bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 06/04/2007 10:38:31

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

 

Resultados 2001

Resultados 2002

Resultados 2003

Resultados 2004

Resultados 2005

Resultados 2006

Circular FCE

Hotel Palas Pineda

Acividades paralelas

Biografía de Jordi Puig

Ranking sub-10

Ranking sub-12

Ranking sub-14

Ranking sub-16

Resultados

Clasificación final Trofeo Jordi Puig

En directo

 

CAMPIONAT DE CATALUNYA SUB-10 A SUB-16 

AjedrezND realizará una cobertura especial de este primer Campeonato de Catalunya de las cuatro categorías que organiza la FCE. 270 jugadores y jugadoras, representando a 70 clubs, competirán por los títulos de Campeón de Catalunya tanto absoluto como femenino y por conseguir una plaza para los Campeonatos de España y en la categoría sub-16 para la selección catalana que acudirá a los juegos de la Juventud.

Ocho de las partidas podrán seguirse en directo por internet, en el portal de retransmisiones de la FCE

Entre jugadores, delegados, organización, árbitros y acompañantes, 640 personas de alojaran en el Hotel Palas Pineda.

Este año, por primera vez se realizará una competición por equipos que concederá el trofeo Jordi Puig, que fue el fundador del Institut d'escacs de Catalunya. Puntuarán por puesto los tres mejores clasificados de cada club, independientemente de la categoría que jueguen, el club que sume menos puntos será el ganador.

La FCE ha preparado toda una serie de actos, para hacer mas agradable la  estancia en el Campeonato, destaca el primer día un concierto inaugural del torneo a cargo de la DEACONS SCHOOL CONCERT BAND una banda de 30 músicos de entre 13 y 19 años.

La FCE también editará una revista diaria, que se venderá al precio de 1 euro con toda la información del torneo y que se podrá adquirir en la tienda de la Federación, junto con material de ajedrez y las camisetas del torneo.

Las categorías sub-14 y sub-16 se evaluaran para elo FIDE.

El dispositivo de recogida de llaves de las habitaciones  se abrirá a las 10 de la mañana del sábado. La FCE ha publicado las instrucciones de como se realizará la entrega de llaves Ver

Ronda 1

Ahir va començar a l’hotel Palas Pineda la primera edició del Campionat de Catalunya organitzada únicament per la Federació Catalana d'Escacs. L'Hotel Palas Pineda deu el seu nom a la deesa grega Palas Atenea. Aquesta, a la mitologia grega, era la deesa de la Saviesa, la Estratègia i la Guerra justa, així doncs, una representant perfecta per dur a terme la pràctica dels escacs.
 

Aquest matí ha tingut lloc el dispositiu de lliurament de claus i s'ha de dir que ha funcionat sense cues i no hi ha hagut pràcticament problemes, la qual cosa s'ha d'agraïr ja que estan acreditats a l'hotel 640 persones entre jugadors, delegats i acompanyants.
 

Cal dir també que durant tot el torneig les partides dels dos primers taulers de cada categoria (excepte l'última ronda) es podran consultar a través de la web http://directefcde.org i també a través d'una pantalla gegant a la sala d'anàlisi o Sala Milos, amb el comentarista de luxe Josep Oms, recentment galardonat per la Generalitat de Catalunya per la seva medalla d'or aconseguida gràcies a la seva actuació a l'última olimpiada celebrada a la ciutat italiana de Torí. Recodem que avui a la tarda es celebraran unes simultànies per a acompanyants a càrrec del mateix Josep Oms.
 

A més, cada dia es publicarà un butlletí del torneig amb entrevistes, fotografies, partides , emparellaments i tot allò que estigui relacionat amb el dia a dia del torneig. Aquest butlletí es podrà trobar a la botiga del torneig ( davant la sala sub10 ) al mòdic preu d'1 €.
 

A la nit hem tingut diverses opcions d’animació. Els més melòdics s’han decantat per anar a escoltar el concert que ha ofert la Deacon’s School Band, la qual ens ha delectat amb diferentes cançons, moltes d’elles conegudes, de pel•lícules famoses com ara Titanic, Lawrence d’Arabia i Indiana Jones entre d’altres.

Els més cinèfils han decidit veure la pel•lícula “Buscando a Bobby Fischer”, una de les millors pel•lícules d’escacs que s’han fet mai en la qual hi actuen actors com Joe Mantegna o Lawrence Fishburne.

Per últim els més culés, s’han decantat per seguir el partit que enfrontava el Futbol Club Barcelona i el Deportivo de La Corunya.

En l'àmbit esportiu, les sorpreses han estat pràcticament inexistents durant la primera ronda, cal destacar, però, les taules aconseguides pel jugador de l'Ateneu Igualadí, Jordi Albet, enfront del número tres del rànquing d'aleví Marc Mallol. També cal menció la victoria d'Alejandro Cruz enfront al 10 del rànquing d'infantils Josep Esquirol. La majoria de la resta dels favorits han sumat el punt no sense complicacions, com Hèctor Vela a Sub16, el qual ha hagut de guanyar un final de torre i alfil contra torre.

L’enfrontament divertit de la jornada s'ha disputat al taulell 2 de cadets, on s'enfrontaven el jugador Barbero envers el jugador Barba. Barbero s'ha endut el gat a l'aigua, com passa habitualment a moltes perruqueries.

Rondas 2 y 3

RONDA 2— Els favorits comencen a suar.

La jornada d’ahir va donar inici a la jornada de tallers programats per quan els jugadors acaben la partida i no saben què fer. A més a més es va celebrar un campionat de partides ràpides per a acompanyants amb gairebé 40 participants. La victòria se la va endur el jugador del Cardona Jaume Jané per davant d’Einar Castellanos i d’Eric Sánchez.

En l’apartat esportiu cal dir que ahir es va celebrar la primera de les 4 rondes matinals. La ronda va iniciar amb uns amb cares de son després que uns preferissin quedar-se jugant i corrent fins tard, altres amb cares de més desperts que de ben segur que hauran somiat ser uns nous Josh Waitzkin després de veure ahir nit la pel•lícula “En Busca de Bobby Fischer” i d’altres contents per la victòria del Barça d’ahir a la nit.

Pel que fa a les partides capdavanteres, cal mencionar els jugadors Abraham Merayo i José Sanchez, tots del club sots campió de Catalunya, la UGA, els quals han posat contra les cordes a Oriol Francés e Imar Tallo, fins a tal punt que les taules podrien haver estat un resultat més que possible en les dues partides.

RONDA 3— Els favorits comencen a punxar.

Si a la ronda 2 els favorits començaven a suar, en aquesta ronda han començat a punxar. El primer que ho ha fet ha estat Alejandro Barbero a mans d’uns dels integrants de la “saga Jané”, l’Esteve. Jané ha plantejat una defensa Larsen que li ha servit per produir un peó passat que ha estat per Alejandro Barbero missió impossible parar-lo.

A infantils no cedeixen cap punt. La Cristina Coll podia haver-li fet un “favor” al seu germà Jordi però no ha pogut ser, i el duel entre Jordi Coll i Oriol Francés i Enric Colón segueix en peu amb el permís de Vidal, Diaz-Flores i companyia.

A alevins segueix el mà a mà entre Marc Sànchez e Imar Talló, mentre que Rojano i Delgado han cedit mig punt.

El primer tauler de benjamins enfrontava a dos favorits, Ligero i Pozanco. Al final han firmat les taules després que Ligero no sapigués aprofitar l’avantatge de peça que duia durant tota la partida.

Mentre es jugava la tercera ronda, el GM Josep Oms s’ha enfrontat en una simultània a 20 acompanyants. El resultat no ha pogut ser millor; les ha guanyat totes 20.

A la nit es va disputar el torneig de ràpides obert a tothom, el qual va comptar amb 151 participants. El vencedor va ser David Ayza amb 9 de 9, mentre que en 2n lloc va quedar Ivan Aguilar i en 3r lloc Jaume Jané.

Fins demà

Ronda 4 -

Avui els acompanyants dels jugadors han tingut l’oportunitat de fer una visita turística per el poble de Vila-Seca, on s’ha visitat el castell i les torres del poble. Els més menuts han pogut gaudir dels tallers de jocs. Mentre que d’altres han preferit organitzar-se l’esbarjo a la seva manera.

Després de la nit de ràpides viscuda ahir nit, els jugadors han afrontat avui la segona jornada matinal i la quarta del torneig.

A categoria sub16, Àlvar Alonso segueix marcant el ritme i ha tornat a vèncer amb certa rapidesa. Aquest cop ha estat enfront del botxí de Barbero, Esteve Jané. L’Esteve ha canviat de plantejament i ha variat la Larsen d’ahir per una siciliana oberta. Al segon taulell Víctor Lillo ha guanyat enfront el jugador del Sant Andreu, David Pueyo. Lillo li ha tallat les ales al Drac plantejat per Pueyo i s’ha imposat amb una bonica combinació amb un sacrifici d’alfil inclòs.

A Sub14, Alex Vidal ha aguantat bé la seva partida amb Jordi Coll després de no haver quedat molt bé a l’obertura, però s’ha refet durant el mig joc e inclòs ha tingut alguna opció a fer taules. Oriol Francés no ha pogut passar de les taules amb la seva partida enfront el jugador del Gavà, Iván Pacheco.

A Sub12, Marc Sánchez no dona opció als seus rivals i avui s’ha desfet del jugador de La Colmena Carlos Rojano. Amb una siciliana Scheveningen en Marc ha obtingut un fort atac sobre l’enroc llarg del rival que li ha permés endur-se el punt i sumar ja 4 de 4. El seu rival més directe, l’Imar Tallo, ha cedit unes taules amb la seva “maratoniana” partida amb el 64 del rànquing, el jugador del Benavent, Marc Borras.
 

Al primer tauler de Sub10 s’han firmat les taules després d’una francesa variant del canvi on tant LLatzer Bru com Marc Ventura no han volgut arriscar i ho han canviat tot per arribar a les taules.

Mencionar també la lluitada partida entre Jesus Ligero i Elies Marti Pojuelo amb victòria de Ligero.
 

RONDA 5.—Els liderats ja tenen nom propi.

A Sub10 s’ha produït la sorpresa al primer taulell. Cora Castellet, del Club Escacs Cerdanyola s’ha imposat al fort jugador benjamí Jesús Ligero. Bru LLatzer també ha aconseguit guanyar la seva partida i comparteix el liderat amb la jugadora del Cerdanyola; demà es veuran les cares.

Marc Sánchez Ibern es qui millor ho té després de desfer-se avui del seu rival més directe, l’Igualadí Imar Tallo. Un plantejament drac no sigut suficient com per parar al jugador del Club d’Escacs Sant Martí que vola directe al triomf amb 5 de 5. Únicament el segueix d’aprop, Aleix Jareño.

A infantils la partida entre Enric Colón i Jordi Coll s’ha decantat a favor de Jordi Coll que segueix imparable amb 5 de 5. Oriol Francés i Marc Pruja el segueixen d’aprop gràcies a la seves victòries enfront la Gisela Ramoneda i l’Ivan Pacheco respectivament.

A cadets s’han produït unes sorprenents taules ràpides en 15 jugades de l’Àlvar Alonso amb el Víctor Lillo. Sorprèn que jugant en blanques i amb l’oportunitat d’haver pogut donar un cop d’autoritat a la categoria hagi decidit guardar forces de cara les rondes finals. Aquestes taules han estat aprofitades per Alejandro Barbero que ha derrotat a l’altre líder, la Judit Clopés, i per un gran nombre de jugadors per apropar-se al duet gironí capdavanter.

 

Crónica Final

Con la sala de juego convertida en salón de actos se celebró la entrega de premios del Campeonato de Catalunya de edades. Mas de 400 personas asistieron a esta ceremonia, que por primera vez tuvo apoyo audiovisual, cada vez que salía un premiado su foto aparecía en una gran pantalla, el acto tuvo como prologo un audiovisual con fotos de las muchas actividades del Campeonato. Entregaron los trofeos los representantes del Ayuntamiento de Pineda, de la Generalitat de Catalunya, el presidente de la FCE y los tres presidentes de las delegaciones de Lleida, Girona y Tarragona. Josep García Riera entregó los premios del primer Trofeo Jordi Puig y dijo unas emotivas palabras del que fue su compañero en muchos proyectos ajedrecísticos en Catalunya.

     

           Jordi Buch                                     Jordi Jane                                                       Marc Pozanco

En sub-10 la victoria por mejor desempate fue a parar a Jordi Buch de Masdenverge, un pueblo de apenas 1000 habitantes, que ya ha dado una figura al Ajedrez catalán como el MF Robert Aloma y que continua trabajando para sacar a jugadores de gran nivel. El segundo puesto, empatado a puntos se lo lleva el pequeño de una saga de buenos jugadores Jordi Jané del Cardona. Tercera plaza para Marc Pozanco del Sabadell S:C: Colón.

 

           Gal.la García                                                 Cora Castellet                                     Laura Martín

En féminas la victoria fue a parar a Gal.la García del Santa Eugenia, la segunda plaza para Cora Castellet del Cerdanyola del Valles que llegó a liderar el torneo absoluto y tercera plaza para Laura Martín de la "escuderia" del Llinars. Otro de los clubs que en poco tiempo está sacando grandes jugadores en las categorías de edades.

                 Marc Sánchez                                           Aleix Jareño                                      Javier Delgado        

En sub-12 se cumplió el pronostico, y Marc Sánchez del Sant Martí venció con cierta comodidad. Marc además es el primer jugador de la historia en ganar el torneo acudiendo en la categoría Open, ya que no participó en las previas y nunca había quedado campeón de Catalunya a pesar de haber sido campeón de España. Segunda plaza para Aleix Jareño del Castellet y tercera para Javier Delgado del Barberà. Gran nivel todas las categorías pero especialmente en esta, baste mirar la onceava plaza de un jugador de la categoría de Imar Tallo, actual séptimo de Europa.

   

              Elisabet Ruiz                                            Raquel Julián                                               Andrea Norte

En féminas también se cumplió el pronóstico y la actual campeona de España sub-10 Elisabet Ruiz del Vilafranca se adjudicó el torneo con una quinta plaza en la general. Segunda su compañera de club Raquel Julián y tercera Andrea Norte del Cerdanyola del Vallés.

   

             Jordi Coll                                              Enric Colón                                        Marc Pruja

En sub-14 La familia Coll se llevó los dos títulos. Jordi Coll del Balaguer obtuvo su cuarto título, le acompañaron en el podium Enric Colón del Sant Adrià y Marc Pruja del Gerunda.

   

                     Cristina coll                               Eva María Julián                              Neus Gibert

En féminas la actual campeona de España Cristina Coll ganó con comodidad seguida de la jugadora del Vilafranca Eva Maria Julian y de la jugadora del Sant Sadurní Neus Gibert

       

         Alejandro Barbero                                     MC Alvar Alonso                                        Victor Lillo

En la categoría reina del sub-16 la victoria fue a parar al jugador italiano del Jake Alejandro Barbero , seguido del gran favorito el MC Alvar Alonso del Gerunda que se mostró muy conformista y firmó algunas tablas sin demasiada lucha, tercero para el jugador del Figueres Víctor Lillo.

     

       Judit Clopes                             Alejandra Porras                                     Alba Ventos

En féminas se impuso claramente la actual subcampeona femenina de Catalunya Judit Clopés del Cerdanyola de Mataró, por delante de Alejandra Porras del Barceloneta y de Alba Ventós de la Colmena. Estos seis jugadores formarán parte de la selección catalana que disputará el Campeonato de la Juventud por selecciones autonómicas.

El primer Trofeo Jordi Puig fue a parar a las vitrinas del Gerunda, Segunda plaza para la cantera de la Colmena y tercera para la del Sant Andreu

Este primer campeonato organizado por la FCE,  ha puesto el listón  muy alto, en el modelo organizativo, y ha estado a la altura de unos Campeonatos de Europa. Nuestras felicitaciones a todos los que lo han hecho posible. Destacar también la gran deportividad de los jugadores y jugadoras y los poquísimos incidentes de reclamaciones para un campeonato de estas dimensiones.

Finalmente algunas  cifras : 270 participantes, 67 clubs representados,  87 delegados acreditados, y mas de 640 personas alojadas en el Hotel.

 

 

 

 

 

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com