bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 26/05/2009 14:46:12

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

Resultados

FCE

 

 

Campeonato Absoluto de Catalunya

Ronda 1 ida

Dissabte  16 de maig ha començat el Campionat Absolut de Catalunya 2009, que es dur a terme a la ciutat de Lleida i tindrà una durada d’una setmana, o sigui fins el 23 del mateix mes.

En aquest campionat, es tancat i s’estableix una lliga amb eliminatories on aquest any, hi participen 4 Grans mestres, 7 Mestres Internacionals, 2 Mestres Fide i un Mestre Català.

Aquests jugadors per poder participar en aquesta final de Catalunya han tingut que ser seleccionats o per elo o per classificació en altres campionats anteriors.

 

El sistema d’aquest campionat es eliminatori, amb vuitens, quarts, semifinals i finals.

 

En la primera ronda hi hagut alguna sorpresa, i no tots els favorits han anotat el primer punt.

El jove jugador de 17 anys Àlvar Alonso de Girona ha guanyat al MI Antoni Gual, tot i tenir elo’s similars.

El jugador classificat de Tarragona Francesc Xavier Farran ha arribat en un final amb el GM Jordi Magem bastant igualat amb dues torres, un alfil i la dama cadascun, i jugant amb un minut més increment també cadascun, fins que finalment s’ha imposat l’experiència i el nivell del Jordi aconseguint la victoria.

El jugador Xavi Vila, actual campió sub 18 d’Europa aconsegueix la victoria davant el Jordi Fluvia, també dos jugadors d’elo similar.

Els dos Mestres Internacionals Daniel Alsina i Victor Vehí després de 4 hores de joc finalitzen en taules.

 

Pel que fa als dos jugadors lleidatans el GM Josep Oms ha guanyat despres de 3 hores de joc, i el jugador MC David Monell ha estat qui ha donat una de les sorpreses fent taules amb el GM Marc Narciso.

 

El diumenge 17 de maig s’ha dut a terme la segona ronda dels vuitens del Campionat de Catalunya Absolut, per tant tots els jugadors que el dissabte van jugar amb negres el diumenge ho han fet amb blanques i al reves.

Els jugadors que han guanyant les dues rondes i per tant passen a quarts directament són:

El juvenil Àlvar Alonso de Girona davant del veterà MI Antoni Gual

GM Jordi Magem davant del representant de Tarragona Xavier Farran

GM Josep Oms de Lleida davant d’un dels representants de Barcelona Francesc Fernandez

GM José López també s’imposa amb dues victories davant el representant de Girona Marc Prujà

Per altra banda MI Joan Fluvià i MI Daniel Alsina aconsegueixen 1’5 punts de 2 davant MI Juan Mellado i MI Victor Vehí respectivament.

 

L’únic enfrontament que ha tingut que anar a desempat ha estat el jugat entre els dos joves jugadors MI Jordi Fluvia i MI Xavi Vila, que han jugat dues partides a 10 minuts més 5 segons d’increment, en el qual s’ha imposat Xavi Vila.

 

Les dues pròximes jornades s’enfrontaran:

GM Jose Manuel Lopez amb MI Àlvar Alonso

GM Jordi Magem amb MI Joan Fluvià

MI Daniel Alsina amb GM Josep Oms

MI Xavi Vila amb GM Marc Narciso

 Cuartos

Avui ha iniciat els quarts del Campionat Absolut de Catalunya, on els enfrontaments són els següents:

GM Jordi Magem amb MI Joan Fluvià

GM Jose Manuel Lopez amb MI Àlvar Alonso

MI Daniel Alsina amb GM Josep Oms

MI Xavi Vila amb GM Marc Narciso

 

El jugador Jordi Magem s’ha imposat davant del Joan Fluvià, després de jugar una siciliana Najdorf , on Magem ha entregat un cavall i Fluvià ha tingut que acabar entregant la dama, però no ha pogut salvar la situació.

GM Jose Manuel Lopez amb MI Àlvar Alonso, també han jugat una siciliana Najdorf, on aparentment semblava que la posició de l’Àlvar havia quedat algo millor, però després de l’apur de temps, Àlvar s’ha quedat amb dos peons de menys i el Jose Manuel s’ha imposat aconseguint la victòria.

MI Daniel Alsina amb GM Josep Oms amb una Espanyola i després de lluitar quasi quatre hores de joc ha finalitzat amb taules, tot i que, dit pels propis jugadors ha estat una partida amb molts errors per les dues bandes.

MI Xavi Vila amb GM Marc Narciso amb una Holandesa, amb una partida molt igualada però al llarg de la partida el Marc amb l’activitat de les seves torres, ha pogut guanyar dos peons que al final de la partida han estat decisius, aconseguint la victòria.

EL PRESENT GUANYA AL FUTUR

En la segona ronda dels quarts del Campionat Absolut de Catalunya, on els jugadors GM Jordi Magem amb un punt de la primera ronda, avui jugava amb negres amb MI Joan Fluvià. En aquesta partida s’ha jugat una Karokan amb f3, on les blanques no han pogut enrocar-se i tampoc han pogut treure cap avantatge sobre les negres, que més aviat jugaven una posició molt còmoda i cap al final de la partida han quedat en una posició amb clara avantatge, on Joan Fluvià ha ofert les taules i degut a que Jordi Magem passava a la semifinal han estat acceptades.
GM Jose Manuel Lopez, també amb un punt de la primera ronda s’enfrontava amb negres amb MI Àlvar Alonso Nimzo India, han arribat en un final amb torre i alfil del mateix color, però l’Àlvar amb tres peons i el Jose Manuel dos, poc a poc, la posició s’ha anat simplificant i entrant en un final que les negres amb torre i alfil jugaven contra torre, alfil i un peó, cosa que no ha estat suficient per que les negres aconseguissin el punt i ha quedat amb taules i Jose Manuel Lopez passa a les semifinals
GM Marc Narciso, al igual que els seus dos anteriors companys també sortia amb un punt d’avantatge i a més avui juga amb blanques contra MI Xavi Vila.
El Marc Narciso en aquesta jornada s’ha apurat molt de temps i jugava amb increment davant del Xavi que encara tenia 12 minuts per davant, cap al final de la partida el Xavi Vila jugava amb dos cavalls per una torre, però amb dos peons de menys, la qual cosa donava avantatge clar al Marc, davant del seu apur de temps el Xavi ha ofert taules, que han estat acceptades pel Marc, ja que passava a la semifinal
MI Daniel Alsina amb GM Josep Oms, amb mig punt cadascú de la primera ronda, però aquesta jornada li tocava a Oms jugar amb blanques, en aquesta partida han jugat una Semieslava, que el blanc en tota la partida ha estat en millor posició, fins que les negres han entregat un peó que semblava que donava compensació, però no ha estat així i el lleidatà Josep Oms amb el peó de més a aconseguit la victòria, sumant així 1’5 punts de 2 i passant a les semifinals.

Avui dimecres, han començat les semifinals del Campionat de Catalunya Absolut.

Els quatre jugadors que han arribat són els quatre GM’S que hi havia al ranking inicial.

GM Jordi Magem

GM Marc Narciso

GM Jose Manuel Lopez

GM Josep Oms

Com que es juga per sistema Match Play, els jugadors ja estaven sortejats des d’un principi i els encontres són:

Jose Manuel Lopez – Josep Oms

Jordi Magem – Marc Narciso

Jose Manuel Lopez que ha jugat la primera ronda amb blanques contra Josep Oms, han jugat una Petrof, on s’ha vist molta tàctica i amb posicions complicades per les dues bandes, finalment i quedant en una posició molt igualada a la jugada 22 han signat taules. A la próxima  ronda canviaran el color i es sabrà quin jugador passarà a la final per lluitar pel títol de campió o sots campió.

Pel que fa la partida de Jordi Magem i Marc Narciso, l’hi ha tocat a Magem iniciar el matx amb blanques, la partida ha iniciat amb una obertura irregular d’àlfil, i han sortit de la teoria ràpidament, i ha estat una partida molt interessant, degut a que hi hagut molta combinació i cops tàctics, cap al final de la partida el Jordi Magem s’ha quedat amb qualitat de menys a canvi d’un peó,però sense compensació i també amb desventatge de temps, cosa que ha fet que el Marc amb les dues torres recuperes el peó i s’endugués el punt.

 

Les dues partides a desempat

Els jugadors Marc Narciso, amb un punt d’avantatge de la ronda anterior, contra Jordi Magem, han jugat una siciliana, on Magem s’ha enrocat llarg la qual cosa ha sigut molt perillosa i arriscada, cosa que ha fet que Marc quedés en millor posició, però després ha jugat una mica impressis i ha deixat contratacar a Magem que s’ha endut la victoria, per tant un punt cadascú i hauràn de desempatar.

La partida de Josep Oms contra Jose Manuel Lopez, ha estat una partida molt disputada que ha finalitzat amb taules igual que la de la primera ronda, per tant també van a desempat.

Al desempat del matx entre Jordi Magem i Marc Narciso ha passat a la final per disputar el primer i segon lloc Jordi Magem amb 1’5 punts sobre 0’5 de Marc Narciso

I el Jose Manuel Lopez amb Josep Oms ha passat a la final Jose Manuel amb 2 victòries.

Per tant divendres i dissabte jugaran la final:

Jordi Magem – Jose Manuel Lopez (Disputant 1r i 2n lloc)

Josep Oms – Marc Narciso (Dispuntant 3r i 4t lloc)

La primera partida en acabar ha estat la de Jordi Magem – Jose Manuel Lopez que es disputen el primer i segon lloc de l’Absolut de Catalunya, han jugat una karokan variant dels dos cavalls, ràpidament han sortit de la teoria i semblava que quedava una partida on hi havia molta tàctica, però les negres han jugat amb molta precisió i han igualat a les blanques, i una vegada més el Jordi Magem li quedava 15 minuts davant dels 60 del seu rival, cosa que també ha provocat acceptar les taules amb blanques.

A l’ultima ronda i Jose Manuel Lopez amb les peces blanques es definirà qui serà el campió, en cas d’empat haurien de desempatar amb les partides de 15’+5”, amb les de 3’+2” o armagedon 6’blanques 5’negres, i les taules afavoreixen a les negres.

Per l’altra banda la partida de Josep Oms – Marc Narciso que disputen pel 3r i 4t lloc també ha acabat amb taules, desprès d’iniciar una partida amb “Hidrid Benoni”, i ràpidament a partir de la jugada 10 han sortit de la teoria, ha estat una partida, on en molts moments hi havia sacrificis i entregues per les dues parts, cosa que ha comportat que els dos jugadors arribessin en un apur de temps important, i ha estat aquí on han començat els errors per part dels dos jugadors, arribant en un final de torres.

ÚLTIMA RONDA SENSE DESEMPATS

 

La partida entre Marc Narciso – Josep Oms va iniciar-se amb un gambit de dama, la variant del canvi, on el blanc va quedar millor , va gestionar molt bé l'avantatge d'espai, i després va pressionar molt bé el peó aïllat que el negre tenia, aconseguint aquest peó d’avantatge, cosa que va donar la victòria al Marc, més el mig punt de la ronda anterior el matx va quedar 1’5 Narciso 0’5 Oms.

 

Pel que fa a la partida entre Jose Manuel Lopez i Jordi Magem tampoc va donar opcions a desempat, ja que la ronda anterior també havien acordat taules i el Jose Manuel es va endur el punt de la victòria en aquesta última volta, com ja ens tenien una mica acostumats, durant la partida va haver-hi molts cops tàctics i molta agressivitat de joc per les dues bandes, fins al punt que Jordi Magem va jugar un final entregant la dama per una torre i un cavall, però les blanques tenien un peó aïllat que va donar la victòria imparable.

 

Per tant, finalment aquest campionat va finalitzar amb la següent classificació:

1r Jose Manuel Lopez

2n Jordi Magem

3r Marc Narciso

4t Josep Oms

 

Una vegada finalitzades les partides es va passar a l’entrega de premis als quatre finalistes, també s’ha destacar la bona organització per part del C.E. Lleida que en tot moment va estar a la necessitat dels jugadors, a més durant tota la setmana es va poder gaudir d’una sala perfecta per dur a terme aquest esport.

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1