bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 15/03/2014 09:20:48

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

 

 

El passat dia 13 de Març ens va deixar en Josep Valls i Mir qui va ser durant molts anys president i ànima dels escacs a Calella.

 

En Josep era un lider silenciós, d'aquells que fan les coses pel propi plaer de fer-les i no pas per lluiment personal. Aquestes persones, tan difícils de trobar, malauradament acostumen a ser valorades quan ja no hi són i no mentre estan en actiu. Durant el periode en que ell era el cap dels escacs a Calella els afortunats que ho vam poder viure vam gaudir d'un club amb un ambient extraordinari, obert de dilluns a diumenge i sempre amb algú disposat a jugar unes ràpides o examinar la partida de la setmana. Tot un èxit per una població de poc més de deu mil habitants. El gir que van patir els escacs a Calella el dia que va decidir deixar la presidència parla per si sol del que aportava Josep Valls i Mir, amb les seves virtuts i defectes, amb els seus encerts i errors. Errors que no cometen mai els que no fan res.

 

Citar aquí tot el que va fer per mi seria injust ja que em deixaria totes les coses que va fer d'amagat i que mai em va explicar. Tota la vida recordaré el dia que em van fer jugar per primer cop amb el primer equip i vaig guanyar. Em va dir que havia guanyat a un jugador "molt fort" i aquella partida va apareixer per sorpresa en el següent butlletí d'escacs de la federació. Com va arribar allà? Així era ell. T'ajudava i no et donava ocasió d'agrair-li ja que moltes vegades ni sabies que ho havia fet.

 

He volgut escriure aquest text perquè en la societat en que vivim ja tenim prou propaganda d'exemples negatius. Algú ha de fer lloc també per aquelles persones que ha valgut la pena conèixer.

Ferran Gurri

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1