Ajedrez Noticias Diarias

 

 Actualizado con fecha: 03/11/2022 10:54:01

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
 

Para participar en el debate enviar un email con el texto y la referencia debates a toniaiza@infonegocio.com

 

 

 

Queixa i molt malestar sobre el que ha estat un sinsentit de decissions en aquest Campionat de Catalunya per equips d'Edats disputat a Lloret de Mar.
Hola, bon dia.

 
La frase que més ha fet servir la gent del nostre Club a l'acabar el campionat de Catalunya per equips d'Edats disputat a Lloret de Mar ha estat la de "... l'any que ve no compteu amb nosaltres per aquest campionat", i és una llàstima.

 
Poder és culpa nostra aquesta frase (...), però no ens ho esteu posant gens fàcil a la gent que treballem als Clubs per motivar a les famílies per apostar per la competició i què participin, on acabem traslladant explicacions contradictòries per tot el que ha estat aquest sinsentit de decissions que s'han pres per aquesta FCdE durant aquest Campionat:
 1. Sense cap altra argumèntació que una mala gestió, amagada sota una promesa d'unes activitats extraordinarias per a tots els participants (que van brillar per la seva absència), la FCdE es salta el calendari aprovat per Assemblea, i sense cap argument esportiu, augmenta a un dia més el campionat i les estàncies dels nostres participants. Apujar els costos un 30% (hem passat de 2 a 3 nits), i es fa esclava de la decissió que totes les categories han de jugar 7 rondes, sense saber-ne ni tansevol la inscripció que tindrà.
Ja us diem que això ha perjudicat la participació en aquest campioant del nostre Club, i vist els resultats de les inscripcions, crec que de molts altres Clubs. 85 equips inscrits (si no merro 14 equips menys que l'any passat, any de sortida de COVID, segons dades que es van dir al programa Xarxa de Mat), incorporant els equips mixtes i els s20, que eren opcions que no existien uns anys enrera preCOVID; us hauria de fer reflexionar.  
 1.  En paral·lel, es decideix canviar una altra competició aprovada el seu calendari per Assemblea, i és el campioant femení absolut, desplaçant-lo a les mateixes dates que el d'edats d'equips. Curiosament, resulta que aquest Campionat atorgava places per ser jugat a les noies millor classificades de les categories s16 i s18 del Campionat d'Edats Individual. Per tant, pilota cap endavant i ja s'apanyaran els Clubs amb les seves noies, obligant-les a escollir entre jugar un Campioant absolut individual o representar al seu Club al de Catalunya d'equips. Curiosament, aquestes dues noies del nostre Club. Vam haver de forçar la situació d'una d'elles i vam poder muntar l'equip s18; .... però van haver de renunciar a un dret que s'havien adquirit competint.

 2.  
 3. Per cert, escolteu al Club del Cerdanyola si està content amb aquesta manipulació de calendaris. Aquí sóm pocs Club afectats, però ja ens toca els nasos ser un d'ells perquè la FCdE no afronti els problemes d'una forma proactiva. Per cert, encara estem esperant molts Clubs veure com ha afavorit muntar un Mundial Femení de Nacions a Sitges, a potenciar els nostres escacs femenins a Catalunya. Molts diners invertis de forma reactiva, que igual de forma proactiva s'haguessin pogut enfocar d'una altra manera.
 1. Un cop ja hem muntat i inscrits els equips i les famílies han fet les seves reserves, passem per una reunió de delegats, on es pren la decissió de canviar el ritme (augmentant-lo) i fer-lo vàlid per FIDE de s10 a s20. Atenent que la circular estava clar que era un copy-paste, aquí, al menys, es va fer una esmena en positiu, atenent el número de queixes (i ja sabem que no les teniu escrites, que a la FCdE no li arriben queixes "formals", però vosaltres decidireu si sabeu escoltar). Curiosament, crec que l'única decissió que vau compartir; perquè els delegats del nostre Club que van assistir a la reunió no recorden que es digués en ella que es pensaven ajuntar dues categories, ...

 2.  
 3. (Crec) que fou dijous o divendres abans de l'inici del Campionat, apareix en el Chessresults publicat, que s'ajunten les categories s14-s16 i les s18-s20;... i ens feu entrar en crisi de nou. Una nova decissió sense sentit. Ronda de trucades entre Clubs (perquè a la FCdE ja no val la pena trucar), i ningú entén res. Qualsevol organitzador de campionats d'Edats sap (s'explica a primària d'organització), que l'últim que s'aconsella fer és ajuntar categories en una competició. Ni un dels consultats haguès pres aquesta decissió, quan era clara que per s16 (8 equips) i s20 (7 equips) calia muntar una lligueta entre ells a 7 rondes; i s14 i s18 un suís que a 6 rondes hagués encaixat.
Però de cop apareix el fantasma de, ... "ostres, ... hem obligat a que la gent vingui un dia més; i ara els hem de dir que amb 6 rondes era suficient". I esclaus de la primera decissió, es pren una decissió política que no esportiva, i s'ajunten les categories.
 
 1. I quan ja sembla que ja no pot passar res més, arriba l'entrega de premis d'aquesta categories ajuntades i, "sorpresa!". Es donen els premis per equips per separat, com així diu la circular, ... però els premis per taulers, sense saber cap motiu, es donen com si fossin d'una única categoria. Només us recordo que diu la VOSTRA circular.

  1. 9 noies i nois afectats de diferents Clubs. Una gran decissió!

  2.  
  3. El nostre coordinador de Club va anar a parlar amb Jordi Magem per demanar-li explicacions en acabar, i va reconèixer l'error, i que ja ho esmenarien; però em sembla que la part més emocional i motivadora d'aquests 9 esportistes costarà molt recuparar-la.

  4.  
  5. Ho més greu de tot això, és que ens vam saber que va haber un Club, el Figueres, que per casualitat sí es va assabentar d'aqeusta decissió mentre es jugava lúltima ronda, i va protestar fins el punt de presentar un escrit de queixa, .... i ni punyetero cas! L'entrega de premis es va fer igual, sabent que s'estava comenten un error.
Bé, no ens deixeu més opcions que mostrar la nostra queixa i el gran malestar que com a Club estem notant que de fa uns anys com aquesta FCdE està enfocant els campioants d'escacs de base, i cap a on ens esteu portant. No és una qüestió d'aquest campionat concret, hi ha un problema de major profunditat i que vosaltres haureu de decidir com ho voleu enfocar i resoldre.
 

 
 
Creiem que l'excusa de què sóm amateurs i què fem el que poguem és vaqua, perquè, que jo sàpiga, les anteriors Juntes Directives d'aquesta FCdE també ho eren, ... i també la totalitat de les Juntes directives dels Clubs que composen aquesta FCdE.
 

 
S'apropa el Centenari de la nostra FCdE, ... que no sigui com el Mundial Femení, ... i que no esn trobem que passat el Centenari, després de fer una gran "fiestorro", ja no quedin ni recussos econòmics, ni Clubs, ni nenes ni nens amb els que arribar als 101 anys d'història.

 
Des el nostre Club continuarem treballant per intentar-ho, ... però no ens ho poseu gens fàcil!

 
No necessitem cap resposta en aquest escrit, només confirmació que l'heu rebut.
 

 

 
Atentament,

 
JOAN A. PEREZ
President Club Escacs Llinars.

 


 
Volia explicar el nostre cas en el despropòsit de l'entrega de premis del Campionat de Catalunya per equips celebrat a Lloret de Mar.
Nosaltres som un dels afectats de la no entrega de premis al sub 14, amb el nostre fill Mateu del Escacs Mollerussa.
Al finalitzar el campionat vam anar a preguntar al àrbitre del torneig si el nostre fill era  el millor 4art tauler sub14 i ens confirmen que si que els dos que tenia per davant eren sub 16, ens diuen que el premi aquest any era la inscripció gratuïta i que els diplomes ja els enviaran a casa. Ens quedem a dinar per què si no ja  marxàvem cap a casa, quan la sopresa desagradable es que, a mig dinar es presenten dos àrbitres del torneig a la taula i ens diuen que tenen una mala notícia per nosaltres i és que el Mateu no tindrà reconeixement en l'entrega de premis, com us podeu imaginar el nostre fill plorant en mig del menjador i nosaltres amb una cara de, això no pot estar pasant, ens diuen que no es culpa seva que és una desició de la federació.
 Després de parlar per telèfon el president del nostre club, amb el "Sr" Jordi Magem, ens diu que ja podem marxar que no hi ha res a fer, que no volen entrar en raó. Tot i això no podia marxar sense parlar amb ell personalment i dir-li el que pensava. Després de demanar parlar amb ell, ens rep i tot i ensenyar-li, mòbil  en mà la part del reglament on surt el contrari del que estan fent, no vol rectificar i la meva resposta abans de marxar es aquesta,  ¡¡ ESTEU MATAN LA IL•LUSIÓ D'UN NEN PER JUGAR A ESCACS PER UN PUTO DIPLOMA  !!.
 Crec que estem en un esport on no anem sobrats de nens i nenes i encara més difícil, trobar pares disposats i que puguin passar quatre dies ens aquests campionats per acompanyar els seu fills i filles, sembla que estiguin treballant per què cada cop siguem menys.
No voldria acabar aquesta carta sense donar les gràcies a tots els nens i nenes pel companyerisme durant aquests quatre dies, moltes gràcies a tots i  sobretot GRACIES AL CLUB  ESCACS MOLLERUSSA.

 
Albert Falguera

 

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 


 

1