bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 Actualizado con fecha: 23/11/2009 08:40:18

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

Resultados

 

 

 

 Campionat femení de Girona

TORNA A SANT GREGORI

EL CAMPIONAT FEMENI PROVINCIAL.

 

 

DESPRÉS DE DUES RONDES QUÀDRUPLE EMPAT AL CAPDAVANT, DE LAURA GARCIA, CRISTINA VIDAL, ALEXANDRA MURATET I JÚLIA MURATET, TOTES ELLES  AMB 1,5 PUNT.

 

            Els dissabtes 7,14 i 21 de novembre es jugarà, a ronda doble per jornada, a Sant Gregori,  el Campionat provincial femení de Girona, d’enguany, que a punt ha estat de  desaparèixer com a tal, però gràcies al esforç del Club Escacs Sant Gregori i la família Garcia es desenvoluparà com en les darreres edicions. D’altra banda l’aportació de 3 noves jugadores per part del Club d’Escacs Gerunda ha fet que l’edició 2009 sigui de les més concorregudes dels darrers anys, amb 9 jugadores inscrites, i que podien haver estat 10 si no hagués estat per una baixa de darrera hora. Gerunda i Banyoles amb 3 jugadores encapçalen les majors aportacions, seguides pel Santa Eugènia amb 2, que perd l’hegemonia que ha tingut en les darreres edicions.

 

            La primera ronda ha significat els enfrontaments de Maria Vidal amb Laura Garcia,  Cristina Vidal amb Olga Carmona, Elisabet Moragas amb Júlia Muratet i Alexandra Muratet amb Elisabet Pons, descansant Laura Serradesanferm.

 

            La primera partida en desnivellar-se ha estat la d’Alexandra Muratet (Banyoles), que amb un fulminant atac central ha provocat una situació desesperada d’Elisabet Pons (Gerunda) que en posició perduda ha sacrificat dama inútilment. Punt per Alexandra Muratet.

 

            Cristina Vidal (Sta. Eugènia) ha aprofitat molt hàbilment la mala ubicació de la Dama  d’Olga Carmona (Banyoles) per guanyar avantatge de material i atacar amb tot el rei no enrocat de la seva rival fins a donar-li mat. Punt per la Cristina Vidal.

 

            Molt emocionant la partida entre Júlia Muratet (Banyoles) contra Elisabert Moragas (Gerunda), on la jove banyolina ha aconseguit peó d’avantatge, però la seva rival, demostrant experiència posicional li ha sabut canviar per dos peons doblats, amb un cert avantatge en la lluita pel centre. Per després recuperar el peó perdut i estar en una posició millor, però la Júlia li ha parat un parany en que la jugadora del Gerunda ha caigut, permetent un doble de cavall amenaçant les dues torres. En perdre la qualitat la jugadora del Gerunda ha semblat perdre la concentració i ha començat a jugar més de pressa, i això li costa la torre que li quedava ... i la partida. Punt per Júlia Muratet.

 

            A la Laura Garcia (Sant Gregori) li ha costat més del previst imposar-se a Maria Vidal (Santa Eugènia), ja que el peó que li ha guanyat no li ha donat prou avantatge i la jove Maria ha sabut jugar molt be, fins i tot aconseguint anivellar el joc, i per moments, arribar a estar lleugerament superior, però els apuros de temps li ha costat la partida en marcar zero el seu rellotge. Punt per la Laura Garcia.

 

            La segona ronda ha significat els següents enfrontaments : Laura Garcia – Alexandra Muratet i Júlia Muratet – Cristina Vidal, totes quatre amb un punt, d’altra banda, Elisabet Pons – Maria Vidal i Olga Carmona – Elisabet Moragas.

 

            Totes quatre partides han estat molt anivellades, arribant tots quatre taulers als deu minuts finals amb joc igualat.

 

            La primera errada l’ha comés Olga Carmona (Banyoles) que davant de la Elisabet Moragas (Gerunda)  ha permès una clavada de cavall en columna central que li ha costat la peça. Però quan podria semblar que aquest desavantatge de material i una millor posició de Elisabet Moragas, significaria un ràpid desenllaç, la banyolina ha aconseguit marejar el matx, i la gironina no acabava de trobar la fórmula guanyadora. Al final, del domini central ha aconseguit gestionar un  canvi forçat de torres, i amb la simplificació de material ha creat un peó llunya passat amb el suport del cavall d’avantatge. La resistència de la Olga no ha aguantat l’empenta de la Elisabet, que com ja havia passat amb el seu enfrontament amb la Júlia a la primera ronda, ha demostrat un bon nivell de joc posicional.  Punt per Elisabet Moragas.

 

            En una partida molt igualada, i en que totes dues jugadores han tingut les seves “chances”, la Maria Vidal (Santa Eugènia) i la Elisabet Pons han lluitat amb material similar, de vegades semblava que el cavall centralitzat de la Elisabet era més fort que l’alfil de la Maria, i altres vegades al contrari. En el final, que semblava de taules, la Maria Vidal s’ha aprofitat de la  seva experiència i rodatge, per obtenir un final, amb superioritat de peons, guanyador. Punt per la Maria Vidal.

 

            La Júlia Muratet (Banyoles) ha aconseguit peó d’avantatge davant la Cristina Vidal (Sta. Eugènia), i després de simplificar material semblava tenir un final superior, però la Cristina ha jugat molt be la dama, donant escacs a tort i dret, recuperant finalment el peó a canvi de quedar amb dos peons lligats contra dos peons separats, amb peó llunyà de la Júlia. Després de diversos tombs amb escacs pel tauler, han acordat les taules, ja amb molt poc temps als rellotges. Taules.

           

            En el tauler 1 la Laura Garcia (Sant Gregori) semblava haver agafat un petit avantatge a l’Alexandra Muratet (Banyoles), però aquesta última ha jugat amb molt criteri, fins a tenir contra les cordes a la ex campiona de Catalunya, i sempiterna guanyadora de les darreres edicions del Campionat Femení. Totes dues amb molt poc temps al rellotge (recordem que no hi ha increment en aquest torneig) han porfiat per la victòria, i al final la Laura ha sabut trobar una posició prou sòlida per impedir que la torre de la Alexandra, molt activa, en podés treure profit d’aquesta situació. Les taules en aquest tauler han significat un quàdruple empat al capdavant de la classificació, amb 1,5 punts de les quatre primeres del rànking: Laura Garcia (Sant Gregori), Cristina Vidal (Santa Eugènia), i les germanes Alexandra i Júlia Muratet del Banyoles. Molt a prop les persegueixen les jugadores del Gerunda Elisabet Moragas i Laura Serradesanferm i la Maria Vidal (Santa Eugènia) amb un punt.

 

            La ronda 3 significarà l’enfrontament de la Cristina Vidal amb la Laura Garcia, i de les germanes Muratet entre elles, amb el lideratge en joc. I la ronda quarta a continuació.

 

            L’emoció en aquesta edició sembla servida.

 

            El proper dissabte més informació.

 

 

            Elias Muratet.

EL FEMENI MÉS IGUALAT QUE ES RECORDA.

 

 

DESPRÉS DE QUATRE RONDES, LES SET PRIMERES CLASSIFICADES NOMES SEPARADES PER UN PUNT.

 

CO-LIDERS: LAURA GARCIA (Sant Gregori) i JULIA MURATET (Banyoles) amb 3 punts.

 

 

            Ronda 3.

 

            La gran igualtat ha estat el factor més remarcable del torneig, ja que en acabar la tercera ronda hi havia 6 jugadores que encapçalaven la classificació i a manca de dues rondes, 7 de les 9 participants tenen possibilitats d’endur-se el torneig.

 

            A la tercera ronda, en la taula 1 s’enfrontaven la Cristina Vidal (Santa Eugènia) amb la Laura Garcia (Sant Gregori). La jugadora local imprimint un joc amb força per treure profit de la defensa francesa que ha plantejat, però la Cristina amb molt de seny ha anat forçant els canvis fins a arribar a un final de peons amb alfils de diferent color. Després d’alguna volta pel tauler, i amb els rellotges amb molt poc temps, jugant al toc les dues, han entrat en una repetició de posicions, les taules eren clares.

 

            En el tauler 2 les germanes Muratet (Banyoles) ens han delectat amb una espanyola molt barallada. Sabien que el campionat podia estar en joc i no s’han estat de lluitar pel triomf. L’Alexandra (amb blanques) ha aconseguit generar un peó passat (doblat) llunyà, però la Júlia l’ha sabut mantenir a ratlla, i en agafar la diagonal h8-a1 he tret profit de la mala posició de la torre i  per tant, ha recuperat el desavantatge que portava, al límit del temps han signat les taules.

 

            En el tauler 3 la partida entre la Maria Vidal (Santa Eugènia) i la Laura Serradesanferm (Gerunda) (que s’estrenava en el torneig), he estat força estranya, han plantejat una apertura Italiana. La jugadora del Gerunda amb joc molt seriós, i conduint les negres,  s’ha aposentat força be, i fins i tot ha obtingut peó d’avantatge, però a canvi de quedar-li la dama un xic mal situada i permetent a la seva rival mantenir la parella d’alfils.

 

            La Laura aconsegueix fer el canvi dels alfils blancs i guanyar un segon peó, amb avantatge que semblava decisiu, però la Maria pressiona amb peons centrals, invitant a un intercanvi, i aconseguint crear un peó central passat i força protegit, que ha limitat el espai de joc de les negres. La Laura, llavors, comença a evolucionar el seu cavall de una ala a l’altre, a la recerca de la captura del peó punyent. Amb això cedeix jugades i... temps....  En els apuros de temps la Maria aconsegueix superioritat de material, simplificant peons i quedant amb un peó de més a la columna de a, molt llunyà pel rei de la Serradesanferm, que llença els peons de l’ala de rei al atac. A manca de 8 segons, si, només 8 segons en el rellotge de la Laura, es produeix una posició de peons enfrontats a l’ara de rei, la Maria rebutja el canvi amb la jugada h4. La Laura, in extremis juga torre endarrere... però si arriba a fer  56 ... g6 +, el mat en dues jugades era imparable.  A la següent jugada se li acaba el temps a la Laura.  Que fàcils son les partides dels altres, vistes des de fora, i amb tranquil·litat.....!!!!

 

            En el darrer tauler, s’enfrontaven les dues Elisabet’s (i les dues del Gerunda), un altre Gioco Piano, aquest cop en la variant Pianissimo. La Elisabet Pons, amb negres es precipita en l’atac al enroc de la Elisabet Moragas, desestima el possible escac continu i s’aboca amb tot contra el rei de la seva rival, però aquesta aguanta amb fermesa l’escomesa. La Pons fa un sacrifici dubtós de dama, els càlculs de tots els que ho miràvem ens fa pensar que no es bo, la Moragas s’hi pensa i finalment, després de calcular-ho molt, pren dama... la seva rival, que ha estat fent el mateix, es rendeix a l’acte.

 

            Com a la ronda anterior, els empats en els taulers 1 i 2 (entre les quatre mateixes jugadores, amb diferents aparellaments), ha propiciat que les jugadores que venien de darrera, s’apropessin als lloc de lideratge, produint-se un empat entre SIS jugadores amb dos punts, ja que a les quatre primeres s’hi afegeixen la Maria Vidal i la Elisabet Moragas que amb les seves victòries assoleixen els dos punts.

 

 

            Ronda 4.

 

            Acte seguit la quarta ronda, on en tres dels quatre taulers, s’enfronten les co-liders.

 

            En el tauler 1 podia semblar que la Laura Garcia (Sant Gregori), tants cops campiona provincial,i excampiona nacional,  ho tindria fàcil davant la Elisabet Moragas (Gerunda). Res més lluny de la realitat. La gerundenca ha esmerçat el temps a calcular i mantenir la igualtat, i la Laura no podia convertir la seva pressió en avantatge de material, ni posicional, mentre el centre de la partida s’anava complicant. En diverses fases ha semblat que la forta pressió faria caure les defenses de l’Eli Moragas (que jugava amb negres), però un cop i altre tenia previstes les jugades clau per aturar els atacs, jugant ja prou ràpid per defugir els apuros de temps, finalment a la jugada 22 la Laura li ha pres el peó de torre del enroc (columna h), i amb aquest avantatge de peó semblava que encarrilava el triomf, sobretot unit al poc temps que li quedava a la jugadora del Gerunda. Però altre cop ha quedat clar que a la Laura li toca patir molt enguany. La Elisabet en lloc d’ensorrar-se (com li va passar a la partida amb la Júlia la setmana passada) no ha perdut la concentració i ha mantingut un joc eficaç i ràpid. L’experiència de la Laura li fa cercar la lluita altwrnativament, ara a l’ala on té superioritat, ara al centre. Però la rival es defensa tant be, que en determinades fases sembla que pot arribar a anivellar, fins i tot quan li cau el peó de cavall (g) de l’ala del enroc (quedant el però de h passat) ho sap canviar per peó central creant un contrajoc perillós pel centre. Però ara si que el temps esdevé el pitjor enemic de la Elisabet Moragas que acaba perdent en gairebé 60 jugades. Fet que vol dir que ha aguantat, durant unes 40 jugades en inferioritat l’empenta de la Laura (i tots els que hem tingut l’honor de jugar contra ella, o més ben dit, amb ella de rival, sabem com sap treure profit decisiu dels avantatges - petits o grans-  que assoleix) demostrant que la fusta de la Moragas la converteix, ja a hores d’ara, en una rival molt perillosa. Punt per la Laura, que la situa al capdavant de la classificació. Però felicitació, també, per a la Eli Moragas pel joc desenvolupat.

 

            En el tauler 2, l’enfrontament ha estat entre la Alecxandra Muratet (Banyoles) contra la Cristina Vidal (Santa Eugènia), partida molt disputada i igualada, on m’ha semblat que alguna de les jugadores es conformava amb les taules, la simplificació de material ha deixat a les dues jugadores amb alfils de diferent color (repetint la Cristina la mateixa situació que a la ronda anterior amb la Laura Garcia), i els peons en quadres del color del alfil propi. Com ha dit el Director del torneig, Rafel Garcia, és com dos que parlen diferents idiomes... ràpidament les voltes dels alfils han avorrit a les jugadores que han signat taules.

 

            En el tauler 3 las també co-liders Júlia Muratet (Banyoles) i Maria Vidal (Santa Eugènia)  ens han ofert una partida de lluita intensa. La Júlia aconsegueix obtenir peó d’avantatge i un fort atac central, la Maria obliga al canvi de material que deixa el joc amb peces menors (cavall i alfil per la Maria, i 2 cavalls per la Júlia), la Maria permet fer un doble (escac i alfil, a la jugada 33) que sembla donar-li un avantatge definitiu a la banyolina, però caldrà mirar el Fritz, (ai, no, ara se’n diu “mòduls d’anàlisi!!!), perquè m’he quedat amb la sensació que la Maria podia tancar el cavall, amb el rei i l’estructura de peons, i recuperar fins i tot la igualtat, o estar millor. La Júlia ràpidament treu profit de la jugada passiva 34 ... h6, i deslliura el cavall per g6. Només 4 jugades mes tard (41) la Maria plega. Aquesta victòria porta a la Júlia al co-lideratge del torneig.

 

            En el tauler 4 una altre partida estranya, entre la Laura Serradesanferm (Gerunda) i la Olga Carmona (Banyoles). (Sembla que la Laura s’abona les partides estranyes).  En principi el joc sòlid de la jugadora del Gerunda li proporciona peó d’avantatge, (igual que a la ronda anterior, amb la Maria Vidal), però ja sabem que la Olga es creix davant de les dificultats. No solsament li recupera el peó sinó que amb una imprecisió de la Laura li guanya material. La Laura es llença al atac, descuidant un xic la defensa del rei. La Olga li dona un mat sec a vuitena fila inapel·lable. Crec que a la Laura la jornada d’avui li ha passat un xic la factura dels anys de inactivitat. Les maneres i posicionament es bo, en totes dues partides ha agafat avantatge de material, però en els escacs una errada es paga cara, i dues et costa la partida. Si poleix un xic el seu joc serà una rival d’entitat.

 

            I la setmana propera:

 

            Ronda 5.

 

            La gran igualtat de punts entre les capdavanteres ha propiciat que l’Elisabet Moragas després de perdre al tauler 1 passi a descansar, (punt que la retornarà als llocs capdavanters), i que la Júlia guanyant al tauler 3 passi a encapçalar la classificació, empatada (en tots els desempats) amb la Laura Garcia.

 

            La informació del torneig està a

 

 http://chess-results.com/tnr26861.aspx?art=0&lan=2&fed=ESP&turdet=YES&m=-1&wi=1000

 

 

            La ronda 5 té els següents enfrontaments, alguns de jugadores del mateix club:

 

            Júlia Muratet (Banyoles) – Laura Garcia (Sant Gregori) (les dues amb 3 punts)

            Cristina Vidal (amb 2,5) – Maria Vidal (2) (les dues del Santa Eugènia)

            Olga Carmona (2) – Alexandra Muratet (2,5) (les dues del Banyoles)

            Elisabet Pons (1) – Laura Serradesanferm (1) (les dues del Gerunda)

           

            Descansa: Elisabet Moragas (2) (Gerunda)

 

            Amb gairebé tota seguretat es donaran quatre circumstàncies, que garanteixen l’emoció fins al darrer sospir:

 

            1.-  El torneig es decidirà a la darrera ronda. De fet es pot guanyar amb 4 punts, i els 4 punts els poden assolir, a hores d’ara, un percentatge altíssim de jugadores, 7 de les 9 que juguen, és a dir, un 78 per cent de les jugadores tenen possibilitats matemàtiques de proclamar-se campiones provincials.

 

            2.- La derrota en la ronda 5 apartaria definitivament del títol a gairebé qualsevol jugadora.

 

            3.- Els desempats seran decisius, i dependran, en bona part, dels resultats de totes les taules a la darrera ronda.

 

            i  4.-  El descans a la darrera ronda serà molt rellevant (fins i tot positivament).

 

 

            Conclusió: Molta igualtat i emoció garantida fins al final.

 

            Fins dissabte que ve, que el Campionat acabarà.

 

 

            Elias Muratet.

LAURA GARCIA (Sant Gregori) S’ENDU EL FEMENI MÉS IGUALAT QUE ES RECORDA.

 

 

LAURA GARCIA  (Sant Gregori)  REVALIDA EL TITOL PEL DESEMPAT, JA QUE QUEDA EMPATADA EL CAPDAVANT AMB LES GERMANES JÚLIA I ALEXANDRA MURATET DEL BANYOLES, AMB  4,5 PUNTS.

 

 

            Ronda 5.

 

            La gran igualtat s’ha repetit com el factor més remarcable del torneig.

 

            En el tauler 2, l’enfrontament entre les jugadores del Santa Eugènia Maria Vidal i Cristina Vidal ha estat molt igualat, arribant a un final de reis i peons, on semblaven tots travats, però la Maria, amb una jugada de peó de torre ha deixat en zugswang a la Cristina, fet que li ha costat un peó i la caiguda de tot el mur de peons. La Cristina ha aconseguit mantenir el peó d’alfil, especulant amb les taules de peó d’alfil contra dama, però la Maria no s’ha deixat ensarronar, i ha conduit molt bé el seu joc fins a una posició de mat.

 

             En el tauler 3 el joc entre les banyolines Olga Carmona i Alexandra Muratet s’ha decidit ben aviat a favor de la Alexandra, que ha tret profit de la mala ubicació de la dama de la Olga i li ha obligat a canviar-la per torre, a partir d’aquest punt l’efectivitat de l’Alexandra ha estat imparable.

 

            En el tauler 4 la lluita entre les dues jugadores del Gerunda, Elisabet Pons i laura Serradesanferm,  ha estat emocionant fins que la Elisabet Pons jugant Aa3, jugada que ha propiciat una clavada de dama amb torre darrera, que ha comportat agafar qualitat d’avantatge, a partir d’aquest punt la simplificació, hàbilment jugada, la ha  portat a un final guanyador.

 

            La darrera partida en decidir-se i en acabar ha estat en el tauler 1 (i amb molt de repercussió pel títol) entre la Laura Garcia (Sant Gregori) i la Júlia Muratet (Banyoles). Joc igualat, amb un final de rei i 7 peons amb cavall per la Júlia i Alfil  per la Laura. Tots dos reis centralitzats a la columna e i amb les peces menors ben situades. Totes dues porfiant per la victòria. Penso que la combativitat en totes les partides, conjugades amb esportivitat, ha estat, juntament amb la igualtat, el referent de tot el torneig. I aquesta partida ha estat un fidel reflex, després de intentar la Laura treure profit de la major rapidesa del alfil en un final de corredisses de peons, la Júlia ha esmorteït amb molta eficàcia aquesta situació, donant força al seu cavall centralitzat, amb els rellotges molt a prop dels zeros, han acordat les taules.

 

            El desenllaç del torneig per la darrera ronda, a la que accedien 3 jugadores amb 3,5 punts (Laura Garcia i les germanes Muratet), dues amb tres punts (Maria Vidal i Elisabet Moragas) i descansant la Cristina Vidal amb 2,5 punts. Es a dir, que matemàticament encara podia quedar segona la Cristina, amb el punt per descansar.

 

            L’aparellament de la darrera ronda força complicat donada la igualtat i el reduït nombre de jugadores. Les tres capdavanteres ja havien jugat entre elles, i per tant els ha tocat jugar amb jugadores amb menys punts.

 

            Ronda 6.

 

            Les tres màximes candidates al títol jugaven contra jugadores de 1700, aquesta “teòrica” superioritat ha costat en veure’s plasmada, ja que el primer encontre en acabar ja estat el que enfrontava al tauler 4 a la Maria Vidal (Santa Eugènia) amb la Olga Carmona (Banyoles) on la primera s’ha imposat amb certa facilitat en un atac rabiós contra l’enroc de la seva rival.

 

            Excel·lent torneig de la Maria Vidal que tant sols ha inclinat el rei davant de Laura Garcia i Júlia Muratet i comptant per victòries la resta d’encontres.

 

            La Júlia Muratet ha tret profit de una millor posició i ha agafat tres peons d’avantatge, la Laura Serradesanferm, amb el rei per enrocar no ha pogut fer res, i anat perdent peó rere peó,  l’allau de peons ha estat impossible d’aturar, i la Laura ha plegat quan la Júlia ha tingut el canvi de torres a l’abast. Això posava a la Júlia amb 4,5 punts al capdavant de la classificació, ara mancava veure que passava en els altres taulers.

 

 

            La Laura Garcia no ha trigat molt en agafar un important avantatge de material i posició davant d’una Elisabet Pons que molt coratjosa ha lluitat en el centre per recuperar amb posició el material perdut, fet que posa de relleu el bon nivell de la jugadora del Gerunda. La Laura Garcia ha tingut de plantar els colzes per mantenir l’avantatge. El joc segur i precís de la jugadora local ha deixat sense possibilitats a la jugadora del Gerunda, quan comet una imprecisió que li costa més material. Punt per la Laura. La Laura empatava amb la Júlia al capdavant amb 4,5 punts. L’Alexandra que tenia la partida molt igualada encara es podia incorporar al grup capdavanter final.

 

            Bon torneig de la Elisabet Pons (Gerunda) que ha demostrat bon joc, si be alguna imprecisió li ha costat cara en alguna partida. Segurament el ritme de joc l’ha portat (com a totes les jugadores) a finals amb apuro de temps i ha estat allà on ha malmès algunes partides en que tenia avantatge.

 

           

            En el tauler 1 la jugadora novella Elisabet Moragas ha plantejat una seriosa partida amb la Alexandra Muratet, i la partida ha estat molt anivellada. Fins al final, la lluita per la columna oberta l’ha guanyada la jugadora del Banyoles, però ara faltava poder-la convertir en avantatge decisiu, ja que totes dues jugadores tenien torre i 6 peons. Final molt i molt anivellat. Un xic menys de temps per la jugadora del Gerunda.

El control de la columna oberta esdevé vital i les dues jugadores s’hi barallen, Elisabet defuig la repetició de jugades, i Alexandra cerca la victòria amb un avanç de peó un xic agosarat, l’Elisabet es situa en posició guanyadora, però els nervis li fan cometre un error, Alexandra sacrifica peó per aconseguir peó passat, i Elisabet Moragas, que ha caigut al parany, entra en un final perdedor. Alexandra executa magistralment.

 

            També excel·lent el torneig de la Elisabet Moragas que només ha perdut amb les tres co-guanyadores. El sisè lloc

 

            Al final triple empat al capdavant, el sorteig dels desempats proclama el millor el Bucholtz total que esdevé definitiu.

 

            Títol per la Laura Garcia (Sant Gregori), amb 4,5 punts, sotscampionat per la Júlia Muratet (Banyoles)  i tercer lloc per la seva germana Alexandra, totes elles amb 4,5 punts.

 

            Ha estat el Campionat Provincial Femení mes disputat i igualat que jo recordo (i n’he vist molts), augura un bon futur pel torneig en properes edicions, i les 3 incorporacions del Gerunda han fet un paper remarcable malgrat la seva recent reincorporació als escacs.

 

            Esperem que l’any proper el torneig creixi en nombre de participants, perquè en emoció, esportivitat, lluita i igualtat sembla impossible que ho pugui ser més.

 

            Fins l’any que ve.

 

            Elias Muratet. 

             

 

            La informació del torneig està a

 

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1