bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 08/01/2006 14:58:55

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

Resultados cerrado sub-17

Open

Ranking inicial

Ronda 1

Ronda 2

Ronda 3

Ronda 4

Ronda 5

Ronda 6

Ronda 7

Ronda 8

Ronda 9

Clasificación

Clasificación equipos

Elo catalan

Elo FIDE

 

 

Memorial David García Ilundáin

El festival de este año se compone de dos torneos el ya tradicional cerrado sub-17 con los 10 mejores jugadores de Catalunya y una plaza para el Mundial en juego, y un Open abierto a todos los jugadores.

 

Crónica

 

Tot i ésser les espectatives de la Organització arribar a 100 jugadors, ens hem quedat amb un total de 96 jugadors i jugadores entre ambdues modalitats de la competició de nadal.

A la modalitat del tancat per als jugadors sub-17 amb millor rànking de Catalunya, hi ha hagut una lluita colze a colze per disputar-se els llocs de la classificació, cosa que ha donat un bon espectacle al bon nombre d´espectadors que varen seguir les partides tant a la mateixa sala de joc com per internet, ja que la federació a disposat el material necessari per a la retransmissió de les partides. Encara que la disputa pels dos jugadors amb més elo ( Daniel Alsina i Xavier Vila ), Alsina va fer-se amb el títol i la plaça amb les despeses cobertes pel mundial, ja que durant tot el torneig va anar sumant el punt sencer tret de la partida amb el seu rival directe ( Xavier Vila ), amb qui va fer taules, però, amb 1 punt d´avantatge que portava sobre Vila, ja pràcticament va deixar sentenciat el campionat. Vila per tant, va quedar-se darrere d´Alsina quedant sots-campió amb un total de 7 punts, i la tercera plaça del pòdium va aparèixer Hèctor Mestre, que sent el setè del rànking va demostrar estar en plena forma i a l´alçada del torneig. A les portes del pòdium han quedat els jugadors Martí Mayo i David Leiva ambdós amb 5 punts i una més que respectable actuació. En sisena posició s´ha situat Àlvar Alonso, a qui el torneig tot i haver-li anat una mica fluix, no qüestiona pas la seva gran capacitat de joc i el seu talent que ha demostrat a quasi tots els torneigs que porta fent últimament. A continuació, Adrià Pérez ha realitzat un torneig irregular, amb 3,5 punts ha deixat escapar algun puntet que tenia quasi agafat, però d´altra banda també ha donat alguna sorpresa com la victòria davant l´Àlvar Alonso. Amb 3,5 punts també es troba el jugador Èric Dominguez que encara i quedar vuitè, ha fet diverses taules sobretot amb diversos jugadors que encapçalen el rànking. Més a baix a la novena posició el jugador Héctor Moreno que ha estat una mica distanciat dels escacs últimament, s´ha vist superat per molts dels seus rivals que no perdonen res, tot i que això no deixa de banda la resistència que ha oposat el jugador de La Gran Penya de Vilanova davant el taulell. Finalment tancant la taula de classificació, un Francesc Millaret que portava una temporada en declivi, ha demostrat a les partides una bona preparació i un gran esperit de lluita, però els apurs de temps i els nervis han espatllat diverses de les partides que tenia guanyades, cosa que tenint 0,5 punt a la classificació final no ha de desanimar-se, ja que, controlant els nervis els punts els obtindrà fàcilment a les properes competicions.

A la modalitat del Obert, en què hi figuraven 86 jugadors, Jorge Iglesias ha estat el brillant campió amb 8 de 9, tot i que Lluis Esquivel quedant sots-campió del torneig també va realitzar 8 de 9. El número 1 de rànking Jonathan Alonso amb 7 punts i no havent perdut cap partida ha quedat relegat a la tercera posició del pòdium. Cal destacar, algunes actuacions entre elles la de Toni Ayza, que amb només 2005 d´elo ha aconseguit fer-se amb la seva primera norma de MC i situant-se en la cinquena posició de la classificació general; també una altra bona actuació ha estat la del jove Daniel Moreno que amb 2060 d´elo ha quedat novè de la general i algun premi més que li ha caigut. Com a jugador local , el millor classificat ha estat el nou fitxatge del Hostafrancs, Federico Scalzi que ha demostrat estar en forma per defensar la segona taula del primer equip. Pel que fa als trams d´elo, a la franja de 2001-2150 el primer classificat a estat Toni Ayza que amb aquests dos premis ja ha fet els seus reis; en segona posició el jugador del Peona i Peó, Rubén Hernández i finalment en tercera posició Daniel Moreno del Sant Andreu. Del tram de 1851-2000 d´elo, el primer classificat ha estat Raúl Lorente del Sant Josep, en segona posició Joan Quero del Prat i per últim ha quedat Joan Orriols del Peona i Peó. Al tram de 1700- 1850 d´elo, el primer classificat ha estat l´incombustible jugador del Comtal que ha batut el rècord de més partides jugades en un semestre, Lluis Febrero ( aveure si aquest any pot superar-se a ell mateix de nou ,xD); en segona posició el jugador del Sant Boi, Javier Jiménez i per acabar en tercera posició Francisco Sánchez del Comtal. Respecte als premis per equips, el líder indiscutible a la classificació ha estat el Peona i Peó que ha finalitzat amb 4,5 punts per sobre del segon classificat; l´equip sots-campió ha estat el Bellvitge A.E.C.S. i en tercera posició s´ha situat el Gavà amb 15,5 punts, també he de destacar la bona actuació de l´equip del Sant Martí que ha quedat només 0,5 punts per darrere del Gavà. Els premis per categories han estat els següents: a la categoria sub-10 s´ha imposat Marc Sánchez del Sant Martí; a la categoria sub-12 Enric Colón no ha volgut anar-se sense el seu trofeu; a la categoria sub-14 Daniel Moreno ha defensat el seu dret a dur-se el trofeu a casa seva i per últim a la categoria sub-16 Rubén Hernández s´ha fet amb un altre trofeu. Finalment, vull agrair a tots els patrocinadors per la seva col.laboració, que ha estat decisiva per tirar el torneig endavant, alhora que també vull agrair als jugadors per la seva participació i els felicito per la seva gran esportivitat durant tot el campionat.

Juanma Sánchez

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 

 

  

  


 

1