bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 21/04/2008 12:34:44

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

Ranking

Ronda 1

Ronda 2

Ronda 3

Ronda 4

Ronda 5

Ronda 6

Clasificación final

Fotos

 
 

Campeonato de Catalunya sub-8

Se está disputando en el Hotel Palas Pineda esta primera edición del campeonato de Catalunya sub-8 con la participación de 31 niños y niñas.

1a Ronda

Ha començat la final del sub8 de Catalunya amb tota normalitat, com veureu tant sols hi ha un jugador que tingui elo que és el jugador Manel Martí del Vilanovenc, per tant a part del Manel es un campionat on no tenim favorits. Els nens han entrat a la sala de joc a les 11’25 una mica nerviosos i amb molta il•lusió i ganes de jugar, les partides s’han anat disputant sense cap problema, tot i la dificultat que s’ha observat de diversos nens que tenen una edat entre 5 i 6 anys a l’hora d’anotar la partida, clicar el rellotge i fer el moviment. Tot i així tant sols una partida ha finalitzat per caiguda de bandera.

2a Ronda

Els nens ja han dinat, han pogut passejar per l’hotel i pogut jugar per les instal•lacions, ja que ens ha fet molt bon dia, tenen tantes ganes de començar que a ¾ de 4 ja estan tots amb el bolígraf uns a la mà i uns altres a la boca. Quan tot just toquen les 15’55 obrim la porta i entren tots els nens com si foc s’escapessin buscant el seu nom per les taules. Totes les partides s’inicien correctament i el més anecdòtic és, que el que dóna més feina a l’àrbitre es afegir els dos minuts de totes les il•legals que es van produint, fins i tot un dels nens ha perdut la partida per tres il•legals. Durant la segona ronda les partides també s’han reproduït correctament i poc a poc algun que d’altre nen s’endu un disgust i un altre l’alegria.

A les 5 de la tarda ja no quedava cap partida, i per tant ha estat un altre bon moment per gaudir dels jocs de l’hotel fins les 6 de la tarda que torna a començar la tercera ronda.

3a Ronda

Es van destacant els nens que ara ja tenen 2 punts dels que de moment no han pogut aconseguir cap victòria, ja tenim 7 nens amb 2 punts i els de l’organització pensàvem que com que els nens tant sols havien tingut una hora per passejar-se per l’hotel i a més estarien cansats, anirien arribant poc a poc i no com les dues rondes anteriors que 5 minuts abans ja estaven tots esperant, doncs no, ens hem equivocat són les 17’55 i tornen a estar tots els nens esperant que la porta de sala de joc s’obri, i com no, torna a entrar una “bandada” de nens en busca de la seva taula. L’àrbitre els torna a recordar el tema d’anotar la partida, i del funcionament de les rondes i després els informa que a les 21.30 l’organització passarem la pel•lícula de Bee Movie, cosa que s’ha vist una petita il•luminació als ulls dels nens, i es sentia un “mur mur” A quina hora ha dit?? Quina es aquesta peli?? Uiiii que guay es la peli de l’abella!!! Quan havien passat 50 minuts, tant sols quedaven 4 partides, i a les 19.00 h amb punt va finalitzar l’ultima partida del dissabte. Al finalitzar aquesta ronda tenim tres nens amb 3 punts, que són Pol Bover actual campió sub8 de Barcelona Ciutat, el Manel Martí i Jordi Badia tots dos de la territorial de Lleida i campió i sots campió sub8 actuals.

 

4a Ronda

A les 10’00 h. en punt ha començat la 4a ronda del Campionat Sub8 de Catalunya, en principi no hi havia canvi respecte a les rondes anteriors, tots els nens preparats amb els seus bolígrafs, i quan han arribat a les taules s’han trobat que l’organització els havia preparat una motxilla amb el logo del campionat, un llapis, una maquineta, una llibreta, globus i caramels. En aquell moment els escacs han passat a segon terme i tots els nens tenien feina de posar les mans i alguns el cap a dins la motxilla per saber que hi havia.
Una vegada tot observat comença la ronda, cada vegada, suposem per que els nens van aprenent dels seus errors, les partides tenen més nivell, ja no hi ha tantes il•legals i ja són 5 les partides que arriben a jugar a finish, es espectacular veure un apur de temps sense increment amb unes mans tant petites i molts d’ells jugant drets per que si no, no arriben a l’ultima fila.
Finalment dues d’aquestes partides s’ha ocasionat victòria per caiguda de bandera i una altra taules per caiguda de bandera però sense material per fer mat.
Pel que fa als primers taulells el Manel Martí s’imposa a jugador Pol Bové desprès d’una partida molt disputada. El segon taulell Joan Riba i Jordi Badia acaben en taules després de que el Jordi tingués la partida guanyada varies vegades, primer amb peça de més que ha estat recuperada pel Joan i finalment amb avantatja de peons pel final, però el Joan ha estat molt encertat en el final i ha aconseguit les taules.
Al tercer taulell s’imposa Hector Gomez a Cristina Garcia, per cert aquesta última està fen un molt bon campionat.
Finalitzada la ronda, els nens/es marxen a jugar i a preparar-se per la següent ronda que es jugarà a les 11.45 h.

5a Ronda

A les 11’45 comença la 5a ronda i a les 11’40 estem tots preparats a les escales tal i com ens han dit l’organització per fer la foto de grup, seguidament tots a córrer cap a la sala de joc. A la primera taula hi ha un duel de lleidatans el Manel Marti s’enfronta al seu veí Jordi Badia, que finalment la experiència del Manel ha fet el seu fruit emportant-se el punt. En la segona taula s’enfrontaven Hector Gomez i Pol Bover, aquest segon aconseguint la victòria en un final de clar avantatge i amb un escac mat ben preparat.

En la tercera taula s’enfronten els jugadors Andrea Jausas i Manuel Pulido, l’Andrea finalment s’ha endut la victòria tot i que en l’inici de la partida el Manuel havia tret una mica d’avantatge, molta part de culpa d’aquesta derrota es de voler córrer molt en les partides, ja que és un dels jugadors que sempre li sobra molt de temps.

En aquesta categoria no hi ha diferència de joc entre els nens i les nenes, la prova d’això es que la peculiaritat en aquesta 5a ronda es que han guanyat les 5 nenes que participen.

 

 

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 


 

1