bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 10/07/2005 21:05:56

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

Web Oficial

Resultados 2004

Ranking inicial

Ronda 1

Ronda 2

Ronda 3

Ronda 4

Ronda 5

Ronda 6

Ronda 7

Ronda 8

Ronda 9

Clasificación

 

 

 


        

VII OPEN D´ESCACS INTERNACIONAL  

“TORREDEMBARRA” 2005

   

                          

Sorpreses i no massa bones

 

El 7è Open Internacional d'Escacs de Torredembarra ha arrencat amb algunes sorpreses de darrera hora poc positives. La inscripció era una mica més baixa que l'any passat i la presència de jugadors titulars sota mínims a causa de la coincidència amb altres tornejos i la negativa de l'organizació a donar BYEs -un tema que s'haurà d'estudiar molt a fons de cara al proper Circuit-. Però a més el MI Saad Beulodah no es va presentar i Miguel Muñoz va arribar a dos minuts de l'hora límit. També va faltar el número 4 del rànquing, l'alemany Gernot Blum, que va avisar via mail que no vindria quan el torneig ja havia començat.

            En el terreny esportiu hi ha un resultat sorprenent al tercer tauler, ja que el MC tarragoní Manuel Martínez Peña va fer taules amb Alejandro Maura. Martínez Peña va haver de recórrer a la seva experiència per treure unes taules d'una posició perduda -dos peons de menys-. També va suar de valent un altre MC, Javier Fernández Fuentes, per guanyar el jugador local Paul Schweitzer. Havíem de baixar fins el tauler 11 per trobar una altra sorpresa, les taules entre Miquel Puig i Àlex Ventura.

         

Ronda 2

Muñoz, Accensi i Fernández Fuentes no cedeixen

Els favorits en del VII Open Internacional de Torredembarra van guanyar les seves partides en la segona ronda del torneig. Miguel Muñoz es va imposar a Gustavo García (21), mentre que Miquel Àngel Accensi (5) va derrotar el jugador local Emilio Caballero. Javier Fernández Fuentes (6) va derrotar José Antonio Rodríguez (23). En el quart tauler, Artur Valls (24) va arrencar taules contra Miquel A. Fernández Alonso (7) i Eduard Pujol (8) també va empatar contra Lluís Loher. Amb dos punts també estan Ángel Sarto (9), Carmelo Fernández (10), Antoni Pons (30) entre altres.

Ronda 3

Muñoz i Sarto es queden sols al capdavant

La tercera ronda ha servit per reduir el grup capdavanter de nou jugadors a només dos: el MI peruà Miguel Muñoz, gran favorit a la victòria final, i l'aragonès Ángel Sarto, novè del rànquing inicial. Muñoz va superar amb una exhibició de joc el tarragoní Carmelo Fernández en el primer tauler. En el quart tauler, Sarto va derrotar el vendrellenc Antoni Pons. Només Muñoz i Sarto han sumat els tres punts en joc. La resta de jugadors amb 2 punts només van poder fer taules o perdre, com és el cas de Ventura Pérez (34), que va caure derrotat contra Manuel Martínez Peña, número 3 del rànquing inicial i que poc a poc va escalant posicions després de la relliscada en la ronda inicial amb unes taules contra Alejandro Maura (37). Destaquen l'alt número de taules en els deu primers taulers. Sembla que la prudència domina en aquest inici de campionat.

Ronda 4

Muñoz ja és líder en solitari

El MI Miguel Muñoz s'ha situat com a líder en solitari del 7è Open Internacional de Torredembarra després de derrotar sense gaires dificultats el jugador aragonès Ángel Sarto (9). Muñoz queda amb 4 punts, seguit de tres jugadors: Miquel Àngel Accensi, Manuel Martínez Peña i Javier Fernández Fuentes. Tots tres van guanyar les seves partides. Martínez Peña (3) es va imposar a Miquel Àngel Fernández Alonso; Miquel Àngel Accensi (5) es va desfer de David Vizcaíno (15) i Javier Fernández Fuentes (6) va superar el jugador local Josep Llacuna (19). Cal destacar la gran combativitat en aquesta rondam ja que no hi van haver cap taules en els primers vuit taulers.

Ronda 5

Muñoz guanya Accensi i amplia el seu avantatge

El MI peruà Miguel Muñoz va ampliar el seu avantatge al capdavant de la classificació a un punt després de superar el roquetenc Miquel Àngel Accensi (5) en la cinquena ronda. Muñoz es va beneficiar de les taules entre Manuel Martínez Peña i Javier Fernández Fuentes, els altres dos jugadors junt amb Accensi que portaven 3,5 punts. En el quart tauler, el reusenc Artur Valls (24) va derrotar Ángel Sarto (9)-que porta dos zeros seguits- i es va col•locar amb 4 punts. També en porta 4 el vendrellenc Lluís Loehr (25), que va superar Carmelo Fernández (10). Valls i Loehr s'han situat amb quatre punts després de protagonitzar una arrencada de torneig molt prometedora, tot i no tenir cap dels dos Elo FIDE.

Ronda 6

Muñoz segueix imparable i ja suma sis victòries

Manuel Martínez Peña, número tres del rànquing del torneig torrenc, tampoc va ser rival per Miguel Muñoz i el MI peruà va sumar una nova victòria i ja en van sis. En el segon tauler, Artur Valls, 24è del rànquing, va sorprendre el MC Javier Fernández Fuentes, i ha quedat com l'unic jugador amb cinc punts i, per tant, rival de Muñoz en la setena ronda (6). Amb 4,5 punts estan tres jugadors: Lluís Loher, Miquel Àngel Acccensi i Miquel Àngel Fernández Alonso. El vendrellenc Lluís Loehr (25) segueix sorprenent i en la sisena ronda va fer taules contra JosepRamon Rodríguez Marcos (16). Accensi (5) va superar Negreiro (26) i Fernández Alonso (7) va derrotar Pérez Pacheco (34).

Ronda 7

Muñoz supera Valls i es col•loca a mig punt del títol

El MI Miguel Muñoz va sumar una nova victòria contra el reusenc Artur Valls (24), un dels jugadors revelació del torneig, i ja només li cal mig punt per assegurar-se la victòria en el 7è Open Internacional d'Escacs de Torredembarra. En el segon tauler va saltar la sorpresa i el vendrellenc Lluís Loehr (25), l'atra jugador revelació junt amb Valls, va derrotar Miquel Àngel Accensi (5) i es va situar segon. Amb cinc punts queden Miquel Àngel Fernández Alonso (7), Manuel Martínez Peña (3) i Ángel Sarto (9). Fernández Alonso va pactar taules amb Fernández Fuentes (6), Martínez Peña va derrotar David Vizcaíno (15) i Ángel sarto es va desfer de Víctor Plasencia (14).

Ronda 8

Miguel Muñoz guanya el 7è Open Internacional d'Escacs de Torredembarra

A manca d'una ronda pel final, el MI peruà Miguel Muñoz va derrotar Lluís Loehr, número 25 del rànquing i una de les revelacions del torneig, i es va assegurar matemàticament el títol. Muñoz ha guanyat les 8 partides que ha disputat i el segon classificat, Miguel Ángel Fernández Alonso (7), l'únic jugador que té 6 punts i que ahir va derrotar Ángel Sarto (9), està a dos punts. Amb 5,5 punts queden Lluís Loehr -derrotat per Muñoz-, Artur Valls (24) i Manuel Martínez Peña (3), que ahir van fer taules al tercer tauler i diversos jugadors que ahir van aconseguir la victòria: Miquel Àngel Accensi (5), Francisco Javier Fernández Fuentes (6), Carmelo Fernández (10) i Ramon Cid (18).

Ronda 9

Muñoz fa nou de nou i Lluís Loehr i Carmelo Fernández completen el podi

El MI peruà Miguel Muñoz tampoc no va perdonar en la darrera ronda i va derrotar Miquel Àngel Fernández Alonso. Muñoz ha guanyat les 9 partides que ha disputat i ha avantatjat amb 2,5 punts el segon classificat, un sorprenent Lluís Loehr. El jugador vendrellenc sortia com a número 25 del rànquing inicial i ha acabat en segona posició amb 6,5 punts després de derrotar en la ronda final el vallenc Gabriel Mestieri. Tercer ha finalitzat Carmelo Fernández, del Tarragona i desè del rànquing inicial, que en la última tanda va derrotar el seu company de club Manuel Martínez Peña., tercer del rànquing inicial. Amb 6,5 punts també ha quedat Ramon Cid, del Peó Vuit, que no estava entre els grans favorits -18è del rànquing- i que en la darrera ronda ha derrotat Francisco Javier Fernández Fuentes (6).

 

                                                           

 

1.   El torneig forma part del II Circuit Internacional d´Opens d´Estiu de Catalunya amb categoría C (individual) i categoría B (trams d´ELO).

2.   És obert a tots els jugadors amb llicència federativa vigent.

3.   El torneig es disputarà pel sistema suïs FIDE a 9 rondes.

4.   El ritme de joc serà de 90 minuts més 30 segons per jugada.

5.   L´horari de joc serà a les 16:30 hores des del dia 2 fins al 9 de juliol i l´ultima ronda serà el diumenge dia 10 a les 9:30 hores del matí.

6.   Local de joc : Casal Municipal de Torredembarra, C/ Capella, 6  -  43830 Torredembarra.

7.   Homologat per FIDE, FEDA, FCE.

8.   Les bases estaran exposades al local de joc abans de començar el torneig i seran d´obligat compliment.

9.   Director del Torneig: Sr. Gerard Aroca Argüelles. Àrbitre Principal: Enric Monné Aulès. Àrbitre Adjunt : Josep Mª Camell Jané.

10.

 Les inscripcions finalitzaran el dia 30 de juny  a les 20:00 hores. El  pagament de la inscripció es farà directament en el torneig. Posar-se en contacte amb el Sr. Francesc Aroca Argüelles al Tel.:977.54.10.70 o al Fax:977.54.22.83, o amb el Sr. Jordi Salvat al Tel.: 649.06.19.84 o a  jsalvat20@hotmail.com i per gentilesa de LITE, més informació i seguiment del torneig a www.litegrup.com/escacstorre

11. Els drets d´inscripció són :

Jugadors d´ELO 2350 i superior : Gratuit

Jugadors d´ELO superior a 1995 :  30 €

Jugadors d´ELO entre 1700-1995 : 24 €

 

12. Premis

1r. Classificat

800 € + trofeu

2n. Classificat

 600 € + trofeu

3r. Classificat

       450 € + trofeu

4t. Classificat

300 €

5è. Classificat

250 €

6è. Classificat

200 €

7è. Classificat

100 €

8è. Classificat

100 €

9è. Classificat

100 €

10è. Classificat

100 €

11è. Classificat

100 €

12è. Classificat

100 €

1r. Classificat Sènior

( >  60 anys )

  60 €

1r. Classificat Junior

 ( < 16 anys )

  60 €

 

 

        Trams d´ELO

2150 a 2299

1r. Classificat

75 € + trofeu

2n. Classificat

35 €

2000 a 2149

1r. Classificat

75 € + trofeu

2n. Classificat

35 €

1850 a 1999

1r. Classificat

75 € + trofeu

2n. Classificat

35 €

1700 a 1849

1r. Classificat

75 € + trofeu

2n. Classificat

35 €

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 

 

  

  


 

1