bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 30/05/2005 09:55:55

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

WEB FCE

Web Hotel Indalo Park

RESULTADOS 2004

RONDA 1

RONDA 2

RONDA 3

RONDA 4

RONDA 5

RONDA 6

RONDA 7

RONDA 8

Clasificacion

 

 

 

 

CAMPEONATO DE CATALUNYA DE VETERANOS

1 ronda – 22 maig 2005

Avui s’ha iniciat el XXI campionat de Catalunya de veterans, en el marc de l’Hotel Indalo Park de Santa Susanna (El Maresme). Amb una participació de 71 jugadors (una participant femenina) la majoria de favorits han complert amb victòries senzilles, tal com s’espera d’una primera ronda del sistema suís, però cal destacar la derrota de Paredes i les taules de Planas i Anguera. Molts dels participants estan acompanyats per les seves parelles, i en aquest cap de setmana per fills i néts. Al migdia s’ha fet l’acte d’obertura amb assistència del regidor de gent gran de l’ajuntament de Sta. Susanna. S’ha aplaudit el tercer lloc de la selecció catalana de veterans a Dresden i s’ha presentat l’equip arbitral format per Jaume Bosch i Salvador Carranza, tancant-se l’acte amb un còctel.

El torneig, que se celebra en una excel•lent sala de joc i un bon hotel, és ben acollit pels participants.

2 ronda – 23 maig 2005

Mentre tothom es va situant i adaptant a l’espai de l’hotel i de la població, aquest matí s’ha fet la primera excursió –una volta en trenet per tot el poble- amb 50 assistents. També aquesta tarda s’ha iniciat el torneig de parxís. Mentre cada jugador s’acosta a la puntuació del seu nivell de joc, hem pogut veure alguns finals de torre i peons, però desequilibrats. En el tauler 10 Miquel Descàrrega a fet una brillant entrega de qualitat seguida d’entrega de peça que l’ha portat a una ràpida victòria. El jugador Pere Rosell s’ha hagut de retirar per greus problemes familiars. En la classificació per equips el 3 Peons ha arrencat amb el turbo-reactor posat (7,5 punts de 8) i l’Aragonès el persegueix en el segon lloc amb 6,5.

 

3 ronda – 24 maig 2005

Avui han començat les complicacions (per als favorits). Segura ha perdut amb Pampliega, mentre l’actual campió, Joan Franquet, ha cedit taules amb blanques. A la pràctica només hi ha 3 jugadors amb la puntuació màxima: Bautista (núm.1), Caballé (núm.15) i Pampliega (núm.20). En la classificació del per equips el 3 Peons veu com el St. Andreu s’acosta a mig punt, i l’Aragonès a un punt.

Anit es va iniciar la competició de dòmino. Avui, durant tot el dia, hem tingut la visita dels serveis federatius per resoldre la gestió financera amb els jugadors. També s’ha distribuït a tots els jugadors la informació sobre el Circuit Català d’Internacionals i s’han fet fotos per al Butlletí i per a la Història.

4 ronda – 25 maig 2005

Ja tenim un primer líder en solitari: Bautista. Altres favorits han fet taules (algunes molt ràpides), però Planas amb la victòria sobre Coll proclama també la seva candidatura (esperem amb candeletes el matx Bautista-Planas de demà, tots dos ex-campions de Catalunya de veterans. I amb 3,5 també tenim Caballé, un nou candidat al títol. En la classificació del per equips segueix l frec a frec: 3 Peons 9,5, St.Andreu a mig punt i Aragonès a un punt. En els 10 primers taulers s’han disputat les següents obertures: gambit de dama, def. Nimzoíndia, peó de rei irregular, def. índia de dama, siciliana tancada (2 partides), def. francesa, def. Caro Kan, def. espanyola (var. del canvi), def. Grunfeld (per trasposició). Aquest matí 49 persones han anat d’excursió amb vaixell fins a Blanes i han fet un passeig per la població. Continuen a bon ritme i gran entusiasme les partides de dòmino i parxís.

5 ronda – 26 maig 2005

Gran lluita posicional en el primer tauler entre Bautista i Planas: s’ha estabilitzat el centre, Bautista ha aconseguit més espai a l’ala de dama, s’ha obert la columna d per canviar-hi les torres i un alfil, i Planas ha quedat amb un alfil dolent. Planas ha reciclat l’alfil de b7 a c8 i l’ha pogut canviar, s’han canviat dames i en un final de 4 cavalls i 14 peons en Bautista s’ha colat dins les línies enemigues i ha guanyats malgrat 4 cavalls i un peó a setena de cada un. Bautista s’ha situat clarament destacat, camí del títol. Buxadé ha enredat a Descarrega en un final de torres absolutament igualat i s’ha situat molt bé en el grup selecte on hi ha Caballé, Lázaro i Anguera. L’equip del St. Andreu s’ha situat primer amb 12 punts, deixant el 3 Peons a un punt i l’Aragonès a 1,5. Ahir a la nit es va disputar el campionat de ràpides amb 18 participants. Campió Guillem Buxadé amb 6 de 7 i segon Joan Segura 5,5. El tram de 2075 el va guanyar Justo Lleyda.

6 ronda – 27 maig 2005

Buxadé i Bautista han lluitat una estona, però es tenen molt respecte. Sorpresa en el segon tauler, on Caballé ha batut Lázaro en 18 jugades, i així demostra que és un gran candidat al títol. Per demà nova partida decisiva Bautista-Caballé. Cal estar atents al grup de 4,5 (Buxadé, Anguera, Garcia Conesa i Planas) que han de quedar entre els 3 primers.

L’equip del St. Andreu manté el lideratge amb 14 punts, i aguanta el 3 Peons a un punt i l’Aragonès a 1,5.

Aquest matí s’ha fet una excursió al punt més alt del poble (antiga torre de guaita contra corsaris i pirates) on les seleccions de la Federació del poble han competit a dòmino, bitlles catalanes i jocs de cartes. S’ha tancat l’acte amb un vermout. Avui el nostre entranyable àrbitre auxiliar, Salvador Carranza, s’ha desplaçat a Barcelona, pel seu desè net, que ha nascut aquest mateix matí. Enhorabona.

7 ronda – 28 maig 2005

Caballé ha plantejat un sistema holandès amb f5, on Bautista no ha fet d4. Després d’uns canvis de peons i de dames Caballé ha quedat amb el peó rei aïllat, la partida s’ha embolicat en la columna d oberta i Caballé ha quedat amb un peó a d4 i l’altre a e6, en un final amb 4 torres i 2 alfils: Bautista ha imposat la seva tècnica.
En la taula 2 Anguera ha col•locat un peó a e5 contra el peó negre corresponent doblat a f5. Com que les negres havien fet c5 i la columna d s’ha obert, Anguera ha actuat bé a través de d6 i ha guanyat. 
Garcia Conesa i Buxadè han lluitat fins i tot amb 2 enrocs llargs, però han signat taules molt aviat.
Demà, en l’última ronda de matí, tindrem un impressionant final entre Anguera i Buxadé, empatats a Buchols, per si guanyés Anguera. 
En el tram de 2000 va primer Queraltó amb 4,5, i en el tram de 1850 el primer és Lau amb 3,5.
L’equip del St. Andreu ha allargat l’avantatge a 3 punts sobre l’Aragonès i 3,5 sobre el 3 Peons.
Ahir es va acabar el torneig de parxís amb triple empat que s’ha resolt amb la victòria de la parella Montserrat Baiget i Alicia Guisan. En segon lloc Mercè Junyent-Asunción López i terceres Teresa Fernández –Teresa-Faura.
Avui molts jugadors han exercit d’avis en rebre les seves famílies. Algun net s’ha permès plorar a la sala de joc.

8 ronda – 29 maig 2005

 

 Bautista ha renovat el seu títol de campió de Catalunya de veterans de fa 2 anys, amb un joc d’alt nivell i cedint només unes taules amb el segon classificat. En la seva partida amb Anguera s’ha plantejat un gambet de dama, que Anguera no ha precisat amb blanques i Bautista ja ha fet c5 a la jugada 7. Les blanques han quedat amb l’alfil dama tancat a c1 i les negres han crear dos alfils molt potents. Bautista ha col·locat un peó a c4, i malgrat que Anguera ha fet e4 i f4 s’ha vist desbordat per les peces negres.

En la taula 2 Caballé ha guanyat un peó, ha situat un peó passat i lligat a h6 i ha deixat el Pd6 negre endarrerit, s’ha embolicat i ha perdut (Garcia Conesa tercer). En el tercer tauler Buxadé (sotscampió) amb peó de més ha pogut activar les peces i ha guanyat un final d’alfils valorant aquest peó de més.

Queraltó ha guanyat el tram de 2000, i Lau el tram de 1850.

Gran esportivitat de Planas, que en una posició igualada amb moltes peces i el contrari només dos minuts (i ell tenia 1 hora) ha ofert taules.

L’equip del St. Andreu ha confirmat la seva victòria per equips amb 18,5 punts de 24 possibles. Segon l’Aragonès amb 16 i tercer  el 3 Peons amb 15.       

Aquest vespre es farà un sopar de cloenda i repartiment de premis amb assistència de l’alcalde de Sta. Susanna i els presidents de les federacions espanyola i catalana.

Els esforçats jugadors de dòmino encara hauran de jugar fins a última hora.

 

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 

 

  

  


 

1