bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 09/08/2010 08:25:02

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

Web oficial

 

 

 

 

 Memorial Lluis Muratet

CRÒNICA DE LA PRIMERA FASE DEL

 

MEMORIAL LLUÍS MURATET – Edició estiu 2010.

 

 

Tots els jugadors principals del rànking han superat la primera fase i s’han ficat als grups A de la segona fase, i per tant ara lluitaran per ficar-se en els grups decisius de la Tercera Fase.

 

 

Els Grans Mestres Viktor Korchnoi (Suïssa) i Levan Aroshidze (Geòrgia, jugador del Balaguer), s’han imposat als seus cinc rivals de la Primera fase, també ho han fet els caps de sèries el MC Jorge Iglesias (Argentina – Sant Andreu), el MC Francesc Farran (Tarragona), el MC Rafel Busquets (Olot), i el MC Pol Sabrià (Santa Eugènia). També ha assolit els 5 punts el jugador del Tarragona Cristofer Luke. No perdent comba els Mestres Catalans Víctor Lillo (Figueres) i Albert Muratet (Banyoles), que juntament amb la jove Gal·la Garcia Castany (Santa Eugènia) han sumat 4 punts i es mantenen en el grup capdavanter.

 

 

En la Segona Fase, que ha començat ha jugar-se aquesta tarda i que acabarà demà al matí, el GM Viktor Korchnoi s’enfrontarà als Mestres Catalans Victor Lillo (Figueres), Pol Sabrià (Santa Eugènia) i Jaume Mundet (Figueres) i també a Jordi Triadu (Olot), Francesc X. Saurina (Gerunda), Gal·la Garcia Castany (Santa Eugènia)  i Alexandra Muratet (Banyoles) que, tots ells, lluitaran per les dues úniques places que donen accés al Grup pel títol que es jugarà demà a la tarda.  

 

Conclusió : Viktor Korchnoi i Levan Aroshidze mantenen intactes les seves aspiracions a endur-se el torneig. Un bon nombre de jugadors els encalcen en la Segona Fase, que es preveu emocionant fins al final.

 

Al vespre més informació de com han acabat les quatre primeres rondes de la Segona Fase, que s’hauran jugat aquesta tarda a Banyoles.

 

Elias Muratet.

CRÒNICA DE LA

 

SEGONA FASE DEL

 

MEMORIAL LLUÍS MURATET – Edició estiu 2010.

 

KORTCHNOI IMPLACABLE,   AROSHIDZE  VULNERABLE.

 

 

En la jornada del matí s’han produït resultats inesperats, entre elles la segona derrota de Levan Aroshidze (davant el campió provincial de Tarragona el MC. Francesc Farran)  i les primeres taules (amb el també tarragoní Cristofer Luke), fet que ha apartat definitivament al Gran Mestre georgià de poder lluitar pel títol. D’altra banda el Gran Mestre Viktor Kortchnoi segueix intractable i s’ha imposat amb rotunditat a totes les partides, desfent-se sistemàticament dels seus rivals (els Mestres Catalans Jaume Mundet, Pol Sabrià i Victor Lillo).

 

A la jornada de la tarda es durà a terme la Tercera Fase, en la que s’estableix definitivament la classificació final.

 

Lluitaran pels sis primers llocs del Memorial: GM Viktor Kortchnoi, amb els Mestres Catalans: Jorge Iglesias (Sant Andreu), Rafel Busquets (Olot), Jaume Mundet (Figueres), Francesc Farran (Tarragona) i amb el tarragoní posseïdor d’una norma de MC Cristofer Luke.

 

En el segon tancat, i lluitant pels llocs setè a dotzè del Memorial: GM Levan Aroshidze (Geòrgia – Balaguer),  Antoni Oliva (Banyoles), Josep Mª. Companyó (Bergadà),  Alex Vidal (Santa Eugènia) i els Mestres Catalans Victor Lillo (Figueres) i Pol Sabrià (Santa Eugènia).

 

En la Tercera Fase els jugadors estan dividit en set grups de 6 jugadors, en funció dels resultats de les fase anteriors.

 

Màxima emoció a la tarda amb el desenvolupament de la Tercera (y definitiva fase).

 

Elias Muratet.

CRÒNICA FINAL DEL   MEMORIAL LLUÍS MURATET – Edició estiu 2010.

 

UN KORTCHNOI GAIREBÉ  INTRACTABLE, DONA UNA LLIÇÓ MAGISTRAL, IMPOSANT-SE AMB AUTORITAT AL TORNEIG.

 

GUANYA 16 PARTIDES SEGUIDES I EN PERD UNA ( la darrera i en front del argentí i  Mestre Català Jorge Iglesias) QUAN JA TENIA EL TORNEIG  MATEMÀTICAMENT GUANYAT.

 

 

En la jornada de la tarda, un Viktor Kortchnoi, pletòric de joc s’ha anat imposant amb una facilitat sorprenent sobre tots els seus rivals, d’aquesta manera ha guanyat amb autoritat les setze primeres partides disputades, i en la darrera de les disset de que es composa el torneig, s’ha vist sorprès per un Jorge Iglesias que ha plantejat amb molta cura la partida, posicionant-se sòlidament i esperant que l’empenta del dos cops subcampió mundial obrís una escletxa en el seu joc, i així ha estat quan Jorge, gairebé sense temps al rellotge (28 segons, per casi 10 minuts de Kortchnoi) ha aconseguit un escac que deixava el rei de Kortchnoi sense alternatives, contrarestant un atac que semblava demolidor. Després de destinar força temps a verificar lo insostenible de la solució, li ha reconegut la victòria al argentí, amb un “Vostè guanya”. Fins aquell moment Kortchnoi ha estat intractable i, de fet, just abans de començar la seva partida amb Jorge Iglesias ja s’havia proclamat virtual guanyador del torneig, doncs malgrat que amb la victòria Jorge l’empatava al capdavant d’aquest fort grup, el desempat global de punts en tot el torneig, posava fora del abast de Jorge les 16 victòries anteriors de Kortchnoi.

 

Gran festa del escacs a Banyoles, que ha tornat a fer vibrar com mai al conjunt d’escaquistes aplegats en el Memorial, i el nombrós públic assistent.

 

El Torneig, amb el Sistema Muratet de tancats com a “modus operandi”, es consolida, amb l’ajut del ressò de l’actuació gairebé apoteòsica d’un Viktor Kortchnoi que malgrat la seva edat, segueix jugant amb el mateix vigor que quan era “l’enfant terrible”.

 

L’acte de cloenda, molt emotiu, i amb la presència del actor mediàtic banyolí Roger Coma, ha significat un perllongat aplaudiment a un Viktor Kortchnoi que s’ha imposat al torneig.

 

 L’organització ha advertit que  ja prepara la propera edició de primavera del 2011.

 

Costarà que sigui tan lluïda com aquesta.

 

 

Elias Muratet.

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1