bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 16/08/2006 01:33:53

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

Ronda 1

Ronda 2

Ronda 3

Ronda 4

Ronda 5

Ronda 6

Ronda 7

Ronda 8

Ronda 9

CLASIFICACION

 

 

Open Internacional de Figueres

 

COMENÇA EL VII OBERT INTERNACIONAL D’ESCACS DE FIGUERES “MIQUEL MAS”, AMB 100 JUGADORS I 14 TITULATS INTERNACIONALS

L’Obert es disputa del 8 al 15 d’agost a la sala “Martín Zermeño” del castell de Sant Ferran

La setena edició de l’Obert Internacional d’escacs de Figueres “Miquel Mas”, ha arribat als 100 jugadors, la xifra més alta des del seu inici, amb un increment del 40 % respecte el 2005. També la presència de 14 titulats internacionals el confirma com l’edició més forta. El màxim favorit per fer-se amb el primer premi és el GM brasilè, Rafael Leitao. Leitao, amb 26 anys i un ELO de 2598 punts, compta entre els seus èxits amb una destacada participació al Campionat del Món Fide de l’any 2000, on va arribar als vuitens de final eliminant a jugadors de la vàlua del GM Lautier, del GM Benjamin i del GM Nataf, caient derrotat només davant el Campió del Món de l’any anterior, el GM rus Alexander Khalifman.

Leitao tindrà com a oponents a d’altres destacats titulats, com per exemple, el Mestre Internacional (MI) Sergey Kasparov, que acaba d’obtenir la segona plaça del fortíssim obert internacional de Benasque. El MI ucraïnés Yuri Solodovnichenko (Elo 2537), el GM búlgar Boris Chatalbashev (Elo 2507) i la WGM georgiana Ana Matnadze (Elo 2361), també aspiren als llocs capdavanters.

En total, hi ha 2 GM, 8 MI, 1 WGM (Gran Mestre femenina) i 1 WIM (Mestre Internacional femenina), i 2 MF. Els catalans més detacats són els MC (Mestres Catalans) Jordi Serra, Daniel Leiro, Jaume Mundet, Joan Martorell i la gran promesa gironina Àlvar Alonso, amb 2380 d’Elo català.

L’Obert es disputarà del 8 al 15 d’agost, en un marc incomparable com és l’emblemàtic Castell de Sant Ferran de Figueres.

Els resultats de la primera ronda han estat els esperats, i tots els favorits han aconseguit la victòria. Només cal destacar la derrota del fort jugador del Santa Eugènia, Lluís Casanellas, davant del Bolivia recentment incorporat al Club d’Escacs Figueres, Simon Mogro.

Figueres, 8 d’agost del 2006

CAP SORPRESA A LA SEGONA RONDA DEL VII OBERT INTERNACIONAL D’ESCACS DE FIGUERES “MIQUEL MAS”

Màxima combativitat. Cap partida ha finalitzat en taules en les dues primeres rondes

Els favorits continuen sumant victòries després de la segona ronda de l’Obert Internacional d’escacs de Figueres “Miquel Mas”. No obstant en el quart tauler el jugador de la Catalunya Nord Albert Negre, ha ofert molta registència al MI Sergey Kasparov, però finalment en un final d’alfils del mateix color, la tècnica del mestre s’ha imposat. També en el cinquè tauler, José Joaquin Ferreruela ha arribat en un final de torres molt emocionant contra el MI polonès Czakon, però el titulat internacional ha acabat aconseguint la victòria.

De fet molt destacable cal qualificar que en qüasi dues-centes partides, que corresponen a les 2 primeres rondes, no hi ha hagut cap partida finalitzada en taules. No és gens habitual i demostra la combativitat que tenen tots els participants.

Demà a partir de les 4 de la tarda es disputa la tercera ronda.


Figueres, 9 d’agost del 2006

APAREIXEN LES PRIMERES TAULES DEL CAMPIONAT, TOT I QUE ELS FAVORITS GAIREBÉ TOTS SUMEN 3 PUNTS

 

             Després de la tercera ronda hi ha 11 jugadors que sumen 3 punts de 3 possibles. Avui cal destacar les taules que ha aconseguit el jugador gironí i MC Alvar Alonso, davant el MI català Alfonso Jerez. Justament aquests 2 jugadors són els 2 primers classificats catalans amb 2,5 punts.

 

            Demà es produeixen enfrentaments entre titulats internacionals a les 6 primeres taules.

LEITAO, SOLODOVNICHENKO, CZAKON I BRATANOV, QUE DEMÀ S’ENFRONTEN ENTRE ELLS, LIDEREN EL TORNEIG AMB 4 PUNTS

 

            Només aquests 4 jugadors han sumat els 4 punts possibles. Cal destacar la victòria del MI Bratanov, que s’ha imposat amb les peces negres al GM búlgar Chatalbashev, nº 3 del torneig. A mig punt els segueix, entre d’altres, el MC gironí Àlvar Alonso, que és el català més ben classificat.

A la taula nº 11, el jove jugador del Figueres Víctor Lillo, ha aconseguit taules davant la MI femenina Patricia Llaneza, i Emili Colls Bosch també ha entaulat davant el fort jugador alemany Saathoff

Però un dels fets més remarcables d’avui ha estat la durada de la partida entre Casanellas i Megias, que s’ha allargat fins a la jugada 122, fet gens habitual en els oberts internacionals

 

    Figueres, 11 d’agost del 2006

DESPRÉS DE LA SISENA RONDA, LEITAO  I KASPAROV LIDEREN EL VII OBERT INTERNACIONAL DE FIGUERES AMB 5,5 PUNTS

 

            Després de la maratoniana doble ronda, el nº 1  i màxim favorit Rafael Leitao, lidera el torneig juntament amb el MI Sergey Kasparov. Leitao, que a la jornada del matí només ha pogut fer taules amb el MI Bratanov, ha fet un pas important a la tarda vencent al nº 2 del ranking, el GM ucraïnès Solodovnichenko.

 

            A la ronda del matí cal destacar les taules el MC del Figueres Jordi Serra, contra el MI català Alfonso Jerez, després de salvar un final on estava inferior. També han estat molt meritòries les victòries del jugador del Figueres Angel Gutierrez contra el gironí Castellanos, i del jove jugador francès Vianney Domenech, contra Albert Negre, ja que a priori no eren els favorits.

 

            Pel que fa a la 6ª ronda, a banda de la ja comentada victòria de Leitao, cal destacar la victòria del MI bielorrús Kasparov amb negres contra el GM Chatalbashev, cosa que li permet coliderar el campionat.

            A la taula 17, s’ha produït una nova i inesperada victòria d’Angel Gutiérrez contra el fort jugador del Foment Angel Lázaro. Gutiérrez, amb un elo Fide de només 1732 punts, està cuallant un torneig brillant fins al moment, i suma 4 punts.

 

           

           

Darrera de Leitao i Kasparov, que demà s’enfronten en el tauler nº 1, hi ha un grup de 5 jugadors. Els primers catalans classificats son Alfonso Jerez, Alvar Alonso y Jordi Serra.

 

            Demà diumenge es disputa la 7ª ronda a partir de les 4 de la tarda.

 

                                                                                                          Figueres, 12 d’agost.

KASPAROV,  LEITAO I SOLODOVNICHENKO AL CAPDAVANT DE L’OBERT INTERNACIONAL DE FIGUERES A FALTA DE DUES RONDES.

 

 

A la setena ronda, Leitao i Kasparov han acordat taules en la partida que els enfrontava en el primer tauler.  En canvi, l’ucrainès Yuri Solodovnichenko ha guanyat a la taula 2 a Pakleza, cosa que li permet afegir-se al frup de líders.

 

Els MC Jordi Serra i Àlvar Alonso han aconseguit dues taules molt meritòries contra la WGM georgiana Matnadze i el MI cubà Vilela, respectivament.

 

El jugador del Santa Eugènia Lluís Casanellas, ha vençut la WIM Patricia Llaneza.

 

A la ronda de demà, la vuitena, Kasparov s’enfronta a Solodovnichenko i Leitao al MI Alfonso Jerez, que és el primer català classificat. Els resultats d’aquestes partides començaran a decidir les opcions finals.

 

                                                                                                     Figueres, 13 d’agost de 2006

 

GRAN VICTÒRIA DEL MI ALFONSO JEREZ, AMB NEGRES, CONTRA EL Nº 1 DEL TORNEIG EL GM RAFAEL LEITAO

 

 

            El Mestre Internacional barceloní Alfonso Jerez, ha aconseguit una gran victòria amb les peces negres contra el GM Rafael Leitao. D’aquesta manera la situació al capdavant de la classificació ha quedat molt ajustada. Els MI Solodovnichenko, Szoen, Perez i Kasparov, la lideren amb 6,5 punts, i demà s’enfronten entre ells. Els persegueixen un grup de 5 jugadors a mig punt de distància. Àlvar Alonso, que avui ha aconseguit unes altres meritòries taules contra la WGM Ana Matnadze, es troba a 1 punt dels líders i com a millor gironí classificat.

 

            Demà dimarts, es juga la novena i definitiva ronda a les 9 h. del matí a la sala Martín Zermeño del Castell de Sant Ferran de Figueres.

 

 

 

    Figueres, 14 d’agost del 2006

EL MI POLONÈS DARIUSZ SZOEN, CAMPIÓ EN SOLITARI  DEL VII OBERT  INTERNACIONAL D’ESCACS DE FIGUERES “MIQUEL MAS”

 

 

 

El MI polonès Dariusz Szoen ha quedat campió en solitari, amb 7,5 punts, del VII Obert Internacional d’escacs de Figueres “Miquel Mas”. Szoen s’ha desfet avui del MI Yuri Solodovnichenko, nº 2 del torneig, i que en el proper congrés internacional de la FIDE obtindrà el títol de Gran Mestre. Al darrera seu ha quedat un grup de 5 jugadors format per el GM Chatalbashev, el GM Leitao, i els MI Bratanov, Kasparov i Jerez. Enguany com a novetat, l’organització va decidir sortejar el sistema de desempat després de la finalització de la darrera partida, i aquest sorteig ha donat com a primer desempat el de partides guanyades. El sorteig del sistema de desempat no és massa habitual en els oberts internacionals, però en canvi afavoreix la combativitat per la impossibilitat de calcular, a priori, el desempat més favorable.

 

Els tres primers classificats gironins han estat el MC Jaume Mundet, Lluís Casanellas i Joan Alonso, el primer i el tercer del Club d’Escacs Figueres, i Casanellas del Santa Eugènia.

 

La resta de premiats han estat:

Tram Elo 2300-2400: 1er Alfonso Jerez  2on Jean Netzer

Tram Elo 2150-2299: 1er Stefan Liepold  2on Jaume Mundet

Tram Elo 2000-2149: 1er Lluís Casanellas 2on Alejandro Megias

Tram Elo 1850-1999: 1er Alfonso Pérez  2on Josep Sanchez

Tram Elo 1700-1849: 1er Simon Mogro  2on Gibril Thami

Campió Sub 16: Víctor Lillo

Campió Sub 14: Àlvar Alonso

Campiona Femenina: Ana Matnadze

Campió Local: Jordi Serra

 

Enguany la setena edició de l’Obert, ha comptat amb la participació més alta de la història, amb 100 jugadors – un 40 % més que l’any anterior -, i amb un 9% de participació femenina. Els 14 titulats internacionals també han fet que l’edició fos la de més nivell. L’organització ha repartit un total de 3.200 euros, i l’elecció de la nova seu, el Castell de Sant Ferran de Figueres ha estat molt ben rebuda per tots els participants i pels visitants del

 

 

 

torneig. Com sempre, el Casino Menestral Figuerenc ha estat un col.laborardor essencial de l’Obert, així com la resta d’entitats tan públiques com privades.

 

El torneig ha format part del III Circuit Català d’oberts internacionals “Gran premi Generalitat de Catalunya”. En aquest Gran Premi, hi ha més de 30 tornejos durant els tres mesos d’estiu. El jugador que obtingui millor resultat computant un total de 4 tornejos, s’endurà el primer premi dotat amb 3.000 euros. El total de premis és de més de 12.000 euros. 

 

Adjuntem els resultats de la novena ronda i la classificació final.

 

                                                          

Figueres, 15 d’agost del 2006

 

 

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 

 

  

  


 

1