bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 Actualizado con fecha: 04/01/2004 14:08:03

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  

  

 

Semblanza de Antonio Medina

Antonio Medina, un caballero del tablero

Resultados I edición

Ranking Inicial

Ronda 1

Ronda 2

Ronda 3

Ronda 4

 Ronda 5

Ronda 6

Ronda 7

Ronda 8

Ronda 9

Clasificación

 

 

 

 

II Open Internacional

Club d’Escacs Barcelona-Vulcà

Memorial Antonio Medina

Se está disputando el II Open Internacional del Barcelona Vulcá, que este año por primera vez lleva el nombre del MI Antonio Medina, toda una institución del Ajedrez catalán, recientemente fallecido.

 

 El grup A ha tingut 54 participants en una primera ronda bastant moguda. S´han pogut veure algunes sorpreses com derrota del numero 7 del rànking Albert Gallego (Gavà) i unes taules a la taula 10 després de una gran resistència per part del jugador de blanques Juan Miguel Martinez (Ibercaja de Teruel). També destacar que a la partida de la taula 12 que enfrontaba Jordi Peleato (U.G.A.) amb Josep Rafols (Vilafranca), el jugador del Vilafranca va aconseguir guanyar la partida als apurs de temps amb empentes i rodolons.

Crónica Ronda 1 (Grup B)

El grup B ha començat amb la participació de 43 jugadors en el dia dels sants innocents, on apart d´haber tingut lloc una sèrie de bromes típiques d´aquest dia, varen realitzar-se un conjunt de resultats exòtics. A la taula 4 es va poder observar con el jove jugador Alvar Lluis Alabedra (Foment Martinenc) va aconseguir unes taules amb el jugador del Viladecans Miquel Mari; a la taula següent (5) el jove jugador del Barcelona-Vulcà Francesc Millaret va imposar-se davant el jugador del Cerdanyola del Vallès Rafael Liñan havent-hi una diferencia de 195 punts d´elo; per si fos poc a la taula 9 el jugador del Sant Boi Albert Ferrandiz amb una desavantatge de 205 punts d´elo va guanyar a la seva contrincant Elisabet Riera (Cerdanyola del Vallès), i també altra gran sorpresa ha estatel jove jugador del Barcelona-Vulcà Ruben Seca que amb 180 punts d´elo de diferencia va derrotar a Pilar Sogues (Moncada).

Crónica ronda 2 (Grup A)

Avui dia dels sants innocents, no han faltat anècdotes típiques amb motiu d´aquest dia especial. Simultàneament, els resultats en general han estat normals a exepció de dues partides molt expectants, que han tingut lloc una d´elles a la taula 3 on el MC Bernat Fàbregas del Club d´Escacs Mataró ha cedit el seu punt davant del jugador del Club d´Escacs Comtal German Walter; i l´altra s´ha realitzat a la taula 7, on el jove jugador del Barcelona-Vulcà David Leiva ha guanyat al jugador del Club d´Escacs Sitges Miquel Angel Roca Díaz amb una diferència de 195 punts d´elo. Desprès d´aquesta ronda només 9 jugadors mantenen la totalitat dels punts.

Crónica ronda 2 (Grup B)

Avui encara no s´han acabar les sorpreses a gran escala; a les taules dos i tres els jugadors Angel Almagro (Padró) i Francesc Millaret (Barcelona-Vulcà) han aconseguit unes merescudes taules davant els jugadors Ignacio Abascal (Sant Martí) i Julio Ciria (Congrés) respectivament. També cal dir que ha tingut lloc una incomparexènça del número 6 del rànking a la taula 4; cosa que posa les coses una mica millor per a Juan Pacheco del Club d´Escacs Viladecans i número 1 del ranking que ha tornat a guanyar, i va capdavanter en conjunt amb Faustino Marin; Joseph Sàez; Manuel Conde; Danilo Felipo; Benito de Frutos i Diego Sánchez.

Ronda 3 (Grup A)

No paren d´haver-hi sorpreses tot i ésser ja la ronda 4; posat q a la taula 3 el jugador Josep Rafols del Club d´Escacs Vilafranca aconsegueix unes taules davant el MI Jorge Iglesias, no obstant a la taula 4 el jove jugador David Leiva del Club d´Esacs Barcelona-Vulcà derrota al jugador Pere Mas del Club d´Esacs les Franqueses i per tant es queda juntament amb el MI Miguel Muñoz al capdavant de la classificació. També s´ha de fer referencia a la partida jugada a la taula 8 en què s´enfrontaven el jugador del Club d´Escacs Aurora Víctor Torao amb el jugador del Club d´Escacs La Lira Jordi Vives, la qual va finalitzar en taules desprès d´arribar a un finalet una mica atípic, on el jugador de Blanques Víctor Torao va haver d´aguantar una posició en què ell portava la pitjor part amb torre i tres peons contra la dama i un peó.

Crònica ronda 3 (grup B)

A la tercera ronda, el jugador del Club d´Escacs Viladecans Juan Pacheco i número 1 del ranking no cesa cap punt i continúa al front de la classificació desprès d´haver tornat a guanyar avui juntament amb els jugadors Josep Sáez (número 7 del ranking) contra Manel Conde, i Danilo Felipo desprès d´haver aconseguit superar el seu rival Benito de Frutos en una partida molt disputada. No obstant hem de tindre en compte, que aquests tres jugadors tenen un grup amb mig punt menys que apreten molt fort.

Crònica ronda 4 (Grup A)

Miguel Muñoz a la taula 1 ha aconseguit vèncer a un fort David Leiva, i per tant Miguel Muñoz lidera la classificació del torneig amb mig punt d´avantatge respecte dels seus rivals. Però de hem de tindre en compte que hi ha un grup de 3 persones formades per Arturo Vidarte, Alejandro Rios i Jorge Gonzalez que segueixen a Muñoz de molt a prop. També s´ha de fer referencia al jove Daniel Almeida del Barcelona-Vulcà que amb 2020 punts d´elo derrota al número 9 del ranking Emili Albero del Club d´Escacs Cornellà, i per tant s´apropa a aconseguir un bon bloc FIDE.

Crònica ronda 4 Grup B

Avui han tingut lloc dos grans enfrontaments; a la taula 1 el jugador Josep Saez del Club d´Escacs Padró ha vençut al número 1 del ranking Juan Pacheco del Club d´Escacs Viladecans; i a la taula 2 el jugador Bruce Humprey del Club d´Escacs Incresa ha cedit el seu punt desprès d´una gran lluïta amb el jugador Danilo Felipo del Club d´Escacs Sant Boi. També s´ha de esmentar que a la taula 3 el jove jugador del Club d´Escacs Foment Martinenc Alvar Lluis Alabedra ha fet unes valuoses taules davant el número 3 del ranking Julio Ciria; dues taules darrera tenia lloc l´enfrontament entre dos jugadors locals en Benito de Frutos número 8 del ranking i Joan Manel Fernández número 24 del rànking acabant en taules.

Crònica ronda 5 (Grup A)

En aquesta ronda on podien variar les posicions, només han tingut lloc una sèrie de taules que deixa als capdavanters practicament en la mateixa posició, on destaquen al MI Miguel Muñoz amb mig punt per sobre els seus principals perseguidors. Les taules realitzades als 4 primers taulells, permeten que el jugador Francesc Izuel del Club d´Escacs Castelldefels puji posicions fins arribar a formar part del grup que trepitja els talons en Muñoz. Encara es massa aviat per començar a definir els llocs de la classificació, posat que les posibilitats són molt obertes. Demà es veurà si s´aclareix la situació.

Cronica ronda 5 (Grup B)

A la primera taula ha tingut lloc la batalla dels pessos pesants, entre el jugador del Club d´Escacs Sant Boi Danilo Felipo i el jugador del Club d´Escacs Padró Josep Sáez; però després d´una intensa lluïta va acabar en taules. S´ha de destacar el gran paper que estar realitzant el jove jugador del Club d´Escacs Foment Martinenc Alvar Lluis Alabedra, que ha aconseguit unes valuoses taules davant el jugador del Club d´Escacs Viladecans Juan Pacheco havent-hi una diferència de 195 punts d´elo; i uns taulers més darrera en Francesc Millaret venç a la seva oponent número 9 del rànking Elisabet Riera del Club d´Escacs Cerdanyola Mataró.

Cronica ronda 6 (Grup A)

Després de les taules fetes als dos primers taulells i la derrota de Francesc Izuel davant el jugador del Club d´Escacs Gavà Albert Gallego, fa que Miguel Muñoz encara es mantingui com a capdavanter de la classificació per només mig punt d´avantatge. També esmentar, que a la partida que enfrontava al MI Arturo Vidarte amb el MI Jorge Gonzalez, ha estat un exemple de lluïta fins al final i mostres de voler guanyar amb empeny per part dels dos jugadors, però finalment ha acabat en taules. L´emoció encara està present, perquè pot passar de tot i totes les combinacions entre Muñoz i el grupet que el segueix a mig punt són posibles. Esperem aveure si demà s´aclareix la situació.

Crónica ronda 6 (Grup B)

Les partides a les primeres taules han estat molt disputades; tant es així, que, que el jugador Julio Ciria del Club d´Escacs Congrés desprès de vèncer al seu oponent Josep Sàez, i a la segona taula haver guanyat en Danilo Felipo davant un lluïtador Miquel Marí, fa que en Felipo estigui al capdavant de la classificació en solitari mig punt per davant el seu perseguidor Julio Ciria, el qual ara va segon classificat també en solitari. Aquests dos s´enfrontaran demà a la que molt probablemente pugui decidir el torneig; per tant, en Felipo i en Ciria posaran totes les seves cartes en joc per tal de vèncer al seu oponent en una emocionantísima partida. Per altra banda, cal comentar que a la taula 3 on s´enfrotaven els jugadors Bruce Humprey i Juan Pacheco el marcador no paraba de moure´s més que la compressa d´una coixa; quan semblava que en el finalet de torres en Humprey guanyaba, de cop i volta en Pacheco remonta una posició totalment perduda d´una manera exòtica, però amb els nervis dels apurs de temps en Pacheco va demanar taules en una posició final guanyadora per ell i en Humprey les va aceptar. No obstant, molt a prop a la taula 5, el jove Alvar Lluis Alabreda no deixa de donar sorpreses amb jugadors molt superiors en punts d´elo, com ha estat el càs d´avui desprès de derrotar al jugador del Barcelona-Vulcà Benito de Frutos (número 8 del ranking), en què tots dos han lluïtat de forma agresiva i sagnant, però que finalment ha acabat amb victòria del jugador del Foment Martinenc.

 

Juanma Sánchez

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 

 

 

  

  


 

1