bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 02/05/2005 13:39:17

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

Resultados 2004

Inscritos

 

 

II TORNEIG

DELEGACIÓ

 

24 HORES D’ESCACS

 

 

CRONICA DEL II TORNEIG “DELEGACIO DE GIRONA”

DE 24 HORES D’ESCACS.

Els Fluvià s’emporten cap a Tordera els 4 pernils.

Tal com estava previst, en el excel•lent paratge i casa de colònies de Can Caballé, a Aiguaviva, molt a prop de Girona i del seu aeroport, a les 4 de la tarda del dia 30 d’abril de 2.005, puntualment, va començar el II Torneig Delegació d’escacs de resistència, ja que es jugaven 24 hores seguides.

Enguany la participació es va incrementar fins a 15 equips, amb uns 60 jugadors, cal destacar que van repetir absolutament tos els equips que havien jugat la primera edició, el que fa pensar que en la propera edició caldrà limitar les inscripcions en funció de la quantitat possible de rondes a jugar en 24 hores.

Els torneig es va composar de una lliga de tots contra tots a doble volta, per tant es van disputar 30 rondes (de forma que cada equip va jugar 28 encontres i va descansar dos cops), el ritme de joc va ser de 15 minuts per jugador. En ser equips de 2 jugadors, el màxim de puntuació era 56 punts. El Tordera (Joan Fluvia (MI) 2500, Jordi Fluvia (MF) 2435, Joan Fluvia (MC) 2285 i Josep Ortiz 2230) es va endur el torneig (i els pernils) amb 53 punts dels 56 possibles (!!). Aquest resultat podria fer pensar que el nivell dels altres equips era baix, però res mes lluny de la realitat, ja que alguns altres equips eren : “Els de Poble” que venien de Santa Coloma de Queralt, encapçalats pel jove Mestre Català Xavier Vila 2360, “Equip Figuerenc” amb els MC’s Emili Colls (2330) i Jordi Serra (2330), El “Sol de nit” que comptava amb Josep Maria Salvans (2285), els “Munsers” amb Jaume Mundet (MC) 2270, la família Muratet sota el nom “Gens Una Sumus”, amb l’Albert que te 2275, el Sant Gregori amb la vigent Campiona de Catalunya Laura Garcia (2085), etc. cal esmentar que el promig de tots els jugadors participants rondava els 2000 punts d’elo, i que els equips mes llunyans van venir de Reus (els “Mes que Mai” dels germans Montserrat, acompanyats del seu pare), “Els de Poble” que venien de Santa Coloma de Queralt, El “Jamaican Team” de l’Espluga de Francolí, el “Sol de nit” de Lleida i el “Drink Team” de Castellbisbal.

En el terreny exclusivament esportiu el Tordera no va donar pràcticament opcions als seus rivals, ja que en la primera volta va acabar amb 26,5 punts (dels 28 possibles), nomes cedint unes taules al figuerenc Jordi Serra i un punt a Jaume Mundet, en la segona volta van tornar a fer 26,5 punts, cedint Jordi Fluvià unes taules a Albert Muratet i aconseguint “Els de Poble” pendre’ls un punt sencer. El Tordera amb 53 punts en van treure 10 d’avantatge als segons classificats. Regulars també ho van ser els reusencs del “Mes que Mai”, ja que van fer 11 punts a la primera volta, 11 punts a la segona i van acabar en 11ena posició.

El segon lloc a la classificació final va resultar molt aferrisat entre “Els de Poble” que van acabar amb 43 punts i “L’Equip Figuerenc” que va finalitzar amb 42,5 punts, el “Sol de nit” va ser quart amb 40 punts (una excel•lent primera volta on eren segons amb 22 punts), 5èns els “Munsers” amb 35 punts seguits de molt a prop per “Gens una sumus” amb 34,5 punts (i que eren els guanyadors de la primera edició), la setena plaça va ser pel Sant Gregori amb 29 punts, vuitens els “Beautiful Boys” amb 25,5 punts, “Los increibles” amb 24, van ser novens, la desena plaça va ser pel “Cassà” amb 23,5, seguits pels “Mes que Mai•” amb 22 punts, el “Drink Team” amb 21,5 punts, el tretze lloc va ser per “El Felip i els Mató’s” de Vilobi, seguits del “Chess Women” i tancant la classificació el “Jamaica Team”. Donat que hi havia quinze lots de productes pels 15 primers equips classificats, tothom va sortir amb els seus trofeus (alimentaris).

La jornada va ser magnífica, com en la edició passada, la cura del Ernest de Can Caballè i tot el seu personal, encapçalat pel sempre atent Marc, van fer que la jornada fos de una gran festa continuada i de germanor entre tots els escaquistes allí reunits. L’organització va preveure un calendari que permetia que els àpats (sopar, esmorzar i dinar) es poguessin fer tots junts, descansant tots els equips, a més a més, la nit es va fer curta amb el immens assortiment de pa amb tomàquet, pernil, formatges, i embotits de tota mena que es va estar subministrant durant tota la nit, refrescat per les begudes de taronjada, llimonada i cola i cafè a dojo. Algun jugador va dir que l’any que ve tornava, però no per jugar, si no nomes “per posar-se les botes” durant la nit.

En resum va ser un dia de “festa grossa” als escacs gironins, tothom s’ho va passar be i algú ja demanava de fer la inscripció per la propera edició.

La edició d’enguany ha donat un nombre i nivell de jugadors que garanteix la continuïtat a aquest torneig, l’organització va transmetre de forma reiterada el seu agraïment a tots els jugadors, que han vingut a passar-s’ho be, i a la gent de Can Caballè per la seva acollida.

L’any que ve, a Can Caballè ... la tercera edició s’ha de fer.

Elias Muratet.

 

 

Organitza:

Delegació Territorial de Girona de la Federació Catalana d’Escacs

Local de joc:

Can Caballé

Inscripció:

Per mail a: secretaria@escacsgirona.com

Indicant nom i cognoms, ELO, telèfon/mail de contacte, nom de l’equip i components

Drets Inscripció:

25 € per jugador si es fa el pagament abans del 30 de març

30 € per jugador si es fa després del 30 de març i abans del 29 d’abril

La inscripció inclou sopar, ressopó,  dormir (cal portar sac), esmorzar i dinar.

Forma de pagament:

Cal fer l’ingrés en el compte 2100 1033 32 0200130574 de “La Caixa” indicant el remitent

Horari:

La primera ronda començarà a les 16 h. del dia 30 d’abril

De manera ininterrompuda s’aniran jugant les altres rondes fins les 16 h. del dia 1 de maig, exceptuant una hora per fer el dinar de germanor

 

Ritme de joc:

La primera ronda serà 25 min. per jugador a finish, modificant-se en funció del nombre d’equips a fi de realitzar una lliga

La puntuació serà pel sistema olímpic

Equips:

Els equips seran de quatre jugadors, dels quals dos hauran de jugar a criteri  del propi equip

No cal que els jugadors d’un equip siguin del mateix club, ni que l’ordre d’alineació de l’equip es correspongui amb l’ELO

Reglamentació:

S’aplicarà les Lleis de la FIDE

 

Més informació a la pàgina web de la Delegació de Girona www.escacsgirona.com

 

Particularitats

La inscripció d’un nombre inferior a quatre jugadors per equip (fins i tot un) comporta el dret de l’organització de completar-los en equips de Quatre.

Excepcionalment un equip pot ser de més de quatre jugadors amb el vist-i-plau de l’organització

 

Premis

Els 15 primers equips, per ordre de classificació, triaran un lot, d’entre els 15 existents, consistent en 4 productes alimentaris (4 pernils, 4 formatges, 4 caixes de vi, ...)

 

QUÈ ÉS EL TORNEIG DELEGACIÓ DE 24 HORES ? Abans que deixis de llegir cal dir que no és tan dur com sembla ! No estem bojos! Des de les instàncies més altes de la Territorial de Girona (la idea va ser del President) va sorgir la idea d’organitzar un torneig de resistència, de 24 hores seguides de joc d’escacs (aclareixo que això no vol dir que els jugadors hagin de jugar 24 hores seguides, però si els equips, que és molt diferent).

L’EXPERIÈNCIA ANTERIOR: L’any passat vàrem dur a terme la primera edició que va ser un èxit en tots els sentits menys en un, el baix nivell de participació. Vàrem quedar tan convençuts que la idea és bona que enguany repetim (I SEGUR QUE SEGUIREM REPETINT CADA PRIMER DE MAIG) i els que vàrem poder gaudir del torneig de l’any passat de ben segur repetirem tots, però des de l’organització ens sembla que cal explicar amb més detall com funciona el torneig perquè la gent no s’espanti, que estem segurs que és el que va minimitzar el nombre de jugadors de l’any passat.

ELS EQUIPS I JUGADORS: Primer de tot volem explicar que els equips són de 4 jugadors, en principi, i diem en principi ja que si algun equip vol ser de més jugadors només cal que ho sol•liciti a la organització. També es poden practicar inscripcions de menys jugadors, fins i tot un jugador sol es pot inscriure, en aquest cas, l’organització al començar composa equips amb els jugadors “desemparellats” (el preu d’inscripció és per jugador). Els jugadors que composin un equip no cal que siguin del mateix club, ni cal que estiguin federats. El fet que juguin cada ronda només DOS jugadors permet que la resta de l’equip (els altres dos, o més) descansin, de manera que, per exemple, si en un equip de 4 jugadors dos juguen sis rondes seguides (donat que el ritme de joc en principi és d’escacs actius) estaran jugant durant sis hores, descansant 10 minuts per cada 50 de joc, i desprès d’aquestes sis hores se’n van a dormir i entren en joc els altres DOS jugadors que fan les següents sis hores, i així alternativament, arribarem a la conclusió que de les 24 hores en que l’equip ha estat jugant de forma ininterrompuda, cada jugador ha fet l’equivalent a dues partides “lentes” (12 hores) i ha dormit DOTZE HORES. Segueix semblant tan dur ??? oi que no !!! De fet l’exposició anterior no és absolutament real, (però si possible) ja que quan un no està en joc no té perquè estar dormint i normalment segueix algunes de les partides dels companys, fins que en té prou i se’n va a dormir. Amb això volem deixar clar que les 24 hores ho són de joc de l’equip, però que en cap cas vol dir que un jugador hagi d’estar jugant 24 hores seguides. De fet l’organització obliga a un mínim de partides per cada jugador inscrit, amb això volem evitar que dos jugadors juguin totes les partides i els altres dormin 24 hores.

EL LLOC : La zona de joc, el mateix que l’any passat, és la casa de colònies de Can Caballè, situat molt a prop de Girona, a uns 8 kilòmetres, en direcció a Aiguaviva (Aeroport), això vol dir que està situat de forma cèntrica pels jugadors de la Província de Girona, i pels jugadors que venen de fora està a 8 kilòmetres de la Sortida Girona Sud de la Autopista, és a dir, prou proper a una xarxa bàsica de carreteres catalanes, sense necessitat ni tan sols de travessar Girona. És un paratge ideal per una prova d’aquesta mena : espaiós, envoltat de natura, aïllat dels sorolls, ampli, fins i tot amb extenses carpes, i en l’edifici principal amb més d’un centenar de llits, nombre més que suficient (cal portar el sac de dormir), menjador per tots els que vinguin, sales de televisió, jocs, etc. amb sales a l’entrada destinades al ping-pong (hi havia equips l’any passat que a cada ronda se’ls havia d’anar a cercar al ping-pong o haguessin fet unes quantes incompareixences) i envoltat de camps de bàsquet, futbol, handbol , etc. Com vingui algun “jefazo” de la “Catalana” segur que vol parlar amb els amos per organitzar-hi esdeveniments escaquístics. Segur que si el nombre de participants és gaire alt, apareixeran propostes de campionats alternatius de dominó, cartes, bàsquet, etc. etc. etc. però això ho deixem al suggeriment que puguin fer els participants.

LA NIT: Un tema excel•lentment resolt l’any passat i que mantindrem intacte enguany és el de les llargues hores de la nit, des de ben acabat el sopar (sobre les 22.30 – 23 hores) es disposa d’un bufet lliure (self-service) de pa amb tomàquet (o sense), amb pernil, tot tipus d’embotits, formatges, fruita, truita de patates, etc. de manera que quan s’acaba la partida, com a mínim queden 10 minuts abans de la següent ronda, per anar menjant i xerrant amb els noctàmbuls que també han acabat (si més no el que jugava amb tu). Evidentment la beguda també es lliure: Coca-Cola, Llimonada, Taronjada, Cafè, Aigua, etc. això si, res d’alcohol (excepte cervesa pels majors d’edat, cal dir que els consumidors de cervesa -que l’any passat no van exhaurir les reserves- cada ronda baixaven un xic el seu rendiment). El bufet lliure va fer, i farà enguany, que les temibles hores nocturnes passin amb una certa celeritat per aquells que els toqui jugar. (I ara no em negareu que alguna nit us heu llevat a la matinada i us heu posat amb el ajedrez21 a jugar un moment i us heu estat durant hores, eh? que tots tenim el mateix vici!!)

LA FILOSOFIA: No ens posarem ara transcendentals, però sí que l’esperit d’aquest torneig té una filosofia que no volem perdre de vista: el nostre esport és diferent dels altres, a tall d’exemple algunes “curiositats” que ens diferencien dels altres esports : El 100% dels directius (tant de clubs com federatius a tots els nivells) són jugadors en actiu. El 99% dels àrbitres són jugadors en actiu (de veritat que coneixem un àrbitre no jugador). En el 98,27% de les competicions del nostre esport és molt més elevat el nombre de jugadors que de públic present. (El 98,27 és aproximat). A tots els altres esports és lluita “fins al darrer segon” o “fins la darrera pilota” o “fins el darrer sospir” i s’heroifica al que, malgrat estar derrotat, segueix oferint tota la resistència que pot. En el nostre esport es considera de mal gust seguir jugant quan s’està en inferioritat definitiva. És l’únic que és reglamentari (ep, no en tots el casos!) pactar el resultat entre els contrincants en el transcurs del joc. Un percentatge altíssim de jugadors federats (no ens atrevim a fixar el percentatge, no es vol ofendre a ningú, però considerem que pròxim al 102%) desconeixem la totalitat del reglament de l’esport que practiquem i malgrat que un altre elevadíssim nombre de partides es juguen sense àrbitre que estigui a l’aguait de cada partida, es pot dir que (99,69%) gairebé mai hi ha incidents. (Cal explicar que el total del 0,31% d’incidents es centra en el mateix 0,212 per mil, dels practicants a Catalunya) El 100% dels clubs estan, no solament disposats, sinó PREDISPOSATS a ajudar als altres clubs en els seus problemes, no rieu, ni somrieu, això ho diem molt seriosament, al menys per la Territorial de Girona que coneixem. QUALSEVOL CLUB està disposat a deixar rellotges (i es deixen els millors), material i fins i tot equip humà, a un club que ho necessiti, tant per a un campionat escolar com per un d’obert, un torneig de festa major, etc. El 100% dels Presidents (bé, no exagerem, més del 99,3%) són AMICS entre ells. Aquestes són algunes de les característiques (estadístiques contrastades) del nostre esport, intenteu traspassar-ho a qualsevol altre esport i us adonareu que és impensable, però aquesta relació tan extraordinària que tenim és fruït de la meravellosa màgia de l’esport que compartim. No només GENS UNA SUMMUS (SOM UNA FAMILIA), sinó, a més, BEN AVINGUDA. Tot això no redueix en el més mínim grau que quan un juga, juga a guanyar, però no com sigui, sinó com cal en el noble i digne enfrontament del nostre esport. Per això creiem des de la Territorial de Girona cal defugir una mica dels criteris que venen predeterminats per l’influencia (a voltes perniciosa) dels altres esports, i pensem que cal posar imaginació, per això aquest torneig volem que sigui un reflex de la filosofia, diria que PROFUNDA, del nostre esport. Volem que sigui un dia (24 hores) de torneig, però viscut amb la bona sintonia que ens caracteritza, un dia de germanor, de dedicar les estones entre partida i partida a xerrar, a comentar, a intercanviar idees i opinions, en una paraula a conviure i a gaudir del nostre esport, per això tenim molt clar que els premis (bé, el premi de veritat no es reparteix, ja que és el dia que gaudim de bona companyia i el record que ens quedarà sempre) però, com dèiem els premis que repartim als equips que hagin fet els millors resultats, no han de ser en metàl•lic i els premis són (i seguiran sent) 4 pernils, 4 formatges, caixes d’ampolles de vi, embotis, etc. etc. i fins a 15 etc. en espècies. A més a més, la forma d’adjudicar-los també és “imaginativa” ja que el millor classificat tria quin lot vol dels 15 lots composats abans de començar, el segon equip classificat desprès i així successivament fins al 15è classificat. (Cal dir que està garantit que un lot és de 4 pernils).

EL COMIAT : L’any passat, com deia al començament, va ser un èxit i enguany ho serà també, només esperem, amb un lleuger increment en la participació (la teva participació o millor, del teu equip), obtenir la totalitat de l’èxit en tots els sentits.

Si has llegit fins aquí, gràcies (i perdó pel rotllo).

Mes informació a la nostra web : www.escacsgirona.com

La Junta Directiva de la Territorial de Girona. Si encara et queden ganes de llegir més, us deixem amb la crònica del torneig de l’any passat que va publicar el Butlletí d’Escacs de la Federació Catalana.

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 

 

  

  


 

1