bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 12/07/2004 08:21:11

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

Web Oficial

 

 

 

 

Open Internacional de Torredembarra

Ronda 1

Relliscada del mestre català Manuel Martínez Peña

La primera jornada del 6è Open Internacional de Torredembarra ha estat totalment previsible, excepte una sonada excepció -i valgui la redundància-. S'ha produït en el novè tauler. Sebastià Barberans, un 1950 del club tarragoní del Constantí, va derrotar en una apretada partida el mestre català del Tarragona Manuel Martínez Peña i va protagonitzar la primera sorpresa i, per ara única, del torneig. L'altra imprevist de la primera ronda ha estat la no presentació del veterà GM búlgar Liuben Spassov. La resta dels favorits han resolt amb encert les seves partides i no s'han registrat ni unes taules en aquesta primera jornada en què s'ha estrenat el nou ritme de temps.

Segona ronda

Taules de Garbisu contra el jove Farran i abscència de dos GM búlgars

La segona ronda de l'Open Internacional de Torredembarra ha deixat sorpreses en els tres primers taulers. En el primer tauler, el reusenc Enric Regué ha derrotat el GM búlgar Vasil Spasov i, en el segon, l'aragonès Ángel Sarto ha fet el mateix contra el GM Atanas Kolev. Ni un ni l'altre s'han presentat. En el tercer tauler el MI navarrès Unai Garbisu ha cedit taules contra Josep Farran, un dels joves valors dels escacs tarragonins. La resta de favorits -Vladimir Dimitrov, Ruslan Pogorelov i Alexandar Panchenko- han guanyat les seves partides. Miguel Muñoz va demanar un BYE i no ha jugat. Destaca també la victòria del jugador local Miquel Puig contra un jugador de molta més entitat, l'espluguí Jordi Amigó, tretzè del rànquing inicial. Puig ja porta dos punts i és el millor jugador del Torredembarra fins ara.

Tres mestres ja tenen tres punts i Garbisu es torna a deixar taules

La tercera ronda ha confirmat tres dels titolats que participen al torneig al capdavant de l'Open Internacional de Torredembarra. En el primer tauler, el GM Vladimir Dimitrov ha derrotat amb negres el reusenc Miquel Àngel Fernández Alonso i el GM ucraïnià Ruslan Pogorelov ha fet el mateix amb Enric Saldaña. El MI Alexandar Panchenko també ha superat l'aragonès Ángel Sarto. La quarta ronda tornarà a posar a prova aquests tres jugadors, que han agafat l'etiqueta de favorits. En el tauler 8 va registrar-se la sorpresa més gran del dia. El reusenc Enric Regué ha aconseguit unes taules contra Unia Garbisu, número tres del rànquing del torneig. Igual com ahir va fer Josep Farran, Regué, campió territorial de Tarragona aquesta temporada i 22è del rànquing del torneig, ha obtingut mig punt molt valuós. Dos taulers més avall, Josep Farran es deixava taules contra Víctor Plasencia, un jove vendrellenc que encara no té ELO FIDE. Els tres titolats absents ahir -Vasil Spasov, Atanas Kolev i Miguel Muñoz- van retornar al torneig amb victòries, però ara estan a un punt del liderat i s'hauran d'esforçar al màxim.

Pogorelov punxa i Dimitrov i Panchenko queden sols al capdavant

La disputa de la quarta ronda ha deixat només dos jugadors amb quatre punts de quatre possibles. Es tracta del GM búlgar Vladimir Dimitrov, que va derrotar el navarrès Iñaki Rebolé en el primer tauler, i el MI Alexandar Panchenko, que es va desfer del també navarrès Gonzalo Mombiela en la tercera taula. En canvi, el tarragoní Albert González, desè del rànquing inicial, va fer taules contra el GM búlgar Ruslan Pogorelov. Sergio Navarrete, de l'Orvina, és l'altre jugador que té 3,5 punts, després de derrotar el reusenc Enric Regué. La resta de titolats del torneig -Spasov, Koev, Garbisu i Muñoz- tenen 3 punts després de guanyar les seves partides de la quarta ronda i es mantenen a un punt del liderat de Dimitrov i Panchenko, que aquest dimecres s'enfrontaran en un duel que pot definir un favorit a la victòria final. El MC del Tarragona Manuel Martínez Peña va derrotar el navarrès Roberto Monge i segueix la seva recuperació de la derrota inicial i ja té 3 punts.

Cinquena ronda

Panchenko i Dimitrov pacten taules i Pogorelov els empata en el liderat

El primer lloc de l'Open Internacional de Torredembarra és cosa de tres després de la cinquena ronda. En el primer tauler es van veure les cares els dos únics jugadors que havien guanyat les quatre partides disputades fins el moment, el MI ucraïnià Alexander Panchenko i el GM búlgar Vladimir Dimitrov, que van signar taules. Aquest resultat ha permès al GM Ruslan Pogorelov, que ha guanyat el navarrès Sergio Navarrete empatar-los a 4,5 punts. Amb 4 punts queden la resta dels titolats, que ahir van guanyar les seves partides -Spasov, Kolev, Garbisu i Muñoz-, a més del MC català Manuel Martínez Peña el navarrès Iñaqui Rebolé, que va guanyar el jugador del Constantí Enric Saldaña. La sisena ronda enfrontarà diversos titolats i es preveu molt intensa.

Dimitrov és líder en solitari després de derrotar Pogorelov

El GM búlgar Vladimir Dimitrov s'ha quedat sol amb 5,5 punts al capdavant de la classificació de l'Open Internacional de Torredembarra. Dimitrov, quart del rànquing, va derrotar el cinquè, el GM ucraïnià Ruslan Pogorelov. En els quatre primer taulers no hi van haver cap taules, cosa molt estranya en els oberts internacionals darrerament. El búlgar Vasil Spasov va derrotar el MI Alexander Panchenko i s'ha quedat amb 5 punts, igual que el GM búlgar Kolev -que va derrotar el MI peruà Miguel Muñoz- i el MI basc Unai Garbisu, que va fer el mateix amb el MC Martínez Peña. El jugador del Masrog Josep Rofes i el navarrès Juan Mindeguia també estan amb 4,5 punts, com Pogorelov i en la cinquena ronda hauran d'esforçar-se al màxim.

Dimitrov es desfà de Garbisu i amplia el seu avantatge en el liderat

El GM búlgar Vladimir Dimitrov ha presentat la seva candidatura a succeir a Azer Mirzoev com a campió de l'Open Internacional de Torredembarra d'Escacs. Dimitrov ha derrotat amb negre el MI Unai Garbisu i ja suma 6,5 punts i avantatja amb un punt els seus compatriotes Kolev i Spasov, que han signat taules en la partida que els enfrontava. També tenen 5,5 punts el GM ucraïnià Ruslan Pogorelov, que s'ha desfet de Josep Rofes, jugador del Masroig infliltrat en els primes taulers, i Alexander Panchenko, que ha derrotat el navarrès Juan Miendeguia. Amb 5 punts, a més de Garbisu hi ha jugadors com el MI Miguel Muñoz i el MC Manuel Martínez Peña.

Vuitena ronda

Dimitrov, Kolev i Panchenko arriben a la darrera ronda empatats en el primer lloc

El GM búlgar Vladimir Dimitrov ha perdut en la vuitena ronda contra el seu compatriota Atanas Kolev i s'ha deixat empatar per ell i el MI Alexander Panchenko en el liderat. Tots tres jugadors tenen 6,5 punts i la darrera jornada decidirà el campió del 6è Open Internacional de Torredembarra. Panchenko ha derrotat el MI Miguel Muñoz, actual subcampió del tormeig, i que ha dit adéu al podi. En el segon tauler, els GM Vasil Spasov i Ruslan Pogorelov van fer taules i tenen 6 punts i conserven possibilitats de podi. També tenen 6 punts el MI navarrès Unai Garbisu, que va desfer-se del tarragoní Albert González, que està fent un gran torneig i té 5 punts, i un altre navarrès, Sergio Navarrete, que ahir es va desfer del MC tarragoní Manuel Martínez Peña.

Crònica final

Atanas Kolev guanya el 6è Open Internacional de Torredembarra

El gran mestre búlgar Atanas Kolev s'ha imposat en la sisena edició d'aquest torneig cada vegada més consolidat en el panorama escaquístic català de l'estiu. Dues rondes finals pletòriques, amb victòries sobre el GM bulgar Vladimir Dimitrov i el MI ucaïnià Aleksander Panchenko, han permès a Kolev acabar líder en solitari amb 7,5 punts i succeir Azer Mirzoev com a campió del torneig, que, per tercera vegada, ha guanyat un búlgar. La segona posició, amb 7 punts, ha estat Vladimir Dimitrov, que ha anat líder del torneig fins a la penúltima ronda i en la darrera jornada ha fet taules contra el seu compatriota Vasil Spasov. El gran mestre ucraïnià Ruslan Pogorelov ha completat el podi després de derrotar en la tanda decisiva el navarrès Gonzalo Mombiela. El duel de navarresos del tercer tauler entre Unai Garbisu i Sergio Navarrete s'ha decantat per la lògica i el mestre internacional Garbisu ha acabat quart, també amb 7 punts. Spasov s'ha conformat amb la ciqnuena posició i Panchenko amb la sisena, tots dos amb 6,5 punts. El navarrès de l'Orvina Iñaki Rebolé, que en la darrera ronda s'ha desfet del jove vendrellenc Víctor Plasencia, ha acabat setè amb 6,5 punts i millor classificat amb ELO de 2150 a 2299 punts. El millor ELO de 2000 a 2149 ha estat un altre jugador navarrès, Juan Mindeguia, onzè amb 6 punts. Un jugador del Torredembarra, Joan Martínez, ha estat el millor ELO 1850-1999, després de finalitzar 25è amb 5 punts i el madrileny José Antonio Algaba ha encapçalat el tram de 1700 a 1849 amb 4 punts i una meritòria 46a posició. El millor tarragoní ha estat Albert González Freixas, del CE Tarragona, que ha finalitzat en vuitena posició amb 6 punts. El mestre català Manuel Martínez Peña ha estat 12è amb 6 punts, els mateixos que l'Espluguí Jordi Amigó. En total, s'han fet 13 blocs FIDE i en el torneig hi ha participat 72 jugadors.

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 

 

  

  


 

1