bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 24/10/2011 08:04:15

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

 

 

 

 

 

Crònica 2ona.  Ronda Campionat Provincial Femení  2011.

 

 

 

Banyoles 1-10-2011

 

LAURA GARCIA (St. Gregori) i JÚLIA MURATET (Banyoles) ENCAPÇALEN EL TORNEIG.

 

 

La Laura Garcia (Sant Gregori)  s’ha desfet de Alexandra Muratet (Banyoles) quan ben aviat i amb un terrorífic atac contra l’enroc de la jugadora local, ha desballestat qualsevol defensa. Malgrat que Alexandra ha intentat refugiar el seu rei, el atac “en masse” com deia Josep Raül Capablanca, la Laura ha impedit qualsevol defensa i s’ha imposat davant d’una de les rivals directes.

 

La Marta Feliu (Gerunda) no ha estat tant inspirada com a la primera ronda (de fet se li veia que no es trobava be) i també amb certa celeritat s’ha trobat en una posició força desesperada, d’aquesta manera Maria Vidal (Santa Eugènia) aconsegueix el seu primer punt en el torneig.

 

La Olga Carmona (Banyoles) inicialment ha presentat força problemes a la Júlia Muratet (Banyoles) i ha pogut mantenir un joc relativament anivellat, fils que la Júlia ha fet un canvi de material en que ha quedat posicionament molt be. L’experiència de la jove vigent campiona provincial ha desfermat un atac a la cantonada on era el rei fulminant.

 

De fet les tres partides s’han decidit per temes estratègics combinats amb cops tàctics. L’experiència sembla que ha estat el factor determinant en tots tres taulers.

 

Amb aquests resultats la Laura Garcia i la Júlia Muratet (les dos darreres campiones provincials)  encapçalen el torneig amb 2 de 2 i s’enfrontaran en un matx que pot ser ja definitiu pel títol la propera setmana. L’Alexandra Muratet i la Maria Vidal, amb un punt cadascuna les segueixen, però tot fa pensar que el matx de la Laura i la Júlia pot decidir, en creuar l’equador del torneig, el Campionat.

 

Avui tranquil·litat en acabar, ja que el Costa Brava descansava per imperatiu federatiu.

 

Elias Muratet.

Crònica 3era.  Ronda Campionat Provincial Femení  2011.

 

 

Banyoles 8-10-2011

 

A MIG TORNEIG, LA LAURA GARCIA (Sant Gregori) GAIREBÉ TE EL TÍTOL GUANYAT.

 

 

La primera partida en acabar ha estat la de l’enfrontament entre Maria Vidal (Santa Eugènia) amb  Olga Carmona (Banyoles), la Maria s’ha imposat amb una entrada central que no ha estat possible aturar per part de la jugadora local. La Maria, amb 2 punts s’acosta als llocs de privilegi, i tindrà ara dues partides finals força difícils, ja que ara li manca jugar amb les números 1 i 2 del ranking (Laura Garcia i Alexandra Muratet).

 

Molt dura lluita en les altres dues partides.

 

La Marta Feliu (Gerunda) ha presentat molta batalla, fins al punt de tenir un final superior amb Torre, Cavall i 5 peons (un d’ells llunyà), per Torre, Cavall i 4 peons de l’Alexandra Muratet (Banyoles). En aquest punt la partida semblava de la Marta. L’Alexandra ha recuperat el peó llunyà anivellant el matx. La major agressivitat, en el apuros de rellotge, de l’Alexandra (i segurament la major experiència) li ha fet treure profit de la relativa passivitat de la Marta. Quan la jugadora del Gerunda no ha calculat be que el canvi de torres la portava a un final d’oposició favorable a l’Alexandra la partida ha estat decidida. La caiguda dels peons ha significat el matx en favor de la banyolina. Molt bon joc de la Marta que cada dia posa de relleu un excel·lent futur en el món dels escacs, amb un xic més de sort estaria molt més amunt a la classificació.

 

            En els apuros de temps seguien jugant al toc la Laura Garcia (Sant Gregori) amb la Júlia Muratet (Banyoles). La Laura ha aconseguit un peó central de més, però la Júlia esgarrapava el tauler, jugant amb l’increment, amb prou feines podia mantenir la posició. La Laura ha forçat la pèrdua de material de la Júlia, i malgrat que ha aconseguit entregar l’alfil per algun peó, la solidesa de la Laura ha fet que s’imposés finalment.

 

            Amb aquesta victòria la Laura agafa un punt d’avantatge sobre les seves més immediates perseguidores i pràcticament té el títol a tocar, ja que fins i tot pot cedir unes taules...

 

            Les germanes Muratet s’enfrontaran el proper cap de setmana amb el subcampionat en joc.... amb permís de la Maria Vidal (Santa Eugènia) que està empatada amb elles (amb 2 punts).

 

 

Elias Muratet.

Crònica 4rta.  Ronda Campionat Provincial Femení  2011.

 

 

Banyoles 16-10-2011

 

LAURA GARCIA (Sant Gregori)  ES PROCLAMA CAMPIONA A MANCA DE UNA RONDA.

 

 

La victòria de la Laura Garcia (Sant Gregori) davant de Maria Vidal (Santa Eugènia), juntament amb l’empat entre les banyolines Alexandra i Júlia Muratet  ha propiciat que l’avantatge de la Laura (amb 4 de 4) sigui inabastable per les seves perseguidores (les germanes Muratet amb 2,5 punts).

 

La Marta Feliu (Gerunda) ha assolit el seu primer punt, amb justícia, davant de la jugadora local Olga Carmona, i es confirma que el joc de la jove jugadora del Gerunda evoluciona molt favorablement.

 

La propera setmana servirà per dilucidar el sotscampionat, al que encara tenen possibilitats les germanes Muratet (amb 2,5 punts) i la Maria Vidal, amb 2 punts. La Marta Feliu amb un únic punt (resultat que queda molt per sota dels mèrits que ha fet realment) se les veurà amb la Júlia Muratet mentre que la Maria Vidal s’enfrontarà a la Alexandra Muratet.

 

La bona harmonia entre tots (jugadores, públic i acompanyants)  de que gaudeix el torneig ha quedat palès quan a la fi de les partides s’ha fet un pica-pica portat pel pare de la Maria Vidal en celebració pel el seu aniversari, la foto posa de relleu el bon ambient regnant al si de la competició.

 

La propera setmana acaba el torneig i l’emoció estarà per veure com es dilucida el subcampionat.

 

 

Elias Muratet.

Crònica Final del Campionat Provincial Femení  2011.

 

 

Banyoles 22-10-2011

 

LAURA GARCIA (Sant Gregori)  ES PROCLAMA CAMPIONA AMB UNA EFECTIVITAT ABSOLUTA.

 

Les germanes Júlia i Alexandra Muratet (Banyoles) empaten en el segon lloc.

 

 

La victòria de la Laura Garcia (Sant Gregori) amb negres davant Olga Carmona (Banyoles) fa que la Laura Garcia recuperi el tron del Campionat Femení Provincial amb un torneig immaculat, amb 5 punts de 5 possibles, i imposant-se  a totes les rivals. Indiscutible,  doncs el seu títol.

 

La primera partida en acabar ha estat entre la Júlia Muratet (Banyoles) i la Marta Feliu (Gerunda), amb una victòria ràpida  de la banyolina. Amb aquesta victòria assolia 3,5 punts i posava pressió a la seva germana, que era l’única que li podia discutir el subcampionat. L’Alexandra per això portava peça de més  a la Maria Vidal.

 

La darrera partida ha estat la que jugaven Maria Vidal (Santa Eugènia) contra Alexandra Muratet (Banyoles), on la banyolina ha imposat la superioritat de material, fins que a la Maria se li ha acabat el temps.

 

La bona harmonia entre tots (jugadores, públic i acompanyants)  ha seguit un dia més i així, com la setmana passada celebràvem l’aniversari del pare de la Maria, avui ha estat en Rafel Garcia (pare de la Laura) qui ens ha dut el pica-pica per celebrar el seu aniversari, (em sembla que ja passa dels 40....) i tot això mentre eren fires a Banyoles!!!.

 

Bon punt i final d’un torneig que ha estat presidit per la bona relació entre tots plegats, que ha servit per inaugurar amb una prova oficial el nou local del Club d’Escacs Banyoles i que només ha de lamentar la poca participació, ja que el planter de jugadores de la Territorial, penso, mereixeria una major afluència a aquest torneig.

 

Esperem que la propera edició mantingui lo bo i millor d’aquesta i vegi incrementada, entre d’altres,  la llista de participants. A la fi el títol torna a mans de la Laura Garcia (Sant Gregori) i el subcampionat compartit per les germanes Muratet que queden igualades en tots els desempats.

 

 

 

 

Elias Muratet.

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1