bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 03/03/2009 16:08:41

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

Resultados

 

II TORNEIG ESCACS

OBERT/TANCAT

STA EUGENIA DE TER 2009

Organitza: Club Escacs Sta.Eugènia

 

Ronda 1

A començat a Girona la segona edició dels tornejos obert i tancat per norma de mestre català, organitzats pel club d’escacs Santa Eugenia.

  En quan al torneig obert aquesta primera ronda a transcorregut sense sorpreses destacables,  el primer resultat a destacar a estat a la taula 13 a on el jugador del Palafrugell Pereira a derrotat el jugador del guixolenc  Jordi Carramiñana.

La segona ronda dona empara llaments  un xic més ajustats en quan als elos dels jugadors i s’esperen més sorpreses.

En el  tancat  tres de les 5 partides han tingut decisió els jugadors Guso del Gerunda Juan Bosco Prats i en el duel de jugadors locals el jove jugador del Santa Eugenia  Alex Vidal s’ha imposat a Pol Sabria, el cert es que donada la gran igualtat entre els participa’ns la norma serà molt cara.

A.N. Emili Colls

 

 Ronda 2

 

A la segona ronda del campionat Obert de Sta. Eugènia de Ter cal destacar alguns jugadors que pel que demostren els resultats juguen per sobre de l’ELO que tenen.  Cal destacar al jugador Francesc Cobos que ja suma 2 punts de dos possibles i també a Adelito Ruiz que porta un punt i mig amb rivals amb un rànquing inicial molt superior al seu.

En quant al Tancat, el jove Víctor Lillo demostra, una vegada més, que ell ja és Mestre Català i que és a ell a qui han de batre. Cal dir, però que aquest és un torneig molt disputat i que, per aconseguir un punt s’ha de lluitar molt la partida, cosa que no han pogut aconseguir els jugadors de la taula 3 i de la taula 5 que s’han decidit per fer taules i així no perdre opcions per fer norma de Mestre Català.  Víctor Casas ha demostrat què és lluitar, i amb negres ha pogut sorprendre a Lluís Casanellas que ha hagut de jugar amb molt poc temps al rellotge una posició complicada.

L’última partida en acabar ha estat Pol Sabrià – Luis Enrique Valle amb ha començat amb una estructura eriçó i que tal i com sol ser habitual en aquest tipus de posició, els dos jugadors han anat posicionant les peces el millor possible i això ha comportat que la partida s’anés allargant fins que a la 01:40 Luis E. Valle aconseguís una posició de Cavall i dos peons contra Alfil i peó al mateix flanc. Tot i així, la partida ha acabat amb taules.

Emili Coll J.R.

CRÓNICA RONDA 3 DELS TORNEJOS OBERT I TANCAT DE SARRIÁ DE TER.

En quan al torneig tancat a estat una jornada de molta lluita, 4 de les 5 partides han tingut definició i el cert es que l’única partida que a acabat en taules que a estat la dels jugadors locals Alex Vidal i Lluis Casanellas s’ha lluitat fins el final sols a estat donada per  taules quan no quedava res a fer pràcticament rei contra rei.

La resta d’enfrontaments ens a deparat una bona victòria tècnica de  Barrera davant Parals, el jugador del Figueres  no a donat  cap opció al jugador del Palafrugell, Barrera amb dos punts de tres possibles té una bona mitjana per lluitar per la norma. Parals després d’aquesta derrota no te cap opció matemàtica de fer la norma, ara li quedarà lluitar per salvar l’elo.

La partida Casas Guso també a estat una partida tècnica, Casa a aconseguit un peó de avantatge i mica amb mica a anat augmentat la avantatge fins imposar se. Casas amb dos punts de tres  intentarà fer la preuada norma. Guso que queda ara amb un punt i mig encara te opcions però per aconseguir ho te de fer 5 punts en 6 partides molt difícil però res es impossible encara.

La partida Lillo Sabria a estat ràpidament guanyada per en Pol Sabria després d’una greu errada del jove jugador del Figueres, cal recordar que Victor Lillo ja es mestre català i en Pol amb aquesta victòria encara te opcions amb el seu punt i mig de fer la norma.

La partida Luis Enrique Valle Juan Bosco Prats a esta molt llarga i disputada al final un atac molt ben conduit de Valle per la columna b oberta la portat a guanyar material i la partida Valle està amb totes les opcions amb dos punts i Prats amb 1 punt i mig encara pot dir la seva.

L’obert ens a deixat amb tres líders amb solitari, sols tres jugadors han aconseguit els tres punts a saber, Canellas, Mas, Serra.

Les partides han estat molt disputades, podríem destacar la victòria del veterà jugador del maresme Pere Mas sobre el jugador alemany  Torsten Rex.

La setmana següent per la part alta ens depara els següents enfrontaments.

Serra- Canellas

Morales- Mas

 

CRÓNICA RONDA 4 DELS TORNEJOS OBERT I TANCAT DE SARRIÁ DE TER.    SANTA EUGÈNIA DE TER.

En el torneig obert ja tenim líder en solitari, dels tres jugadors amb tres punts dos jugaven entre ells, Lluis Canellas va guanya en una partida llarga i emocionant a Carlitus Serra i el jove Jordi Morales va guanya al veterà i bon jugador del maresme Pere Mas per tant ja tenim líder en solitari el sòlid jugador Lluis Canellas que amb 4 punts de 4 possibles passa a encapçalar la classificació, per la propera ronda l’emoció està servida amb enfrontaments directes entre els jugadors capdavanters .

Cal destacar per la lluita pel campionat els següents enfrontaments.

Lluis Canellas (4)- Joaquim Fons (3.5)

Francesc Cobos (3.5)-  Jordi Morales (3.5)

Darrera seu un grup de 8 perseguidors amb 3 punts per tant tot encara per decidir.

Per lo que fa al tancat.

El jugador del Figueres Carles Barrera juntament amb el jugador del Gerunda Luis Enrique Del Valle lideren en solitari el torneig amb 3 punts de 4 possibles i son els que en principi més possibilitats tenen d’obtenir la norma, els segueixen amb dos punts i mig 3 jugadors Jordi Guso del Gerunda Pol Sabria del Santa Eugenia i Víctor Lillo de Figueres tancant la classificació el jugador local Lluis Casanellas amb un punt i Lluis Parals amb 0 punts, sorprèn els 4 rosques de Lluis Parals un jugador d’alt nivell que no acaba de trobar el seu millor joc des de aquestes ratlles li desitgem que torni a trobar el seu millor joc i que no es desanimi que això als escaquistes de tant en tant ens passa.

Salutacions i la setmana vinent més.

A.N. Emili Colls 

CRÓNICA RONDA 7 DELS TORNEJOS OBERT I TANCAT DE SARRIÁ DE TER.    SANTA EUGÈNIA DE TER.

Encara que les 6 primeres taules reflex en 5 taules i una sola partida definida, el cert es que totes 5 varen ser molt lluitades, a la primera taula partida Canellas -Cobos  el joc va transcorre per vies molt tàctiques i tot i que semblava que Cobos al final s’emportaria el gat a l’aigua, al final es va conforma amb el repartiment de punts.

L’altre jugador que compartia liderat en Carles Serra també va entaular en una partida molt lluitada amb Simon Mogro, a la taula tres en Fons tal com ens te acostumats va apurar se  fins a límits insospitats de rellotge, al final es conformaren amb el repartiment del punt.

La única victòria en aquestes 6 taules fou pel veterà Pere Mas en front el jove Kucherenko, bona partida de Mas a on va demostrar molt bona tècnica.

Continuem doncs amb tres líders i ara amb 5,5 punts i 4 perseguidors amb 5 punts sembla que d’aquets set jugadors sortirà el guanyador d’aquesta edició.

Per lo que fa al tancat victòries del jove jugador local Alex Vidal front Parals i de Valle davant Casas taules en la partida Lillo- Barrera tot i que Lillo ho va intentar tot el cert es que Barrera amb una precisa defensa va aconseguir la nul·litat.

Taules amb menys lluita les de Sabria –Guso i Prats -Casanellas.

Després d’aquesta ronda la classificació queda molt aparedada amb 4 jugadors amb 5 punts

Barrera, Lillo, Sabria i Valle Barrera i Valle s’ apropen a la norma.

5é encara amb opcions Vidal, els demes ja no tenen cap opció de fer norma.

Salutacions i la setmana que be més.

Emili Colls (A.N.)

 

CRÓNICA RONDA 8 DELS TORNEJOS OBERT I TANCAT DE SARRIÁ DE TER.    SANTA EUGÈNIA DE TER.

Les victòries de Cobos davant Carles Serra i de Canellas davant de Adelito Ruiz els deixen com a líders solitaris i com a màxims aspirants a emportar se el segon obert, els dos jugadors compten amb 6,5 punts a falta d’una ronda, a la darrera ronda Canellas juga amb el veterà Pere Mas que els segueix amb 6 punts i per tant encara amb opcions d’ emportar se el títol a Pere Mas sols li val la victòria i esperar una encepegada del jugador Cobos que aquest divendres jugarà amb Joaquim Fons que te 5,5 punts i per tant no te cap opció matemàtica d’ endur-se el torneig, Fons lluitarà per la segona plaça.

En 5ena posició tenim Carles Serra amb 5,5 punts en Carles lluitarà per intentar entra al podi, darrera seu un números grup de seguidors amb 5 punts en total 11 jugadors a l’espera d’aconseguir una bona classificació i entrar als premis.

Molta sort a tots per aquesta darrera ronda.

Per lo que fa al tancat dels 8 aspirants a norma, cal recordar que Lillo i Sabria ja son M.C.,

Sols tres jugadors encara tenen opcions de obtenir l’ esmentada norma, Alex Vidal que te un mitjana de 2220 punts d’ Elo necessita la victòria ja que amb 6 punts de 9 possibles s’obté norma a partir de 2208 punts d’ Elo.

Els jugadors Valle i Barrera en tenen suficient amb unes taules per aconseguir la norma, ja que actualment tenen 5,5 punts i també el llindar es a 6 punts tot i que es clar que al tenir més Elo que Vidal la mitjana els surt més baixa però tot i això arriben als 2208 punts requerits a Barrera li surt una mitjana de 2215 i a Valle de 2212.

Molta sort a tots, cada u amb els seus objectius uns per la norma i altres per guanyar el torneig.

Victor Lillo porta 6 punts i ens cas de victòria  guanyaria el torneig , Pol Sabria amb 5,5 punts i Barrera i Valle amb els mateixos punts encara estan amb opcions.

La setmana que be la darrera crònica, salut a tots

A.N. Emili Colls

 

CALENDARI

Divendres a les 21:30 h, dels dies

Gener:  9, 16, 23 i 30

Febrer: 6, 13, 20 i 27

Març: 6

OBERT:

1.020 euros en Premis

 

PREMIS:

Primer classificat: 350 € i trofeu

Segon classificat: 200 € i trofeu

Tercer classificat: 150 € i trofeu

Tram ELO 1700-1849

Primer classificat: 60 € i trofeu

Segon classificat:  40 € i trofeu

Tram ELO 1850-1999

Primer classificat: 60 € i trofeu

Segon classificat:  40 € i trofeu

Tram ELO 2000-2199

Primer classificat: 60 € i trofeu

Segon classificat:  40 € i trofeu

Millor fèmina: 20€ i trofeu

Primer classificat jugador social:

                 Un pernil

Premis no acumulables.

.

RITME DE JOC OBERT

90 minuts per jugador

a caiguda de bandera.

 

PREUS:

 

General:    25 Euros

Menors de 16 i majors de 60 :  20 Euros.

Més de 3 membres d´una mateixa

família (pare, germans) el tercer

paga el 50%

 

Si es fa el pagament abans del dia 15 Desembre, descompte de 5 euros

 

 

DESEMPATS:

A)    Bucholz mitjà  B) Bucholz total  C) Particular D) Partida llampec a 5 minuts/jugador. El color es sortejarà i el jugador de negres en tindrà prou amb taules per guanyar el desempat..

-El jugador que no es presenti a qualsevol ronda i no avisi el mateix divendres al vespre,abans del emparellament,  serà eliminat del torneig.

-Limitat a 100 jugadors com a màxim.

 

TANCAT

 

PREMIS:

Trofeu pels 3 primers classificats

RITME DE JOC :

1 H. 30 Min amb increment de 30 seg/jugada.

PREUS PEL TANCAT:

23 Euros

Si es fa el pagament  abans del 15 Desembre, descompte de 5 euros.

INSCRIPCIONS PEL OBERT I EL TANCAT

S’ hauran de fer  els pagaments al compte

de Caixa Terrassa:

2074.0153.98.3164393480

Cal indicar el nom i cognoms del

Jugador, indicant OBERT o TANCAT.

Consultes:

- Enric Vazquez - 618.274.954

  (9.00 matí a 13:00 h)

- Jordi Vidal - 615.069.656

  (18:00 a 23:00 h)

:

La data límit d´inscripció  és el

6        de gener de 2009.

LOCAL DE JOC

Centre Cívic Sta Eugènia

-Can Ninetes-

c/Santa Eugènia, 146

17006 Girona

 

 

ARBITS

Principal: Sr. Emili Colls Gelabertó. –Arbitre Nacional-

Auxiliar: Sr. Emili Colls Bosch. –Arbitre Nacional en pràctiques-

 

INSCRITS TANCAT PER NORMA DE MC

Lluis Casanellas Ruano club Escacs Santa Eugénia 2262

Carles Barrera i Clot      club Escacs Figueres          2227

Joan Bosco Prats Rodrigez club Colonia Guell         2227

Pol Sabria I Batlle           club Escacs Santa Eugénia 2221

Victor Lillo Castany        club Escacs Figueres          2220

Jordi Gusó Llorca            club Escacs Gerunda          2215

Lluis Parals Merce           club Escacs Palafrugell      2212

Alex Vidal i Zamora        club Escacs Santa Eugénia 2208

 

En falten dos qui s anima 

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 


 

1