bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com               6 de desembre

Casinet d'Hostafrancs

Open AjedrezND

 Actualizado con fecha: 27/10/2003 21:40:54

agregar a favoritos

enlaces fotos todo elo debates
comunidad chat teoria  

  

 

Ranking

Rondas

XVIII TORNEIG D’ESCACS

COSTA BRAVA

Memorial JOAN GELPÍ

 

Crònica

Després de 12 anys, ha tornat al panorama escaquístic gironí el tradicional Obert Costa Brava, en aquesta ocasió arribant a la seva XVIII edició en memorial a Joan Gelpí.

Diumenge es va disputar la primera ronda del campionat que es juga a les instal·lacions del Camping La Siesta a Calella de Palafrugell amb la inscripció de 50 jugadors pertanyents a 16 clubs, encapçalats per Emili Colls (CE Figueres), Joan Fluvià Frigola (CE Tordera) i Albert Muratet (CE Terrassa).

La primera ronda no va proporcionar sorpreses en el resultats finals i els favorits es van imposar, malgrat que a les partides d'Albert Muratet (amb Elo 2275 del CE Terrassa) contra Jordi Chalmeta (ELO 1890 del CE Banyoles) i la de Joan Sánchez (ELO 2130 del CE Barberà) contra el nen de 9 anys Alex Vidal (ELO 1795 del CE Salt i Girona) varen mantenir l'emoció fins el final.

Crónica Ronda 2.

A la segona ronda, els favorits continuen imposant el seu joc però cada cop les partides són més disputades. La mostra més significativa han estat les taules que s'han produït entre en Joan Fluvià (número 2 del torneig) amb en Salvador Ferrer (número 13), un jugador "clàssic" de la província, després d'una forta lluita sobre el tauler. Tampoc la partida desenvolupada en el primer tauler entre Emili Colls (número 1) i Francesc Estévez (12) va ser fàcil i, de fet, el segon va tenir opcions forces clares d'aconseguir, com a mínim, les taules.

Després d'aquesta ronda, el grup capdavanter s'ha reduït a vuit jugadors i la ronda propera promet més emocions.

Crónica Ronda 3

Després de disputar la tercera ronda, la lluita aferrissada en els primers taulers han deixat només a dos jugadors al capdavant de la classificació: en Albert Muratet (núm 3) que en aquesta ocasió li ha estat més fàcil al guanyar per incompareixença del rival, i en Jaume Mundet (núm. 4) que en el duel "fratricida" (del mateix club) s'ha imposat, després de vèncer la dura oposició de David Huici. Les altres partides al capdavant han finalitzat en taules demostrant un altre cop que ja s'han acabat les partides fàcils (si n'hi havia al principi).

La propera ronda ens oferirà l'enfrontament entre els dos jugadors capdavanters (amb 3 punts de 3), i en la lluita per la persecució trobarem també partides molt dures entre Josep Cruañas (10) i Emili Colls (1), o la dels jugadors de Palafrugell Salvador Ferrer amb Francesc Fernández.

Ronda 4.

Ja tenim líder en solitari!. Després de 4 rondes, en Jaume Mundet (núm. 4) continua comptant les seves partides amb victòries i ha batut a l'Albert Muratet (núm. 3) en el duel de la jornada. Mentre tant, dins el grup dels perseguidors, els tres favorits s'han imposat amb claredat i l'Emili Colls (núm. 1), en Francesc Fernández (núm. 5) i en Lluís Parals (núm. 6) continuen en espera de la seva oportunitat a ½ punt del capdavanter. Tampoc ens oblidarem d'en Joan Fluvià (núm. 2) que també ha mostrat la seva superioritat en la ronda actual i, malgrat estar a un punt del liderat, continua invicte i disposat a donar disgustos als seus rivals.

La propera ronda ens proporcionarà una de les partides més decisives del campionat entre els dos jugadors que s'estan mostrant més incisius davant el tauler: en Jaume Mundet s'enfrontarà contra l'Emili Colls (número 1). La victòria del primer li donaria moltes opcions de cara a la classificació final, mentre que unes taules o una derrota tornaria a obrir el torneig. També es destacarem el duel, molt igualat, entre en Francesc Fernández i en Lluís Parals, que començarà a determinar les possibilitats reals d'aquests jugadors en aquest torneig.

Ronda 5

Una ronda més, tornem a tenir líder en solitari!. Però ... no és el mateix de la setmana passada. A la partida disputada en el primer tauler es va plantejar una dura lluita estratègica que va finalitzar amb la victòria de les peces blanques conduïdes per l'Emili Colls (núm. 1) davant el líder anterior en Jaume Mundet (núm. 4). Aquest resultat acompanyat de les taules produïdes en el segon tauler entre en Francesc Fernández (núm. 5) i en Lluís Parals (núm. 6) han permès el lideratge del jugador figuerenc amb 4,5 punts. D'una altra banda, les victòries d'en Joan Fluvià (encara invicte) i de l'Albert Muratet fan que es produeixi un reagrupament dels perseguidors, i amb 4 punts trobem els jugadors amb rànquing inicial del 2 al 6.

La propera ronda ens proporcionarà la partida a priori més esperada: la lluita entre Emili Colls (núm. 1) i Joan Fluvià (núm. 2), tots dos encara invictes, i on el primer intentarà defensar el seu avantatge a la classificació. I per darrera seu, esperant la seva oportunitat, tampoc ho tindran fàcil en Lluís Parals (núm. 6) contra l'Albert Muratet (núm. 3) ni en Jaume Mundet (núm. 4) davant en Francesc Fernández.

Ronda 6.

Després de 6 rondes, la igualtat continua imperant en aquest campionat i a l'Emili Colls (núm 1) no li ha estat possible mantenir el seu lideratge en solitari. En el seu enfrontament amb en Joan Fluvià (núm 2), després d'una lluita de poder a poder (tal com sol passar en les partides amb enrocs oposats) va aconseguir un avantatge mínim d'un peó que no va ser suficient per contrarrestrar l'activitat de les peces contràries. El resultat final de taules donava l'oportunitat que algun dels seus perseguidors l'atrapés.

I així ho va fer l'Albert Muratet (núm. 3) en la partida contra en Lluís Parals (núm. 6). Malgrat la seva inferioritat de material sobre el tauler va aprofitar l'activitat de les seves peces per provocar contínues amenaces que van esgotar finalment el temps del seu rival, havent recuperat ja l'avantatge sobre el joc. L'altra partida dels més directes perseguidors, en Jaume Mundet (núm. 4) i en Francesc Fernández (núm. 5), va finalitzar en taules després que el segon jugador aconseguís trobar les jugades precises per desactivar l'atac de les peces blanques.

D'aquesta ronda també cal destacar el gran nombre de resultats acabats en taules: 10 de 21 partides disputades, en comparació a les produïdes a les rondes anteriors (només 13 de 111 partides). Potser ha estat l'efecte del canvi de dia de joc, ja previst, de diumenges al matí a dissabtes a la tarda, o del respecte que ja es tenen mútuament els jugadors.

A la propera ronda assistirem a la lluita entre els dos líders: l'Albert Muratet (núm. 3) i l'Emili Colls (núm. 1). La victòria d'un dels jugadors podria gairebé decidir, a manca de la ronda final, el guanyador del torneig. Darrera seu, a mig punt, estaran a l'aguait en Francesc Fernández, que juga contra en Joan Fluvià, i en Jaume Mundet que es trobarà amb en Lluís Parals.

Ronda 7.

A falta d'una ronda, a la partida pel lideratge del campionat, l'Emili Colls (núm. 1) ha aconseguit imposar-se amb autoritat a l'Albert Muratet (núm. 3). La partida es va desenvolupar seguint la mateixa apertura de la setmana passada, però una petita imprecisió del seu rival li va permetre muntar un fort atac que va resultar decisiu. Amb aquesta victòria es situa al capdavant de la classificació en solitari amb 6 punts. A més, la derrota d'en Jaume Mundet (núm. 4) a mans d'en Lluís Parals (núm. 6) i les taules entre en Joan Fluvià (núm. 2) i en Francesc Fernández (núm. 5) fa que els perseguidors més directes es quedin a un punt a falta d'una ronda. Per tant, unes taules a la darrera ronda de l'Emili Colls li garanteixen la victòria en el torneig. Però darrera seu no hi ha res decidit. Amb 5 punts hi ha sis jugadors (Joan Fluvià, l'Albert Muratet, Francesc Fernández, Lluís Parals i Teodor Borras) que lluitaran per la resta dels llocs d'honor a la classificació.

A la darrera ronda l'Emili Colls (núm. 1) defensarà la seva posició privilegiada davant en Francesc Fernández (núm. 5), i també veurem els enfrontaments d'en Joan Fluvià (núm. 2) contra en Lluís Parals (núm. 6), i l'Albert Muratet (núm. 3) contra en Teodor Borràs (núm. 9), d'en Salvador Ferrer (núm. 13) amb l'Emili Colls Casadevall (fill del líder del campionat amb només 13 anys, que s'ha situat silenciosament però de forma justa amb aquesta posició privilegiada). Tampoc oblidarem a en Jaume Mundet (núm. 3) que juga contra en Joan Sánchez (núm. 8), que esperar

Ronda 8 i Final.

Emili Colls, número 1 del torneig, confirma totes les expectatives i guanya el XVIII Open Costa Brava. Després d'unes primeres partides més dubitatives, a les darreres rondes s'ha anat imposant amb solidesa i ha aconseguit merescudament la victòria del campionat. A la seva partida davant en Francesc Fernández (núm. 5) només necessitava unes taules per assolir el liderat final. I les taules també asseguraven a Francesc Fernández un lloc de privilegi, encara que s'arriscava a perdre la segona o tercera plaça. El desenvolupament de la partida va ser el previsible i es va produir aquest resultat de forma ràpida. No obstant, la lluita pel segon lloc estava molt oberta amb 6 jugadors empatats amb 5 punts. Però després de fortes lluites, cap d'aquests jugadors (en Joan Fluvià, en Lluís Parals, l'Albert Muratet, en Teodor Borras i en Salvador Ferrer) va estar capaç de guanyar la seva partida i tots varen fer taules. A aquest grup se li va afegir en Jaume Mundet que, amb la seva victòria davant en Joan Sánchez, va poder recuperar algunes posicions. Així doncs, a la classificació final hi va haver un sèptuple empat per la segona posició. I pel sistema desempat (el Bucholtz reduït), el segon classificat va ser en Francesc Fernández al que la jornada li va sortir rodona. El segueixen al rànquing final en Joan Fluvià, l'Albert Muratet, en Lluís Parals, en Jaume Mundet, en Salvador Ferrer i en Teodor Borras. Dins el quadre d'honor també cal destacar la novena posició del jugador figuerenc de 13 anys Emili Colls Bosch (núm. 19). I també com a curiositat remarcar la imbatibilitat de 4 jugadors: l'Emili Colls, amb només 3 taules, i d'en Joan Fluvià, en Francesc Fernández i en Teodor Borràs que n'han cedit 5. A la finalització de la ronda, es va procedir al repartiment dels trofeus, amb la presència de representants de l'Ajuntament de Palafrugell, Diputació de Girona, i del Consell Comarcal del Baix Empordà. També hi va participar en Lluís Gelpí, fill d'en Joan Gelpí, un dels membres fundadors del Club Escacs Palafrugell i en memòria al qual es realitza el campionat. La jornada va acabar amb un generós sopar de cloenda oferit a tots els participants.

 

Quadre d'Honor
Classificació Absoluta 
 1  Colls Gelaberto, Emili (1)    2315 Figueres   6.5     400 € + Trofeu 	
 2  Fernández García, Francesc (5)  2210 Palafrugell  5.5     300 € + Trofeu 
 3  Fluvia Frigola, Joan (2)     2295 Tordera    5.5     150 € + Trofeu
 4  Muratet Casadevall, Albert (3)  2275 Terrassa   5.5     100 e 
 5  Parals Marce, Lluis (6)     2165 Figueres   5.5      60 €
 6  Mundet Riera, Jaume (4)     2260 Salt i Girona 5.5      30 €
 7  Ferrer Viñas, Salvador (13)   2075 Palafrugell  5.5      30 €
 8  Borras Julian, Teodor (9)    2095 Malgrat    5.5      30 €
 9  Colls Bosch, Emili (19)     2005 Figueres   5       30 €
 10  Cruañas Ruart, Josep Mª (10)   2095 Salt i Girona 5       30 €
 
Classificació per Trams d'ELO
ELO de 1951 a 2050
 1  Colls Bosch, Emili (19)      2005 Figueres   5      100 €
ELO de 1851 a 1950
 1  Rovira Ruiz, Enric (22)      1950 Sant Josep  4.5     100 €
ELO de 1700 a 1850 
 1  Pereira Garcia, José R (32)    1830 Palafrugell  4      100 €
Millor Jugadora Femenina 
 1  Carramiñana Monguilod, Nuria (51) 1700 Guixolenc   3      100 €
Classificació Menors de 16 anys
 1  Colls Bosch, Emili (19)      2005 Figueres   5      Trofeu
 2  Muratet Esteban, Elias (33)    1805 Banyoles   4      Trofeu
 3  Duran Adroher, Joan (36)      1785 Gerunda    4      Trofeu
Classificació Jugadors Locals
ELO + de 2050
 1  Fernández García, Francesc (5)   2210 Palafrugell  5      30 € + Trofeu
ELO de 1951 a 2050
 1  Galcerán Pi, Ferran (20)      1970 Palafrugell  5      30 € + Trofeu
ELO de 1851 a 1950
 1  Barea Garcia, Lluis (24)      1915 Palafrugell  4      30 € + Trofeu
ELO de 1700 a 1850 
 1  Pereira Garcia, José R (32)    1830 Palafrugell  4      30 € 
Classificació per Equips (suma dels 4 primers participants) 
 1  FIGUERES   21 punts
Trofeu a la Constància: 	Enric Corredor

 

Dates: Del 7 de setembre al 26 d’octubre de 2003

Diumenges: 7, 14, 21, 28 Setembre i 5 d’Octubre

Dissabtes: 11, 18 i 25 d’Octubre

  (d’aquesta forma, no coincideix cap dia amb el Campionat Provincial Individual de Girona)

Horari:

Horari dels Diumenges: De 9h30 a 14h 30

Horari dels Dissabtes: De 16h30 a 21h 30

 

Ritme de joc:

Control de 30 jugades amb 1h 30m + 1 hora finish.

 

Organitza: Club Escacs Palafrugell

Local de joc:

Càmping LA SIESTA

Chopitea, 110-120 (CALELLA DE PALAFRUGELL)

www.campinglasiesta.com

Els participants i acompanyants podran gaudir dels serveis del càmping, per exemple, les piscines. Fàcil aparcament.

 

Inscripcions:

Drets d’inscripció:

ELO Superior a 2300:         Gratuït

Resta de jugadors:             20 €

Menor de 16 anys:             10 €

 

Per inscriure’s:

Sr. Joaquim Piera.          Tel 972.300860 (de 20h a 22h)   joaquimpiera306@hotmail.com

Sr. Francesc Nuñez.        Tel 972.305053 (de 18h a 20h)        Mòbil 670.668781

Data límit: Dissabte, 6 de setembre

 

Per pagar:

Ingrés al compte: BBVA 0182-7435-02-0201511797

(fent constar el nom del jugador i el seu codi d’ELO)

 

Premis:     Total 1680 €

Classif. Absoluta

 

Per trams d’ELO (1r classif.)

 

Campió

400 € + trofeu

 

Des de 1951 a 2050

100 €

2n

300 € + trofeu

 

Des de 1851 a 1950

100 €

3r

150 € + trofeu

 

Des de 1700 a 1850

100 €

4t

100 €

 

 

 

  60 €

 

Menors de 16 anys (1-9-1987)

 

  30 €

 

1r, 2n i 3r classificat

Trofeus

  30 €

 

 

 

  30 €

 

Jugadors Locals (1r classif.)

 

  30 €

 

Elo més de 2050

30 € + trofeu

10è

  30 €

 

Elo de 1951 a 2050

30 € + trofeu

 

 

 

Elo de 1851 a 1950

30 € + trofeu

Millor jugadora

100 €

 

Elo de 1700 a 1850

30 €

           

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com