bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 05/04/2006 00:25:52

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

Resultados

 

 

1r TORNEIG D’ESCACS D’IGUALADA I L’ANOIA

 

Després de l’ajornament de la primera ronda per l’efecte de les neus, aquest passat dissabte es va donar el tret de sortida al 1r Torneig d’Escacs d’Igualada i l’Anoia, amb una gran participació de jugadors de l’Anoia i comarques veïnes com el Penedès, Garraf, Barcelonès,Conca de Barberà, Baix Llobregat i d’altres.

Tots aquests participants, distribuïts en 3 categories, s’enfrontaran pel sistema suís durant 9 dissabtes, en horari de tarda, en el marc incomparable del recent inaugurat Espai Cívic Centre (antic Maristes) cedit pel M.I. Ajuntament d’Igualada.

En aquesta primera ronda, el grup del tancat s’ha caracteritzat per la seva alta combativitat on només una partida de les 5 que hi havia en joc va acabar en taules. Dels altres dos grups, federats i aficionats, la sorpresa més destacada va ser la derrota del primer jugador del rànquing i favorit per guanyar el torneig obert de federats davant la jugadora Carme Palomo del Club Escacs Terrassa.

 

 

Ronda 2

 

La segona ronda del Campionat no ha portat cap sorpresa en els resultats, ja que als torneigs oberts els jugadors favorits s’han imposat en les seves partides. Però si que hi ha hagut unes quantes taules que fan que s’hagi reduït el grup capdavanter.

En el tancat s’ha produït la baixa del jugador Ramon Clotet per malaltia greu, i des d’aquí desitgem que es restableixi al més aviat possible. Les altres quatre partides disputades en aquest grup han acabat en taules després d’una llarga lluita. Això és una senyal de que la victòria final pot ser molt disputada.

 

 

Ronda 3

Es comencen a definir els grups capdavanters després de la tercera ronda del torneig a les diferents categories. Al grup del tancat, hi ha hagut una partida que no s’ha pogut disputar per la baixa del jugador Ramon Clotet, mentre que la partida entre Soteras i Sanfeliu s’havia avançat i va acabar amb una derrota del jugador capelladí. De la resta de partides només hi va haver unes taules entre González i Almería. Aquest darrer jugador està mostrant-se com un jugador molt sòlid després de fer tres taules seguides. El duel entre els dos jugadors locals Codina i Alonso va acabar decantant-se a favor del primer després d’una llarga lluita. Al grup obert de federats només queda un jugador que ha aconseguit els tres punts, el jugador Lluis Canellas del Club Escacs Torrenegra. El segueixen a mig punt un grup de 5 jugadors. Per últim, al grup obert de promoció, hi ha un grup de 4 jugadors destacats amb 3 punts. Cal destacar que en tot el grup no hi va haver ni una sola partida que acabés en taules. Aquesta setmana el torneig es va disputar en una sala diferent a l’habitual dintre del mateix local del Centre Cívic Centre degut a unes millores que estan fent a la sala principal.

Ronda 4

Molta combativitat a la quarta ronda

S’acosta l’equador del torneig i ja es va configurant el grup capdavanter amb els jugadors que es troben amb millor forma escaquista, però encara no hi ha cap jugador que destaqui clarament i s’escapi en la classificació. En el tancat, a on no hi ha hagut cap partida que acabés en taules en aquesta ronda, tenim a Josep Codina (MC) del Club Escacs Igualada i Alex Sanahuja del Club Escacs Terrassa amb 3 punts i mig, seguit amb 3 punts pel jugador Albert Sanfeliu del Club Escacs Santpedor. La propera ronda s’enfrontaran els dos primers. A l’obert de federats, el jugador Lluís Canellas lidera la classificació amb 4 punts, seguit de prop per Joan Vivancos i Josep Ramon Torner amb 3 punts i mig. També a l’obert de promoció hi ha només un jugador amb 4 punts, en Lluís Miralles, i a mig punt el segueixen Ignacio Clavero i Francesc Sanahuja.

Ronda 5

S’ha superat l’equador del torneig

Després de la cinquena ronda ja hi ha un jugador destacat en solitari en cada una de les categories. En el tancat, després de la victòria de la setmana passada, Josep Codina és líder a la classificació amb quatre punts i mig, tot i que seguit només a mig punt per Albert Sanfeliu. La meitat dels jugadors ja han perdut l’opció d’arribar als sis punts i mig de nou partides necessaris per fer norma de mestre català (cinc i mig de vuit després de la baixa del jugador Ramon Clotet). A l’obert de federats, el jugador Lluís Canellas continua liderant la classificació amb quatre punts i mig després de fer taules amb Josep Torner, i el segueixen a només mig punt un grup de quatre jugadors. Pel que respecte a l’obert de promoció en Lluís Miralles segueix encapçalant la classificació després d’haver guanyat les cinc partides disputades, i a mig punt només el segueix Francesc Sanahuja. Aquesta setmana jugaran els dos junts per disputar-se el lideratge.

Ronda 6

Canvis al capdavant de la classificació

Aquesta sisena ronda ha portat variacions a la classificació després dels resultats negatius del primer classificat als grups del tancat i de l’obert de promoció. En el tancat, Josep Codina perd el liderat després de la derrota amb Marc Almeria, i passa al capdavant Albert Sanfeliu amb 5 punts gràcies a una nova victòria. Ara té molt a prop la norma de mestre català. També segueixen mantenint les opcions d’obtenir norma els mateixos jugadors de la ronda anterior que són Marc Almeria, Alex Sanahuja i Sergi Alonso. A l’obert de federats, els dos primers jugadors del rànquing, Canellas i Garcia, es van imposar a les seves respectives partides i la setmana vinent s’enfrontaran junts en la que podria ser la partida decisiva per definir el guanyador del torneig. Pel que fa a l’obert de promoció, es trenca la trajectòria de Lluís Miralles després de cinc victòries consecutives, ja que Francesc Sanahuja va imposar-se en la seva partida i s’ha col•locat a la primera posició.

Ronda 7

Albert Sanfeliu aconsegueix norma de MC

Màxima emoció a la recta final del torneig després dels resultats de la setena ronda. En el tancat, Albert Sanfeliu assegura la norma de MC després de fer taules amb Lluís Vilalta, mentre que Codina i Almeria guanyen les seves respectives partides i atrapen a Sanfeliu al capdavant de la classificació. Sanahuja també va guanyar la seva partida i es situa a només mig punt, mantenint també l’opció de fer la norma. A l’obert de federats, també hi ha canvis en la classificació després de que Garcia s’imposés davant Canellas, i pren el relleu en el lideratge. Francesc Sanahuja es manté com al capdavant del grup d’aficionats després de la seva victòria davant el jugador capelladí Àngel Ramírez.

1r TORNEIG D’IGUALADA I L’ANOIA

S’aconsegueix la segona norma de MC al tancat

A manca d’un jornada per finalitzar el campionat en les tres categories, només en el grup de Promoció tenim els dos primers llocs definits, i els ocupen en Francesc Sanahuja amb 7,5 i en Lluís Miralles amb 7 punts. Aquests dos jugadors es disputaran el primer lloc. A l’Obert tenim un grup de quatre jugadors amb possibilitats d’endur-se el premi, i no es decidirà res fins al dissabte vinent, ja que, segons els resultats que es produeixin, l’ordre pot variar molt. Actualment tenim a Francesc X. García amb 7 punts, Lluís Canellas amb 6,5 i a poca distància Lluís Nadal i J.R. Torner amb 6 punts. Al torneig tancat, tot està per decidir, però hem de felicitar als jugadors Marc Almeria i l’Albert Sanfeliu que ja han aconseguit la norma de Mestre Català. Per altra banda, encara queda un jugador amb opcions d’assolir la norma a l’última ronda, que és l’Àlex Sanahuja, i en té prou amb mig punt més. A la classificació tenim dos jugadors amb 6,5 punts, Marc Almeria i Josep Codina, i amb 6 punts, Àlex Sanahuja. Aquest últim i el Marc s’enfronten junts a l’última ronda, i el resultat determinarà l’ordre del pòdium.

1r TORNEIG D’IGUALADA I L’ANOIA

 

Almeria, Garcia i Miralles, campions del torneig

 

Ha finalitzat la primera edició d’aquest torneig amb un gran èxit de participació amb jugadors de diferents indrets de Catalunya.

Al grup del tancat, Àlex Sanahuja no va poder aconseguir la norma de MC després de perdre la partida amb Marc Almeria, qui es va adjudicar el torneig amb autoritat, sent l’únic jugador imbatut.

Fco. Javier Garcia es va imposar amb autoritat en el grup de l’obert guanyant l’última partida. S’ha de destacar la remuntada que ha fet aquest jugador després d’haver perdut la primera ronda.

Francesc Sanahuja no va poder passar de les taules amb Jaume Roma i va perdre el liderat en la partida decisiva. El guanyador d’aquesta categoria va ser Lluís Miralles.

L’entrega de premis va tenir lloc al mateix local de joc en acabar totes les partides i van lliurar els premis el regidor d’esports Xavier Figueras i el president del Club Escacs Igualada Josep Guixà.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Classificació final:

 

TANCAT
 
 1.-  ALMERIA VIVO, MARC           2230  7.5   
 2.-  CODINA FEIXES, JOSEP         2260  7.5   
 3.-  SANFELIU FABREGAS, ALBERT    2200  6.5 
 4.-  SANAHUJA PALOMO, ALEX        2165  6.0  
 5.-  ALONSO CASTILLO, SERGI       2175  5.5 
 6.-  GONZALEZ VALENZUELA, DIDAC   2185  3.5 
 7.-  VILALTA PEDROSA, LLUIS       2135  3.5   
 8.-  SOTERAS LARGO, ANGEL         2200  3.5   
 9.-  GARCIA MIRACLE, JOAN JOSEP   2175   1.5 
10.-  CLOTET TORRELLES, RAMON      2180  0.0   
 
 
OBERT Federats
 
   1.-    1 GARCIA GIMENEZ       FCO JAVIER 2315  8.0             
   2.-    2 CANELLAS MAGIDE      LLUIS      2220  7.0             
   3.-   10 NADAL GARCIA         LLUIS      2055  6.5             
   4.-   11 VIVANCOS REGUERO     JOAN       2045  6.0             
   5.-   16 RODRIGUEZ BRAVO      JOSE ANTON 1990  6.0             
   6.-    4 TORNER PLANELL       JOSEP RAMO 2145  6.0             
   7.-   15 ADILLON BOSCH        JORDI      2000  6.0             
   8.-    3 VILA CAIRO           GERARD     2165  5.5             
   9.-   19 ESPLUGAS ESTEVE      VICENÇ     1940  5.5             
  10.-    6 FLORENSA BECANA      MAGI       2100  5.5             
  11.-   12 ARANDA FLORES        JORDI      2035  5.0             
  12.-   13 TORNER PLANELL       JORDI      2010  5.0             
  13.-    8 PONS MARTOS          JOSEP      2075  5.0             
  14.-    5 PLANELL TORRAS       JOSEP      2105  5.0             
  15.-   22 LLACUNA ROCA         JOSEP      1910  5.0             
  16.-   18 LLADO BADIA          JOSEP      1955  5.0             
  17.-   14 SERRADELL GALLART    MIQUEL     2005  5.0             
  18.-   29 ALIBAU FARRE         RAMON      1865  5.0             
  19.-   20 OLLE BAEZA           PERE       1925  4.5             
  20.-   27 FEBRERO PEREZ        LLUIS      1870  4.5             
  21.-   35 VILALTA PEDROSA      OSCAR      1840  4.5             
  22.-   23 VIDAL BERMEJO        JOAN ANGEL 1905  4.5             
  23.-   25 PALOMO RIBERA        CARMEN     1890  4.0             
  24.-   34 MORCILLO PEREZ       FAUSTINO   1840  4.0             
  25.-   28 VILALTA CARRERA      ANTONI     1870  4.0             
  26.-   30 FUMANAL VILAGRASA    KEVIN      1865  4.0             
  27.-   36 LLORENS RUBIO        JOAN       1835  4.0             
  28.-   17 SOLA SENDRA          FRANCESC   1960  4.0             
  29.-   33 MEYER                KUNO       1845  3.5             
  30.-   39 PRAT GELABERT        LLUIS      1765  3.5             
  31.-   42 SANDEZ FERNANDEZ     EDUARD     1750  3.5             
  32.-   38 FARRERA ESTRADA      JOSEP      1780  3.5             
  33.-   26 LUCO MANUBENS        DANIEL     1875  3.5             
  34.-    7 CALLE ORDO¥EZ        ALBERT     2075  3.0             
  35.-   31 FERNANDEZ ESCAMILLA  PERE       1860  3.0             
  36.-   24 GIMENEZ LEYVA        ARTUR      1890  3.0             
  37.-   21 MATEU VIVES          MARCEL     1920  2.5             
  38.-   40 ELIAS TOMAS          LLUIS      1760  2.5             
  39.-   44 CUEVAS BELLON        BLAS       1710  2.5             
  40.-   43 LLORENS DUCH         PERE LLUIS 1730  2.5             
  41.-   45 ASENSIO PUIG         JAUME      1700  2.5             
  42.-   41 BOSCH ROVIRA         JOAN       1755  2.0             
  43.-   46 MOLLET SOLDEVILA     EVA        1700  2.0             
  44.-    9 GUIXA RIBES          JOSEP      2070  1.5             
  45.-   32 ALONSO PEREZ         LUIS       1850  0.0             
  46.-   37 SANCHEZ GUIMERA      ANTONI     1805  0.0
 
 
OBERT Promoció
 
   1.-    4 MIRALLES BORRAS      LLUIS            8.0             
   2.-   23 SANAHUJA SADERRA     FRANCESC         8.0             
   3.-   21 ROMA ALSINA          JAUME            6.0             
   4.-    3 PUIG TORRELLES       DANIEL           6.0             
   5.-   20 ROCA LAGUNA          SERGI            6.0             
   6.-   18 RAMIREZ TORREBLANCA  ANGEL            5.5             
   7.-   15 NAVARRO DELGADO      MATEO            5.5             
   8.-    7 CLAVERO              IGNACIO          5.0             
   9.-   11 GARCIA MARTINEZ      CRISTIAN         5.0             
  10.-   25 VAZQUEZ MARIANO      MIQUEL           5.0             
  11.-   17 PLA ALMENAR          NEL              5.0             
  12.-   24 SUNYER OLMO          ANTONI           5.0             
  13.-   19 RAMIREZ TORREBLANCA  BENIGNO          4.0             
  14.-    6 CABALLERO GRAELLS    JOSEP            4.0             
  15.-   16 LUMBRERAS SALGADO    BIBIANO          4.0             
  16.-   13 MARTINEZ CANELA      MARC             4.0             
  17.-    2 VILELLA MORERA       JAUME            3.5             
  18.-    1 CODINA FIGUERAS      JOSEP            3.5             
  19.-   10 FLORENSA BECANA      IVAN             3.0             
  20.-    9 FABREGAT DOMENECH    JORDI            3.0             
  21.-    8 ELVIRA ELVIRA        ADRIA            3.0             
  22.-   22 SANAHUJA ROSICH      ERIC             3.0             
  23.-   26 VILA CARULLA         DAVID            2.0             
  24.-   12 GUAL TONDO           ARNAU            1.0             
  25.-   14 MAS ROSELL           MARTA            1.0             
  26.-    5 ARMENGOL BADIA       JOAN             1.0             
 

 

 

 


        

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 

 

  

  


 

1