bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 23/08/2007 01:47:06

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

Actividades paralelas

Ranking

Ronda 1

Ronda 2

Ronda 3

Ronda 4

Ronda 5

Ronda 6

Ronda 7

Ronda 8

Ronda 9

Clasificación

Partidas

Memorial Victor Ciocaltea

 
 

BASES RESUMIDES

34è OPEN INTERNACIONAL D'ESCACS CIUTAT DE MANRESA

Del 14 al 22 d'Agost de 2.007

 

34è. Open Internacional d'Escacs

CIUTAT DE MANRESA

 


 

 

 

           

 

 

 

 

Preàmbul

 

            Enguany aquest torneig inicia un nou camí per tal de recuperar el prestigi que havia 

tingut d'antuvi. Aquest és l'objectiu a assolir a mig termini.

 

            Un total de 73 jugadors han iniciat aquest torneig el 14 d'agost a les 16.30h dins del Museu de la Tècnica. Els comentaris rebuts han sigut força positius en quan a l'organització i sobretot en quan al marc on es desenvolupa el torneig.

            La veritat és que esperàvem un xic més de participació, però potser érem massa optimistes, sobretot si tenim en compte l'evolució d'aquest torneig els darrers anys.

            Cal destacar sobretot la força aconseguida del torneig sobretot en quan a un esglaonament de forces dels jugadors que poques vegades s'havia vist, i del que estem força contents per la duresa i gran competitivitat que ens esperen en els propers dies. Esperem tots gaudir d'aquest espectacle que pot ser l'esport dels escacs.

 

            També esmentar de què en les darreres setmanes s'han produït baixes tant significatives com el GM J.M. López per temes de salut, el GM Walter Arencibia de Cuba per problemes en el seu visat, o els GM Azer Mirzoev d'Azerbayan i Omar Almeida de Cuba per participar en el proper Campionat d'Espanya de clubs de 1ª Divisió a tenir lloc a Sabadell.

 

 

            Crònica de la 1ª Ronda

 

            La ronda en general s'ha disputat amb tota normalitat i a nivell de resultats no hi han hagut sorpreses entre els principals favorits del torneig, però si que cal fer esment d'una partida en particular on en el tauler nº 3 jugaven amb blanques el jove jugador de 12 anys d'Igualada, en Imar Tallo ( un dels millors jugadors d'Espanya de la seva edat i que sempre fa molt bons resultats davant de jugadors de major nivell teòric ), contra amb negres el GM d'Azerbayan Rashad Babaev.

 

            La partida va tenir un total de 74 jugades, que per ser la primera ronda no està gens malament, finalitzant la partida cap a les 21.00h després de gairebé 4.30h de joc.

La partida va finalitzar en un final de rei i alfil i 3 peons, contra rei i alfil i 3 peons on el resultat normal eren taules. Però al final un error va decantar el punt a favor d'en Rashad.

La partida al ser retransmesa per internet es pot trobar encara al matí a la pàgina de retransmissions de la federació, així com en el .pgn  que adjuntem.

 

            Crònica de la 2ª Ronda               Tot segueix igual

 

            Després d'una 1ª ronda molt llarga, fins aprop de les 21.00h, avui ha sigut més normal finalitzant una mitja hora abans.

 

            Tot segueix igual, sense novetats entre els principals favorits i tan sols cal fer esment de què fins ara tan sols hi ha hagut unes taules que s'han produït avui i que amb el grup selecte de dos punts hi figura un dels jugadors locals de l'Escacs Catalònia Club, en Jordi Rodriguez, que demà juga amb un Lituà, en Povilas Lasinskas, que ha iniciat el torneig en aquesta jornada.

 

            Després d'una jornada tranquil·la esperem demà el inici pròpiament de la competició més atractiva.

            Crònica de la 3ª Ronda               Algunes sorpreses

 

            Avui realment ha començat la competició de debò ja que han començat a jugar entre els jugadors titulats.

 

            Abans de res comentar que si ahir va ser una jornada tranquil·la i ràpida, avui s'ha batut el rècord, ja que la partida del tauler nº 5 entre en Jorge Cuartas i el MI Logman Guliev ha tingut un total de 116 jugades amb més de 4.30h de joc (lamentablement no em pogut reproduir la partida). També ha suposat una de les sorpreses al finalitzar en taules.

 

            La resta de resultats una mica més inesperats han sigut la derrota del MI colombià Jorge Gonzàlez sobre el jove jugador madrileny Luis Ignacio Rubio Mejía (per caiguda de bandera) i la derrota del MF cubà Orelvis Pérez davant del jugador alemany Michael Tscharotschkin (Michael és més fàcil).

 

            En general, avui ja s'han produït més taules, un total de 8, però que sobre 35 taulers suposa un bon índex de combativitat en general.


 

Crònica de la 4ª Ronda               Els dos principals candidats al capdavant

 


 

 

            Després de la ronda d'avui, ens trobem amb tan sols dos jugadors amb 4 punts, com són el GM Marc Narciso i el MI cubà Fidel Corrales, els dos primers del rànquing i que jugaran demà pel liderat en solitari del torneig. D'ells destacaria la partida d'en Fidel amb el MF Daniel Alsina, un duel de joves talents força tàctica i atractiva. La veritat és que és difícil de veure en un torneig que els dos principals favorits acabin en solitari a la 4ª ronda i s'enfrontin pel liderat.

 

            Altres sorpreses han sigut les taules del jove jugador madrileny, Luis I. Rubio Mejia davant del GM Rashad Babaev, les taules del jugador del Terrassa en Santi Carol amb el MF cubà Orelvis Pérez, i les taules del jugador Josep Basas davant del MI chilè Luis Rojas.

 

            Important i destacable és l'actuació dels dos jugadors no titulats, el ja esmentat Luis I. Rubio Mejia i el jugador alemany Michael Tscharotschkin que curiosament i a aquestes alçades del campionat porten 3,5 punts i juguen demà al 2n tauler. D'aquí pot sortir un jugador amb bones perspectives de norma.

 

            També cal destacar, fent referència als jugadors locals, que hi han dos jugadors de l'Escacs Catalònia Club en el grup de 3 punts, en Jordi Rodriguez i en Joan Ramon Menac, entre tot el conjunt de jugadors titulats

 

            I esmentar per últim les taules del jove jugador de l'Igualada Imar Tallo, davant del MC Maurici Tarragó del Sant Adrià, quedant tots dos en el grup de 2,5 punts.

 

            El públic ha començat a fer acte de presència, aspecte del que estem força contents ja que fins ara potser havia sigut una mica escàs; susposem per ser de vacances i al apropar-se la Festa Major de Manresa, i la competició de debò, comencen a omplir el local de joc.

 

            En quan a les activitats paral.leles previstes, tenim un dubte en quan al lloc on es disputarà el 1r. Torneig de Partides Ràpides “Memorial Victor Ciocaltea” el diumenge a les 10.00h; ja que la previsió del temps no sembla gens bona i demà decidirem segurament de fer-lo en el mateix Museu de la Tècnica (definitivament es dirà al inici de la ronda de demà). És una llàstima ja que em tingut uns dies molt bons i això no ens permetrà com era el nostre objectiu de promocionar aquest esport entre el públic en un lloc cèntric de Manresa com era el Passeig Pere III.

 

            Crònica 5ª Ronda              Sorprenent actuació d'en Luis I. Rubio Mejia

 

            Tot i que l'emparellament en el 2n tauler suposava una gran oportunitat per en Luis I. Rubio Mejia o per l'alemany Michael Tscharotschkin, la veritat és que el jove jugador madrileny va saber aprofitar molt bé l'oportunitat i la victòria el deixa empatat al capdavant juntament amb el GM Marc Narciso i el MI cubà Fidel Corrales.

 

            Taules en l'enfrontament estelar entre els dos primers del rànquing que ha finalitzat en taules i per tant ha deixat el torneig de nou molt obert. Potser s'esperava una mica més d'aquest enfrontament.

 

            Apart d'això, destacar les taules entre el MI Victor Vehí i el jugador lituà Povilas Lasinskas, i les taules entre el jugador de l'Escacs Catalònia Club Jordi Rodriguez davant del peruà Ivan Hernandez.

 

            Cal destacar l'actuació dels sempre actius germans Jané, concretament de l'Esteve i Jaume que amb 3 punts ( en Rafael amb 2,5 ) estan realitzant un bon torneig i l'enfrontament demà entre dos joves jugadors com són l'Igualadí Imar Tallo i l'Adrià del Valle del Sant Vicenç de Castellet.

 

            Ara pot començar el ball de combinacions que poden decantar el torneig a una banda o l'altre, però esperem que sempre dins d'un bon espectacle.

Crònica 6ª Ronda              Fidel Corrales líder en solitari

 

            Després de guanyar amb autoritat la seva partida amb el madrileny Luis I. Rubio Mejia, i després de les taules entre els dos GM's Narciso i Babaev, el cubà Fidel Corrales amb 5,5 punts es queda en solitari al front del torneig.

            La classificació queda molt igualada amb Fidel amb 5,5 punts, seguit d'en Narciso amb 5 i un grup de fins a 8 jugadors amb 4,5 punts. Per tant molta loteria encara per vendre.

            Com a resultats a destacar, les taules del jugador local Jordi Rodriguez davant del colombià Jorge González i la victòria del lituà Povilas Lasinkas davant del MC Lluís Coll. Per cert el lituà potser un dels atractius de la propera ronda davant del cubà Orelvis Pérez (partida que promet ser força interessant). També a destacar les victòries de dos jugadors de l'Escacs Catalònia Club, en Joan Ramon Menac i Francesc Garriga que juntament amb en Jordi Rodriguez tenen 4 punts.

            Avui em batut el rècord en finalitzar més aviat totes les partides; abans de les 20.30h ja havien finalitzat totes. Això demostra que el cansament i els dies de competició comencen a passar factura.

            Avui s'ha celebrat una de les dues activitats paral.leles previstes com era el 1r. Torneig de partides ràpides “Memorial Víctor Ciocaltea”. A destacar que l'activitat era prevista a l'aire lliure i per sort es va canviar de lloc al mateix Museu de la Tècnica ja que hi ha hagut un veritable diluvi a Manresa cap a les 9.00h del matí. Tot i això, uns 30 jugadors han pres part; el guanyador ha sigut el colombià Jorge González, seguit d'el cubà Yuri González i del madrileny Luis I. Rubio Mejía. En el torneig s'ha probat el ritme de 3min + 4 seg/jugada que arrel dels comentaris ha sigut ben rebut i que permet la disputa de les partides, així com el seguiment més intens del desenllaç d'algunes d'elles, sense cap incident a remarcar. Per l'organització un encert utilitzar aquest ritme.

 

            Cal fer referència que el memorial és en honor al Gm romanès Víctor Ciocaltea que va guanyar el torneig l'any 1982 (fa 25 anys) i que després l'any 1983 va morir a Manresa durant la disputa de l'Open Internacional d'un vessament cerebral. Va ser un dels primers escaquistes de prestigi a jugar els tornejos de Catalunya, havent sigut 8 vegades campió de Romania, component de l'equip olímpic romanès, participant en diversos tornejos zonals i guanyador de partides davant de reconeguts jugadors com Fischer, Portisch, Uhlmann, Gligoric, Sax, Ribli,...

Crònica 7ª Ronda              Gran igualtat al capdavant

 

            Després de les 4 taules als primers taulers, la igualtat al capdavant és màxima amb un jugador amb 6 punts, el MI cubà Fidel Corrales, seguit a mitj punt pel GM Marc Narciso i pel MF cubà Orelvis Pérez; però amb 5 punts hi ha un total de 9 jugadors, cosa que fa que les darreres dues rondes poden ser d'infart.

 

            A destacar en la jornada d'avui les victòries d'en Victor Vehí, Orelvis Pérez i d'en Jorge González.

 

            En quan la resta cal destacar especialment les taules del jove jugador del Sant Vicenç de Castellet Adrià del Valle davant del GM cubà Roman Hernández i les taules del jugador de l'Escacs Catalònia Club en Jordi Rodríguez davant del colombià Jorge Cuartas.

 

            La veritat és que la jornada de demà és presenta molt interessant, on en tots els 10 primers taulers es preveu una intensa lluita, i més amb la igualtat en la classificació.

 

            Apart avui ha començat la segona activitat paral.lela programada: el 1r. Torneig Ciutat de Manresa per a No Federats, en dues categories General i Menors de 14 anys. Aquesta activitat té com a principal objectiu acostar l' Open al públic i servir de promoció dels escacs i del club. La participació ha sigut escassa, un total de 15 participants, però que creiem poder anar millorant força els propers anys. Els participants han gaudit de les seves partides i al mateix temps del torneig internacional. El club té l'objectiu de promocionar activitats durant tot l'any per a no federats, sent aquesta la primera que fem.

 

            Crònica 8ª Ronda              Fidel Corrales candidat a la victòria final

 

            Com afirmàvem ahir moltes partides interessants s'han disputat avui. Destaca la victòria d'en Fidel Corrales que resta com a principal candidat a la victòria de demà. Tanmateix, es presenta una partida molt interessant ja que ha de jugar amb el Gm Rashad Babaev que li pot posar les coses força difícils, ja que les taules no serveixen arrel de la gran quantitat de jugadors perseguidors a mitj punt. En aquest moments, Fidel té 7 punts, seguit d'en Marc Narciso amb 6,5, dos jugadors més amb 6 punts i un grup de 8 jugadors amb 5,5 punts.

 

            També per demà destaquen els emparellaments d'en Logman Guliev amb en Marc Narciso i també la partida d'el jove jugador madrileny Luis I. Rubio Mejia amb el cubà Orelvis Pérez sobretot perquè amb mitj punt és possible que aconsegueixi norma de MI. Altres jugadors a destacar sobretot el jugador de l'Escacs Catalònia Club en Jordi Rodriguez amb 5,5 punts que demà juga una partida molt interessant davant del MI chilé Luis Rojas.

 

            Bé, en definitiva demà es presenta una jornada tan intensa com la d'avui, més sent la darrera ronda, amb molts enfrontaments interessants.

 

            Crònica 9ª Ronda              Marc Narciso guanyador


  

           

 

 

 

 

 

 

            Finalment la 34na. Edició de l'Open Int. Ciutat de Manresa ha tingut com a guanyador el GM català Marc Narciso, després de guanyar la darrera partida davant del MI d'Azerbayan Logman Guliev. Més sorprenent si cap tenint en compte les taules ràpides del MI cubà Fidel Corrales, gran candidat a la victòria final, davant del Gm Rashad Babaev (tercer a la classificació final).

 

            Cal destacar sobretot el gran torneig disputat pel jove jugador madrileny Luis I. Rubio Mejia (classificat en 7na. posició), obtenint unes taules a la darrera ronda davant del MF cubà Orelvis Pérez que li ha permès d'obtenir una norma de Mestre Internacional, cosa que tanmateix suposa una notícia destacada pel torneig.

 

            També cal destacar el 4t. lloc d'en Daniel Alsina, el 5è del MI cubà Yuri González i el 6è lloc del MI chilè Luis Rojas.

 

            Amb la finalització i la corresponent entrega de premis, tot i el desgast sofert en l'organització d'enguany que ha rebut bastants mostres de suport, esperem una ràpida recuperació per tal de treballar des del proper mes ja en la propera edició que és la 35 que esperem ja suposi la consolidació definitiva d'aquest nou projecte.

 

            Des de l'organització, volem sobretot agrair la participació dels jugadors en les diferents activitats dutes a terme, així com el suport rebut durant aquests dies a Manresa. I desitjar que ens tornem a trobar per aquestes dates l'any vinent.

 

 

 1. Torneig obert a tots els jugadors amb llicència federativa en vigor.

 1. Local de joc : Museu de la Tècnica    Ctra. Santpedor, 57

 1. El torneig es jugarà pel sistema suís a 9 rondes.

 1. Hora d'inici de cada ronda a les 16,30h. excepte el dia 22 que serà ronda matinal amb inici a les 9,30h

 1. El ritme de joc serà de 90 min + 30 segons/jugada.

 1. L'àrbitre principal del torneig serà el Sr. Enio Bello (A.I.)

 1. El director del torneig serà el Sr. Joan Carles Vila Seuba.

 1. El jugador que no es presenti a una ronda sense justificació serà eliminat del torneig.

 1. L'ordre dels sistemes de desempat es sortejarà després de la darrera ronda.

 1. Torneig vàlid per a l'obtenció de normes i rating FIDE i FEDA.

 1. Preu d'inscripció : 40 euros; gratuït pels jugadors d'ELO FIDE +2200;

30 euros amb ingrés bancari abans de l'1 d'Agost;

20 euros pels menors de 16 anys, majors de 60, fèmines i socis de l'Escacs Catalònia Club.

 1. Les inscripcions i el seu pagament s'han de formalitzar abans del divendres 10 d'Agost.

La relació d'inscrits seran publicats a la pàgina web del torneig www.escacscatalonia.org

 1. l'ELO assignat serà per aquest ordre: FIDE, FEDA, i autonòmic.


   
 2. INSCRIPCIONS: el termini d'inscripcions finalitza el 10 d'Agost.

La inscripció s'ha de formalitzar mitjançant e-mail a escacscatalonia@hotmail.com indicant nom i cognoms, club del jugador/a i data de l'ingrés bancari.

S'enviarà per e-mail confirmació de la inscripció.

En tot cas, comprovar la llista d'inscrits publicada a la pàgina web.

El pagament de la inscripció s'ha de fer mitjançant ingrés en un dels dos comptes següents

CAIXA MANRESA 2041-0010-37-0040028983

CAIXA PENSIONS 2100-0017-50-0200509131

  Indispensable indicar nom i cognoms del jugador/a.


   
 1. Premis : 1r. 1100 Euros + Trofeu    5è. 400 Euros    9è. 150 Euros

 2n.  900 Euros + Trofeu     6è. 300 Euros   10è. 100 Euros

 3r.   650 Euros + Trofeu    7è. 250 Euros

 4t.   500 Euros                      8è. 200 Euros


Per trams d'ELO (4) : ( ELO assignat per ordre : FIDE, FEDA i autonòmic )

(2150-2299; 2000-2149; 1850-1999; 1700-1849)

1r. 100 Euros + Trofeu 2n. 70 Euros 3r. 40 Euros


 


Categoria Femenina : 1ra. 100 euros + Trofeu 2na. 70 euros 3ra. 40 euros

Per trams (2) : (1700-1849; 1850-1999) 1ra. 50 euros


Per equips (Sub-16) de 3 jugadors/es (mínim una jugadora): 50 euros + Trofeu


Als premis se'ls aplicarà la retenció legal corresponent.


  Trofeus : 1r Menor de 16 anys , 1r Major de 60 anys,1r. Jugador del Catalònia.

  Obsequi als majors de 60 anys.

   

 1. Més informació : Tel. 606 454 147 – Joan Carles Vila

  e-mail: escacscatalonia@hotmail.com

 1. El lliurament de premis es durà a terme al finalitzar la darrera ronda. És obligatòria la presència dels jugadors premiats. Els premis no lliurats es consideraran perduts.


   
 1. Els premis i trofeus no seran acumulatius.

 1. L'import dels premis s'entregarà per rigurós ordre de classificació. No seran, per tant, divisibles.

 1. Prova puntuable per al IV CIRCUIT CATALÀ D'OBERTS INTERNACIONALS 2007.

 1. Està prohibit fumar a la sala de joc.

 1. Està prohibit l'ús de telèfons mòbils. Al jugador que li soni el telèfon dins la sala de joc perdrà automàticament la partida.

 1. Hi ha disponible un imprès oficial de reclamacions per jugadors i organització.

 1. El reglament definitiu s'exposarà a la sala de joc abans de l'inici del torneig.

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 


 

1