bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 Actualizado con fecha: 23/11/2009 13:54:22

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

Resultados A

Resultados B

 

 

 

 

REGLAMENT

XXIV – TORNEIG OBERT COSTA BRAVA

MEMORIAL JOAN GELPÌ “

Crònica Ronda 1 (3/10/09)

 

Ja ha arribat la tardor, i com ja és tradicional també arriben els escacs a Palafrugell amb la XXIV edició de l’Obert Costa Brava – Memorial Joan Gelpí.

A l’edició d’aquest any, que es disputa per quart any consecutiu al Centre Municipal d’Educació de Palafrugell, ha hagut una inscripció de 85 jugadors, dividits en dos grups: el grup A (amb ELO superior a 1851 punts d’ELO) està format per 44 jugadors, mentre que el grup B (ELOs inferior a 1850) n’està format per 41 jugadors.

Aquest any el jugador favorit és el MI Joan Fluvià, del Club Escacs Tordera, i campió del torneig en diversos anys anteriors. No obstant, a continuació disposem fins 12 jugadors superiors a 2100 punts d’ELO que garanteixen una lluita forta per darrera, i tots ells desitjant posar pals a les rodes del favorit.

Així i tot, els resultats de la primera ronda del grup A ja ens ha donat alguna sorpresa.

En Joan Fluvià Poyatos va jugar amb negres contra en Ramon Blanco, del CE Montgri,  que li va complicar la partida i que fins i tot va començar a tenir esperances de puntuar quan li va capturar una qualitat. Així i tot, com a compensació disposava d’un peó passat a la columna a i dos poderosos cavalls que van tombar la resistència de les peces blanques en no masses jugades.

Al segon tauler també va haver sorpresa, encara que aquest cop desagradable, degut a la inscripció “fantasma” del número 2, en Lázaro Lorenzo de la Riva, que no va donar senyals de vida durant la ronda ni va justificar posteriorment la seva absència.

En canvi, la sorpresa va saltar al tercer tauler. En ell s’enfrontaven l’Adrià Borras (24) i en Pol Sabrià (3), els dos jugadors de Sant Feliu de Guixols, encara que ara el segon juga actualment al club d’escacs Santa Eugènia. A la seva partida, l’Adrià jugant amb blanques va plantejar una bona partida i va aconseguir agafar avantatge. Fins i tot semblava suficient per guanyar, però el rellotge va començar a apretar. Després de diverses jugades baixant per sota dels 10 segons, va acceptar les taules en un final amb peó d’avantatge però amb les dames en joc.

Les úniques sorpreses on el rànquing no es va imposar va ser la victòria de Frederic Morales (35) sobre Salvador López (13), a la taula número 13 (mala sort?), i les dues taules aconseguides respectivament per Jordi Vidal (38) i Cristina Vidal (39).

 

Al grup B, la lògica dels elos es va imposar a la gran majoria de casos. La semi-sorpresa és va donar al primer tauler on el veterà jugador Angel Corbo (19) va aconseguir taules davant Saul Domenech (1) .

 

Els resultats d’aquest any també els podreu seguir a través d’AjedrezND, de la web

www.chess-results.com    (Tournements – Costa Brava), on es podrà consultar els aparellaments, classificacions, resultats dels rivals, etc. i de la web del Club Escacs Palafrugell http://escacspalafrugell.iespana.es/

 

Els emparellaments de la següent ronda encara no té emparellaments destacats, però segur que portarà partides interessants!.

Crònica Ronda 2 (10/10/09)

 

A la segona ronda, alguns dels resultats ja no han estat tant previsibles i parts dels favorits han començat a tenir dificultats per imposar-se.

 

A la partida en el primer tauler el MI Joan Fluvià ha jugat amb blanques contra Jordi Morales (CE Palafrugell), i amb joc pacient i precís ha trencat l’estructura de peons del rival i guanyat amb facilitat. No obstant, al segon tauler ha aparegut la primera sorpresa quan en Didier Fernández (4), amb negres, s’ha hagut de conformar amb unes taules amb el jove Jordi Triadú (15). La segona sorpresa ha aparegut molt a prop, al quart tauler, quan Sergi Vinardell (19) també ha aprofitat les peces blanques per sorprendre a Manel Coronado, que s’ha vist obligat a entregar una peça per tres peons i finalment acceptar unes taules.

 

També ha sigut força espectacular la partida entre el jove Pol Sabria (3) davant l’encara més jove Frederic Morales (35). En Pol ha hagut de recórrer a tot el seu enginy, tots els recursos que li proporcionen la seva “veterania”i els seus 400 punts d’elo de diferència i també part de sort per intentar trencar la igualtat que en Frederic s’entestava en mantenir. Davant un final de torres, peons i alfils de diferent color, en primer lloc va decidir fer l’entrega de qualitat per trencar la posició arribant a un final de alfil i dos peons contra torre i peó. La posició era molt complicada, i en Frederic va disposar de diverses combinacions d’aconseguir taules però una petit imprecisió va ser aprofitada per en Pol per decidir la partida. Un victòria molt treballada.

 

Mentre tant, al grup B, l’ELO s’ha imposat a la majoria de les partides disputades entre els jugadors que tenien 1 punt. L’excepció ha estat la “revolta” de dos jugadors del Cassà, Miquel Angel Alejo (15) i Jordi Masnou Resino (17), que han superat respectivament a José Garcia Castany (6) i Victor Gala (8).

 

A la propera ronda es va reduint el grup de jugadors líders amb 2 punts amb només 7 jugadors del grup A  i  8  al grup B. La ronda es preveu molt igualada. Així i tot, cal destacar el “derbi” entre Joan Fluvià (pare) i Joan Fluvià (fill) .

 

Finalment, només recordar que els resultats també es poden trobar a la web

chess-results.com  (Tournements – Costa Brava) i a la web del Club Escacs Palafrugell http://escacspalafrugell.iespana.es/

 

Crònica Ronda 3 (17/10/09)

Ja som a la tercera ronda, i els resultats al grup A han estat segons el previst (s’ha imposat el rànquing) amb una petita sorpresa que són les noves taules d’en Pol Sabrià (número 2 efectiu del torneig) davant el jove Sergi Vinardell (19).

Als tres primers taulers, els favorits jugaven amb negres amb la qual cosa podien tenir més dificultats per consolidar la seva posició.

Al primer tauler, el duel fratricida entre Joan Fluvià (pare) i Joan Fluvià (fill), l’intent d’apertura sorpresa realitzat pel pare va ser fàcilment contrarrestat i el MI no va tenir patir en excés (per no dir gens) per imposar el seu joc. Al segon tauler, la partida va ser molt més igualada i l’Alex Vidal va suar de valent poder poder desequilibrar la balança al seu favor. En canvi, al tercer tauler, el joc del veterà jugador Josep Cruañas no va ser prou fi i en Lluis Parals va poder-lo superar amb una mica més de facilitat que la posició feia preveure. Finalment, el setè jugador amb 2 punts, l’Agustí López (23), va trobar-se que el rival amb 1 ½ era en Didier Fernández (4). Una partida dura davant el qual no va poder fer res.

Entre els perseguidors d’1 ½ punts, al cinquè tauler es va produir la sorpresa comentada anteriorment al cedir en Pol Sabrià unes taules davant Sergi Vinardell, que conduïa peces blanques. Per una altra banda, en Manel Coronado (6) va guanyar la forta resistència que va imposar Ricardo Alejo (17),.i el jove olotí Jordi Triadú (15) va superar a Adrià Borràs (24) amb solvència.

El resultat de la jornada és que ja només queden 3 jugadors amb 2 punts, i seria possible que la setmana que ve ja tinguéssim un únic líder en solitari. Els enfrontaments propers són Joan Fluvià (1) davant Àlex Vidal (5). En Lluís Parals (7) fa de flotant, però no tindrà una partida fàcil davant Didier Fernández (4).

Al grup B, les partides varen ser molt més igualades. Al primer tauler, l’Alexandra Muratet (2) va poder superar a Mariano Fernández (7) amb molt d’esforç i nervis, quan tots dos ja havien arribat als dos minuts finals del finish. Al segon tauler, en Gerard Cano (3) va jugar contra el veterà jugador del Palagrugell Josep Lara (9) i, després de mantenir la igualtat durant gran part de la partida, va mantenir la serenitat quan el temps l’apretava i va trobar les maniobres per superar el seu rival. Al tercer i quart tauler, els dos germans Masnou, Salvador i Jordi, es van trobar davant dos jugadors rocallosos, en Miquel Angel Alejo i Angel Corbo, que varen posar fí a la seva ratxa de victòries.

Resultat final: també en el grup B disposem de 3 jugadors amb 3 punts i, per tant, també ens podríem trobar la setmana propera amb un líder en solitari. En aquest cas, al primer tauler ens trobarem un enfrontament jove entre Gerard Cano i Alexandra Muratet, mentre que al segon tauler serà un enfrontament entre els veterans Miguel Angel Alejo i Angel Cobos.

L’emoció està servida!!

Crònica Ronda 4 (24/10/09)

 

I la partida entre els dos principals candidats, en Joan Fluvià (1) i l’Àlex Vidal (5), va finalitzar en ... taules. A l’inici de la partida, en Joan Fluvià va agafar la iniciativa amb l’estructura de peons f4-e4-d4-c4 mentre que l’Àlex no passava de la tercera fila, però controlant el joc. No obstant, en Joan no va trobar la forma de consolidar aquesta iniciativa malgrat en almenys un parell d’ocasions va intentar sorprendre al seu rival deixant desprotegides peces amenaçades. Però aquest intent de trencar la posició negra, va ser contrarrestat amb habilitat i va anar quedant en inferioritat. Els espectadors ja donaven preveien la derrota del número 1, quan en Joan va aconseguir trobar una posició que li va permetre resistir. Finalment, l’Àlex no va trobar el medi per superar-ho i li va demanar taules. A priori, fer taules amb el número 1 i amb negres és un magnífic resultat. Tal com es va produir la partida, enlloc de guanyar mig punt va semblar que l’havia perdut.

 

Mentre tant, al segon tauler, el tercer jugador amb 3 punts, en Lluís Parals també tenia l’oportunitat de liderar el torneig. No obstant, en Didier Fernández (4) no és un rival fàcil com així va demostrar al guanyar-lo. I, al costat, al tercer tauler, en Manel Coronado també aspirava a situar-se en les posicions d’honor del grup, però el jove Jordi Triadu no li ho va permetre finalitzant la partida amb taules.

 

Com a conseqüència, després de la ronda torna a haver 3 jugadors liderant el torneig: en Joan Fluvià (1), l’Àlex Vidal (5) i en Didier Fernández (4). A la propera ronda, al primer tauler en Didier mesurarà les seves forces davant Joan Fluvià, mentre que Àlex s’enfrontarà contra Pol Sabrià (3) que amb mig punt menys lluitarà per recuperar les posicions de lideratge. Partides dures sense cap dubte. A continuació 7 jugadors més, amb 3 punts, esperaran aconteixements i la seva oportunitat per pujar esglaons a la classificació.

 

Al grup B, en canvi, els líders sí que varen guanyar les seves partides. En Gerard Cano va enganxar a l’Alexandra a l’apertura aconseguint important avantatge material. L’Alexandra va resistir molt de temps, però al final va haver de tombar el seu rei. Al segon tauler la lluita entre els veterans Miguel Angel Alejo i Angel Corbo va ser molt intensa, amb atacs molts durs per dues bandes, però al final els petits avantatges aconseguits per Miguel Angel varen donar-li el punt de la partida. Al tercer tauler, en Saul Domènech (1), amb mig punt menys, va fent el seu camí i ja està a punt per l’assalt al lideratge.

 

La propera ronda depara l’enfrontament entre els dos jugadors líders: MA Alejo i G. Cano. El guanyador de la partida es trobarà en magnífica posició per assolir el campionat. Mentre tant, al segon tauler es trobaran en Saul Domenech davant Alexandra Muratet. En aquest cas, la persona que perdi veurà esvaïr-se gran part de les seves possibilitats.

 

Per tant, l’emoció continua!!

 

Crònica Ronda 5 (31/10/09)

 

Sembla que el lideratge es vol resistir, i cap dels líders provisionals va aconseguir la victòria. A la primera taula en Didier Fernández va tenir la seva oportunitat amb blanques contra Joan Fluvià, però el MI va aconseguir igualar la partida. Resultat final: taules. Poc després, al segon tauler, en Pol Sabrià també amb negres patia davant Àlex Vidal però també aconseguia entaular la seva partida.

 

A les 3 taules posteriors, els perseguidors estaven expectants i esperant la seva oportunitat. I tres d’ells la varen aprofitar. En Manel Coronado, en Lluís Parals i Cristofer Luke varen superar als seus rivals, i han ampliat el grup de líders a 6 jugadors que tenen 4 punts.

Els segueixen de prop en Pol Sabrià i Jordi Morales, a mig punt.

 

A la propera ronda s’enfrontaran Joan Fluvià amb Cristofer Luke, Àlex Vidal contra Didier Fernández i Lluís Parals davant Manel Coronado. Lluites decisives per començar a definir els llocs d’honor de la classificació. O no.

 

En canvi, al grup B, va haver una partida disputadíssima entre els dos líders: en Miquel Angel Alejo i Gerard Cano. La partida era bastant oberta quan en Gerard Cano aprofita un error de blanques per capturar-li un cavall. Semblava que llavors Gerard podria consolidar la seva posició, i dossificar el seu avantatge reduint riscos de forma que el conduïssin a la victòria. Però Miquel Angel no havia jugat encara totes les seves cartes. Ferit, va llençar un fortíssim atac on va aconseguir canviar torre i cavall per la dama del contrari, i posteriorment finalitzar amb amenaces de mate imparables davant les quals el jove jugador del Santa Eugènia va haver de tombar el rei.

 

Darrera, l’únic jugador a mig punt, Saul Domenech (1) tenia l’oportunitat de recuperar la segona posició. No obstant, davant tenia Alexandra Muratet que durant tot el torneig ha estat jugant a les primeres taules. I Alexandra va aprofitar la iniciativa blanc i alguna imprecisió de Saul per dominar el joc i, finalment, el resultat.

 

Per tant, la situació actual és d’un líder, Miquel Angel Alejo, amb 5 punts de 5 partides. El segueixen a continuació, amb 4 punts, Alexandra Muratet que jugarà amb el lider amb negres, Gerard Cano que se les veurà amb Miquel Català (3 ½ p), i finalment Joan Sebastià Martí que es trobarà davant el número 1, Saul Domenech.

Una victòria de M.A. Alejo començaria a ser molt determinant.

 

L’espectacle està garantit!!

Ronda 6

Es queda al capdavant del grup A el Mestre Internacional Joan Fluvià, que ha aconseguit una victòria davant Cristofer Luke, mercès a dos peons lligats a les columnes e i f, que s'han colat fins a la sisena fila del bàndol negre, aportant un còmode avantatge a les blanques. L'acompanya en el coliderat amb 5 punts Didier Fernández, que a la segona taula s'ha imposat amb negres. Didier pràcticament no havia consumit temps a la jugada 20, per arribar a una posició de torres, dames i set peons per bàndol. Una millor estructura de peons presionant les debilitats blanques, i un posterior canvi de peces, li ha permès arribar a un final de peons amb avantatge per les negres, que li ha donat la victòria.

A la tarcera taula uns combatius Lluís Parals i Manel Coronado han signat l'empat sense voler assumir més riscos i conformen el grup perseguidor amb 4,5 punts. A aquest grup perseguidor s'hi afegeix Daniel Morales, que ha fet una bona partida contra Pol Sabrià i tindrà coses a dir en aquest tram final de torneig.

A la setena ronda els colíders MI Fluvià i Didier s’enfrontaran a M. Coronado i J. Morales, respectivament.

 

Al Grup B un Gerard Cano molt pendent de la primera taula esperava amb una posició molt tranquila mentre al primer tauler MA Alejo i Alexandra Muratet entraven en complicacions tàctiques des de ben al principi. MA Alejo ha perdut un peó i ha buscat compensació amb activitat i atac al flanc de rei, però l'Alexandra ha jugat amb solidesa i l'atac ha quedat en no res. Després de perdre un cavall només es podia lluitar per les taules, però un nou error al final ha acabat la partida ràpidament a favor de l'Alexandra. Mentrestant, a la segona taula Gerard Cano aconseguia qualitat de més, però un alfil molt actiu i un peó de més li foren suficients a Miquel Català per igualar el final, que no es podria desequilibrar i acabaria en taules.

A la tercera taula, i última partida en acabar del grup, en Joan Martí ha tombat el rei davant Saul Domenech en una partida que s'ha desequilibrat en un final molt ben jugat per Saul. Saul s'ha tret una jugada Df5+ que ha deixat bocavadats tots els presents, que esperaven la continuació senzilla. En canvi, Df5+ desviava l’atenció sobre els peons a una altra zona del tauler on hi havia el rei desprotegit, i que no podria escapar del mat en dues jugades.

 

Així doncs al Grup B l'Alexandra iguala a MA Alejo al capdavant amb 5 punts i, com al grup A, els dos coliders s'enfrontaran a jugadors amb 4,5 que seran J. Oller i S. Domenech, respectivament.

 

Crònica Ronda 7

 

Al grup A el MI Joan Fluvià es queda sol al capdavant amb mig punt d'avantatge, després d'acoseguir una treballada victòria contra Manel Coronado, en la última partida en acabar. 

A la segona taula Didier Fernández no va poder sumar el punt sencer contra Jordi Morales, que va trobar la defensa correcta en un final de peons i torre, amb un peò de menys.

Didier es queda doncs a mig punt del líder, i l'acompanya Lluís Parals, qui a la propera ronda tindrà la oportunitat de jugar contra el líder i intentar frenar-lo.

 

Al Grup B Alexandra Muratet s'ha complicat molt la partida contra Jaume Oller, que s'ha quedat amb tot tipus d'avantatges al mig-joc: material, peons lligats i passats, espai i activitat. En Jaume ha conservat avantatges fins al final i ha aconseguit la victòria.

A la segona taula Saul Domenech aconseguia també una treballada avantatge contra MA Alejo, però al final, amb les 

bestretes de temps, ha comès un error decisiu i ha acabat perdent.

MA Alejo recupera doncs el liderat per mig punt, i la propera setmana s'enfrontarà a Jaume Oller. Gerard Cano també està a mig punt del líder i jugarà contra Daniel Morales a la segona taula.

 Ronda 8

Al Grup A el MI Joan Fluvià va tornar a tenir dificultats per aconseguir avantatges clars, però va acabar trobant-los, en la partida altra cop més llarga de la ronda. A la segona taula Didier Fernández guanyava a Joan Fluvià Frigola i posava així tota la presió al líder, que necessitava la victòria si no es volia veure caçat.
La classificació queda doncs amb MI Joan Fluvià líder en solitari amb 7 punts, i segon i únic candidat amb opcions a disputar-li el liderat, Didier Fernández amb 6,5 punts. Aquests dos jugadors ja van jugar i entaular a la Ronda 5, per tant el campionat es decidirà amb enfrontaments amb tercers. A en Jordi Triadú li tocarà pujar fins al primer tauler per enfrontar-se amb blanques al MI Joan Fluvià, i Pol Sabrià jugarà amb negres amb l’altre candidat Didier Fernández.
Pel que fa a les classificacions per trams, Ricardo Alejo lidera el tram de 1951-2050 amb 5 punts, però fins a tres jugadors sumen 4,5 punts i estaran pendents del seu resultat. Al tram de 1950 també tenim un líder amb mig punt d’avantatge, Jordi Bigas amb 4,5 punts, i un nombrós grup de jugadors, fins a 5, amb 4 punts.
En la classificació local, Didier Fernández té moltes opcions d’adjudicar-se el primer lloc, amb 6,5 punts, un punt d’avantatge i millor desempat que Lluís Parals i Dani Morales, que ténen 5,5 punts. Més igualtat en el tram local de fins a 1950, on hi ha empat entre Josep Pereira i Xavier Bonell amb 3,5 punts i els seguieix Frederic Morales, amb 2,5 punts.
En la categoria de menors de 16 anys és clar favorit l’Àlex Vidal que té 5,5 punts, un punt d’avantatge i millor desempat que Sergi Vinardell, que suma 4,5 punts.
En la categoria per equips on hi prenien part 16 Clubs. Es sumaven les puntuacions dels seus 4 jugadors millor classificats. En aquesta categoria ha estat liderant l’equip local el Palafrugell i a falta d’una ronda ha aconseguit adjudicar-se matemàticament el primer lloc amb 22 punts, distanciant-se suficientment del segon i tercer classificats, que són Guixolenc i Santa Eugènia, amb 17,5 punts cada un.

Al Grup B Miguel A. Alejo va guanyar a Jaume Oller, elimina així un rival directe i es distancia més del segon. Gerard Cano no va poder passar de les daules davant Dani Morales i se situa a un punt del líder de cara a la darrera ronda, si bé conserva encara possibilitats, ja que de moment té millor desempat que el primer classificat. Miquel Català és l’altre candidat al primer lloc, també a un punt del líder.
Els enfrontaments de la darrera ronda faran que Miguel A. Alejo amb 7 punts i Miquel Català amb 6 punts es juguin bona part del campionat a la primera taula. Alejo parteix amb avantatge, doncs juga amb blanques i en té prou amb un empat. Miquel Català només li val doncs la victòria per intentar caçar al líder i guanyar-lo al desempat, amb el permís de Gerard Cano, que tindria també alguna possibilitat sempre que guanyés i al primer tauler guanyés en Miquel. Això produïria un triple empat i la suma dels punts dels rivals de cada jugador decidiria al desempat.
Pel que fa al premi especial al millor jugador local, estarà molt renyit entre Miquel Català, amb 6 punts, i Joan S. Martí i Dani Morales, amb 5,5 punts cadascú. No hi haurà enfrontaments directes entre aquests jugadors a la darrera ronda.
Pel que fa a les altres classificacions especials, ja tenim campiona femenina: Alexandra Muratet amb 5,5 punts i desempat favorable, serà per tant la primera classificada femenina. I la categoria de menors de 14 anys estarà molt renyida encara entre dos dels candidats també a premi local: Miquel Català i Dani Morales.

 


 

Art 1.- ORGANITZACIO I CO-LABORADORS:

Organitza el Club d’Escacs Palafrugell, amb la col·laboració de la Federació Catalana d`Escacs i la seva Delegació de Girona, la Diputació Provincial de Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà, l’Ajuntament de Palafrugell i el Patronat d’Esports del Ajuntament de Palafrugell, i el Sr. Lluis Gelpí Torrellas,.


 

Art 2.- DIES DE JOC:

El Torneig es farà a 9 rondes, 1 per setmana, començant el dissabte dia 03-10-2009, i continuant els dissabtes següents; 10,17,24,31 / 10 i ,7 ,14,21 i 28 / 11 de 2009.

Les partides començaran a les 16h 30m de la tarda.


 

Art 3.- LOCAL DE JOC:

Centre Municipal d´Educació. C/. Bruguerol, nº12 (Ctra Tamariu) 17200-Palafrugell


 

Art 4.- REQUISITS PER PARTICIPAR I INSCRIPCIONS:

El Torneig és obert a la participació de tots els jugadors federats.

El Període per efectuar inscripcions serà fins el 03 d´octubre de 2009 i es participaran:

- Mòbil. 626339530 (Luís Barea)

- Mòbil; 605824063 (Enric Deulofeu)

- Per Correu electrònic a la següent adreça;


 

escacspalafrugell@gmail.com


 

Caldrà indicar nom i dos cognoms, Elo, Club i telèfon de contacte, la inscripció serà vàlida quan es confirmi l’acceptació per correu electrònic. L’import de la inscripció es farà efectiu mitja hora abans, el primer dia del Torneig .


 

Art 5.-DRETS D’INSCRIPCIO:

Inscrits amb Elo igual o superior a 2300; Gratuït

Jugadors Grup A ; 35, €

Jugadors Grup B ; 20, €

Menors de 16 anys; 15, €

Els jugadors que per Elo haurien de jugar al Grup B, podran fer-ho al Grup A pagant una inscripció de 40, €, (30 €, si son < de 16 anys,”a data 03/10/2009”).


 

Art 6.- SISTEMA DE JOC I HOMOLOGACIÓ:

El torneig es celebrarà pel sistema Suïs, sistema FIDE..

Grup A: Jugadors amb Elo superior a 1850

Ritme de joc : 1h 30m + 30 seg/mov.

  Comptarà a nivell d’avaluació tant per l’Elo Català, com FEDA i FIDE.


 

Grup B: Jugadors amb Elo fins a 1850 (inclòs)

Ritme de joc : 2 hores a caiguda de bandera..

  Comptarà a nivell d’avaluació per l’Elo Català.


 

Art 7.- DIRECCiÓ TÈCNICA

La direcció del torneig anirà a càrrec d´Enric Deulofeu Peramarch .


 

L’equip arbitral del Torneig estarà composat per:

  • Àrbitre Principal: Sr. Carles Otero Salgas (AN), col·legi Català d’àrbitres

  • Arbitre Adjunt: Sr. Josep Antoni Pérez López (AC), col·legi Català d’àrbitres


 


 

Art 8.- COMITÉ DE COMPETICIÒ:

El comitè de competició serà designat en la primera ronda de joc.


 

Art 9.- JUGADORS ELIMINATS:

Seran eliminats tots el jugadors que, sense avis previ, no es presenti a la primera ronda, tots aquells que no compareguin a dues rondes, siguin consecutives o alternes.

Es considera incompareixença d’ un jugador si no s’ ha presentat en el local de joc mitja hora després de l’hora oficial d’inici de la ronda (prevaldrà l’hora que marqui el rellotge del local de joc)


 

Art 10.-APLAÇAMENT O AVANÇAMENT DE PARTIDES:

Per norma general no es permet l’avançament o l’ajornament de les partides. Només s’admetrà en casos excepcionals i sempre amb el consentiment d’ambdós jugadors i de l’organització. Per una altra banda, els jugadors podran demanar ser exclosos de l’aparellament en una ronda concreta, sempre i quan avisi d’aquest extrem abans de finalitzar la ronda immediatament anterior.


 

Art 11.- BYE DE 0 PUNT I MIG PUNT:

BYE DE 0 PUNT. Qualsevol jugador podrà demanar no ser inclòs dins l’aparellament d’una ronda determinada obtenint una puntuació de 0 punts. El procediment a seguir serà comunicar aquesta petició a l’àrbitre principal o a l’organització , com a màxim , una hora després de haver iniciat la ronda anterior.


 

BYE DE MIG PUNT . Només es permetran en casos excepcionals , seguint estrictament les següents condicions :

  • S’haurà de fer una petició per escrit fins el primer dia de la competició ( fins abans d’iniciar la primera ronda) indicant clarament el motiu i la ronda afectada. Aquesta petició serà irrevocable.

  • No podrà afectar a cap de les tres darreres rondes.

  • L’únic motiu admès per l’organització serà la participació en un campionat oficial d’escacs a nivell autonòmic o superior ( campionats de Catalunya, Espanya, Europa, etc ) i/o la participació en el Campionat Provincial de Partides Ràpides de Girona (habitualment, el 31 d’octubre)

  • Com a màxim, es podrà demanar dues rondes en tot el torneig.


 

Art 12.- EMPATS A LA CLASIFICACIO FINAL:

Els empats que es produeixin a la classificació final se resoldran per:

1r.- Bucholz brasiler.

2r.- Bucholz total.

3t.- Puntuciò progressiva acumulativa.

4e- Sonnenborn-Berger.


 

Art 13.- PREMIS:


 

GRUP A

GRUP B


 

Campió 600, € + Trofeu

2on 400, € + Trofeu

3er 300, € + Trofeu

4rt 150, €

5é 100, €


 

Per Trams d’Elo

1er Class, 1951-2050 50, € + Trofeu

1er Class, fins 1950 50, € + Trofeu

Local Elo 1951-2050 40, €

Local Elo fins 1950 35, €


 

Altres premis

1er Class Local 50, € + Trofeu

1ra Class. Femenina 100, € + Trofeu

1er < 16 anys 60, € + Trofeu

Millor equip Class.(*) Trofeu


 


 

1er 150, € + Trofeu

2on 75, € + Trofeu

3er 45, € + Trofeu

4rt 35, €

5è 30, €


 

Altres premis

1er Class Local 40, €

2on Class Local 30, €

1ª Class Femenína 30, € + Trofeu

1er < 14 anys 30, € + Trofeu


 


 


 


 


 


 

Per accedir al premi d’una categoria caldrà la participació mínima de 3 jugadors/es


 

A efectes de classificacions per edats es considera l’edat del jugador a la data d’inici del torneig.( per exemple.<16 anys es considera els nascuts el dia 03/10/1993 o posteriorment ).

(*) Els equips es composen pels jugadors d’un mateix club. Es considera com a resultat de l’equip la suma dels quatre millors resultats dels seus components.

En cas d’empat, guanyarà l’equip que tingui millor classificat el 4art jugador.


 

Normes generals per als premis;

Els premis entre jugadors empatats no seran prorratejats.

Els premis son acumulables, amb una única excepció: els premis a jugador local NO són acumulables entre si.

En el cas que el jugador no estigui present en el moment del lliurament de premis, a excepció de causa justa justificada i acceptada per l’organització, el jugador perdrà el dret al premi i aquest quedarà a disposició de l’organització.

El premi d’una categoria es considera desert si la participació no es igual o superior a tres jugadors. En aquest cas, els jugadors passaran a ser considerats de la categoria superior en cas que existís.

A efectes de classificacions per trams, es considerarà l´ELO més gran entre l´ELO FIDE i l´ELO Català.


 

Art 14.- LLIUREMENT DE PREMIS:

Els premis seran lliurats al finalitzar la darrera ronda .L’organització informarà a tots els participants amb suficient antelació.


 

Art 15.- CANVIS EN EL REGLAMENT:

L’organització podrà modificar el present reglament quan les circumstancies així ho aconsellin.


 

Art 16.- SUBMISSIO AL REGLAMENT:

El fet d’inscriure’s comporta la submissió de tots el participants al present reglament i l’acceptació de tots el seus extrems.


 


 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1