bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 21/05/2008 21:24:54

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

Resultados

   Cerrado   

Open

 

Fotos

 

Campeonato de Catalunya de veteranos

 

1a. ronda – 8 maig 2008

 

Avui s’ha iniciat el XXIV Campionat de Catalunya de veterans, en el marc de l’Hotel Palas de Vila-seca. Amb una participació de 72 jugadors, s’ha format un tancat de 10 i un obert de 62.

En el tancat Monedero s’ha apoderat de la columna c i ha quedat amb partida ben guanyada, però Grau ha aprofitat molt bé els diversos errors de Monedero i s’ha imposat en el final, en quedar amb qualitat de més.

Anguera ha pressionat contra una mala estructura de peons de Margalef i quan ha entrat en la setena fila ha tombat la partida a favor seu.

Tejero amb negres no ha pogut aprofitar-se del PD aïllat de Lázaro i han fet taules.

Bautista ha imposat una forta pressió i malgrat la parella d’alfils i millors peons, la resistència de Coll li ha donat les taules en un final de 4 torres.

Simon i Buxadé han ajornat la seva partida.  

L’obert es presenta molt disputat, però Franquet, el primer del rànquing ha perdut amb Rouse, mentre el 2º i 3º han fet taules.

Els 72 participants estan acompanyats per 33 parelles, i alguns fills i nets, i per l’equip arbitral (Srs. Bosch i Carranza) i la direcció del torneig.

El torneig, que se celebra en una excel·lent sala de joc i un bon hotel, ha estat inaugurat aquest matí amb un còctel de benvinguda, patrocinat per l’agència Viatges Tarraco, amb l’assistència del delegat territorial de la federació a Tarragona, Sr. Josep Terrones i el company de junta Josep Mª Camell.

La competició en format tancat s’ha integrat, en aquest moment, en els mateixos dies de la competició general per facilitar la intervenció des de totes les territorials i de tots els classificats. Però aquest format treu totes les opcions (de títol o de formar part de la selecció catalana) als que van a parar al grup obert, per la qual cosa els propers anys es farà un sol obert.

 

2a. ronda – 9 maig 2008

Tejero guanya a Bautista.

Tothom agraeix la pluja, però cal abrigar-se. També tenim la platja ben a prop, amb fortes onades, i els jugadors que no estan allotjats a l’hotel arriben estarrufats amb paraigües i abrigats.

En aquestes condicions, la sala de joc és el millor espai on estar-se.

Simon, amb negres, ben aviat ha superat a Grau resolen amb eficàcia el final amb peó de més.

Coll  contra Buxadé ha estat molt complexa, encara que curta. Buxadé ha jugat amb peó de menys per activitat, i al final ha donat una peça a canvi de xec continu.

Tejero amb blanques, contra Bautista, ha plantejat el seu joc posicional, de nou doblant torres en la columna oberta, ha entrat en un final amb peó passat a l’ala de dama i Bautista ha canviat lúltima torre molt ràpid i ha quedat perdut.

Margalef i Lázaro han arribat a un final amb 2 peons per qualitat, que Lázaro ha transformat en 3 peons i ha guanyat.

Monedero ha perdut un peó per la mala estructura de peons i tenia prou compensació, però era difícil d’aprofitar i ha perdut contra Anguera.

En l’obert només queden 4 jugadors amb 2 punts. La lluita està confirmada.

 

3a. ronda – 10 maig 2008

 

Sembla que el temporal de llevant està afectant molt la zona. Fins i tot ha caigut part del gran cartell que hi ha a la teulada de l’hotel amb assistència posterior dels bombers.

En canvi en el grup tancat hi hagut unes ràpides taules entre Buxadé i Tejero, i Simon i Coll, i també al matí en l’ajornada de Buxadé i Simon.

 Lázaro tenia una posició prometedora amb un cavall situat a d6, però s’ha deixat una qualitat, fet que ha aprofitat Monedero per començar a puntuar.

Quan Anguera ha quedat amb un alfil dolent a canvi de pitjor estructura de peons de Grau, ha sabut canviar-lo i ha jugat un final sense peces petites, que ha guanyat ràpidament perquè Grau ha debilitat inútilment els seus peons de l’ala de rei.

Bautista ha guanyat un final amb majoria de peons a l’ala de dama, com el que ahir va perdre, portant la inferioritat.

Ara Anguera s’ha quedat sol davant havent jugat amb els de menys Elo, mentre Margalef encara no ha puntuat.

En l’obert, Espau amb el núm 14 del rànquing, s’ha quedat sol amb 3 punts.

Avui s’ha iniciat la competició de parxís amb 6 parelles, i també podem gaudir de la visita de diversos fills/es i nets/es dels jugadors.

4a. ronda – 11 maig 2008

 

Anguera i Espau segueixen guanyant en els seus grups

Els senyals del temporal s’han convertit en què ha desaparegut la H del gran cartell que hi ha al sostre de l’hotel: ara hi ha una falta d’ortografia.

Ràpides taules de Tejero i Simon.

Fàcil victòria de Buxadé amb Margalef, que a la jugada 15 ja tenia gran avantatge.

Anguera ha tornat a vèncer quan ha pressionat l’enroc de Lázaro en una Benoni.

Monedero està ben descentrat en el torneig: ha tornat a tenir un bon atac, després de lliurar una peça, però no ha encertat a rematar-lo i ha perdut.

Tampoc Grau ha tingut sort. En una posició ben guanyada no ha volgut endur-se una qualitat, i després encara ha malmenat una posició de taules.

Anguera segueix amb tot victòries i té 1,5 punts d’avantatge. Ha complert un primer objectiu de vèncer els de menys Elo: ara veure’m què passa contra els altres candidats al títol. Margalef segueix sense puntuar. Tejero s’està consolidant en el grup davanter.

En l’obert Espau ha tornat a guanyar i es consolida en el primer lloc, amb només 3 perseguidors a mig punt.

Per equips va davant el St. Andreu.

5ª ronda – 12 maig 2008

 

Bautista guanya Anguera

La jornada ha començat amb taules entre Lázaro i Grau quan el segon tenia un cert avantatge (1,30 segons Fritz), però venia molt cansat d’anteriors partides.

Simon ha apretat contra una Caro Kan de Margalef, ha apuntalat un cavall a d6 amb el rei negre desenrocat i ha vençut bé.

Coll enfront Tejero ha col·locat un peó passat a d5 a canvi d’un futur peó passat de Tejero a l’ala de dama. El peó de d5 estava paralitzat però Tejero ha quedat amb un alfil dolent. S’ha tancat tota la posició ha estat taules mortes.

Monedero ha anat incrementant l’avantatge sobre Buxadé per tenir un final de torres amb 5 peons contra 2: s’ha desconcertat un cop més i només ha fet taules.

Important lluita de Bautista i Anguera. Bautista s’ha mogut amb peó de més ben aviat i ha activat torres i alfils per donar mat en el desconcert d’Anguera,

Amb la derrota de Anguera la classificació està molt complicada, sobretot si mirem el calendari que queda.

En l’obert Espau i Ara han fet taules en 38 jugades (en aquest nivell tothom es diverteix jugant) i també a les taules 2 i 3 amb 25 i 43 jugades respectivament. Així Espau segueix líder sol, amb 5 perseguidors a mig punt.

Aquest matí bona excursió al Gaudícentrereus, i una passejada pel modernisme de la ciutat, on no hi ha cap obra de Gaudí, fill de la ciutat.

Ahir vaig cometre un error al comentar la partida Grau-Coll, al interpretar al revés el color que utilitzava cada jugador (error que venia de la capçalera d’una planilla) i també he hagut de refer la partida publicada des de la jug 38.

6ª ronda – 13 maig 2008

 

Bautista encadena 4 victòries i coloca líder

 

La jornada ha començat amb taules entre Anguera i Buxadé en 10 jugades, però per repetició forçada per no entrar en estranyes continuacions.

Tejero i Simon, els dos amb negres, no han lluitat gaire i han assegurat les taules.

Bautista, sempre lluitador i amb negres, s’ha esforçat a guanyar Lázaro. Aquest ha quedat amb PAD endarrerit i alfil dolent al darrere, la qual cosa ha creat un peó passat a l’ala de dama de Bautista (segueix la moda del peó passat allunyat) i aquest ha guanyat.

Coll, també amb negres, s’ha llençat a l’atac amb el rei al mig del tauler; hi ha hagut un embolic de 4 cavalls i quan s’han posat a córrer pel rellotge ha guanyat 2 peons i el punt.

A 2/3 del torneig sembla que Bautista (4,5), Anguera (4,5), Simon (4) i Coll (4) disputaran el títol, però Tejero (3,5) i Buxadé (3,5) també aspiren a formar part dels 4 de la selecció catalana.

En l’obert Bassas ha guanyat bé a Espau, mentre Ara perdia un final millor davant Pórtoles. Ara Pórtoles (amb el 61 del rànquing) i Bassas van primers. A falta de 3 partides hi ha 13 jugadors amb 1 punt de diferència.

Ahir al vespre es va jugar el tradicional torneig de ràpides. Va guanyar el torneig Grau amb 10 punts d’11 possibles. En segon lloc Coll amb 8 punts empatat amb Cruañas.El tram se’l va endur Villar.

7ª ronda – 14 maig 2008

 

S’han complert els pronòstics

 

Monedero ha obert el centre amb el rei al mig i Coll ho ha aprofitat.

Anguera havia obtingut una posició guanyadora, però la continuació era molt complexa  (amb sacrifici de peça a llarg termini) i ha acceptat taules proposades per Simon.

Buxadé i Tejero han resolt amb facilitat enfront de Lázaro i Margalef.

Bautista ha sacrificat peó per millor activitat i peó passat a l’ala de dama (és la moda del torneig), entre mig ha tingut peça de més, finalment ha convertit l’avantatge en peça per 2 peons i ha guanyat el final.

Bautista es queda líder sol, però amb 1 punt de diferència hi ha 6 jugadors per a 4 places de la selecció.

En l’obert Portoles i Basas han fet taules, i Travesset, amb la seva victòria, és col·loca co-lider.

Aquest matí excursió a la Tarragona romana. Bona visita, encara que sempre falta temps per un espai tan important. Per equips el St. Andreu va primer amb 13,5 seguit del 3 Peons ‘B’.

8ª ronda – 15 maig 2008

 

Terrible derrota de l’actual campió Simon

 

Taules d’Anguera i Coll amb totes les peces sobre el tauler.

Lluita de Bautista i Buxadé on semblava que Buxadé s’havia fet amb la iniciativa però han signat taules.

Simon estava llençat a un atac guanyador contra Lázaro i ell mateix s’ha tancat la dama per perdre-la immediatament.

Tejero ha aprofitat el pobre desenvolupament de Monedero per guanyar.

Grau ha quedat guanyat amb Margalef després d’obtenir 2 peons a la sortida de l’obertura a canvi d’un desenvolupament pobre, però s’ha anat embolicant per acabar guanyant Margalef.

Bautista manté el primer lloc, però té 3 empatats a mig punt. Simon ha quedat descartat per a la selecció catalana. El fet de sortejar el sistema de desempat deixa incert si les taules serveixen, als primers classificats actuals, per anar a la selecció.

En l’obert, lluita descarada entre Travesset i Basas que ha guanyat Travesset. Portolés ha guanyat a Planell. La revelació de Portolés és deguda a què amb 20 anys va ser preferent i va plegar. Ara fa uns mesos que ha retornat als escacs. El Campió ha d’estar entre Travesset i Portolés que ja han jugat i porten 1 punt sobre el tercer.

9ª ronda – 16 maig 2008

 

Bautista nou campió de Catalunya

 

Ràpides taules Simon-Bautista i Margalef-Monedero.

Tejero s’ha equivocat en un canvi de peons en el centre i ha quedat perdut front Anguera.

Coll s’ha mogut apretat però sempre en posició complexa i ha guanyat en les últimes jugades.

Buxadé ben aviat ha aconseguit superioritat posicional i ha anat apretant fins a guanyar.

Bautista s’ha proclamat campió de Catalunya, empatat amb Anguera i Coll. Encara que el segon desempat ha decidit el títol, Bautista no tenia cap desempat desfavorable i per tant no depenia del sorteig. En canvi el sorteig ha decidit la segona plaça. Buxadé ha aconseguit formar part de la selecció catalana aprofitant la derrota de Tejero.

En l’obert s’han taules ràpides en els 3 primers taulers. Ha guanyat Pórtoles amb 7 empatat amb Travesset. Els trams se’ls han endut   Martínez León, Vila Pagés i Josep Heras.

El tram de majors de 70 anys ha estat guanyat per Espau, seguit de Sanz Bastos i Planell.

Per equips ha guanyat el St. Andreu amb 20p. i segon el 3 Peons amb 16 p.

El jugador més veterà és Cabrero amb 88 anys.

En el torneig de parxís ha guanyat la parella sres. Buisan-Vilanova amb 4 de 5. En segon lloc han quedat les sres. Faure-Farré en guanyar el desempat a les terceres classificades.

En acabar el torneig s’ha fet el dinar de cloenda i repartiment de premis.

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 


 

1