bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 10/12/2006 21:10:09

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

FCE

BASES

PALMARES

INSCRITAS

RANKING

RONDA 1 cursos diseñocursos profesionales a distanciacursos para profesionales a distanciacursos a distanciaEstadisticas y contadores web gratis

RONDA 2

RONDA 3

RONDA 4

RONDA 5

RONDA 6

EN DIRECTO

 

64è CAMPIONAT FEMENÍ ABSOLUT DE CATALUNYA

LOCALITAT: BALAGUER

 

Del 6 al 10 de desembre es disputarà a l’edifici de l’Ajuntament de Balaguer el 64è Campionat Femení de Catalunya.

 

La presentació del torneig, presidida per l’alcalde de Balaguer, va tenir lloc el dia 6 a les 12:00h a la sala d’actes de l’Ajuntament, el mateix lloc on s’ha instal·lat la sala d’anàlisi del torneig i una pantalla gegant que permet seguir les partides dels 4 primers taulers en directe.

 

Aquest any el campionat compta amb la participació de 30 jugadores de clubs d’arreu de Catalunya entre les quals cal destacar la presència de la MI Ana Matnadze i la WMI Karen Zapata entre d’altres.

 

Les partides es poden seguir a través d’Internet a l’adreça http://www.directe.fcde.org i l’horari és el següent:

 

  • RONDA 1: dia 6 de desembre a les 17:00 h.
  • RONDA 2: dia 7 de desembre a les 9:30 h.
  • RONDA 3: dia 7 de desembre a les 17:00 h.
  • RONDA 4: dia 8 de desembre a les 17:00 h.
  • RONDA 5: dia 9 de desembre a les 9:30 h.
  • RONDA 6: dia 9 de desembre a les 17:00 h.
  • RONDA 7: dia 10 de desembre a les 9:30 h.

 

La cloenda i lliurament de premis del torneig serà el dia 10 en finalitzar les partides.

 

 

CRÒNICA 1ra  RONDA:

 

L’inici del femení es va produir sense  incidències.

Tant les condicions de la sala de joc  com l’espectacular sala d’actes de l’Ajuntament on es troba la sala d’anàlisi i la pantalla per seguir les partides en directe, estan donant al torneig una qualitat molt ben rebuda pels aficionats que s’apropen a gaudir del femení a la ciutat de Balaguer.

Cap sorpresa a la primera ronda del Femení, encara que la número 1 del rànking, la MI Ana Matnadze va trobar  una forta  resistència en la seva oponent Maria Solà del Club d’escacs Benavent. També la campiona del Perú i número 2 del rànking la WIM Karen Zapata va tenir moltes dificultats per endur-se la victòria davant la Xènia Arnó, també del Benavent. La número 3 del rànking Yolanda Peñas tampoc ho va tenir fàcil davant la jugadora local Laura Prats.

 

Joan Mellado

 

CRÒNICA 2na RONDA:

 

La segona ronda va oferir enfrontaments més igualats com ara el match Imma Montoliu, la segona classificada per Lleida, contra Ana Matnatde. Finalment es va imposar la jugadora georgiana.

La Lourdes Hernando al segon tauler va caure en una posició dubtosa des de l’ obertura perdent ràpidament amb la número 2 Karen Zapata.

No hi va haver gaires sorpreses en la resta de taulers llevat de la número 12 del rànking Alejandra Porras del Barceloneta  que es va importa a la número 5 Clara Orriols.

Cal destacar que a la fi de la segona ronda la jugadora local del Club d’Escacs Balaguer Gisela Ramoneda es troba situada entre el grup de líders amb dos punts.

 

Joan Mellado

 

CRÒNICA 3na RONDA:

 

Avui hem vist una lluita aferrissada als quatre primers taulers. Ana Matnadze s’ha imposat finalment a una molt bona Laura García. Al segon tauler Elizabeth Riera ha fet taules amb la Karen Zapata quan podia haver aconseguit molt més.

La Yolanda Peñas ha sacrificat una peça pràcticament a l’obertura aconseguint una clara compensació, el què li ha aportat amb brillant estil la victòria.

Al quart tauler hem vist una partida de poder a poder entre Gisela Ramoneda i Judit Clopés, en la què la balaguerina s’ha defensat molt bé en un difícil final però a l’últim moment ha comès una errada que l’ha aprofitat la Judit per endur-se el punt.

Hi ha tres líders amb la màxima puntuació: Ana Matnadze, Yolanda Peñas i Judit Clopés.

A l’equador del torneig les posicions comencen a definir-se.

 

Joan Mellado

CRÒNICA 4a RONDA

La protagonista de la jornada ha estat sens dubte la jove Judit Clopés que ha aconseguit  taules amb la número 1 de rànking la IM Ana Matnadze després d’una dura i llarga  partida. Judit ha mostrat tenir un nivell de joc molt madur tenint en compte la seva joventut. Faci el que faci les properes rondes crec que és una jugadora a tenir molt en compte en el futur dels escacs femenins catalans.

En el segon tauler l’altra líder del torneig, Yolanda Peñas, ha malmès una clara posició guanyadora davant la WIM Karen Zapata. perdent l’oportunitat de liderar el torneig.

En els taulers 3, 4 i 5  l’experiència de Clar Orriols, Laura García i Imma Montoliu s’ha fet valdre davant de les jugadores Elizabeth Riera, Laia Barbosa i Gisela Ramoneda respectivament.

Així doncs arribem a la cinquena ronda amb el torneig molt obert ja que encara vuit jugadores com a mínim poden aspirar a guanyar el campionat.

Joan Mellado

CRÒNICA 5ª RONDA

 

Aquest matí a Balaguer hem gaudit de la jornada més disputada i més emocionant de les jugades fins ara.

 

Al primer tauler, les dues principals candidates al títol Ana Matnadze i Karen Zapata han jugat una partida molt llarga i complexa, decantant-se finalment la victòria per la mestra georgiana.

 

Al segon tauler, la Judit Clopés segueix confirmant les seves bones expectatives per guanyar el torneig i la plaça classificatòria per al Campionat d’Espanya després de la victòria davant Yolanda Peñas.

 

Pel que fa al tercer tauler, la millor classificada de la província de Lleida Imma Montoliu defensava una posició en la qual ella tenia dos peons de més i segurament podia aturar l’atac que tenia Clara Orriols, però amb poc temps no ha encertat amb la defensa i finalment la victòria ha estat per la Clara.

 

També cal destacar la victòria de Laura Garcia davant la Mireia Terrones. La Laura ha obtingut una bona posició amb les negres des d’un bon principi i ha anat incrementant el seu avantatge poc a poc amb molt bona tècnica.

 

D’altra banda, Alejandra Porras ha guanyat a Elizabeth Riera i també lluitarà per les primeres posicions.

 

Joan Mellado

CRÒNICA SETENA I ÚLTIMA RONDA

 

 

No  existeix una última ronda sense emoció. No era fàcil llevar-se a les nou del matí per disputar aquesta última i decisiva ronda amb les forces ja de totes les jugadores molt  minvades. El títol es disputava al primer i segon tauler i la tensió era evident a l’ambient. Karen Zapata i Judith Clopés, des de bon començament van arribar a una posició endiablada tàcticament en la què, segons un servidor, les blanques van saber treure millor profit de la complicada situació tàctica. Malgrat la derrota, l’actuació de la Judit Clopés, de 15 anys, ha estat espectacular. Tot i que a l’última ronda Karen Zapata ha aconseguit guanyar a la Judit Clopés, aquesta ha superat per desempat a la jugadora peruana  quedant finalment les dues a un punt de la campiona en segon i tercer lloc.

Al segon tauler les coses eren radicalment diferents: una Yolanda Peñas molt pressionada per al menys aconseguir la classificació per al proper femení català no ha plantejat gaires dificultats tècniques  a la que finalment aconseguiria el primer lloc en solitari i el títol de Campiona Femenina Absoluta de Catalunya l’Ana Matnazde.

El títol de Campiona de Catalunya per Ana Matnadze no li permetrà disputar el campionat d’Espanya ja que aquesta plaça l’ocuparà la Judit Clopés com a primera catalana. En tot cas felicitacions a la campiona del torneig, que era la màxima favorita i a més ha mostrat una qualitat humana destacable.

Podríem pensar que les següents partides, on no es jugava gairebé res, no havien de ser gaire disputades; però la realitat  ha estat que totes les jugadores han donat una lliçó d’esportivitat fins al final. En aquest sentit ha estat un torneig disputadíssim ja  que s’han produït poquíssimes taules.

El quart i cinquè lloc de la general van recaure en Laura García de Girona i Claura Orriols de Barcelona respectivament.

Hi va haver molta lluita i sana expectació per saber qui seria la millor jugadora de la província de Lleida, títol honorífic que finalment va recaure en la jugadora del Club d’Escacs de Balaguer, Laia Barbosa,  que va acabar  en la onzena posició de la classificació final. Només el que viu l’ambient femení dels escacs a la província de Lleida pot saber la competitivitat que existeix aquí  entre elles.

Intuïm que tothom s’enduu una sensació molt agradable  de l’ambient i condicions generals del torneig. L’organització va percebre  a l’acte de cloenda la satisfacció en les cares de tothom, la qual cosa ens va fer sentir d’allò més bé.

Un cop més agrair a l’Ajuntament de Balaguer, al Consell Català de l’Esport i a la Federació Catalana d’Escacs la seva col·laboració per al campionat.

 

Joan Mellado i Triviño

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 


 

1