bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

    

XIII OPEN INTERNACIONAL DE SANTS HOSTAFRANCS I LA BORDETA

 Actualizado con fecha: 27/07/2011 08:45:22

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

Resultados 2003

Resultados 2004

SUB-10 final

Sub-12 final

Sub-14 final

Sub-16 final

Sub-18 y Sub-20

Resultados 2005

Resultados 2006

Sub-10

Sub-12

Sub-18

Sub-14

Sub-16

Resultados 2007

Resultados 2008

Sub- 8

Sub-10

Sub-12

Sub-14

Sub-16

sub-18

2009

FEDA

Web oficial

Resultados 2009

Sub-8

Sub-10

Sub -12

Sub-14

Sub-16

Sub-18

Crónicas 2009

Resultados 2010

Sub-8

Sub-10

Sub-12

Sub-14

Sub-16

Sub-18

Resultados 2011

Sub-8

Sub-10

Sub-12

Sub-14

Sub-16

Sub-18

En directo

 

 

CAMPEONATO DE ESPAÑA DE EDADES PULEVA MAX

Padrón

 

Arrancan unos nuevos Campeonatos de España de edades desde la localidad gallega de Padrón que ya acogió estos Campeonatos en el 2008

Sub-18

CRÒNIQUES DE 1ª Y 2ª RONDA

Ja ens trobem a l’última categoria d’aquest campionat d’edats, els juvenils, i Catalunya ha vingut amb una representació curteta, però amb moltes ganes de lluitar per tot. En Jordi Coll, en Quique Colón, en Marc Prujà i l’Erik Martínez estan entre els 10 primers del rànquing i la nostra fèmina, Laura Martín, ve amb moltes ganes de demostrar que l’ELO no ho és tot.

S’han disputat dues rondes, i no ha pogut anar millor. Els nois han fet el ple de punts que s’esperava d’ells, amb alguna “meiga” que ens ha ajudat en la segona partida d’en Marc, i la Laura amb un punt i mig també ha complert.

Demà hi haurà un curiós enfrontament entre Canàries i Catalunya, ja que als nostres quatre joves els hi ha tocat lidiar amb quatre canaris que també han fet el ple. En acabar la tercera ronda, només quedaran la meitat, i espero que es decanti cap a la nostra banda. Laura juga contra un altre madrileny i té ganes d’entrar en retransmissions. Ho té complicat, però aquesta noieta ja ha demostrat que pot fer molt bé les coses.

Des d’un Padrón en festes de “Santiaginho” i amb bon temps.

JOAN A. PÉREZ

CRÒNICA DE LA 3ª RONDA

Fa poc hem acabat la 3ª ronda i hem tingut les primeres relliscadetes.

Finalment, el matx amb les illes afortunades s’ha decantat cap a Catalunya per un 3 a 1, però l’Erik, desprès de encarar molt bé la seva partida, ha comès una errada que li ha estat impossible recuperar i li ha fet perdre la partida. També la Laura ha passat d’una situació millor a l’obertura a intercanviar malament un parell de jugades (un Tc8 a la jugada 18 ha estat el moviment clau) i perdre qualitat. Malgrat el desavantatge ha estat lluitant durant 4½ hores fins que al final el punt s’ha decantat cap al seu rival.

En Jordi, Quique i Marc han resolt les seves partides amb relativa solvència, i demà estaran ocupant els tres primers taulers, havent evitat l’enfrontament entre dos d’ells. Realment, ho estan fent molt bé !

Com a anècdota d’aquests tres que dormen junts, ahir, en mig d’una conversació en les que es comentaven diferents moments de les partides jugades, va sorgir el següent comentari sense cap ni peus i que ens va deixar a tots perplexos:

“Conill, llebre, cangur...Què mengen els cangurs ?”

Atès que aquest delegat és el responsable d’ells, va suggerir a l’individu que si havia pres algun medicament en excés, si era al·lèrgic a algun aliment o havia algun estimulant no permès a l’habitació, obtenint-ne un no per resposta a totes les possibilitats. Eren pensaments que li passaven pel cap !!

Us emplaço a tots els lectors d’aquestes cròniques a que intenteu saber qui d’aquests tres formosos nois va ser l’autor d’aquesta increïble frase. Us aniré donant pistes al llarg d’aquest campionat.

Des d’un Padrón, amb ressaca per la seva Festa Gran de “Santiagiño”, i amb bon temps encara.

JOAN A. PÉREZ

 

CRÒNIQUES DE LA 4ª Y 5ª RONDA

Ja hem passat l’equador del campionat desprès d’aquesta doble ronda, i podríem dir que mantenim totes les opcions, encara que no hem acabat contents del tot. Podríem haver tret millors resultats tal i com han anat les partides, encara que també algun que altre pitjor.

El pal més dur s’ho ha dut en Marc que no ha pogut puntuar en el dia d’avui, malgrat no ha jugat malament, petites errades a la primera davant un dels favorits, en David Pardo, i una més grossa a la segona, han fet que fos el seu dia negre.

Un altre que ha tingut el dia despistat ha estat l’Erik, que ha remuntat una partida aquest matí que tendia més cap a la derrota que cap a la victòria final que ha obtingut, i a la tarda una triple repetició de jugades li ha servit per salvar el mat en tres que li venia a sobre. Al final un punt i mig, però sensacions estranyes.

La Laura s’ha deixat empatar una partida que tenia guanyada aquest matí, on els regals s’han intercanviat, però a la tarda ha fet una bona partida. També ha aconseguit un punt i mig, i ara amb 3 de 5 manté totes les seves expectatives en la classificació femenina.

En Jordi i en Quique només han aconseguit un punt dels dos, i han estat els de la tarda, però el seu joc està sent molt bo. Tots dos podrien haver aconseguit més, i en Quique, amb un gran sacrifici no ha sapigut rematar la seva partida contra l’1 del rànquing, l’Ángel Arribas. Crec que aquests dos nois tenen ganes de fer quelcom gran.

Bé, queda saber “... què mengen els cangurs ?”. Igual ja l’heu buscat a Internet i haureu trobat la resposta, però ... quin dels tres nois va tenir aquesta gran dissertació filosòfica? Bé, el seu català no és de Barcelona, i això encara fa més divertida l’expressió.

Per cert, avui al dinar ha sortit una altra frase ZEN, que ha més ha estat dita en castellà i així la trasllado: “Más vale descansar sobre el error que estar revoloteando eternamente en la duda”. Apliqueu-vos-la tots aquells jugadors que el temps acaba tornant-vos-ho el vostre enemic.

Des de Padrón,

JOAN A. PÉREZ

CRÒNICA DE LA 6ª RONDA

Una 6ª ronda que podria haver estat espectacular per als nostres interessos si Jordi i Laura haguessin guanyat les seves partides, a les que van arribar amb un peó d’avantatge però que no els hi ha estat suficient per materialitzar el punt sencer.

Quique, Marc i Erik han guanyat les seves partides amb prou solvència, malgrat que Quique ha decidit que la variant escollida, al menys durant una temporada, no la tornarà a fer servir.

Atenent als resultats que estan succeint al campionat, tots els nostres esportistes tenen obertes les seves possibilitats, i demà veurem fins a on. Quique, Jordi i Erik estan als taulers 3, 4 i 5 respectivament; i Marc està al 9, i no pensa baixar els braços, malgrat que a les 9:50 d’avui encara estava amb una tovallola a la cintura, molt sexy per cert (per si a algú o alguna li pot interessar aquesta informació). D’ells, l’Erik arrossega una curiositat, i que demà segur que aconseguirà que sigui una mera anècdota, i és que, segons les seves pròpies paraules, fa ja dos campionats d’Espanya que no guanya a un canari i ja n’està fart, sembla que quan juguen contra ell es converteixen en petits GMs.

Laura jugarà més enrere, al tauler 17, però té unes ganes immenses de guanyar un nou punt (m’ha confessat que no vol més taules) i que les altres noies se la comencin a mirar amb preocupació. Ja veurem com li va, però de moment ha aconseguit traslladar-nos la seva il·lusió i que una de les nostres amazones sub14 es pugui estar defensant amb certa solvència en aquesta categoria.

Bé, no sé com porteu quin dels dos candidats que queden va tenir aquesta divertida ocurrència “... què mengen els cangurs ?”, però és aquell que enfocarà la seva carrera cap a l’enginyeria i no cap a econòmiques.

Haig de confessar que aquest delegat està passant molts bons moments dins aquest grup d’esportistes i d’entrenadors. No sé si els resultats ens acabaran acompanyant, però han aconseguit tenir un ambient molt distés i divertit desprès de les partides, i això ja és una medalla per tots ells, ... i és una llàstima que aquestes medalles no puguin comptabilitzar per a la nostra Generalitat.

Des de Padrón,

JOAN A. PÉREZ

CRÒNICA DE LA 7ª RONDA

Una jornada amb tots els sabors. Les grans victòries d’en Jordi i l’Erik, s’han vist compensades per les derrotes d’en Quique i la Laura. En Marc n’ha fet taules.

En Jordi fa un bon sacrifici, però no acaba d’escollir el camí correcte, ... però el seu rival tampoc, i guanya una gran partida. Demà el tindrem al primer tauler i esperem que ja no el deixi, ...ara que ja sap “...què mengen els cangurs ?”.

L’Erik, convençut que “Can” volia dir “Canadenc” enlloc de “Canari”, supera amb un joc efectiu i precís al seu rival, a la vegada que aquesta petita “paret” que s’havia trobat sempre que jugava contra jugadors d’aquesta comunitat. Té totes les opcions obertes, i demà al tercer tauler i contra un rival equivalent segur que ens farà gaudir del seu joc.

En Quique ha perdut la seva partida, desprès d’un gran plantejament i haver quedat bé, un moviment de la torre equivocada a la columna “e” li fa perdre opcions de victòria, però un error posterior (el temps se li tira a sobre i no li ajuda en aquestes posicions delicades) dóna al “traste” amb la partida. Amb 5 punts i un bon desempat, encara el tenim lluitant per tot.

La partida d’en Marc s’ha mantingut igualada, i al final encara ha tingut que ser precís per treure taules. El podi li ha quedat vetat, però encara pot acabar el campionat en una bona posició i, inclús, pujant una miqueta d’Elo.

La pèrdua de la partida de Laura entrava dins les possibilitats, però poder esperàvem que li pogués donar més guerra al seu rival. Està clar que aquesta no ha estat la partida de la Laura, i així ho ha reconegut ella, però continua tenint el camí obert a qualsevol possibilitat i la il·lusió encara la té intacta.

Per últim, comentar-vos que les tertúlies dels dinars estan centrades en els “dibuixos animats”, dels actuals i dels d’abans, i resulta agradable i sorprenent descobrir que algun dels nostres nois/nens encara se saben tots els noms dels “Pokemons” (hi ha més de 200) o els xuts i parades de “Oliver i Benji”, i algun que altra “carca” recordava a “MazingerZ” o als “Barrufets”

Des de Padrón,

JOAN A. PÉREZ

CRÒNICA DE LA 8ª RONDA

Com ahir, una bona jornada, amb un bon sabor de boca, ... però amb algun pebrot picant.

En Jordi torna a guanyar, desplegant un joc molt ambiciós, i demà tindrà el podi i el campionat a ma. Se’l veu molt relaxat i content. Les coses li estan sortint bé i a veure si demà por rematar aquest excel·lent campionat.

En Quique recupera les bones sensacions i guanya ràpid. Demà també tindrà les seves oportunitats per optar al podi, encara que dependrà dels desempats. Té una partida complexa, però el seu joc està sent molt bo, i pot guanyar a qualsevol rival d’aquest torneig.

L’Erik perd la seva partida, on ha optat per una variant massa simplificadora pensant que quedaria millor. Ha perdut les opcions a podi, però està el 10è classificat, amb molt bon desempat i optant a una gran classificació en el seu primer any de sub-18.

La Laura, fent uns escacs molt sòlids (només en una partida l’han superat en el seu joc), no ha pogut guanyar una posició amb qualitat de més i que ha acabat tornant per veure si enganxava al seu rival. No ha estat així, i només ha pogut treure taules. Això li ha fet perdre moltes opcions de podi, però demà lluitarà amb una rival directa per millorar la seva classificació, i el podi, si aconsegueix la victòria, ja no dependrà d’ella.

En Marc s’ha enredat amb temes tàctics amb la WFM andalusa Amalia Amaraz, i pràcticament li ha donant el campionat d’Espanya femení d’aquesta categoria. Està clar que aquest últim campionat d’edats en el que participa no ha estat el seu campionat. Demà ha de guanyar a la jugadora femenina contra qui li ha tocat per donar-li alguna opció a la Laura; i ens ha dit que complirà.

Es presenta un dia llarg, ... de preparació, ... de calmar les tensions, ... de gestionar les emocions; però aquí estem lluitant pels podis. En aquests campionats d’Espanya hem perdut dos podis pràcticament a la butxaca, a les categories sub-10 i sub-16. Esperem que la lluita i el bon joc dels nostres esportistes aconsegueixi canviar la tendència en aquesta categoria sub-18.

Des de Padrón,

JOAN A. PÉREZ

CRÒNICA DE LA 9ª RONDA

DUES MEDALLES !!

JORDI COLL guanya una plata amb sabor a or, i LAURA MARTÍN se’n porta la tercera plaça femenina.

Bona última jornada, amb el famós pebrotet picant que sempre ens ha aparegut.

Jordi guanya una gran partida, i assoleix un subcampionat amb sabor a or, però que no li és suficient per guanyar el campionat, que recau a l’andalús José Miguel Fernández.

I en Quique torna a plantejar una bona partida, però el temps se’l torna a menjar i unes imprecisions li fan perdre el petit avantatge que havia aconseguit amb negres, per acabar perdent la partida i el 3er lloc de la classificació que va a mans del seu rival, en David Pardo.

L’Erik guanya la seva partida i acaba en una excel·lent 7ª posició en el seu primer any de sub-18. Jo crec que ell encara volia més, ja que li hagués agradat tenir l’opció de lluitar per les medalles, però ha fet un molt bon campionat i de segur que l’any que ve ho millorarà.

I Laura, la nostra amazona sub-14, que més li podem demanar !! Ella considera que li ha faltat una mica de “punch” per rematar partides que li eren favorables; però si fent un campionat “normalet” assoleix el 3er lloc femení, que obtindrem d’ella el dia que li vagi bé. Cal remarcar que aquesta categoria no ha estat el campionat de les noies, ja que entre les 10 primeres noies classificades, només dues d’elles pugen el seu Elo.

Per últim, en Marc, que ja havíem comentat que no havia estat aquest el seu campionat, però que en la última ronda ha posat tots els seus sentits per guanyar a al noia amb 4,5 punts que li havia tocat i així ajudar a Laura a aconseguir la seva medalla.

Des de Padrón, on a més de jugar a escacs hem aprés què mengen els cangurs, s’acomiada de tots vosaltres,

JOAN A. PÉREZ

 

Sub-14

 

 

CRÒNIQUES DE 1ª Y 2ª RONDA

Ahir es van disputar les dues primeres rondes del Campionat d’Espanya d’Edats sub14, on Catalunya aporta 14 esportistes dels 114 participants.

No podem sentir-nos massa satisfets d’aquesta doble ronda, ja que part dels nostres esportistes s’han deixat alguna cosa en el camí. Només Llàtzer Bru i Gal·la García-Castany conserven els 2 punts.

Per aquells que seguíeu per Internet les partides de la 1ª ronda, no devíeu entendre res quan en una posició igualada, veieu que en Martín Fosberg perdia la seva partida. Jo estava davant d’ell en el moment clau i realment havia perdut la noció del temps. Quan el seu rival li va indicar que havia perdut, encara li va costar reaccionar, i ben bé fins sortir de la sala no va ser conscient de com havia passat. Encara que també en Roger García va patir un mat en una de forma ràpida, i la Laura Martín no va poder guanyar una partida, que també podria haver perdut, en un final amb peó de més i alfils d’igual color, que en els anàlisis posteriors no es va trobar que hi hagués forma de guanyar-lo.

 

Però la 2ª ronda, encara ens van aportar algun petit disgust més entre els que havien aconseguit el primer punt, com van ser les derrotes de Màxim Ventura, Marc Pozanco i Jordi Jané, o que Ferran Cervelló i Pere Garriga no passessin de l’empat; tots jugant amb rivals de menor ELO.

També vam tenir alegries, com les victòries de Llàtzer Bru (jugant contra un dels nostres, l’Ignasi Vilanova) i de la Gal·la, així com les taules de l’Andrea Lafuente contra la canària Johanna Capote.

Bé, tots els nostres esportistes tenen ja un punt com a mínim i mantenim oberta totes les opcions, i espero que aquestes punxades inicials ens donin més força competitiva les properes partides.

JOAN A. PÉREZ

 

 

CRÒNICA 3ª RONDA

En el segon dia de competició, i ja a la tercera ronda, els nostres esportistes ens han donat globalment molt bons resultats, encara que els dos capdavanters que portàvem han cedit, mig punt la Gal·la García-Castany i el punt sencer en Llàtzer Bru. Una llàstima, perquè tots dos han tinguts moments i ocasions per definir al seu favor aquestes partides, però no ho han aconseguit.

També ha punxat l’Eduard Prujà, però està fent partides llargues i lluitant totes les posicions. Porta un punt però de ben segur que acabarà sumant uns quants més.

De la resta, pràcticament han guanyat tots (Laura Martín, Pere Garriga, Ferran Cervelló, Jesús Ligero, Martín Fosberg, Maxim Ventura, Marc Pozanco, Roger García, Jordi Jané i Ignasi Vilanova) i l’Andrea Lafuente ha fet unes noves meritòries taules.

No estem en els llocs capdavanters, però 13 dels nostres 14 esportistes estan entre els dos i els dos punts i mig de tres, i alguns estan agafant prous ànims com per començar a pensar què aquest petit efecte submarí en el que estem immersos ens podria portar a grans èxits.

L’ambient és extraordinari entre tots (les ferides s’estan consolant en grup), i esperem que el mantinguem fins al final d’aquesta travessia en la que tots estem embarcats.

Demà, a la 4ª ronda, només ha sortit un aparellament entre catalans i tots es deixaran la pell per continuar sumant.

Amb dies una mica nuvolosos, des de Padrón.

JOAN A. PÉREZ

CRÒNIQUES DE 4ª i 5ª RONDA

Ja hem passat l’equador del campionat i els nostres esportistes, malgrat no els tenim capdavanters,  mantenen la seva constància i competitivitat, tenint als líders al punt de mira i oberts a qualsevol possibilitat.

Les nostres amazones, Gal·la García-Castany i Laura Martín, continuen molt fermes i han mantingut senceres totes les seves expectatives, i hem recuperat opcions amb les dobles victòries de Màxim Ventura i Marc Pozanco. Tots ells amb 4 punts.

En aquesta doble ronda, dos dels nostres jugadors (en Ferran Cervelló a la 4ª ronda i en Jesús Ligero a la 5ª) s’han enfrontant a l’ Irene Nicolàs, una de les favorites i segona del rànquing, i encara que li han buscat les pessigolles no ho han aconseguit, i s’ha endut els punts. Malgrat aquestes derrotes, tots dos es mantenen amb 3 punts i mig i amb totes les possibilitats obertes. En aquest grup també hi tenim a en Pere Garriga, que l’única partida que ha perdut ha estat en mans del propi Jesús.

Amb 3 punts, i sentint-se ells una mica abatuts, tenim dos dels nostres favorits a priori, com són en Martín Fosberg i en Llàtzer Bru. A títol anecdòtic (i li vaig dir que ho posaria a la crònica), vaig estar esmorzant amb en Martín, la seva mare i en Lluís Comas, parlant del “lapsus” amb el temps de la primera ronda, i vam arribar a la conclusió que ... en Martín havia aconseguit traspassar la nostra dimensió i estava disputant un campionat paral·lel !! Bé, està clar que a la 4ª ronda encara rondava per ell, però creiem que ja hem aconseguit que torni a la Terra.

També estan amb 3 punts en Jordi Jané, en Roger García, l’Eduard Prujà i l’ Ignasi Vilanova. Aquest últim va fer un dels gestos esportius del campionat, a l’acceptar les taules proposades pel seu rival, en un final que ell va considerar que estava igualat, quan al seu oponent només li quedaven 3 segons i ell tenia temps de sobres. Cal dir que al sortir de la partida l’ Ignasi es va trobar amb algunes recriminacions nostres, però crec que és just que aquesta crònica li valori el gest que va tenir, encara que el rival disposés d’increment, i el feliciti per la seva decisió.

No va ser un bon dia per l’Andrea Lafuente, que només va poder aconseguir mig punt de les dues partides i no va estar massa fina, estant ara amb dos punts i mig, però això no li treu el bon campionat que està fent.

Avui es disputarà la 6ª ronda, i s’han pogut evitar els enfrontaments entre catalans. Serà complexa i difícil, però els nostres esportistes estan tots prou animats i amb confiança com per pensar que aquests nois i noies igual ens donarien més d’una alegria. Els entrenadors estan fent una gran tasca i aplicant receptes amb moltes dosis de confiança.

Les mares (majoritàries) i els pares que ens acompanyen estan sent tots encantadors, i recolzant als seus fills o filles en cada moment, i fent la feina fàcil en aquest delegat.

Amb un dia més solejat que els anteriors que està permetent l’ús de la piscina, s’acomiada fins demà.

JOAN A. PÉREZ

CRÒNICA 6ª RONDA

Una bona sisena jornada. S’han ajuntat algunes derrotes amb bones victòries, però en general ha anat prou bé. Encara no hem atrapat el liderat, però el continuem lluitant. Cal destacar del campionat la consistència i el bon joc que està fent el balear Yue Shen i la victòria de l’extremeny Pablo Garrido sobre l’ Irene Nicolàs, una de les favorites.

La Laura Martín i en Maxim Ventura s’han posat amb 5 punts i enfoquen la doble ronda amb totes les possibilitats. Laura ens està fent patir amb les sever partides, però està clar que la seva capacitat de lluita i de constància li estan donant resultats. La setena ronda, contra en Samuel Navarrete (1er del rànquing) ens donarà el seu punt de forma. Maxim està fent un campionat excel·lent, inclús en la partida que va perdre en la que estava millor però on va veure cops tàctics del seu rival que no existien, i és un clar candidat per fer-nos somiar.

Gal·la García-Castany va tornar fer una bona partida, però no va poder passar de l’empat, i amb 4,5 punts està junt amb el Jesús Ligero i en Pere Garriga a un punt del liderat i amb moltes ganes. Una llàstima que en la setena ronda hagin de jugar junts Gal·la i Jesús.

Amb 4 punts tenim un grupet de 5 jugadors (en Marc Pozanco, en Llàtzer Bru, en Jordi Jané, en Roger García i en Martín Fosberg), on només en Marc ha perdut en aquesta sisena ronda i amb l’1 del rànquing, i que continuaran lluitant per arribar el més amunt possible.

Ferran Cervelló se’ns ha quedat amb 3,5 punts, desprès de la seva derrota, i esperem pujar-li l’ànim. L’ Ignasi Vilanova, l’Andrea Lafuente i l’Eduard Prujà estan amb 3 punts, i esperem que tots ells acabin fent un bon “rush” final.

Els nostres “entrenadors-Jedis” continuen molt ferms i animats, i això ho estan notant els nostres esportistes. Esperem que la “Força ens acompanyi”.

Amb alguna ampolla d’aigua que va volar per sobre la taula, i que ja sabem que no tornarà a passar, s’acomiada fins demà.

JOAN A. PÉREZ

 

CRÒNICA ÚLTIMA

Bé, m’he saltat un dia d’enviar la crònica, però hem tingut molta feina en aquest “rush” final.

Finalment DUES MEDALLES ... i femenines !!

Laura Martín s’ha convertit en la nova subcampiona d’Espanya sub14 i Gal·la García-Castany en la tercera classificada, amb una diferència de desempat tan petita que es podrien haver girat les tornes sense cap problema. Totes dues, a més a més, empatades amb 6,5 punts amb la valenciana Irene Rodríguez, que repeteix el seu títol de campiona de l’any passat, i que felicitem pel seu campionat.

A més han estat les millors representants de Catalunya, sent 8ª i 9ª classificada de la general. Moltes felicitats a totes dues !!

En Màxim Ventura i en Pere Garriga també han acabat amb 6,5 punts, just darrera de les nostres amazones. En Màxim va tenir ahir una jornada terrible, que li va fer perdre qualsevol opció a podi, però això no li resta mèrits al campionat que ha realitzat. Bon campionat d’en Pere Garriga, que l’any que ve repetirà categoria, i de ben segur que estarà lluitant als taulers de davant.

També felicitar a la resta dels nostres participants que, en major o menor mesura, han complert amb els seus objectius, i especialment a aquells que han vist com es frustraven moltes de les seves expectatives, però que, malgrat tot, han estat competint fins al final amb molta fermesa.

Les classificacions i puntuacions dels nostres esportistes han estat les següents:

Rk.

Nombre

FED

FIDE

EloN

Pts.

Des 1

Des 2

Des 3

8

Martin Pérez, Laura

Cat

1946

1900

6,5

37,5

44,5

34

9

García-Castany Musellas, Gal·la

Cat

1980

1963

6,5

37,5

44

35

10

Ventura Bolet, Maxim

Cat

1987

1964

6,5

37

44,5

33,5

11

Garriga Cazorla, Pere

Cat

1931

1931

6,5

37

43,5

32

16

Bru Rullo, Llàtzer

Cat

1971

1966

6

36

42

30

24

Ligero Martínez, Jesus

Cat

1801

1745

5,5

36,5

43

30,5

26

Forsberg Conde, Martín

Cat

2076

2033

5,5

35,5

42,5

26,5

30

García Acosta, Roger

Cat

1879

1864

5,5

33,5

40

29

31

Jané Besora, Jordi

Cat

1801

1725

5,5

33,5

40

29

33

Lafuente Calvillo, Andrea

Cat

1682

1622

5,5

30

35,5

25,5

35

Pozanco Romasanta, Marc

Cat

1916

1897

5

36,5

43,5

30

43

Prujà Ramírez de C., Eduardo

Cat

1735

1623

5

30,5

38

24

48

Cervelló Tost, Ferran

Cat

1880

1851

4,5

35,5

42

26

62

Vilanova Olmedo, Ignaci

Cat

1762

1770

4

34,5

41

23,5

 

A punt d’agafar l’autocar que en portarà a l’aeroport de Santiago, i de tornada casa, s’acomiada fins un altre any.

JOAN A. PÉREZ

 

Sub-12

El dia 4 de juliol, l’expedició catalana Sub12 vàrem arribar a Padrón per disputar el campionat d’Espanya 2011. Desprès de Galícia, Catalunya és l’autonomia amb més participació, amb un total de 20 jugadors/es.

Pel que fa a l’organització és tot més que correcte, i són molt estrictes amb el tema de l’entrada d’acreditats a la sala, la qual cosa fa que en tot moment la sala de joc estigui en total qualitat per jugar.

La primera ronda s’ha disputat el dia 5 a les 10.00 h. del matí, i en global ha estat una jornada molt bona, aconseguint 11 victòries i dues taules.

Els primers taulells de catalans han tingut partides bastant còmodes excepte la partida de Daniel Garcia, ja que hi hagut moments en la partida que tenia la posició totalment perduda i finalment desprès d’una gran lluita ha salvat mig punt.

De les tres fèmines catalanes que participen, l’única que ha puntuat en aquesta ronda ha estat la Cristina Garcia que durant tota la partida ha tingut molta avantatja, tot i que en un moment de la partida s’ha complicat, però en cap moment a cedit la superioritat i finalment ha acabat imposant-se.

La Joana Llum Cardo, ha patit durant tota la partida, ja que no ha jugat massa bé l’obertura i amb l’Índia de rei ha quedat inferior cosa que l’ha portat a la derrota.

Una partida ha destacar ha estat la del Guillem Porta, que ha estat el primer en acabar desprès d’una partida que ha tingut totalment controlada des del primer moment i amb una seguretat característica d’aquest jugador. Ha organitzat un atac on finalment, a part de quedar-se amb peça de més, la contrincant cau en una red de mate imparable fins i tot no li serveix el sacrifici de dama.

En aquesta jornada l’últim d’acabar de la sala ha estat el jugador Pol Bover, que ha tingut una partida molt complicada, però sempre l’ha tingut controlada i en un final amb peó de més acaba coronant dama, deixant totalment desarmat al contrari.

La segona ronda és a les 17.00 h. i en el primer taulell disputarà l’Oriol Panades, contra el número 1 de ranking l’andalús Miguel Santos Ruiz.

 

 

2a Ronda

Desprès de la segona ronda, jugada el mateix dimarts a les 17.00 h., els resultats d’aquesta jornada han estat molt positius, ja que hem aconseguit 13.5 punts de 19 possibles, per que hi havia un enfrontament català.

Amb dos punts de dos possibles tenim 7 jugadors que són: Guillem Salagran, Alexandre Ventura, Ismael Gimenez, Oriol Serra, Adrian Jimenez, Guillem Porta i Pol Bover.

Ha estat una jornada on no hi hagut partides ha destacar, ja que gairebé en totes les partides guanyades ha estat per guanyar material i poc a poc transformar aquesta avantatja amb victòria.

La partida dels dos catalans va ser la d’Adrià Perez amb Guillem Salagran i va ser similar a la dels seus companys, ja que el Guillem va guanyar un peó a mitja partida i desprès un altre, cosa que va fer que quedés la partida total guanyada, tot i que l’Adrià no li va posar fàcil i va lluitar fins l’últim moment.

La partida de l’Oriol Panadés amb el número 1 de ranking Miguel Santos Ruiz, van jugar una francesa variant del canvi, i tota la partida va estar molt bloquejada fins que l’Oriol fa una errada i perd una qualitat, a partir d’aquest moment es provoquen els canvis i l’Oriol queda totalment amb desavantatge.

 

El dimecres al matí no hi ha ronda i per tant els nens/es es podran distreure sortint una mica de l’hotel, ja que hi ha famílies que s’han organitzat per anar a Santiago d’excursió o altres llocs de la zona.

A la tercera ronda, torna haver-hi un enfrontament català, i tora a ser el Guillem Salagran que juga amb Adrian Jimenez.

 

Imma Montoliu

 

3a Ronda

En aquesta tercera ronda, els dos enfrontaments catalans de Guillem Salagran amb Adrià Jimenez ha acabat amb taules, tot i que en tota la partida l’Adrià va tenir millor posició però no va poder transformar-ho amb victòria, pel que fa a l’enfrontament de David Pita i David Iglesias també ha acabat en taules.

En total vam aconseguir 9’5 punts de 18, ja que cada vegada és més difícil puntuar, per que els grups es van consolidant.

Una partida per destacar va ser la de l’Alex Ventura, que va jugar amb peó de menys però amb suficient compensació per endur-se la victòria.

I una de les partides que va finalitzar més ràpida va ser la de Daniel Garcia que amb un Drac Accelerat amb entrega del peó guanya imparablement per l’atac.

L’últim jugador català i penúltim de la sala en acabar la partida va ser l’Oriol Panadés que desprès d’una partida molt complicada, on el contrincant tenia molt atac i l’Oriol va tenir que jugar tota la partida incòmode sense que les seves peces tinguessin el cap joc, tot i així arribat a l’apuro de temps va ser on poc a poc va poder canviar alguna peça i el contrincant es va deixar un cop tàctic on l’Oriol es queda amb peça de més, i a partir d’aquí s’endu la victòria.

Una de les partides que no és mereixia la derrota va ser la del Carlos Martínez, ja que va jugar molt bé tota la partida i va aconseguir peó de més, però cap al final li van recuperar i es va quedar amb desavantatge.

Per últim destacar la partida del Jaume Ros, que amb la solidesa i concentració que destaca aquest jugador, va estar tota la partida superior i fen les jugades precises per anar desarmant al contrari, fins aconseguir la victòria molt mereixuda. 

4a Ronda

La quarta ronda d’aquest campionat ha desarrotllat la famosa frase “Solo puede quedar uno” de la pel·lícula “Los inmortales”, ja que quatre dels jugadors catalans amb més opcions els han emparellat junts.

Alex Ventura amb Pol Bover i Oriol Serra amb Guillem Salagran, que finalment s’han imposat la victòria l’Alex i el Guillem.

En el cas del Guillem Salagran sembla que estigui jugant un campionat de Catalunya en comptes del d’Espanya, ja que li han tocat tres jugadors catalans consecutius.

El jugador Ismael Gimenez ha estat lluitant tota la partida fins arribar en un final amb tres peons i alfil contra tres peons i cavall del contrincant, però amb desavantatge posicional del rei, cosa que ha portat que ni tant sols pugues treure unes taules.

L’Adrian Jimenez, que està fent un fantàstic campionat, lluitant en totes les partides i de moment porta dues victòries i dues taules, ha estat l’últim de sortir de la sala i quan ja eren dos quarts de tres de la tarda i tota la resta de companys ja estaven a mig dinar. Estava lluitant un final amb dos peons i cavall contra un peó i cavall, i tot i que s’ha de dir que ho ha provat tot no ha pogut passar de les taules, a més curiosament s’ha repetit la mateixa posició que el que havia succeït al primer taulell.

Un dels jugadors que avui ha acabat guanyant ràpid ha estat l’Albert Pita, que amb una partida igualada ha organitzat un atac amb torre, dama i dos cavalls contra torre, dama i parella d’alfils del contrari, i quan està a mig atac el rival s’ha deixat el mat.

L’Adrià Perez ha jugat una escocesa on el rival fa una entrega de peça que sembla bona però finalment l’Adrià li impedeix el pla i es queda amb peça de més, a partir d’aquí poc a poc ha anat rematant la partida.

Una de les partides on hi hagut més emoció per saber qui s’emportava la victòria ha estat la de la Daniela Velasco que jugava amb una noia andalusa i han jugat una francesa, variant del canvi on Daniela es queda amb peó de menys, obsessionada per recuperar el peó acaba fent un sacrifici de peça que sembla que recupera el peó, però no serveix i queda amb peça de menys, quan ja sembla que Daniela està perduda recupera la peça i acaba la partida en taules.

Avui com que ha fet sol, alguns nens/es han aprofitat per anar a la piscina una estona al migdia, i despejar-se per afrontar la partida de la tarda.

Imma Montoliu

5a Ronda

Alex Ventura 5 punts de 5 possibles, i líder en solitari, desprès de derrotar al número 3 de ranking l’andalus Alejandro Perez, en una partida on l’Alex sacrifica una peça per guanyar un peó que finalment convertirà en una dama.

Per la resta de jugadors no va ser una tarda encertada per Catalunya, ja que en un principi de la ronda moltes de les partides estaven de cara i poc a poc es van anar girant.

Guillem Salagran, Jaume Ros, Pol Bover, que eren els altres jugadors catalans que jugaven en taules de retransmissió van perdre les seves partides, per compensar l’Ismael Gimenez i l’Adrian Jimenez tots dos amb 3 punts aconsegueix unes taules i una victòria respectivament.

La 6a ronda es definitiva i serà la franja per dividir els jugadors en la part alta o baixa de la taula.

 

Imma Montoliu

6a Ronda

Alex Ventura no deixa el lideratge, desprès de fer taules amb el número dos de ranking.

Desprès d’aquesta 6a ronda en la part alta de la taula es situen dos jugadors amb 5’5 punts i vuit jugadors amb 5.

Pel que fa a l’expedició catalana ha estat una tarda molt productiva, ja que han puntuat 18 jugadors dels 20 possibles, amb un total de 14’5 punts de 19, ja que hi havia un enfrontament català.

Aquest enfrontament eren els jugadors Carlos Martinez amb Daniela Velasco, que tot i semblar que el Carlos podria aconseguir la victòria, finalment va quedar en taules.

Cal destacar la partida de l’Oriol Serra que va organitzar un atac amb un peó de més, pressionant totalment a la seva rival, però la bona defensa de la jugadora no va deixar que l’Oriol s’endugués el punt senser i es va tenir que conformar amb unes taules.

També s’ha de destacar la partida de Pol Bover que tot i en un moment de la partida portava dos peons de menys, va lluitar i fent valer un bon atac i la perserverància d’aquest jugadors, va endur-se la victòria.

Les dues últimes partides dels catalans va ser l’Ismael Gimenez, que va jugar molt bon final i va aconseguir la victòria coronant el peó de més que portava en tota la partida.

Un dels últims de sortir de la sala va ser el jugador Adrian Jimenez, on li van fer jugar un final amb 5 peons i cavall contra dos peons i cavall, el qual no va tenir cap problema en decantar el resultat favorable.

Els jugadors catalans amb més opcions en aquest moment són:

Alex Ventura 5’5

Adrià Jimenez 5

Ismael Gimenez 4’5

Pol Bover 4

 

Imma Montoliu

6a Ronda

Alex Ventura no deixa el lideratge, desprès de fer taules amb el número dos de ranking.

Desprès d’aquesta 6a ronda en la part alta de la taula es situen dos jugadors amb 5’5 punts i vuit jugadors amb 5.

Pel que fa a l’expedició catalana ha estat una tarda molt productiva, ja que han puntuat 18 jugadors dels 20 possibles, amb un total de 14’5 punts de 19, ja que hi havia un enfrontament català.

Aquest enfrontament eren els jugadors Carlos Martinez amb Daniela Velasco, que tot i semblar que el Carlos podria aconseguir la victòria, finalment va quedar en taules.

Cal destacar la partida de l’Oriol Serra que va organitzar un atac amb un peó de més, pressionant totalment a la seva rival, però la bona defensa de la jugadora no va deixar que l’Oriol s’endugués el punt senser i es va tenir que conformar amb unes taules.

També s’ha de destacar la partida de Pol Bover que tot i en un moment de la partida portava dos peons de menys, va lluitar i fent valer un bon atac i la perserverància d’aquest jugadors, va endur-se la victòria.

Les dues últimes partides dels catalans va ser l’Ismael Gimenez, que va jugar molt bon final i va aconseguir la victòria coronant el peó de més que portava en tota la partida.

Un dels últims de sortir de la sala va ser el jugador Adrian Jimenez, on li van fer jugar un final amb 5 peons i cavall contra dos peons i cavall, el qual no va tenir cap problema en decantar el resultat favorable.

Els jugadors catalans amb més opcions en aquest moment són:

Alex Ventura 5’5

Adrià Jimenez 5

Ismael Gimenez 4’5

Pol Bover 4

 

Imma Montoliu

Padrón 2011

  ORO PLATA  BRONCE TOTAL
Andalucia 5 1 2 8
Valencia 2   2 4
Madrid 1 2 2 5
Castilla La Mancha 1 1   2
Aragon 1 1   2
Galicia 1   1 2
Navarra 1     1
Catalunya   5 2 7
Canarias   1   1
Extremadura 1   1
Murcia     1 1
Cantabria     1 1
Baleares     1 1

 

Linares 2010

 
ORO PLATA  BRONCE TOTAL
Catalunya 2 3 1 6
Valencia 2 1 1 4
Andalucia 1 4 3 8
Madrid 1 1 3 5
Canarias 1 1   2
Asturias 1 1   2
Castlla La Mancha 1   2 3
Navarra 1     1
Extremadura 1     1
Galicia 1     1
Murcia   1 1 2
Aragón     1 1

 

Granada 2009

 
  ORO PLATA  BRONCE TOTAL
Andalucía 4 2 1 7
Madrid 3 1   4
Canarias 2 2 1 5
Catalunya 1 2 4 7
Valencia 1 2 4 7
Castilla León 1     1
Navarra   1   1
Baleares   1   1
Asturias   1   1
Galicia     1 1
Extremadura     1 1

 

Padrón 2008

 
  oro plata bronce total
Andalucía 6 4 3 13
Asturias 2 2 1 5
Murcia 1 1   2
Castilla La Mancha 1 1   2
Cantabria 1   1 2
Galicia 1     1
Madrid   2   2
Catalunya   1 2 3
Extremadura   1   1
La Rioja     1 1
Castilla León     1 1
Valencia     1 1
Canarias     1 1
Aragón     1 1

 

 

Linares 2007

  oro plata bronce total
Andalucía 3 2 3 8
Valencia 2 1 1 4
Galicia 1 2   3
Castilla León 1     1
Canarias 1     1
Asturias 1     1
Navarra 1     1
Catalunya   2 4 6
Extremadura   1   1
Madrid   1   1
Castlla La Mancha   1   1
Aragón     1 1
Cantabria     1 1

 

Baños de Montemayor 2006

 
  Oro Plata Bronce Total
Catalunya 6   1 7
Valencia 1 2 2 5
Madrid 1 2 1 4
Andalucia 1 1 1 3
Castilla León 1     1
Canarias   1 2 3
Aragón   1 1 2
Asturias   1 1 2
Castilla La Mancha   1   1
Extremadura   1   1
Galicia     1 1

 

Mondariz 2005

Oro Plata Bronce Total
Andalucía 4 3 1 8
Madrid 2 1 3 6
Catalunya 1 2 5 8
Asturias 2 1   3
Galicia  1 1   2
Valencia   1   1
Aragón   1   1
Cantabria     1 1

Se disputa una categoría menos que en 2004

Mondariz 2004

  oro plata bronce Total
Andalucía 3 3 4 10
Galicia 3     3
Catalunya 2 3 1 6
Navarra 1 1   2
Asturias 1   1 2
Canarias 1   1 2
Murcia 1     1
Aragón   2 1 3
Madrid   1 2 3
Valencia   1 1 2
Castlla La Mancha   1 1 2

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 

 

  

  


 

 

1