bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 11/04/2007 00:40:11

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

Resultados

 


 

OPEN D’ECHECS DU RHONE
Du 02 au 08 avril 2007


Crònica 1ª ronda

Dilluns 2 d’abril de 2007


Us imagineu poder jugar a escacs en un castell del S. XIX ? I a més, envoltats d’una pau i tranquil·litat absolutes ? Doncs això és possible a l’open d’escacs del Rhône a Lyon, França.
L’esforç del Comité Rhône Echecs fa que per tercer any consecutiu puguem combinar turisme i escacs en un marc incomparable. Si us costa de creure-ho visiteu la pàgina web del torneig i potser us en convencereu :http://www.open-rhone-echecs.com . El C.E. Barberà seguint la política traçada per seu President en Victor Pont d’intercanviar jugadors entre opens, permet que alguns integrants del club puguem estar gaudint d’aquest esdeveniment tant singular.
En la primera ronda tot ha anat bé pels interessos catalans, ja que tant els dos jugadors del Barbéra com el dos jugadors dels clubs Santa Coloma i Incresa, hem obtingut els quatre punts en joc.
He visitat ja Lyon: m’ha semblat, salvant la fama de ciutat més aviat industrial, que té un centre històric molt ric. La força d’aquesta ciutat es representa amb una métafora: els seus dos grans rius la Saône i el Rhône, que per separat ja fan feredat a causa del gegantí cabal d’aigua que porten, s’ajunten majestuosos sumant les seves aigües i formant la immensa “Y” de Lyon.
Sumar és la paraula clau en la vida i en el torneig !

Angel Pascual i Sauch


Cròniques 2ª i 3ª rondes

Dimarts 3 d’abril de 2007

Al “château” de Lacroix-Laval avui hi ha hagut doble ronda. Al matí plovia i els colors dels jardins que envolten el castell s’han fet més intensos. Amb la pluja tots els tons del verd guanyen, milloren.
Dels quatre punts possibles, els jugadors catalans n’hem sumat tres. Per tant, set de vuit, en les dues primeres rondes. A mig matí ha parat de ploure i ha sortit tímidament el sol. Alguns jugadors s’han animat a moure les peces dels escacs gegants situats just al davant de la terrassa del castell. Per cert, segons dades de l’organització, en el torneig hi participen jugadors de dotze països diferents. França aporta la representació més nombrosa amb 97 participants de 14 clubs de tota la geografia de França (la majoria, naturalment, del club anfitrió : Lyon Olympique Echecs) cal una menció especial pels àrbitres (eficacos i discrets) un dels quals, Gerard Hernández m’ha passat una completa estadística de torneig i entre altres tasques també s’encarrega que aquesta crónica arribi a ND. El senyor Hernández és àrbitre internacional de la FIDE i facilita molt la comunicació en parlar el castellà.
En la 3ª ronda s’ha donat el primer enfrontament entre catalans : l’Albert Gómez del Barberà i en Joan-Bosco Prats de l’Incresa s’han trobat a cada banda del tauler. La lluita ha estat intensa ; amb alternances de domini i, finalment, el jugador de Molins de Rei s’ha endut el punt sencer. De tots nosaltres, en Joan-Bosco, es l’únic que suma tres de tres. En Jordi Parayre ha guanyat una partida que des de l’obertura tenia bastant a favor i jo he perdut també clarament. Marcador a la tercera ronda : 9 punts de 12 possibles.
Més dades sobre Lyon. En aquesta ciutat i entre els seus dos rius es troba una de les places més grans de França : la placa Bellecour. Al centre de l’immens rectangle de 200 x 300 m. que la forma hi ha una monumental estàtua en bronze del rei Lluis XIV dalt d’un cavall. El rei sembla vigilar un exèrcit de peces que es mouen al seu voltant en un gran tauler d’escacs, vet aquí en el que m’ha fet pensar tot plegat.

Àngel Pascual i Sauch

Crònica 4ª ronda

Dimecres 4 d’abril de 2007

Avui ha estat un dia especial, inoblidable per mi. Els jugadors del Barberà hem estat convidats al « Déjeuner des partenaires au château », es a dir, al dinar que l’organització del torneig ofereix als seus patrocinadors. En el mateix castell, ens han tractat a cor que vols. Cuina francesa de llibre: obertura « caprici dels sentits » variant formatge variat ; mig joc amb « canard » a la gourmande i un final complicat de torres de xocolata a la xantilly amb enreixat de mel i fruits del bosc. Tot un luxe de partida !

Nosaltres hem fet els honors lliurant a l’organització el present que portàvem de part del nostre president en Víctor Pont : una caixa de vins catalans selectes. Monsieur Christophe Leroy cap de l’organizació del « tournoi », m’ha alliconat amablement sobre el protocol que havia de seguir per fer el lliurament. M’he aixecat, he pronunciat les salutations i frases de cortesia de rigor i he fet a mans al vice-president del Departament del Rhône el preciat vi.

La jornada ens ha dut als quatre mosqueters catalans 2,5 punts més (11,5 de 16) la classificació general va encapçalada pels GM V. Lazarev i N. Sulava i el MI Joseph Sánchez de Filipines.

Avui la temperatura ha baixat en picat, però els ànims catalans segueixen intactes.

Angel Pascual i Sauch


Cròniques 5ª i 6ª rondes


Dijous 5 d’abril de 2007

De nou doble ronda al « Château » i segon duel catala també. En Jordi Parayre i en Joan-Bosco Prats han lluitat pel punt que s’ha endut el primer. També l’Alberto Gómez i el que signa hem obtingut el premi de la victòria durant la 5ª ronda.
Aquest matí lluïa el sol i les parets dels edificis i del castell s’han fet més evident, més sòlides. La primavera s’ha fet present al bosc i als prats, omplint de borró de fulles noves els arbres i espurnejant de flors les verdes catifes als seus peus.
Hem gaudit d’aquest paisatge tot fent pic-nic en el parc natural del « Domaine de Lacroix-Laval » ja que la ronda de la tarda commencava a les 4h.
De nou situats en la sala de joc som testimonis d’una confrontació entre V. Lazarev (marit) i A. Safranska (muller) en el segon tauler. Ha guanyat el marit. Mentrestant l’Alberto s’imposava al seu rival en un final amb parella d’alfils i peons mutus ; en Jordi no ha pogut seguir la bona ratxa i ha perdut amb un jugador belga ; i en Joan-Bosco i jo obteníem un punt ms. Marcador de « la Catalogne » : 17,5 de 24. Demà descans al matí. Visita prevista : Musée des Beaux-Arts de Lyon… Pero això ho deixo per la crònica de demà. Culturalment Lyon és apassionant, és com la Barcelona de França i els seus dos grans rius navegables encara fan més palesa aquesta semblança.

Angel Pascual i Sauch

 Crònica  7ª ronda

Divendres 6 d’abril de 2007

Finalment hem pogut visitar el « Musée des Beaux-Arts de Lyon ». Ha valgut la pena.

Situat en un antic convent benedicti ocupa uns 7000 m2 d’exposició repartits en 70 sales ; que és (transcripció literal de la guia) « un véritable musée de la civilisation en illustrant tous les grands domaines de l’histoire de l’art ». És a dir : un museu ambiciós i ordenat pedagògicament en el temps, ja que en pintura, per exemple, pots anar, sense salts, des del S. XV amb « l’ascension du Christ » de Le Perugin fins al S. XX amb « Femme assise sur la plage » de Pablo Picasso.

I tornant als escacs, avui s’han enfrontat al davant V.Lazarev (GM) Vs J. Sanchez (MI). Després de grans complicacions s’ha imposat el GM rus. Encapçalen la classificació els GM’s Lazarev i Janev que s’enfronten a la 8a ronda en un duel clau del campionat. Quant als representants de les quatre barres, han puntuat (per primer cop !) per sota del 50% : 1,5 punts de 4 ja que en Alberto ha perdut amb el GM búlgar Janev i en Jordi, Joan-Bosco i jo no hem passat de l’empat.

Queden tan sols dues rondes per veure qui seurà al tron del « château »

Angel Pascual i Sauch

Crònica : 8a ronda

Dissabte 7 d’abril de 2007

Hem hagut d’arribar à la 8a ronda per tal que el torneig tingui un favorit clar.

En Vladimir Lazarev ha donat un cop de timó decisiu per guanyar el torneig. Ha superat el rival més directe : l’Evgeni Janev qui ha plantejat una defensa Benoni. La partida ha centrat absolutament l’atenció de la sala. A través de la projecció mural, drets o des de les mateixes taules de joc, des de la sala d’anàlisi i amb un silenci absolut tothom ha vist com en Janev inclinava en seu rei. Incomprensiblement, el GM búlgar ha volgut prolongar unes quinze jugades la seva agonia amb desavantatge clar : rei i dues torres contra rei i dues torres més alfil i peó central d’en Lazarev. Tot just acabar el duel, el vencedor ha estat felicitat per la seva esposa que, amb nerviosisme i emoció continguda fins aleshores, havia vingut varies vegades durant la part final de la partida a veure « in situ » l’evolució del joc; com si no es fiés del que estava veient en la retransmissió mural.

El rei ja té un peu al tron…

Àngel Pascual i Sauch

Crònica 9ª i última ronda.

Diumenge 8 d’abril de 2007

S’ha acabat el “tournoi”. S’han acabat les vacances. Ha vençut el GM Vladimir Lazarev. El GM Eugeni Janev segon.El MI Joseph Sánchez tercer.
Hi ha hagut un berenar d’acomiadament després del lliurament de premis.
Marcador català de les rondes vuitena i novena 5 punts de 8. Marcador definitiu: 23 ½ sobre 36 possibles. Classificació dels jugadors catalans: 1r Alberto Gómez Jurado 7 punts i sisè a la classificació general. Sisè premi en metàl•lic de dotze atorgats. 2n Joan-Bosco Prats Rodríguez 6 punts i tretzé; copa i premi en metàl•lic com a primer del seu tram d’elo. 3r Àngel Pascual Sauch 6 punts i catorzè; premi en metàl•lic com a segon del seu tram d’elo. 4t Jordi Parayre Soguero 5 punts i trenta-quatrè.
Fotos a dojo. Intercanvi d’adreces electròniques. Finalment sortim sobre les set de la tarda cap a casa. 640 Kms. Fins a Barberà del Vallès. Arribem a un quart de tres de la matinada. La tornada ha anat bé. Sempre autopista. En llevar-me em poso a escriure aquesta crònica.
Hem après moltes coses d’aquest torneig i de la seva organització. Per exemple: el silenci. Silenci ABSOLUT en la sala de joc. Important per a la concentració. També formalitat i educació, que són dues “fal•leres” dels francesos. Ho trobo perfecte.
Puntualitat en tots els fronts: a l’inici de les rondes, en els parlaments, lliurament de premis, notificació de resultats i emparellaments, picar i lliurar a ND les cròniques diàries...Per cert aquestes cròniques les feia durant la nit del mateix dia de les rondes. Hi havia temps més que suficient per descansar i per escriure. En arribar a la sala de joc lliurava un paperet a l’àrbitre George Hernández amb la crònica escrita i ell la picava en el correu i l’enviava immediatament a Ajedrez ND. Això per mi té molt de mèrit i li ho vull agrair des d’aquí: “Merci beaucoup” senyor Hernández!
Segueixo, ja que hi estic posat, amb uns quants agraïments més: a “Monsieur” Cristophe Leroy organitzador principal de l’òpen del Rhôn que ens ha tractat als catalans amb una amabilitat i cortesia admirables, al nostre president en Víctor Pont ànima màter del C.E.Barberà ja que sense la seva tenacitat i iniciativa no parlaríem del que estem parlant, i finalment als companys “d’expedició”: en Jordi, en Joan-Bosco, en Alberto i sra. Anna i la Maria la meva companya, amb els quals hem compartit moltes hores d’emoció i descans, d’àpats i passejos pels prats i boscos, camins i paisatges del Castell de “Lacroix-Laval”. Gràcies.

Àngel Pascual i Sauch

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 


 

1