bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 31/12/2005 10:13:43

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

Resultados 2003

Bases

Ranking

Ronda 1

Ronda 2

Ronda 3

Ronda 4

Ronda 5

Ronda 6

Ronda 7

Ronda 8

Ronda 9

Clasificación y Crosstable

 

 

 

XIX   OPEN   COSTA   BRAVA

"Memorial Joan Gelpí"

Ronda 9

Amb la primera posició d’en Joan Fluvià Poyatos (núm. 1) ja assegurada des de la ronda anterior, tota la emoció quèia sobre la segona posició. Els principals aspirants eren en Jaume Mundet (núm. 7) i l’Emili Colls (núm. 3), aquest últim amb mig punt de desavantatge.

L’Emili Colls (Figueres) que s’enfrontava amb en Martí Mayo (ADAC) va fer la seva part de la feina, i va restar a l’espera del resultat del seu rival que tenia al davant a en Jordi Balagué (al qual sempre és difícil de guanyar). Així i tot, inicialment en Jaume  disposava d’un lleuger desavantatge en el desempat que l’obligava a superar al seu rival. No obstant, els resultats dels seus rivals de rondes anteriors li varen ser positius i al final de la ronda els punts de Bucholtz (primer desempat) li eren favorables, el qual li va permetre oferir les taules en un final lleugerament superior però faltant al voltant de 5 minuts pel finish final. D’aquesta forma, assegurava la seva segona posició.

Pel que fa a en Joan Fluvià Poyatos jugava contra en Joan Fluvià Frigola (fill contra pare) i el resultat final, previsible al no haver la primera plaça en joc, va ser de taules.

Del grup perseguidor destacar les victòries d’en Jordi Serra Pagès sobre en Felip Tosan, en Pere Clara sobre en Lluís Parals i en Manel Coronado sobre Joan Sánchez.

A la classificació final, la primera posició va ser per en Joan Fluvià Poyatos (Tordera) amb 8,5 punts de 9!. El que és sorprenent és que si hagués perdut la darrera ronda fins i tot podia haver perdut ELO FIDE!.

Tal com s’ha dit, la segona posició per en Jaume Mundet (Salt- Girona) empatat a 7 punts amb l’Emili Colls (Figueres).

Amb 6,5 punts, la quarta posició va ser per en Manel Coronado (Palafrugell), la cinquena per en Jordi Serra (Figueres) i la sisena per en Pere Clara (Cassà).

La resta de posicions del quadre d’honor fins a la desena posició va ser ocupada respectivament per en Joan Fluvià Frigola, l’Albert Negre, en Jordi Balagué i l’Andreu Mayo (!).

Així i tot, voldria destacar l’actuació d’en Martí Mayo que, degut a la seva derrota a la darrera ronda va baixar a l’onzena posició que el va deixar una mica decebut, va jugar durant tot el torneig pel davant de la classificació i que va fer 5,5 punts amb un rendiment d’elo català de 2252 punts d’ELO essent també l’unic jugador que optava per la norma de Mestre Català.

També cal felicitar l’actuació de l’Alvar Alonso al Campionat del Món Sub-12 a Creta, que el va obligar a retirar-se del nostre obert a falta de 2 rondes, on s’ha proclamat 5è del món essent el primer europeu. També felicitar de retruc a l’ADAC per la seva excel·lent tasca de promoció que està realitzant i que ha fet que s’endués a casa els tres premis per a menors de 16 anys, amb un sub-14 i dos sub-12.

Al finalitzar la ronda, es va procedir a la cerimònia d’entrega de premis i la jornada va finalitzar amb un magnífic sopar que l’organitzacio va oferir a tots els participants i acompayants amb l’assistència de més d’un centenar de persones.
 

Quadre d’Honor

 

Classificació Absoluta:

1. Fluvià Poyatos, Joan

Tordera

600 € + trofeu

2. Mundet Riera, Jaume

Salt - Girona

400 € + trofeu

3. Colls Gelaberto, Emili

Figueres

200 € + trofeu

4. Coronado Iruela, Manel

Palafrugell

150 €

5. Serra Pagès, Jordi

Figueres

70 €

6. Clara Esteve, Pere

Cassà

40 €

7. Fluvià Frigola, Joan

Tordera

40 €

8. Negre Moret, Albert

Figueres

40 €

9. Balagué i Canadell, Jordi

Figueres

35 €

10.  Mayo Casademont, Andreu

ADAC

35 €

 

Per Trams d’ELO

De 1951 a 2050: 1. Mayo Casademont, Andreu

1970

140 €

De 1851 a 1950: 1. Blanco Esquena, Ramon

1905

140 €

De 1700 a 1850: 1. Gago Buxo, Josep Ma

1700

140 €

 

Jugadors Locals (CE Palafrugell):

Més de 2050: 1. Coronado Iruela, Manel

2205

35 € + Trofeu

De 1951 a 2050: 1. Saldes Segura, Ignasi

1985

35 € + Trofeu

De 1851 a 1950: 1. Barea García, Lluís

1910

35 € + Trofeu

De 1700 a 1850: 1. Gago Buxo, Josep Ma

1700

35 €

 

Menors de 16 anys:

1. Mayo Casademont, Andreu

ADAC (6p)

Trofeu

2. Mayo Casademont, Marti

ADAC (5,5p)

Trofeu

3. Alonso Rosell, Alvar

ADAC (5p)

Trofeu

 

Millor Jugadora Femenina:

1. Trias Farrarons, Marina

Guixolenc (3p)

30 € + Trofeu

 

Millor Equip Classificat:

1. Club Escacs Figueres

Trofeu

 

Ronda 8

Ja tenim campió!!. En Joan Fluvià Poyatos (núm. 1) continua comptant les seves partides per victòries i s’ha desfet amb relativa facilitat d’Albert Negre, en una partida disputada a un ritme força accelerat (amb poc més d’una hora de joc ja havien passat el control de les 30 jugades).

Aquesta victòria combinada amb la d’en Jaume Mundet sobre l’Emili Colls fa que ja disposi d’un punt i mig d’avantatge sobre el seu rival més directe a falta d’una ronda.

D’aquesta forma, en Jaume Mundet aconsegueix superar a l’Emili i treure-li la segona posició. Durant la partida es produeix un moment crític on, després de consultar la resta de resultats, decideix portar un joc agressiu que li va permetre aconseguir el punt (encara que s’arriscava a perdre’l davant d’un jugador tan sòlid com l’Emili Colls).

Els taulers següents entre els jugadors amb 5 punts, Jordi Balagué - Manel Coronado i Pere Clara – Joan Sánchez, varen finalitzar en taules. Aquests resultats permeten que la segona i tercera plaça continuïn amb un lleuger avantatge d’un puntet i mig puntet respectivament.

La darrera ronda ens proposarà els aparellaments Jordi Balagué – Jaume Mundet i Emili Colls – Martí Mayo, on els dos jugadors es marcaran mutuament.

Ronda 7

A la ronda d’avui, ja es comencen a perfilar les dues primeres places del campionat. En Joan Fluvià Poyatos (núm. 1) s’ha mostrat intractable a la seva partida davant de la jove promesa Àlvar Alonso (núm. 12), i hàbilment ha provocat que el seu rival quedés amb una estructura de peons inferior que ha controlat durant tota la partida. Les diverses maniobres d’atac que ha buscat l’Àlvar s’han contrarestat amb precises maniobres que anaven augmentant la seva desavantatge.

Ara, amb 7 punts de 7, a un punt del seu rival més proper (l’Emili Colls al que ja va guanyar a la ronda 5) i a un punt i mig del seu següent rival (en Jaume Mundet al que va superar a la ronda 4), hauria de passar un gran daltabaix per que perdés el lideratge de la prova.

A la lluita pel segon lloc, l’Emili Colls (núm. 3) es va imposar davant d’en Felip Tosan (núm. 13). La partida es va desenvolupar amb avantatge seva, però en els moments del control de temps de les 30 jugades, l’Emili estava tan concentrat amb la seva partida que va tenir un petit lapsus i es va adonar de casualitat (i amb molta sort) que li mancaven 20 segons per fer les darreres 5 jugades. En aquests 5 segons de descontrol global a la partida, l’ Emili va fer 10 jugades ràpides perdent l’oportunitat de guanyar peça clarament a la jugada 33 i permetent que en Felip Tosán remuntés gran part de l’avantatge. En tot cas, un cop recuperada la calma, l’Emili va aconseguir imposar-se.

Per una altra banda, en Jaume Mundet es va imposar a en Martí Mayo i queda a mig puntet de l’Emili Colls. L’altra partida dels jugadors amb 4.5 punts entre en Jordi Balagué i en Lluís Parals, dos jugadors que es coneixen força, va finalitzar amb taules.

De les altres partides, cal destacar com a sorpresa la victòria de l’Andreu Mayo (núm. 24) sobre en Francesc Fernández (14). Sense fer soroll, el també jove jugador (12 anys) i germà d’en Martí s’ha situat amb 5 punts.

La ronda 8 ens oferirà com a partida a seguir el matx entre en Jaume Mundet i l’Emili Colls on els dos jugadors opten per la segona plaça. Una victòria o, fins i tot, unes taules del segon jugador li donaria una avantatge al jugador figuerenc molt difícil de recuperar pels seus rivals. Com hem comentat abans, la primera plaça ja està mig adjudicada encara que no es pot dir res fins al final. En aquesta ocasió, en Joan Fluvià es trobarà davant l’Albert Negre (amb 2 punts menys).

A la caça amb 5 punts, ens trobem els enfrontaments entre Manel Coronado (Palafrugell)  i Jordi Balagué (Figueres), en Pere Clara (Cassà) i en Joan Sánchez (Guixolenc)  i en Jordi Serra (Figueres) davant l’Andreu Mayo (ADAC).

Per una altra banda, cal desitjar molta sort a l’Àlvar Alonso (ADAC) que dissabte que ve, i durant 10 dies, es trobarà a l’illa grega de Creta participant en el mundial de la seva categoria. Realment, ens quedarem amb les ganes de saber el resultat final que podia haver aconseguit en el nostre torneig.

 

Ronda 6

Al primer tauler en Joan Fluvià Poyatos (núm. 1), davant en Martí Mayo (núm. 9), va resoldre la seva partida en 21 jugades mitjançant el sacrifici de dues peces amb els que va desfer la defensa del jove jugador de l’ADAC. Amb aquesta victòria ja deixa als seus rivals a un mínim d’un punt d’avantatge.

El seu principal perseguidor, l’Emili Colls, va també resoldre al seu favor la seva partida davant d’en Lluís Parals, i resta a l’espera (d’il·lusió també es viu) d’alguna errada del líder del torneig.

També amb 5 punts es situa el jove Àlvar Alonso (núm. 12) després de la seva victòria davant d’en Joan Fluvià Frigola (núm. 4), al fer efectiva l’avantatge que va disposar durant gran part de la partida. Al tauler número 4, en Jaume Mundet va superar a en Francesc Fernández i li permet recuperar posicions a la classificació general.

A la propera ronda, en Joan Fluvià Poyatos (núm. 1) es trobarà amb l’altra gran revelació del torneig, el jugador Àlvar Alonso. Una victòria del jugador torderenc gairebé definiria el torneig doncs ja hauria superat als seus principals perseguidors.

Per una altra banda, l’Emili Colls (5 punts) es trobarà davant en Felip Tosan (núm. 13 i amb mig punt menys), un jugador sòlid però que encara no s’ha trobat amb cap dels jugadors favorits. També amb 4,5 punts es troben en Martí Mayo i en Jaume Mundet, una partida també interessant, i en Jordi Balagué (un clàssic) davant en Lluis Parals (aquest ja amb 4 punts).

Ronda 5

Realment es pot parlar que els primers taulers varen tenir una jornada negra, però no cal espantar-se doncs no és res de dolent sinó més aviat sorprenent: les quatres primeres partides van acabar en victòria de les peces negres i les tres següents varen finalitzar en taules. Només la novena partida va trencar aquesta constant i és que al dissident, l’Alvar Alonso, sempre li costa renunciar a un punt.

A la primera taula, en Joan Fluvià (núm. 1) ha aconseguit doblegar al campió de l’any passat Emili Colls després que aquest, jugant amb blanques, preparés la partida permetent a en Joan entrar a una Pelikan i fent els dos jugadors les primeres 12 jugades en 10 minuts. No obstant, el jugador torderenc va emprar un estil de joc simple i va orientar el seu joc cap a un atac directe sobre l’enroc enemic que va finalitzar amb entrega guanyadora de torre.

A la segona taula, en Joan Fluvià (ara el pare) va superar a en Jordi Serra aprofitant una imprecisió que va obrir el camí a un atac fulminant. Al costat, en Martí Mayo també va superar a en Albert Negre, que va perdre per temps quan buscava una solució ja a una posició prou desfavorable. També en Lluís Parals, a la taula 4, es va desfer sense masses problemes d’en Jordi Serra i Solà (núm. 16).

La ronda 6 ens depararà la partida entre el líder, en Joan Fluvià Poyatos i l’únic perseguidor que queda amb mig punt menys: en Martí Mayo. Realment, el jove jugador està realitzant un magnífic torneig però caldrà veure si podrà posar suficient resistència al joc imparable del mestre internacional. En cas que en Joan guanyés deixaria els seus rivals a un punt, aplanant el camí cap a la victòria final.

Amb 4 punts, s’enfrontaran en Lluís Parals davant l’Emili Colls, i en Joan Fluvià Frigola davant l’Alvar Alonso. En Francesc Fernández es trobarà amb en Jaume Mundet, aquest ja amb 3,5 punts.

 

 

Crònica Ronda 4

 

A pesar de les dificultats previstes a la ronda, els favorits que van al capdavant de la classificació s’han mantingut ferms i han aconseguit els seus respectius punts. La partida d’en Joan Fluvià Poyatos (núm. 1) contra en Jaume Mundet (núm. 7) s’ha desenvolupat sempre amb un lleuger avantatge blanc, fins aconseguir la victòria en 38 jugades. L’altra partida pel lideratge, que enfrontava l’Emili Colls (núm. 3) amb l’Àlvar Alonso (núm. 12), va ser molt disputada i l’Emili va haver d’utilitzar tota la seva habilitat per acabar amb la resistència tenaç del jove jugador. La tercera partida a la que participava un jugador amb tres punts, en Manel Coronado jugava contra en Jordi Serra (núm. 2, Figueres) que amb mig punt menys lluitava per no despenjar-se de la lluita pel títol. Al final, en Jordi va aconseguir el seu propòsit.

 

Dels perseguidors més propers cal destacar la victòria d’en Martí Mayo sobre en Felip Tosán, disposant durant gran part de la partida de superioritat material. L’altra partida  que es disputava en aquest tram de puntuació era entre en Joan Fluvià Frigola (núm. 4) i en Francesc Estévez (núm.17) i va finalitzar amb  taules, fent que el jugador torderenc es situï ja a un punt del líder.

 

Com a conclusió, la ronda 5 ens depararà ja l’enfrontament entre els dos únics jugadors amb quatre punts, l’Emili Colls (núm. 3 i campió de l’edició de l’any passat) contra en Joan Fluvià Poyatos (núm. 1). No cal dir que aquest enfrontament és un dels més esperats del torneig. Amb mig punt menys, estaran atents en Jordi Serra (núm. 2)  i en Martí Mayo que es trobaran respectivament amb en Joan Fluvià Frigola i l’Albert Negre, ja amb 3 punts. La resta de perseguidors, també amb 3 punts, s’ho comencen a mirar des de la distància.

Ronda 3

Tal com vàrem comentar a la crònica anterior, les expectatives de la ronda estaven principalment amb l’actuació dels joves jugadors de l’ADAC Martí Mayo i l’Àlvar Alonso. Doncs bé, no han defraudat gens a les seves respectives partides. En Martí, davant el MC Jordi Serra, ha aconseguit aguantar una posició complicada però lleugerament inferior (peó de menys en un final de dames) forçant a que el seu rival s’hagués de conformar a fer repetició de jugades davant la pressió del rellotge. D’una altra banda, l’Àlvar Alonso ha superat amb més facilitat a Lluís Parals (núm. 5 del torneig). Aquesta pressió ja s’ha pogut observar al control de temps de les 30 jugades, on el rellotge d’en Lluís marcava només 1 segon!.

Finalment, altres resultats inesperats han estat les taules d’en Joan Fluvià Frigola (núm. 4) davant en Felip Tosan (núm. 13), i la victòria de Manel Coronado (núm. 15) sobre Albert Negre (núm. 6), aprofitant bé les oportunitats que han sorgit al tauler.

El cas és que ja només queden 5 jugadors amb 3 punts, i la hora de la veritat es va apropant. Al davant, en Joan Fluvià Poyatos (Tordera) s’enfrontarà a en Jaume Mundet (Salt-Girona) i l’Emili Colls (Figueres, núm. 2 del torneig i campió de l’any passat) es creuarà amb l’Àlvar Alonso (ADAC). També en Manel Coronado (Palafrugell) haurà de defensar la seva privilegiada posició davant d’en Jordi Serra (del Figueres, amb mig punt menys). Partides dures, sense cap mena de dubte. I evidentment, la resta dels jugadors que hi ha amb 2,5 punts també esperen la seva oportunitat.

Ronda 2

Després de disputar-se la segona ronda, el valor del rànquing continua imposant-se sense pietat i tots els favorits amb un punt han aconseguit la seva segona victòria. Per tant, actualment es troben amb dos punts els 17 jugadors amb millor rànquing del torneig. Malgrat tot, algunes posicions viscudes sobre els taulers ja haurien permès que hagués saltat alguna sorpresa en cas d'haver estat correctament aprofitades.

La tercera ronda equilibra una mica més les forces, encara falta al menys una ronda més per començar a iniciar la lluita real pel títol. No obstant, segurament els enfrontaments que provocaran més expectació seran els de les joves promeses gironines com en Martí Mayo (ADAC) i l'Àlvar Alonso (ADAC), vigent campió d'Espanya sub-12, que s'enfrontaran respectivament al MC Jordi Serra (Figueres) al segon tauler i contra en Lluís Parals (Montgri) al cinquè tauler.

Ronda 1

Dissabte, 18 de setembre, es va disputar la primera ronda del tradicional Obert Costa Brava , enguany en la seva 19º edició i Memorial a Joan Gelpí.

El torneig, de ronda setmanal, es juga a les instal·lacions del Camping La Siesta a Calella de Palafrugell i ha rebut la inscripció de 77 jugadors pertanyent a 17 clubs. Cal destacar la presència del Mestre Internacional Joan Fluvià Poyatos (Tordera) que encapçala el rànquing i de quatre Mestres Catalans: en Jordi Serra i Emili Colls (Figueres), en Joan Fluvià Frigola (Tordera) i en Jaume Mundet (Salt-Girona)

Respecte als resultats de la primera ronda, van respectar totalment el rànquing del torneig, fins i tot, sorprenentment doncs de les 37 partides disputades els favorits només han cedit dues taules.

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 

 

  

  


 

1