bßjate el explorer 6 de la pÓgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 01/02/2010 11:43:10

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teorÝa  
 

Resultados

 

 

 

 Juvenil de Girona

Del 9 al 30 de Gener s'ha jugat a Can Ninetes el Juvenil de Girona 2010, prova classificat˛ria per la final Juvenil de Catalunya.

 

Els quatre primers jugadors del rÓnking, els joves Mestres Catalans Marc PrujÓ, Pol SabriÓ i VÝctor Lillo, i el jugador local └lex Vidal, partien com a favorits per adjudicar-se les tres places classificat˛ries per la final Catalana. Per˛ en un torneig a nomÚs 6 rondes, i amb jugadors en franca progressiˇ com Vinardell, Triad˙, Toste o Bonavia, res no es podia assegurar.

 

A la ronda 3 ja tenÝem enfrontaments directes entre els quatre primers de ranking. D'aquesta ronda en van sortir guanyadors PrujÓ i Vidal, que es van desfer de SabriÓ i Lillo, respectivament. A la ronda 4 PrujÓ es colĚlocava lÝder en solitari en vŔncer a Vidal. A la ronda 5 es matenia l'avantatge de PrujÓ mentre els quatre primers del ranking imposaven la llei de l'ELO, i es tornaven a donar enfrontaments creuats a la 6a i ˙ltima ronda.

 

┌ltima ronda

 

PrujÓ restava imbatut amb 5 de 5 i intentaria adjudicar-se el campionat amb blanques contra Lillo, que amb 3,5 punts nomÚs li valia la vict˛ria per optar al segon o tercer lloc.

 

A la segona taula Vidal amb 4 punts s'enfrontava amb negres amb SabriÓ, amb 3 punts. Vidal hauria de lluitar per la vict˛ria per optar a guanyar el torneig, per˛ arriscar el punt sencer podria posar en perill la classificaciˇ. Fins a 4 jugadors/es mÚs podrien acabar el torneig amb 4 punts.

 

A la classificaciˇ per les dues places femenines la J˙lia arribava a la ˙ltima ronda amb 3 punts, Alexandra amb 2,5 i Cristina i Maria amb 2 punts. Totes elles amb opcions matemÓtiques d'aconseguir una de les dues places classificat˛ries.

 

Resultat final

 

A la segona taula SabriÓ-Vidal, Vidal es va mostrar molt s˛lid des del principi i poc disposat a arriscar. SabriÓ havia d'intentar anar a per la vict˛ria i va llanšar els peons a l'atac contra l'enroc negre. Vidal es va defensar s˛lidament, i un cop consolidada la posiciˇ, s'entreveia la possibilitat d'un contraatac demolidor de les negres. En aquest moment Vidal demanÓ taules (assegurant-se la classificaciˇ i prÓcticament el segon lloc), i SabriÓ va haver d'acceptar. Segon lloc matemÓtic per Vidal, i SabriÓ, amb 3,5 quedava fora del podi.

 

Al capdavant PrujÓ-Lillo jugaren un apartida d'enrocs oposats, aparentment amb mÚs desenvolupament per les blanques, per˛ les negres conservaven una la parella d'alfils potencialment perillosa. Lillo va anar consolidant la posiciˇ, activant els Ólfils que es van convertir en sabres, va aconseguir imposar-se en una partida molt lluitada per ambdˇs.

 

Per la classificaciˇ femenina, Maria i Cristina Vidal eren les primeres en acabar, guanyant les seves partides i posant tota la pressiˇ a les germanes Muratet: Alexandra amb 2,5 punts necessitava puntuar i Julia amb 3 pts tambÚ, o dependria del desempat. Finalment, Alexandra va guanyar la seva partida contra Cano, classificant-se, i la Julia, tot i perdre contra Vinardell, es classificava en segon lloc amb el millor desempat.

 

ę AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1