bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 24/05/2009 20:35:45

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

Resultados

FCE

 Campeonato de Catalunya de Veteranos

1a. ronda – 16 maig 2009

 

Avui s’ha iniciat el XXV Campionat de Catalunya de Veterans, en el marc de l’Aparthotel Xon’s Playa de Castelló d’Empúries (a la zona d’Empúriabrava). Amb una participació de 51 jugadors i 93 persones allotjades en l’hotel.

Aquest any s’ha retornat al format de suís únic. Aquí es proclamarà el campió de Catalunya de la categoria, i 3 representants de la selecció catalana que sol competir a Europa.

Ha col·laborat en l’organització l’associació de veïns la Rosa dels Vents.

Al migdia s’ha fet l’acte d’inauguració amb assistència de 5 representants de l’ajuntament que també col·labora especialment en les activitats paral·leles.

Estan participant els millors jugadors de la categoria, entre ells l’actual campió Joan Bautista.

En el terreny esportiu la primera ronda no sol oferir grans sorpreses, però el primer jugador del rànquing ha fet taules.

2a. ronda – 17 maig 2009

 

Gran eufòria ahir al vespre veient la derrota del Madrid en futbol i les celebracions dels ciutadans d’aquest municipi. I avui tothom ha anat prenent possessió dels seus interessos: caminades, passejades, tertúlies, platja, museus, connexió a internet, lectura de diaris, o bé escacs amb tauler propi en alguna habitació.

Ja hem tingut un enfrontament dels forts entre Buxadé i Monedero que s’ha resolt amb taules i els altres resultats han estat previsibles. Demà ja tenim enfrontaments importants.

3a. ronda – 18 maig 2009

 

Avui dilluns ens hem quedat en família, o sense la família. I a part de nosaltres a l’hotel hi ha unes 30 persones allotjades.

Les taules en els primers taulers fan que no hi hagi cap jugador amb la màxima puntuació i tenim   22 jugadors amb mig punt de diferència. Monedero ja s’ha enfrontat a dos jugadors molt forts i va ben col·locat, mentre Buxadé haria de tenir més punts.

Avui ha començat el torneig de parxís amb  6 parelles.

4a. ronda – 19 maig 2009

 

Al matí visita als Aiguamolls. Esplèndid el parc amb miradors per escoltar o veure els ocells, unes sitges per veure fins al Canigó o al Montseny i una bona caminada de 2 hores.

El torneig ja ha començat a donar resultats amb les victòries ràpides de Simon i Poyato.  Però tenim sorpreses: Tey ha guanyat a Buxadé i Franquet ha derrotat a Bautista. També Caballè s’ha col·locat en grup de davant. 

5a. ronda – 20 maig 2009

 

Al matí visita al centre històric de Castelló d’Empúries. Important centre històric de l’Edat Mitjana, amb catedral romànico-gòtica i molts edificis del segle XVII, i tots els carrers i edificis molt nets.

També tenim, com cada any, un espectador fix de luxe: Gregorio Garcia Conesa. Se li ha lliurat un carnet de “pipa”.

Ràpides taules d’Anguera i Poyato. També Simon (número u del ràquing) ha fet unes ràpides taules amb Sanz Bastos i ens fa pensar que està renunciant a lluitar pel primer lloc. Monedero ha guanyat un treballat final aprofitant la millor estructura de peons, i Montell s’ha deixat una torre en posició guanyadora.

De 5 rondes la puntuació màxima és de 4 punts i la classificació s’ajusta amb 5 líders i 8 perseguidors a mig punt.

Poyato és el número 5 del rànquing i és la primera vegada que participa en aquest torneig, perquè viu a pocs quilòmetre d’aquí: s’està transformant en un novell aspirant al títol.

6a. ronda – 21 maig 2009

Bona passejada en vaixell aquest matí, veient 35 km. de canals artificials, amb magnífiques torres arran d’aigua (algunes per vendre) i múltiples vaixells ancorats.

Ahir a la nit Buxadé va guanyar el torneig de ràpides, seguit de Simon i Tejero, tots tres empatats a punts. El tram el va guanyar Xalabarder.

Hem arribat a 2/3 del torneig i cada cop és més complicat. Simon ha lluitat molt però no ha pogut guanyar a Tejero que també està per davant. Buxadé ha guanyat i torna estar lluitant per davant. Coll s’ha deixat una peça i això situa Vilageliu de líder sol, després de l’altre cop de sort d’ahir. Tampoc Anguera ha pogut guanyar a Sans Bastos. I Bautista segueix guanyant. Total, tots estan davant. Amb 1 punt de diferència hi ha 14 jugadors.

7a. ronda – 22 maig 2009

 

En la taula 1 Vilageliu ha quedat molt millor a la sortida de l’obertura, s’ha embolicat a atacar en lloc d’aprofitar la pitjor estructura de peons de Bautista i ha perdut una peça, per acabar en un final perdedor. Bautista encadena 3 victòries i és el nou líder en solitari.

Les victòries d’Anguera i Coll els tornen a situar en els llocs capdavanters junt a Franquet i Monedero.

Hi ha 6 jugadors que no han perdut cap partida (però tenen moltes taules). En el torneig hi ha un          57% de taules. Les pròximes partides seran més especulatives i seguiran moltes taules, per assegurar els 3 primers llocs per a la selecció catalana o els 5 primers per a classificar-se per al proper any.

Per equips el St.Andreu està dominant la classificació.

 

Avui ha acabat la competició de parxís, amb victòria de la parella Mª Teresa Faura i A.Buisan, i en segon lloc (després d’un triple empat) Mª Jesús Rivales i Conchita Segura.

8a. ronda – 23 maig 2009

Aquest matí s’ha celebrat la festa escaquista organitzada per l’associació de veïns, amb un torneig de ràpides obert a no federats, per recollir voluntats per crear un club aquí a Empúriabrava. El grup d’afeccionats ha estat guanyat per Oriol Serra i el grup principal (al qual s’han incorporat tres jugadors retirats del club Olivetti) ha estat guanyat per Buxadé. L’alcalde de Castelló ha lliurat els premis.

Avui en els primers taulers no hi ha hagut taules ràpides, en contra de la meva opinió d’ahir.
Anguera, amb negres ha aconseguit una posició sòlida, ha obligat Bautista a entrar en un final de cavall (Anguera) contra alfil dolent (per la col·locació de peons) i ha guanyat ràpid.
Poyato ha aconseguit peó de més a l’obertura, però Coll ha lluitat molt i han fet taules.
També Monedero amb peó de més ha resolt amb eficàcia i està fent un gran torneig.
Simon i Buxadé han guanyat i es col·loquen endavant.
Anguera i Monedero líders, demà s’enfronten. Els 7 primers classificats es porten mig punt, i entre ells hi ha els 5 primers del rànquing.

9a. ronda – 24 maig 2009

 

Monedero nou campió de Catalunya.

Decepcionants taules de Poyato en 16 jugades –que si guanyava tenia millors desempats - tot i fer norma de mestre català, les quals han portat a les immediates taules d’Anguera i Monedero.

Simon ha apretat des de l’obertura, amb blanques i després d’enrocs oposats ha imposat el seu atac i les seves ganes de lluitar.

Monedero, Anguera i Simon van a la selecció catalana.

El trams han estat guanyats per Montell, Gràcia i Ylla.

I per majors de 72 anys primer Lluís Coll i segon Joan Franquet.

 

Per equips s’ha imposat l’Aragonés “A” i segon el St.Andreu.

S’ha lliurat una placa al jugador més veterà del torneig, Vila Iborra amb 86 anys.

 

S’ha tancat el torneig amb un dinar de 100 persones i el repartiment de premis, on han assistit Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries i altres companys de consistori, Joan Puerto president de l’Associació de Veïns, i Jordi Parayre vice-president de la Federació.

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1