bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 31/12/2005 09:55:23

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

 

 

 

24 HORES D'ESCACS I TORNEIG DELEGACIÓ

 

Organitzat per la Delegació Territorial de Girona de La Federació Catalana d'Escacs

Local de joc: Casa de Colònies de Can Caballé (proper a l'aeroport de Girona i l'autopista).

Horari i dies de Joc : De les 18 hores del dia 1 de maig fins a les 18 hores del dia 2 de maig.

Tal com estava previst, a Can Caballé, a Aiguaviva, molt a prop de Girona i del seu aeroport, a les 6 de la tarda del dia 1 de maig de 2.004, puntualment, va començar el I Torneig Delegació d'escacs de resistència, ja que es jugaven 24 hores seguides.

Amb jugadors vinguts de Barcelona, Tarragona i fins i tot de Madrid, (lamentablement ningú de la Catalunya Nord) es varen composar els equips i l'àrbitre principal (i President de la Territorial gironina) Ricard Pérez va procedir a confegir tot el calendari de joc, acordant-se fer dues fases idèntiques, de forma que a les 12 hores de joc acabava la primera de les fases de 10 rondes en tipus lliga i això donaria lloc a un repartiment de premis i s'iniciaria immediatament una segona fase idèntica, amb això s'aconseguia que, si algun equip es distancies molt no fes poc atractiu la resta de la jornada. (Es a dir a les 6 del mati tornàvem a començar "de zero" un altre torneig. (Premi garantit, en cada fase, per tots els equips participants)

Els equips estaven, fonamentalment composats per 4 jugadors, dels qual dos jugaven i els altres dos descansaven, si be hi havia un equip de 3 (Gerunda, que en dirè "Els Valents del Gerunda", perquè s'ho mereixen) i un de 5 (el Vilobí), fins i tot n'hi havia un de completament femení, el "Chess-Womens", composat per Olga Carmona, Alexandra Muratet, Júlia Muratet i Núria Carramiñana, es a dir, a més a més amb 3 sub-16.

Ja d'inici es va veure que algun equip portava una estratègia preparada, de fet la més assenyada semblava la de començar amb 2 jugadors (que jugaven durant 6 hores), després arriben els altres 2 i els primers se'n van a dormir, etc. i així tothom juga 12 hores, en dos trams de 6 hores i amb un descans de 6 hores el mig.

L'organització va proporcionar documents de resultats que eren signats pels jugadors i a més es tenia que facilitar en acabar cada ronda els noms i ordre (no calia seguir l'ordre d'Elo) dels jugadors i ordre del seu equip per la següent ronda, a fi d'evitar que es pogués modificar l'equip en funció dels rivals que s'haguessin assegut al tauler.

El fet de que el Salt i Girona i el. Gerunda tinguessin equips classificats per jugar els play-off de diumenge, de ben segur va influir en que el Salt no vingués i que el Gerunda fossin només tres jugadors. De fet la gent del Salt ens va passar a visitar el dissabte a la tarda, encapçalats pel seu President en Jaume Garcia Navarra i alguns dels seus jugadors com Jaume Mundet i David Huici (que de ben segur s'haguessin quedat a jugar una estona).

Ja des de l'inici es va veure que l'emoció estava garantida i el final de cada ronda l'excel·lent treball del àrbitre feia que tothom estigués al corrent de la classificació.

Els del Vilobi, encapçalats per Felip Mató i els germans Ball-llosera, no sabien que el torneig era obert a jugadors federats o no, s'ho van passar tan be, que ja volien fer inscripcions per l'any que ve.

L'emoció va estar present des de l'inici, però es va veure que l'equip dels "Muratet's Grizzlies" (Els quatre germans Muratet : Lluis, Albert, Elias i Jordi) havien vingut molt forts (i de ben segur amb alguna cosa estudiada, ja que portaven tres mesos inscrits en el torneig), els seguia de prop l'ADAC, i un xic mes enrera el Gerunda (que amb Josep Serra, Albert Trias i Eduard Vidal) sumava forces punts, amb frec a frec amb els "Mes que Mai" (equip composat per membres de diversos clubs, ja que el composaven el tarragoní del Reus Ploms Àngel Montserrat, Laura Garcia Taberner i el seu pare Rafael Garcia (Sant Gregori) i Elias Muratet jr.(el fill) (Banyoles), a poca distancia el Vilobí lluitava per acostar-s'hi.

En el match clau Muratet's Grizzlies amb l'ADAC (molt avançada la nit) es va produir un dels moments de més emoció: Elias Muratet amb lleuger avantatge de material però molt poc temps demana taules a Albert Bravo, les refusa, Muratet intenta la triple repetició, i Bravo se'n escapoleix, el temps de Muratet, que juga tan ràpid com pot, es va consumint, intenta "apretar" amb els peons que te de més, fa un escac d'alfil i Bravo enretira el rei en la diagonal de l'alfil (!!) jugada il·legal, en aquell moment a Elias Muratet li quedava 1 segon al rellotge, demana els dos minuts de més i concreta el seu avantatge amb mat al cap d'unes 15 jugades, amb aquesta victòria dels Muratet's, agafen un avantatge definitiu que els permet vèncer en la primera fase i s'asseguraven els dos pernils de marca i dos formatges immensos (que eren el premi al primer classificats de cada fase). A la fi de la primera fase, faran 17,5 punts de 20 possibles (Lluis i Elias Muratet han fet el 100 per 100 de les partides jugades, i l'Albert Muratet només ha cedit unes taules). L'emoció es centra en el segon lloc, que no es decideix fins la darrera ronda on els "Mes que Mai" que anaven quarts, aconsegueixen vèncer per 1,5 a 0,5 al ADAC, i el Gerunda perd per 2 a 0 amb els Muratet's, amb això fa un tomb la Classificació final de la 1ª fase que queda :

1ers: Muratet's Grizzlies ... 17,5 punts
2ons: Mes que Mai ........... 13,5 punts
3ers: ADAC .................... 13 punts
4rts: "Els valents del Gerunda"
Tanca la classificació el "Chess-Womens" amb 2,5 punts.

I ara, de matinada es començava el "segon torneig", tots a zero i amb ganes de fer-ho millor.

Tal com havia promès l'organització, des de mitjanit (i que es va mantenir nodrit fins a la fi del torneig), a la sala adjacent a la de joc, s'havia instal·lat un "buffet lliure": Pa amb tomàquet, embotits de tota mena, pernil, galetes salades, olives, etc. i beguda, fonamentalment refrescos de cola, taronja, llimona, aigua, CAFE, MOLT DE CAFE, i els 50 litres de cervesa (també promesos). La gent del Vilobí (amb el consentiment de l'organització, que va demanar que no s'en fes ostentació ja que hi havia menors) va aportar "algo" més fort. Que va compartir amb els majors d'edat. Penso que els consumidors de aquestes begudes (barrejades o no) van fer un torneig més discret a partir d'aquell moment o, si més no, van anar a dormir abans del previst.

La segona fase es va desenvolupar en forma similar a la primera, però amb una diferencia, els "Muratet's Grizzlies" van acusar els cansament més que els altres, i el "Chess-Womans" es va ensorrat (eren molt joves), això va ser aprofitat pels altres per fer més punts, i a falta de dues rondes pel final, la part alta de la classificació era:

Muratet's Grizzlies 12,5 punts (els faltava el ADAC i els "Valents del Gerunda")
ADAC 12 punts (Els faltava els Muratet's i els "Mes que Mai")
Valents del Gerunda 10,5 punts (els faltava el "Mes que Mai" i els Muratet's)
Mes que Mai 10,5 punts (els faltava el Gerunda i l'ADAC)

Ni fet a proposit.

Resultats Ronda 9:
Muratet's - ADAC: 1,5 a 0,5 (úniques taules que va cedir Elias Muratet, en tot el torneig, fent un excel·lent resultat de 11,5 de 12, Albert Muratet, que només va cedir dues taules va ser l'altre únic jugador invicte amb un 12 de 13)
Gerunda - Mes que Mai : 1 a 1

Classificació : Muratet's 14
ADAC 12,5
Mes que Mai 11,5
Gerunda 11,5

Resultats Ronda 10

Muratet's - Gerunda 1-1
ADAC - Mes que Mai 0-2

Classificació Final 2ona. Fase:

1er.- Muratet's 15 punts
2ons.- Mes que Mai 13,5
3er.- ADAC 12,5 (millor desempat que el Gerunda)
4rt.- Gerunda 12,5.

(La mateixa classificació que a la primera fase, però mes ajustats de punts)

Emoció fins al darrer minut desprès de 24 hores de joc !!!.

Es va procedir al repartiment dels premis, de forma que els "Muratet's Grizzlies" es van endur 4 pernils i 4 formatges. I a sobre ell Muratet jr. Va quedar segon en totes dues fases (son uns acaparadors, ... perquè no van venir els Fluvià, que si no ...)

Tots els equips participants es van endur premis, cal dir que les "Chess-Womans" que van tancar les dues classificacions es van endur 6 ampolles de vi, 2 mortadel·les immenses i 2 grans peces de xoriç.

En resum va ser un dia de "festa grossa" als escacs gironins, tothom s'ho va passar be i la casa de colònies de Can Caballé va donar per jugar a ping-pong (els dels Vilobí se'ls tenia que anar a buscar a on hi havia el ping-pong a cada ronda), basquet, cartes, domino, etc. i a més per veure (els que ens ho vam muntar per no jugar aquella ronda de 11 a 12) com el Depor guanyava al Madrid a la gran tele de la "sala gran" el dissabte al vespre.

Esperem que el torneig tingui continuïtat i tornar-hi l'any que ve.

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 

 

 

  

  


 

1