esta prevista la retransmisión de 20 tableros

Las selecciones catalanas

Ha començat el Campionat de la Juventut per equips d’Espanya, avui dia 25 de juny a les 5 de la tarda a la localitat d’Avilés, pel que fa a l’equip cadet, tot i que surt com a favorit ha tingut un inici amb molts dubtes. Cal destacar la ràpida i clara victòria de Yolanda Castillo, que ha aconseguit avantatja d’una peça i seguidament ha obtingut la victòria. El segon en acabar ha estat el jugador Jordi Coll, que disputava en el segon taulell, ha estat una partida, que tot i tenir qualitat de més havia entrat en un final totalment perdut. La tercera jugadora que ha finalitzat ha estat Alejandra Porras, que després del canvi de dames ha entrat en la típica partida sòlida i amb un final que no ha pogut treure més que taules. L’últim en finalitzar ha estat Àlvar Alonso, que a més de finalitzar l’últim de l’equip de Catalunya també ha estat l’últim de tots els cadets, al principi de la partida ha tret avantatja però, tot i que desprès el jugador de Cantabria ha pogut igualar una mica la posició, finalment s’ha imposat l’experiència de l’Àlvar que ha guanyat el final sense dificultat.

Pel que fa als infantils, l’equip que ha presentat Catalunya era Marc Sanchez, Rafel Pacheco, Cristina Coll i Andrea Norte. Molt bon resultat de l’equip infantil que no ha cedit cap punt i ha aconseguit un 4 a 0 en contra de l’equip de Galicia. L’inici de la ronda ha estat molt incert i no es podia preveure el resultat obtingut al final, poc a poc s’han anat recuperant les partides, amb algo de sort en alguna. Cal destacar el bon inici de la jugadora més jove Andrea Norte, que tot i que al mig joc se l’hi ha complicat una mica la partida, ha lluitat fins al final obtenint la victòria. Demà dimecres, es juga doble ronda, i esperem que al finalitzar la tercera el Catalunya cadet, hagi pogut recuperar el seu lideratge i que el Catalunya infantil continuï tal i com ha començat.

Imma Montoliu

2a Ronda

Dimecres 26 de juny a les 10 del matí dóna inici la 2a ronda del Campionat, els emparellaments han fet que s’enfrontin Catalunya contra Canaries tant en cadets com en infantils.

L’equip infantil estava format per Marc Sanchez, Imar Tallo, Cristina Coll i Gisela Ramoneda, totes les partides s’han iniciat amb normalitat, Imar Tallo guanya una peça al mig joc i així aconsegueix la victòria, i Cristina Coll va deixar passar per alt una jugada que aconseguia dos peons de més i la seva rival també va desaprofitar una jugada que li donava molta avantatja, al no aprofitar aquesta jugada van arribar al final amb alfils de diferent color i amb una torre cadascuna, i han acordat taules, pel que fa a la partida de la Gisela Ramoneda havia entrat en una variant bastant complicada,  al llarg de la ronda i també gràcies a l’experiència de la Gisela s’ha imposat aconseguint la victòria després de guanyar una peça.

Pel que fa a la partida de Marc Sanchez, tot i tenir qualitat de més ha entrat en un final forçat de dues torres i un alfil contra la dama i dos alfils del seu contrincant canari, cosa que ha fet que al final el Marc perdés la partida.

L’equip cadet i amb la mesura d’intentar remuntar punts a les autonomies contraries, Catalunya ha presentat el seu equip de gal.la amb Cristian Cruz que ha aconseguit la victòria en una partida on ha aconseguit avantatge i ha guanyat amb claredat.

Pel que fa a Àlvar Alonso i al igual que la primera ronda a estat l’últim jugador en finalitzar la partida de tots els cadets, però una vegada més ha demostrat la seva capacitat de càlcul i de professional ja que ha finalitzat la partida amb una victòria tot i jugar les últimes 15 jugades amb l’increment dels 30 segons.

Alejandra Porras ha jugat una partida sòlida amb la seva típica francesa, i desprès de moltes maniobres i canvi de peces grans, han acordat taules quan ja tant sols els quedava menys d’un minut a cadascuna.

En l’últim taulell on jugava Sandra Molinero també ha fet taules en una posició una mica inferior, però amb poc temps per les dues jugadores.

A la tarda s’iniciarà la tercera ronda, i com que estem a la població d’Avilés, al migdia no podrem tornar a l’hotel, s’ha de dir que així com l’hotel i la sala de joc són bastants correctes, no es pot dir el mateix de l’organització i l’arbitratge.

3a Ronda

L’equip Cadet ha estat el mateix que la ronda del matí excepte l’últim taulell que ha jugat Yolanda Castillo. En aquest matx Catalunya ha aconseguit 3 – 1 contra Madrid que era un dels rivals directes que tenia Catalunya. En la primera partida Cristian Cruz ha tornat a demostrar el nivell de joc que té aquest jugador, ja que ha pogut treure una mica d’avantatge i encara que en algun moment semblava que les negres volien igualar la posició, no ho han aconseguit en cap moment, i Cristian amb el seu talent que el destaca i poc a poc a anat posant-se la partida a la butxaca aconseguint la primera victòria per Catalunya. La segona en acabar ha estat Alejandra Porràs que avui ha tingut que patir en tota la partida ja que s’ha quedat amb peó de menys, la contrincant madrilenya ha ofert taules i davant del poc temps que tenia i de la posició Alejandra a acceptat. Per primera vegada en aquest campionat l’Àlvar Alonso no ha estat l’últim en acabar i ha estat el tercer de l’equip aconseguint unes taules, ja que ha estat una partida molt igualada des del principi i encara que el jugador català ho ha intentat tot, no ha aconseguit desequilibrar la partida a favor seu. L’última jugadora en aconseguir el punt per Catalunya ha estat Yolanda Castillo, que al principi de la partida ha tret un peó d’avantatge, cosa que li ha donat seguretat per poc a poc anar millorant la posició, encara que tenia alguna que d’altra jugada que hagués finalitzat abans la partida, Yolanda ha escollit el joc tranquil i guanyar el final.

Pel que fa als infantils avui s’han desinflat davant Andalucia, i només han aconseguit un punt del matx. L’equip estava composat per Imar Tallo, Rafel Pacheco, Cristina Coll i Gisela Ramoneda. L’Imar des d’un principi no ha jugat massa bé l’obertura, cosa que s’ha quedat inferior, i ha tingut que lluitar molt a la partida per equilibrar mínimament la posició i forçar unes taules. El Rafel Pacheco en un principi ha jugat bé l’obertura, però poc a poc s’ha anat apurant molt de temps cosa que ha aprofitat el contrincant andalús per agafar tota l’avantatge necessari per guanyar la partida. Pel que fa a la tercera jugadora Cristina Coll, a l’obertura no ha aconseguit cap posició sòlida i no ha tingut opcions en tota la partida, cosa que ha aprofitat la seva rival per endur-se el punt. L’última jugadora que a més ha estat l’última d’acabar Gisela Ramoneda ha jugat tota la partida bastant bé, fins al punt de que ha aconseguit arribar al final de partida amb dos peons de més, tot i haver lluitat fins al moment, ha caigut en un parany de xec continuo que l’hi ha preparat la jugadora andalusa.

La pròxima ronda serà decisiva per Catalunya cadet, ja que s’enfronta amb Andalucia.

4a Ronda

 

La ronda d’avui ha estat totalment un èxit per Catalunya, ja que l’equip cadet format per Cristian Cruz, Alvar Alonso, Alejandra Porras i Yolanda Castillo, ha aconseguit un 3 a 1, i ens ha colocat en primer lloc de la classificació amb 11.5 punts, encara que molt seguits per València, Andalucia i Astúries amb 10.5.

Tot i així el matx no ha començat massa bé, ja que ben just passades dues hores de l’inici Alejandra Porras, que s’ha ofuscat en una combinació, i per un descuit s’ha deixat una peça amb la conseqüència de tenir que abandonar.

La partida de Cristian ha estat una mica incerta, ja que ha donat inici amb l’obertura Leningrado, quedant Cristian una mica inferior, fins al punt de quedar-se 16 minuts contra una hora del contrincant andalús, poc a poc Cristian va anar remuntant la partida i amb uns canvis mal calculats pel jugador contrari començà a agafar avantatge i equilibri de temps, i així finalment arribà la victòria del jugador català.

La partida de Àlvar Alonso que sortia amb les peces negres, han jugat una partida molt tancada, en la qual havia moltes peces inactives, però l’Alvar era l’únic que tenia l’atac i poc a poc i amb el talent que ens te acostumats, li va preparar un atac imparable al company andalús, fins a sacrificar-li una peça per guanyar la partida.

La partida de Yolanda, que ja ens te acostumats a que faci el seu punt, ha començat tota una mica abstracta i sense un pla definit, ha arribat un moment on la jugadora andalusa deixant el seu rei al centre ha començat a pujar els peons intentar atacar a Yolanda, cosa que ella s’ha defensat, fins aconseguir peó de més i després peça de més i ràpidament la partida s’ha decantat cap al costat català.

 

Els infantils, que iniciaven l’equip amb Imar Tallo ha jugat una Tarrasch amb negres i es quedava amb bona posició però el jugador asturià ha anat defensant-se fins a tancar tota la posició, en aquell moment l’Imar ha sacrificat un peó per poder obrir el centre i el contrincant amb el peonet de més s’ha confiat i ha començat a fer jugades fluixes, cosa que ha aprofitat el jugador català fins aconseguir dos peons passats i guanyar la partida sense problemes.

Al Rafel Pacheco amb blanques ha jugat una Escandinava, on d’obertura l’ha jugat bastant bé, i quedant-se amb la parella d’alfils, però a mig de la partida el jugador asturià li arravatà un peó, el qual desprès Pacheco aconsegueix recuperar i portar-ne un d’avantatge. El final ha estat bastant emocionant ja que les negres semblava que guanyaven per coronació d’un peó, que es quan el jugador català sacrifica un alfil per aconseguir un xec continuo, que el contrincant rebutja, i així arriba al final que el peó perillós del jugador asturià es parat pel rei del Rafel i en contra de dos peons de les blanques, que era impossible parar la seva coronació.

Pel que fa a la tercera jugadora de l’equip infantil Gisela Ramoneda no ha tingut tanta sort i ha estat derrotada per la jugadora Asturiana Alícia Guerrero, tot i que la partida ha començat amb un gambit de dama i havia un equilibri en la posició, Gisela ha anat a l’atac però deixant-se una intermitja que la contrincant li guanyava un peó, a partir d’aquí, la jugadora catalana ha tingut que jugar tota la partida amb el peó de menys i amb una posició incomoda, arribant al final que Gisela jugava amb els 30 segons d’increment, mentre la contrincant encara tenia 20 minuts, cosa que ha fet que l’altra jugadora s’endugués la victòria.

L’ultima jugadora de l’equip, avui era l’Andrea Norte, on sortia amb blanques i molt eficaçment ha aconseguit un peó de més, tot i així ha entrat en una posició molt tancada però amb el peó de més i la parella d’alfils la jugadora catalana no ha trobat la forma de poder aconseguir la victòria i ha signat unes taules. S’ha de destacar d’aquesta jugadora la seva capacitat de lluita i l’esforç que posa en totes les partides per aconseguir la màxima puntuació pel seu equip.

5a Ronda

En aquesta cinquena ronda l’aparellament ha volgut que els nostres jugadors catalans tornessin a enfrontar-se totes dues categories amb la mateixa autonomia, València.
Una vegada finalitzada la ronda Catalunya Cadet, continua líder amb 14 punts, encara que tant sols per mig punt sobre els companys de Galícia que compten amb 13.5 i seguits d’Andalucia amb 13 punts.
L’inici d’aquesta jornada ha estat molt bona pels catalans, ja que el primer taulell Cristian Cruz s’ha quedat amb molt bona posició d’obertura fins a tenir peó de més, ha iniciat un atac amenaçant un doble de rei i dama, cosa que el contrari s’ha ofuscat intentant recuperar el peó i s’ha deixat la dama, lògicament ha provocat l’abandonament de la partida per part del Valencià.
L’Alvar Alonso que feia el segon taulell, jugava amb blanques i ha entrat en una variant de la Benoni, avui ràpidament l’Àlvar ha tret avantatge en la partida, i ens ha mostrat una vegada més el gran talent d’aquest jugador que ha guanyat sense dificultat.
El tercer i quart taulell avui ens representava la Sandra Molinero i la Yolanda Castillo, la Sandra en un primer moment s’ha quedat bastant bé en l’obertura, però la seva contrincant valenciana ha remuntat la posició fins al moment d’oferir-li taules, tot i que la jugadora catalana ja l’hi havia demanat dues vegades anteriorment, en el moment que signen les taules la posició de la Sandra era inferior.
En el cas de la Yolanda, que cada dia ens havia acostumat a jugar amb el peó de més, avui s’ha girat la “truita” i ha estat la pròpia Yolanda la que jugant amb blanques contra una Escandinava s’ha deixat el peó, tot i la lluita de la jugadora catalana i l’esforç que ha dedicat a la partida, el peó de desavantatge al final de la partida ha portat a la jugadora catalana a la derrota.
Demà serà decisiu el resultat que s’obtingui contra Galícia, què, per cert Catalunya repeteix amb negres i Galícia repeteix amb blanques. També serà molt important el matx de la segona taula que s’enfronten Madrid amb Andalucia.

Pel que fa als infantils desprès de que aquesta ronda han caigut derrotats pels companys valencians per 1 a 3, obtenen la 5a posició amb 11 punts, quan el primer que és Madrid està amb 14.5, per tant, en l’ultima ronda els jugadors catalans lluitaran per treure el millor resultat possible per escalar posicions en la taula de la classificació.
En aquesta 5a ronda el jugador Marc Sanchez, a l’inici de la partida ha entrat en una combinació totalment errònia i ja queda automàticament perdut.
El segon jugador Imar Tallo, en l’obertura queda més o menys igualat, però en un error es deixa qualitat i seguidament i amb la intenció de voler atrapar-li la dama al valencià, ha anat debilitant tota la posició, tot i així finalment ha aconseguit que el seu contrincant tingués que entregar-li la dama per una torre, però la posició estava tant i tant malament pel jugador català que ha tingut que tornar l’avantatge de peces que tenia, i així arribar en un final de peons i amb un cavall cadascú, però ja no hi havia res a fer amb la posició del català que amb poques jugades ha de signar el zero de la planella.
La tercera jugadora que ha estat Cristina Coll, ha tingut una partida molt més còmoda que els seus companys i ràpidament ha aconseguit una posició immillorable preparant un xec mat imparable per la contrincant valenciana, avui Cristina ha jugat amb molta seguretat i molt aviat ha vist la combinació guanyadora.
L’ultima jugadora de l’equip ha estat, la jove jugadora Andrea Norte, que en aquesta ronda ha jugat una Paulsen amb negres, amb poques jugades semblava que la seva rival es deixava un peó però no es podia menjar per que es perdia peça, cosa que l’Andrea en aquell moment no havia calculat, ha continuat la partida amb peça de menys, però tot i que la seva rival jugava molt passiva no ha estat suficient per poder guanyar.

Demà diumenge, es jugarà l’última partida pel matí i tenim moltes esperances de dur la copa cadet cap a Catalunya i s’intentarà fer el possible per aconseguir la millor posició en la taula de classificació pels infantils, ja que matemàticament la copa de primers ja no pot ser.

Ronda 6

6a Ronda

El resultat dels cadets no podia ser millor, 4 a 0 a favor de Catalunya, cosa que dóna la victòria clara i amb punts de sobra per l’equip de cadet.

A l’inici de la ronda, estàvem una mica preocupats, per que Andalucia jugava contra Madrid i si aquests últims feien un mínim d’un punt a Andalucia, Catalunya amb un 2 a 2 ja quedàvem primers, però a l’alineació de Madrid van fer descansar el seu primer taulell, (Arribas), cosa que dificultava la situació.

A mig matí Madrid ja havia fet el seu primer punt cosa que ens va donar una mica de tranquil·litat, però tot i així l’actitud dels jugadors catalans, va ser exemplar i no confiar amb els altres equips si no amb ells mateixos.

Els dos primers taulells, Cristian Cruz i Alvar Alonso, com ja ens tenien acostumats van guanyar sense massa dificultats i amb molta professionalitat, la partida de l’Alvar va haver-hi molta combinació fins al punt de que el català entregava peça per guanyar el final.

La partida de Alejandra Porras, ho va tenir més difícil, ja que després de l’obertura va quedar bastant inferior, però l’altra jugadora va voler preparar massa l’atac per decidir la partida, cosa que Alejandra amb la seva bona experiència, va aprofitar i contraatacar ràpidament, cosa que li va donar la victòria, s’ha de destacar que aquesta jugadora encara que estigui teòricament inferior no abandona fins al final.

Pel que fa a la jugadora Yolanda Castillo, que ha fet molt bon campionat, va guanyar un peó d’avantatge a l’obertura, i tot i que la jugadora de Galícia, va intentar refer-se la jugadora catalana no li va permetre, jugant en tot moment molt sòlida i segura. Al final de la partida amb un cavall i una torre cadascuna però la Yolanda amb el peó de més va anar collant poc a poc a la rival fins aconseguir la victòria.

Pel que fa als infantils, varem intentar fer un dels millors equips possibles per aconseguir retallar posicions a la taula de classificació.

Els jugadors van ser Marc Sanchez, Rafel Pacheco (que l’anterior partida havia descansat i en conjunt ha fet molt bon campionat), Cristina Coll i Gisela Ramoneda.

El Marc va jugar una partida molt igualada, però sempre amb una mica de desavantatge per a ell, arribant a un final que el contrincant aconsegueix baixar el peó de h fins a h6 amb la torre a g7, i això va ser que va forçar al jugador català a fer canvis te torres quedant una posició de taules, que es el que es va signar.

El segon taulell Rafel, en l’obertura possiblement es va quedar una mica inferior, però i també com ens te acostumats aquest jugador va remuntar fins aconseguir la victòria.

Pel que fa a la Cristina, va ser la primera jugadora de l’equip que va signar la derrota, ja que va caure en una mena de parany preparat per la jugadora de Castilla la Mancha que sembla que Cristina guanya una peça, però a canvi de tenir que entregar una torre seguidament, a partir d’aquesta posició i la Cristina amb qualitat de menys quedà totalment perduda per jugar el final.

L’últim taulell dels infantils el defensava la jugadora Gisela Ramoneda, que van jugar tota la partida en una posició totalment tancada i durant moltes jugades no havien canviat ni tant sols un peó, però tot i tenir la posició molt tancada, la jugadora de Castilla la Mancha va aconseguir que les seves peces tinguessin joc i espai, mentre que les peces de la jugadora catalana no tenien espai per moure, i en el moment que s’obra el joc, per la Gisela era impossible remuntar aquella posició, i no va poder evitar la derrota.

Els infantils van aconseguir la setena posició, fent un campionat molt irregular en tot moment, però també em de tenir en compte que dos dels jugadors titulars de l’equip són infantils de primer any i tenen tot un any per davant per demostrar el seu nivell de joc.

 

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 

 

  

  


 

1