bájate el explorer 6 de la pàgina www.microsoft.com

   

 Actualizado con fecha: 28/05/2007 21:04:49

agregar a favoritos

enlaces   todo elo debates
comunidad chat teoría  
  

 

Ranking

Ronda 1

Ronda 2

Ronda 3

Ronda 4

Ronda 5

Ronda 6

Ronda 7

Ronda 8

Ronda 9

Clasificación final

 

Campeonato de Catalunya de Veteranos

1 ronda – 20 maig 2007

 

Avui s’ha iniciat el XXIII Campionat de Catalunya de veterans, en el marc de l’Hotel Oasis de Salou. Amb una participació de 73 jugadors, els favorits han complert amb victòries senzilles, tal com s’espera d’una primera ronda del sistema suís.

Els 73 participants estan acompanyats per 35 parelles, i alguns fills i nets, i per l’equip arbitral (Srs. Bosch i Carranza) i la direcció del torneig.

El torneig, que se celebra en una excel·lent sala de joc i un bon hotel, ha estat inaugurat aquest matí amb un còctel de benvinguda, amb l’assistència del representant territorial de l’esport de la Generalitat a Tarragona, Sr. Francesc Aguiló, i també el president del club d’escacs Salou, Sr. Liñan.

Per a la propera temporada es tornarà a introduir el torneig master, però jugant-se simultàniament amb l’obert per possibilitar que els jugadors de les territorials hi  juguin. Els 8 primers del torneig que acabem de començar aniran a la final del proper any.

2 ronda – 21 maig 2007

Després que tothom s’hagi acomodat s’ha disputat la segona ronda. Después de la tria d’ahir, les partides dels primers taulers ja han estat força disputades. Un pilot de taules fan que el grup de davant quedi reduït a 9 jugadors. Simon ha estat l’últim de vèncer en un llarg final amb clar avantatge. Monedero ja ha cedit 2 taules i s’ha despenjat dels primers.

Cal destacar, entre els participants, la presència i el retorn de Josep M. Vilageliu, amb 2230 d’elo català, primer tauler del club d’escacs Espanyol els anys 50 i 60, i membre de la selecció catalana absoluta en els anys 70. També impressiona la participació de Josep Cornudella amb 84 anys, el més veterà de la competició.

Hem rebut la visita de TV3 per emetre unes imatges en l’informatiu de comarques a les 14 hores.

Ronda 3 – 22 maig 2007

 

Avui si que hi ha hagut definició de resultats. Montell i Bautista han fet taules després de 37 jugades, mentre Simon ho ha tingut fácil, i Coll i Buxadé han resolt uns finals guanyadors.

Només queden 3 jugadors amb la màxima puntuació.

Ahir a la nit, i ja fora de la crònica, es va desenvolupar l’enfrontament Giral-Castan, amb un final de dama i 2 peons contra dama, però aquesta última en joc. Es van fer 120 jugades i es va passar per fotogràfiques i per 50 jugades sense matar ni moure peó. Va acabar guanyant el bàndol dels peons després de 5h. 20’, però els àrbitres i els jugadors van haver de menjar un plat fred deferència de l’hotel. La direcció del torneig ha decidit avançar ½ hora l’inici de les rondes.

Continua el torneig de parxís i demà comencen les excursions organitzades.Ahir a la nit el responsable de veterans va organitzar una reunió per tenir un intercanvi d’impressions amb els jugadors  i organitzadors de les prèvies.

Ronda 4 – 23 maig 2007

 

Els veterans més forts es tenen por i queden a l’espera de guanyar els que venen per darrera, mentre Bautista, número u del rànquing, ha recuperat els primers llocs. No hi ha cap jugador amb 4 punts i són 4 els empatats, amb un pilot de perseguidors, on ja s’ha col·locat Monedero.

El torneig de ràpides va ser guanyat per Valarezzo amb 6 de 8 sobre 24 participants, però empatat amb Grau (segon) i Bautista (tercer). El tram se’l va endur Mateu.

Avui una magnífica excursió a visitar el poble de Borges del Camp. M’ha impressionat una sala dedicada a la Memòria Històrica, amb fotos dels refugis antiaeris, restes d’obusos i bombes de la guerra del 36, un mauser, paper moneda editat per l’ajuntament i cartilles de racionament de la post-guerra. Per la seva proximitat a l’aeròdrom de Reus, també va rebre la població civil.

Ronda 5 – 24 maig 2007

 

Les taules en els primers taulers han imposat 9 líders. Ningú aposta per qui serà el nou campió.

Buxadè ha plantejat una siciliana-pelikan amb negres enfront de Simon, amb una novetat de h5 a la jugada 8 i han signat ràpidament les taules. Simon s’ha lamentat que després de treballar tot el matí preparant la partida, se li ha oblidat que Buxadè ho havia jugat a Dresden amb la selecció catalana. Coll i Bautista han lluitat llargament fins esgotar les peces. Anguera ha guanyat a Travesset, el seu president de club.

De nou l’excursió d’avui, a Vila-seca, amb autocar i guia, ha estat un èxit. Hem conegut detalls d’un poble que s’havia de defensar de pirates i invasors.

Ronda 6 – 25 maig 2007

 

En els primers taulers ha perdut Colom perquè no forma part del rondo, els membres del qual han fet taules, algunes molt ràpides, com en els taulers 2 i 3. Sembla que el títol de campió de Catalunya no té cap valor i només cal entrar a la selecció catalana que anirà a Dresden. L’any que ve haurem d’aplicar la regle de Sofia per fer taules.

La partida més lluitada ha estat la de Bautista (un cop més) amb Tejero que només han quedat amb peça i 2 peons cada un.

Ara Anguera queda líder sol i a mig punt hi ha 8 perseguidors.  

S’està acabant el campionat de parxís, i l’organització ja està preparant la cloenda.

Ronda 7 – 26 maig 2007

 

Malgrat les taules en el primer tauler en 8 jugades, hem tingut un gran espectacle. Coll ha guanyat a Grau amb comoditat, però Simon i Tejero han lluitat fins al límit en una obertura espanyola en què han canviat el primer material a les 2 hores de joc. Però és que Monedero-Buxadé només havien canviat un peó a les 3 h. i mitja. Després, quan la partida s’ha accelerat Monedero ha hagut de perdre. Entre els de 4 punts tots han fet taules excepte la victòria de Lázaro.

El ‘rondo’ ha desplaçat els de menys Elo, i queden davant Anguera, Simon, Buxadé i Coll. I a mig punt 3 perseguidors, entre ells Bautista, que completa els 5 primers del rànquing. S’accepten apostes sobre en quina jugada faran taules els primers taulers a falta de 2 rondes.

Ronda 8 – 27 maig 2007

 

Buxadè líder en solitari.

La ronda s’ha iniciat despedint els fills, nets i familiars que han passat el cap de setmana amb nosaltres.

En el primer tauler 9 jugades per fer taules. En el 2, Montell i Coll han jugat molt posicional, i el primer ha ofert taules amb peó de més. En el 3 Buxadé ha guanyat un peó, amb blanques, en una partida molt posicional, s’ha dirigit a un final de cavalls amb peó de més i l’ha resolt amb eficàcia. Monedero, en el 4, ha près la iniciativa amb negres, ha quedat una situació asimètrica de peons, han entrat en un final de torre, cavall i 4 peons de més contra 2 torres i peó de Bautista, però per la falta de temps Monedero s’ha conformat amb taules per repetició.       

Darrere, Margalef i Bollero s’ha col·locat molt bé. I no podem oblidar l’infatigable Febrero, que cada dia ve de l’àrea de Barcelona malgrat estar per la cua.

El sorteig ha enfrontat Buxadè-Bautista: el segon està obligat a guanyar per entrar en la selecció catalana.

A acabat el torneig de parxís amb la victòria de la parella de senyores Farré-Junyent, i en segon lloc Faura-Garcia.

Ronda 9 i última – 28 maig 2007

 

Simon s’ha proclamat canpió de Catalunya de veterans.

 

Ràpides taules de Coll i Anguera que els assegurava formar part de la selecció catalana.

Simon ha guanyat a Montell a mig matí i ha quedat la lluita de Bautista que necessitava la victòria contra Buxadè per entrar en els primers llocs. Bautista ha imposat la iniciativa blanca, ha sacrificat peó per recuperar-lo i ha entrat en un final de torres amb 7 peons cadascú. Bautista ha avançat els peons a fons i amb només 3 peons per bàndol ha obtingut la victòria. Buxadè havia fet el millor torneig fins ara i ha quedat segon.

Han guanyat els trams Bollero (amb una important actuació), Margalef i Làzaro.

El tram de >71 anys l’ha guanyat Descarrega, i segon Vilageliu.                

Trofeu per al jugador més veterà, Josep Cornudella amb 84 anys, i placa per a l’ajuntament de Salou per la seva col·laboració.

A l’acte de cloenda ha assistit el delegat de la Territorial de Tarragona, Josep Terrones, i el president del club Salou, Sr. Liñan, junt al director del torneig i representant federatiu, Josep Garcia i Riera.

 

© AJEDREZ NOTICIAS DIARIAS

toniaiza@infonegocio.com

 

 


 

1