CAMPEONATO DE CATALUNYA POR EQUIPOS

 

 

 

Finals Catalanes- Segona Eliminatòria

24 d'abril de 2005

 

Campionat de Catalunya de Primera Divisió

Montcada 6'5 = 3'5 Sant Adrià

El Montcada campeón de Primera División

Campionat de Catalunya de Segona Divisió

La Colmena 7 - 3 El Vendrell

La Colmena se proclama campeón

so

 

 

Play Off d'ascens a Primera Divisió

Primera eliminatòria (tornada)

(1) Gavà 6'5 = 3'5  (8) Santa Coloma de Queralt

(2) La Lira 6 = 4  (7) Bellvitge AECS

(3) Calaf 4'5 = 5'5 (6) Malgrat

(4) Sant Martí 5'5 = 4'5 Taradell  Centelles(5)

GAVA 6,5 - STA. COLOMA QUERALT 3,5

 

Como se preveía por el resultado del domingo pasado, la ronda ha sido tranquila, hemos ido siempre delante en el marcador y sobre las once de la mañana ya habíamos conseguido los tres puntos que nos hacían falta para clasificarnos.

Victorias de Torrijos (otra más), Emilio (un fiera), Morillas (en su línea), Vicente (¡vaya final de temporada!) y de Blas (de vez en cuando...); Pablo, Albert y Oriol (bienvenido de nuevo al primer equipo) han repartido el punto con el contrario; Jordi y Mario, cuando ya todo estaba resuelto, han tenido que inclinar su rey.

Hemos ganado, sí, pero ahora hay que pensar en la próxima eliminatoria. Por lo que parece nuestro próximo rival será el Malgrat, aunque sea quien sea, seguro que querrá ponernoslo difícil.

Sin embargo este año es el nuestro, no podemos fallar, aquest any SÍ   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  

Blas Rodríguez

http://www.escacsgava.tk

 

  LIRA 6         EEB-AECS 4


 O.ruiz   1/2 1/2  Losada 
 A. Leiva  0  1   Fdez.-DIaz
 Rueda    1  0   Jordi Saenz
 Severri  1/2 1/2  Ballesteros
 E. MArtin  1  0   D. MArtin
 J Garcia R 1/2 1/2  Layola 
 Franch   1  0   Josep M. Saenz
 Moya    0  1   Gamez
 Costas   1  0   M. Vazquez
 Ferrer   1/2 1/2  E. Gonzalez
S'ha imposat el que a "priori" era el favorit (la Lira, el segon classificat del grup Nord o "grup de la mort") contra nosaltres quarts classificats del grup centre. He guanyat finalment amb blanques (primer cop aquest per equips) però estic trist perque avui l'equip ha acabt la temporada.

I, no obstant, no ho hem tingut tan lluny. Després de haver perdrut (cosa poc habitual) els dos germans Saenz i (no tan inhabitual) en David Martin, i de restar en una posició morta que feia anticipar les taules el desé tauler, el panorama era: lleuger avantatge de Gamez Ballesteros i meva i inferiors les restants partides. Dels sis resultats haviem de lograr 5 (victòries a les partides superiors i taules a les inferiors) .... i al final n'hem lograt quatre (victòria de Gámez i meva, taules de Losada i Layola). Si haguessim fet taules a la partida de Vazquez i/o hagués guanyat Ballesteros haguéssim passat per holandés. Però no ha estat així i La lira ha guanyat justet però justament , valgui el joc de paraules. Jo que ja estava mirant els horaris dels trens a Malgrat!

Miquel F-D M

 

 

 

Sant Martí A 5,5 - Centelles-Taradell A 4,5

Avui el nostre equip jugava sense cap dels tres primers taulers. Malgrat tot teníem millor equip que els rivals, donat que els guanyaven per elo en 8 dels 10 taulers, tots menys els dos primers. Els de Centelles-Taradell, que a l'anada ens van dir que no tenien moltes ganes de pujar de categoria, han vingut a casa nostra amb un equip fluix pel darrera, però millor que el que ens va presentar al seu propi local. Això sí, no han tingut el suport que van tenir a casa del GM Lluís Comas. Havíem de fer 4 punts per eliminar-los, i la veritat és que ens ha costat molt. Ha començat el Jordi Sabater fent taules en una posició perduda on el rival no ha vist que la dama, que estava tancada, podia escapar. Després ha guanyat el president que aquest any porta 7 de 8 i com ens descuidem ens passarà a tots. Tot seguit ha perdut el Rojas en l'apur de temps. Han fet taules el David i el Juan Pablo Sánchez, qui havia guanyat per temps però no ha mirat el rellotge en cap moment. L'Evarist que estava pitjor també ha acabat fent taules.Jo, que jugava per segona vegada al primer tauler, he perdut després de tenir qualitat de més i una posició guanyadora, però a l'apur de temps del rival, ha trobat una jugada que m'obligava a tornar la qualitat i a arribar a un final inferior. El Toni Centeno ha fet taules en després d'entregar una peça i recuperar qualitat. El Pau Castillo i l'Eduard han guanyat arrodonint el matx a darrera hora, amb un gran patiment. Així doncs hem eliminat el Centelles-Taradell i per primera vegada a la nostra història arribem a la posibilitat de pujar a primera divissió si guanyem el matx del diumenge, després d'haver estat eliminats dos vegades en la primera ronda d'aquest play off en anteriors anys. Esterem donar aquesta notícia el proper diumenge. Agraim el recolçament de tots els que han vingut a anirmar aquest matí.

Ricard Llerins.

  SANT MARTI    5.5   CENTELLES I TARADELL 4.5
 
R.Llerins   ( 2195 )   0   Baños     ( 2250 )  1
P.Castillo   ( 2190 )   1   Presseguer   ( 2220 )  0
D.Vivancos   ( 2190 )  0.5  Santi Simon  ( 2150 )  0.5
E.Perez    ( 2180 )  0.5  X. Torras   ( 2135 )  0.5
A.Rojas    ( 2140 )   0   Valldeorila  ( 2125 )  1
JP.Sanchez   ( 2140 )  0.5  Sors      ( 2120 )  0.5
M.Riera    ( 2130 )   1   Fabré Vila   ( 2095 )  0
A.Centeno   ( 2175 )  0.5  Pou      ( 2060 )  0.5 
E.Pariente   ( 2090 )   1   Bosch     ( 1945 )  0
J.Sabater   ( 2020 )  0.5  Bufi      ( 1895 )  0.5

Fi de temporada del combinat osonenc de Centelles i Taradell amb una nova derrota devant el Sant Martí, que no malmet el que s´haigin asolit els objectius del inici. La veritat es que el equip ha anat a guanyar fent 6.5 punts i els descans del MC Fabré Massana i de Jordi Recoder han estat coberts pels jugadors mes en forma del segon equip el objectiu ha anat a norris quan tant Xavi Torras (l´entusiasta capità) i el Dr.Pou no han pogut guanyar, cedint taules . El partit ha acavat amb la derrota de Bosch. Gran Temporada de Oscar Baños ( que avui ha guanyat un final de dama , cavall i peó contra dama i peó ) que crec que ha set el primer tauler que mes ha puntuat de la categoría ;per contra aquesta no ha estat la temporada de Pep Presseguer que ha tornat a perdre ja que al complicar-li Castllo la partida ha hagut de tornar la peça que portava de mes.A Xavi Torras li han fet escac continu que ha malograt el seu bon atac a l´ala de Dama en un atac indi de Rei. T.Bufí ,potser el millor del segon equip, tampoc ha pogut guanyar un final amb peó de mes. La resta han estat al nivell , però una temporada més el Dr. Pou puntua per sota de les seves posibilitats ( ja van tres) per motius "del equip". em despedeixo aquest any que no ha calgut que jugues.

Jordi Lázaro

 

 

Campionat de Catalunya de Preferent

Foment B 9 = 1 Valls
Escacs Reus 3 =  7 Terrassa B

 

Play Off d'ascens a Segona Divisió

Sant Adrià B 5'5 = 4'5 Montcada B


Sant Andreu B 6'5 = 3'5 Cambrils

Campionat de Catalunya de Primera Categoria

Collblanc 1'5 = 6'5 Tordera B
 Amposta "B" 8 = 0 Martorell (RENUNCIA)
Comtal 5 = 3 CEAM
Calldetenes (DESCANSA)

Campionat de Catalunya de Segona Categoria

Ninot (RETIRAT) 0 = 8 Canovelles
Puigcerdà 8 = 0 Vilabarca
Sant Feliu C 3'5= 4'5 Montgrí
Barad 2 = 6 Mataró C

Campionat de Catalunya de Tercera Categoria

Palau-Solità i Plegamans 4 = 0 Guixolenc C (RETIRAT)
Caldes de Montbui B 1 = 3 La Lira D
Sant Adrià D o = 4 Castellar D
Sant Esteve = Artigues
Hostafrancs 2'5 = 1'5 Berguedà B
Santa Susanna 4 = 0 Ateneu Igualadí (RETIRAT)
Sant Andreu C 4=0 Ateneu Barcelonès
Lleida E (RETIRAT) 0 = 4 Passió B

HOSTAFRANCS “A”		2,5 – 1,5	BERGUEDÀ “B”

Juanma Sànchez (2.220)		1 – 0 		Antoni Ester (1.900)
Francesc Millaret (2.160)	0 – 1 		Xavier Puertas (1.870)
Rubén Seca (1.885)		½ - ½ 		Joan R. Jiménez (1.835)
Albert Capdevila (1.725)	1 – 0 		Ignasi Prados (1.820)
Hoy domingo, las fuerzas del Hostafrancs se veían mermadas por la retaguardia, puesto que al fallar los dos últimos tableros, hemos acudido a los suplentes del 2º equipo que nos echasen una mano. El Berguedà “B” no presentaba a un primer tablero fuerte como “El Castell”, pero si un equipo muy compensado. Un puntual Francesc Millaret estaba a la hora en la sala, junto a mi para ir montando las 4 mesas; por otro lado, indicar que Rubén Seca hizo un esfuerzo de digna consideración, viniendo a jugar con un tremendo resfriado, y por último nuestro compañero Capdevila con su habitual tranquilidad y su periódico bajo el brazo se sentaba para jugar a las 9:40. Este cronista empezó con buen pie la partida, aunque no podía bajar la guardia; Millaret en un enroque quizás algo prematuro, se le avecinaba un ataque brutaly mucha complicación; Rubén con buen inicio, tras el cambio de damas quedó con ligera desventaja, mientras que Capdevila volviendo a sus buenos momentos del inicio del por equipos arañaba con las piezas y quedó con pieza de más. Poco más tarde, Capdevila, se anotaba el punto tras asediar el enroque de Prados con la pareja de alfiles y la compañía de su dama. Este cronista se imponía en un final de torres ante Ester; y por tanto con estos dos puntos a nuestro favor, por desempate Holandés ya estábamos matemáticamente clasificados para cuartos de final. Tal y como avanzaba la mañana, las partidas de Millaret y Seca, no acababan de definirse, hasta los apuros de tiempo, donde Millaret tuvo que abandonar en un finalito perdido, y Rubén Seca sacaba tablas de una posición algo complicada. Visto lo visto, por donde deberíamos habernos asegurado el pase a cuartos de final que es por la delantera…hemos fallado más que por la retaguardia, donde se ha obtenido mayor puntuación. A la vez, valorando que el Ateneo Igualadí (rival directo) se ha retirado, podemos respirar más tranquilos pero sin dormirnos, además por suerte la semana que viene contaremos almenos con 3 de los 4 titulares del equipo.

Juanma Sánchez

El Torredembarra B puja a Regional Preferent

El segon equip del Club d’Escacs Torredembarra ha fet història aquest diumenge amb la victòria per 2,5-5,5 contra el Cambrils B, ja que ha obtingut l’ascens a la Regional Preferent per primera vegada a la seva història. En aquesta categoria coincidirà la temporada vinent amb el primer eqquip del CE Torredembarra. El matx contra el filial cambrilenc va començar de la pitjor manera possible, amb una derrota ràpid de Josep Burguera en el darrer tauler. Burguera portava una trajectòria impressionant, amb 9,5 de 10 punts al Campionat de Catalunya per equips, però les “pajares”· són imprevisibles. L’1-0 es va mantenir fins passades les 12 del migdia, quan en 10 minuts es va capgirar el marcador, amb victòries de Josep Romeu (6è tauler), Josep Llacuna (4t) i Emilio Caballero (1r). Amb l’1-3, el matx va començar a anar pel bon camí i més després de les taules d’Albert Baeza i Gabriel Comes (2n I 3r tauler). Nomé quedava mig punt per assegurar el matx, que el va aconseguir Eva Matons (5è). Jordi Salvat, amb una victòria treballada en el setè tauler, va completar una jornada històrica que va culminar amb una bona I mesrescuda mariscada en un restaurant cambrilenc. El Torredembarra B no ha perdut cap dels deu enfrontaments que ha disputat aquesta temporada. Va fer 7,5 punts de 8 en la fase regular de Primera Territorial, cedint un 4-4 contra el Capablanca A, un equip superior en Elo que va haver de recórrer al desempat per pujar. I en el play-off d'ascens, amb una plaça en joc per al millor segon de grup, ha superat la Ràpita (5-3) I el Cambrils B (2,5-5,5).

Enhorabona campions!!!

Enhorabona Emilio Caballero, Albert Baeza, Gabriel Comes, Josep Llacuna, Eva Matons, Josep Romeu, Lluís Olivé, Luis Roig, Jordi Salvat, Josep Burguera, Armand Jiménez, Jordi Pla, Antoni Mesa i Agustí Vilanova!!!


 

1