bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 11/08/2006 16:50:20

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

Web de la FEVA

Ronda 1

Ronda 2

Ronda 3

Ronda 4

Ronda 5

Ronda 6

Ronda 7

Ronda 8

Ronda 9

 

 

Campionat de Catalunya de Gent Gran

Escaldes-Engordany, 2006

 

Demà, dimarts 18 de juliol començarà a l’hotel Cosmos d’Escaldes-Engordany una nova edició del Campionat de Catalunya de Gent Gran.

Aquest torneig està organitzat de manera conjunta entre la Federació Catalana d’Escacs i la Federació d’Escacs Valls d’Andorra i participaran una seixantena de jugadors durant nou dies, finalitzant la competició el dimecres 26 de juliol.

EL torneig dóna les places de classificació pel Campionat d’Espanya de gent gran i a l’hora classifica els jugadors per la selecció catalana de gent major de cinquanta-cinc anys.

Tots els jugadoprs es troben allotjats a l’Hotel i Aparthotel Cosmos d’Escaldes-Engordany, mentre que la competició es durà a terme dins el mateix hotel a la sala Principat.

Per part andorrana prendran part els jugadors Antoni Gómez i Antoni Pampliega.

El programa previst d’activitats és el següent:

18/07             13:00 Cócktel de benvinguda a l’Hotel Cosmos d’Escaldes-Engordany.

                        16:30 Ronda 1

 

19/07             16:30 Ronda 2

 

20/07             16:30 Ronda 3

 

21/07             10:00 Visita a la casa de la Vall i La Farga Rossell.

16:30 Ronda 4

 

22/07             16:30 Ronda 5

 

23/07             10:00 Torneig Festa Major d’Escaldes-Engordany, local del GEVA.

16:30 Ronda 6

 

24/07             10:00 Visita a Caldea.

16:30 Ronda 7

 

25/07             10:00 Sessió de Simultànies.

16:30 Ronda 8

 

26/07             10:00 Ronda 9

                        14:00 Dinar de cloenda i lliurament de premis

 

Durant la competició la FEVA actualitzarà la seva plana web, www.feva.ad amb els resultats, classificacions, fotografies i cròniques de la competició que també es podrà seguir a través de les planes catalanes de la federació, www.fcde.org i www.ajedreznd.com

 

Escaldes-Engordany / Hotel i Aparthotel COSMOS Ronda 1 - 18/07/2006

Aquesta tarda ha començat a la sala Principat de l'Hotel Cosmos d'Escaldes-Engordany la XXIIena edició del Campionat de Catalunya de Veterans.

Enguany prenen part cinquanta-vuit jugadors de tot Catalunya a la recerca de la plaça de classificació pel Campionat d'Espanya de Veterans i també les places pel Campionat Máster de Veterans.

Aquesta primera ronda ja ha donat més d'una sorpresa i així en Jaume Vila, quart del ranquing, ha perdut amb el jugador del Vendrell Joan Pàmies en una partida on les negres havien pres l'avantatge per acabar-se deixant una peça.

En Joan Franquet, del Tres Peons, campió del 2004 no ha pogut passar de les taules enfront el jugador de Tortosa Lluís Segarra on, malgrat prendre avantatge posicional amb l'obertura Paulsen no ha volgut continuar jugant un final on tenia un cavall superior.

En Josep Planell, desé del ranking, també ha hagut d'inclinar el rei en una partida, que en un principi tenia controlada, que s'ha decidit al deixar-se un atac doble que ha permés al seu rival, Joan Ribe, capturar la dama i prendre un avantatge decisiu.

A la taula setze la partida ha acabat en tant sols dotze jugades en una posició que podia haver-se continuat jugant i on les negres tenien una posició força interessant.

Altres “sorpreses” han estat la derrota de Descarrega enfont Castan, i les taules de Basas amb Gil Clariana i de Francisco Sole amb Jose Montañés.

Per part andorrana, en Antoni Gómez ha perdut amb el mestre català Fermín Tejero, un jugador conegut al Principat ja que habitualment participa en l'obert internacional. Per altra banda, Antoni Pampliega s'ha desfet de Villoro en tant sols divuit jugades i suma així el seu primer punt.

Demà es jugarà la segona ronda que començarà a les 16:30 hores. Poden trobar els resultats, aparellaments i fotografies a la plana web, www.feva.ad

Atentament, FEVA

Escaldes-Engordany / Hotel i Aparthotel COSMOS
Ronda 2 - 19/07/2006

A la segona jornada de competició no hi ha hagut moltes sorpreses si bé els millors jugadors de ràking han hagut d'esforçar-se de valent per inclinar al seu favor les partides..

Els dos andorrans avui han tingut sort diversa en les seves partides. L'Antoni Pampliega s'enfrontava al fort jugador Cecilio Dominguez número 12 de rànking. La partida no l'ha plantejada gaire be i en poques jugades ha perdut un peó i a sobre li ha quedat el rei massa exposat cosa que el seu rival ha aprofitat perfectament. Per la seva banda l' Antoni Gomez ha plantejat bastant bé l'obertura però desprès en les complicacions la partida s'ha anat igualant. Ara en Gomez té mig punt i en Pampliega 1.

Quasi tots els favorits han guanyat els seus encontres, entre ells el número 1 de rànking del campionat, el jugador del Terrassa Emili Simon, que ha vençut desprès d'una llarga i treballada partida al jugador Gabiel Mestrieri. En Simon s'ha hagut d'enfrontar a la variant del canvi contra la defensa francesa, però poc a poc ha anat imposant la seva força.

Tot i l'esmentat hi ha hagut algunes sorpreses: El número 2 de rànking en Jaume Anguera ha fet taules davant Fernando Sanz, en una partida bastant correcta i igualada des d'un inici. En Guillem Buixadé número 3 de rànking ha fet taules enfront el veterà jugador Ignasi Cardo. La partida ha estat molt llarga i l'empat ha arribat desprès d'un final d'alfil contra cavall. El número 9 de rànking, l'Àngel Làzaro, ha fet taules davant el número 24, Pere Más. Encara que la més destacable de les sorpreses ha estat la derrota del número 8 de rànking Fermí Tejero davant Pedro Valarezzo número 27 de rànking.

Un cop s'ha jugat la tercera ronda, amb 2 punts de dos partides hi trobem 8 jugadors i amb 1,5 punts tenim 12 jugadors. La jornada de demà aclarirà bastant les posicions davanteres i es veurà d'una manera més clara quins jugadors estàn en bona forma.

Escaldes-Engordany / Hotel i Aparthotel COSMOS
Ronda 3 - 20/07/2006

Desprès de la jornada d'avui, solament trobem 3 jugadors amb 3 punts: Emili Simón del club escacs Terrassa, Lluís Coll i en Cecilio Domínguez tots dos del club Aragonès.

En la jornada d'avui hi ha hagut varies partides molt atractives d'entre elles destaquem la que ha enfrontat en la taula 2 en Lluís Coll i en Josep Monedero del club Aragonés i la de la taula 6 entre en LLuis Falcó i en Jaume Anguera.

La partida entre en Coll i en Monedero ha estat molt atractiva i després de moltes complicacions en Lluís ha guanyat de manera convincent. També ha estat molt maca la partida que ha guanyat en Jaume Anguera, del club d'escacs Sant Andreu, davant en Lluís Falcó del club d'escacs Tortosa. En Jaume amb negres ha creat un atac molt fort en el flanc de rei que el seu adversari no ha pogut resistir.

Amb 2,5 punts seguint al trio cap davanter tenim un grup nombrós 6 jugadors, un d'ells s'haurà d'enfrontar en la propera ronda amb un jugador de 3 punts.

Pel que fa als jugadors andorrans destacar la bona partida que ha fet avui l'Antoni Pampliega que s'ha desfet amb les peces blanques d'en Josep Ferrer del club d'escacs Sant Quirze. Ara l'Antoni és troba en la part mitja alta de la taula amb 2 punts. L'altre jugador del Principat que participa en la prova, l'Antoni Gómez, ha tornat ha fer taules davant Miquel Camos del club d'escacs Capablanca. Llàstima que en la partida d'avui en Gómez ha lluitat molt per aconseguir la seva primera victòria però sense la sort necessària. Ara en Gómez porta 1 punt.

Escaldes-Engordany / Hotel i Aparthotel COSMOS
Ronda 4 - 21/07/2006

El jugador del Terrassa i cap de série del torneig, Emili Simón, ha donat avui un pas important al guanyar amb les peces blanques al jugador Lluís Coll, en una partida que ha controlat de bat a bat. Simon ha sabut treure rendiment a la obertura, una defensa Philidor, i amb avantatge d'espai i parella d'alfils ha anat estrenyent la posició negre fins anotar-se la victòria.

A la segona taula s'ha celebrat una disputada partida entre Cecilio Domínguez i Guillem Buxadé, on ambdós jugadors han jugat per la victòria des de l'inici. Finalment la partida s'ha resolt en els destrets de temps, i ha acabat en taules en un final d'alfils del mateix color on no hi havia opcions de victòria.

Després dels resultats d'avui la classificació queda encapçalada per Emili Simon amb quatre punts en solitari, mentre que a mig punt només hi ha dos jugadors, l'esmentat Cecilio Domínguez i Roger Caballé que ha guanyat un treballat final de torres a Angel Lázaro. El grup més nombrós està amb tres punts, a un del líder, on s'hi troben entre d'altres, Lluís Coll, Jaume Anguera, Francesc García Orús i Joan Franquet.

No ha estat avui una bona jornada pels jugadors del Principat. Per una banda Antoni Pampliega, amb les peces negres, ha realitzat una greu errada i s'ha deixat fer mat a la jugada tretze en una posició complicada tot just després de la obertura. En Antoni Gómez també ha hagut d'inclinar el rei davant Alejandro Castan en una partida on el seu rival no li ha donat possibilitats de remuntar. Ara es queden amb 2 i 1 punt respectivament.

Escaldes-Engordany / Hotel i Aparthotel COSMOS Ronda 5 - 22/07/2006

Els resultats de la jornada han afavorit el jugador del Terrassa Emili Simón que ara encapçala la classificació en solitari amb cinc punts, un més que els seus perseguidors que en porten quatre.

Simón va vèncer amb les peces negres Cecilio Domínguez i ara es perfila com el principal favorit a la victòria final del torneig a no ser que tingui una greu ensopegada en les quatre darreres rondes.

El grup de perseguidors està integrat per Jaume Anguera, Guillem Buxadé i Lluís Coll ja que els tres varen aconseguir la victòria. Anguera amb les peces negres davant Esteve Pujal, Buxadé front Isidre Grau i Coll enfront Roger Caballé. Ara per ara Anguera i Buxadé semblen els únics jugadors que poden donar un ensurt al líder.

Aquesta ha estat una bona jornada pels interessos andorrans ja que els dos jugadors del Principat han aconseguit, amb les peces blanques, la victòria. Així en Antoni Pampliega ha guanyat Jose Aunes i té tres punts, i Antoni Gómez s'ha imposat a Villoro Darder i en suma dos.

Demà, diumenge 23 pel matí es celebrarà el tradicional Torneig de Festa Major de ràpides d'Esaldes-Engordany, on tots els jugadors estan convidats.

Campionat de Catalunya de Veterans 2006

Escaldes-Engordany, del 18 al 26 de juliol.

 

Ronda 06 – 23/07/2006

 

Després d’una jornada de molta igualtat res ha canviat al capdavant de la classificació i els jugadors mantenen les seves posicions quan només manquen tres partides pel final.

Avui ha semblat que els jugadors s’havien possat d’acord, i de fet a les quatre primeres taules només a la partida entre Vila i Domínguez s’ha intentat lluitar per la victòria. La resta han optat per triar esquemes sólids, amb molt respecte entre els jugadors, el que ha dut les partides a posicions igualades on s’ha signat l’empat.

D’aquesta manera Emili Simón continua en la primera posició amb 5,5 punts i el grup perseguidor amb Anguera, Buxadé i Coll s’ha vist augmentat amb Fermín Tejero que avui ha guanyat Juan Duran i Josep Espau, tots ells amb 4,5 punts.

Pel que fa a l’actuació dels jugadors andorrans la jornada ha estat péssima pels seus interessos. Antoni Pampliega ha perdut enfront Miquel Descarrega, quedant-se així amb tres punts, i Antoni Gómez ha hagut d’inclinar el rei enfront Josep Planell i es queda amb dos punts.

Per altra banda aquest matí s’ha celebrat al GEVA el tradicional torneig de Festa Major de partides rápides d’Escaldes-Engordany, on han pres part alguns dels jugadors veterans, aprofitant la seva estada a Andorra. El Mestre FIDE Raül Garcia ha resultat guanyador, la segona plaça ha estat per en Daniel José, mentre que en tercera posició ha finalitzat en Lluís Coll.

Demà està prevista una visita a Caldea que ben segur relaxarà als jugadors, però esperem que els deixi amb forces suficients per poder jugar a la tarda.

Campionat de Catalunya de Veterans 2006

Escaldes-Engordany, del 18 al 26 de juliol

 

Ronda 7 – 24/07/2006

 

Cada vegada queden menys partides i al capdavant de la classificació es van perfilant els principals candidats a ocupar les primeres places del torneig.

Emili Simón ha jugat avui un “Mur de Pedra” dins la defensa Holandesa per combatre el peó de dama escollit pel seu rival. La partida ha estat molt sòlida i cap dels dos jugadors ha arriscat a la recerca del triomf. D’aquesta manera s’ha signat l’empat a la jugada vint, resultat que deixa encara al jugador del Terrassa al primer lloc de la classificació amb sis punts, quan només queden dos per jugar-se.

 

Dels jugadors amb 4,5 punts han aconseguit la victòria Emili Coll i Guillem Buxadé que per tant queden a només mig punt del primer classificat amb opcions d’arribar a passar-lo en les partides finals. La partida entre Coll i Tejero ha donat el triomf al primer després d’una fosca i complicada partida on les blanques han sabut treure més rendiment a un sacrifici de peça que ha decidit la partida. La partida entre Buxadé i Caballé tampoc ha tingut un resultat clar, però al final ha estat el jugador de la UGA que duia les peces blanques el que ha aconseguit anotar-se el punt.

 

Ara per ara no sembla que altres jugadors puguin prendre aquestes tres primeres posicions i està clar que la ronda de demà pot aclarir encara més la classificació.

Pel que fa als jugadors del Principat en Antoni Pampliega ha encadenat la segona derrota consecutiva i per tant continua amb tres punts, mentre que en Antoni Gómez ha signat taules amb Josep Solsona i en porta dos i mig.

 

Escaldes-Engordany / Hotel i Aparthotel COSMOS
Ronda 8 - 25/07/2006

La jornada d'avui s'ha caracteritzat per la lluita aferrisada a tots els taulers, i es que ja només manca una partida i per tant cal arriscar-se si un vol aparèixer entre les primeres places de la classificació final.

En Emili Simón ha intentat, amb les peces blanques, obtenir la victòria gràcies a sortir de la obertura, una Defensa Petroff, amb un lleuger avantatge posicional. El seu rival, Isidre Grau ha sabut mantenir la posició i les blanques no han trobat el millor pla per incrementar l'avantatge, fet que ha provocat les taules finals.

En el segon tauler la partida Coll vs Buxadé ha estat força emocionant ja que en el migjoc s'han produït unes terribles complicacions tàctiques que han atret a molts curiosos fins el tauler. Buxadé ha sabut trobar les jugades correctes i quan ha arribat a un senzill final completament guanyat ha comés una greu errada, fruit de la tensió de la partida, i ha desfet tot el treball anterior per acabar en empat.

Amb aquests resultats Simon continua en el primer lloc amb solitari al dur sis punts i mig, mentre que té tres perseguidors a mig punt, Buxadé, Coll i Monedero.

El jugador de l'aragonés, Josep Monedero, ha jugat una bona partida posicional amb Jaume Anguera i ha recollit els fruits en un final de torres que ha guanyat amb autoritat. Ara aquests tres jugadors poden treure el títol a Simon, i cal veure els emparellaments de la darrera jornada on és possible que el jugador del Terrassa tingués sufcient en amb un empat.

Amb cinc punts i mig el grup de jugadors és molt ampli ja que el composen Tejero, Franquet, Grau, Batalla i un sorprenent Camos que amb el número 44 del ranking de sortida ha guanyat partides importants.

Pels jugadors del Principat la sort ha estat desigual. Així, mentre en Antoni Pampliega perdia amb Alejandro Castan, Antoni Gómez aconseguia la victòria enfront Francesc Segura. Ara Gómez té tres punts i mig, mentre que Pampliega en porta tres.

La darrera jornada serà demà a les 09:30 hores i el dinar de cloenda i lliurament de premis està previst per les 14:00 hores dins el mateix Hotel Cosmos.

Escaldes-Engordany / Hotel i Aparthotel COSMOS
Ronda 9 - 26/07/2006

Fins aquesta darrera jornada no s'ha sabut el campió, ja que precisament la darrera partida en acabar ha estat la que s'ha jugat al primer tauler i que finalment ha finalitzat en taules entre Monedero i Simón.

Aquest resultat ha fet que dos jugadors quedessin empatats amb 7 punts al capdavant de la classificació, Emili Simon i Lluís Coll. Per aquest motiu s'ha hagut de resoldre mitjançant el sistema de desempat i no ha estat fins el tercer sistema, que s'ha sabut el campió, en Lluís Coll que en aquesta darrera jornada ha superat el jugador del Terrassa que havia liderat el torneig des del primer dia.

Amb 6,5 punts han finalitzat, per ordre estricte de classificació, tres jugadors: Josep Monedero, Guillem Buxadé i la sorpresa del torneig, Miquel Camos que avui ha vençut amb les peces negres Cecilio Domínguez per acabar en aquesta cinquena posició.

La darrera jornada no ha estat gens bona pels interessos andorrans, ja que els dos representanst han perdut avui. En Antoni Gómez davant Esteve Queraltó i finalitza amb tres punts i mig, mentre que Antoni Pampliega ha perdut amb Antoni Pampliega per acabar amb tres punts.


 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 

 

  

  


!-- Begin Nedstat Basic code -->

 

1