bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 30/11/2011 23:42:40

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

Resultados

 

 

 

COMENÇA SENSE MASSES SORPRESES

 

 L’EDICIÓ  XXVI DEL COSTA BRAVA - MEMORIAL JOAN GELPI.

 

 

Sota l’excel·lent organització del Club d’Escacs Palafrugell, encapçalada pel seu President i amb el treball impagable d’Enric Deulofeu i Francesc Fernandez com a figures estel·lars d’un gran treball d’equip, que implica a una bona part dels membres del Club,  s’ha encetat aquesta edició d’un torneig que es destaca pel seu ambient festiu, agradable i familiar, sense perdre de vista en cap moment la seriositat i rigor que l’esdeveniment es mereix.

 

La xifra propera al centenar d’inscrits demostra la consolidació d’aquest torneig (que malgrat coincidir en dates amb els Provincials absoluts i femení) posa de manifest que la feina ben feta comporta resultats espectaculars. Cal felicitar a l’organització de que les nostres comarques puguin gaudir d’un torneig d’aquestes característiques. Jo l’havia jugat, però ara, des de l’arbitratge, puc tenir una visió més amplia del treball de tot l’any per tal de que el torneig sigui el que és i la feina callada però constant, acaba  donant els seus fruits. 

 

Desprès de raspallar (amb Justícia) als organitzadors cal entrar més en els temes esportius.

 

Com és freqüent en les primeres rondes poques sorpreses, pràcticament cap derrota en el grup A dels “teòrics”  jugadors forts, sols la incompareixença (única en tot els aparellaments) del cubà que encapçalava el rànquing i la derrota del veterà Ernest Bou (Foment La Bisbal) que es va apurar molt de temps i que s’enfrontava a la jove promesa local Rodrigo Iglesias (mai sé quin dels dos bessons es). Alguns empats inesperats, com ara les taules de David Iglesias (també Palafrugell, es clar...sembla que els germans progressen en paral·lel) davant del potent jugador Jesus Caballero (Gerunda); les taules de Júlia Muratet (Banyoles) davant de Jordi Serra (Guixolenc) o les de l’Eloi Fanals (Gerunda) amb Alfonso Perez (Figueres), posen de relleu que el jovent puja amb molta força.... fet que garanteix un bon futur a la Territorial.

 

En el grup B,  grups en que els elos son mes propers i és més freqüent que els resultats deparin més igualtat, poques sorpreses,  però cal destacar que tant el pare com el fill Pasto (Guixolenc) de recent incorporació als escacs, es van imposar, contra pronòstic teòric, als seus rivals... caldrà vigilar aquesta nova nissaga ganxó dels escacs gironins...

 

El torneig ha quedat finalment encapçalat al rànking per diversos mestres catalans, d’aquesta forma Pol Sabrià, Lluis Casanellas i Didier Fernandez (tots tres del Santa Eugènia) i Jaume Mundet (Gerunda) son, en principi, els aspirants al més alt del podi final, per be que els olotins Sergi Vinardell i Jordi Triadu, o els locals (per be que actualment amb fitxa pel Santa Eugènia) Francesc Fernandez i Manel Coronado o els gerundencs David Huici  i Francesc Parramon, o el tarragoní Cristofer Luke (habitual del torneig) de ben segur els hi posaran difícil el torneig.... i qui sap si algun “jovenet” de més avall també es puja al carruatge dels triunfadors.... 

 

Queda veure com evoluciona el torneig i quines partides ens depara. De moment, ambient agradable en el torneig de ritme tradicional individual de club postestiuenc per excel·lència, de les nostres comarques.

 

Els enfrontaments de al propera ronda comencen per:

 

Francesc Parramon (Gerunda) – Pol Sabrià (Santa Eugènia)

Didier Fernandez (Santa Eugènia) – Cristofer Luke (Tarragona)

Lluís Parals (Figueres) – Lluis Casanelles (Santa Eugènia)

Jaume Mundet (Gerunda) – Salvador López (Palafrugell)

 

Emoció garantida....

 

Més informació, i rotllo de l’àrbitre, després de la ronda 2 .... que serà d’aquí a 15 dies.

 

 Elias Muratet.

Ronda 2

RONDA 2 DE LA  XXVI EDICIÓ DEL COSTA BRAVA - MEMORIAL JOAN GELPI.

 

 

 

ELS MÀXIMS CANDIDATS MANTENEN INTACTES LES ASPIRACIONS.

 

EN EL GRUP “B” QUEDA PALÈS QUE HI HA MOLTA IGUALTAT.

 

 

La segona ronda ha estat presidida pels resultats més o menys normals (algunes taules inesperades) al capdavant del Grup A. Els vuit jugadors amb 2 punts estan entre els 10 caps de sèrie (i cal dir que el número 1 va estar eliminat per no comparèixer el primer dia). Per tant els proper dissabte els enfrontaments ja seran entre els candidats, i per tant les partides fruiran a dojo.

 

Algunes curiositats: Eloi Fanals (Gerunda) que sortia de víctima propiciatòria, ja porta dos empats amb jugadors de força nivell (a aquesta ronda va empatar amb el veterà Ernest Bou (Foment La Bisbal). Tambè Jordi Muratet (Banyoles) porta dos empats.

 

El jugador del Gerunda Jesús Caballero s’ha enfrontat amb el bessons Iglesias (Palafrugell),  el primer dia amb el David, i ahir amb el Rodrigo... em va estranyar que en Jesus no se’m queixés que li posava un jugador amb qui ja havia jugat.... Per cert el David Iglesias (Palafrugell), que a la primera ronda va entaular amb Jesus, ahir es va imposar a Jordi Serra Sola (Guixolenc) i la propera setmana el menut David jugarà contra el M.C.  del Gerunda Jaume Mundet (que ahir va entaular un final molt inetressant amb Salvador Lopez Burgos (Foment La Bisbal), a qui jo, per error situava en un altre club a les llistes del Chess-Results.... ja se sap, “el mejor escribano echa borrón” (no està clar si va per mi o per l’amic Jaume Mundet).

 

Des del meu modest punt de vista, màxima qualitat en l’enfrontament a la taula 1 del proper dissabte, entre dos joves (promeses no, realitats ja de la nostra Territorial): el Mestre Català i primer espasa del Santa Eugènia Pol Sabrià, contra el olotí (sub-16!!!!) Sergi Vinardell, que està en un estat de forma extraordinari. Penso que pot ser runa partida per emmarcar.

 

Cal dir que el Santa Eugènia ha situat cinc jugadors en els primers quatre taulers (els que tenen 2 punts): Pol Sabrià al tauler 1, contra Sergi Vinardell (Olot);  Didier Fernàndez en el dos, contra David Huici (Gerunda);  Francesc Fernandez en el 4 contra el olotí Jordi Triadú; i en tauler 3 dos jugadors més:  Lluís Casanellas (M.C.) se les veurà amb el coequipier Francesc Fernández....   Deu n’hi dó com venen els del Santa Eugènia !!!!

 

 

En el grup “B” la història es força diferent. La gran igualtat entre tots els jugadors es posa de relleu en veure que dels 6 jugadors que porten 2 punts, només un, el jugador local José Lara Garcia (número 2) està entre els 11 primers del rànking. I atenció al jugador del Guixolenc Francesc Pastó.... que amb un elo de 1700 no te pietat ni de Presidents (el primer dia es va imposar a Xavier Herce –Caldenc-)   ni a organitzadors, (ahir es va desfer de Enric Deulofeu) i tot fa pensar que es un 1700 d’aquells amb qui ningú vol jugar. El proper dissabte el jove Adrià Barris (Gerunda) serà la pedra de “toc”.

 

Deu jugadors amb un punt i mig segueixen als líders i tot fa pensar que la lluita per aquest Grup serà tant (o més) aferrissada que la del Grup A. De moment ningú es destaca com a candidat per damunt de la resta, caldrà esperar esdeveniments i veure com està tothom, amb alguna mainada que juga com els àngels: la victòria de Víctor Gala (Santa Eugènia) amb molt de mèrit, la de David Arribas (Santa Eugènia) amb molta rapidesa (caram... al “B” també Santa Eugènia!!!), però també amb algun veterà amb cops amagats, com en Salvador Masnou (Cassà) amb una execució final digna de mestre o Albert Rovira (Foment la Bisbal) remuntant amb material de menys... Total que el grup “B” farcit d’emoció.... com pertoca a un torneig com cal.

 

Més informació, i rotllo de l’àrbitre, la setmana propera.

 

 Elias Muratet.

RONDA 3 DE LA  XXVI EDICIÓ DEL COSTA BRAVA - MEMORIAL JOAN GELPI.

 

 

EL SANTA EUGÈNIA ENCAPÇALA LA CLASSIFICACIÓ  ...  POL SABRIÀ, DIDIER FERNÁNDEZ, MANEL CORONADO I FRANCESC FERNÁNDEZ AL DAVANT AMB 3 DE 3.

 

 

 

EN EL GRUP “B” EL “1700”  FRANCESC PASTO  (Guixolenc) I EL DOS DEL RÀNKING  JOSE LARA (Palafrugell) SOLS AL CAPDAVANT.

 

 

La tercera ronda ha significat una aclaparadora posta en marxa de la piconadora del Santa Eugènia. En els quatre taulers capdavanters, on hi havia els jugadors amb 2 punts, en totes les taules han vençut jugadors del Santa Eugènia, de tal forma que els quatre co-liders són d’aquest club.... La setmana propera s’enfronten entre ells i això vol dir que el liderat seguirà, amb moltes probabilitats en mans dels jugadors del Santa Eugènia, ja que a mig punt només hi ha el mestre català del Gerunda Jaume Mundet, que jugarà contra Lluís Casanellas (Santa Eugènia també), que és el millor de 2 punts, és a dir, en els tres primers taulers CINC “santaeugeniencs” (es diu així???).

 

El torneig doncs encapçalat per Pol Sabrià, Manel Coronado, Francesc Fernandez i Didier Fernandez ...  tots Santa Eugènia, amb 3 punts.

 

Brillant el final de Manel Coronado (Santa Eugènia) que ha sentenciat amb rotunditat un massa eufòric h4 de Lluís Casanellas (Santa Eugènia).

 

 La setmana passada parlava d’algunes curiositats: Doncs be, aquesta propera ronda significarà l’enfrontament entre el veterà Ernest Bou (Foment La Bisbal) amb el jove David Iglesias (Palafrugell) lo curiós resideix en que el germans bessons Iglesias es van repartint els rivals (ja han jugat tots dos contra Jesus Caballero (Gerunda)  i ara, ho hauran fet també contra Ernest Bou).

 

Jordi Muratet (Banyoles) ja porta tres taules, i sempre amb rivals de més elo, aquesta setmana contra Salvador López (Foment La Bisbal) veurem que passa.

 

 

En el grup “B” la història es de molta igualtat, amb una excepció..... Francesc Pasto (Guixolenc) (un 1700....llicencia en tràmit tot just) es va desempallegant dels rivals amb molta soltura, Li han calgut prop de 50 jugades, però com anaven els seus peons!!!.... El local  José Lara (2 del rànking) es el proper rival de Pastó. Amb el,liderat en joc, ja que ells dos són els únics que sumen les rondes per victòries... emoció servida en el primer tauler del “B”. Però els perseguidors estan molt a prop, amb 2,5 punts, els jugadors locals Fernando Ricardo i Herman Angel Corbo, el gerundenc Isaac Gultresa i Manel Romera (Guixolenc) estan a l’aguait i a l’espera del mínim error per col·locar-se al davant en la classificació.

 

De moment excel·lent torneig de Víctor Gala (Santa Eugènia) que es manté invicte i posa de manifest una molt bona projecció en els darrers tornejos que li he vist. Pol Mestres (Caldenc), un altre 1700 “de tapadillo”, també està invicte, (i ojo, segons la Catalana te UNA norma de mestre català.... i un elo de 1700... serà una premonició????...). Jordi Llausas (Foment La Bisbal) també invicte, cal dir que es el vigent sotscampió d’aquest grup B, i que l’any passat “només” es va endur 82 punts d’elo pel seu resultat (7 de 9), surt de jugar amb el Víctor Gala (taules) i cau en les garres del germà: Raül Gala (Santa Eugènia) amb qui s’enfrontarà el proper dissabte.

 

Alguns jugadors més de 2 punts han signat una victòria i dos empats... però destaca Josè Garcia Castany (Santa Eugènia) que el que ha signat son dues victòries i un bye (a la primera ronda).... igual que l’Albert Rovira (Foment La Bisbal)  també un bye a la ronda 1 i dues victòries després... i ojo que des de darrera ve el Jordi Vidal (Santa Eugènia)....

 

Conclusió: La lluita al Costa Brava “B” tot just comença i ja salten espurnes ...

 

Més informació, i rotllo de l’àrbitre, la setmana propera.

 

 Elias Muratet.

CRÒNICA DE  RONDA 5 DE LA

 

XXVI EDICIÓ DEL COSTA BRAVA - MEMORIAL JOAN GELPI.

 

 

COM LA SETMANA PASSADA, ELS EMPATS AL DAVANT FAN QUE LA CLASSIFICACIÓ S’IGUALI ENCARA MÉS. 7 JUGADORS AL CAPDAVANT.

 

 

EN EL GRUP “B”  FERNANDO RICARDO (Palafrugell) I ISAAC GULTRESA (Gerunda) AGAFEN UN CERT AVANTATGE, PERÒ JULI GIRALT (Sant Quirze del Vallès) i VÍCTOR GALA (Santa Eugènia) ELS EMPAITEN DE BEN A PROP.

 

 

ELS TIQUETS PEL SOPAR DE CLOENDA, S’HAURAN D’ADQUIRIR, COM A MÀXIM A LA RONDA 8.

 

La cinquena ronda ha estat presidida pels empats als primers taulers, quatre dels 5 líders han empatat, en la taula 1  Pol Sabrià i Didier Fernández  i en la 2 Francesc Fernández i Jaume Mundet, han empatat, tots ells essent les darreres partides en joc,  el cinquè colíder,  Manel Coronado (Santa Eugènia) ha perdut davant Jordi Triadú (Olot). Això fa que la propera setmana el torneig estigui liderat per 7 jugadors amb 4 punts (i tres més amb 3,5), el que es simptomàtic de la gran igualtat entre els jugadors principals del torneig (i perquè David Huici descansava, que si no...).

 

S’han afegit, doncs al liderat, Cristofer Luke (Tarragona) en imposar-se en un final emocionant com pocs, al jove Sergi Vinardell (Olot); Jordi Triadú (Olot) que ha guanyat, com ja deia a Manel Coronado (Santa Eugènia):  i Lluís Parals (Figueres) que ha guanyat a Francesc Parramon (Gerunda).

 

La setmana propera al capdavant, a la taula 1: Cristofer Luke (Tarragona) contra MC. Pol Sabrià (Santa Eugènia); en el tauler 2: MC. Didier Fernandez (Santa Eugènia) contra Jordi Triadú (Olot); en el 3 MC. Jaume Mundet (Gerunda) contra Lluís Parals (Figueres); en el 4: Manel Coronado (amb 3,5) (Santa Eugènia) vs. Francesc Fernandez (amb 4) (Santa Eugènia), i en el tauler 5, els altres dos jugadors amb 3,5 punts: Santiago Martin (Banyoles) contra Salvador López (Foment La Bisbal). Amb 3,5 punts també està el jove David Iglesias (Palafrugell) que ha demanat un bye, ja que no pot venir.

 

 

La organització ha informat, abans del començament de la ronda, que els tiquets pel sopar de cloenda caldrà que s’adquireixin, com a molt tard, durant la ronda 8, i que el darrer dia NO ES PODRAN ADQUIRIR, ja que amb l’experiència de la passada edició, on un allau de peticions va significar una colla de problemes que enguany s’han d’evitar. Estem convençuts que tothom entendrà aquesta situació i,  aquells que vulguin assistir-hi, ho comunicaran amb prou antelació. 

 

 

En el grup “B” la història ha estat prou diferent. A  les 4 primeres taules cap empat. Els líders de la setmana passada José Lara (Palafrugell) i Francesc Pastó (Guixolenc) han perdut en els respectius encontres, el primer davant el jugador també local Fernando Ricardo (encara amb k 25 i que només porta 5 partides computades) i el segon en front del jove Isaac Gultresa (Gerunda), que d’aquesta forma compateixen ara el liderat, i s’enfronten entre ells la setmana propera.

 

De la mateixa manera els jugadors amb 3 punts, tampoc han empatat, Un formidable Juli Giralt (Sant Quirze del Valles) s’ha imposat a un, fins ara invicte, José Garcia Castany (Santa Eugènia) i en Víctor Gala (Santa Eugènia) ha vençut en la lluita fratricida, al seu germà Raül... el Víctor, ja ho advertia l’àrbitre-cronista...(o cronista que arbitra), com deia, el Víctor: “está que se sale!!!!”, amb un joc precís i preciós està fent un  torneig extraordinari, només ha cedit dues taules (amb Miquel Català i Jordi Llausas) i no sap el que és inclinar el seu rei. I en Juli Giralt ha culminat un final de mestre, per tant la joventut d’en Víctor i l’experiència d’en Giralt (que només ha perdut amb el colider Fernando Ricardo) ompliran el tauler 2 la propera setmana.... com els de davant afluixin, algú se’ls tirarà ala damunt...

 

Si un s’hi fixa es veu que en Fernando Ricardo porta ple de victòries i unes taules amb Víctor Gala. Gultresa va empatar a la segona ronda amb el veterà Jordi Masnou (Cassà), la resta victòries.

 

Amb 3,5 punts cinc jugadors: els exliders José Lara (Palafrugell) i Francesc Pastó (Guixolenc), als que s’han afegit Manel Romera  (Guixolenc) (i que sempre ha estat prop dels grup de davant), Laura Regincós (Figueres), i Carlos Rodriguez, (Cassà) que des de que va perdre amb el Víctor Gala, compta per victòries les partides jugades.

 

   I, atenció, que al tauler 5 trobem a un “Comandante” Jordi Vidal (Santa Eugènia), que malgrat tenir un començament irregular està fent valer el ser el número 1 d’aquest grup B i el dissabte proper posarà a prova al ganxó Francesc Pastó.... espurnes garantides en  els primers taulers d’aquest grup B.

 

Felicitar a Santi Delclós i Josefina Casas .... van marxar cap a casa amb dos punts sota el braç.... inici d’un bon cap de setmana.... segur. (A la segona ronda gairebé fan “completo”, però ... no, en Santi només va signar taules...., ara, a la cinquena: SI).

 

Més curiositats: Salvador Ros (Vilobí) porta 3 punts....  4 taules i una victòria, tampoc sap el que és perdre en el torneig d’enguany. Quelcom de semblant succeeix amb un veterà, en  Albert Rovira (dues victòries, unes taules, i dos byes... zero derrotes).

 

Des de Palafrugell, més informació, i rotllo de l’àrbitre, la setmana propera.

 

 Elias Muratet.

CRÒNICA DE  RONDA 6 DE LA

 

XXVI EDICIÓ DEL COSTA BRAVA - MEMORIAL JOAN GELPI.

 

LES VICTÒRIES DE LES BLANQUES EN ELS PRIMERS TAULERS DEIXEN UN TRIUMVIRAT AL CAPDAVANT: ELS MESTRES CATALANS DIDIER FERNANDEZX (Santa Eugènia), i JAUME MUNDET (Gerunda) COMPARTEIXEN AMB AL TARRAGONÍ CRISTOFER LUKE EL LIDERAT AMB 5 PUNTS DE 6 POSSIBLES.

 

 

EN EL GRUP “B”  FERNANDO RICARDO (Palafrugell) PRIMER LÍDER EN SOLITARI, AMB 5,5 PUNTS, SEGUIT, TAMBÉ EN SOLITARI PER JULI GIRALT (Sant Quirze del Vallès) A MIG PUNT.

 

 

ELS TIQUETS PEL SOPAR DE CLOENDA, S’HAURAN D’ADQUIRIR, COM A MÀXIM A LA RONDA 8.

 

 

La sisena ronda ha vist moltes victòries en els primers taulers de les blanques, d’aquesta forma, en el primer tauler el tarragoní Cristofer Luke, s’ha imposat al jugador amb més elo, el Mestre Català Pol Sabrià (Santa Eugènia), mentres que els mestres catalans Didier Fernandez (Santa Eugènia) i Jaume Mundet (Gerunda) ... (si algú pensava que no formava part dels favorits, anava errat!!!) han vençut respectivament a Jordi Triadú (Olot) i Lluís Parals (Figueres), d’aquesta forma el liderat compartit amb 5 punts per aquest tres jugadors.

 

Les taules en el tauler 4 entre els jugadors del Santa Eugènia Manel Coronado i Francesc Fernandez ha fet descavalcar a aquest segon del grup capdavanter. En el tauler 5 la victòria del banyolí Santiago Martin l’ha projectat cap als llocs de privilegi.

 

Els favorits que venien encalçant, s’han imposat, alguns, com David Huici (Gerunda) amb moltes dificultats, però Lluís Casanellas (Santa Eugènia), Sergi Vinardell (Olot) i Francesc Parramon (Gerunda), s’han imposat als respectius rivals i es situen a la persecució dels capdavanters, d’aquesta forma veure que a la propera ronda en els 7 primers taulers estan ubicats els jugadors amb els 12 millors elos  (l’excepció es Santiago Martin, que té el número 24 i s’hi ha ficat) i “cau” David Huici (Gerunda) que s’està recuperant del bye demanat per temes familiars (i que obre els classificats amb 3,5 punts, justament a aquest setè tauler)

 

Preciós el final de Jordi Muratet (Banyoles) davant de Jordi Barneda (Foment La Bisbal) en el tauler 10.

 

La propera setmana “duelo en la cumbre” entre els M.C. Jaume Mundet (Gerunda) i que repeteix blanques i Didier Fernandez (Santa Eugènia), en el tauler 2 Cristofer Luke (Tarragona) amb negres se les veurà amb Francesc Fernandez (Santa Eugènia), amb 4,5 punts i en el tercer tauler el banyolí Santiago Martin, amb 4,5 punts   també amb negres contra el MC. Pol Sabrià (Santa Eugènia), primer dels de 4 punts.

 

Al tanto amb el jovent: Oriol Serra (Figueres)  que porta molts punts tenint en compte les partides que ha jugat, cas similar als germans Iglesias (Palafrugell) que la setmana propera retornen després del bye en aquesta.... a mi em fan molt de respecta aquesta mainada que juga com els àngels .....

 

Curiositat: Taula 23 de la ronda d’avui: Xavier Bonell (Palafrugell) – Cristina Vidal (Santa Eugènia).... taula 23 de la propera ronda : Xavier Bonell (Palafrugell) – Cristina Vidal (Santa Eugènia).... l’explicació .... en el reglament.  La Cristina avui no ha pogut venir per tant els dos jugadors malgrat haver estat emparellats en aquest torneig no han jugat entre ells, la setmana propera serà la primera vegada que juguen.... i ojo una incompareixença de Xavier Bonell podria propiciar un nou aparellament Xavier Bonell – Cristina Vidal, per tercer cop en el mateix torneig...(de cap al Guiness...)

 

Quedaran poques rondes i encara ningú ha aconseguit assolir el liderat en solitari, això posa de manifest la gran igualtat que hi ha entre els jugadors, si més no entre els 15 principals del torneig...

 

Per la setmana propera ha demanat un bye en Jordi Carramiñana, cal dir que fins i tot la seva senyora ha vingut, em sembla que per verificar que l’havia demanat, ja que marxaven de viatge.... ojo que de Paris venen les criatures!!!! Al menys això passava quan jo era petit, ara ja no se sap ben be d’on venen.... però.... ojo Jordi.... que a  la dona jo la he vist molt engrescada.... Bon viatge i feliç estada. !!!

 

A la crònica vull aprofitar per recordar, que els tiquets pel sopar de cloenda caldrà que s’adquireixin, com a molt tard, durant la ronda 8, i que el darrer dia de joc ja NO ES PODRAN ADQUIRIR,.

 

En el grup “B” la història ha estat, com la setmana passada, prou diferent del grup A. Amb el liderat en joc Fernando Ricardo (Palafrugell) s’ha imposat a Isaac Gultresa (Gerunda) i es situa com a líder del Grup B. És el primer líder en solitari que hi ha hagut al torneig, i em sembla que és un líder prou sòlid, ja que es va imposar, a la segona ronda, al seu màxim perseguidor Juli Giralt (Sant Quirze del Vallès) del que després en parlarem

 

Fernando Ricardo està mostrant un joc molt segur, i, rectificant un error del cronista de la setmana passada, només ha signat unes taules amb el experimentat Manel Romera (Guixolenc). I ja s’ha imposat a alguns jugadors que semblaria li poden fer ombra, cal veure que ja s’ha enfrontat amb els números 1 (Jordi Vidal – Santa Eugènia....de qui també en parlarem,); al 2 José Lara (Palafrugell); al 5, Isaac Gultresa (Gerunda) i al ja esmentat Juli Giralt (SQV), o al sempre perillós Manel Romera (Guixolenc). Aquesta propera setmana juga contra una figura en ascens i que també està desenvolupant un joc molt imaginatiu i sòlid, es tracta de la jove jugadora, actualment al Figueres, Laura Regincós, que com qui no vol la cosa s’ha ficat en el podi (empatada en el tercer lloc amb José Lara i Isaac Gultresa). Penso que pot ser prou perillosa pel líder aquesta noia que, com deia, va a més.

 

Tema a part mereix el segon classificat Juli Giralt (Sant Quirze del Valles). Porta un torneig memorable, i avui ha fet una partida molt sòlida i penso que en part l’experiència (que sempre és un grau) li ha servit per imposar-se en el mig joc a un molt animós i entusiasta Víctor Gala (Santa Eugènia) que avui  no ha tingut el seu dia, segurament pel bon joc del rival. La partida ha estat certament anivellada, crec jo, fins al mig joc, on la posicionalitat del Sr. Giralt s’ha imposat. Llarga, molt llarga la partida (prop de 100 jugades) però amb un final massa favorable per Giralt, la lluita de Víctor per obtenir quelcom de positiu a la fi ha resultat infructuosa, de cara als punts, però demostra la magnífica evolució del petit dels Gala, però de moment va pel davant de la resta de la família...  Juli Giralt (Sant Quirze del Vallès) dons es posiciona en segon lloc, a només mig punt del líder, ja que ha signat tot victòries excepte la derrota amb el líder. De ben segur que l’avi Giralt serà el primer fan de la Laura Regincós, a l’aguait de una defallida del líder. De totes formes caldrà que vigili molt el seu tauler, doncs en Juli Giralt s’enfrontarà a José Lara (Palafrugell) que ha jugat moltes rondes en el tauler 1 i em sembla que li va agafar el “gustet” i vol tornar-hi, a més José Lara portarà blanques i això sempre és important, en un jugador tant agressiu.

 

Com deia, esment a part pel “Comandante” Jordi Vidal (Presi del Santa Eugènia), que després d’un principi estrany ja porta quatre partides seguides comptades per victòries, això el situa, empatat amb 4 punts en els llocs 6è a 11è, i em sembla que ara està prou embalat com per anar més amunt. Difícil rival el proper dissabte (potser l’àrbitre no li és amic???), doncs el jove jugador local  Miquel Català és un dels jugadors amb més elo del grup.... i a sobre el “Comandante” amb negres, penso que es una bona pedra de toc per verificar el nivell de joc de tots dos jugadors.

 

El pare Serra (deu n’hi do quin  torneig estan fent tots dos “Serra”!!!!!)  del Figueres, estarà en el tauler 3 jugant (amb negres) contra Isaac Gultresa (Gerunda), partida que també  promet molta emoció.

 

Víctor Gala (Santa Eugènia) jugarà amb blanques contra el invicte Salvador Ros (Vilobi) que està fent un torneig de molt de mèrit, assegurant i tirant-se a l’atac si el rival ofereix alguna possibilitat, com li ha passat avui al germà del Víctor. Segur que la família Gala li prepararà la partida de dissabte que ve....

 

L’altre jugador que porta 4 punts es Josep Riera (Vic), és un jugador d’aquells que no fa soroll (be, ja se que em direu que als escacs NINGÚ FA SOROLL...bé de vegades l’àrbitre i el seu encostipat...) però jo sé que m’enteneu..... a poc a poc, sense que es noti va estan allà, porta de moment 3 victòries, 2 empats i un bye.... zero derrotes...   ojo pel Manel Romera (Guixolenc) que el Riera (número 30 del rànking) ha jugat totes, excepte una partida, amb jugadors del 11 primers del rànking ... el Manel Romera és el 12....

 

Seguint un tema de la setmana passada: Albert Rovira (dues victòries, dos taules, i dos byes... zero derrotes), la setmana propera el desempat afavorirà .... als byes, tampoc pot venir...

 

Des de Palafrugell, més informació, i rotllo de l’àrbitre, la setmana propera.

 

 Elias Muratet.

CRÒNICA DE  RONDA 7 DE LA

 

XXVI EDICIÓ DEL COSTA BRAVA - MEMORIAL JOAN GELPI.

 

LES TAULES EN ELS PRIMERS  TAULERS MANTENEN ELS LÍDERS A DAVANT, PERÒ ARA AMB ELS PERSEGUIDORS MÉS A PROP.

 

 

 

EN EL GRUP “B”  FERNANDO RICARDO (Palafrugell) GUANYA I MANTÉ EL LIDERAT EN SOLITARI, AMB 6,5 PUNTS, PERÒ L’AVI JULI GIRALT  (Sant Quirze del Valles) TAMBÉ GUANYA I EL PERSEGUEIX A MIG PUNT.

 

ELS TIQUETS PEL SOPAR DE CLOENDA, S’HAURAN D’ADQUIRIR, COM A MÀXIM, A LA PROPERA RONDA.

 

La setena ronda ha estat marcada pel gran nombre de victòries de les blanques, però en els taulers 1 i 2 (on jugaven els líders) han finalitzat en taules. D’aquesta manera els mestres catalans Didier Fernandez (Santa Eugènia) i Jaume Mundet (Gerunda), juntament amb Cristofer Luke (Tarragona) segueixen encapçalant el torneig, amb 5,5 punts (de 7 possibles) els perseguidors immediats que eren Francesc Fernandez del Santa Eugènia i Santiago Martin del Banyoles no han guanyat, ja que el primer ha entaulat amb Cristofer Luke, en un final que semblava pel tarragoní, i Santiago Martin ha perdut molt ràpid amb Pol Sabria (Santa Eugènia).

 

A continuació Lluis Casanellas (Santa Eugènia) i els joves olotins Jordi Triadú i Sergi Vinardell (que la setmana propera jugaran entre ells) amb les respectives victòries (tots amb blanques) s’acosten, amb 5 punts, molt  a prop del cap de la classificació.

 

Cal dir que en les 18 primeres taules, només una victòria de les negres (Javier Castrillon – Gerunda—davant Rafael de Azua –Palafrugell-, a la taula 14).

 

Com ja he anat dient, la igualtat sembla presidir el torneig i a manca de dues rondes no hi ha res decidit, ni cap jugador que sembli disposar d’un joc prou superior per apuntar al títol final. Sembla fàcil pronosticar que fins al darrer sospir de la darrera ronda els llocs de privilegi estaran en dansa.

 

La propera setmana al capdavant enfrontaments prou durs, els jugadors del Santa Eugenia entre ells i els olotins també:

 

Cristofer Luke (Tarragona) – MC. Jaume Mundet (Gerunda), tots dos amb 5,5

MC Didier Fernandez (Santa Eug.) amb 5,5 vs MC Lluís Casanellas (S.E.)amb 5

Francesc Fernandez (Santa Eug.)  vs Pol Sabrià (S.E.) amb 5 tots dos

Jordi Triadú (Olot) vs Sergi Vinardell (Olot) tots dos amb 5

 

Emoció garantida !!!

 

Darrera David Huici (Gerunda) se les veurà amb Santi Martin (Banyoles) tots dos amb 4,5, i Salvador López  del Foment La Bisbal (amb 4,5) contra Lluís Parals (Figueres) que enceta la llista dels jugadors amb 4 punts.

 

Avui s’ha passat pel torneig el G.M. xilè Javier Campos (i a algun jugador li ha regalat una classe magistral després de la partida...), sempre un plaer tenir-lo entre nosaltres, esperem que en alguna de les rondes que queden el tornem a veure ...

 

Per cert, no hi haurà record Guiness, ja que en Xavier Bonell (Palafrugell) i la Cristina Vidal (Santa Eugènia) han jugat, amb victòria del jugador local.

 

 

En el grup “B” els capdavanters, molt forts.

 

En el grup “B” la història ha estat, com les darreres setmanes, prou diferent del grup A. El líder, molt sòlid, en Fernando Ricardo (Palafrugell) s’ha imposat a la Laura Regincós (Figueres), amb menys de 30 jugades i per un moments ha semblat que s’assegurava el títol, però el seu màxim perseguidor, el “jovenet” Juli Giralt (Sant Quirze del Vallès)  s’ha desfet, en prop de 50 jugades, i en una partida molt treballada a un dels candidats locals, en José Lara, que amb aquesta derrota, perd un xic de pistonada.  

 

Per tant al davant Fernando Ricardo amb 6,5 punts i Juli Giralt l’encalça amb 6 punts.  OJO que si el líder punxa, veig al Juli prou capaç de fer-li una “jugada de Campionat” (i mai més ben dit.....)

 

Isaac Gultresa (Gerunda) amb 5,5 punts, avui ha guanyat al “pare” Serra, i queda a mig camí de dalt de tot i els que li venen pel darrera. La setmana propera li toca jugar contra en Juli Giralt... hi haurà molt en joc en aquest segon tauler, potser clarificació, potser encara més igualtat, ja veurem...

 

Un xic lluny, però amb 5 punts (i encara amb possibilitats matemàtiques del títol) , tres jugadors que mereixen comentaris:

 

Miquel Català, sub 16 local que està fent un campionat molt interessant, va començar trontollant, empat el primer dia amb Víctor Gala (Santa Eugènia) del que aquest cronista n’ha parlat força; derrota el segon dia amb Salvador Ros (Vilobi), seguit de victòries fins un nou empat la ronda 5 davant Josep Riera (Vic) i seguit de victòries. Però cal dir que els “companys” amb 5 punts son, justament Salvador Ros i en Josep Riera, és a dir, que Deu n’hio do el torneig que porta... i a sobre avui s’ha imposat al número 1 del grup, el “Comandante” Jordi Vidal (Santa Eugènia)..... el proper dissabte en el tauler 1, amb blanques se les veurà amb el líder ...

 

Els altres jugadors amb 5 punts son, justament, Salvador Ros (Vilobi) que no ha perdut en tot el torneig, 4 taules i 3 victòries, que jugarà contra Josep Riera (Vic), que tampoc ha perdut, dues taules, un bye, i 4 victòries.... jo no hi contava i, de cop i volta, guanyant a Manel Romera (Guixolenc) es planta a allà dalt....

 

Curiositats d’avui: preciosa miniatura de Josefina Casas (Santa Eugènia) que s’imposa a Raül Gala en només 11 moviment. (Santi Delclos no ha guanyat)... D’altra banda davallada de la family Gala, tot derrotes; el pare Gala davant de Salvador Masnou (Cassà)... la setmana propera el pare Gala juga amb el germà de Salvador, Jordi Masnou (Cassà), veiam que passa....

 

Des de Palafrugell, més informació, i rotllo de l’àrbitre, la setmana propera.

 

 Elias Muratet.

CRÒNICA DE  RONDA 8 DE LA

 

XXVI EDICIÓ DEL COSTA BRAVA - MEMORIAL JOAN GELPI.

 

NOMÉS TRES CANDIDATS AL TÍTOL, QUE S’ASSOLIRÀ, COM A MÍNIM AMB 7 PUNTS.

 

 

 

EN EL GRUP “B”  FERNANDO RICARDO (Palafrugell)  PUNXA, PERÒ MANTÉ EL LIDERAT EN SOLITARI, AMB 7 PUNTS. ISAAC GULTRESA (Gerunda) PREN EL RELLEU EN EL SEGON LLOC A JULI GIRALT  (Sant Quirze del Valles), EN IMPOSAR-SE-LI.

 

 

La vuitena ronda ha significat que dos mestres catalans encapçalen el torneig, que en cap ronda ha tingut un líder en solitari. Jaume Mundet (Gerunda) i Didier Fernandez (Santa Eugènia) van al capdavant, ja que avui s’han imposat als respectius rivals. El MC Pol Sabrià (Santa Eugènia) i millor del ranking els persegueix a mig punt i la propera setmana seurà al tauler 1 amb blanques (contra Mundet) amb el títol en joc, amb permñis de Didier que jugarà al tauler 2 amb negres contra Sergi Vinardell (Olot), segurament se’ls aniran els ulls a les respectives partides del costat.

 

   Penso que segueix viva la gran igualtat entre els principals “espases”, ja que els colíders amb 6,5 punts, tenen molt aprop a Pol Sabrià (S. Eugènia) amb 6 punts, però a més hi ha cinc jugadors amb 5,5 punts. D’entre ells una de les revelacions del torneig és el President del Club Escacs La Bisbal (nova denominació del club empordanès) Salvador L´lopez, que per un tema mèdic no pot comparèixer la propera setmana i no podrà cabar d’arrodonir un torneig en el que ha mostrat molta solidesa, com ho demostren alguns dels seus resultats:  Taules amb Jaume Mundet i victòria sobre Lluís Parals (Figueres), i també meritòria la victòria sobre Jordi Muratet (Banyoles) que amb 4,5 punts és, a hores, d’ara el principal candidat al seu tram d’elo.

 

De totes formes la lluita pel títol queda reduït als tres primers, ja que caldrà un mínim de 7 punts per guanyar-lo.

 

Preparant els candidats als diferents trofeus, una nota curiosa, el premi al millor equip (de 4), pensava que tenia un clar candidat, però en fer els números resulta que el Santa Eugènia porta 22,5 punts, seguit pel Gerunda amb 22 .... i molts punts en joc el darrer dia. Algunes baixes importants a la darrera ronda: Casanellas i Coronado (Santa Eugènia) i Parramon (Gerunda), que no poden venir, ¡farà que la lluita pel trofeu al millor equip sigui aferrissada fins al darrer suspir.

 

 

 

 

 

En el grup “B” els capdavanters, afluixen.

 

En el grup “B” avui era el dia de les negres. De les 22 partides només 3 victòries de les blanques, i cal anar fins al tauler 12 per trobar la primera d’elles.

 

El líder, que semblava molt sòlid (i segurament ho és), en Fernando Ricardo (Palafrugell) ha trontollat davant del jove local Miquel Català. El segon classificat Juli  Giralt (Sant Quirze del Valles) ha gaudit de força avantatge (dos peons passats i lligats), però en jugar amb blanques  ha tingut “la negra”.... el seu rival, el jove del Gerunda Isaac Gultresa, apurat de temps, l’ha embolicat en una cantonada maleïda, fet que ha obligat a l’entrega de molt de material (una torre) per evitar el mat, la lluita titànica del senyor Giralt (ha deixat esgarrapat es tauler i rebregada la gorra) no ha estat prou per obtenir res de positiu, i a la fi el jove Gultresa s’ha endut el punt, li pren el segon lloc i com que ja ha jugat amb el líder, seurà al tauler 2 contra Miquel Català (Palafrugell). El jugador del Vic Josep Riera (ja en parlava la setmana passada) amb el seu pas ferm, sense cap derrota (un bye a les primeres rondes i dues taules: Català i Llausa) s’ha acostat al caodavant, i amb 6 punts (compartint el tercer lloc amb Juli Giralt) serà qui seurà a la taula 1 amb blanques contra Fernando Ricardo, en un duel que pot tenir el títol en joc, o servir-lo en safata a Gultresa. TRambé al grup B els dos primers taulers es miraran de reüll.... i ojo que el Juli Giralt potser encara no ha dit la darrera paraula.... El 7 punts de Fernando Ricardo fa que els jugadords amb 5,5 punts ja no el puguin atrapar matemàticament.

 

Un altre il·lustre veterà, l’Albert Rovira (La Bisbal), invicte, però amb 3 byes, lluitarà amb el jove Volkov (Gerunda).... el veiem poc, però Deu n’hi do com juga.... ojo Ivan, no et refiïs....

 

Bona jornada per la  Gala family, dues victòries i un empat els resitua amunt en la classificació, Raül per temes professionals no pot venir el darrer dia...

 

 Des de Palafrugell, més informació, i darrer rotllo de l’àrbitre, la setmana propera, farcida d’emoció.

 

 Elias Muratet.

CRÒNICA FINAL DE LA

 

XXVI EDICIÓ DEL COSTA BRAVA - MEMORIAL JOAN GELPI.

 

 

 

 

EL MESTRE CATALÀ DEL GERUNDA JAUME MUNDET  (INVICTE) ES PROCLAMA CAMPIÓ EN SOLITARI.

 

 

EN EL GRUP “B” EL PREVISIBLE CAMPIÓ  FERNANDO RICARDO (Palafrugell)  S’ENDU EL TORNEIG.

 

 

El torneig Costa Brava -Memorial Joan  Gelpí s’ha convertit i consolidat en el torneig postestival per excel·lència en les nostres Comarques. El fet de que s’encavalqui amb el Provincial sembla que no és obstacle per gaudir d’un públic fidel i que s’ho passa molt bé. L’ambient familiar i la perfecta organització fan que el torneig compti amb una bona colla d’ “incondicionals” que, any rere any, augmenta en el seu nombre, tot fa pensar que la propera edició serà la primera en superar el nombre màgic dels 100 participants... enguany ha estat molt a prop.

 

En termes estrictament esportius el torneig ha gaudit de molta emoció des de les primeres rondes fins al darrer sospir. La gran igualtat entre els principals caps de sèrie ha fet de que en tot el torneig no s’hagi produït cap liderat en solitari fins a la darrera ronda, i, curiosament, el Campió s’ha distanciat del colider fent taules, no recordo cap torneig en que al final el Campió aconsegueixi el torneig fet taules i que aquest mig punt li serveixi per escapolir-se dels coliders.

 

Crec que els jugadors que han assolit premi (els 5 primers) han fet un torneig molt i molt bo, i que la igualtat entre ells ha comportat que la lluita hagi estat molt aferrissada. A part dels tres Mestres Catalans que han encapçalat la classificació, excel·lent torneig dels joves olotins Sergi Vinardell i Jordi Triadú, que sempre han estat allà dalt, i del jugador “local” del Santa Eugènia Francesc Fernandez, que ha mostrat molta solidesa en tots els seus encontres. Els bons resultats dels gerundencs David Huici (amb un bye per raons familiars) i Javier Castrillón, juntament amb el sempre efectiu (i simpàtic, xerraire i rialler) Jesús Caballero han catapultat al Club Escacs Gerunda a endur-se el títol al millor equip, només mig punt per davant del Santa Eugènia.

 

Els darrers 5 taulers en acabar han estat justament del 1 al 5 del grup A, fet que ha propiciat que el públic ha mantingut el “suspensse” fins al darrer moment, ja que, a sobre, les partides estaven força anivellades i tot era possible, fins i tot la victòria de Sergi Vinardell (Olot) sobre el MC Didier Fernandez (Santa Eugènia) ha portat més emoció al final de la taula 1 on Jaume Mundet (Gerunda) s’enfrontava a Pol Sabrià (Santa Eugènia) en un duel d’alternances, al final les taules proclamaven campió al gerundenc.

 

La classificació final ha estat:

 

Campió (invicte, i ja no sé quants títols de la ATP porta enguany... un gran any pel)  Mestre Català Jaume Mundet (Gerunda) amb  7 punts.

 

Sostcampió ha estat el catalano-cubà i Mestre Català Didier Fernandez, (Santa Eugènia) amb 6,5 punts, els mateixos que el tercer, el seu company d’equip el Mestre Català Pol Sabrià, seguint pel quart classificat el jove olotí Sergi Vinardell, tots ells amb 6,5 punts.

 

Els jugadors amb 6 punts han estat:

5è.- Francesc Fernandez (Santa Eugènia)

6è.- Jordi Triadú (Olot)

7è.- Javier Castrillón (Gerunda)

8è.- David Huici (Gerunda).

 

9è.- Cristofer Luke (Tarragona) amb 5,5 punts.

10è.- Salvador López Burgos (La Bisbal) també amb 5,5 punts

11è.- Jesús Caballero (Gerunda)  5,5 punts.

 

Fins a 50 jugadors.

 

 

 En el grup B la història ha estat diferent, Fernando Ricardo (Palafrugell) ha marcat un ritme superior als seus rivals, de fet s’ha enfrontat amb pràcticament tots els que han estat al final als llocs de privilegi, el que vol dir que ha guanyat amb molta solvència, cap derrota i dues taules, i la darrera ronda guanyant amb una preciosa miniatura davant d’un Josep Riera (Vic) que ha jugat una apertura força irregular, i que, malgrat aquesta derrota s’ha ficat, amb 6 punts al cinquè lloc.

 

Destacable el torneig del jove Isaac Gultresa (Gerunda) que s’ha emportat el subcampionat amb 7,5 punts (en solitari) i que a la darrera ronda s’ha imposat a un Miquel Català (Palafrugell) que ha estat molt batallador i esportiu en tot el torneig. I cal una menció especial al jovenet veterà del Sant Quirze del Valles, el senyor Juli Giralt, que a la darrera ronda ens ha “delectat” amb un final dels seus... preciós i preciosista, llàstima que a la penúltima ronda el subcampió (Isaac Gultresa) el va “enganxar” amb una xarxa de mat que el va obligar a entregar material per deslliurar-se’n, però que al capdavall li va fer perdre la partida, sinó en Giralt hagués estat a tocar del títol.... l’any proper, potser???.

 

“Pleno” a la darrera ronda de Santi Delclos i Josefina Casas (Santa Eugènia tots dos), que s’ha ficat a la lluita pel femení, però que la Laura Regincós (Figueres) se l’ha endut en aconseguir unes taules molt “esgarrapades” després d’estar en desavantatge de material (ojo amb aquesta noia que va a més...).

 

 

 

 

 

 

Classificació final del grup “B”:

 

Campió : Fernando Ricrado (Palafrugell) (Invicte)  8 punts. (de 9 possibles!!!)

Subcampió : Isaac Gultresa (Gerunda)          7,5 punts.

3er.-  Juli Giralt (Sant Quirze del Valleds)    7 punts.

4.rt- José Lara (Palafrugell)               6,5 punts

5è.- Josep Rieras (Vic)                       6 pts.

6è.- Jordi Llausas (La Bisbal)            6 pts.

7è.- Miquel Català (Palfrugell)          5,5 pts.

8è.- Víctor Gala (Sanbta Eugènia)     5,5 pts.

9è.- Jaume Oller (La Bisbal)              5,5 pts.

10è.- Jordi Vidal (Santa Eugènia)     5,5 pts.

11.- Aleix Torres (Gderunda)                        5,5 pts.

 

Fins a  46 jugadors.

 

 

L’acte de  cloenda i el repartiment de guardons, amb el ja clàssic sopar al Far, ha estat presidida pel “mecenes” del torneig i ànima de la reedició del torneig: el senyor Lluís Gelpí i la seva esposa, i els màxims dirigents del Club: President Lluis Barea, Director del esdeveniment Enric Deulofeu i els membres de la Junta José Ramon Pereira i Herman Angel Corbo. Tot plegat, perfectament organitzat, ha creat el extraordinari ambient pel repartiment de premis.

 

 

S’annexen fotos de l’entrega al Campió de la Copa que l’acredita com a tal, de l’entrega del seu guardó al Campió del grup “B” i de Rafael de Azua en rebre la Copa al millor local en el tram d’Elo..... crec que de Rafael de Azua en sentirem a parlar, ja que, ben retrobat pels escacs (després de 20 anys en “dique seco”), ha tornat amb un joc dinàmic i agressiu que farà “molt de mal” ala que guanyi una mica més de toc.... ja ho veureu.... (Així teniu la foto del “perill” que s’acosta des de Palafrugell, ojo amb el Rafael)

 

 

 Des de Palafrugell, darrer rotllo de l’àrbitre, la setmana propera.... res. L’any que  ve:  l’edició XXVII  (en la que la Junta ja hi treballa, em consta) que, de ben segur, serà encara millor que aquesta , i això que el llistó ja està molt (i molt) alt.

 

 

S’annexa el QUADRE D’HONOR D’AQUESTA EDICIÓ.

 

 Elias Muratet.

 

 

REGLAMENT

 

 

XXVI – TORNEIG OBERT COSTA BRAVA

“ MEMORIAL JOAN GELPÌ “

 

 

Art 1.- ORGANITZACIO I CO-LABORADORS:

Organitza el Club d’Escacs Palafrugell, amb la col·laboració de la Federació Catalana d`Escacs i la seva Delegació de Girona, la Diputació Provincial de Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà, l’Ajuntament de Palafrugell i el Patronat d’Esports del Ajuntament de Palafrugell, i el Sr. Lluis Gelpí Torrellas,.

 

Art 2.- DIES DE JOC:

El Torneig es farà a 9 rondes, 1 per setmana, començant el dissabte dia 24-09-2011, i continuant els dissabtes següents; 8,15,22,29 / 10   i   ,5 ,12,19 i 26 / 11 de 2011. (El dissabte dia 1 de octubre el torneig quedarà aplaçat per el Campionat de Catalunya de ràpides individuals).

Les partides començaran a les 16h 30m de la tarda.

 

Art 3.- LOCAL DE JOC:

Centre Municipal d´Educació. C/. Bruguerol, nº12 (Ctra Tamariu) 17200-Palafrugell

 

Art 4.- REQUISITS PER PARTICIPAR I INSCRIPCIONS:

El Torneig és obert a la participació de tots els jugadors federats.

El Període per efectuar inscripcions serà fins el 30 de setembre de 2011 i es participaran:

- Mòbil; 605824063 (Enric Deulofeu)

- Per Correu electrònic a la següent adreça;

 

escacspalafrugell@gmail.com

 

Caldrà indicar nom i dos cognoms, Elo, Club i telèfon de contacte, la inscripció serà vàlida quan es confirmi l’acceptació per correu electrònic. L’import de la inscripció es farà efectiu mitja hora abans, el primer dia del Torneig .

 

Art 5.-DRETS D’INSCRIPCIO:

Inscrits amb Elo igual o superior a 2300; Gratuït

Jugadors Grup A ;              35, €

Jugadors Grup B ;              20, €

Menors de 16 anys;           15, €

Els jugadors que per Elo haurien de jugar al Grup B, podran fer-ho al Grup A pagant una inscripció de 40, €,  (30 €, si son < de 16 anys,”a data 01/10/2011”).

 

Art 6.- SISTEMA DE JOC I HOMOLOGACIÓ:

El torneig es celebrarà pel sistema Suïs, sistema FIDE.

Grup A: Jugadors amb Elo superior a 1850

Ritme de joc : 1h 30m + 30 seg/mov.

  Comptarà a nivell d’avaluació tant per l’Elo Català, com FEDA i FIDE.

 

Grup B: Jugadors amb Elo fins a 1850 (inclòs)

Ritme de joc : 1h 30m + 30 seg/mov.

  Comptarà a nivell d’avaluació per l’Elo Català.

 


 

Art 7.- DIRECCiÓ TÈCNICA

La direcció del torneig anirà a càrrec del  Sr. Enric  Deulofeu  Peramarch .

 

L’àrbitratge del Torneig anirà a càrrec del Sr. Elias Muratet i Casadevall (AF), Àrbitre   col·legiat a la Federació Catalana i a la Federació Espanyola d´escacs.

 

Art 8.- COMITÉ DE COMPETICIÒ:

El comitè de competició serà designat en la primera ronda de joc.

 

Art 9.- JUGADORS ELIMINATS:

Seran eliminats tot jugador que, sense avis previ, no es presenti a la primera ronda,i tots aquells que no compareguin a dues rondes, siguin consecutives o no.

Es considera incompareixença d’ un jugador si no s’ ha presentat en el local de joc mitja hora després de l’hora oficial d’inici de la ronda (prevaldrà l’hora que marqui el rellotge del local de joc)

 

Art 10.-APLAÇAMENT O  AVANÇAMENT DE PARTIDES:

Per norma general no es permet l’avançament o l’ajornament de les partides. Només s’admetrà en casos excepcionals i sempre amb el consentiment d’ambdós jugadors i de l’organització.

 

Art 11.- EXCLUSIÓ D´APARELLAMENT (BYE):

Els jugadors poden demanar ser exclosos de l´aparellament en una ronda concreta,sempre i quan avisi d´aquest extrem a l´àrbitre principal o al director del torneig abans de finalitzar la ronda immediatament anterior.Es podran demanar fins a 3 byes,com a màxim,en tot el torneig.

 

BYE DE 0 PUNTS. En cas de demanar exclusió de l´aparellament en una ronda, s´obté una puntuació de 0 punts a excepció dels casos contemplats a cotinuació .

 

BYE DE MIG PUNT . Només es permetran en casos excepcionals , seguint estrictament les següents condicions :

  • S’haurà de fer una petició per escrit amb antelació al primer dia de la competició ( es a dir, abans d’iniciar-se  la primera ronda) indicant clarament el motiu del bye i la ronda afectada. Aquesta petició serà irrevocable.
  • No podrà afectar a cap de les tres darreres rondes.
  • L’únic motiu admès per l’organització serà la participació en un campionat oficial d’escacs a nivell autonòmic o superior ( campionats de Catalunya, Espanya, Europa, etc ) i/o la participació en el Campionat Provincial de Partides Ràpides de Girona (habitualment, el 31 d’octubre)
  • Com a màxim, es podrà demanar bye´s  d´aquest tipus en dues rondes en tot el torneig.

 

Art 12.- EMPATS A LA CLASIFICACIO FINAL:

Els empats que es produeixin a la classificació final se resoldran per:

1r.- Bucholz brasiler.

2r.- Bucholz total.

3t.- Puntuciò progressiva acumulativa.

4e- Sonnenborn-Berger.

 


 

Art 13.- PREMIS:

 

GRUP A

GRUP B

 

Campió                                 600 €   +   Trofeu

2on                                        400 €   +   Trofeu

3er                                         300 €   +   Trofeu

4rt                                          150 €

5é                                          100 €

 

Per Trams d’Elo

1er  Class, 1951-2050         50 €   +   Trofeu

1er  Class, fins 1950            50 €   +   Trofeu

A jugadors locals

1er Class Local                     50 €   +   Trofeu

Local Elo 1951-2050           40 €

Local Elo fins 1950              35 €

 

Altres premis

1ra Class. Femenina         100 €    +  Trofeu

1er < 16 anys                        60 €   +   Trofeu

Millor equip Class.(*)                           Trofeu

 

 

1er                                         150 €  +  Trofeu

2on                                         75 €  +  Trofeu

3er                                           45 €  +  Trofeu

4rt                                            35 €

5è                                            30 €

 

A jugadors locals

1er Class Local                     40 €

2on Class Local                    30 €

 

Altres premis 

1ª Class Femenína              30 €  +  Trofeu

1er < 14 anys                        30 €  +  Trofeu

 

 

 

 

 

 

 Per accedir al premi d’una categoria caldrà la participació mínima de 3 jugadors/es

 

A efectes de classificacions per edats es considera l’edat del jugador a la data d’inici del torneig.( per exemple.<16 anys es considera els nascuts el dia 02/10/1995 o  posteriorment ).

(*) Els equips es composen pels jugadors d’un mateix club. Es considera com a resultat de l’equip la suma dels quatre millors resultats dels seus components.

En cas d’empat, guanyarà l’equip que tingui millor classificat el 4art jugador.

 

Normes generals per als premis;

Els premis entre jugadors empatats no seran prorratejats.

Els premis son acumulables, amb una única excepció: els premis a jugador local NO són acumulables entre si.

En el cas que el jugador no estigui present  en el moment del lliurament de premis, a excepció de causa justa justificada i acceptada per l’organització, el jugador perdrà el dret al premi i aquest quedarà a disposició de l’organització.

El premi d’una categoria es considera desert si la participació no es igual o superior a tres jugadors. En aquest  cas, els jugadors passaran a ser considerats de la categoria superior en cas que existís.

A efectes de classificacions per trams, es considerarà l´ELO més gran entre l´ELO FIDE i l´ELO Català.

 

Art 14.- LLIUREMENT DE PREMIS:

Els premis seran lliurats al finalitzar la darrera ronda .L’organització informarà a tots els participants amb suficient antelació.

 

Art 15.- CANVIS  EN EL REGLAMENT:

L’organització podrà modificar el present reglament  quan les circumstancies així ho aconsellin.

 

Art 16.- SUBMISSIO AL REGLAMENT:

El fet d’inscriure’s comporta la submissió de tots el participants al present reglament i l’acceptació de tots el seus extrems.

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1