bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com   

 

 Actualizado con fecha: 12/09/2003 10:47:15

agregar a favoritos

enlaces fotos todo elo debates
comunidad chat teoria  
  

 

 Torneig Interseleccions Territorials de Catalunya

Porqueres l'11 de setembre de 2.003

Crónica de Elias Muratet

La Delegació Territorial de Girona, aprofitant la festa de Girona dels Escacs, ha organitzat enguany el Campionat entre Seleccions Territorials de Catalunya, que s'ha jugat al Pavelló Poliesportiu de Porqueres el dia 11 de setembre de 2.003. Ha comptat amb el suport absolut de la Federació Catalana d'Escacs, que ha quedat palés amb la presència al esdeveniment de la plana major de la actual Junta Directiva, encapçalat amb la presència del seu President Antoni Ayza, el Vicepresident Pablo Diaz-Flores i una bona part de la resta de la Junta, a més ha composat els equips de Barcelona (Capital) i Barcelona Província amb un nivell molt destacable. Les Territorials de Tarragona i Lleida han portat equips molt importants, amb els inconvenients de Lleida de la distancia (malgrat tot han estat els primers en arribar i aixó que ja sabien que descansaven a la primera ronda) i de Tarragona, ja que el dia abans s'havia acabat l'Obert de Tarragona amb tot el que aixó comporta. La Territorial de Girona ha d'agrair molt efusivament el suport doncs, mostrat per la resta de seleccions participants.

La jornada ha estat d'agermanament entre totes les Territorials (fent palés el lema escaquistic de "gens una summus") i un fet aixi cal consolidar-lo en el futur, ja que flotava en l'ambient el desig de designar la Diada Nacional de Catalunya per a la celebració d'aquest campionat, a ser possible de forma itinerant en el futur.

Les seleccions estaven composades per dues femines, dos juvenils, dos representants de la gent gran i quatre seniors. L'organització ha volgut deixar constància de la voluntat de la promoció dels escacs femenins i de base i per aixó s'ha acordat que els taulers 1 i 2 serien els de les femines, els dos següents del juvenils, el taulers 5 i 6 la gent grant i els quatre darrers pels seniors. (A la fi aquesta designació ha resultat molt trancesdent pel la decisió del titol).


Les seleccions han estat composades per:

Barcelona (Capital) :

Femina 1.- Iolanda Peñas.
Femina 2.- Clara Orriols.
Juvenil 1.- Lluis Oms.
Juvenil 2.- Denis Barquero.
Gent Gran 1.- Joan Bautista
Gent Gran 2.- Jaume Anguera.
Senior 1.- Marc Narciso.
Senior 2.- Santiago Beltran.
Senior 3.- Alfonso Jerez.
Senior 4.- David Vigo.

Barcelona Província :

Femina 1.- Imma Hernando.
Femina 2.- Raquel Vives.
Juvenil 1.- Daniel Almeida.  
Juvenil 2.- Albert Calle.
Gent Gran 1.- Rossend Planas.
Gent Gran 2.- Josep Ridameya.
Senior 1.- Viktor Moskalenko.
Senior 2.- Sergio Barrientos.
Senior 3.- Isaac Rodriguez.
Senior 4.- David Pons.

Territorial de Girona:

Femina 1.- Monica Vilar (Olot)
Femina 2.- Laura Garcia (Sant Gregori)
Juvenil 1.- Maties Rodriguez Palet (Salt i Girona)
Juvenil 2.- Lluis Casanellas (Salt i Girona)
Gent Gran 1 .- Antoni Oliva (Banyoles)
Gent Gran 2 .- Jordi Montpart (Figueres)
Senior 1.- Joan Fluvia Poyatos (Tordera)
Senior 2.- Jordi Fluvia Poyatos (Tordera)
Senior 3.- Rafael Busquets (Olot)
Senior 4.- Emili Colls (Figueres)


Territorial de Tarragona:

Femeni 1.- Jana Sole.
Femeni 2.- Marta Amigó.
Juvenil 1.- Xavier Vila.
Juvenil 2.- Jordi Vila.
Gent Gran 1.- Ferran Martinez.
Gent Gran 2.- Ruben Balletbo.
Senior 1.- Luis M. Perpinyà.
Senior 2.- Pedro Zurano.
Senior 3.- J. Carles Montell.
Senior 4.- Anton Benet.

Territorial de Lleida :

Femina 1.- Imma Montoliu.
Femina 2.- Iris Sola.
Juvenil 1.- Aitor Ramoneda.
Juvenil 2.- Joan Trepat.
Gent Gran 1.- Crescenci Navarro.
Gent Gran 2.- Ricard Lega.
Senior 1.- Raymond Enriquez.
Senior 2.- Ricard Gonzalez.
Senior 3.- Jordi Sole.
Senior 4.- Jaume Ponsarnau.

La ronda 1 ha enfrentat a Barcelona (Capital) amb Girona, amb un resultat de 7 a 3 , on dels gironins només han aconseguit guanyar Laura Garcia, Jordi Fluvià i Emili Colls. Per la seva part Barcelona Província s'ha desfet de Tarragona per un contundent 8,5 a 1,5, dels tarragonins nomes han puntuats els dos juvenils, ja que ha guanyat Xavier Vila i ha fet taules Jordi Vila.

A la tonda 2 s'estrenava Lleida contra Barcelona (Capital) i els barcelonins no han deixat opcions guanyant per un (potser excesiu) 10 a 0. Girona jugava contra Tarragona, Girona ha agafat força avantatge en els primers taulers i ha cedit en els darrers, guanyant per 6,5 a 3,5,de Tarragona ha tornat a guanyar el juvenil Xavier Vila i els seniors Pedro Zurano i Anton Benet, fent taules J. Carles Montell.

A la tercera ronda (Darrera del matí) Lleida s'enfrontava a Barcelona Província, i només els dos juvenils de Lleida: Aitor Ramoneda i Joan Trepat ha aconseguit la victoria, finalitzan el match amb un 8 a 2 a favor dels barcelonins.

Barcelona (Capital) ha vençut a Tarragona per 7 a 3, de Tarragona han puntuat el juvenil Xavier Vila i J. Carles Montell (taules tots dos), i han guanyat Ruben Balletbo i Pedro Zurano.

La classificació era aleshores encapçalada per Barcelona (Capital) que encara no havia descansat amb 24 punts, seguida de Barcelona Província amb 16,5, Girona 9,5, Tarragona (que tampoc havia descansat) amb 8 i Lleida amb 2 punts.

El dinar sembla que ha sentat be als lleidatans que en la quarta ronda s'han imposat a Tarragona (que era la seva darrera ronda) per 6,5 a 3,5. Pels tarragonins, el juvenil Xavier Vila ha fet taules, Ruben Balletbo i Pedro Zurano han tornat a guanyar i tambe ho ha fet J. Carles Montell.

Barcelona Provincia s'ha desfet de Girona per un contundent 7,5 a 2,5, Girona ha fet tot els punts en els tres primers taulers, ja que Monica Vilar i Laura Garcia han guanyat i ha fet taules el juvenil Maties Rodriguez.

Aixi doncs la darrera ronda enfrontava a Barcelona Provincia contra Barcelona (Capital) i estaven empatats a 24 punts al capdavant de la classificació. Ni fet a proposit s'hagues pogut preveure l'emoció garantida fins al final.

Girona s'enfrontava a Lleida, els gironins han vençut (garantint-se el tercer lloc) per 7,5 a 2,5, pels lleidatans, el juvenil Joan Trepat ha guanyat igual que Crescensi Navarro, i Iris Sola ha fet taules amb Laura Garcia (que fins aleshores portava 3 de 3).

El matx mes emocionant era entre les dues seleccions barcelonines, i els punts anaven caient d'un costat i de l'altre, 1 a 1, despres 2,5 a 2,5, tres a tres i a falta de dues partides el match estava 4 a 4 (ja tothom començava a comptar el desempat holandes), a la fi la victoria per temps de Ridameya sobre Anguera certificava el 5 a 5.

Els resultats concrets d'aquest match han estat :

Barcelona Província - Barcelona (Capital)

Imma Hernando - Iolanda Peñas = 1 - 0. Raquel Vives - Clara Orriols = 0 - 1. Daniel Almeida - Lluis Oms = 0 - 1. Albert Calle - Denis Barquero = 0 - 1. Rossend Planas - Joan Bautista = ½ - ½ . Josep Ridameya - Jaume Anguera = 1 - 0. Viktor Moskalenko - Marc Narciso= 1 - 0. Sergio Barrientos - Santiago Beltran = 0 -1. Isaac Rodriguez - Alfonso Jerez = ½ - ½ . i David Pons - David Vigo = 1 - 0.

La conclusió per tant el que Barcelona (Capital) pel desempat holandes ha guanyat el Torneig, es a dir, a la fi ha resultat definitiu la designació de taulers i, en el fons, han estat els juvenils de Barcelona (Capital) qui han donat el titol a la seva selecció.

La classificació final ha estat

1era.- Selecció de Barcelona (Capital) 29 punts.
2ona.- Selecció de Barcelona Província 29 punts.
3era. Selecció Territorial de Girona 19,5 punts.
4rta.- Selecció Territorial de Tarragona 11,5 punts
5ena.- Selecció Territorial de Lleida  11 punts.

Els unics jugadors que han aconseguit fer 4 de 4 han estat :
Denis Barquero (Juvenil de Barcelona (Capital)),
Josep Ridameya (Gent Gran de Barcelona Província)
Viktor Moskalenko (Senior de Barcelona Província)
i David Pons (Senior de Barcelona Província)

El acte de cloenda ha estat Presidit pel President de la Federació Catalana: Antoni Ayza, el President de la Territorial de Girona: Ricard Perez, l'alcalde de Porqueres: Xavier Gifra i el Regidor d'esports de Porqueres: Josep Port, que han procedit a l'entrega de trofeus del Campionat entre seleccions i dels trofeus corresponents a la festa de Girona.

 

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 

  

  


 

1