bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 08/07/2006 08:46:14

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

Inscritos sub-10

Ronda 1

Ronda 2

Ronda 3

Ronda 4

Ronda 5

Ronda 6

Ronda 7

Ronda 8

Ronda 9

Clasificación

 

 

 

CAMPEONATO DE ESPAÑA DE EDADES
BAÑOS DE MONTEMAYOR

A partir del 2 de julio se disputarán en Baños de Montemayor una nueva edición de los campeonatos de España de edades. Los sub-10 abrirán el fuego, una categoría donde no hay demasiadas referencias para apostar por algún favorito. AjedrezND como cada año dará especial cobertura a estos campeonatos.

Ronda 1

La primera ronda ya ha traído las primeras sorpresas, y es que los rankings en esta categoría no son demasiado fiables. Los jugadores con el  3 ,4 ,5 y 8 de ranking gracias a tener elo FEDA han caído derrotados. Buen día para los catalanes que han hecho 9 de 10 posibles, porque aunque son 11 jugadores y jugadoras dos jugaban entre ellos.

Uno de los a priori favoritos el castellano leones Santos que viene de ganar en simultaneas  a Paco Vallejo, también ha sumado su primer punto

Ronda 2

Las posiciones se van aclarando tras esta doble ronda, los dos primeros de ranking, los únicos que tienen elo FIDE han sumado los dos primeros puntos, el valenciano Ballester y el asturiano Alonso. También lo ha hecho el castellano leonés Santos que ha dado un recital de intermedias ante las facilidades de su rival. Tres catalanes en el grupo de cabeza Joan Perez Marc Pozanco y Elisabeth Ruiz. Tres mas a medio punto Xavi Delgado y  Raquel Julian que han firmado tablas en su enfrentamiento y Carlos Rojano que las ha firmado después de que su rival le cambiase hasta los calzoncillos.

Mañana ronda por la tarde.

Ronda 3

La tercera ronda ha dejado a solo 7 jugadores con 3 puntos. Ballester y Santos se mantienen en este grupo donde también están los catalanes Marc Pozanco y Elisabeth Ruiz que es la única niña con tres puntos después de ganar hoy porque a su rival le sonó el móvil. ¿Pero los sub 10 ya tienen móvil? pues se ve que algunos si. Con medio punto menos un nutrido grupo de 12 jugadores entre los que están los catalanes Rojano y Xavi Delgado.

Mañana se pasará el ecuador con una doble ronda

CRONICA TERCERA :

SEGUIM AL DAVANT i ELS MOBILS EN AJUDEN

Bona jornada al sub-10 a Baños de M. Després de la tercera jornada, dos catalans tenen 3 de 3 , al menys dos més 2,5 de 3 i un munt tenen 2 de 3 . La Elisabet Ruiz és la única nena d'Espanya amb 3 de 3 . Cal dir que a la seva darrera victòria contra l'andalus Sergio Calle ha tingut gran importància que al seu adversari li hagi sonat el mòbil quan la posició de la Elisabet era delicada. Pero la sort també juga. En Marc Pozanco "el terror de las niñas" (ha jugat amb tres nenes) també porta 3 de 3. Carlos Rojano té 2,5 després de fer taules a la segona ronda amb un dels més forts i Javier Delgado té 2,5 havent cedit les taules amb la catalana Raquel Julian. El campió de Catalunya José Pérez que duia 2 de 2 avui ha desaprofitat la ocasio d'assolir un clar avantatge a la fase inicial de la partida i ha acabat perdent . Un dia tonto el té qualsevol i segur que en José ha exhaurit aquest capítol amb la partida d'avui. Gal.la Garcia , Pau Juan, Aitor Quinzà i Roger Garcia Acosta tenen 2 punts i al moment d'escriure aquesta crònica la Raquel Julian amb 1,5 de 2 es defensa encara en una posició inferior. Ha lluitat heroicament i, qui sap, potser encara sonarà un mòbil.... Demà jornada doble i pas de l'equador del torneig.

Miquel Fernández Díaz delegado catalán

Ronda 4

La cuarta ronda ha dejado a solo tres jugadores con 4 puntos, dos de ellos ya los dábamos como favoritos, el nº 1 del ranking Ballester y Santos que esta tarde se enfrentarán en una partida que puede marcar el campeonato, el tercero es el asturiano Carlos Suárez que se enfrentará con el catalán mejor clasificado después de la ronda de esta mañana Xavier Delgado.

La delegación catalana ha firmado unos modestos 5'5 de 11 ya que los que iban mejor clasificados han perdido esta mañana salvo delgado. Pero todos están como mínimo con el 50% de los puntos.

 

CRONICA 4

Aquest matí les coses no han anat tan bé com hauríem desitjat. Hem fet el 50 % Els dos jugadors que tenien el 100% Marc Pozanco i Elisabet Ruiz han perdut, encara que aquesta darrera després de oferir una molt bona resistència. En Carlos Rojano també ha perdut, després de rebre un sacrifici de qualitat a c3 en un drac, i en Jose Perez amb el campió extremeny. No obstant, han guanyat Javi Delgado que té 3,5 punts de 4 i en Pau Juan , l'Aitor Quinzà, la Raquel Julian i en Xavi Sanchez, amb taules del Roger Garcia. Estem una mica moixos perqué la ronda d'aquest matí podia haver estat millor. Però aquesta tarda ens venjarem, suposo. Ahir nit es va fer una bona preparació a l'Hostal, amb 10 dels 11 nens (tots menys en Marc) però el problema va ser que no teníem accés a Internet. Finalment avui les negociacions han donat fruit i j i ja tenim la contrasenya de la Xarxa Wifi així que podrem preparar les obertures molt millor, veient les partides dels adversaris. Espero que aquesta nit podré fer una bona crónica. Fins llavors

Miquel F-D M

Ronda 5

La partida mas esperada del torneo ha finalizado en tablas y ahora son 5 los jugadores que están en cabeza. Xavi Delgado ha firmado tablas también y esta junto con Marc Pozanco y Pau Juan a medio punto de los lideres

No ha estat avui el dia massa rodó per a la delegació catalana. No obstant, tampoc va tan malament. Per la tarda les nenes més destacades de la nostra delegació, la Elisabet Ruiz i la Raquel Julian han perdut , però en Javier Delgado, que anava amb 3,5 de 4 ha fet taules amb un dels líders, resultat que no és dolent perque el manté a mig punt de "la punta" com diuen els argentins. Amb 4 punts també tenim en Pau Juna i en mArc Pozanco, mentre que Carlos Rojano té 3,5 . Cal dir que avui a les tres primeres files de taules (n'hi ha set en total) es veien totes les samarretes vermelles de Catalunya, demostrant que el nivell mig de la nostra comunitat és el més alt. Alguns , com l'adversari del Pau, ja comentaven: "jo, qué mala suerte, me toca otro catalán"

Miquel F-D M

Ronda 6

Vuelco en la clasificación, los dos jugadores que habían dominado el torneo hasta hoy han pinchado y tenemos dos nuevos lideres el asturiano Suarez y el canario Acosta. 4 jugadores a la caza entre ellos dos catalanes Marc Pozanco y Xavi Delgado. Hoy ha sido un buen día para la delegación catalana que ha sumado 8 de 11.

Tornen les puntuacions espectaculars dels catalans a Baños de Montemayor. Dels 11 punts possibles hem fet 8 aquesta tarda (i tinguem en compte que dos catalans jugaven entre ells) . Tenim bones opcions de aconseguir resultats finals força bons en aquest sub-10. Avui, entre els nostres jugadors més destacats i que ja estaven trobant-se amb adversaris dificils, han guanyat convicentment en Javi Delgado, en Marc Pozanco i en Carlos Rojano, tot i que aquest darrer s'ha trobat malament durant la ronda. En Pau Juan ha fet taules en posicio una mica superior i també ha retornat al camí de la victòria n Aitor Quinzà, així com la Elisabet Ruiz davant d'Enrique Asensio, de Balears. Josep Pérez ha guanyat a la catalana Gal.la Garcia i també en Xavi Sanchez ha vençut amb taules de la Raquel Julian. Solament hem tingut mal resultat al tauler d'en Roger Garcia. Demà ronda doble i què puc dir: que només espero que segueixin les coses com avui, o encara millor, si és possible.

Miquel F-D M

Ronda 7

El canario Juan Manuel Acosta se ha colocado como líder en solitario del torneo al derrotar al asturiano Carlos Suarez. Santos y Ballester recuperan posiciones tras el traspiés de ayer.

La delegación catalana ha vuelito ha hacer un buen resultado aunque los tres primeros han perdido, ahora el mejor clasificado en Carlos Rojano a un punto del lider En el femenino la catalana Elisabeth Ruiz es líder también en solitario tras encadenar dos victorias consecutivas. Esta tarde la octava ronda. 

Bons resultats de la setena ronda a Baños de Montemayor, però ens haguèssim estimat més repartir-los d'una altra manera. I és que hem fet 7,5 sobre 11 (molt bé a aquestes alçades) però els tres que han perdut han estat en Pau, en Javi i en Marc, els nostres millors representants a la classificació absoluta. Especialment és de lamentar en Javi Delgado que ha tingut avui "el dia tonto" perque tenint primer diverses ocasions d'obtenir avantatge molt clar , ha acabat perdent un peó i poc després ha comés un error decisiu, que ell normalment no cometria. Els nervis han pogut més, però segurament ens donarà bones notícies a les rondes que queden. El nostre millor representant a l'absoluta és Carlos Rojano amb 5,5 sobre 7 i a la classificació de nenes (aquest matí han guanyat totes tres, ni més ni menys) tenim a la Eli Ruiz que la encapçala en solitari, mentre que les altres dues comparteixen el tercer lloc. No cal dir que el nivell mig de Catalunya és el més alt i les samarretes vermelles estan a les primeres files. La moral és alta , com demostra que l'Aitor i la Gal.la han rebutjat taules, al cas de l'Aitor a una posició poc clara. Aquesta nit més notícies des de la Vall de l'Ambroz (que és on es troba Baños)

Miquel F-D M

Ronda 8

Jaime Santos vuelve a tomar el mando a falta de una ronda para el final. Ballester también continua su recuperación y se situa en segunda posición, junto al asturiano Carlos Suarez.

En categoría femenina la catalana Elisabeth Ruiz ha vuelto a ganar y tiene medio título en el bolsillo con sus flamantes 6 de 8. Mala tarde para la delegación catalana que solo ha hecho 4'5 de 11, pero casi todos se mantienen en la parte alta de la tabla.

Ronda 9

El castellano leonés Jaime Santos se ha proclamado campeón de España después de una última ronda con muchas tablas en los primeros tableros. Santos era uno de los favoritos a priori después de saltar a los medios de comunicación gracias a su victoria frente a vallejo en unas simultaneas. En segunda posición el canario Juan Manuel Acosta y la medalla de bronce para el asturiano Carlos Suarez.  El mejor catalán ha sido Carlos Rojano que ha terminado en séptima posición.

El podium femenino está encabezado por la catalana Elisabeth Riera que ha conseguido una meritoria octava plaza de la general, seguida de la castellano manchega Maria Alonso y de la canaria Sara García

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 

 

  

  


 

1