bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 11/05/2014 07:52:20

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

Petits depredadors d’ELO

 

Fa poc vaig jugar el III Obert Ciudad de Albacete. Hi participaven molts nens. A mi me’n varen tocar tres. El fet és que la diferència entre el seu ELO FIDE i la seva performance durant el torneig va ser de 224 punts en promig. Això vol dir que si avaluo els meus resultats tenint en compte la performance dels nens, son més o menys normals, però si ho faig tenint en compte el seu ELO FIDE (que es el que val) varen ser força dolents, amb la conseqüent destralada al meu ELO.

Això no es una simple anècdota personal, el mateix els hi va passar a molts companys, i ben segur que també passa en altres torneigs.

Es evident que el problema no són els nens en sí, sinó que és tracta d’una deficiència del sistema. Aquests nens són nens que despunten i que son entrenats per reconeguts mestres. Això fa que el seu ELO no pugui seguir el ritme de la seva progressió de joc, i durant molt de temps hi hagi un gap de 200 ó 300 punts entre el seu ELO oficial i la seva força real. Això es injust per a la resta de jugadors.

S’hauria de mirar de corregir, potser fent que els entrants tinguin una K molt alta (50) durant moltes partides (100). Mentre tant cada cop que et toca un nen no pots evitar un cert desgrat.

Jaume Viñals Rioja

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1