bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

    

XI OPEN INTERNACIONAL DE SANTS HOSTAFRANCS I LA BORDETA

 Actualizado con fecha: 26/07/2009 15:58:03

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

Resultados 2003

Resultados 2004

SUB-10 final

Sub-12 final

Sub-14 final

Sub-16 final

Sub-18 y Sub-20

Resultados 2005 cursos diseñocursos profesionales a distanciacursos para profesionales a distanciacursos a distanciaEstadisticas y contadores web gratis

Resultados 2006

Sub-10

Sub-12

Sub-18

Sub-14

Sub-16

Resultados 2007

Resultados 2008

Sub- 8

Sub-10

Sub-12

Sub-14

Sub-16

sub-18

2009

FEDA

Web oficial

Resultados 2009

Sub-8

Sub-10

Sub -12

Sub-14

Sub-16

Sub-18

En directo

 

 

CAMPEONATO DE ESPAÑA DE EDADES

 

Una nueva edición del Campeonato de España de edades se celebrará en el 2008 en Granada.
El Campeonato se disputará categoría a categoría como en los últimos años y este año no se dobla ninguna.
Como cada año AjedrezND realizará una cobertura especial del evento que mas atención concentra de los aficionados españoles.
 

SUB-18

Crònica Rondes 1 i 2

Diumenge al vespre arribava a Granada l’última de les expedicions catalanes del Campionat  d’Espanya d’Edats. Aquesta està formada per Àlvar Alonso, Daniel Moreno, Jordi Coll, Cristina Coll, Alejandra Porras, Judit Clopés i els entrenadors Jordi Magem i Lluís Comas.

La competició se celebra al mateix hotel que la categoría anterior, és a dir el San Antón, un hotel ben situat dins la ciutat, la qual cosa facilita poder fer turisme per la ciutat.

Aquest torneig, a diferencia dels altres, només té 2 jornades de doble ronda i, per tant, dura un dia més. Pel que fa a l’horari, també hi ha novetats: el dia de ronda única es juga al matí, com us podeu imaginar, una mesura acollida amb gran entusiasme per part dels jugadors.

Àlvar Alonso parteix com a nº 2 del rànquing i de moment està complint les espectatives ja que ha sumat els dos punts possibles.

Daniel Moreno ha tingut un començament irregular ja que tot i guanyar la primera partida en un nou enfrontament entre catalans (per no perdre el costum) contra Cristina Coll, a la tarda ha perdut una molt bona opció per seguir en el grup capdavanter.

Jordi Coll ha començat el torneig amb dues taules en partides on podría haver guanyat (sobretot la segona d’elles, on va disposar d’un ampli avantatge),  acusant segurament el cansament d’haver jugat el sub-16 durant tota la semana passada.

Judit Clopés va encetar el torneig amb unes taules i va acabar perdent la segona partida després d’haver refusat dues ofertes de taules del rival. Clopés va lluitar moltíssim i els problemes de temps li van jugar una mala passada.

Cristina Coll va saber reaccionar a la derrota de la primera ronda i ha aconseguit una còmoda victòria a la tarda.

Alejandra Porras va perdre la primera partida davant un rival superior en rànquing després d’oposar una dura resistència. A la tarda es va recuperar guanyant amb facilitat.

 

Crònica Ronda 3

 

La jornada d'avui ha estat força positiva, aconseguint sumar 4 punts dels 6 possibles, amb victòries d'Àlvar Alonso, Jordi Coll, Daniel Moreno i Judit Clopés.

 

Àlvar Alonso segueix en el grup capdavanter del torneig, format per 9 jugadors que de moment han guanyat totes les partides.

Jordi Coll ha aconseguit una merescuda victòria en una partida que ja ha tingut força bé des d'un principi després d'haver guanyat un peó a l'obertura.

Cristina Coll ha perdut el punt en joc degut a una mala interpretació del Gambet de Dama acceptat.

Daniel Moreno ha acabat guanyant la partida després d'embolicar-se i fer-nos patir durant una bona estona.

Judit Clopés comença a remuntar i ha guanyat la seva partida després de plantejar la sòlida defensa caro-khan.

Alejandra Porras va jugar una partida amb molta energia, amb enrocs contraris, culminant brillantment el seu atac.

 

Essent un dia de ronda única, els jugadors han pogut aprofitar molt bé la tarda per preparar les partides de demà.

 

 

Crònica Ronda 4

 

Bon inici de l'última jornada de doble ronda, amb 5 punts dels 6 possibles.

 

Àlvar Alonso ha aconseguit sumar el punt en joc després d'una partida força complicada i es manté en el grup de líders del torneig, format pels 4 primers de rànking.

Daniel Moreno ha tingut una partida molt plàcida i ha superat el seu adversari jugant una obertura francesa.

Judit Clopés confirma la seva remuntada amb una contundent victòria.

Alejandra Porras ha arribat a un final amb un peó de més que ha derivat en la seva segona victòria en el torneig d'enguany.

Cristina Coll podia haver tret avantatge en l'obertura, però no ha estat així. Finalment ha arribat a un final igualat que ha acabat amb la victòria de la catalana.

Jordi Coll no ha fet una bona partida i l'han superat en el mig joc.

 

Aquesta tarda a les 17:00 h. ens espera la propera ronda.

 
Sub-16
 
Crònica Ronda 1 i 2


Els representants de la Federació Catalana d’Escacs al campionat d’Espanya sub-16 i un nombrós grup d’acompanyants vam arribar ahir al vespre a la ciutat de Granada i, sense problemes, ens vàrem instal•lar i acreditar.
Aquest matí ha començat el torneig en una àmplia sala de joc de l’Hotel San Antón. La particiapació és de 164 jugadors i jugadores dels quals 18 són de la nostra federació (14 nois i 4 noies).
El balanç general de la jornada ha estat força satisfactori, aconseguint 25 punts dels 35 possibles.
De la primera ronda cal destacar les taules de Gisela Ramoneda amb David Baragaño, nº 23 del rànking. Jordi Coll i Enric Colón han cedit unes taules amb rivals teòricament inferiors.
El resum d’aquesta ronda per als catalans han estat 11 victòries, 5 taules i 2 derrotes.

A la segona ronda, desctaquem sobretot la victoria d’Oriol Sánchez Urpí davant el fort jugador andalús Álvaro Rioboo. Ha arribat també el primer enfrontament entre catalans (Panella – Prujà), amb victoria de les negres.
El balanç d’aquesta ronda per als catalans és de 11 victòries, unes taules i 6 derrotes.
Després d’aquestes dues rondes, hi ha 35 jugadors amb 2 punts (dels quals 5 són catalans), seguits per un grup de 12 jugadors amb 1,5 punts (entre ells 5 catalans).
Demà ens espera un matí de descans i una tercera ronda a les 17:00 h. amb dos enfrontaments entre els nostres jugadors.
Salutacions des de Granada.

 

Crònica Ronda 3

Avui, matí de relax per a tots els participants al torneig, els quals han aprifitat principalment per preparar les partides de la tarda i fer una mica de turisme (de moment, les temperatures ho permeten!).
El balanç general de la jornada per a l’expedició catalana ha estat de 9 punts sobre 16 possibles (ja que 4 dels nostres jugadors competien entre ells). En total, 7 victòries, 4 taules i 7 derrotes.
Després d’aquesta ronda, lidera el torneig un grup de 13 jugadors amb 3 punts, entre els quals hi trobem el gironí Marc Prujà, que demà s’enfrontarà amb Laura Collado, l’única representant femenina que ha sumat tots els punts en joc.
Ben de prop, els segueixen un grup de 12 jugadors amb 2,5 punts, entre els quals hi ha 4 catalans (Marc Sánchez, Jordi Coll, Xavier Palomo i Enric Colón). Per no perdre el costum, en la ronda 4 trobem també matx entre catalans: Coll – Palomo.
Crònica Ronda 4 i 5
 

Des de la zona vip que hem ocupat els acompanyants catalans al vestíbul de la sala de joc (els sofàs són comodíssims!), us escrivim aquestes línies fent una mica de balanç del que va ser la jornada d’ahir… Des d’aquí es va copsant el patiment dels pares que comparteixen les victòries i derrotes dels nois i noies que van eixint de la sala de joc, mentre els entrenadors fan de missatgers amunt i avall tota l’estona…
De sacrificis als taulers, de moment se n’han vist pocs, però pujar a l’Alhambra sí que ho ha estat (i baixar-ne encara més!), tot plegat una autèntica odissea, això sí , ha valgut la pena.
Passant al balanç escaquístic de la jornada, cal dir que ahir va ser un dia dur degut a la doble ronda disputada, i que ens va deixar diferents sensacions després de veure els resultats produïts.
Segons els números que maneja el nostre secretari (que també en tenim), vam aconseguir sumar un total de 16,5 punts dels 35 en joc.
Després de la ronda 5, com a jugadors a destacar en el grup capdavanter del torneig, tenim en Marc Prujà amb 4,5 punts, Jordi Coll amb 4, i Enric Colón i Xavier Palomo amb 3,5 punts.
 

Crònica Ronda 6

 
Després d’una tarda molt llarga, podem dir que el balanç de la jornada ha estat força positiu. Als primers taulers, els nostres jugadors no han punxat. Marc Prujà ha aconseguit una victòria molt important davant d’en Daniel Forcen (nº 3 del rànking), la qual li permetrà seguir molt de prop l’únic jugador que té 6 punts i que lidera el torneig: Ángel Arribas (Madrid).
 
Són 3 els jugadors que formen aquest grup de 5,5 punts: Prujà, Alcaraz i Cruz. Aquest últim, serà demà el rival del català. Cal destacar també els jugadors Jordi Coll i Enric Colón, els quals han aconseguit puntuar (el primer amb unes taules i el segon amb una victòria) i sumar un total de 4,5 punts. Pel que fa a la resta de catalans, trobem a Sergi Panella amb 4 punts, i un grup molt nombrós de jugadors amb 3,5 punts: Marc Sánchez, Erik Martínez, Xavier Palomo, Xavier Cantí, Jordi Triadú , Pau Díaz-Flores, Rafael Pacheco i Cristina Coll, aquesta última situada en un grup de jugadores que ocuparien el 3r lloc de la classificació femenina.
 
Diversos jugadors i jugadores entre els 3 i 2 punts. Demà més emoció i 3 enfrontaments entre catalans, realment mala sort… però què hi farem. Salutacions des de Granada.
 

Crònica Rondes 7, 8 i 9


Les rondes finals del torneig no van portar gaires alegries per a l’expedició catalana. El dissabte, sobretot, (dia de doble ronda) va significar per a nosaltres el dia més dur del torneig esportivament parlant.
A la ronda 7 només fèiem 7,5 punts dels 15 possibles, deixant-nos un mal sabor de boca especialment els resultats de les partides de Marc Prujà i Enric Colón, dos jugadors que van lluitar moltíssim i van aconseguir arribar a posicions guanyadores però finalment no van poder guanyar les seves partides. El primer va perdre davant el valencià Pablo Cruz després de cometre un greu error en una llarga partida en la qual Prujà havia aconseguit molt avantatge i una posició superior. Colón va cedir mig punt en una partida on també tenia una posició guanyadora.
Com a positiu, cal destacar els punts sumats per Cristina Coll (sumant 4,5 punts) i Gisela Ramoneda (4 punts), la qual cosa encara permetia tenir opcions en la categoria femenina; així com també la victòria de Jordi Coll, que es col•locava amb 5,5 punts.

A la ronda 8 només en fèiem 4,5 de 18 possibles (només 2 victòries). Va ser una tarda força trista per als nostres jugadors perquè amb els resultats produïts ens anàvem allunyant cada cop més dels llocs capdavanters de la classificació. Les derrotes de Coll i Prujà i les taules de Colón ens deixaven 3 jugadors amb 5,5 punts que lluitarien per guanyar les seves partides i aconseguir la millor posició possible.
Pel que fa a les nenes, Gisela Ramoneda també perdia una partida on havia tingut opcions a la victòria, mentre que Cristina Coll guanyava i es convertia en l’únic membre de l’expedició que encara tenia alguna opció a medalla, tot i que molt difícil d’aconseguir ja que s’havien de produir un seguit de resultats concrets.

La ronda 9 va tenir un balanç bastant bo per al global de l’expedició: 11 punts dels 18 possibles.
Finalment, els catalans millors classificats en aquesta categoria van sumar 6,5 punts i van quedar al 13è i 14è lloc: Jordi Coll i Enric Colón. Molt de prop, a la 16na posició, trobem a Marc Prujà, el qual va fer taules l’última ronda i va sumar un total de 6 punts. El fet d’haver jugat tot el torneig als primers taulers li va proporcionar millors desempats que qualsevol altre jugador.
Trobem també un altre jugador amb 6 punts, Marc Sánchez, el qual va remontar la part final del torneig sumant 3,5 punts de les últimes 4 rondes després d’haver punxat a les rondes 3, 4 i 5.
Bona actuació d’Erik Martínez, amb 5,5 punts i també de Sergi Panella, Jordi Triadú i Cristina Coll, tots amb 5 punts. Aquesta última va ser la millor classificada femenina de la nostra expedició i 7ª de la classificació femenina del torneig.

Parlant amb dades generals, 11 jugadors dels 18 de l’expedició van aconseguir sumar com a mínim la meitat dels punts en joc.
No es pot acabar sense fer referència als vencedors del torneig: merescuda victòria del madrileny Àngel Arribas, el qual no va perdre cap partida i va sumar un total de 8 punts. Completen el podi els valencians Javier Alcaraz i Pablo Cruz.
El podi femení el van formar la madrilenya Laura Collado, Sandra Suarez (Astúries) i Lídia Remolí (València).
Bona nota per a l’hotel i l’organització d’aquesta categoria. De calor a la sala de joc no se’n va patir (els aparells d’aire condicionat funcionaven d’allò més bé), hi havia una màquina d’aigua per als jugadors i jugadores, cartellets i acreditacions per a tots participants, conexió a internet a tot l’hotel, bona situació dins la ciutat… potser l’única cosa que va fallar va ser les retransmissions de les partides, però en general, es pot dir que tot va anar bé. L’estada a la ciutat de Granada i el tracte rebut va ser molt agradable i diverses famílies expressaven el desig de deixar-ne constància.

 
Sub-14
 
Ronda 1
 

Ha empezado el torneo sub-14, la expedición catalana cuenta con 17 jugadores-as llenos de ilusión y ganas de hacerlo bien. Así ha sido esta mañana, donde hemos puntuado mucho y como no, dando la primera sorpresita del dia, a cargo de nuestro fuerte jugador Oriol Delisau que ha hecho tablas ante el campeón de España sub-12 J. Santos Latasa, (2256 fide).

Ha habido duelo entre catalanes, donde se ha llevado el punto J.Bals, tras un error de Cristina Vidal que se dejó pieza. C.Díaz Camallonga  ha hecho tablas ante un 2020 fide., el mismo resultado que A.Jareño.

Han perdido E.Castillo y F.Torres. Los demás han ganado, algunos sudando más que otros, pero llegamos bien a la segunda ronda que será esta tarde.

Ronda 2

Buena segunda ronda para los catalanes-as. Tenemos a 5 jugadores que han ganado las dos primeras partidas:Marc Sánchez, Imar Talló, Carlos Rojano, Marc Balagué y Jordi Bals. Dos que llevan 1,5:Aleix Jareño y Carlos Díaz. Las tres chicas llevan 1 punto y lo mejor, no hay nadie de los 17 que no haya estrenado su marcador. Así que el primer dia no podemos quejarnos, cada ronda hay duelo catalán, hoy ha sido Marc Sánchez-Elisabeth Ruiz, mañana Carlos Rojano-Imar Tallo, pero teniendo en cuenta que somos muchos es normal.

Mañana mañanita de descanso, algunos aprovecharán para ver la Alhambra, otros prefieren quedarse en la piscina. Respecto a la organización, que les interesa mucho a las próximas expediciones, está bien, la gente es atenta, se come bien, no hace un calor insoportable ni nada de eso, en el hotel se está muy bien y en la sala de juego también, wifi gratuito.

Lástima que no den aguas, bueno, esta mañana hicieron un intento, pero trajeron pocas y volaron. Ya nos avisaron que no está presupuestado y que no lo aseguraban. Por lo demás, todo bien de momento, el nivel, como podéis ver, muy alto. 

Ronda 3

De todo hemos vivido en la ronda de hoy! Derrota dura de Marc Sánchez, un error en el final le ha costado el punto cuando llevaba dos peones de más, había jugado muy bien hasta entonces y seguro que seguirá haciéndolo en todo el torneo.

También ha perdido Jordi Bals, tuvo opciones de ganar, pero se le escapó. Marc Balagué no pudo puntuar ante Amalia Aranaz, ha sido una partida muy táctica, donde ella ha sabido jugar más fino.Los otros dos que estaban con 2 de 2 jugaban entre ellos, Carlos Rojano e Imar Tallo, han hecho tablas.

No voy a nombrar todas las partidas porque sería una crónica muy larga y los resultados ya los sabeis si mirais en la web del torneo,  pero me gustaría resaltar las tablas que ha hecho Cristina Vidal ante la actual campeona de España sub-12, la victória de Elisabeth Ruiz que ya está con 2, y algo que me ha sabido muy mal, la derrota por bandera de Marc Mallol cuando estaba a punto de coronar, este niño juega con buenas ideas, sólo tiene un problema, que a veces se olvida del reloj.

Tenemos varios con 2 puntos, así que en las rondas de mañana se perfilará quienes van a ir por arriba, así que os deseamos buenas noches, que toca madrugar.

RONDAS 4 Y 5


 
Bueno, ya hemos llegado al ecuador del torneo. Hoy ha habido un detalle organizativo que no me ha gustado nada, durante la ronda de la mañana ha entrado un señor con una caja de botellas de agua, mientras abría la caja de cartón que contenía 34 botellas, los chavales/as han girado sus cabezas al oir el ruido y se han levantado en plan "tonto el último" a por su botellita de agua, teniendo en cuenta que son 144 niños/as os podeis imaginar la avalancha y lo poco que han durado. Creo que sería más acertado poner agua para todos o no ponerla para ninguno. 
 
Hablemos ahora de ajedrez,tres catalanes están colocados ahí arriba con 4 puntos, Marc Sánchez, que hoy ha hecho los dos puntos, Imar Talló que ha conseguido 1,5 hoy y Jordi Bals que ha sumado los dos posibles, jugando la última especialmente bien. Con 3,5 entre las primeras niñas está Elisabeth Ruiz quien ha ganado a su compañero de espedición Carles Díaz. Ferrán González y Carlos Rojano están con 3,5 también, jugando buenas partidas. Luego con 3 tenemos a Javi Delgado, Marc Mallol (que hoy ganó a Andrea) Aleix Jareño y José Pérez. Estos son los que van mejor,  muy cerquita les siguen con 2,5 con Ferrán Torres (imbatido las últimas 4 rondas) y Oriol Delisau. Con dos puntos están Andrea Norte y Eloi Castillo. Decir que quedan cuatro largas rondas y todo está por decidir, aquí medio punto significa un montón de puestos arriba o abajo, seguro que como ahora, todos se esforzarán mucho para irse de aquí contentos.

Ronda 6

Hoy hemos tenido un buen día, jugar descansados y poder preparar tranquilamente por la mañana se agradece. Tras la victoria de Marc Sánchez e Imar Tallo tenemos a los dos colocados en el segundo tablero, se enfrentarán entre ellos, esa es la pena, pero todo no se puede tener. También Elisabeth Ruiz con sus tablas ante Amalia Aranaz empata en el primer puesto femenino y tiene muchas opciones de hacer medalla si sigue jugando como hasta ahora. Carlos Rojano ha podido ganar al nº 7 del ranking, está haciendo un buen torneo, mañana se las verá ante el nº 1 David Pardo. Ferran González también ha hecho una buena partida, lástima que al final sólo haya conseguido tablas, ahora encabeza el grupo perseguidor de catalanes con 4 puntos (Marc Mallol, José Pérez y Jordi Bals) quedan tres rondas, que son muchas, y dos días de esfuerzo a tope. Me alegra ver recuperada a Andrea Norte, hoy ha jugado bien y está con 3 puntos, si se pone las pilas puede pillar a las otras chicas que están a poca distancia y luchar por medalla, hoy sólo hemos perdido cuatro partidas, eso demuestra que todos están con ganas de hacerlo bien y aprender.
A petición de la organización, notificaros que han comprado aguas, jeje, (exactamente tres cajas de 35 botellas), a ver si se animan y nos ponen cada dia, si son buena gente, lo que pasa es que al no tenerlo presupuestado es un problema para ellos.

Ronda 7 y 8

De todo ha habido en las dos últimas rondas, haré un resúmen. Esta mañana Imar Tallo y Marc Sánchez hicieron tablas en un final de torres. Carlos estuvo a punto de hacer lo mismo ante David Pardo, pero un error en el final le costó el punto. Elisabeth jugó flojo y perdió, no por eso perdió opciones de jugarse la medalla.José Pérez y Javi Delgado siguieron su escalada a las filas de arriba y se pusieron ya con 5 y 4,5 respectivamente.Andrea también ganó y estaba ahí entre las primeras. Por la tarde hemos mantenido opción a medalla en el podium masculino, gracias a las victórias de Marc Sánchez e Imar Talló, ambos están con 6,5 y se lo juegan mañana.Andrea ha perdido esta tarde y Elisabeth Ruiz ha hecho tablas. Esto pone mucho más difícil el podium femenino, pero...todo es posible. Javi Delgado ha vuelto a ganar, esta vez muy fácil, Pérez tablas, Marc Mallol que también jugaba en los primeros tableros con 5 ha perdido, Carlos Rojano no se ha recuperado de lo de esta mañana y ha perdido estrepitosamente, Marc Balagué suma su 5º punto al igual que Jordi Bals que ha hecho tablas. Empieza a notarse el cansancio y en los chavales-as. Animo que sólo queda una, ¡a ver si mañana podemos celebrar varios éxitos!

Ronda 9

Ya estamos en casa, queda hacer la última crónica y balance de cómo le ha ido a nuestra expedición. Imar Talló se ha llevado el preciado tercer puesto, que otros años estuvo a punto de ganar y se le escapó en el último momento, el que la sigue la consigue, este año ha finalizado el torneo sin perder ninguna partida y con unos esplendidos 7,5 de 9. También estuvo a punto de conseguir podium Marc Sánchez, en la última se la jugó ante el nº 1 David Pardo, entregó dos piezas, jugó a por el punto, pero Pardo supo defenderse y acabó ganando la partida y el sub-campeonato. David Antón, de Madrid, fue un brillante vencedor de esta categoría. En chicas tuvimos cerca la medalla, de hecho, si Elisabeth ganaba la última la conseguía, pero hizo tablas y perdió toda opción a podium. Los resultados fueron positivos para este grupo de chicos-as, acabaron con 6 puntos: Jordi Bals, Marc Mallol y Javier Delgado. Con 5,5 pero jugando por arriba quedaron Carlos Rojano, Aleix Jareño y José Pérez. Con 5 finalizaron Elisabeth Ruiz, Marc Balagué y Andrea Norte. Con 4,5 Oriol Delisau, Ferran González,Carles Díaz y Eloi Castillo. 3, 5 puntos hicieron Critina Vidal y Ferrán Torres. Lo hemos pasado bien, los chavales-as le han puesto interés y han formado un buen grupo, había buen ambiente incluso entre los papás y mamás, que mientras ellos jugaban hacían muchas excursiones. Ahora, toca prepararse mucho para el año que viene volver al torneo y hacerlo aún mejor.

 

Sub-12
 
Rondas 1 y 2
 
Ha comenzado el Campeonato de España sub-12 en Granada con una doble ronda que ha dejado a 31 participantes con dos puntos. Entre ellos  diez representantes de Catalunya y cinco de Galicia. 5 niñas en el pelotón de cabeza, dos murcianas, dos catalanas y una valenciana.
 
En sub-12 los rankings comienzan a decir algo y prueba de ello es que los 8 primeros mantienen los 8 primeros tableros en la ronda 3. Mañana se jugará solo la tercera ronda en sesión de tarde.
 
Felicitar al arbitro principal porque es el primero de este año que pone las comunidades de los jugadores en el emparejamiento.
 
 
 

L'expedició catalana, composada per 22 jugadors i jugadores (la segona comunitat en representació, desprès d'Andalusia amb 23), arribà sense problemes el dilluns al vespre; per afrontar al dia següent la doble ronda inicial. Aquesta doble ronda ens ha permès veure que tots els nostres jugadors i jugadores es trobem amb força per afrontar aquest disputat campionat, amb 155 participants de les 19 comunitats de l'estat espanyol.
 
Deu (10) dels nostres esportistes (2 noies entre ells) han aconseguit els 2 punts en joc, el que ens permet veure el campionat amb optimisme.
 
Demà és jornada de ronda única i tindrem un enfrontament entre catalanas al taulell 2, i un munt de jugadors en rentransmissions que esperem, que a partir de les 17 h., segueixi molta gent des de la nostra terra.

 Salutacions des de Granada,Ronda 3

Continua la buena actuación de los representantes catalanes, que han conseguido colocarse 6 en el selecto grupo de 13 jugadores con pleno, destacar también a los jugadores valencianos que han colocado a tres representantes en el grupo de lideres. En el grupo de 2'5 donde están 11 jugadores también hay cuatro jugadores catalanes

Dos niñas con pleno, la catalana Gal·la Garcia y la valenciana Irene Nicolas. En el grupo perseguidor dos catalanas mas Andrea Lafuente y Laura Martín

Con estos resultados tendremos mañana por la mañana hasta 12 jugadores catalanes en la zona de retransmisión, en la que será la primera partida de una doble ronda, que debe hacer la criba de los que lucharan por las medallas.

Avui ha estat un dia de passejos i competició. Al matí, la delegació catalana ha surtit a conèixer Granada. Una part s'ha anat cap a l'Alhambra i una altra cap al "Parque de las Ciencias", això sí, caminant, ja que ens hem proposat estalviar una part dels nostres recursos econòmics, com bons catalans que diuen que sóm, per anar comprant les ampolles d'aigua per als nostres participants en aquest Campionat d'Espanya sub12, ja que de moment aquestes no han aparegut per la sala.
 
Aquest exercici matiner ha anat prou bé, ja que a la tarda hem aconseguit un munt de victòries, que ens permet continuant disfrutant del joc dels nostres jugadors, encara que alguna "pifieta" ens ha impedit tenir algun(a) més per allà dalt.
 
Demà al matí, en els 16 taulells de retransmissions tindrem 12 esportistes catalans que ens continuaran fent sommiar.


Salutacions des de Granada,
 
JOAN ANT.

Rondas 4 y 5

Avui ha estat dia de doble ronda i hem tingut moltes partides llargues i força enfrontaments entre catalans. Hem tingut moltes taules i algunes derrotes no esperades, però malgrat tot mantenim els nostres esportistes amb totes les opcions, encara que els valencians i les dues castelles marxen per davant.
 
Demà ronda única a la tarda (17 h.), i continuem mantenint a 12 dels nostres en els 16 taulells de retransmissions.

Salutacions des de Granada,

Ronda 6

Avui ha estat un dia agridolç per als nostres esportistes que anaven més endavant: Martín Fosberg ha perdut al primer taulell, amb una greu errada, amb en Javier Herrera (Castilla y León), que porta un campionat impecable; i tant Laura Martín com Gal•la García també han comés errades que les han fet perdre; encara que això no els hi ha fet perdre possibilitats ja que avui no ha estat el dia de les noies, ja que les més destacades o han perdut o han fet taules.

Per una altra banda, en Jesus Ligero en un final d'infart (ja que el resultat anava oscil•lant) ha guanyat al primer del rànquing, i en Marc Pozanco s'ha portat el duel amb en Maxim Ventura; i s'han posicionat molt bé en el campionat amb 5 punts de 6. L'Andrea Lafuente ha signat unes taules molt lluitades amb en Jordi Jané, i s'ha afegit al grup de les nostres noies amb 4 punts de 6.

Demà doble ronda on ja quedaran definits els candidats i candidates als podis. Serà una jornada de nervis, no només per als nostres esportistes, sinò també per als acompanyants, entrenadors i per aquest delegat, que també és pare; però mantenim encara totes les nostres opcions.

Salutacions des de Granada,

JOAN ANT.

Rondas 7 y 8

Avui hem tingut un dia de doble ronda molt profitós en les noies, que han assegurat, com a mínim, un podi; i força mediocre en els nois en el que hem perdut pràcticament tota opció a podi.
 
Entre els nois, només Jesús Ligero ha aconseguit arribar als 6 punts de 8 per aquesta última ronda, però amb molt poques o pràcticament cap possibilitat de podi. Encara i així, tenim 5 dels nostres nois entre els 20 primers, i poder demà s'incoprorarà algú més. Una vegada més situarem molts dels nostres nois entre els 20 millors d'Espanya, però ens ha faltat un punt de qualitat i, bàsicament, de control de nervis per aspirar a alguna cosa més.
 
En canvi en les noies la cosa ha estat diferent, tant la Gal·la com la Laura han aconseguit estar entre els millors i han assegurat un podi com a mínim per l'expedició sub12. Demà depenen d'elles mateixes per poder-nos donar un segon podi, i que s'ho disputaran la Laura amb la canària Johanna Capote en un enfrontament directe, i la Gal·la que haurà de puntuar per intentar superar a la valenciana Irene Nicolàs.
 
Aquí teniu l'expedició de jugadors i entrennadors que ens han representat en la categoria sub12 en aquest campionat d'Espanya. A la foto manquen en Llàtzer, la Gal·la i la Gemma, però imagineu-vos que hi són.

Salutacions des de Granada,

 

Ronda 9

Javier Herrera se ha proclamado campeón de España con 8'5 de 9, un resultado excelente, y ha estado cerca del 9 de 9 pero el a la postre sub-campeón, el balear Yue Shan no se lo ha permitido y han tenido que repartir el último punto. Tercera posición para el valenciano Samuel Navarrete.

Excelente también el rendimiento de las chicas, no recordamos un campeonato de España donde con 7 puntos no se haya quedado campeona de España. Pues eso le ha sucedido a la catalana Gal·la García-Castany, ya que ha tenido que ceder la primera plaza del podium a la valenciana Irene Nicolas, en virtud del mejor desempate. las dos han quedado cuarta y quinta de la general. Para encontrar la tercera tampoco hay que bajar mucho en la general, la catalana Laura Martín ha hecho 6'5 y se ha clasificado décima. Tres chicas entre los diez primeros es una buena noticia para el ajedrez femenino.

 

Sub-10
 
CRÒNICA RONDA 1

Dia 23 de juny ha iniciat el campionat sub10 d’Espanya, l’expedició catalana va arribar el dia 22 sobre quarts de nou del vespre, just per agafar les habitacions i anar directes a la reunió de delegats.


La reunió va començar amb molta tensió, ja que el director del torneig va informar que aquest any no es deixaria entrar en cap moment als delegats-entrenadors dins la sala, cosa que no va agradar amb absolut als assistents a la reunió i gràcies a la pressió finalment l’organització i l’equip arbitral ha cedit a que els delegats-entrenadors acreditats entrin a la sala.


L’hotel, menjar, piscina i tot el que fa referència a l’allotjament es totalment correcte.
Però pel que fa a la part logística del campionat, hi ha una sèrie de detalls que dóna una imatge una mica pobre d’una final d’Espanya, us anomenaré alguns d’aquests detalls:


A la sala de joc no compta amb els cartells individuals, amb el nom i comunitat del jugador/a, que es posen en cada taulell on toca jugar, cosa que fa que aquesta categoria de jugadors i jugadores tant joves, alhora de seure sigui una mica problemàtic, a més pels delegats-entrenadors si vols saber qui són els jugadors (possibles rivals) tens que anar cada vegada a mirar el ranking i buscar el jugador.


Les acreditacions, no són aquells cartellets impresos amb el nom, a les quals estem acostumats i que després ens guardem de record, si no que són uns fulls fotocopiats i retallats, als quals entre els pares i delegats hem anat posant el nom i comunitat dels nostres jugadors amb bolígraf.


Per últim detall, a dos minuts d’iniciar-se la partida ens adonem que els nens ni tant sols compten amb una ampolla d’aigua, tal i com també estem acostumats quan participem en campionats de gran importància, després de preguntar-ho a l’organització ens informen de que no hi haurà aigua, per tant i gràcies als pares cadascú s’ha tingut que comprar l’aigua per donar-li als nens. Vull recordar que a Granada la temperatura mínima aquests dies es 30 graus.

L’expedició catalana compta amb 10 jugadors i 1 jugadora en aquesta categoria, i la primera ronda hem aconseguit 7 punts d’11 possibles, però tant sols amb dues derrotes, esperem que a la tarda puguem aconseguir més punts.

 

CRÒNICA RONDA 2

 

Avui en la segona ronda, els catalans hem aconseguit 6’5 punts de 9 possibles, comptant que hem tingut dos aparellaments entre nosaltres, han estat:

Pol Bover amb David Nuñez i Oriol Panades amb Daniel Garcia, dels quals el Pol i el David han fet taules i el Daniel s’ha imposat davant l’Oriol

 

El Guillem Salagran després d’una partida de 3 hores i mitja ha aconseguit taules, en un final, que no estava gens clar, després d’haver tingut opcions en tot moment durant la partida, fins al punt de que a l’apur de temps el Guillem podia guanyar torre neta, però els nervis a aquests joves jugadors moltes vegades els traiciona.

Els jugadors que porten 2 punts de 2 possibles són l’Oriol Serra, l’Alexandre Ventura i l’Albert Pita, que per cert aquest últim ha jugat una partida de 5 minuts i amb una durada de 11 jugades, la part anecdòtica de la partida ha estat que l’Albert s’ha deixat un cavall, el seu contrincant no ho ha vist i ha estat el cavall que ha fet mate a la pròxima jugada.

 

Una de les partides a destacar d’aquesta jornada es la que ha fet Guillem Porta amb negres contra Luis Guerrero, on el Guillem ha destrossat la posició blanca en poques jugades, sense donar opcions al rival.

 

Guerrero,Luis - Porta,Guillem [C54]

1.e4 e5 2.Cf3 Cc6 3.Ac4 Ac5 4.c3 Cf6 5.d3 0–0 6.a4 a5 7.Cbd2 d6 8.h3 Ae6 9.Axe6 fxe6 10.Db3 Dd7 11.Cg5 Axf2+ 12.Rd1 d5 13.Rc2 Ae3 14.Cgf3 Tfd8 15.g4 dxe4 16.dxe4 Cxe4 17.Rb1 Axd2 18.Axd2 Dd3+ 19.Ra2 Dxf3 20.Dxe6+ Rh8 21.Ah6 gxh6 22.Dxh6 Cd2 23.g5 Df7+ 0–1

 

Demà, dia 24 al matí els joves jugadors descansen i només jugaran per la tarda, i per tant demà aprofitaran el matí per fer turisme per Granada.

Per cert, hem d’informar que per la segona ronda els jugadors ja comptaven amb ampolles d’aigua proporcionada per l’organització,

Ronda 3

El dia de Sant Joan s’ha celebrat la tercera ronda del campionat, que per cert no ens ha tocat revetlla, ja que aquí, a Granada no es celebra la festa de Sant Joan.
L’expedició catalana ha aconseguit 6’5 punts de 10 possibles.
Els jugadors que avui han aconseguit el punt són: Guillem Salagran, Pol Bover, Oriol Panades, Adrià Perez, Guillem Porta i Alexandre Ventura, i unes taules la jugadora Daniela Velasco.
La partida jugada entre els dos catalans Guillem Salagran amb Daniel Garcia, les blanques, a la jugada 12 aconsegueix tancar l’alfil blanc del Daniel, i tot i que amb peça de menys el Daniel ha intentat remuntar no ha estat possible i el Guillem s’ha imposat per endur-se el punt.

L’Alexandre Ventura l’únic jugador de l’expedició que porta 3 punts de 3 possibles, ha fet una partida amb blanques devant del valencià Javier Alcañiz,
la partida ha iniciat amb una escocesa, i molt aviat el Javier fa un error que li costa una peça, i la partida.

La Daniela Velasco, ha jugat una partida molt tàctica, on entrega una peça per guanyar amb poques, però seguidament produeix un error que gairebé li costa la partida, però amb molta lluita i combinació aconsegueix unes taules molt treballades.

La resta de partides s’han desarrollat en normalitat i també destacar la bona jornada del jugador Guillem Porta, que tot i tenir peó de més, era una posició amb moltes opcions de taules, però el jove jugador amb una gran lluita i entregant un peó aconsegueix la victòria, després de quasi 4 hores de joc i tancant la sala.

Demà dia 25, torna a tocar doble jornada, i seran dues rondes que començaran a definir el campionat, esperem que els catalans després de la 5a ronda quedin en posicions per lluitar pel títol.

Ronda 4

Avui a les 10 del matí ha iniciat la 4a ronda del campionat. Tant just arribar em comprovat que s’ha complert el refrany castellà “Mas vale tarde que nunca”, ja que quan em entrat a la sala de joc, tots els jugadors tenien el cartellet amb el  nom i l’autonomia, cosa que es d’agrair, i esperem que la resta de categories puguin tenir aquest detall la primera ronda.

 

Pel que fa a l’expedició catalana, no ha acabat d’anar les coses com es preveien, ja que l’Alexandre Ventura amb una siciliana, ha combinat aconseguint avantatge de qualitat, però després comet un greu error que la qual cosa possibilita al rival una red de mate imparable per l’Alexandre, tot i així aquest jugador promet en aquesta categoria, ja que juga amb molta concentració i habilitat.

 

Pel que fa a la partida del Guillem Salagran, aconseguit la victòria davant de l’Andalus Cameron Cortés, jugador que havia guanyat la primera ronda al català Guillem Porta. Ha estat una partida on a l’obertura el Guillem entrega un peó a canvi d’atac, la qual cosa queda en una posició molt còmoda.

 

D’aquesta ronda també volem destacar al jugador català Albert Pita, que després de precipitar-se en les primeres jugades, queda amb 3 peons de menys, i a partir d’aquest moment ha lluitat molt, fins al final aconseguir taules, tot i que possiblement havia aconseguit una posició guanyadora.

 

Des d’aquestes línees també volem felicitar al Guillem Salagran i al Guillem Porta, per que avui es el seu sant i esperem que de regal obtinguin la segona victòria d’avui, que els col.locaria en molt bona posició per la 6a ronda.

 

CRÒNICA 5

Gran desastre dels catalans en la ronda cinc, tant sols aconsegueixen la victòria l’Alexandre Ventura, Daniela Velasco i Adrià Perez i aconsegueixen taules Pol Bover i Oriol Serra, s’ha de dir que l’Oriol ha estat una partida molt complicada on en tot moment tenia desavantatge a la partida, però finalment ha aconseguit unes taules molt lluitades.

Pel que fa a la resta de partides no hi ha massa que explicar, sembla que l’esgotament de la doble ronda afecta als nostres joves jugadors.

Ara inicia la recta final del campionat i l’Alexandre Ventura amb 4 punts de 5 possibles, té molta opció a medalla igual que els seus companys Guillem Salagran 3 punts i Pol Bover amb 3'5 punts , també s’ha de dir que no està tot fet, ja que es una categoria que amb quatre rondes per davant encara hi ha opcions per tothom. Demà divendres al matí toca descans i preparament de partides, esperem que es remuntin posicions per part dels catalans.

Ronda 6

En la 6a ronda del campionat es comença a decidir els jugadors que lluiten per medalla, tot i que no hi ha res clar.
A l’acabament d’avui hi ha tres jugadors amb 5’5 punts, quatre amb 5 i vuit amb 4’5, pel que fa als catalans en millor posició de moment estan Guillem Porta, Pol Bover i Alexandre Ventura, tots tres amb 4 punts, per tant les tres rondes que falten del campionat seran decisives per aquests jugadors.

Seguidament amb 3’5 punts tenim Guillem Salagran, Oriol Panadés, Oriol Serra, Daniela Velasco i Daniel Garcia, aquest últim després d’haver fet molt bona partida agafant avantatge en els inicis i arribant en un final on ha pogut coronar dama i guanyar el final sense cap tipus de preocupació.

La partida curiosa d’aquesta jornada ha estat la del Pol Bover, que tenia el punt sobre el taulell, però després de complicar-se al final i jugar una posició de rei i torre, contra rei i peó, no ha pogut aconseguir més que taules contra l’andalús Moises Ucles.

La partida també ha destacar ha estat la del Guillem Porta, que al mig joc ha quedat amb inferioritat i qualitat de menys, però la lluita, la qual ja ens te acostumats aquest jove jugador, l’ha portat a la victòria davant del jugador de Melilla Juan Carlos Jimenez.

En aquesta ronda, tots els jugadors, tant els que guanyaven com els que perdien tenien premi, ja que l’organització ha regalat a tots els nens a mida que anaven acabant la partida un val per un gelat, ha estat un detall bonic.

Ronda 7

Pel que fa a l’expedició catalana hem aconseguit 6’5 punts d’11 possibles, cosa que col•loca a quatre jugadors amb 4’5 punts i dos amb 4.
En aquesta 7a ronda ha guanyat Guillem Salagran, Daniel Garcia, David Nuñez, Oriol Panadés, Adrià Perez i Albert Pita, i les taules del Pol Bover.

Volem destacar la partida d’Oriol Panadés, que poc a poc a tornat a posar-se al campionat i ha jugat una partida amb blanques, on en una carokan li ha acorralat una peça al contrincant i ha entrat en un final totalment superior.

Oriol Panadés – Pedro Pozo

1.e4 c6 2.d4 d5 3.Cc3 dxe4 4.Cxe4 Af5 5.Cg3 Ag6 6.h4 h6 7.Cf3 e6 8.h5 Ah7 9.Ad3 Axd3 10.Dxd3 Cf6 11.Af4 Cbd7 12.0–0–0 c5 13.Rb1 Tc8 14.Ce5 Cxe5 15.dxe5 Dxd3 16.Txd3 Cg4 17.Tf1 c4 18.Tdd1 Ac5 19.Ce4 Ae7 20.f3 f5 21.Cd6+ Axd6 22.Txd6 Cxe5 23.Axe5 Tg8 24.Txe6+ Rf7 25.Tg6 Tce8 26.Te1 Td8 27.a3 Tde8 28.Ag3 Txe1+ 29.Axe1 Td8 30.Ac3 Tg8 31.Td6 1-0

Aquesta tarda jugaran la penúltima ronda del campionat i com ja era d’esperar hi ha dos enfrontaments catalans:
Pol Bover – Daniel Garcia, tots dos amb 4’5 punts
Adrià Perez – Oriol Serra, tots dos amb 3’5 punts.

Ronda 8

 

Hem arribat a la recta final del campionat, el Guillem Salagran sembla que s’ha recuperat i ha jugat una siciliana que el seu contrincant ha respòs amb una tancada, cosa que l’ha portat a la victòria amb dues peces de més.

Bona partida també ha estat la de l’Oriol Panadés, que ha jugat quasi quatre hores una molt bona partida, tot i arribar amb un final victoriós però no ha pogut acabar de rematar i s’ha tingut que conformar amb les taules.

La llàstima ha estat la partida de l’Albert Pita que en un final de taules amb dama i peó contra torre i dos peons, però un a 7a fila a punt de coronar, amb el seu estil de sempre, jugar per anar a guanyar a caigut en un parany que l’hi ha costat el punt.

Pel que fa als dos emparellaments catalans, el Daniel Garcia s’ha imposat sobre Pol Bover, i l’Oriol Serra guanya a l’Adrià Perez.

Demà l’última ronda es juga al matí a les 9.30, i esperem que les retransmissions funcionin una mica millor que avui, ja que anaven excessivament lentes i això inquieta molt als patidors pares i acompanyants que estan a la sala adjunta amb els seus portàtils.

Ronda 9

Ha acabat el campionat i els catalans han fet l’últim esforç aconseguint 9 punts de 10 possibles en aquesta última ronda.

El campió sub10 del 2009, va ser el jugador canari Antonio Mellado Rodriguez i la primera noia i en 12a posició va ser l’andalusa Cristina Cabrera Valverde.

El primer català que a les últimes rondes va fer un gran esforç per arreglar el campionat, ja que havia punxat, va ser el gironí Guillem Salagran en una meritòria 6a posició. Durant el matí es va poder veure molt de nervis, per part dels acompanyants dels primers taulells, per que les retransmissions no funcionaven.

Una vegada finalitzat el campionat ens van informar de que a les dues de la tarda hi havia l’entrega de premis i així va ser, a les dues estaven tots els jugadors, jugadores, delegats, entrenadors i família preparats per l’entrega de premis, amb totes les càmeres digitals i no digitals a l’espera de que sortiguessin els nens. Entrega que va durar un màxim de 10 minuts, la més curta que havíem vist des de feia molt de temps.

Vam poder entendre, amb molta dificultat per que la megafonia era horrible, que el president de la Federació Espanyola, (pels que el coneixíem, ja que ningú es va molestar a presentar-lo), que felicitava a l’organització del campionat, la qual cosa des d’aquestes línees volem contradir, per que si alguna cosa no va ser correcte en aquest campionat va ser l’organització.

Van cridar als tres primers nens i a les tres primeres nenes, per cert amb l’ordre al revés, ja que primer van cridar al campió, després al segon i per últim al tercer, però es que ni tant sols es van molestar a posar un pòdium que l’ocasió requereix, però el que si que van fer es posar una gran pancarta i ha tenir la mascota de la marca Puleva, em d’imaginar que deu ser un gran patrocinador del campionat i la “pela és la pela” aquí i a tot arreu.

Una vegada finalitzada l’entrega de premis, tota la resta dels joves jugadors es van quedar amb cara de decepció i tristesa, quan vam sortir de la sala i vam parlar molts dels delegats de diferents comunitats vam entendre el per què de la decepció dels nens, ja que molts d’ells havien assistit l’any anterior al campionat sub10 d’Espanya, i a l’entrega de premis van cridar nen per nen, i nena per nena i els van entregar una medalla de participació, i això era el que estaven esperant els nens.

Us adjuntem una fotografia i pels que no vàreu estar en l’entrega de premis els campions són el nen de la camisa blava i la nena de la camisa sense mànigues.

 

 
Sub-8

 

Doblete canario en categoría sub-8 Diego Acosta se ha proclamadocampeón de España y el también canario Jaime Rodríguez se ha llevado la segunda plaza. El andaluz Francisco Daniel Pulido ha completado el podium

En categoría femenina la andaluza Irene Trigueros se ha proclamado campeona, le acompañan en el podium las catalanas Andrea Jausas y Sara de las Heras.

 

Tres comunidades han copado las seis medallas.

 

 

Medallero 2009

 
  ORO PLATA  BRONCE TOTAL
Andalucía 4 2 1 7
Madrid 3 1   4
Canarias 2 2 1 5
Catalunya 1 2 4 7
Valencia 1 2 4 7
Castilla León 1     1
Navarra   1   1
Baleares   1   1
Asturias   1   1
Galicia     1 1
Extremadura     1 1

 

Padrón 2008

 
  oro plata bronce total
Andalucía 6 4 3 13
Asturias 2 2 1 5
Murcia 1 1   2
Castilla La Mancha 1 1   2
Cantabria 1   1 2
Galicia 1     1
Madrid   2   2
Catalunya   1 2 3
Extremadura   1   1
La Rioja     1 1
Castilla León     1 1
Valencia     1 1
Canarias     1 1
Aragón     1 1

 

 

Linares 2007

  oro plata bronce total
Andalucía 3 2 3 8
Valencia 2 1 1 4
Galicia 1 2   3
Castilla León 1     1
Canarias 1     1
Asturias 1     1
Navarra 1     1
Catalunya   2 4 6
Extremadura   1   1
Madrid   1   1
Castlla La Mancha   1   1
Aragón     1 1
Cantabria     1 1

 

Baños de Montemayor 2006

 
  Oro Plata Bronce Total
Catalunya 6   1 7
Valencia 1 2 2 5
Madrid 1 2 1 4
Andalucia 1 1 1 3
Castilla León 1     1
Canarias   1 2 3
Aragón   1 1 2
Asturias   1 1 2
Castilla La Mancha   1   1
Extremadura   1   1
Galicia     1 1

 

Mondariz 2005

Oro Plata Bronce Total
Andalucía 4 3 1 8
Madrid 2 1 3 6
Catalunya 1 2 5 8
Asturias 2 1   3
Galicia  1 1   2
Valencia   1   1
Aragón   1   1
Cantabria     1 1

Se disputa una categoría menos que en 2004

Mondariz 2004

  oro plata bronce Total
Andalucía 3 3 4 10
Galicia 3     3
Catalunya 2 3 1 6
Navarra 1 1   2
Asturias 1   1 2
Canarias 1   1 2
Murcia 1     1
Aragón   2 1 3
Madrid   1 2 3
Valencia   1 1 2
Castlla La Mancha   1 1 2

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 

 

  

  


 

 

1