bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

 

 Actualizado con fecha: 12/11/2012 14:51:55

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

Resultados

 

Costa Brava - Memorial Joan Gelpi.

 

LA SEGONA RONDA  SOTA LA PLUJA –

 

 TRES DELS SIS LÍDERS, AMB 2 DE 2, SÓN DE L’OLOT.

 

Molta aigua i molta emoció i, com la setmana passada, alguna sorpresa, avui Jordi Barneda (La Bisbal) s’ha imposat a un dels excampions del torneig, el CM Emili Colls (Figueres).

Les partides s’han allargat en alguns dels primers taulers fins al límit, com ha estat el cas de Mònica Vila MFF del Olot que s’ha imposat finalment a Salvador López (La Bisbal) jugant tots dos al toc, pràcticament només amb l’increment, Al final la Mònica ha trenat una xarxa de mat imparable.

En el darrer tauler del grup A,  Miquel Perolet (Tres Peons) ha aguantat molt bé el joc de Josep Font (Sant Pere de Torelló) fins cometre un greu error, també en els apuros de temps.

El sis coliders amb 2 de 2 , són els sis primers del rànking, excepte Emili Colls que ha vist com Jordi Barneda (14 del rànking) li prenia el lloc de privilegi en  el coliderat. Amb 2 de 2, tres jugadors del Olot: la MFF Mònica Vilar i el joves Sergi Vinardell i Jordi Triadù. En la tercera ronda cap d’ells s’enfronta entre sí, fet que podria propiciar un triple liderat del garrotxins.  Però els números 1 i 2 del torneig (els Mestres Catalans Didier Fernandez – Gerunda-  i Àlex Vidal –Sana Eugènia- lluitaran per evitar-ho), així com també ho farà Jordi Barneda amb negres contra Mònica Vilar..

En el tauler 4 els dos únic jugadors amb 1,5 punts Oriol Serra (Figueres) i Jesús Caballero (Gerunda) intentaran acostar-se al capdamunt del torneig.

 

Al Grup B no ha estat una bona jornada pel pare i fill Pastó (Guixolenc), que han estat dels primers en veure’s superats pels rivals: el pare en el tauler 2 davant del jove jugador local Miquel Català, i el fill a la zona baixa, on ha perdut amb Jordi Masnou (Cassà). Però la jornada tampoc ha estat bona pels germans Masnou, doncs en Salvador ha perdut en el primer tauler amb el màxim candidat i número 1 del grup, el veterà Juli Giralt (Sant Quirze) que s’ha imposat amb força autoritat.

Com a dada curiosa, quan del grup B només quedaven 2 partides en joc  (a les 19 hores), del grup A tan sols n’havien acabat 2.

Treballada victòria de Jordi Llausas (La Bisbal) davant Joan Bosch (Gerunda), partida acabada amb els rellotges traient fum.

Sorpresa del novell jugador del Palafrugell Manuel Diez, que en el primer torneig que juga ja s’ha situat al davant amb 2 de 2. Ojo amb aquests jugadors que comencen amb 1700 i juguen molt pel damunt del seu elo, avui ha guanyat a tot un veterà experimentat com és el cas de Mariano Fernàndez Macarrón (Peona i Peó) i la setmana propera s’enfrontarà al número 1 del torneig Juli Giralt (Sant Quirze). També amb 2 punts Jordi Vidal (Santa Eugènia) que jugarà amb Miquel Català (Palafrugell) i Josep Riera (Vic), que s’enfrontarà, amb negres a Jordi Llausas  (La Bisbal) que ter 1,5 punts. En el tauler 6, lluita fratricida entre els germans Gala (Santa Eugènia), ja que Víctor i Raül juguen entre ells.

 

La propera setmana més informació.

 

Elias Muratet.

LA TERCERA RONDA CLARIFICA POSICIONS, PERÒ ENCARA HI HA COLIDERS.

 EN EL GRUP A  LES BLANQUES S’IMPOSEN,  EN EL B,  LES NEGRES.

Amb la luctuosa notícia de la mort del centenari pare dels germans Masnou (Joan Masnou Mas, a.c.s.) es va encetar la tercera ronda.

Grup A.- En els primers taulers victòries de les blanques, de tal forma que el MC Didier Fernàndez (Gerunda) s’imposava al olotí Sergi Vinardell, mentre que als taulers 2 i 3 els olotins amb blanques Jordi Triadú i Mònica Vilar guanyaven  respectivament al MC del Santa Eugènia Àlex Vidal i al bisbalenc Jordi Barneda. D’aquesta manera el liderat queda en mans de els tres guanyadors.  E situa amb 2,5 Oriol Serra (Figueres) que amb blanques s’imposava a Jesús Caballero (Gerunda) i que la setmana propera no juga en anar amb el seu club al Campionat d’Edats per Equips.  Sorpresa, com cada setmana, avui en el tauler 6 on Adrià Borràs  (Guixolenc) obtenia unes molt meritòries taules davant del poderós jugador local Francesc Fernández.

Moltes absències la setmana propera amb la coincidència amb el torneig abans esmentat.

D’aquesta manera la quarta ronda enfrontarà en el tauler 1 a la MFF Mònica Vilar que repeteix blanques i enguany ha guanyat (sense perdre cap partida) el III Ciutat de Girona,  el torneig del Gerunda, al 1 del torneig i sots campió de la darrera edició, el MC Didier Fernández. En el tauler 2 duel d’olotins entre Sergi Vinardell i Jordi Triadú (Però Sergi  amb 2 punts i Jordi amb 3).

 

En el grup B, només una única victòria de les blanques (en el darrer tauler). Juli Giralt (Sant Quirze) es va deixar escapar una partida en que estava molt superior (ja se sap que el més difícil de guanyar és una partida guanyada), i el “1700” novell en això del escacs federats Manuel Diez (Palafrugell) no va deixar escapar l’ocasió.... Jordi Vidal (Santa Eugènia) va entaular en el tauler 2 amb Miquel Català (Palafrugell), mentre que en el tauler  3 Josep Riera (Vic) es va imposar (amb negres, clar) a Jordi Llausas (La Bisbal).

D’aquesta manera queden sols al capdavant del B amb un 100% d’efectivitat Manuel Diez i Josep Riera que es veuran les cares el proper dissabte a la recerca d’un líder absolut del grup. També moltes baixes al grup B per la coincidència amb el Equips d’Edats.

 

La propera setmana més informació.

Elias Muratet.

LA QUARTA RONDA DEIXA MÉS IGUALADA LA CLASSIFICACIÓ AL CAPDAVANT.

 

Tres de les quatre primeres  partides varen acabar en taules, en el primer tauler entre la MFF Mònica Vilar (Olot) i el MC Didier Fernández (Gerunda), en el tauler 2 entre els olotins Sergi Vinardell i Jordi Triadú, que han jugat una partida vibrant, i en el 4 entre els també coequipiers, però ara del Palafrugell, Manel Coronado i Rafel De Azua.  En el tauler 3 Enric Dilmè (La Bisbal) s’ha imposat al MC. Àlex Vidal (Santa Eugènia).

Lluís Parals (Figueres) s’ha imposat en un final emocionant a Salvador López (La Bisbal) que una altre vegada se li ha escapolit puntuar en els apuros de temps.

La classificació, de moment molt ajustada quan arribem al equador del torneig. Amb 4 punts ningú, amb 3,5 Monica Vilar, Didier Fernández i Jordi Triadú. Amb 3 Enric Dilme, Lluís Parals, i Oriol Serra, i amb 2,5 punts Sergi Vinardell, Emili Colls, Manel Coronado, Francesc Fernández i Rafel De Azua. Àlex Vidal enceta el grup de 2 punts... Molt competit tot plegat i res decidit....

Dels 9 primers taulers només una victòria blanca, la setmana passada, de les 9 primeres una sola victòria negre....

La setmana propera els enfrontaments a davant seran:  en el tauler 1 duel dels olotins Jordi Triadú – Mònica Vilar , en el dos, Didier Fernandez – Lluís Parals, en el 3 Enric Dilmè – Oriol Serra, en el 4 Francesc Fernandez – Sergi Vinardell, en el  5 Rafael De Azua – Emili Colls i en el 6 Jesús Caballero – Manel Coronado....

 

En el grup B,   cap de les 9 primeres taules ha vist victòria de les negres (recordem que la jornada anterior la primera victòria blanca ho va ser en el darrer tauler).  Ràpida victòria de Josefina Cases (Santa Eugènia) que s’ha vist acompanyada ben aviat pel empat de Santiago Delclós (també Santa Eugènia) amb Manel Romera (Guixolenc).  Víctor Gala  (que es situa amb  3 de 4) s’ha imposat al seu coequipier del Sta. Eugènia Josep Garcia Castany, en els primers encontres en acabar.

Poc després Josep Riera (Vic) trencava la ratxa del local “1700” Manuel Diez... i es situa líder en solitari amb 4 de 4.

Pol Mestres (Caldenc) s’ha imposat al “Comandante- Presidente” Vidal (Santa Eugènia) i es situa en segon lloc de la classificació en solitari, amb 3,5 punts. La setmana propera lluita pel liderat entre  Riera Mestres amb blanques i Mestres Ramon amb negres.

Crec que a en Juli Giralt (Sant Quirze) la organització li hauria de cobrar més, ja que les seves sempre són les darreres partides en acabar  (jo crec que enguany ha jugar més del doble de temps que molts jugadors dels dos grups)... i la veritat és que el seu joc agressiu li acostuma a donar avantatges, però al final, li costa rematar la “faena”.  A més amb el fet de que apunta a “dos colors”, ens fa patir a tots quan els temps apreta.... avui el jove Miquel Català (Palafrugell) a base d’esgarrapar el tauler, i defensar-se amb ungles i dents, ha obtingut un empat “in extremis”.  Els germans Masnou (Cassà), cap dels dos ha perdut, Salvador ha empatat amb el local Herman Angel  Corbo i en Jordi s’ha imposat amb certa comoditat al joveníssim ganxó Sergi Navarro (Guixolenc). La setmana propera (com gairebé cada any) els germans Masnou jugaran entre ells, i això que fa tres rondes un jugava al tauler 1 i l’altre al darrer...

La classificació queda encapçalada per Josep Riera amb 4 de 4, seguit per Pol Mestres amb 3,5, però just després, amb 3 punts: Víctor Gala, Miquel Català I aquest “1700”  novato Manel Diez. Fins a un total de cinc jugadors amb 2,5 els encalcen.

La propera setmana més informació.

Elias Muratet.

Palafrugell 3 de novembre de 2012.

LA  SETENA  RONDA:  

EL M.C. DIDIER FERNANDEZ (GERUNDA) S’IMPOSA AL M.C. ALEX VIDAL (Santa Eugènia) I SEMBLA TENIR A TOCAR DE DITS EL TORNEIG, PERÒ ELS SEUS PERSEGUIDORS (A  UN PUNT), ELS OLOTINS JORDI TRIADU I MÒNICA VILAR, AMB ELS QUE JA HA JUGAT ,TAMBÉ GUANYEN.

La nova victòria del  M.C. Didier Fernàndez (Gerunda) davant del M.C. del Santa Eugènia, Álex Vidal el manté en el liderat en solitari, amb un punt d’avantatge sobre els seus perseguidors, els jugadors del Olot Jordi Triadú i la MFF Mònica Vilar. Sembla que el podi quedarà  ens mans d’aquests tres jugadors, ja que el líder porta 6,5 punts i Triadú i Vilar 5,5, el quart lloc està compartit per Sergi Vinardell (Olot) i Enric Dilmè (La Bisbal), amb 4,5 punts i el sisè lloc, compartit per 8 jugadors amb 4 punts semblen massa lluny del podi. El fet de que Didier Fernandez ja hagi jugat amb els capdavanters sembla que l’ha d’afavorir per endur-se el torneig.

La partida entre Mònica Vilar (Olot) i Manel Coronado (Palafrugell) ha estat emocionant fins al darrer moment amb un joc poderós i precís dels dos jugadors, al final la Mònica ha sabut aprofitar la millor col·locació de les seves peces.

La propera ronda (penúltima) els tres capdavanters jugaran amb negres.

Didier Fernàndez s’enfrontarà a Enric Dilmè repetint negres, i Mònica Vilar  lluitarà amb el C.M. Emili Colls (Figueres) mentre que Triadú se les veurà amb Salvador López (La Bisbal).

Sergi Vinardell (Olot) amb 4,5 jugarà amb blanques contra Isaac Gultresa (Gerunda), que està fent un torneig de menys a més,  ja que ha guanyat les 3 darreres partides.

 

En el grup B quelcom de semblant,  doncs Pol Mestres (Caldenc) en signar taules al tauler 1 contra el veterà del Sant Quirze Juli Giralt, ha tret profit de la derrota del seu perseguidor Víctor Gala (Santa Eugènia) i del empat de Josep Riera.(Vic), a més ja ha jugat amb els rivals més directes, que, a un punt, són:  Jordi Vidal (Santa Eugènia) i la revelació el “1700” Manel Diez (Palafrugell) que en guanyar als respectius rivals s’acosten al líder, però encara  estan a un punt sencer de Pol Mestres (igual que Juli Giralt).

La propera setmana Pol Mestres amb blanques s’enfrontarà a Josep Lara (Palafrugell), Josep Riera i Jordi Vidal es veuran les cares en el tauler 2, i Juli Giralt  (ara amb negres) s’enfrontarà  a Víctor Gala (Santa Eugènia).

Nou duel familiar , ara entre marit i muller, ja que el sorteig a emparellat (i mai més ben dit) a  Santiago Delclos i Josefina Casas.

 

                S’acosta el final...  si els dos líders (del A i el B) guanyen tindran peu o mig (o tots dos, en funció dels resultats) per endur-se el títol.

La propera setmana més informació.

 

Elias Muratet.

Tota la informació del Torneig a : http://www.chess-results.com/tnr77297.aspx?lan=2

Palafrugell  10 de novembre de 2012.

 

LA   VUITENA RONDA:  

 

EL M.C. DIDIER FERNANDEZ (GERUNDA) GUANYA EL TORNEIG A MANCA D’ UNA RONDA.

La victòria del MC Didier Fernàndez (Gerunda) davant d’Enric Dilmè (La Bisbal), i els empats dels seus màxims perseguidors li donen el títol a manca de jugar-se la darrera ronda, el punt i mig d’avantatge sobre els segons (Mònica Vilar i Jordi Triadú, tots dos del Olot) fa que els quedi fora del seu abast en Didier.

De fet Didier Fernàndez, que sortia com a número 1 del rànking, ha fet bons els pronòstics i  ha fet un torneig magnífic, imposant-se en totes les partides, excepte les taules amb la MFF Mònica Vilar, i a més jugant contra els números 2, 3, 4, 6, 7 i 9 i acabarà jugant contra el número 5 (el Candidat a Mestre FIDE Emili Colls – Figueres).

L’emoció està servida i garantida per la resta dels llocs del podi, ja que amb 6 punts es troben la Mònica Vilar i el Jordi Triadú (que ja han jugant entre ells), que s’enfrontaran respectivament a Francesc Fernandez (Palafrugell) i Enric Dilmè (La Bisbal). Més avall, amb 5,5 i quart a  la classificació actual, un altre candidat al podi, Sergi Vinardell, (també del Olot), que intentarà aprofitar si hi ha una davallada dels capdavanters, doncs amb 5,5 punts s’enfronta al MC Alex Vidal del Santa Eugènia. El sisè classificat és el jugadors local Francesc Fernàndez que és l’únic jugador amb 5 punts (i se les veurà en el tauler 2 amb la Mònica).

Com es pot veure Didier li treu tres punts al sisè classificat, fet que posa de relleu la gran qualitat del joc del ja matemàticament guanyador del torneig.

 

EN EL GRUP B EMOCIÓ FINS AL DARRER SOSPIR.

  En el grup B, tot el contrari del grup A, el líder en solitari Pol Mestres (Caldenc) ha punxat  davant del número 2 del torneig, el jugador local Josep Lara, que ha vingut des de darrera, ja que no va poder jugar la primera ronda. El Comandante-Presidente Jordi Vidal (Santa Eugènia)  s’ha imposat a Josep Riera (Vic) i empata a 6 amb el Pol...  la propera setmana se les veurà, justament amb Josep Lara (Palafrugell) amb 5,5 punts, tercer classificat i botxí avui del Pol Mestres.

També amb 5,5 punts Víctor Gala (Santa Eugènia) que ha fet un extraordinari torneig, i Juli Giralt (Sant Quirze), que sòlid com sempre ja està esmolant les eines de cara al torneig de Bali, on no pensa faltar-hi... aquest dos “tercers” s’enfrontaran entre ells, i de ben segur que el guanyador anirà molt amunt a la classificació (fins i tot, matemàticament, el guanyador d’aquest matx,  podria assolir el títol... amb moltes “caramboles”, però mai se sap....).

 

Per cert, la sang  no ha arribat al riu ( o al mar, tractant-se de Palafrugell) i el matrimoni Delclos-Casas han entaulat.... I un altre fet rellevant, avui l’ Enric Deulofeu (Palafrugell i “alma mater” del torneig) s’ha imposat al número 3 del grup, Oliver Pèrez (Figueres)... que li treia 70 punts d’elo... ojo amb l’Enric , que si dona un disgust a Jordi Masnou (Cassà) a la darrera ronda, s’enfilarà molt amunt i això que ha jugat amb els números 2,3,4,5 i 8 del torneig....i ha faltat a una de les rondes .... Deu n`hi do !!!

 Com a àrbitre crec que a la  darrera ronda hi haurà molta lluita pel podi en el A i per tot plegat en el B.....  Com dic sempre, emoció garantida..... Ah... i Felicitar al Didier Fernnadez (Gerunda), cada dia juga més fi i és una ferma realitat entre el bo i millor de la nostra Territorial.

La propera setmana més informació, i serà la darrera d’enguany... tot lo bo s’acaba...

Elias Muratet.

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1